Hirdetés
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Alza kuponok – aktuális kedvezmények, tippek és tapasztalatok (külön igényre)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- GoodSpeed: Te hány éves vagy?
- laskr99: Processzor és videokártya szilícium mag fotók újratöltve!
- vrob: Próbálkozás 386 alaplap újraélesztésre
-
LOGOUT
Gitáros topic ♪♫ eddig összegyűjtött tapasztalataink → itt.
(gitár-, erősítő-, effekt- és húrválasztásról, hangkártyákról)
Új hozzászólás Aktív témák
-
XCorey
csendes tag
NA most alvás van.Majd beszámolok,hogy mit tapasztaltam,remélem kitudom próbálni ezeket a Cort-okat is: m520,m600,kx1q meg amit csak tudok

-
bucsupeti
senior tag
deja vu.
újonc? -
XCorey
csendes tag
válasz
Psychonaut
üzenetére
Igazad van,adjál már nekem 4-500 ezer forintot,és megis oldottuk

-
Womb
senior tag
válasz
Psychonaut
üzenetére
Így!

-
Womb
senior tag
Nem tudom.
A másik zenészfórumon volt, aki panaszkodott, hogy nem egy döglött vintage-el találkozott, vagy épp kifogott egyet, amit jóval utána egy másik hangszer meghallgatása után jött le neki.
Azért már egy ideje gitározol, ki tudod szűrni a tűzifákat. Egyszerűen többet kell kipróbálni, és képbe leszel.
Olyan ez, mint az SX-ed. Ott is előfordul péklapát. -
XCorey
csendes tag
válasz
Psychonaut
üzenetére
Most akkor melyikőtöknek higyjek?
Womb azért nem ezt írta -
Womb
senior tag
Elvileg semmiben, gyakorlatilag nagy a szórás.
Epiknél a komolyabb szériáknál azért odafigyelnek a faanyag minőségére, tulajdonképpen presztízs kérdés.
Vintage-nél figyelni kell, sokat kell próbálgatni, mert ott ami mahagóni szembejön, máris gitárt csinálnak belőle a szorgos kisemberek.Szerk: Az elektronikát, hardvert nem írtam, mert természetesen ott azért van különbség.
Pld. a pickup, a Tony modell esetében egy amerikai szett, ami önmagában sem olcsó. -
XCorey
csendes tag
megnézzük.Az SG-ket nézeget még,most láttam valami EPIPHONE TONY IOMMI SG-ét.Ez miben különbözhet a hagyományos Epi,illetve Vintage SG-éktől?
-
atidzsiforc
őstag
válasz
bucsupeti
üzenetére
Valoban nagyon hangos, meg 25%-os powerrel, post gain poti 1-esen is sok szobaba, de en szeretnek zenekarozni, ezert kesobb mindenkepp jol jon, csak meg kell javitani. Nagy kaland volt amikor vettem, elcipeltuk a legkozelebbi kocsmaig, ittunk, aztan jokedvunkben felvittuk egy billiardszalonba is, amit persze nem talaltunk meg elsore, igy aztan egy darabig korbe-korbe andalogtunk az emberekkel teli Leicester Squaren es mindenkinek mondogattuk, hogy sorry, amplification!

Most amugy egy kis 10W-os noname komboval meg Artec Crazy Metal+8 savos EQ-val operalok. Flstudioval szoktam neha szorakozni, olyankor a pedalokon keresztul dugom be a hangszert a bemenetre, aztan kap kompresszort, egy kis eq-t meg reverbet, egesz jo hangzast lehet vele osszehozni..
-
Womb
senior tag
A Cortokat amiket kiszemeltél jófajták, érdemes kipróbálni őket.
A tremolósokat én nem erőltetném ebben az árkategóriában, kivétel talán a wilkinson-os Cort megoldások.
Meglepően jók, és tartósak ezek a VS50-es wilkinsonok.
Ibanezből érdemes megnézned az SA260-ast. Szintés kétpontos tremolója van, bőven jó finom karozásra, nem hangolódik. (balkezes változatát próbáltam, szerintem jó műszer)
[link]
Jó megoldás lehet még a szintén Ibanez RGA32-es, illetve az SZR520
[link]
[link]
Van még egy pár gitár amit szívesen ajánlanák, de mivel nem próbáltam őket, ezért inkább csak megemlítem: Cort Zenox széria, Ibanez Art széria, stb... -
XCorey
csendes tag
Gitárokat ajánljatok már légyszíves.A kombót megoldom.köszi
-
bucsupeti
senior tag
válasz
atidzsiforc
üzenetére
Nekem is Banditom van (volt). két-három hete adtam el azért mert zenekarom nincs (és szerintem már nem is lesz) és otthon a Bandit nagyon hangos volt nekem. Egy nagyon jó erősítő, de otthon jobban jársz valami modellezős kisebb cuccal szerintem.
Ha meg számítógép van a közelbe akkor tök jó a JamVOX amit már ajánlottak itt is többször. Én most egy Behringer UCG102-vel és a hozzá adott AC Box Combo-val szórakozok, meg a Guitar Rig-gel. -
matyi94
senior tag
A Bugera v22 mindent visz! Az én Orangeomat is odaveri hangszerészek és nagynevű zenészek szerint is!
-
XCorey
csendes tag
válasz
Psychonaut
üzenetére
Hát holnap akarok menni kipróbálni egy pár gitárt,az általam kiszemelt Cort gitárokat: M520,M600 és KX1Q.A Les Paulokhoz annyira nem értek.
-
XCorey
csendes tag
válasz
Printszkrín
üzenetére
Értem,rendbe,csak az a baj,hogy nagyon elkalandoztunk az ügybe amiért a fórumra regisztráltam elsősorban

-
Printszkrín
senior tag
Na most ez így nem igaz!
Mármint, hogy "nem érdemes Epiphone-ba venni,mert a Vintage V100-asnak
szebb hangja van,mint az Epi Lp-nek"
Fogalmazzunk úgy, hogy ár-érték arányban a V100 jobb abban az árban
mint az Epi. Ha 100e Ft.-ban gondolkodunk. A Epinek azért vannak sokkal
komolyabb gitárjai is mint a V100, de azok jóval többe kerülnek. -
Psychonaut
veterán
válasz
atidzsiforc
üzenetére
Ez egy jo kerdes, sajnos nem probaltam meg. Szerintem az mar nem szolhat rosszul - az olcso Epikrol (LP Special szeria) viszont jot meg nem igazan hallottam.
XCorey: kerdes, hogy melyik Epi LP-nel van szebb hangja - mert van nekik jopar. Peldaul az Epiphone Les Paul Standardrol jokat olvastam (ujonnan 130 korul, hasznaltan szerintem beleferhet 100-ba). De az nem kerdeses, hogy a V100 jol szol, nagyon jol. Bar szoras itt is van (kinai, mit lehet tenni), szoval erdemes szemelyesen kiprobalni elotte (ez egyebkent is ajanlott).
-
XCorey
csendes tag
válasz
Psychonaut
üzenetére
Igen,hallottam,hogy a Les Paulok hangja kárpótol a kényelmessége miatt,és hogy nem érdemes Epiphone-ba venni,mert a Vintage V100-asnak szebb hangja van,mint az Epi Lp-nek
-
Psychonaut
veterán
Milyen rockra kellene? Mert a LP foleg bluesos hard rockban eros, az SG kicsit zuzosabb, "eszidiszis" gitar. Az is fontos, hogy kenyelmes legyen, meg konnyu. Les Paulrol egyik sem mondhato el igazan (mondom ezt ugy, hogy nekem is az van). De persze a hangja minden penzt meger.

-
X2N
őstag
Ezeket lenne érdemes meghallgatnod: Peavey Vypyr 75, Line 6 Spider IV 75, Bugera V22, Laney Cub12. Ezek már próbára tökéletesek, a csöveseknél kompromisszumot kell kötni, de azok jobban is szólnak. Ha ennél kisebb erősítőt veszed akkor az nemigazán jó már próbára, viszont marad pénzed gitárra.
-
XCorey
csendes tag
Hát most a számítógéppel van összekötve,úgyhogy kombót is vennem kell majd.Tremoló nem fontos,használt gitár is szóba jöhet.Legjobban a PRS formájú gitárok tetszenek,de nem zárkózok el az LP,SG,Superstrat gitároktól sem.Ami a legfontosabb,hogy nem metálra,hanem rock-ra kell,és kb. 90%-ba torzítással fogok játszani rajta.
-
XCorey
csendes tag
Sziasztok.Végre rábukkantam egy ilyen fórumra is hála

8 éve gitározok,3 éve egy SX gitáron játszok,most látom úgy,hogy megérett a gitár egy cserére,gyakorlásra jó gitár ez is,de tovább akarok lépni,most úgy döntöttem,hogy egy olyan 100-asért vennék magamnak egy gitárt,a használt gitár se okoz problémát.
Főként torzítóval szoktam játszani,ezért valami rock-osabb gitárt keresek.A Cort gitárjait nézegettem,ott van kínálat bőven.Lehet,hogy ez így kevés információ nektek,de ez alapján merre keresgéljek szerintetek?Mik azok amiket kerülni kell,illetve ebbe az árkategóriába mi az amivel nem nyúlhatok mellé?Milyen gitárt ajánlanátok ennyiért? -
atidzsiforc
őstag
válasz
Eastman
üzenetére
Slide gyuruvel ugy kell jatszani, hogy csak hozza kell erni a hurhoz, akkor szol szepen. Ezert nem jo kicsi actionnel, mert akkor tul konnyen erinted a bundokat vele es ugy a hangja is hulye lesz.
izomhod: ha ugyes vagy magadnak is szintbe tudod hozni a bundokat, ezen a videon nagyon szepen bemutatja a technikajat a mester. En is magamnak csinaltam, csak szerszamhiany es lustasag miatt nekem nincsenek gombolyure csiszolva. Csiszolas utan acelgyapottal is lehet "polirozni", kicsit lehet, hogy durvak maradnak a bundok, de egy kis hasznalattol kisimulnak. Btw en is lp manias vagyok, nekem ilyen kell!
-
izomhod
őstag
válasz
Szten Márs
üzenetére
erről az az autós reklám jut eszembe, amikor a faszi nézegeti a kocsit, és kérdezgeti az eladó:
a munkájához kellene?
nem
ön sokat utazik?
nem
ön nagycsaládos?
nem
szüksége van rá?
nem. de kell nekem!szóval így vagyok én a les paulokkal

egy kicsit tanulgatok, hátha jobban megjön a kedvem a dologhoz
egyedül nem szeretek gitározni, lehet télire összerántok pár havert, kibérelünk valami helyet, ahol lehet hülyéskedni, akkor jobban rá lennék állva, hogy van miért gyakorolni -
izomhod
őstag
válasz
atidzsiforc
üzenetére
majd szerzek egy ilyen gyűrűt, de anniyra le vannak kopva a bundok, hogy ráférne egy szintbehozás, vagy új bundok inkább, de nem ér annyit a gitár
ha kínozza, ennek a gityónak már mindegy, megmarad az akusztikus

mostanában szemezek a les paulokal, nagyon bejönnek, de az epiphone a minimum már ha vennék, az is 60-70 e ft az alja. nem sajnálnám érte, de minek, ha nem játszom rajta, nem?
-
Eastman
addikt
válasz
atidzsiforc
üzenetére
...ja-ja, a bundokat kicsit megkínozza.
-
izomhod
őstag
válasz
atidzsiforc
üzenetére
feltettem pár Izzy lemezt, hallgattam a dalokat és próbáltam leszedni őket, semmi komoly
most hirtelen ez jut eszembe: izzy-gone dead train
vagy ez: waiting for my ride ebben király az a slide biszbasz, nem tudom mi a neve, amit kisujjal nyomnak szólónál
ez ment, ez a lényeg, erre izgulnak a nők, nem a szólókra

-
izomhod
őstag
tegnap ismét megállapítottam, hogy ha az ember meg akar tanulni játszani, akkor végig kell járni a szamárlétrát

-
bucsupeti
senior tag
Atticusnak vajon már lehet gitárja?
-
matyi94
senior tag
Sziasztok! Úgy náz ki, elmegy a big muffom, így lesz egy kis zsém egy búszterre. Egy okko diablo megérne szerintetek 22.000-et vagy inkább nézzek valamit olcsóbban. Amúgy egy Orange fej elé menne egy vox wah pedál után kötve. Köszi!
-
NeoPampalini
senior tag
Belevágtam egy fasza kis DIY projectbe, ha valóban olyan jó, mint amilyennek mondják akkor besz.rás lesz a végeredmény.

Láda: fEarful desing by Greenboy - ebből is egy 15/6-os, csipogó nélkül.
Valami ilyesmi lesz, ha elkészül:

Jön hozzá egy Gallien Krueger MB500-as fej is, frankó lesz.

Lehet, hogy képekkel is illusztrálom majd az építést, ha épp el nem felejtem...

-
combonari
tag
Egy F310-P típusú akusztikus Yamaha gitárt mennyire áraznátok be kb.?
-
matyi94
senior tag
Ma tekertem egy pakk roto húrt a klasszikusomra is. Hozza a szintet, akár az elektromosuk. Ennyi pénzért ajándék! Mindenkinek csak ajánlom!
-
izomhod
őstag
jó estét!
most akadtam rá a zenéjére, nagyon adja, kellemes jazz egy telecasterrel:
-
atidzsiforc
őstag
válasz
Printszkrín
üzenetére
Koszi szepen!

-
Printszkrín
senior tag
válasz
atidzsiforc
üzenetére
Úgy veszem ki fórumokból, hogy talán 2006-ban gyártották utoljára.
Tehát legalább 5, vagy annál több éves a gityíód. -
atidzsiforc
őstag
Koszi a tippeket, meg azt szeretnem megkerdezni, hogy milyen idos lehet a gityo?
Washburn WI24, elvileg mar nem gyartjak ezt a modelt, wi14 van helyette de azt indoneziaban gyartjak es nem szol olyan szepen mint a 24, ez meg made in china. A pickupok csupa rozsdasak, a hid be van rohadva, a hernyocsavarokat 1 napig furdettem wd40-ben, azota lehet rajtuk tekerni, de magat a hidat sehogy nem birom kicsavarozni. Sok melo volt vele, de mar hasznalhato.

-
Eastman
addikt
válasz
atidzsiforc
üzenetére
Azt jól teszed. Ki tudja, hogy mit csinál a réztekercsek közé befolyva.

-
Womb
senior tag
válasz
atidzsiforc
üzenetére
Fújd rá egy rongyra-papírra- vattára stb...,és kend le vele.
-
X2N
őstag
válasz
atidzsiforc
üzenetére
Te jó ég
. Szerintem nem vezeti. Miért kérded, rázott már meg gitár
? -
Eastman
addikt
válasz
Szten Márs
üzenetére
...lásd Ákos.
-
atidzsiforc
őstag
A wd40 vezeti az aramot? Azert itt kerdezem, mert azzal szoktam takaritani a gitart.
-
Eastman
addikt
válasz
Bencsizy
üzenetére
Persze, leszedheted; még így is teszi a dolgát.

Azt javaslom, hogy pengetőből keményet vagy extra keményet vegyél, hogy megszólaljon rendesen az a gitár. Én személy szerint a smirglis Ibanez Sand Grip HEAVY vagy EXTRA HEAVY-t szeretem (ez utóbbit sajnos nálunk nem nagyon kapni), mert nem csúszik ki a kezemből. ...de most próbálgatom a Dunlop Big Chubby 2-3 mm vastag pengetőit. Kis jelszintű single-coil-os gitárnak oda kell csapni.
Neked a dupla humbuckeres megszólal rendesen vékonyabb (1-1,5 mm-es) pengetővel is.A sulis kötelező gyakorlatokat meg vedd komolyan mert viszonylag kevés gitáros él meg itthon pusztán a pengetésből.
-
Bencsizy
csendes tag
válasz
Eastman
üzenetére
Persze, nagyon jó kis gitár, öröm rajta játszani, főleg így akusztikus után, azon sokkal nehezebb volt.

Ha leszedem róla, akkor vonzani fogja a port? Lesz vmi baja? Van értelme egyáltalán leszedni?Még tervezek hozzá venni hevedert, capot, új pengetőket (mert az eddig használt az saját készítésű volt, egy samponos doboz aljból készítettem
), meg puha tokot.Mostanában sajna nem sok időm van gitározni, mert elkezdődött a suli, jövőhéten 9 doga + egy vers

Meg holnap Zrínyi Szigeti veszedelem szövegértés
Hogy az a könyv mekkora egy ... te jó ég...
Érthetetlen, meg kell állnom átgondolni, hogy mit is olvastam az előző 3 sorban...Viszont osztálytársammal azt tervezzük, hogy vmelyik nap bevisszük a gitárokat suliba, azt kicsit hülyülünk
Osztályunkban van 4 gitáros, egy nagybőgős, egy zongorista, jó pár énekes csaj. 
Dobosból nagyon kevés van sajna...
-
Bencsizy
csendes tag
Az gond, ha még mindig nem szedtem le a gitár pickupjairól a fóliát?
-
atidzsiforc
őstag
Bocsi, nem trollkodni akartam, meg ezen hsz-ed alapjan mar teljesen biztos vagyok benne, hogy sokkal jobb gitaros vagy nalam, csak azt akartam kifejezni, hogy azzal, hogy megtanulja az alap boxed shapet, nem sokra fog menni, viszont ha megtanulja, hogy az adott skalaba melyik hangok tartoznak bele, a fogolapon akarhol jar a keze, be tudja durrantani.
-
Womb
senior tag
válasz
atidzsiforc
üzenetére
Nem értettem, miért nekem címezted a post-od

Azért írtam pálcikaember stílusban, mert így szerintem érthetőbb.
Egy rakás E megoldás van blúzra, nem is értettem a konkrét hangnem kérdést.
Mindegy, nem vitatémának szösszentettem, ez a lényeg.
Béke! -
Womb
senior tag
válasz
atidzsiforc
üzenetére
Mi a probléma példával?
-
Womb
senior tag
válasz
atidzsiforc
üzenetére
Igen?
-
Womb
senior tag
válasz
combonari
üzenetére
Miért pont konkrétan az E?
Honnan kéred, E oktávtól?
No, E blues pld: 12-15
12-13-14
12-14
12-14-15
12-15
12-15
Pentaton:12-15
12-14
12-14
12-14
12-15
12-15
Amit Sten Márs linkelt oktató izét, az jó lehet Neked i, ezzel a nyúlfarknyi skálával nem sokat érsz.Szerk:
Ja, a C mondjuk ugyanaz, a 8. bundtól.Szerk2:
Itt megmutatja A-ban
blues cucc -
combonari
tag
Sziasztok!
Skálákról esetleg van valakinek írása? Konkrétan az E, C pentaton skála, és az Epentaton blues skála érdekelne nagyon. Fel tudok érte ajánlani egy üveg sört akár utánvéttel is

-
sti10p
senior tag
Már lassan 2 hete hogy írtam a fejeshangszernek a Cort Earth Grand menzúrahossza miatt, de válasz még nem érkezett, ezek után meggondolom hogy hol vezsem a gitárt...
-
atidzsiforc
őstag
válasz
Bencsizy
üzenetére
Aktiv pickuphoz kell elem, ha nem kell elemet rakni a gitarba, akkor passziv pickupos.
A kulonbseg elvileg az, hogy az aktivban kisebb a tekercs menetszama, igy reszletesebb a hangzas, de ez miatt nagyon alacsony a jelszint, igy kell egy preamp, ami az elemrol mukodik.
-
Bencsizy
csendes tag
Sziasztok!
Egyik osztálytársam nem tudja, hogy aktív vagy passzív hangszedők vannak-e a gitárjában.
Cort M200 Black-je van, és azt kéne megtudni, hogy a EM4LP- pickup az aktív vagy passzív hangszedő-e?Én pedig annyit szeretnék kérdezni, hogy pontosan mi a különbség az aktív és passzív hangszedő között, hangkarakterekről picit, illetve hogy az én Epiphone LP 100-mban milyenek lehetnek? (700T, 650R)
Mindent leírhattok, mert kiváncsi vagyok a különbségre. Előre is köszönöm a válaszokat!
-
matyi94
senior tag
-
Eastman
addikt
válasz
M@trixfan
üzenetére
Edzőbá' faragott vasárnapi-csülökcsontból húrnyergeket (szemöldök), pengetőket, ez utóbbiakat gyakran használja is.
Próbálkoztam itthoni csonthéjas magokkal, a barack használható lenne (acélosabb hangzást ad) de ha szárad, lötyög a közepe és az zavaró. Kipróbálnék egy keményfa sikát szívesen, érdekel a dolog. Tölgyből, akácból lehetne maratni.Kamaszkoromban egy távoli rokontól kaptam ajándékba egy elefántbőr pénztárcát.
Azóta a szekrény mélyén van. Elborzadok, ha néha eszembe jut.
Delfin, kutya, elefánt, cetek esküszöm némely ponton intelligensebbek az embernél. -
Eastman
addikt
Egy érdekesség: csont és keményfa pengetők: [link]
A keményfa Big Stubby izgalmas lehet, utálom a műanyagokat a kezemben. A mammutcsont abszurd.

-
Eastman
addikt
válasz
Printszkrín
üzenetére
Még nem láttam, most lesem.
HD-ben itt figyel több darabja is. 
Amit nagyon kedvelek, az ez a video!
-
matyi94
senior tag
Hiába, ma linkelési kényszerem van. John Frusciante
Új hozzászólás Aktív témák
- G.SKILL Ripjaws V 2x4GB 3000MHz DDR4 kit
- APC Smart-UPS 1500VA LCD RM 2U (SMT1500RMI2UC) - űj ára 450.000Ft
- Digitus Network Cabinet 19'' 42U DN-43000 white - Rack Szekrény
- BROCADE Ruckus ICX7150-24port - Switch - több db - 130Gbps
- 3D nyomtató - SAURER MarkingSolutions Signum Eco Lasersysteme - laser marking system
- LG UltraFine 4K és Smart Monitorok -30%
- MacBook Air M1 13" 16GB RAM 256GB SSD 27% áfás számla, (0228)
- Zebra ZP505 EPL hőpapíros címkenyomtató
- Apple iPhone 13 Pro Alpine Green ProMotion 120 Hz, Pro kamerák 128 GB-100%
- iPhone 16 Pro 128GB Desert Titanium -1 ÉV GARANCIA -Kártyafüggetlen, MS4161, 91% Akksi
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest

, hamarosan meg lesz javitva.

Elkezdtem őszülni amióta itt járt.

![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)

. Szerintem nem vezeti. Miért kérded, rázott már meg gitár
Érthetetlen, meg kell állnom átgondolni, hogy mit is olvastam az előző 3 sorban...