Hirdetés
- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- Krumple: [Xpenology] DSM 7.3 telepítése proxmox 9 alatt - GUIval
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Kalandor: „Ha engedtem volna a lelkiismeretemnek, az üzlet kevésbé lett volna jövedelmező”
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
-
LOGOUT
Gitáros topic ♪♫ eddig összegyűjtött tapasztalataink → itt.
(gitár-, erősítő-, effekt- és húrválasztásról, hangkártyákról)
Új hozzászólás Aktív témák
-
Bencsizy
csendes tag
Fősuli mellett nem nagyon lenne időm zenélni az a baj. Ofő elmondta órán a változásokat a fősulikkal kapcsolatban, meg hogy 4 év anyagát próbálják belénk zsúfolni, úgy, hogy kb beledöglünk a tanulnivalóba. Ha meg nem jön össze a tanulás, s nem mehetek mesterképzésre, akkor -3 év az életemből.
Vmilyen reál irányon gondolkodtam, mert úgy a matek, fizika még megy is, meg talán ha bebeszélem magamnak, hogy érdekel, meg szeretem, akkor még tetszhetne is. Mérnököt ajánlották nekem. De nem érzek vonzalmat semmilyen szakma iránt, csak a zene érdekelne úgy igazából.
Meg ha van egy munkám, az mellett nem lehet ilyesmivel foglalkozni, mondjuk koncertezés szintjén (szerintem).
Magyarország tehát nem jó hely ilyesmire. És ha angolul írnék dalokat? Főként rock/alternatív zenéket alkotnék(nem pop, emo, crapcore, meg nem tom miket, mint a velem egykorúak...). Nem kell Lamborghini, meg 8 csillagos szálloda, csak kb rendben legyen anyagilag, megélhessek belőle.
Nem a pénz motivál ez irányból sem, inkább az, hogy megoszthassam másokkal is a zenét, pl egy koncerten a tömeggel tombolás, turnézások, meg az ezekkel járó élmények.Most a héten itthon vagyok, ujjaim már lilák, mert annyit játszottam. Three finger pickinget kóstolgatom, eddig tetszik.

-
Szten Márs
nagyúr
Az, hogy nincs papírja a képzettségéről, és az, hogy valóban képzetlen, két teljesen különböző dolog
Én pedig az előbbiről beszéltem csak 
Attól, hogy valaki nem tanult zeneiskolában, és nem rendelkezik ilyen-olyan végzettségekkel, még igencsak érthet a zenéhez. Nem csak a zenéléshez, hanem a zenéhez, mint, ha szabad így kifejezni, tudományhoz is.(Tudom, nem is írtál semmi ezzel ellenkezőt, csak gondoltam megjegyzem
) -
-
Gyick
őstag
válasz
Szten Márs
üzenetére
Nekem a képzetlen zenészekről a Tátrai szokott eszembe jutni,állítólag nem tud kottát olvasni se.
-
Szten Márs
nagyúr
válasz
Seraph 16
üzenetére
Azon kívül semmit, hogy én is meg szoktam ott állni, és néha hallgatom több tíz percig.
(Persze előtte nem hagyom üresen a tokot, de hát ez szerintem természetes, ha az ember leáll hallgatni hosszabb időre
)Egyébként szerintem igen sokáig lehetne sorolni azon híres zenészek nevét, akiknek semmiféle papírjuk nincs semmiféle zenei képzettségről (most így kapásból az jut eszembe, hogy Mark Knopfler például soha nem tanult gitározni, hehe
De azért vannak még "páran", igény szerint utána lehet nézni
), és igencsak erősen kétlem, hogy a könnyűzenében való befutáshoz bármennyit számítana bármilyen papír. -
Még egy dolog eszembe jutott. Ha szoktatok járni a Ferenc körúti metrómegállóban (Corvin negyed), ott néha szokott játszani egy kiöltözött hegedűs. Az ő játéka egyszerűen zseniális. Órákig tudnám hallgatni. Róla tudtok valamit?
-
válasz
Bencsizy
üzenetére
Végzettség nélkül szinte lehetetlen, de azzal is óriási mázli és kapcsolatok kellenek hozzá, és emellett nagyon tehetségesnek kell lenned, és/vagy gány tömegzenét kell játszanod. A legnagyobb nevek a zenében amúgy mind végeztek valamilyen zenei iskolát, tudtommal az egyetlen figyelemreméltó kivétel Elvis Presley volt.
Zenetanárnak is szinte kötelező lenni. Így már külföldön szépen meg lehet élni, de Mo-n nagyon-nagyon nehéz.
Ha tényleg ennyire érdekel a téma, akkor én azt javasolnám, hogy szerezz mellé egy gazdasági végzettséget, abból meg lehet élni, és nem zárja ki a zenei karrieredet (igaz, jókor mondom, amikor ilyen keretszámok vannak.... :S) -
Gyick
őstag
Magyarországon sajnos sokkal alapvetőbb dolgokra sem tudnak költeni az emberek.nem hogy zenére.
-
love
tag
válasz
Bencsizy
üzenetére
Nekem egyik rokonom a kőbányán végzett és játszik pár zenekarban, de lényegében annyi a gond vele,h túrnézni kell mennie amikor ugye nem lehet itthon és a turné teszi ki az idejét,ha itthon van akkor meg ugye a többi zenekarral is koncertezik itt ott... szóval több zenekarban kellene nyomulnod, és az egyik akkora kell legyen,h sok és nagy koncertek legyenek.
-
válasz
Bencsizy
üzenetére
Nekem van egy gitáros ismerősöm, aki minden csínját kitanulta a gitárnak, Köbányán is elvégezte a könnyűzeneit, Malmsteen-t játszik meg Satriani-t, ez kb 10 évébe telt mire megtanulta. Most itt áll 26 évesen, kezében egy zenész végzettséggel, és sehol nem tud elhelyezkedni, mindenhol hasonló karliberű emberkék keresnek munkát, dáridóba meg nem akar elmenni muzsikusnak. Normális végzettsége meg nincs.
Egyszerűen ez nem az az ország, ahol igény van a zenére. A "nagy" magyar zenekarok sem ebből élnek, általában minden zenész oktat, stúdiózik, vagy színpadtechnikát ad bérbe. Session zenészekből is annyi van mint a szemét, úgyhogy szerintem itthon csak hobbiból érdemes zenélni, vagy ha nagyon sok pénzed van, és tudod promózni magad. -
Noddy
senior tag
válasz
Bencsizy
üzenetére
Szerintem szórakoztató iparból csak akkor lehet megélni, ha vannak kapcsolatok, ismeretségek amivel el lehet indulni (10-15 klub). Persze kell a tehetség is.
De el lehet menni konzervatóriumba is és akkor lesz egy zenetanári diplomád is és a tanulás mellett csinálhatod a szórakoztató ipart is és akár komolyzenei és könnyűzenei területen is elhelyezkedhetsz. -
Bencsizy
csendes tag
Szerintetek zenészként el lehet helyezkedni a mai világban?
Kisebb klubban vagy kocsmában pl?Most mérlegeltem egy kicsit, hogy mihez lenne kedvem, mivel foglalkoznék, ofő mindig azt hangoztatja, hogy azt válasszuk, amit szeretnénk csinálni, és ne a pénz legyen a fő motiváció. Nekem ehhez lenne kedvem úgy igazán...
-
love
tag
válasz
Plazmacucci
üzenetére
Tetszik a színösszeállítása

-
Mathiask
senior tag
Sziasztok!
Lenne egy kis gondom.Pár hónapos csöves erősítőm tegnap kb fél, egy óra használat után elkezdett recsegni, fortyogni, pattogni. Kicsit recseg, majd kimarad 1-3 mp és megint recseg 1-3mp-et.
A jelenség független a potméterek állásától, tehát a hangerőtől is, akkor is csinálja ha nincs bedugva a gitárkábel és a lábkapcsoló, valamint a tiszta és a torzított csatornán is csinálja. Kikapcsoltam, bekapcsoltam, az se segített.Mi lehet az oka? Én olyasmire gondolok, hogy valami kilazult a hangrezgések miatt. Lehetséges ez? Mi a megoldás?
-
válasz
Szten Márs
üzenetére
OKi. Sajnálom, hogy ilyen a fórummotor, hülyén néz ki 16:9 monitoron, hogy csak a közepén egy csíkban jelenik meg.
-
Szten Márs
nagyúr
válasz
Printszkrín
üzenetére
Kb két hónapja nem működik
Bár állítólag most már tényleg hamarosan javításra kerül.Plazmacucci:
Szép
EMG hangszedős Les Paul... klassz
Egybéként pls linkesítsd ezt a képet, mert ide kissé túl nagy.... -
Printszkrín
senior tag
válasz
Szten Márs
üzenetére
Új kép feltöltése a szöveghez
A képfeltöltés átmenetileg nem elérhető, a hiba javításáig kérjük türelmeteket!Oké, bocs, csak most vettem észre, hogy ez most épp nem működik.
-
Szten Márs
nagyúr
válasz
Printszkrín
üzenetére
Ok-ok, de hova tölti fel aképet, amit ide beilleszt, az a kérdés, érted

-
Printszkrín
senior tag
válasz
Plazmacucci
üzenetére
Akár ide, a hsz-edbe is be tudsz illeszteni képeket.
Ne legyen túl nagy, (méretezd át).
A szövegablak alattott az eszköztár, a jobb sarokban a kép gombbal. -
-
izomhod
őstag
válasz
Plazmacucci
üzenetére
hűha, üdv

teljesalakú képet is mutass, ha már idetaláltál, persze a gitárról
-
Sziasztok!
Nem is tudtam, hogy ilyen topic is van. Üdv mindenkinek.Szintén zenész.

-
izomhod
őstag
válasz
NeoPampalini
üzenetére
a hangmestertől 2 percre lakik egy ismerős, rááldoztam 4500 ft-ot
szerintem varrott, de amenniyt hurcolászom, meg fog felelnide köszi az infót!
-
NeoPampalini
senior tag
válasz
izomhod
üzenetére
Arrafelé nem ismerek boltot, de a közelben van egy rakás, jellemzően a körúton, vagy onnan nem messze. Pl.:
Hangszerker (www.hangszerker.hu)
Coda (www.codahangszer.hu)
Oroszlánbarlang (www.oroszlanbarlang.hu)
Mezzoforte (www.mezzofortemusic.eu)
Vintage52 (www.vintage52.hu)Satöbbi. Persze kérdezz rá, hogy van-e egyáltalán olyan tok amilyet akarsz, mert nem evidens ez sem, hogy azonnalra van.
Jótanács: gagyi, varrott pántosat szerintem nem érdemes venni, az enyémen - pedig tényleg vigyáztam rá - pár hét alatt jelentős részen elengedett a varrás. Vettem egy alig 2x annyiba kerülő tokot (még mindig nagyjából 10 ezer Ft környékén járunk), fasza fémcsatos, kényelmes, királyság delux. -
izomhod
őstag
bp kossuth tér környékén mondjatok nekem hangszerboltot, egy basszgitár tok kéne,semmi extra
köszi
-
X2N
őstag
Hátha valakinek meghozza kedvét gitárépítésre
[link] Most egy projekt közepén vagyok, gitárt fogok festeni fehérre. Alap egy Ibanez GRX170DX- lakkot, festéket már lecsiszoltam róla, a gyári alapozó van még fent. Tud valaki oldalt ahol leírják hogy is kellene pontosan lefesteni? -
izomhod
őstag
csatlakozom!
ezek a 10-15e ftos gitárok olyanok is.
hallottam már ilyet, háát
inkább tedd rá azt a másik 10e ft-ot és jól jársz. és a gyerek is
ja, ma elmentünk 3an jammelni egy kcsiit, olyan fasza marris akusztikus gityó volt a kezemben, hogy hűűűűűűűűűűűűűűűűűűűű
-
Szten Márs
nagyúr
válasz
AMD Power
üzenetére
Azt tudom neked is mondani, amit másnak, ha nagyon olcsón kell fémhúros akusztikus gitár, akkor a Julia márka 17-18 ezres modelljeit tudom ajánlani. Egy apró bökkenő van: eddig a gitárcentrumban (gitarcentrum.hu) lehetett őket kapni, most viszont egy (egyébként a sima akusztikosoknál egy tízessel drágább) elektroakusztikus kivételével egy Julia model sincs, még a honlapon sem. Lehet érdemes utánaérdeklődni náluk, tudnak-e beszerezni sima akusztikus modelleket... Azok olyan gitárok, amitől nem megy el az ember kedve a további zenéléstől, ami ebben az árkategóriában a gitárok java részéről nem mondható el. Égben lévő húrok, ami miatt kínzással ér fel a játék, nem pedig élvezet, megbízhatatlan, lötyögő hangolókulcsok, és budihang szokott lenni az általános a nagyon olcsó westerneknél.
A hársfának általában fedettebb, kevéssé fényes hangja szokott lenni, ez tény. Nem szeretem ezt az alapanyagot, de az olcsó gitárok zöme ebből készül. Egyébként elektromos gitároknál igen jóféle hangszerek készülnek hársfából - bár tudom, az egy más világ, más követelményekkel. Az általam ajánlott Julia-k is hársfából vannak, de az adott árért korrekt a hangjuk, húszezer alatt jobbat nem lehet kapni.
A másik út, hogy kicsit többet rászánsz a dologra és veszel egy Cort AD-810-et, vagy valamilyen 100-as sorozatbeli Epiphone-t. Ezeknél már fenyő a fedlap, nem hársfa, plusz rózsafa a fogólap, nem pedig feketére festett juhar. Ez utóbbival az a nagy gond, hogy ahol gyakran fogják őket, igencsak rondán kifényesednek - tényleg nem néz ki valami szívderítően egy-egy ilyen fogólap, már pár hónap játék után sem.
Amit tényleg nem ajánlok: ezeknek a tizenezerforintos random gitároknak a beszerzését, mert nagy valószínűséggel csak elmegy a gyerek kedve az egésztől. Akkor inkább várjatok még, hogy összegyűljön egy értelmes hangszerre. Ja igen, a mezzoforte oldalán láthattok olcsóbban Staggokat... azok is eléggé kínzóeszköz jellegűek, nem ajánlanám azokat sem, kicsit sem...
-
AMD Power
titán
Sziasztok!
Ismeri valaki ezt a gitárt/márkát?
Santander 1129 Western Akusztikus gitár
Valaki vásárolt már ennél a Százhalombattai cégtől?
-
NeoPampalini
senior tag
Szerintem megszokás kérdése. A két basszgitáromon a négyhúrosnak keskenyebb, picivel vékonyabb, C profilú nyaka van, az öthúrosé meg egy leheletnyivel vastagabb (és nyilván szélesebb), viszont laposabb "hátú" D formájú. Nekem mind a kettő passzol.

-
Noddy
senior tag
Nekem most pont az a bajom, hogy eddig egy otromba gitáron játszottam és jól megerősödtek az ujjaim. Most már féléve egy nagyon kényelmesen játszok és azt érzem, hogy tunyulok, gyengül a kezem.
Bár lehet bennem van a hiba
-
izomhod
őstag
ez most egy squier jazzbase basszgitár
a mostani yamaha, ami nálam van, szerintem nekem az a megfelelő, a sq annál véknyabbmondjuk akkor derülne ki, hogy nekem melyik a jobb, ha a véknyabbal is játszhatnék pár napot, de ez nem megoldható
-
izomhod
őstag
ha keskeny a gitár nyaka, akkor jobban elfárad az ember keze játék közben?
-
izomhod
őstag
válasz
rrbmirgamid
üzenetére
az enyémnek nincs doboza, de faszán néz ki, csak itthon használtam, nem volt próbateremben, koncerten
na meg is nézem, hű de szép

-
rrbmirgamid
tag
Igen, rendszeresen nézegetem az oldalt. izomhod kollégának is jeleztem, hogy a kezdőára igen magas lett

Magasak az elvárásaim. Nem túl öreg, tökéletes állapot (külső is, nem csak működés), illetve a doboza (a későbbi eladása miatt) legyen meg, és mindez nagyon olcsón.
Egyelőre kivárásos taktikán vagyok.
-
Enton
addikt
válasz
rrbmirgamid
üzenetére
HA keresel még MT2-őt itt van most belőle jópár darab 10e-től a csillagos égig.
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
-
izomhod
őstag
múlt héten vettem dobhoz metronómot, azóta a gitárhoz is használom
háát, nem ad valami nagy szabadságot így, de muszáj pontosítani a játékon

-
Cyberpunk
félisten
válasz
Szten Márs
üzenetére
Jó egy kicsit túloztam.
-
Gyick
őstag
[link] Erről a videóról mi véleményetek?Haggyam így vagy még dolgozzak rajt?Első youtube videom...
-
Cyberpunk
félisten
válasz
Szten Márs
üzenetére
Mert a fölött nem igazán tudok lefogni normálisan bármit is. Egyébként fémhúros.
-
Cyberpunk
félisten
válasz
Szten Márs
üzenetére
Kösz a tanácsokat. Egy jobb gitár sem ártana. Mert ami van az egy elég régi darab, és nem túl kézreálló. No meg persze a 9. bundtól a többi már csak dísz legfeljebb.
-
Szten Márs
nagyúr
válasz
Cyberpunk
üzenetére
Ez nem tudom miez, és linuxon most meg sem tudom nézni (igen, tudom, meg lehetne oldani
).
Az ujjrend... hagyományosan a három vastag húrt (E, A és d húrok) a hüvelykujj uralja, a g úrt a mutató, a h húrt a középső, az e' húrt pedig a gyűrűsujj.Ez persze néha megbomlik. Leggyakrabban akkor, ha egy húrt többször egymás után kell megpendíteni. Mondjuk a legvéknyabb húrt, az e'-t akarod háromszor megpengetni, akkor nem gyűrűssel kalapálsz rá hármat, hanem alternálva pengeti a gyűrűs és középső ujj, így: gyűrűs, középső, gyűrűs. Ugyanígy a többi hűrnál. Mittomén van egy rész ahol a pengetendő húrok: kettő e', kettő g, akkor az ujjrend gyűrűs, középső, mutató, középső.
De ez kényelmileg is így jön ki. Van ahol pedig (egyes embereknél) szokás megbontani a hüvelykujj uralmát is, szintén kényelmi okokból. Mittudomén A - d - g - h - A - d - g - h kényelmesebb és könnyebb hüvelyk - mutató - középső - gyűrűs - hüvelyk - mutató - középső - gyűrűs renddel, mint hüvelyk - hüvelyk - mutató - gyűrűs - hüvelyk - hüvelyk - mutató - gyűrűs renddel. (Mondjuk ez utóbbit csak óvatosan mondanám... legjobb, ha nézel minél több videót és lelesed az emberek kezéről, hogy mit is csinálnak. Vannak, akik a hüvelyk uralmát véletlen sem bontják meg...)Vannak oldalak, ahol írnak ujjrendet is. Ez az oldal ugyan inkább a fingerpickingre van kihegyezve, de van kezdő szintről fingerstyle leckesorozat is (érdemes ugrani időnként pár leckét szerintem, mert kissé egyhangú
): [link] és gyakorlódalok: [link]Én részemről igen gyakran oldwhtman oldalát szoktam nézegetni, mert abszolút viselhető nehézségű tabok vannak fent: [link] amiket el is játszik a youtube oldalán, szóval meghallgathatók/leleshetők: [link]
Nem, nem vérprofi az öreg, de azért jól nyomja
Ömm... és persze justinguitar, alap, hogy ott körülnézünk leckékért, tekintve, hogy a legjobb gitároktató oldal netszerte, meggyőződésem szerint

Tessék, alapok: [link]
alap, kettő: [link]Ja igen, még egy jó metódus: Ha vannak dalok, amiknek tudod az akkordmenetét, akkor érdemes négyujjas bontással szétszedni őket, és pengetgetni, Sokféleképp, próbálgatni mi hogy hangzik, mit hogy jó pengetni, kísérletezni és bele fogsz jönni abszolút

-
Cyberpunk
félisten
válasz
Szten Márs
üzenetére
Én ezt találtam ami hasznosnak tűnik. [link] per pill. a Born Free soundtrack-et próbálgatom. Az ujj rendel tisztában vagyok, csak így még nehéz hogy nem nagyon akarnak ráállni az ujjaim. Pont ezzel kéne inkább kapcsolatban valami gyakorlás.
-
Szten Márs
nagyúr
válasz
Cyberpunk
üzenetére
Igen, az a fingerstyle valóban

Ömm, hogy leckék hol találhatók hozzá, azt fejből nem tudom. Én rendkívül puritán módját választotam a tanulásnak: fogtam tabokat, és nekiálltam tanulni komplett számokat. Ezt megismételtem x alkalommal, volt, amelyikbe beletört a bicskám, volt, amelyik pont megfelelő nehézségű volt - és persze egyre nehezebbek mentek - és ennyi. Semmi egyéb direkt oktatóanyag, vagy ilyesmi nem volt. De mindjárt nekiállok keresni pár értelmesebb oldalt
-
Cyberpunk
félisten
válasz
Szten Márs
üzenetére
Négyujjas.
-
Eastman
addikt
válasz
Printszkrín
üzenetére
OK, akkor a Te infód frissebb.
-
Printszkrín
senior tag
válasz
Eastman
üzenetére
Pénteken.
Csak gitárt meg erősítőt nem lehet próbálgatni, venni náluk.
Átküldenek a Mezzofortéba. A régi eladótér most raktár, és az előtérben lehet emondani mit szeretnél. Oldalt az irodában, vagy mi volt, ahol délutánonként a gitársuli volt, most ott szervizelnek a fiúk. -
Eastman
addikt
válasz
Printszkrín
üzenetére
Lehet. Mikor voltál utoljára?
-
Cyberpunk
félisten
Üdv a segítségeteket kérném van egy technika, amit szeretnék tanulni a "Fingerstyle" nem tudom hogy hívják magyarul. Talán kipengetés. Nos ehhez nem tudtok valami oldalt ami elmagyarázza az alapoktól kezdve, és gyakorlatok is vannak benne?
Eddig csak elektromos gityót használtam pengetővel. De most rá vagyok kattanva az akusztikus gitárra.

-
Eastman
addikt
válasz
Printszkrín
üzenetére
Oroszlánbarlang csak nagyker lett! ...árnyékra mozdulsz, ha oda mész húrért.

(#7521) magno
Melyik bandában pöngetsz? -
Printszkrín
senior tag
Azért ha jobban körülnézel, el tudod látni magad GHS húrokkal.
Ha már ott voltál a Mezzo-ban, három sarokra ott az Oroszlánbarlang.
GHS-ből elég jó a választékuk, és gyakorlatilag a létező összes húrt megkapod darabra is.
Tehát ha valami egyénit akarsz összeállítani, ott keresgélj! -
magno
csendes tag

Régen volt szép volt jó volt
. Pallai másfél milliót bukott a dupla koncerten. Sajna visszaszorultunk a kis klubokba. Szóval nem a hangolón múlik
. Drukkoljatok lehet összejön végre egy jó manager, a Viharock.hu és a Wackor-os manager segítségével. Hátha. Gondolkoztam megint egy tremolós gityón. Utoljára 2005-ben volt egy Original Floyd-os Ibanezem. Meg nem mondom milyen széria volt de valahol a 80-as évek közepén gyárthatták. Na mindegy azt nem sokáig használtam viszont az új szólósunknak van egy rakat tremolós gitárja és éppen egy Schecter-el jött le. Fura volt nekem a 648-as menzúra mert gyakorlatilag már régóta csak LP-m van de a nyekergetés mindent megér
. Imádtam
. Gitároljatok sokat 
-
magno
csendes tag
Ezekről a húros dolgokról jut eszembe hogy jó pár éve GHS-t használok. Kb azóta amióta hoztak belőle először kis hazánkba és csak a Medgyesi-nél lehetett kapni (azóta már van mindenhol persze) és rendeltem 4db Gibson potméter sapkát a mezzo-tól mondom akkor úgyis veszek pár készletet mert ugyan még van de mivel több gitárt használok több féle hangolásban plusz a Drop-c-t már évek óta 2db készletből rakom össze (mert hát ugyan léteznek kifejezetten Drop húrkészletek de nem lehet kapni vagy legalábbis én még nem találtam nálunk sehol) gondoltam veszek azt is. Na most a mezzo-ból nem mentem át a Medgyesi-hez mert nem volt időm de ez a vicc komolyan hogy nem kap az ember 2 nyomorult készletet egy hangszer boltban amire gyakorlatilag még az sem mondható hogy fúúú de szélsőségesen ritka húrkészlet lenne. Alapból szoktam venni egy 13-as készletet a sima Boomers-ből a legvaskosabb + vagy heavy vagy medium készlet kell nekem mellé. Na most ehhez képest semmi nem volt. Vagyis volt a legvastagabb aztán meg a sima 9-es készlet. Kérdezem hogy és az akkor miért? Mert azt viszik az az "átlag". Mondom beszarok mi az hogy átlag?.
. Nevetséges. És ugyanez volt az össze többi márkánál. Tele a fal de mégsincs választék.
. Bolt centrikus lehet. Majd megyek a másik boltba de ez azért szerintem így vicces. Kellett volna egy 8-as készlet is az se volt. Arra meg azt a választ kaptam hogy az meg olyan extrém vékony hogy senki sem használja. De mondom igen én
. -
Womb
senior tag
válasz
Brutális eb
üzenetére
Sem a Prohardver!, sem pedig egyik testvérlapja nem forgalmaz hangszert.
Szerintem nyugodtan írd be a bolt nevét, vagy a linkjét. -
Brutális eb
addikt
Hali nem reklám de végre ismét nyílt hagszerbolt több év szünet után a XVII.kerületben.
Végre nem kell bemészni a belvárosba.
Részletekért pm ha érdekel valakit. -
válasz
M@trixfan
üzenetére
Hol láttad? Valami PC-X, Guru, Gamer, vagy Gamestar cd mellékleten?
Mondjuk király... mer per pill nem tudom merre vannak azok a cd-im. Volt annak idején egy zöld pcx e3 melléklet is, amin a duke forever vidije volt fent, ott is valami élő zenés megvalósítása volt fent a duke3d kezdő számának. -
M@trixfan
addikt
Apropó, véletlenül nem tudja valaki merre találom azt a Doom 3 zenét ami egy régi E3 demo volt? Nem a főcímre gondolok hanem a másik lgendás doom zenére. A klasszikus riff van benne, de ki van egészítve egy szólóval, megy alatta a ritmus és megy közben a gameplay. Már az egész Youtube-ot feltúrom lassan, de eddig egyik sem az. Nem ugrik be valakinek véletlenül?
-
BemAnyó
senior tag
válasz
Inv1sus
üzenetére
pl 08 as és a 07 es is vékonyabb
, amúgy 09 -es az talán a legáltalánosabban használt húr elektromos gityókon, de ha felmész pl pont a D'addario honlapjára, vagy bármelyik másik húrgyártó oldalra akkor rengeteg segítséget kapsz a neked megfelelő húr kiválasztásához, sok helyen még hangminták is vannak. -
Inv1sus
addikt
Az én gityómon ez a húrtípus van elméletileg: D'addario EXL120(042-009)
Ennél van vékonyabb?
-
BemAnyó
senior tag
válasz
Inv1sus
üzenetére
az attack beállítás nagyban függ a játékstílustól meg a húrvastagság/típustól is, nekem is picit gyári érték felett van a bgityón mert néha kell "döngetni" és akkor nem jó ha bezörög, pedig az 5 húrosból a gyárinál (130)vékonyabbat használok, ennél csak a flatwound 125 ös lehetne kényelmesebb, de azokat drágán mérik, majd a következő cserénél azt veszek,
-
Womb
senior tag
válasz
Inv1sus
üzenetére
Szerintem az egyik legszigorúbb játékzene, a 97'-es Quake II intro.
-
Inv1sus
addikt
válasz
izomhod
üzenetére
Csak törekszem arra, hogy tökéletes legyen. Szvsz már az is, csak az nem tetszik, hogy sok helyen 2mm-t írnak a mély húrok magasságára, nekem pedig 3mm-re van beállítva, mert csak így nem zörög erősebb pengetésnél.
Általában játékzenéket próbálgatok. Olyanokat amiket szeretek és könnyűnek tűnik.
-
Inv1sus
addikt
Azt hiszem sikerült beállítani a gitárom. Jók az oktávok meg minden, viszont az alsó két húr csak 3mm magasságnál nem zörög be. Ez normális?

Új hozzászólás Aktív témák
- NFL és amerikai futball topik - Spoiler veszély!
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- Energiaital topic
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- OpenMediaVault
- Milyen TV-t vegyek?
- Kodi és kiegészítői magyar nyelvű online tartalmakhoz (Linux, Windows)
- Tőzsde és gazdaság
- Debrecen és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Képregény topik
- További aktív témák...
- Olcsón! LG 34WR55QC-B 100Hz 21:9 UltraWide USB-C PD Machez is! Gari: 2027.áprilisig.
- Liquid Freezer III 360 - használt, garancia: Alza 2031.02.16-ig - ALKUKÉPES.
- Asus Rog Strix G513 144hz Laptop Eladó!
- Mobil LTE hotspot router TP-Link M7200 V4 4G/LTE 150Mb/s,WiFi 2,4GHz 300M
- Four Connect Stage2 2x10mm2 prémium hangfalkábel Nakamichi banándugókkal
- iPhone 17 Pro Max Mélykék - Bontatlan !! www.stylebolt.hu - Apple eszközök és tartozékok !!
- Telefon szerviz helyben - Gyors javítás, akár 30 perc alatt!
- HIBÁTLAN iPhone 13 mini 128GB Pink -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3050
- Samsung Galaxy A34 5G / 6/128GB / Kártyafüggetlen / 12Hó garancia
- Keresünk Galaxy S22/S22+/S22 Ultra
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest

Én pedig az előbbiről beszéltem csak
De azért vannak még "páran", igény szerint utána lehet nézni

Bár állítólag most már tényleg hamarosan javításra kerül.
EMG hangszedős Les Paul... klassz

![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)