Hirdetés
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- Gurulunk, WAZE?!
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- eBay-es kütyük kis pénzért
- gerner1
-
LOGOUT
Gitáros topic ♪♫ eddig összegyűjtött tapasztalataink → itt.
(gitár-, erősítő-, effekt- és húrválasztásról, hangkártyákról)
Új hozzászólás Aktív témák
-
Psychonaut
veterán
válasz
Eastman
üzenetére
Slash is drunk as hell...és hogy elrontja az egyik legegyszerűbb introjukat.

-
Psychonaut
veterán
-
Psychonaut
veterán
válasz
Szten Márs
üzenetére
Ízlések és pofonok, nekem az egész tetszik, de igazad van, 0:38-ig sokkal jobb, mint utána. Amolyan motivációs videóként linkeltem inkább, én annak használom, mikor sokáig nincs időm játszani, utána meg béna vagyok, és elmenne a kedvem tőle, inkább megnézem ezt, hogy hova el lehet jutni rengeteg gyakorlással.

-
Psychonaut
veterán
válasz
Szten Márs
üzenetére
-
Psychonaut
veterán
válasz
albert8
üzenetére
Nyilván, csak a technika miatt linkeltem be. Egyébként erről a régi Guns N' Roses - új Guns N' Roses kérdésről felesleges vitát nyitni, valaki szerint szentségtörés, amit csinálnak, valaki szerint teljesen korrekt, csak ne így hívnák a bandát, megint mások szerint meg változnak az idők és kész.
-
Psychonaut
veterán
válasz
izomhod
üzenetére
Én azon szoktam minden egyes alkalommal meglepődni, hogy Buckethead milyen gyorsan képes gitározni (és a legjobb, hogy vannak pillanatok, mikor láthatóan elnéz másfele...van ideje nézelődni egy ilyen szóló alatt, hát ember az ilyen? )
-
Psychonaut
veterán
Ezt nagyon szeretem tőle. Meg a Welcome to Bucketheadland is nagyon jó.
-
Psychonaut
veterán
válasz
Szten Márs
üzenetére
Nem mondod, tényleg divat utálni?

Ezt becs' szóra nem tudtam, én még senkivel nem találkoztam aki utálta volna (bár igaz, az ismerősi körömben nem is játszott vele soha senki tudomásom szerint)... -
Psychonaut
veterán
válasz
Szten Márs
üzenetére
Nem tudtam, hogy ismered, gondoltam megosztom veled a tippemet, hogy miért utálja. Egyébként nyilván nem gitártudás/rockerség/akármiség kérdése az, hogy szereted-e vagy sem...de attól még azért nem tilos nem szeretni, ugye?

-
Psychonaut
veterán
válasz
Szten Márs
üzenetére
Nevén kívül semmi köze a gitározáshoz.

-
Psychonaut
veterán
válasz
izomhod
üzenetére
Most nem tudom eldönteni, hogy vicceltél-e vagy ez komoly volt.

Stairway to Heaven -
Psychonaut
veterán
válasz
blackmacs
üzenetére
Guns N' Roses - Used to Love Her. Pontosan három akkord. Tessék, máris tudsz egy egész számot.
-
Psychonaut
veterán
válasz
blackmacs
üzenetére
Már hogyne "égőzhetnél", mit gondolsz, mindenki tudott innen gitározni és úgy vettünk magunknak hangszert, hogy teljes szólókat eljátszottunk a boltban?

Ha bemész akárhova, és megmondod, hogy kezdő vagy és első gitárodat szeretnéd megvenni, hidd el, mindenhol segíteni fognak.
Eastman: szerintem nem Fender volt, mert a formavilág nem 1:1-ben egyezett meg a Telecasterrel, csak nagyon hasonlított rá. De semmi mást nem tudok róla. Világoskék volt.
-
-
Psychonaut
veterán
-
Psychonaut
veterán
Tanuld meg a Holidayt, arra nagyon jól lehet őrjöngeni.

Esetleg Guns N' Rosestól a Used to Love Her, ez meg tábortüzes, és szintén pofonegyszerű.Vagy bármelyik Nirvana szám.
SZERK: nem olvastam vissza, úgyhogy bocsi ha már javasolták a többiek, vagy korábban elvetetted őket.
-
Psychonaut
veterán
Ha technikas gitarosokrol van szo, akkor nekem is o a kedvencem. Sokakkal ellentetben en a Guns N' Rosesban is szerettem.

-
Psychonaut
veterán
válasz
Plazmacucci
üzenetére
Yngwie Malmsteen szerintem el tudja.
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
-
Psychonaut
veterán
Talan mar lattatok: Les Paul

-
Psychonaut
veterán
válasz
Atticus85
üzenetére
Figyelj, kulonbozo emberek vagyunk, eltero velemennyel. Ennyi az egesz. En a kovetkezot gondolom: egy erosito kivalasztasanal NE legyen donto szempont az, hogy mekkora hangszoro van benne. Szamit amugy a hangjanal nyilvan (ezt irtam is) - de egy rakas mas tenyezo is szamit.
De szerintem mindenkinek jobb lenne, hogy ha par alapveto dolgot tisztaznal:
-mit akarsz jatszani? - death metal, klasszikus heavy metal, blues, hard rock?
-hol akarsz jatszani? - szobaban, probateremben, Sportarenaban?
-mennyit akarsz erositore kolteni? - 50.000-ig, vagy egy 300.000 forintos Marshallig?
-ez mennyire fix? - tudsz kicsit feljebb menni, vagy ebbe mindenkeppen ferjen bele?SZERK: Ha ez igaz akkor miért röhögtél ki amikor rákérdeztem erre??
Lasd a tied elotti hozzaszolas...nem mondunk ellent egymasnak.
-
Psychonaut
veterán
válasz
Atticus85
üzenetére
Ezt mar rengetegszer elmondtuk neked akkor is, mikor meg eloszor jottel ide tanacsert, de gyakorlatilag minden segitseg suket fulekre talalt, ugyhogy szerintem felesleges meg egyszer leirni.
Csak egy tipp: peldaul egy telefonbeszelgetes alapjan is nagyjabol le lehet szurni, milyen ember lehet az elado, emailben lehet kepeket kerni, esetleg tartozekokrol is, stb, stb.
-
Psychonaut
veterán
válasz
izomhod
üzenetére
Ugyesek (joparszor lattam mar oket), de G N' R tributebandbol nalam a Dust N' Bones viszi a primet.

-
Psychonaut
veterán
válasz
rrbmirgamid
üzenetére
AC/DC Live at River Plate
Whole Lotta Rosie -
Psychonaut
veterán
válasz
rrbmirgamid
üzenetére
Ha már a Velvet Revolver stílusa, hangzása, érzése hozza a legjobban a klasszikus GNR hangzást, akkor miért nem őket hívják GNR-nek?
Mert nem naluk vannak a jogok, hanem Axlnel. It's So Easy, hogy stilszeru legyek. Egyebkent tenyleg hivhatnak oket is G N' R-nek. En csak annyit probalok mondani, hogy az uj G N' R-tol sem kellene elvenni ezt a nevet, mert - habar mas formaban, mint azelott - de jo zenet csinalnak. Igaz, nem korszakalkotot, de a Velvet Revolver sem.
Ezzel egyetértek. A GNR legjobb album az Appetite for Destruction. A UYI 1-2 már eléggé "populáris" lett. Persze ettől függetlenül azt is imádom. Érdekes, hogy a nép legnagyobb része ebbe a "populáris stílusba" szeretett bele
Szerintem meg pont a ket UYI album a jobb. Sokkal erettebb es osszeszokottabb is lett a banda es a hangzas, es ez szerintem nagyon jo. Az AfD egy nagyon tokos, nagyon lazado album volt, tele jobbnal-jobb dalokkal...de azert valljuk be, sem zeneileg, sem szovegek tekinteteben nem jelentett csucsot. Egyedi volt nagyon, valoban, es nagyon jo kevereke a bluesos-hard rockos es punkos dallamoknak, ezert is lett sikeres ennyire...de volt meg hova fejlodni.
Ezzel szemben a ket UYI album sokkal teltebb, osszetettebb volt zeneileg, de ami talan meg fontosabb, szovegek tekinteteben is. Mig az elso album nagyreszt megmaradt a szex-drog-rock n' roll harmasnal, a ket UYI mar tarsadalmi problemakat is feszegetett nehol (Civil War). Meg ugy altalaban, melyebb erzelmek is elofordultak a dalokban (Breakdown), es ez szerintem sokat emel a Gunson.A slagerek kozul - mert szerintem ebben merheto a "beleszeretes" merteke - legalabb annyi talalhato az AfD-n, mint az UYI lemezeken. Paradise City, Sweet Child o' Mine, Welcome to the Jungle....
-
Psychonaut
veterán
válasz
rrbmirgamid
üzenetére
Dehogy mas a Velvet Revolver mint a klasszikus Guns, ugyanaz a bluesos-klasszikus hard rock, meg a banda nagy resze is megegyezik.

Nyilvan teljesen ugyanaz nem lehet, de az biztos, hogy a klasszikus Guns orokseget a VR jelenti...
Persze, idokozben erettebbek lettek valamivel, es ez ranyomja a belyeget a szamokra, meg jott Scott Weiland, o is egy erezheto valtast jelent mind hatteret/multjat, mind jelenet tekintve Axlhez kepest, de amugy ha megnezed, az alapok ugyanazok.
A jelenlegi Guns N' Roses viszont vett egy 180 fokos fordulatot, atment Axl es kulonbozo zeneszek munkajaba az egesz - ez szubjektiv, hogy tetszik-e valakinek, vagy sem. Szerintem ideje volt mar egy valtasnak, a AFD es UYI-vonaltol nyugodtan el lehet tavolodni igy 15-20-25 evvel a kiadasuk utan. Szoval nekem tetszik ez az ujfajta irany (mind hangzasban, mind tartalomban), amit elkezdtek, de az teny, hogy nagyon tavol van a regi G N' R-tol. De en azt mondom, ez IS Guns N' Roses.

Mas nevet meg erthetoen nem adhattak/adtak a bandanak, de ezt te is leirtad, nem fejtem ki en is.

Viszont azt azert remelem nem gondoltad komolyan, hogy az uj Guns gitarosai ugyanugy jatszanak, mint Slash? Megneztel mar egyetlen koncertfelvetelt is? Buckethead nagyon tavol allt peldaul Slashtol (igaz az akkori G N' R nem volt valami egyseges banda...), de szerintem Bumblefoot es Ashba sem "majmol". Persze nehez egy ilyen nagy elod nyomdokaiba lepni, es egy ekkora legendanak mar termeszetszeru, hogy bizonyos lickjei, esetleg mozdulatai visszakoszonnek mas gitarosok munkaiban - mondhatni megkerulhetetlen tenyezo.

UI: amugy tizedannyit sem hallgatom a Chinese Democracyt, mint az azelotti albumokat, csak amellett probaltam szep hosszan ervelni, hogy a mostani banda is JO ZENET CSINAL, csak MAST.
-
Psychonaut
veterán
Semmit. Ennel kicsit tobbet kellene raszanni egy gitarra. Miert: mert az ilyen kategorias "hangszerek" inkabb elveszik a kedved, mint meghozzak. Kritikan aluli modon szolnak, kenyelmetlenek, gyorsan elhangolodnak, stb. Igazabol meg jot nem olvastam/hallottam ennyiert vett gitarrol.
UI: esetleg egy Uniwellt vegyel, azokat nem szoktak annyira szidni, es olcsoak. Hosszutavu tapasztalat viszont meg nincs veluk.
-
Psychonaut
veterán
válasz
rrbmirgamid
üzenetére
Az a baj veletek (es sok mas emberrel is), hogy ti a klasszikus G N' R-t varjatok a mostani felallastol...ez a Guns mar nem az a Guns.
Peldaul Slash hangzasat es szoloit felesleges keresni, nem is akarjak a gitarosok ugyanugy, ugyanolyan torzitassal jatszani...az uj Guns hangja sokkal modernebb, mert azert csak eltelt 20 ev...
UI: Chinese Democracyrol igy kapasbol par nagyon jo szam: Chinese Democracy, Shackler's Revenge, I.R.S., This I Love
-
Psychonaut
veterán
válasz
rrbmirgamid
üzenetére
2006-ban volt itt a Guns, az tenyleg nem volt nagy szam allitolag, de a mostani felallas szerintem jobb annal. En tavaly voltam Zagrabban koncerten, hatalmas elmeny volt.

Slasht szinten tavaly lattam, ot Pragaban, szolokoncertjen, o sem volt semmi.

Velvet Revolver meg szerintem egy darabig meg nem fog turnezni, mert Slash szololemezt csinal, Myles Kennedy meg az Alter Bridge-zsel van szabadidejeben.

-
Psychonaut
veterán
-
Psychonaut
veterán
válasz
rrbmirgamid
üzenetére
Én is imádom ezt a számot (játszani is)!
En is, de mostanaban sajnos nincs ra idom.
Remelhetoleg azert teli szunetben lesz, mar csak masfel het.

A masik szam, amit imadok meg jatszani, az ez. Nagyon tokos. -
Psychonaut
veterán
válasz
combonari
üzenetére
Persze, sot olyan fajlokat is, amit a Guitar Pro hibasnak erzekel (.gtp - pedig elvileg az is Guitar Pro formatum, de az valamiert nem akarta az igazat).
Amit viszont akartam: KOGART-ban kiallitas: Az amerikai rockplakat aranykora 1965-1971 - most neztem meg, k*rva jo, ajanlom mindenkinek itt a topikbol, annak foleg, aki erdeklodik a pszichedelikus rock es Woodstock irant.
-
Psychonaut
veterán
válasz
atidzsiforc
üzenetére
Ez egy jo kerdes, sajnos nem probaltam meg. Szerintem az mar nem szolhat rosszul - az olcso Epikrol (LP Special szeria) viszont jot meg nem igazan hallottam.
XCorey: kerdes, hogy melyik Epi LP-nel van szebb hangja - mert van nekik jopar. Peldaul az Epiphone Les Paul Standardrol jokat olvastam (ujonnan 130 korul, hasznaltan szerintem beleferhet 100-ba). De az nem kerdeses, hogy a V100 jol szol, nagyon jol. Bar szoras itt is van (kinai, mit lehet tenni), szoval erdemes szemelyesen kiprobalni elotte (ez egyebkent is ajanlott).
-
Psychonaut
veterán
Milyen rockra kellene? Mert a LP foleg bluesos hard rockban eros, az SG kicsit zuzosabb, "eszidiszis" gitar. Az is fontos, hogy kenyelmes legyen, meg konnyu. Les Paulrol egyik sem mondhato el igazan (mondom ezt ugy, hogy nekem is az van). De persze a hangja minden penzt meger.

-
Psychonaut
veterán
válasz
Printszkrín
üzenetére
Lattam oket eloben...

Nem rossz banda, csak kicsit tobb ideig jatszottak, mint ameddig szivesen hallgattunk volna oket (Guns N' Roses elozenekara voltak). -
Psychonaut
veterán
válasz
Printszkrín
üzenetére
Neil Young?
-
Psychonaut
veterán
válasz
Printszkrín
üzenetére
Roviden: volt egy srac Logouton, akinek eleinte sok mindenki adott tanacsot mindenfele temaban, de hiaba, mert a tag write-only volt, olyen erzese volt az embernek, hogy el sem olvassa a dolgokat, amit irtak neki.
-
Psychonaut
veterán
válasz
izomhod
üzenetére
Blues skala megvan?
-
-
Psychonaut
veterán
válasz
M@trixfan
üzenetére
Na meg egy koncert/album/gitaros hangjaban, jatekaban legalabb olyan vastagon benne van az erosito, mint a gitar. Hogy a tobbi torzitasrol ne is beszeljunk.
Atticus85: ne szivass, ha hangszert akarsz venni (es raadasul nem is a paletta legaljarol), akkor csak legyen mar par ezred vonatjegyre. Nem egy honapra fogsz gitart venni, ha minden igaz.
-
Psychonaut
veterán
válasz
Szten Márs
üzenetére
Belepett a 27-esek klubjaba...

Kar erte, nagyon nagy hang volt. -
Psychonaut
veterán
válasz
oregcsóka
üzenetére
Inkabb vegyel egy gitarkombot.

15k korul mar kapsz egy Fender Frontman 15-ot, vagy Roland Cube-ot (utobbi kulonosen ajanlott), hidd el, nagyobb elmeny azokon jatszani.A PC-n nem igazan lehet gitarozni. Idezet HWSW forumbol:
Először is: a mikrofon bemenet, még ha a gitár jelszintje meg is tudja hajtani, nem olyan minőségű, ill. lehet, hogy a gitár simán túlhajtja. Asszem az aktív hangszedők ilyenek, bár majd valami szaki kijavít.
Másodszor: a vonalbemenet (line in) "minősége" alkalmas volna már, de annak jóval magasabb a jelszintje, mint amit a gitár "kiad", azaz ott egyszerűen nem hallatszik semmi, vagy akkora erősítéssel csak, ami hatalmas zajt képezne.Szóval a mikrofonbemenetet a gitár ugyan "meg tudja szólaltatni", de minősége nem lesz jó, más a dinamikája, más célra való (a mikrofon karakterisztikája természetesen bőven más, mint egy gitáré, ha szabad így fogalmazni). A vonalbemenethez pedig a gitár által kiadott jel kicsi, azt erősíteni kellene.
-
Psychonaut
veterán
válasz
Szten Márs
üzenetére
Csak mert ha túl alacsonyra veteted, könnyen előfordulhat, hogy zörögni kezdenek a húrok, különösen a basszushúrok.
Hajaj.

-
Psychonaut
veterán
válasz
NeoPampalini
üzenetére
En nem, de hatha igy jobban idetalal valaki. UP!

Új hozzászólás Aktív témák
- Xiaomi Redmi Note 14 Pro+ 5G 256GB,Újszerű,Dobozaval,12 hó garanciával
- Xiaomi Redmi Note 14 Pro+ 5G 512GB,Újszerű,Adatkabel,12 hónap garanciával
- Xiaomi 14 512GB,Újszerű,Dobozaval,12 hónap garanciával
- SAPPHIRE NITRO+ Radeon RX 7800 XT GAMING OC 16GB - 2+ ÉV ALZA GARANCIA
- Samsung Galaxy Z Flip 5 512GB,Újszerű,Adatkabel,12 hónap garanciával
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14400F 32/64GB RAM RX 9060 XT 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 16/32/64GB RAM RX 9060XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Windows 10 / 11 Pro Retail aktiváló kulcs Azonnal szállítással, számlával, garanciával!
- Dell Precision 7560 Workstation i7-11850H 32GB RAM 1TB SSD Nvidia RTX A3000 6GB 1 év garancia
- Apple iPhone 15 Pro Max 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest