Hirdetés
- Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- Szólánc.
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Öregszem
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Keldor emlékére
- Asszociációs játék. :)
- Még mindig itt tartunk jelenleg...
- Drive! - Az utolsó gurulás idén a Quadrifoglio-val
- Gurulunk, WAZE?!
-
LOGOUT.hu
Gitáros topic ♪♫ eddig összegyűjtött tapasztalataink → itt.
(gitár-, erősítő-, effekt- és húrválasztásról, hangkártyákról)
Új hozzászólás Aktív témák
-
Atticus85
tag
Nagyon erre a kombinációra hajlok,úgy néz ki lehet ez lesz a végleges kombináció:
egyik gitár
kombó
másik gitár ugyanezzel a kombóval
Nektek mi a véleményetek a két kombinációról?Nekem az jutott most eszembe,hogy a Les Paul gitár és a Fender erősítő lehet nem a legjobban passzolnának össze jó hangzásba,vagy tévedek?Valaki mondta a Bugera V22-es kombót,na ilyet nem találok sehol,mutatna valaki egy linket,hogy mennyi az ára annak,mert állítólag remek kis csöves kombó,és hogy még ettől a mustangtól is jobb.D elsőrorban a két kombinációra vagyok kíváncsi,ki merre hajlik a kettő közül.
Köszi a válaszokat előre is -
Atticus85
tag
válasz Printszkrín #5593 üzenetére
Hát ennyit sajnos nem tudok rászánni
Pedig ez a hangzás nagyon állat,valami olcsóbb módon kell elérnem ezt a hangzást,kérdés,hogy képes erre olcsóbb gitár?Melyik vajon?? -
Atticus85
tag
Hát igen,de hol próbáljak ki,ha nem találok ilyet boltokban?
Ettől keményebb meg nekem nem is kell,mert az már metál,az meg annyira nem nagyon érdekel,max veszek hozzá valami metál effekt padot,és kész.vajon egy Stratocasterrel is hasonlóan muzsikálna mint a videón látható gitár?[ Szerkesztve ]
-
Atticus85
tag
Ez milyen erőlködő szerintetek? Ha megnyitjátok az első linket,na ott nagyon teszik a gitár hangja,vajon milyen gitárokból tudok kihozni ilyen hangot?Mert nem hiszem,hogy ugyanazon a kombón egyforma hangja van 2 különböző gitárnak.
[ Szerkesztve ]
-
X2N
őstag
válasz Atticus85 #5582 üzenetére
Szerintem mindegy melyiket veszed mert nem lesz olyan nagy különbség a 2 gitár között. Erősítőt meg használtan keress hangmesteren, olyat vegyél amiben 12"-es hangszóró van és megvan 50W, újat nem érdemes venni, ha pl mégis 50eFt-ért megvennél valamit, biztos nincs meg 50W és próbálni se lehet vele, a hangszóró kicsi, ahogy leszeded róla a csomagolást már buktad a vételár felét, később eladni is alig tudod mert senkinek se kell kis kombó. 1 év után meg úgyis beszerzel valami jobb erősítőt, az a nagy helyzet h az összes erősítő túl van árazva, Marshallok újonnan félmilliókért, nem éri meg, csak a ráfizetés van vele. Ha elektromoson akarsz játszani akkor az erősítőt is legalább ennyire komolyan kell venni mint a gitárt, vagy még jobban mert anélkül nem fogsz jól szólni. Később meg majd ha elkap a gépszíj, csöves erősítő fog kelleni azt meg ahogy írtam nagyon drágán vesztegetik, az olcsók szarok, tönkremennek, inkább csinálni, csináltatni érdemes, hangmesteren csöves erősítő építő fórumban foglalkoznak sokan építéssel tőlük meg kell kérdezni mi a véleményük róla, sajnos kis hazánkban az a tévhit van hogy ami házilag lett készítve az szar, csakis gyárit szabad venni.
-
Atticus85
tag
válasz Printszkrín #5583 üzenetére
Mi az a drop hangolás?Mondjuk gondolok valamire,az az amikor kettővel lejjebb hangoljuk az előző húrt?
-
Atticus85
tag
válasz Printszkrín #5581 üzenetére
Hát elég bonyolult ez a gitár vásárlás.Nekem a legjobban ez a gitár tetszik
A Les Paul egyáltalán nem tetszik nekem formára,de ha mégis ez a legjobb a rock zene hangzáshoz,akkor elég valószínű,hogy ennél maradok
Sajnálom az előzőt,dehát mégis csak a minél szebb hangzás a lényeg -
Printszkrín
senior tag
válasz Atticus85 #5580 üzenetére
Szertintem ez egy nagyon jó gitár a maga kategóriájában.
A tremolót hiába tekered ki, (ha jól értelmezem a kart tekered ki) mert az
egyész cucc ugyan úgy viselkedik, csak nincs mit rángatni.
Ilyenkor van még lehetőség az egész rendszert kitámasztani.Amikor az állatkertben az elefánt mogyorót dobál neked, ideje diétáznod!
-
Atticus85
tag
válasz Printszkrín #5579 üzenetére
Értem és köszi a sok segítséget.Egyébként ha a tremolót kitekerem akkor már nem zavarna,nem??És egyébként erről a gitárról mi a véleményed? Szerintem szépen szól,főleg a videó végefele tetszik a hangja
-
Atticus85
tag
válasz Printszkrín #5577 üzenetére
Ezis igaz.Erősítőt,kombót milyet tudnál ajánlani nekem?Én eddig csak jókat hallottam a Fender Mustangról és nemis drága,vagy inkább csövest nézzek?Még kezdő vagyok elektromos gitár téren.A csöves miért jobb?
-
Printszkrín
senior tag
válasz Atticus85 #5576 üzenetére
Igen, de ha amúgy sincs rá szükséged, csak a gondod lesz vele.
Először is meg kell szoknod, hogyan denfelj úgy, hogy közben ne nyomd a
tremolót, mert különben egy igaz hangot nem fogsz tudni játszani.
Aztán macerásabb a húrcsere, (imbuszkulcs, csípőfogó) és ha játék közben
elszakítasz egy húrt, az összes többi elhangolódik.Amikor az állatkertben az elefánt mogyorót dobál neked, ideje diétáznod!
-
Atticus85
tag
válasz Printszkrín #5575 üzenetére
Nem a tremoló miatt linkeltem,most mit csináljak ha rajta van
-
Atticus85
tag
válasz Printszkrín #5573 üzenetére
Nekem nem kell tremoló,az nem számít nekem.
-
Printszkrín
senior tag
válasz Atticus85 #5572 üzenetére
Ez a Cort x-6 nem olyan rossz, de mint tegnap írták mások, a tremoló
elég gagyi ezeken.
Azért is javasolt mindenki fix hidas gitárt, mert ebben az árkategóriában nehéz
jó tremolós gitárt találni.
Talán Ez az egyetlen, amelynek a tremolójával nem lesznek gondjaid.A másik probléma, hogy a Hangszerarzenál oldalán megtalálsz minden valaha
gyártott gitárt árral, egyebekkel, de egyáltalán nem biztos, hogy tartanak
raktáron, így lényegesen kevesebb eséllyel tudod kipróbálni a hangszereiket,
mintha eljönnél Pestre, és végigjárnád a hanszerboltokat.[ Szerkesztve ]
Amikor az állatkertben az elefánt mogyorót dobál neked, ideje diétáznod!
-
Atticus85
tag
válasz Printszkrín #5571 üzenetére
Köszi
Erről a gitárról mi a véleményetek?Megéri az árát?
Amúgy az a baj ezekkel a hangszeráruházas link-ekkel,hogy így nem tudom kipróbálni csak megrendelni,és így egy kicsit zsákbamacskának tűnik.
Valaki tudna ajánlani innen egy jó gitárt olyan 70-80 ezerig?Debreceni vagyok és nagy valószínűséggel csak innen tudok venni majd,vagy ha valaki ismer Nyíregyházi hangszerüzleteket,az írjon hol érdemesebb megvenni.De inkább az lenne a legjobb ha valaki megnézné ezt a boltot amit linkeltem,és onnan kiválasztana valami jót ami ennyit megér.Köszi szépen előre is aki segít És egy kombó is kellene olyan 40-50 ezerig max,én a Fender Mustangot favorizálom.[ Szerkesztve ]
-
Printszkrín
senior tag
válasz Atticus85 #5570 üzenetére
Nem vagy egy egyszerű eset!
Röviden: nem tudom.
Na itt van néháhy gitár, véleményezzétek!
Úgy lőttem be a keresőt, hogy 85k-ig mutassa a találatokat.
Ha jól értelmezem, kb ennyiért tudnál gitárt vásárolni.
Sajnos Epiphone-t nem találtam olyat ebben az árkategóriában amit
érdemesnek találok megfontolni. Epiphone-t én 110k fölött néznék, mert
ami alatta van, az elég kétes minőségű.
Ja, és Jerry Cantrell stílusához ezek kevesek lesznek.[ Szerkesztve ]
-
Atticus85
tag
válasz Printszkrín #5569 üzenetére
Na ezaz,minden gitárba más a hangszedő,most nekem milyen kéne akkor ilyesmi zenékhez:
Queens of The Stone age
Velvet Revolver (Mondjuk ez tuti LP,mert Slash játszik benne -
Printszkrín
senior tag
válasz Atticus85 #5566 üzenetére
Szerintem mindkét cég bizonyos árkategória felett jó gitárokat csinál.
Talán a Cort-nál lejjeb van az a határ, ami felett már azt lehet mondani, hogy jó.
Ezalatt azt értem, hogy gitár szerűleg renben van, szép a kidolgozás, jó minőségűek az alkatrészek, és nem tekeredik a nyak össze-vissza.
A hangon később lehet pick-up cserével javítani, vagy a zenei stílushoz választani hangszedőt.Asszem én inkább Cort párti vagyok, de lőjetek le, ha nincs igazam.
[ Szerkesztve ]
-
Atticus85
tag
válasz Printszkrín #5565 üzenetére
Ha 100.000-ért tudnék gitárt venni akkor gondolkodás nélkül ezt a gitárt venném meg.Ez eszméletlen szép
-
X2N
őstag
válasz Printszkrín #5565 üzenetére
Meg ezeket a gitárokat kevesebb bukóval lehet továbbadni mint az 50-60ezres gitárok nagy részét, és ez már normális fából van ami idővel beérik.
-
Atticus85
tag
válasz Printszkrín #5563 üzenetére
Jó gitárok a Vintage-k?Vagy inkább a Cort-ok?
-
Printszkrín
senior tag
Hát, igaz, hogy kétszer annyiba kerül mint az elsö linkjén szereplő
használt LTD, de ezt később nem akarja olyan hamar lecserélni.Szerintem lőjük be a plafont, ameddig el lehet menni, aztán azok közül próbáljunk
meg javasolni.[ Szerkesztve ]
-
X2N
őstag
válasz Printszkrín #5562 üzenetére
Szerintem is nagyon jó, igazi best buy. Ha valakinek van ilyen gitárja elcserélném az Ibanez SAS36FM-re.
[ Szerkesztve ]
-
Printszkrín
senior tag
válasz Atticus85 #5561 üzenetére
Egyiktől sem vagyok elájulva.
Ami fontos, hogy neked mindenképp a hosszabb menzúráju gitár kell, ha ilyen zenéket akarsz játszani. a lehangoláshoz, vagy a drop hangoláshoz kell a nagyobb húrhossz.Amikor az állatkertben az elefánt mogyorót dobál neked, ideje diétáznod!
-
Printszkrín
senior tag
válasz Atticus85 #5558 üzenetére
Én leginkább Ezt választanám. Igaz, többe kerül, de megéri a különbözet.
Gyakorlatilag mindenre alkalmas amire neked kell, testen átmenő húrozás, brutál hangot eredményez. a pick-upok kiindulásnak tökéletesek, később tehetsz bele valami esősebbet.
Nagyon jó minőségű már önnmagában is, és ha kell lehet még tuningolni.Amikor az állatkertben az elefánt mogyorót dobál neked, ideje diétáznod!
-
Atticus85
tag
válasz Printszkrín #5560 üzenetére
És amiket belinkeltem gitárokat?
-
Printszkrín
senior tag
válasz Atticus85 #5556 üzenetére
A linkelt zenékhez leginkább a következő gitárok illenek:
G&L Rampage ("Blue Dress") w/ Motor City Pickup, tuned to Eb Standard
G&L Rampage ("No War") w/ Motor City Pickup, tuned to Drop Db
Gibson Les Paul Custom w/ Motor City Pickup in Bridge, tuned to Eb Standard
Lush Custom Tele Shape, tuned to Eb Standard
Motor City Pickups are pickups custom wound for Jerry CantrellAmikor az állatkertben az elefánt mogyorót dobál neked, ideje diétáznod!
-
Atticus85
tag
Valaki?A Vintage jó gitárokat csinál?Szerintetek jó választás lenne ez a gitár?
Kiszemelt gitár -
X2N
őstag
válasz Atticus85 #5556 üzenetére
Ilyen zenékhez főleg aktív hangszedő pl emg81, seymour duncan blackout vagy passzív hangszedős, (Seymour Duncan SH-6) gitár kell valami normális fixhidas tremolóval, aktívnál a fa kevésbé számít, passzívnál mahagóni fa testű kell h súlyosan szóljon. Főleg Drop-os hangolások miatt nem érdemes rövidebb menzúrájú gitárokat (gibson SG, LP) használni mert nem fogja megtartani a húrt. Ezt a videót érdemes megtekinteni: [link]
[ Szerkesztve ]
-
X2N
őstag
válasz Atticus85 #5554 üzenetére
Ki kell próbálni hogy neked mennyire kényelmes, és elgondolkodni megéri-e neked azt használni ha kényelmetlen. Ennek a Les Paul-nak köze nincs a Les Paul hangzáshoz, ha LP hangzás kell akkor Vintage v-100-ast kell venni és kicserélni a hangszedőket Gibsonra, vagy Seymour Duncan-ra. Minden márkának vannak jobban és rosszabbul sikerült szériái, van ami 2x annyiba kerül mégse szól olyan jól, nekem van egy 8 éves Ibanez GRX-170, és egy 1éves Ibanez SAS-36FM gitárom. Az utóbbi mahagóni/jávor több alja van mint a másiknak de ez nem jelenti azt hogy jobb csak más. Mindkét gitárt használom nem szól rosszabbul a régi sem, nálam nincs hosszabb hangkitartása a ragasztott nyaknak mint a csavarozottnak, viszont ragasztott nyakúval kényelmesebb játszani.
[ Szerkesztve ]
-
X2N
őstag
válasz Atticus85 #5552 üzenetére
Nekem a fixhidas Cort tetszik legjobban, de az LTD is szép. Én SG-t nem vennék mert nem olyan kényelmes mint a másik kettő és fejnehéz. Epiphone-ról azt hallottam hullámzó a minősége. Az hogy melyiknek a legjobb a hangja nem lehet megmondani, ilyen árkategóriában, mert teljesen más hangja lehet 2 egymás után a gyártósorról lejött gitárnak. Ha lehet csöves erősítőn próbáld ki, mert azon jobban kijönnek az eltérések, és nézd meg az össze hangszedő állást, tekergesd a potmétereket és figyelj a zajra nagy hangerőn, de ne valami 2 forintos kábelt használj. A nyak rádiuszát is nézd meg, a kisebb rádiuszú fogólapnál(nagyobb görbületű nyak) főleg akkordjátékra való, de nagyobb nyújtásoknál elmászhat a hang. A nagyobb rádiuszú nyaknál hajlítások esetén előnyös, de nem olyan kényelmes akkordjátéknál.
-
matyi94
senior tag
Nekem egyébként egy ilyen gitárom van, nagyon kényelmes mahagóni test, keskeny jávor nyak, könnyű játszhatóság jellemzi, mivel sztrató fazon megvan benne az a harapósság, de a mahagóni test miatt kicsit testesebb a hangja. A hámbákörön meg lehet állatkodni, ugyanakkor finom jazzt is gyönyörűen lehet rajta játszani. Kb. 50000 Ft.-os árát figyelembe véve a különbözetet ha hozzáteszed a mustanghoz, már tudsz venni egy Bugera v22-est ami egy csöves kombó sokkal szebb hanggal és bőven elegendő klubkoncertekhez is.
Legyen szép napod!
-
Szten Márs
nagyúr
válasz Atticus85 #5548 üzenetére
Amiket tegnap kérdeztél, azokra válaszoltam még tegnap éjjel, bár reményeim szerint olvastad Most így hirtelen csak egy kérdést látok, amire nem reagáltam, az pedig az erősítővel kapcsolatost, de - ahogy tegnap az egyik válaszomban írtam is - erősítőkben nem igazán tudok segíteni.
Azt írod, hogy 13 éve gitározol, gondolom akusztikus gitáron, nylonoson, vagy fémhúroson, vagy akár mindkettőn. Gondolom tapasztaltad, meg tudsz arról, hogy az akusztikus gitárok hangját is befolyásolja a felhasznált faanyag, sőt... a fedlap fája kifejezetten nagyon, de azért hallatszik a hát/oldal anyaghasználata is. Fedlapnak leggyakrabban cédrust, vagy fenyőt alkalmaznak (pontosabban kanadai vöröscédrus és sitka-lucfenyő a két leggyakoribb fedlap-anyag), és igen erősen más az egyikkel a gitár hangkaraktere, mint a másikkal. De olyat mégsem lehet mondani, hogy az egyik jobb lenne, a másik rosszabb. Abszolút ízlés kérdése - ezt tartsd szem előtt elektromosnál is. (Persze vannak kerülendő anyagok, de ez akusztikusban jobban kijön, mint elektromosban.)
Huhh, ez egy igen messzire vezető témakör, inkább adok egy linket: [link]
Úgy látom itt fogólap, meg nyak, meg minden szóba kerül, ami csak kell, ennél bővebben én sem tudnék válaszolni -
Atticus85
tag
válasz Szten Márs #5547 üzenetére
Válaszolsz majd előző kérdéseimre is légyszives.Amúgy mindenki a mahagónit ajánlotta nekem.Nem tudom miben mi a különbség,de biztos lényeges szempont.Köszi előre is az előző kérdéseimre is.
-
Atticus85
tag
Gitár választásnál melyik a legjobb anyagból készült gitár?Test,nyak,fogólap stb melyik a legstabilabb,legjobb választás,és melyiket érdemes kerülni?
-
tothm
őstag
Sziasztok!
Remélem nem gond, hogy ide is beírom!
Nézzétek meg a hurbolt.hu weboldalt ahol hangszerkiegészítőket találtok olcsón!Köszi, M
[ Szerkesztve ]
-
matyi94
senior tag
válasz Atticus85 #5539 üzenetére
A mustang kombó gyakorlásra kiváló, usb-n be lehet dugni a gépbe és stúdió minőségű felvételt lehet csinálni vele, szerintem jobbat, mint egy pod xt-vel. Ha koncertezni is szeretnél, ennél valami nagyobb kell, de próbaterembe szerintem ez bőven elég, én a legállatabb drumandbass dobost is túl tudtam játszani 3/4 hangerőn.
Legyen szép napod!
-
matyi94
senior tag
válasz Atticus85 #5539 üzenetére
Ezt a hangszert tudnám ajánlani "zúzós rock zenére", de igazából bluest is istenkirály játszani rajta. Fogása közepesen kényelmes ( a LesPaul-nál sokkal kényelmesebb!), nyaka közepesen vastag, a gibson humbuckerek miatt telt, már-már vastag, relatív lassú reagálású hangja van, tehát nem "harap" akkorát, mint egy strató, azonban a vékonyabb és könnyebb test miatt nem is olyan balta, mint egy Lp. Remélem segítettem valamelyest.
Legyen szép napod!
-
NeoPampalini
senior tag
Valamennyire kötődik a témához - féloff...? Aki szereti az ilyet, jöjjön
In Stable Trió
2011. augusztus 27. :: 19:00 - 20:00
Millenáris Park[ Szerkesztve ]
-
Atticus85
tag
Jó választás a Fender mustang kombó szerintetek?Zenéléshez is kéne,a 40 wattos jó lenne,meg jókat hallok róla,meg tetszik a hangja is,kíváncsi vagyok melyik gitárral lenne ez nyerő kombináció
-
knbs
senior tag
válasz NeoPampalini #5530 üzenetére
Isteni! A fos Marshaal kulsotol mar hanyok. Kollegammal most epp narancssarga (persze Hollandia) projecteken dolgozunk.
A bugyi nem a legjobb dolog a világon. De közel áll hozzá
-
Szten Márs
nagyúr
válasz Atticus85 #5534 üzenetére
Naszóval, amiket mindenképp próbálj meghallgatni egy hangszerboltban (az egyszerűség kedvéért csak egy boltból linkelem őket, de tényleg érdemes végigjárni többet, úgysem lesz egy helyen minden kiszemelt gitár):
Cort G-250 vagy/és Cort G-254: Stratocaster, ebben az árban minden téren teljesen korrekt, és a tremolója is elviselhető, vagy legalábbis jobb, mint az árkategóriában lenni szokott...
Cort KX-5 - az egyik legajánlottab gitár az árkategóriában. Kedvcsinálónak egy kis teszt róla. (Van feketében is )
Cort M-520: kicsit túl van az árhatáron, de érdemes legalább megnézni, meghallgatni, sőt egy M-600-at is, mert szokott lenni használtan, bőven az áron belül. Ugyanígy ajánlatos meghallgatni egy hangszerboltban a Cort KX-1Q-t, mert használtan megcsíphető jóval 80-on belül és remek jó gitár és ugyanez igaz a Cort Z-44-reAztán mindenképpen megnézném a Squiernek a telecaster kínálatát is, különös tekintettel a Classic Vibe Custom-ra, ami egy baromi jól sikerült darab, én is elfogadnám, ami azt illeti Sajnos most nem találtam meg a mezzoforte árlistájában (azért linkeltem helyette videót), de szokott lenni mindig, bár sajnos emlékeim szerint 90-100 ezer között, szóval ezt is inkább csak a használtak között érdemes keresgélned, de ha van valamelyik üzletben, kipróbálni érdemes. Mint ahogy más telecastereket is. Ugyanez érvényes a Squier stratocasterekre - minél többet próbálj ki, hogy érezd milyen világ is az.
Ezen kívül mindenképp érdemes belekóstolni a Les Paul világba is.... ebben az árkategóriában ami a legautentikusabb hangzásvilágot/feelinget adhatja az a Vintage V100, még újonnan is belefér a keretbe, még ha karcosan is. Mindenképp ajánlom kipróbálni
[ Szerkesztve ]
-
Szten Márs
nagyúr
Mielőtt bármit is mondanék, egy fontos dolog: nagyon ajánlom, hogy várj még egy-két napot, amíg a többiek is ideírják az okosságaikat, van itt jópár elektromos-gitáros ember, akik tudnak majd okosakat mondani, és jó minél több ember véleményét meghallgatni
A Cort mindenképpen nyerő, igen, ahogy említettem, ebben az árkategóriában az egyik legjobb márka. Nyugodtan olvass review-eket, gitárértékelős oldalakon, nem nagyon fogsz rosszat találni róluk, kivéve talán az X szériát, ami úgy tűnik, nem sikerült nekik valami jól. De egyébként vannak korrekt Squier-ek, korrekt Ibanezek, és sok márkának vannak korrekt gitárjai, nem feltétlen szűkíteném a kört egy márkára. Mondjuk vannak elhíresülten rossz márkák, a Harley Benton pont az egyik közülük, szerintem azt felejtsd el
Így első körben azt mondom neked, és szerintem ennél jobb tanácsot nem lehet adni, hogy menj el egy (sőt, inkább több) hangszerboltba, nézz meg minél több gitárt, minél több márkából, lehetőleg olyan erősítővel, amit kinéztél (erősítőben inkább a többiek segítenek majd, abban nem akarok okoskodni), próbálj ki több márkát, több formát, sokat fog segíteni. Sőt, ez fog igazán segíteni. Ahogy említettem a gitárválasztást elsősorban szubjektív dolgok irányítják, szóval ez egy olyan dolog, amit magadnak kell hallanod.
Kérdeztél tőlem pü-ben olyat, hogy mennyire jó, ha több pick-up van egy gitáron. Egyrészt többféle hangzást tudsz kihozni a gitárból, ha megfelelően vannak megválasztva. Másrészt sokszor kb. parasztvakításnak vannak ott... láttam már olyan Vorson gitárt (a Vorson pl. egy másik abszolút nem ajánlott márka), amin ott volt a három hangszedő S-H-S felállásban, de tökmindegy milyen pozícióba kapcsoltad a váltót kb. ugyanolyan modulálatlan zajhalmaz jött ki az erősítőből. (Apropó S-H-S, nem tudom jelent-e neked ez bármit is... alapvetően a hangszedőket két nagy kategóriára osztjuk: single-coilra, meg humbuckerre. Nagyon dióhéjban: a single coilok fényesebben, csilingelőbben szólnak, a humbuckerek vastagabban, húsosabban. Az S a single coilt a H a humbuckert takarja.) Másrészt viszont a több nem mindig jobb. Na meg hagyományoktól is függmennyit raknak egy gitárra (a gitárosok baromira hagyományőrző egy bagázs tudnak lenni sok tekintetben), pl stratocasteren három, les paulon kettő hangszedő van hagyományosan. De vannak egy hangszedős gitárok is, amiket simán elfogadnék, jobban, mint igencsak sok 2-3 hangszedőset, pl csak így ízelítőnek egy. Ne legyen ez szempont, ne a hangszedők számát nézd.
Ahogy az előbb írtam, ilyet nem nagyon tudnék kijelenteni, hogy xy gitár xy zenéhez leginkább, bár vannak vonulatok (mint amit említettem a Les Paul és rock esetében... mint ahogy azt is, hogy ezek bőven nem kőbe vésettek )... a stratocaster jó punk zenéhez, igen, de vannak punk zenekarok tökmás gitárokkal.
Nézek az árkategóriában pár konkrét gitárt, de az egy kis időbe fog telni
[ Szerkesztve ]
-
Printszkrín
senior tag
"Egy Harley Benton se rossz választás erre a műfajra amúgy?"
Harley Benton minden műfajra rossz választás. Egyszerűen nem az a kategória amit HANGSZER-nek szoktunk nevezni.
Az LTD amit linkeltél nem rossz, pláne ennyi pénzért, de ha kicsit többet rászánsz, találsz hasonló felépítésü Cortot, Ibanezt igen jó minőségben is.
-
Atticus85
tag
válasz Szten Márs #5533 üzenetére
Erősítőn még nem gondolkodtam annyira,bár a Fender mustangot nagyon dícsérik,szerintem annál fogok kilyeukadni,de akkor most Squier,Cort,Ibanez vagy melyik??Mondtad a Les Paul főleg a rock zenékhez ajánlott,de az se mindegy,hogy most az Harley Benton,vagy Epiphone,vagy Gibson.Egy Harlesy Benton se rossz választás erre a műfajra amúgy?Az igaz,hogy a stratocasterek leginkább punk zenékhez használatos?Amúgy a tremoló egyáltalán nem izgat,lényegtelen szempont szerintem,főleg nekem,akkor így a Cort is jó lenne??
-
Szten Márs
nagyúr
válasz Atticus85 #5532 üzenetére
Hűha, azért erős kavarodások vannak itt, de mivel biztattál minket, hogy javítsunk ki, hát megteszem
Először is én (is) elég sok gitáros fórumot olvasok, de a Cortokat 90-95%-ban dicsérni szokták (egyébként nem véletlenül). A tremoló valóban szar ebben az árkategóriában, az alacsonyabbakban még szarabb, de ez nem a Cort hibája, illetve nem csak a Cortnál van így egész egyszerűen a tremoló egy olyan dolog, amit jobb ha elfelejtünk, ha nem akarunk bőven 6 számjegyű pénzt kiadni gitárra - teljesen márkától függetlenül. (Szóval így kapásból fix hidas gitárt ajánlok.) Amúgy a poén az, hogy bizonyos Cortokon már egész korrekt ártól olyan Wilkonson tremoló van, ami ezerszer jobb a Floyd-rose-nak csúfolt gagyiktól, amit sok márka odabiggyeszt a gitárjára, csak, hogy hangzatos legyen. Valószínűleg belefutottál pár negatív kommentbe, de ne ülj fel nekik, a Cort az alsó/középkategóriában az egyik legjobb választás.
Aztán... az, hogy az Ibanez csak metálra jó, így generel egy márkára kijelentve abszolút nem állja meg a helyét. (Mondhatnám, hogy hülyeség, de nem akartam így fogalmazni ) Csak így kapásból, szerintem kevés metálgitáros kezében láthatsz ilyet. Lényeg a lényeg: azt, hogy erre, vagy arra jók, esetleg egy gitárra, vagy max szériára lehet kijelenteni, azt sem így, ebben a formában, inkább úgy, hogy arra a zenére némiképp előnyösebb.
Az ESP a világ egyik legismertebb gitármárkája. Persze, talán a Gibsonról, meg Fenderről több embernek ugrik be valami, de mindenképp ott van a legismertebbek között az ESP is. Lényeg a lényeg: nem egy kis gyártó, és nem is épp gagyikat gyárt. Az LTD az olcsóbb, gyengébb tudású modelljeit takarja, olyasmi, mint a Fendernél a Squier, vagy immáron a Gibsonnál az Epiphone.
A rockhoz egyébként pont a Les-Paulok hangzásvilága az egyik, ami nagyon jól passzol és amit hagyományosan használni szoktak - persze ettől lazán el lehet térni, lásd kicsit később. Van egy jellegzetes, húsos, vastag, morgós hangjuk, nagyon karakteres, nagyon jól felismerhető. De való igaz, hogy nem a kényelem csúcsát képviselik
Amúgy mit is kell nézni egy gitárnál? Millió szubjektív dolgot leginkább. Azt, hogy melyik forma mennyire kényelmes neked, azt, hogy milyen hangzásvilág jön be (simán lehet pl. telecasterrel is alter/rock vonalon mozogni, de még metalcore bandát is láttam telecasterrel, ugyanúgy, ahogy country-t is láttam már úgy, hogy két les paul-al nyomult a zenekar, szóval hiába adott a műfaj, a gitártípus nincs annyira behatárolva.) Objektíven nem is tudom mit mondjak... talán tényleg csak annyit, hogy a tremolót ne nagyon erőltessük, bár ha stratocastert akarsz (ami egyébként szintén egy jó választás a műfajhoz), akkor az vele jár...
Egy kérdés: ugye jól értem a linkedből, használt gitár is szóba jöhet? Még egy fontos kérdés: Erősítőre mennyit szánsz? Gyakran alá szokták becsülni a jelentőségét, pedig igencsak fontos dolog az is...
[ Szerkesztve ]
-
Atticus85
tag
Sziasztok.A segítségeteket szeretném kérni.Elektromos gitárt szeretnék venni nagyon maximum 80.000 forintig.Már gitározom 13 éve,de nem tudom mit válasszak.A Cort gitárokat nagyon fikázzák,hogy szar a tremolója,meg nem valóra semmire csak mutatós gitárok.Nem metál gitárt szeretnék venni,inkább a zúzósabb rock zenék érdekelnek,meg a light-osabb alternatív zenék.Emiatt már kizáró ok az Ibanez,mert szerintem azt inkább csak metál zenéhez használják.A Squier Stratocastereken is gondolkozom,más nem igazán jut eszembe,a Harley Benton-ról se hallok túl jókat,meg én nem akarok Les Paul alakú gitárt venni.Szóval nem metál zenéhez kéne,és egy stabil gitárt szeretnék venni.Én ezt a gitárt néztem még ki,kíváncsi vagyok a véleményetekre: [link]
Az alakja nagyon tetszik,csak nem ismerem ezt az ESP gitár márkát.Sentcher-t is ajánlottak még,de az a baj,hogy metálos srác ajánlotta,így hát elég nehéz dolgom van,egyébként a Squier-ekkel is nagyon szemezgetek,de amit belinkeltem gitárt az nagyon tetszik nekem,már csak a formája miatt.
Szóval segíteni valaki,hogy mik azok a gitárok amik ideálisak lennének nekem,és megbízható,stabil,jó hangzású gitárok?És még a legfontosabb,hogy gitár választásnál mellyek a legfontosabb tényezők amiket kötelező tudnom,hogy ne vegyek zsákbamacskát.
Előre is köszönöm a válaszokat,és nyugodtan javítsatok ki ha tévedtem valamiben,kérlek segítsetek mi az amit szabad és mi az amit nem szabad megvenni. -
matyi94
senior tag
válasz NeoPampalini #5530 üzenetére
Öcsém nagyon jó! Szerintem ehhez egy biohazardos rács illene!
Legyen szép napod!
-
matyi94
senior tag
válasz Bencsizy #5527 üzenetére
Én inkább azt javasolnám, hogy addig ne válassz, amig legalább az elterjedtebb gitárfazonokat végig nem próbáltad. Menj be egy hangszerboltba és próbálgasd ki egyenként. Mellesleg a stílus az nem feltétlen gitárfüggő. Mindenki olyan gitáron játszik ami neki tetszik. A cube helyett pedig inkább egy fender mustangot ajánlanék. Ha valami nem tiszta, kérdezz még nyugodtan!
Legyen szép napod!
-
Bencsizy
csendes tag
Hy all
16 és fél éves vagyok, kb 8 éve játszom gitáron. Eddig csak klasszikuson nyomultam, egy stagg c530-on, az is elég volt, de most jött vmi isteni sugallat, ami azt mondta, hogy nekem elektromos kell bizony, ideje feljebb lépni egy szintet
Egy könyvből tanultam, unokanővérem elmagyarázta a tabokat, belém verte az alapokat, aztán onnantól kezdve egyedül tanultam, nagyon sok dologra magamtól jöttem rá, pl a power chordokra is
A szólózás is, meg úgy kb minden megy, sum-41 számokat is elég sokat tolom. Úgy napi 3 órát játszom, ennél kevesebbet sose, sokszor csak felkapom, azt ami dal eszembe jut, azt játszom.Kinéztem egy roland cube 30ast erősítőnek, vélemények erről?
Gitárból pedig az epiphone les paul 100-at néztem, erről is szeretnék vmit hallani..
Az irányzat az leginkább poppunk (Busted, McFLY, Sum-41, Blink-182, The Offsprings, Yellowcard, Greenday), emellett punk, punkrock, rock
Erre a célra szerintetek megfelelne ez a szett?
Úgy hallottam, hogy punkra leginkább a strato lenne jó, de nekem ez a klasszikus les paul forma jön be, szal mindenképp les pault szeretnék. -
bubi92
őstag
válasz NeoPampalini #5525 üzenetére
egy zsák húszezres
de ha az nem akkor legalább tudni játszani rajta
-
NeoPampalini
senior tag
válasz NeoPampalini #5523 üzenetére
Kipróbáltam, beleszerettem... Tuti jó kis szerkezet! Kicsi, kényelmes test, egyáltalán nem nehéz, a Desonic hangszedők (Delano design, rulz) harapósak, gyors, vékony nyak, mi kell még?
-
matyi94
senior tag
Halihó emberek!
Eladó lenne egy EHX Big Muff pedálom:a szögletes dobozos verzió, nagykerből zsír új állapotban, kitöltetlen garanciajeggyel: 20e Ft és egy Line6 spider 4 15w-os erősítő, fél évig használt, azóta csak porosodik. 25e Ft. Főként pénz kellene, de beszámítok esetlegesen jobb pedálokat vagy Canon fotóscuccokat. Érd. pü-ben!Legyen szép napod!
-
NeoPampalini
senior tag
Corték szeretnek kooperálni más, kisebb manufaktúrákkal, ezt is csak nemrég vettem észre. Sandberg fúzió eredménye, nekem bejövős basszcucc.
-
oregcsóka
őstag
Hát én nagyon nem tudok véleményt mondani, a gyerekek azt mondják, hogy szépen szól, és hogy nagyon sokat tud.
Itt van róla egy bemutató video:
''Ha igazad van, megengedheted magadnak, hogy megőrizd a nyugalmad. Ha nincs igazad, nem engedheted meg, hogy elveszítsd.'' /Mahatma Gandhi/
-
Szten Márs
nagyúr
Igen, a 25,5" az stimmel, az egészes. Lehet a mezzoforte honlapján írták akkor el, de azért rendelés előtt egy emailt/telefont érdemes megereszteni szerintem.
Most így hirtelen fogalmam sincs, hogy ezt a Fendert milyen húrokkal szállítják. Itt amúgy nem úgy megy, mint elektromos gitárnál, meg fémhúros akusztikusnál, hogy vastagság van megadva, hanem húrfeszítő erő: low tension, normal tension, high tension, extra high tension. A low tension a legkényelmesebb az ujjaknak, ugyanakkor a legnagyobb a kilengése is, nem vagyok benne biztos, hogy kicsit nem zörögne. Alapból szinte biztosan normal tension van rajta, érdemes szerintem annál maradni. Olcsón ezek a húrok teljesen vállalhatóak.[ Szerkesztve ]
-
MAC72
tag
válasz Szten Márs #5516 üzenetére
Nos, akkor a Fender lesz a nyerő.
A két bolt között árban csak egy ezres különbség van.
Ezért inkább a megbízhatóbb boltból veszem. (ezzel kapcsolatban még olvasgatok)Milyen minőségnek számít a húr amivel szállítják?
Esetleg tudtok ajánlani helyette jobbat?
(vagy vékonyabbat) Megfizethető árban.oregcsóka: Köszönöm a hozzászólást, nézegettem azt a kombót én is mostanában.
Feljöttek a régi emlékek, érzések. Szívesen vennék egy jó elektromos gitárt, de egyenlőre
a lányom sorsát kell egyengetnem. Szűkös a pénztárcám.
Érdekelne majd a véleményed arról a Mustang I-ről.Közben olvasom a kételyeid. Megpróbálok utána érdeklődi, nézelődni a neten.
Itt 25,5" méretet írnak. Akkor ez egészes nem?
[ Szerkesztve ]
-
Szten Márs
nagyúr
válasz Szten Márs #5516 üzenetére
Hopp, állj. Valami nem stimmel, mindenhol úgy írják és én is arra emlékeztem, hogy az említett fender egészes méretű. Még itt a mezzoforte adatlapján is az van. Ugyanakkor meg alá az van odaírva, hogy a menzúra 610mm. Namost az egészes gitár menzúrája 650mm, szóval valami nem stimmel, a 610mm nagyon nem egészes méret. Ha ilyet akartok, kérdezzetek rá a boltban, hogy mi van.
(A Cortot nemrég néztem, próbáltam, arról friss az emlék Az jó gitár az áráért, és az tényleg egészes Ez a Fender adatlap most viszont megzavart )[ Szerkesztve ]
-
oregcsóka
őstag
Bocs, hogy belszólok, a Hangszerdiszkontból épp a héten rendeltem egy Fender Mustang I. gitárkombót, és nagyon korrektek, másnap már hozta is a futár, - ingyen szállítással. (25.000Ft felett kiszállítják ingyen a rendelést, bárhova az országban)
''Ha igazad van, megengedheted magadnak, hogy megőrizd a nyugalmad. Ha nincs igazad, nem engedheted meg, hogy elveszítsd.'' /Mahatma Gandhi/
-
Szten Márs
nagyúr
Nagyon szívesen
Valószínűleg ebben az életkorban valóban a kisebb húrtávolság kedvezőbb, kényelmesebb, viszont ettől még a menzúrahossz, a bundok távolsága ugyanakkora a kisebb nyakszélességű Fenderen is - erre megoldás a 3/4-es gitár. Ha találtok valami zenesulit, tényleg érdemes rákérdezni, hogy ilyen testmagasság mellett feltétlen kell-e még a kisebb méret. Érzésre nehéz megítélni... el tudom képzelni azt is, hogy simán menne már az egészessel, meg azt is, hogy jobb lenne egy kisebbel. Azt is lehet csinálni, hogy felhívtok pár zenesulit, nem csak a környéketeken, hanem amit találtok neten, akár pestit, vagy bármilyet, hogy melyikben mit mondanak erre, szerintem ennyit megér. (Vagy emailen körbekérdeztek párat, úgy lehet kényelmesebb.)
Annyit még hozzátennék, hogy a feles, háromnegyedes gitárok arra valóak és arra tervezik őket, hogy a gyerekek elvannak velük pár évig, amíg kinövik, és annyi... nem kell, hogy egy életre, vagy akár csak hosszabb távra kitartsanak, és nekem gyanús, hogy ez bizony meglátszódhat az anyaghasználaton, minőségen. Sőt, az anyagok összeválogatásán meg is látszódik, ahogy így nézegetem neten ezeket a kis gitárokat.Ha egészes méretű gitárokat néztek: a linkelt Fender és a Cort között a legérdemibb különbség a nyak szélessége. Ha a könnyűzene felé akar tendálódni a lányod, akkor könnyen lehet, hogy később fémhúros gitárt akar majd, vagy/és akár elektromosat, ahol a húrtávolságok eleve kisebbek, a nyak eleve keskenyebb, ez esetben előnyösebb a Fender annyiban, hogy megfelelőbb húrtávolságokat szokik meg, megfelelőbb húrtávolságok rögzülnek az izommemóriában. Mondjuk hozzáteszem, ez nem egy elsődleges szempont, mert át lehet állni és át lehet szokni nylonosról fémesre, nem olyan nagyon nagy dolog, csak ha már lehet olyat csinálni, hogy nem kell akár csak egy rövid kényelmetlenségen, átszoktatáson túl lenni, akkor miért ne? Szóval ezt a szempontot venném figyelembe, plusz azt, hogy a kisebb kézhez jobban passzol a keskeny fogólap, így a Fendert mondanám inkább nyerőbbnek. Anyaghasználatban, kidolgozásban olyan egetverő különbségek nincsenek, bár, azért a mahagóni hátú/oldalú Cort valamivel csak-csak jobb. Ettől függetlenül ne számíts túl gazdag hangra, teljesen rétegelt lemezekből készített gitárok ezek, ezért a pénzért, elfogadhatóan szólnak, de nem több. Vannak rétegelt hársfából készült gitárok (pl Valenciának, Staggnak), na azokra már nem feltétlen mondom azt, hogy elfogadhatóan szólnak, keményen dobozhangjuk tud lenni, a fent ajánlott gitároknak legalább dobozhangjuk nincs
Húrmagasságra nem lesz különbség. A klasszikus gitároknak amúgy nem olyan alacsony a húrmagasságuk, az a helyzet... ha alacsony húrmagasságú nylonhúros gitárt akar az ember, akkor flamenco gitárt kell vennie, de ebben az árkategóriában azt nem nagyon lehet venni. Pár hete 50ezerért láttam egy igen jó hangú és brutálisan kényelmes flamenco gitárt, az egyik pesti üzletben, ami nagyon jó árat jelent, de hát ez így is a duplája az általatok megcélzottnak, gondolom erősen felejtős. (Ráadásul flamenco gitárból nem is tudok keskeny nyakúról, ezek pont olyan szélesek, mint a szabvány klasszikusgitár-nyakak.)
Én azt mondom, hogy a mezzofortétól (hangszeraruhaz.hu) nyugodtan megrendelheted neten is a hangszert, nagyon korrekt bolt, nem hiszem, hogy bármi baj lesz velük. Mondanám, hogy esetleg fel lehetne menni, és kipróbálni a gitárokat személyesen, meg akkor meg tudnátok nézni a méreteket, de sem a megcélzott Fender, sem 3/4-es gitárok nem nagyon szoktak lenni raktáron. Ha gondoljátok, persze rájuk lehet telefonálni. A hangszerdiszkontot nem ismerem, úgyhogy róluk nem tudok nyilatkozni.
[ Szerkesztve ]
-
MAC72
tag
Hálásan köszönöm a segítséged!
Szeretném, ha iskolába is járna természetesen. Utána járok, hogy milyen lehetőségek vannak itt Szarvason ahol élünk.
Nem akarok erőltetni semmit éppen azért, hogy ne menjen el a kedve. Szívből és kedvvel
tanuljon. Viszont úgy gondolom, hogy kell a rendszeresség és a fegyelem, amit az iskola ad.
Magántanárra sajnos nincs keret, az iskolai oktatás meg nem igazán személyre szabott.
Valamikor régen suhanc koromban én is gitároztam, volt akusztikus és elektromos gitárom is.
Magam is az általad említett okok miatt hagytam abba.
A lányom saját elhatározásból döntött a gitár mellett. Egy nap úgy jött haza, hogy "Apa, én gitározhatok?" Azóta a csapból is ez folyik.Szerencsére ma már az internet itt van nekünk. Amit tudok megtanítok neki magam, foglalkozom vele ahogy időm engedi.
Nem az a cél, hogy világhírű művész legyen, csak a zene szeretete ami jót tesz a léleknek.A közeli ismerőseim közt sajnos nem gitározik senki, de majd körbekérdezek.
Igen, a gitár keskeny nyakára gondoltam. A húrtávolság miatt talán könnyebb lenne neki.
Épp a nehézségek és az elkedvetlenítő tényezők csökkentésének érdekében gondoltam
erre.
A lényeg, hogy kényelmes legyen a kis kezének.Az ajánlott gitárok közül a Fender és Cort tetszetős szép gitárok.
A Hangszerdiszkont Webáruházában megnéztem.
Ha a kettő közül választanék, akkor milyen szempontok alapján tegyem?
Hangzás, minőség, kidolgozottság meg hasonlók tulajdonságok terén miben különböznek?
Hangszerboltban vegyem mindenképp, vagy megrendelhetem nyugodtan mondjuk az említett webáruházban is?
A két gitár közül melyiknek van kisebb húrmagassága?
Ha van egyáltalán ilyen különbség.
Ha egy webáruházban megrendelem, akkor egy beállított gitárt kapok, vagy még el kell mennem egy hangszerészhez vele?
A hangolást megcsinálom, az nem gond.
Nyak beállításra meg egyebekre gondolok. (húú nagyon rég nem foglalkoztam a témával, lehet, hogy együtt tanulok a gyerekkel én is)A zenei stílust illetően a modern stílus közelebb áll hozzá szerintem.
Hosszúra sikerült az írás, de hát annyi a megválaszolatlan kérdés.
Köszönöm a segítséget még egyszer![ Szerkesztve ]
-
Eastman
addikt
válasz Szten Márs #5513 üzenetére
Észak-Korea az más. Ha Kim Dzsongil így rendeli akkor így kell gitározniuk az ovisoknak is.
https://logout.hu/tema/re_gerincserv_muteti_kezelese/keres.php?suser=Eastman ⮞ Műtét nélkül is lehet megoldás...
-
Szten Márs
nagyúr
Szia!
Nagyon helyes elhatározása van a lányodnak
Viszont van valaki a családból/közeli ismerősök közül, aki tud jól gitározni és meg is tudja tanítani? Mert 8-9 évesen mégsem lehet azt mondani, hogy lányom, ott a net, tanuljál arról Szóval, ha nincs, akkor erősen tanárt kell keresni - vagy valamilyen zenesulit. Mindkettő necces lehet olyan téren, hogy magántanárok közül azért előfordul a kókler, a zenesuli meg el tudja rontani rendesen a gyerek lelkesedését a zene irányába, ha épp olyan ott a légkör, környezet. (Ha a muszáj uralkodik ott a tanulásnál, ha stresszes az egész folyamat, nem pedig a zene szeretete sugárzik az emberből és azt látja, hogy azért is csinálják. Ismerek több olyan embert, aki gyerekkorában pont ezért hagyta abba a zenélést, szóval nem légből kapott, amit írtam és nem csak hipotetikus ez a veszély.)
Lényeg az, hogy akár zenesuli, akár tanár, nagyon körültekintően kell választani.Na, de nem erről akartál hallani, hanem a gitárról Igazából kicsit ehhez is kapcsolódik, mert ha kiválasztottátok a megfelelő sulit/tanárt, akkor érdemes lehet őt is megkérdezni, hogy mi a véleménye a méretekről, milyet vegyétek. Nekem nehéz megmondani, hogy lehet-e egészes mérettel kezdeni ilyen korban. Mondjuk amikor ilyet látok, akkor úgy gondolom, hogy igen, bőven lehet egészes méretű gitárral játszani 9 évesen.
Amúgy a klasszikus, nylonhúros gitárok nyaka egyforma szélességű szokott lenni. Egy vékonyabb nyakú példány ez a Fender, ami még árban is okés, és szerintem teljesen korrekt kezdőgitárnak. Viszont ezen a Fenderen kívül fejből nem is tudok más nylonos gitárt, aminek nem szabványszélességű lenne a nyaka. Bár megjegyzem, te vékonyat írtál, nem keskenyet Valószínű csak nyelvbotlás (izé, billentyűbotlás ), bár igen, a nyak vastagsága viszont szokott változni, és ez is fontos tényezője az ergonómiának. Fogtam a kezembe olyan Hora nylonos gitárt, amit a második pengetés után inkább letettem, mert olyan vastag, borzasztó kényelmetlen nyaka volt, hogy egyszerűen rossz volt rajta játszani. Ha egészes méretű gitárt nézel, akkor ajánlom még a Fenderen kívül ezt a Cort gitárt, esetleg ezt az Ashtont. Tulajdonképpen az árkategóriában ezt a három gitárt, ezek alá nem érdemes menni. Nem ajánlom viszont a Horákat, a Staggokat, a Valenciákat és főleg nem a Romanzákat.
Háromnegyedes gitárokban sajnos nem vagyok otthon, milyet érdemes és milyet nem....Hopp igen, egy kérdés: mi érdekli őt, a klasszikus gitározás, vagy inkább a könnyűzene?
[ Szerkesztve ]
-
MAC72
tag
Sziasztok!
Csodálkozva vettem észre, hogy van ilyen topic. Nagyon örülök, mert épp aktuális lett egy gitár vásárlás.
Az én kicsi lányom a fejébe vette, hogy gitározni akar. Kilenc éves lesz szeptember elején.
Maximálisan támogatom az ötletet. A zenetanulás csodálatos dolog.
Szeretném ha segítenétek gitárt választani. Sajnos az anyagi lehetőségek korlátozottak,
ezért kénytelen vagyok összeghatárt megszabni.
Akusztikus nylon húros gitárt vennék olyan 20-25e forint körül.
Nem akarom, hogy olyan gitáron kezdjen el tanulni, ami a kidolgozatlansága, a hamissága és kezelhetetlensége miatt és egyéb okoknál fogva eleve lehetetlenné vagy nehézkessé teszi a tanulást.
Előny a vékony nyak hisz egy kis kezű kislányról van szó. Lehetőleg ne legyen túl nagy a húrmagasság sem.
Tudom, ennyiért nehéz lesz megfelelő gitárt találni kompromisszum mentesen.Még valami. A magassága 137cm lehet már neki egészes méretet venni, vagy a 3/4-es kell inkább?
-
Eastman
addikt
válasz Psychonaut #5510 üzenetére
Sajnos a nehéz drog ezt teszi. Sokáig úgy tűnhet, hogy ad aztán egy napon elvesz mindent.
https://logout.hu/tema/re_gerincserv_muteti_kezelese/keres.php?suser=Eastman ⮞ Műtét nélkül is lehet megoldás...
-
Psychonaut
veterán
válasz Szten Márs #5509 üzenetére
Belepett a 27-esek klubjaba...
Kar erte, nagyon nagy hang volt. -
Szten Márs
nagyúr
[ Szerkesztve ]
-
oregcsóka
őstag
válasz Psychonaut #5507 üzenetére
OK, rendben, köszi, szépen szól mindegyik, nincs vele gond.
-
oregcsóka
őstag
válasz Psychonaut #5505 üzenetére
OK, köszi, a Fenderről egyébként itt van egy kis video. És négyezer forint a különbség a kettő között. (a Fender drágább)
-
oregcsóka
őstag
válasz oregcsóka #5500 üzenetére
A DI BOX-ot már megtaláltam.
-
oregcsóka
őstag
Vagy esetleg lehet-e olyan előerősítőt készen kapni, amibe ha bedugom a gitárt, a kimenetbe pedig egy Logitech X230-as PC hangfalat, akkor normálisan működik?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest