Hirdetés
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Szólánc.
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- SzDavid99: Barangolás egy ünnepi Nintendo-mekkává változott szöuli bevásárlóközpontban
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- lezso6: Nemzetközi újév visszaszámlátor alkoholistáknak
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
-
LOGOUT
Gitáros topic ♪♫ eddig összegyűjtött tapasztalataink → itt.
(gitár-, erősítő-, effekt- és húrválasztásról, hangkártyákról)
Új hozzászólás Aktív témák
-
Womb
senior tag
válasz
Printszkrín
üzenetére

-
Printszkrín
senior tag
válasz
izomhod
üzenetére
Főzés már elavult dolog!
Amíg nincs más megoldás ideig óráig visszanyeri a húr a csengését, de könnyebben is szakad utána. Az acélmag rozsdásodik, könnyebben szakad.
Egyébként is, csak akkor alkalmazzuk, ha a húr amúgy még tiszta, nem rozsdás, dzsuvás, stb.. csak elveszítette a fényét a hang.
Jobb módszer, ha valami hígitóba, vagy alkoholba áztatod.
Kevésbé koszos húrnak elég az Alkonek, ha kicsit gyorsabb és nagyobb szennyeződés eltávolító módszer kell, akkor nitro hígitó.
Húrok összeteker, uborkás üvegbe betesz, lötty rá, hogy ellepje, fedő lezár, és vár. Néha rázogat. Ha látod, hogy kioldott valamit belőle, akkor örül, ha nem, vár másnapig. -
izomhod
őstag
válasz
Plazmacucci
üzenetére
találtam 3800ért hb húrokat, az jó lesz arra az egy hónapra, amíg nem veszek magamnak gitárt, de kipróbálom a főzést is
milyen lángon kő főzni és meddig?

olvasok sokféle receptet -
-
izomhod
őstag
hozzámkerült egy basszusgitár, kicsir rozsdásak a húrjai, vagy nemtom hogy mi az pontosan, de retkes

ahova szoktam járni vásárolni, 8900 ft egy 4es b.húrkészlet

csak kölcsönbe van nálam, nemnagyon akarok rákölteniazt mondták, hogy főzzem ki
csinált valaki ilyet? gitárhúrokat is lehet kifőzni?
-
Womb
senior tag
-
Atticus85
tag
-
Atticus85
tag
Tokai gitárokkal van valakinek tapasztalta?Elég minőségi gitároknak bizonyulnak,kíváncsi vagyok,ki mit tud mondani róla
-
Bencsizy
csendes tag
Hali
Szerintetek jó üzlet lenne egy Epiphone LP 100-as + 10 000 becserélése egy Vintage V100 Goldtopra?
Csak annyi lenne a problem, hogy még életemben nem hallottam P90-es hangszedőket, bár elég valószínű, hogy utána továbbcserélném a gitárt egy Humbuckeres, használt Epiphone Strandardra, v Customra, vagy másik V100-ra.
Csak arra kéne a gitár, hogy meghallgassam a P90-et (ha jól tudom, a Greenday használ ilyeneket), meg hogy vmi "kicsit felsőbb kategóriájú" gitárt szerezzek. -
-
izomhod
őstag
nem vagyok nagy sg-párti, de ez nagyon szép lett!
http://www2.gibson.com/Products/Electric-Guitars/SG/Gibson-USA/Jeff-Tweedy-Signature-SG.aspx
-
Atticus85
tag
Vannak még kötekedő emberkék
-
válasz
Printszkrín
üzenetére
nem... csak nemrég sikerült húroznom, meg elég sok apródkodás volt ezért nem phztam a szó klasszikus értelmében.... így most tudtam jelezni

meg csak most kezdtem állítgatni a húrlábon... -
izomhod
őstag
válasz
Psychonaut
üzenetére
-
pc-user
senior tag
Santander Tele gitárt nézegetett, próbált már ki valamelyikőtök?
-
Psychonaut
veterán
Talan mar lattatok: Les Paul

-
Atticus85
tag
válasz
Printszkrín
üzenetére
Ez a baj,hogy csak hírdetésből láttam,most írtam a srácnak,hogy írjon le róla mindent,mert nem tudom,hogy milyen Schecter ez,az Omen 6-osok vektor pozíció jelzősek,szóval nem tudom,majd meglátom mit ír vissza.
-
Printszkrín
senior tag
válasz
Atticus85
üzenetére
Ha mondjuk leírnád a gitár pontos tipusát, vagy használd a google-t, vagy nézd meg a gyártó oldalán.Link, hogy ne kelljen keresgéned!
-
Atticus85
tag
De egy ilyen kell iszonyatosan a szobámba,bele szerettem

Az álomgitár

-
Atticus85
tag
De szép

-
válasz
Printszkrín
üzenetére
Új húr és egy kis utánaállítás megoldotta a problémát! Ja meg engedtem a láb magasságából is.
-
izomhod
őstag
kíváncsi vagyok, hogy innen milyen arányban vannak a szobagitárosok, és azok, akik eljárnak zenélni (a szobagitáros nem lekicsinylő szó, már most leszögezem
)mit tippeltek?

-
X2N
őstag
válasz
Plazmacucci
üzenetére
Abból is a Single. Többi televan felesleges dolgokkal és javítani is szopás

-
-
Enton
addikt
Fuu de elfogadnék egy ilyen H&K trilogyt-t:
(#7750) Atticus85:
Ha helyben van el kell menni kipróbálni veszteni csak a rászánt időt veszted maximum. Anniyt meg megér hogy meghallgasd hogy is szól, az line6-ost meg ki tudod valami boltban is próbálni, nem tudom arrafele van-e belőle boltban.
Ha van akkor meg frankón össze tudod hasonlítani és lesz kiindulási alapod hogy mégis melyik tetszik.
-
Szten Márs
nagyúr
Ne már megint kezdődik előről...

Csak tudjátok, teljesen felesleges mindenféle beszélgetés, tanácsadás. Maximálisan. Ne szaporítsuk a felesleges hsz-ek számát és ne tegyük átláthatatlanná a fórumot. Ez csak tanács persze, bárki belátása szerint lehet jóhiszemű, de azt hiszem, mostanra elég világos, hogy tényleg felesleges...
-
X2N
őstag
Találtam egy oldalt ahol fent van csomó több százezres erősítő amit javítottak: [link]
-
Atticus85
tag
válasz
Eastman
üzenetére
De már megvan a kombó azt már próbáltam Line 6 Spyder IV lesz úgy néz ki,de látom elég makacsak vagytok,mert kitértünk a kérdés elől.
Na tessék akkor a válaszok:
Keményebb zenét akarok játszani
Szobában fogok játszani
Az hogy mennyit akarok költeni rá,hát 60 a plafon nagyon
és ez nagyon fix -
Eastman
addikt
válasz
Atticus85
üzenetére
Pl.:
-mit akarsz jatszani? - death metal, klasszikus heavy metal, blues, hard rock?
-hol akarsz jatszani? - szobaban, probateremben, Sportarenaban?
-mennyit akarsz erositore kolteni? - 50.000-ig, vagy egy 300.000 forintos Marshallig?
-ez mennyire fix? - tudsz kicsit feljebb menni, vagy ebbe mindenkeppen ferjen bele? -
Atticus85
tag
válasz
Psychonaut
üzenetére
Például milyen más tényező számít?
-
X2N
őstag
Amúgy az hogy 10-es skálán kettesen használod irreleváns mert nem fog 4-esen 2x hangosabb lenni. Ez is egyfajta vakulj paraszt system
Hogy azt gondolják olyan hangos lesz az erősítő h na... Egyszerűen ilyen a szabályzása a lineáris potméternek. Szerintem se sokat érnek ezek a beépített effektek, ez gyakorlás szempontjából teljesen felesleges funkció, ami jó lenne egy metronóm vagy dobgép, meg hangoló. Én nem szeretek a géptől függeni ha gitározásról van szó ezért nálam az ilyen multieffektek nem játszanak 
-
Psychonaut
veterán
válasz
Atticus85
üzenetére
Figyelj, kulonbozo emberek vagyunk, eltero velemennyel. Ennyi az egesz. En a kovetkezot gondolom: egy erosito kivalasztasanal NE legyen donto szempont az, hogy mekkora hangszoro van benne. Szamit amugy a hangjanal nyilvan (ezt irtam is) - de egy rakas mas tenyezo is szamit.
De szerintem mindenkinek jobb lenne, hogy ha par alapveto dolgot tisztaznal:
-mit akarsz jatszani? - death metal, klasszikus heavy metal, blues, hard rock?
-hol akarsz jatszani? - szobaban, probateremben, Sportarenaban?
-mennyit akarsz erositore kolteni? - 50.000-ig, vagy egy 300.000 forintos Marshallig?
-ez mennyire fix? - tudsz kicsit feljebb menni, vagy ebbe mindenkeppen ferjen bele?SZERK: Ha ez igaz akkor miért röhögtél ki amikor rákérdeztem erre??
Lasd a tied elotti hozzaszolas...nem mondunk ellent egymasnak.
-
Atticus85
tag
válasz
Psychonaut
üzenetére
De amugy ez most erdekelne: jol ertelmezem ugye, hogy nem mondunk ellent egymasnak, csak masrol beszelunk. Igaz?
Ha ez igaz akkor miért röhögtél ki amikor rákérdeztem erre??
-
X2N
őstag
válasz
Psychonaut
üzenetére
Igen, csak lehet más szempont alapján választanának erősítőt.
-
Gyick
őstag
válasz
Atticus85
üzenetére
A nem szól olyan jólt szerintem úgy akarta érteni hogy nem szól akkorát..Én a roland cube 15-ot 10-es skálán kb 2-esen használom ha használom.
Másik:nekem az a tapasztalatom hogy ezek a beépített effektek nem nagy számok,ritmusra még úgy elmegy de szólóra elég erőlen nekem a cube beépített effektje még max gain-en is.
Ha én lennék a te helyedben vennék egy zoomg2-t vagy line6 pod-t azt rádugnám gépre.(én 90%-ban így gitározom),multieffektet vagy pedált előbb-útobb úgy is kell venni(bár nem tudom milyen hangzást szeretnél elérni),erősítőt meg vennék később. -
Womb
senior tag
válasz
Atticus85
üzenetére
Az egyik "gyerek" én volnék, és őszintén szólva nem is értek egyet Psychonaut kollégával, legalábbis ebben a témában. Otthonra a Wattszám lényegtelen, de egy 12"-os biliből jóval egészségesebb hang jön ki, mint egy 10"-os, vagy egy 8"-osból.
Mint mondtam régebben is, nekem egy 60W-os tranzisztoros van itthon, suttogásig lehalkítva használom, de mégis egészséges, kerek hanggal.
Ez az én véleményem, de nem én írtam a bibliát
-
Atticus85
tag
válasz
Psychonaut
üzenetére
Ezen a fórumon tanácsolta itt vagy 2-3 gyerek,ha választok kombót az alap szempont legyen,hogy 12"-os legyen a hangszórója,mert a kis 8"-os hangszórójú kombók nem szolnak olyan jól,én erre vártam a választ,ezt nem én találtam ki,azért is kérdezem meg,de úgy látszik nem kapok rá választ
-
Atticus85
tag
válasz
Psychonaut
üzenetére
Te aztán adod itt a szakmai segítséget.Köszi
-
Eastman
addikt
válasz
Psychonaut
üzenetére
+1 ...vagy venned kell egy monitorládát is Atticus...
-
X2N
őstag
válasz
Psychonaut
üzenetére
Ha a kis Marshall MS-4-et rákötöm a Line6 hangszórójára a maga 1W-jával is simán hangos otthonra, gyakorlásra meg akármilyen erősítőtő jó, én 50W alatt nem nagyon vennék erősítőt mert nem éri meg az árát se, és nehéz lehet eladni a később. Hangszóró mérete meg igenis számít, nem mindegy ám hogy 8" vagy 12"-es
. Ilyen kis 10W-os erősítőt én csak akkor vennék ha azt állandóan hurcolnám valahova. -
Atticus85
tag
válasz
Psychonaut
üzenetére
De ha nemis mindent azért egy kicsit biztosan számít ezis,vagy megint rosszul mondom?
-
Atticus85
tag
válasz
Psychonaut
üzenetére
Akkor az mindegy hogy hány colos hangszóró van benne azt mondod?
-
Eastman
addikt
válasz
Psychonaut
üzenetére
Cube 15x-et én még nem tekertem félig sosem.
Így is a lakógyűlésen téma vagyok mindig.

-
Atticus85
tag
válasz
Psychonaut
üzenetére
Akkor mit javasolsz kombóból?
-
X2N
őstag
válasz
Atticus85
üzenetére
Szerintem ezt is ezerszer leírtuk már, de erősítőből is inkább használtat kellene venned. Használtan 75-150W-os Line6-t lehet venni ilyen árban. Csak keresgélni kellene itt: [link]
De ha nagyon akarsz vehetsz újat és bukhatsz rajta egy csomó pénzt ha megunod és eladod. -
Atticus85
tag
válasz
Psychonaut
üzenetére
Mi ez már megint??Vagy nem így van?
-
Atticus85
tag
válasz
NeoPampalini
üzenetére
Hát most lenne egy gitár amit Pestről lehozna nekem egy srác,és azt ott kellene megmondanom,hogy kell-e vagy mégsem,mert kétszer tuti nem hozza le,de bepróbálom ha jó árba van,mert Line 6 Spyder IV 30-as kombót néztem ki,és azis 60.000 körül van,így nemigen tudok kiadni egy 120.000-es gitárra is pénzt,a kombó meg szerintem jó választásnak tűnik,több az effekt is mint a 15 wattos kombón,és ennek 12"-os hangszórója van amire felhívták a figyelmemet,hogy olyat kell vennem,hogy szépen szóljon
-
Womb
senior tag
válasz
Atticus85
üzenetére
85-ös...

Talán az Alien III-ban láttam egy 75-öst?
Ne szívd mellre, csak laza vicz.
(Megint regeltél a hangmesterre, és ismételten az a választ kaptad, amit már hónapokkal ezelőtt: vegyél inkább használt hangszert. Itt is hasonló válaszokat kapsz. Hidd el, sokan közülünk nem most kezdte a gitározást, nem akarnak neked rossz tanácsot adni.)
-
NeoPampalini
senior tag
válasz
Atticus85
üzenetére
(szerintem majdnem szó szerint írtam már ugyanezt, talán pont neked -> ) Elmész, kézbe veszed, és ha ott helyben szét akar esni, otthagyod. Ez mind látszik/hallatszik, ott és akkor, nem kell befosni. Ahhoz már eléggé durván oda kell csapni a gitárt hogy komolyabb baja legyen, elvégre nem üvegből van.
Try before buy.
-
Atticus85
tag
válasz
Plazmacucci
üzenetére
Te kötekedtél,és ebből látszik,hogy nemis értesz hozzá.Én már láttam egy srácnál egy 90.000-es gitárt amit megunt,utána meg ott dobálta az ágyán,meg úgy állította a sarokba mint egy deszkát,erre te meg írod,hogy ilyet csak a 15 évesek csinálnak.Másrészt meg látszik,hogy annyira sok IQ-d van,hogy nem tűnt fel ami mindenkinek,hogy miért vagyok 85-ös,és ne takarózz azzal amit "kolléga írt" ha nem ismered be a hibád
-
-
Atticus85
tag
Ez a Plazmacucci mindig ilyen kötekedős?Mindig beszól az embereknek?
Új hozzászólás Aktív témák
- Új versenyző áll rajtvonalhoz a tápok világában
- Okos Otthon / Smart Home
- Mikrotik routerek
- Milyen autót vegyek?
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Hardcore café
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Gyúrósok ide!
- Xiaomi Pad 6 - kiapadhatatlan jóság
- Cyberpunk 2077
- További aktív témák...
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy Note 10+/Samsung Galaxy Note 20/Samsung Galaxy Note 20 Ultra
- Seagate Desktop SSHD 2TB 3,5" - ST2000DX001 45-80%
- Akció! HP ZBook Firefly 14 i7-1185G7 32GB 512GB Nvidia Quadro T500 4GB 14" FHD 1 év garancia
- Apple Magic Mouse A3204 (USB-C)
- Lian Li SP850 SFX tápegység /850W Gold/Full moduláris/Fehér/Újszerű/Garancia/Számla/
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest

ennél csak a floydos LP elvetemültebb ![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)

Hogy azt gondolják olyan hangos lesz az erősítő h na... Egyszerűen ilyen a szabályzása a lineáris potméternek. Szerintem se sokat érnek ezek a beépített effektek, ez gyakorlás szempontjából teljesen felesleges funkció, ami jó lenne egy metronóm vagy dobgép, meg hangoló. Én nem szeretek a géptől függeni ha gitározásról van szó ezért nálam az ilyen multieffektek nem játszanak