Hirdetés
- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- bb0t: Ikea PAX gardrób és a pokol logisztikája
- GoodSpeed: A RAM-válság és annak lehetséges hatásai
- GoodSpeed: Márkaváltás sok-sok év után
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- ldave: New Game Blitz - 2025
- Real Racing 3 - Freemium csoda
- Gurulunk, WAZE?!
-
LOGOUT
Gitáros topic ♪♫ eddig összegyűjtött tapasztalataink → itt.
(gitár-, erősítő-, effekt- és húrválasztásról, hangkártyákról)
Új hozzászólás Aktív témák
-
sajtee
őstag
válasz
Psychonaut
üzenetére
De aztán sikerül neki

-
izomhod
őstag
válasz
Psychonaut
üzenetére
gyanús, igen, köszi
a másik széria jobban tetszik
-
Eastman
addikt
válasz
Psychonaut
üzenetére
Szerintem nálad a pont. Annyi, hogy a húrvezető babák fölött van egy króm dekli.
-
Eastman
addikt
válasz
Psychonaut
üzenetére
Nem rossz koncert, csak most épp' drámapedagógia folyik. Axl mesél...
-
sajtee
őstag
válasz
Psychonaut
üzenetére
Nem, nem zárja ki egymást, de szerintem nem akkora gyökér, mint akinek beállítják, videóinterjúkból is tök jó arcnak tűnik. Szerintem még az sem feltétlen igaz, hogy a fejébe szállt a hírnév, bármennyire is úgy tűnik. Sok érdekes dolgot olvastam már róla.
-
izomhod
őstag
válasz
Psychonaut
üzenetére
az is, meg nagyobb az összhang a dobossal
-
Szten Márs
nagyúr
válasz
Psychonaut
üzenetére
Na igen. Nekem most ez a megcélzott motiváló zenei darab. 4 dollárért meg lehetett venni a tabot és kottát Frédéric Mesnier honlapján, szóval neki is estem és tanuljuk együtt az új gitárommal.

-
Szten Márs
nagyúr
válasz
Psychonaut
üzenetére
Hmmhmmhmm.... sokat gondolkoztam azon, hogy írjak-e erre, elvégre nekem szóló jókívánság, vagy sem. De az a helyzet, hogy ez nekem nem igazán jön be.
Az eleje okés, sőt, ahogy indul, váhh, igencsak... de valahol elkezd átalakulni zenei helyett sportteljesítménnyé, és olyan 38 másodperctől minden zeneiséget elveszt, csak végigmegy a hangokon ezerrel.... Nem tudom ti hogy vagytok vele.... -
Eastman
addikt
válasz
Psychonaut
üzenetére
...közben Psycho is kb. alátámasztja az érzésem. Without power-t hallgatom épp' (1080p). Ugyanúgy kevésnek érzem az éneket és hozzáteszem nem az énekest! ...meg a basszust és lábdobokat. Gitáros keverte a lemezt?
Azok a helyükön vannak. Jó zene, tetszik....a dobos ügyes.
-
Eastman
addikt
válasz
Psychonaut
üzenetére
Próbáltam szombaton egy-kettőt. Nekem nem jött ki a lépés rajta. Bezzeg a 6k-s Gibsonon igen!

Tetszik a 60-as évek beli nyak repro. Nézegettem, hogy 200 körül már hozzá lehet jutni. Szerintem Szlovákiában (hallottam, hogy van ott egy hangszerdiszkont) és Németországban megvan 170-ből. Az se kevés, kb. a következő ötéves tervben van.
Ezek az "olcsó" GLP-k úgy tudom, hogy ?üregesek?, valamennyire kikönnyített testűek. Savazza is őket az öreg Gibsonos kaszt.
-
Eastman
addikt
válasz
Psychonaut
üzenetére
Jelenleg Cortod van vagy Epid, Hombre? ...nem emlékszem pontosan.
X2N ...azt hittem, hogy Te ülsz az egyik Strató mögött a Floyd-os videón. Filmeztél?
Printszkrín Jól beszélsz!
-
X2N
őstag
válasz
Psychonaut
üzenetére
Én elcseréltem a Les Paul-t(V100AFD). Jó gitár de nehéz, plusz kényelmetlen is.
-
Eastman
addikt
válasz
Psychonaut
üzenetére

Cort vagy Epi?
-
Eastman
addikt
válasz
Psychonaut
üzenetére
Te? Pengetsz otthon? Miket hallgatsz/játszol mostanában? LP-d van még? Működik? Bevált?
-
Eastman
addikt
válasz
Psychonaut
üzenetére
Mellé. Ezt linkelte hod.
-
izomhod
őstag
válasz
Psychonaut
üzenetére
-
albert8
veterán
válasz
Psychonaut
üzenetére
Ez a GnR sehol sincs az eredetihez. Szólók teljesen másak Slash nélkül pfffffff

-
X2N
őstag
válasz
Psychonaut
üzenetére
Annyit gyakorolt h na. Meglehet nézni a korai felvételeket(Secret Recipe), ott még betegebben tolja pedig csak huszonéves volt.

-
Eastman
addikt
válasz
Psychonaut
üzenetére
Érzi.

Printszkrín Pedig nagyon esküszik rá a pu gyártó, fejlesztő.
-
X2N
őstag
válasz
Psychonaut
üzenetére
Tiszta őrült ez a gitáros!
Most lett meg a 40-dik stúdió albuma, ebben az évben 6-ot csinált
Már nem tudom követni
Majdnem minden albumán van pár zseniális szám. -
Gorcsev
tag
válasz
Psychonaut
üzenetére
Szerintem is ez az. Ezzel a gitárral szerettem bele az sg-be.
-
Eastman
addikt
válasz
Psychonaut
üzenetére
Szerintem beletaláltál.
-
X2N
őstag
válasz
Psychonaut
üzenetére
Én is

-
izomhod
őstag
válasz
Psychonaut
üzenetére
áá, balkezes vagy?
-
Szten Márs
nagyúr
válasz
Psychonaut
üzenetére
Természetesen nem tilos nem szeretni, lehet azért nem szeretni, mert akármi miatt épp nem jön be. Csak divat azért nem szeretni, hogy húúú, nem igazi gitározás, mi ez már, hú - és ezzel nem tudok azonosulni, sőt, elég abszurdnak tartom. Ezért kérdeztem rá egy smiley segítségével, hogy a kollega mire is gondol

szerk: amúgy de, ismerem, volt egy két éjszaka, meg egy két délután is, amit végignyomtam vele - én spec élveztem.
Eastman: Igen, nagyon jó lett!

-
Szten Márs
nagyúr
válasz
Psychonaut
üzenetére
Továbbra sem értelek titeket... sőt egyre inkább nem. Egészen azt hittem, hogy a guitar hero az egy játék. Értitek, játék. PS3-ra, meg fene tudja még mire.
Egyszer megvettem a Need for speed: Porsche unleashed című játékot... és nem kaptam hozzá Porschét
Sőt, a Pro Evolution Soccer-nek meg a Fifa akárhánynak sincs a nevén kívül semmi köze a focihoz. As Assasins Creedhez sem kell bérgyilkosnak lennünk és visszamennünk az idpben, vagy mi...Nem igazán szoktam érteni, amikor a gitárosok fikáznak egy gitáros játékot. Autóversenyzőt sem hallottam még nyilatkozni, hogy mennyire szarok az autós játékok... Nem ettől lesz valaki gitáros, meg rocker... na mindegy.
-
Eastman
addikt
válasz
Psychonaut
üzenetére
Nem rossz!
-
sajtee
őstag
válasz
Psychonaut
üzenetére
Eddig is az volt.
-
izomhod
őstag
válasz
Psychonaut
üzenetére
vicceltem

alig tudtam pár akkordot, amikor elkezdtem betanulni ezt a dalt, hú de jó volt
most biztos nem tudnám a negyedét sem
-
izomhod
őstag
válasz
Psychonaut
üzenetére
nem dob a ph ilyen nicket, de majd jobban megnézem, köszi!
-
Eastman
addikt
válasz
Psychonaut
üzenetére
kb.

...én csak a közelében voltam. Egy haverom tolta 6/12-es meggybordó Gibson SG-vel. Álomszép volt. Nem'tom megvan-e még neki. Húzta a vállát az biztos.
-
blackmacs
senior tag
válasz
Psychonaut
üzenetére
Ok!Thx

-
blackmacs
senior tag
válasz
Psychonaut
üzenetére
Én azt hittem hogy tök égő ha ki akarsz próbálni egy gitárt és el sem tudsz játszani egy valamit legalább félig.
-
Eastman
addikt
válasz
Psychonaut
üzenetére
Ha a fender.com-on nézted, ott csak a legújabb modellek vannak. Ha egy régebbi tetszett meg abban google képkereső segít szűkíteni. Teléből ez elférne a szobámban. Mindenképpen csinálnék neki helyet.
Szten ...gondolhatod, hogy Alexánál végignyálazom majd a mindenféle LP-ket is.

Szerk: ...a'szem őt is végignyálaznám.
-
Eastman
addikt
válasz
Psychonaut
üzenetére
Nekem mondod? Belémégett.

Szten Márs Pont a barrézás nem megy a Stratón. Valamelyik húr nekem mindig kimarad. Nem szól, vagy tompán szól. Már épp' kezdett letörni az önbizalmam, de a Les Paul adta hiba nélkül. Már csak 6 kiló választ el a nyugodt éjszakáktól.

-
sajtee
őstag
válasz
Psychonaut
üzenetére
Holiday mondjuk megy, de nem szeretem a Green Day-t.
A Nirvana-tól a Smells Like Teen Spirit megy végig - hála izomhod-nak.
A Guns n' Roses-tól pedig a Sweet Child o' Mine introja megy, az elég jól, de mindenképp megnézem az Used to Love Her-t.
Plazmacucci: zenére szoktam, metronómot pedig majd megnézem!
Azt hiszem, beiratkozok egy tanárhoz, szeretném jól elsajátítani az alapokat.
Csak ha 40 év múlva esetleg bármi sikerem is lenne, nem lenne ott a wikipédiás oldalamon, hogy "autodidakta módon tanult gitározni"

-
X2N
őstag
válasz
Psychonaut
üzenetére
Agyon tudnám ütni azokat akik azt írják kommentekbe h lélek nélkül játszik, biztos ezekben sincs semmi lélek: [link] [link] [link] nem is értem mit hallgatnak, ugyanúgy játssza mint Slash, csak a saját teknikájával,felfogásával, nyomatja benne a tappinget, meg amiket szokott, de ettől az érzés még ugyanúgy megvan mint Slash-ében.
Az Electric Tears albumát javaslom mindenkinek hallgassa meg
-
válasz
Psychonaut
üzenetére
-
izomhod
őstag
válasz
Psychonaut
üzenetére
-
Atticus85
tag
válasz
Psychonaut
üzenetére
Például milyen más tényező számít?
-
Atticus85
tag
válasz
Psychonaut
üzenetére
De amugy ez most erdekelne: jol ertelmezem ugye, hogy nem mondunk ellent egymasnak, csak masrol beszelunk. Igaz?
Ha ez igaz akkor miért röhögtél ki amikor rákérdeztem erre??
-
X2N
őstag
válasz
Psychonaut
üzenetére
Igen, csak lehet más szempont alapján választanának erősítőt.
-
Atticus85
tag
válasz
Psychonaut
üzenetére
Ezen a fórumon tanácsolta itt vagy 2-3 gyerek,ha választok kombót az alap szempont legyen,hogy 12"-os legyen a hangszórója,mert a kis 8"-os hangszórójú kombók nem szolnak olyan jól,én erre vártam a választ,ezt nem én találtam ki,azért is kérdezem meg,de úgy látszik nem kapok rá választ
-
Atticus85
tag
válasz
Psychonaut
üzenetére
Te aztán adod itt a szakmai segítséget.Köszi
-
Eastman
addikt
válasz
Psychonaut
üzenetére
+1 ...vagy venned kell egy monitorládát is Atticus...
-
X2N
őstag
válasz
Psychonaut
üzenetére
Ha a kis Marshall MS-4-et rákötöm a Line6 hangszórójára a maga 1W-jával is simán hangos otthonra, gyakorlásra meg akármilyen erősítőtő jó, én 50W alatt nem nagyon vennék erősítőt mert nem éri meg az árát se, és nehéz lehet eladni a később. Hangszóró mérete meg igenis számít, nem mindegy ám hogy 8" vagy 12"-es
. Ilyen kis 10W-os erősítőt én csak akkor vennék ha azt állandóan hurcolnám valahova. -
Atticus85
tag
válasz
Psychonaut
üzenetére
De ha nemis mindent azért egy kicsit biztosan számít ezis,vagy megint rosszul mondom?
-
Atticus85
tag
válasz
Psychonaut
üzenetére
Akkor az mindegy hogy hány colos hangszóró van benne azt mondod?
-
Eastman
addikt
válasz
Psychonaut
üzenetére
Cube 15x-et én még nem tekertem félig sosem.
Így is a lakógyűlésen téma vagyok mindig.

-
Atticus85
tag
válasz
Psychonaut
üzenetére
Akkor mit javasolsz kombóból?
-
Atticus85
tag
válasz
Psychonaut
üzenetére
Mi ez már megint??Vagy nem így van?
-
Atticus85
tag
válasz
Psychonaut
üzenetére
Jó,de lehet,hogy például dobálták az ágyra,csak úgy bedobálták a sarokba állítva,és ki tudja,hogy mikor jönnek ki rajta hangzásba ezek,érted.
-
Atticus85
tag
válasz
Psychonaut
üzenetére
Hát mondasz valamit,csak a használt gitártól azért félek,mert nem tudom,hogy használták,mennyire óvták.
-
Eastman
addikt
válasz
Psychonaut
üzenetére
Friss hírek, új az énekes. [link]
-
rrbmirgamid
tag
válasz
Psychonaut
üzenetére
Hát pont ez az a különbség, amit már többször leírtam. Kinek mi. Mindenkinek más az ízlése.
Mert lehet akármennyire kifinomult, "érettebb" az UYI, nálam akkor is az AFD mögé szorul. A UYI sokkal lágyabb, populárisabb, pop-osabb lett.
Ezzel most nem azt akarom mondani, hogy nem tetszik. Félreértés ne essék. ("Klasszikus") GNR őrült vagyok 2x éve (és nem tudom megunni). Nálam a legjobb banda, és az is marad.
Tehát imádom az UYI-t, a TSI-t is, de a legjobb zeneileg nálam az AFD.
Nem attól lesz valami jó, hogy már szinte mérnöki precizitással készül: lásd UYI.
A másik általad említett mérce a "sláger" meg megint nem jó példa. Teszem azt, sokan a GNR-t csak a rádióból ill az MTV-ből ismerik, ahol néhány (menedzserek által? zenekar által?) kiválasztott, majd korábban felfuttatott szám megy. Ok, nem vonom kétségbe választásokat, de eléggé nyilvánvaló, hogy inkább a lágyabb, a közízlésnek "jobban megfelelő" számok kerültek inkább a sláger kategóriába: November Rain, Don't Cry, Estranged, Yesterdays, Knockin' on Heaven's Door... ezek azért kellően lágyak ahhoz, hogy "több emberhez eljussanak" ízlésben, mint az AFD "vadabb" dalai. Az UYI album dalai annyira eltávolodtak az AFD stílusától, hogy a nagyközönség már eléggé rosszul fogadta a TSI albumot. Várták a UYI 3-at. Nem az lett.+ nálam nem az dönt abban, hogy mi tetszik és mi nem, hogy aztán hányan szeretik, és hányan nem. Nem attól lesz valami jó/zseniális, hogy rengeteg ember "imádja". Ha így lenne, akkor ez azt jelentené, hogy a zene csúcsát a "tucc-tucc" jelenti; ami ugye nagyon messze áll a valóságtól :-) Illetve ennek analógiájára, a komolyzene pedig a zene alja, ami meg megint csak egy orbitális BAROMSÁG! :-D
Egy szónak is száz a vége, nem akarok én itt több oldalnyit spamelni, mindenkinek képesnek kell lennie arra, hogy eldöntse, hogy mit szeret és mit nem. (Persze az emberek többségét inkább vezetik
) Nem szerethet mindenki mindent, így mindig lesznek véleménykülönbségek. Az az én jogom, hogy rossznak tartsam azt, amit jelenleg a New GNR művel. Ettől még nem dől össze a világ. Más meg szereti. Ennyi. Értelmetlen tovább folytatni ezt... :-) -
rrbmirgamid
tag
válasz
Psychonaut
üzenetére
Na, látod. Akkor kimondtad azt, amire én gondoltam.
Ha már a Velvet Revolver stílusa, hangzása, érzése hozza a legjobban a klasszikus GNR hangzást, akkor miért nem őket hívják GNR-nek? Ehelyett Axl - tényleg 180 fokos fordulatot vett - csapat birtokolja ezt a nevet. Tudom, hogy csak egy névről van szó, de ez mégis több annál.
Persze, hogy tetszhet sokaknak az New GNR, nincs ezzel baj. És persze vannak bőven, akinek nem tetszik (köztük nekem sem). De igaz lehet ez a klasszikus GNR is. Nem vagyunk egyformák, és ez nem baj.
-
rrbmirgamid
tag
válasz
Psychonaut
üzenetére
Félreértesz, és más is. Nem a klasszikus GNR hangzást várom a New GNR-től, mert az lehetetlen (a tagok miatt). Tehát nem az a baj, hogy nem tudják ugyanazt hozni, amit a régi banda, hanem az, hogy amit most csinálnak, az nekem egyáltalán nem jön be.
De, akkor fordítsunk a dolgokon, lásd Velvet Revolver: az is teljesen más, mint ami klasszikus GNR, de mégis k*rv@ jó. Slash egyedi stílusa érezhető az összes dalban, a szólókban: imádom. Ez az, ami többet ér akármilyen lant-tekerő művész tekerésétől.
De, hogy lássátok, elvakult nem vagyok: a Slash Snakepit második albuma (Ain't Life Grand) nem tetszik. Az első nagy kedvenc (It's Five O'Clock Somewhere), de a másodikról inkább nem írok semmit, mivel jót nem tudok.
Akkor ott vannak még Duff McKagan szólóalbumai: Believe in Me, Beautiful Disease: megint csak "nagyon ott vannak".
És sorolhatnám a nagyon jól és a rosszul sikerült albumok listáját.
Mindebből csak azt akarom kihozni, hogy ezek az emberek (akik már évtizedek óta a kedvenc zenészeim) olyan számokat tesznek le az asztalra, ami az én fülemnek a No1.
És, ám legyen Chinese Democracy, csak könyörgöm, ne GNR néven. Millió nevet kitalálhattak volna, de nem (persze ennek praktikussági okai vannak!! :-DDD). Így viszont nem tudom megbocsájtani azt, amit most tesznek. Ezért írtam, hogy a név lejáratása folyik - magánvélemény (bár ezzel elég sokan egyetértenek). Legyen felőlem akár Roses And Guns, az sem érdekelne. Nem hallgatnám és kész. Csak így meg még utálom is az egészet. Ez a különbség.
Womb
Egy valamirevaló gitáros miért akarna úgy szólni, mint más?... Ez valóban tartalmas hozzászólás volt, köszönöm :-)) Arányköpéseknek elfér. .-)
Ha megnézed a GNR folyton cserélődő gitárosait, mégis megteszik ezt az utánzást. Akkor az elméleted szerint, ők "nem valamirevaló gitárosok", ami viszont az én elméletemet igazolja, hogy a jelenlegi felállás olyan, amilyen. :-)De, még mielőtt valaki megharagudna rám, hangsúlyozom ez az én véleményem.
-
Womb
senior tag
válasz
Psychonaut
üzenetére
Miért is akarnák?
Egy valamirevaló gitáros miért akarna úgy szólni, mint más?
-
rrbmirgamid
tag
válasz
Psychonaut
üzenetére
Na, akkor téged is irigyellek. :-)))
Hát igen, a VR egy jó ideje már hibernálva van. :-(
-
rrbmirgamid
tag
válasz
Psychonaut
üzenetére

-
Eastman
addikt
válasz
Psychonaut
üzenetére
Láttam élőben mind a két bandát.

Motley Crue Concert Setlist at Monsters of Rock Hungary 1991
-
XCorey
csendes tag
válasz
Psychonaut
üzenetére
Igazad van,adjál már nekem 4-500 ezer forintot,és megis oldottuk

-
Womb
senior tag
válasz
Psychonaut
üzenetére
Így!

-
XCorey
csendes tag
válasz
Psychonaut
üzenetére
Most akkor melyikőtöknek higyjek?
Womb azért nem ezt írta -
XCorey
csendes tag
válasz
Psychonaut
üzenetére
Hát holnap akarok menni kipróbálni egy pár gitárt,az általam kiszemelt Cort gitárokat: M520,M600 és KX1Q.A Les Paulokhoz annyira nem értek.
-
XCorey
csendes tag
válasz
Psychonaut
üzenetére
Igen,hallottam,hogy a Les Paulok hangja kárpótol a kényelmessége miatt,és hogy nem érdemes Epiphone-ba venni,mert a Vintage V100-asnak szebb hangja van,mint az Epi Lp-nek
-
Printszkrín
senior tag
válasz
Psychonaut
üzenetére
Egyet értek veled, élőben nagyon száraz, de reggelente az albumverzió
jobb nint két kávé!
Full Of Regret -
Printszkrín
senior tag
válasz
Psychonaut
üzenetére
Nem, de közben eszembe jutott: Danko Jones
-
Printszkrín
senior tag
válasz
Psychonaut
üzenetére
Kösz, így már értem!
-
izomhod
őstag
válasz
Psychonaut
üzenetére
milyen ujjrenddel fogjja ez a csávó?!
vagy az én elgondolásom rossz?
ha gyakorlom még 5 percet, menni fog -
Womb
senior tag
válasz
Psychonaut
üzenetére

Olyan cuccok vannak a jobbos kollégáknak, hogy csak lesek.
Balosba vehetek jó áron Bakerst, meg Baltimore-t és egyéb télire valót. -
Womb
senior tag
válasz
Psychonaut
üzenetére
Ne bassz!!
Ezért szopok én is
(100-ért rakta ki a srác régebben, de azért is jó ajánlat. Mégiscsak a Coda-s Kovács Tomi csinálta, Ő meg szart még nem adott ki a kezéből)
-
Eastman
addikt
válasz
Psychonaut
üzenetére
Sajnos a nehéz drog ezt teszi. Sokáig úgy tűnhet, hogy ad aztán egy napon elvesz mindent.

-
oregcsóka
őstag
válasz
Psychonaut
üzenetére
OK, rendben, köszi, szépen szól mindegyik, nincs vele gond.
-
oregcsóka
őstag
válasz
Psychonaut
üzenetére
OK, köszi, a Fenderről egyébként itt van egy kis video. És négyezer forint a különbség a kettő között. (a Fender drágább)
-
X2N
őstag
válasz
Psychonaut
üzenetére
PC-n azért nem tudsz normálisan gitározni mert nem arra az impedanciára van tervezve a bemenet, ha van DI BOX-od azzal lehet normálisan használni.
-
oregcsóka
őstag
válasz
Psychonaut
üzenetére
Hát igen, sejtettem, hogy ez lesz. De semmi gond, elöbb-utóbb megoldom...(pénzkérdés, mint minden az életben...)
Esetleg azt nem tudod véletlenül, hogy a pickupok-ból csak egy vezeték jön ki, (lebontottuk a gitár koptatólemezét) szóval hogy a bánatba jön el azon a jel, hisz elektromosság csak két vezetéken, - zárt áramkörön- tud folyni. Vagy lehetséges, hogy az a vékony alufólia, ami a koptatólemezre van ragasztva, belülről, az vinné a másik pólust? De hát lötyögnek a pickupok, nem hinném, hogy ezen a fólián érintkeznének rendesen...meg nem is látok fém érintkező felületet a pickupok burkolatán. -
oregcsóka
őstag
válasz
Psychonaut
üzenetére
Huh, de profik vagytok, köszönöm szépen! Esetleg azt meg tudjátok mondani, hogy számítógépre kötve a gitárt, (mikrofonbemenetre) milyen programmal lehet hangot varázsolni ki belőle? Mondjuk ha ez összejönne, nem kellene külön gitárkombót vennem..
-
Eastman
addikt
válasz
Psychonaut
üzenetére
...csakhogy ő vesz másikat, ha elgörbül egy. Nem számít...
-
hNp88
aktív tag
válasz
Psychonaut
üzenetére
akkor jól sejtettem, h em nyerő ötlet, ffffuuuuuuuuuuuu

de az Slash volt 
-
Szten Márs
nagyúr
válasz
Psychonaut
üzenetére
Hallgattál már bakelitet? Persze nem végletekig leharcolt lemezjátszón. Ha igen, akkor érted

(Btw, a kazettának az égvilágon semmi előnyét nem tudnám felhozni, sem kezelésre, sem hangzásra, sem semmire...) -
Noddy
senior tag
válasz
Psychonaut
üzenetére
Mostanában nézelődök jazz zene táján és ott botlottam bele ebbe a kifejezésbe.
De ahogy te is írtad, szimpla kotta felette akkord megjelöléssel. De nem értem ennek miért kellett külön nevet adni miért nem jó a szimpla kotta megjelölés vagy ilyesmi. Na mindegy:
Jazz Fake Book -
joey0235
aktív tag
válasz
Psychonaut
üzenetére
én is hallgattam már egy jó párszor eddig a legjobb 1 csaj volt aki gitározott az nagyon fasza volt.

-
Szten Márs
nagyúr
válasz
Psychonaut
üzenetére
Nem csak... üveghangot nem csak az oktávnál, hanem a kvintnél és nagytercnél is meg lehet szólaltatni, érdemes megnézni ezt a videót (gyönyörű dal, szóval amúgy is), itt elég üveghangot játszik a pali, különféle helyeken: [link]
Plusz nem igazán lefogás ez a lefogás, de gondolom ezt tudod
Azt viszont, hogy nem csak oktávnál van, nem mindig szokták tudni. -
X2N
őstag
válasz
Psychonaut
üzenetére
Kihasználatlanság miatt adnám el. Csinálok egy Mesa Dual Rectifier copy-t és arra kell a pénz.
-
Szten Márs
nagyúr
válasz
Psychonaut
üzenetére
Mondjuk a Special II az egy kalap tudjátok mi, legalábbis az alapján, amiket olvasgattam róla... meg amúgy is, elég elképzelni azt, hogy az Epiphone legolcsóbb, leggagyibb modellje, ebből már sejthetjük

Szóval ha már Les Paul, akkor egy kis gyűjtögetés még...Szer: most megnéztem a specifikációkat, mert már nem emlékeztem rá, érdemes rápillantani: [link]
"Laminált jávor/éger test".... na ez aztán Les Paul életérzés![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
Meg egyáltalán mi az, hogy éger/jávor? Akkor most melyik? Vagy mindkettő, szendvicsben? Már ez nagyon gagyinak hangzik, és tényleg sűrűségre is teljesen más, mint a mahagóni, ami ugye a Les Paulok anyaga, így az életérzés is elmarad a kanyarban... -
Daweee
őstag
válasz
Psychonaut
üzenetére
Szerintem is hülyeség az Epi, nem tud annyival többet, tapasztalt zenész nem érezte jobbnak az Epi Customot a V100-nál, ajánlom figyelmedbe a Hangmester Vintage topicjában Sabbat.D. korábbi hozzászólásait. (az ő V100a került most barátomhoz) Gibson előtt a lépcsőfok max a jó japán kópiák irányába vezethet, de balosban még az E-bay-en is úgy kell vadászni rá, szóval... jobban jársz ha a Vintage-t moddolgatod amíg nincs félmillád egy Gibson Standardra

-
Szten Márs
nagyúr
válasz
Psychonaut
üzenetére
Persze, a fejlesztgetés költségeibe is bele lehet veszni, de értsed má', hogy mit akarok írni

-
Szten Márs
nagyúr
válasz
Psychonaut
üzenetére
Közben kiegészítettem a hozzászólásomat. Na meg itt van az említett hozzászólás: [link]
Szerintem jobban megérné azt a Vintaget tuningolni inkább, ha nagyon fejleszteni akarsz, aztán _egyszer_ majd Gibson
-
Eastman
addikt
válasz
Psychonaut
üzenetére
Ahogy ismerlek, végigjárod a Vintage, Epi, Gibson létrát.

Szerk: Írtam Zepp --> Santanahoz...
-
Szten Márs
nagyúr
válasz
Psychonaut
üzenetére
Nem annyira fájdalmas az, megszokás kérdése
Most pl. nem otthonról írok, itt egy Stagg gitár van, 0.10-es húrokkal és igencsak fura érzés, a 0.12 jobban tetszik. Na meg jobban rezgésbe hozza a testet, egy 0.12 kell ahhoz, hogy egy dreadnought méretű gitárt megrezgessen. Ami azt illeti én a 0.13-ason is gondolkoztam erősen, és még mindig gondolkozom rajta. És még arra is csak az van írva, hogy medium, hol van még itt a hard 
-
adnoctum18
senior tag
válasz
Psychonaut
üzenetére
Értem.
Hát akkor eléggé tű a szénakazalban effekt, de majd keresgélek.

-
adnoctum18
senior tag
válasz
Psychonaut
üzenetére
Szűkül a kör.

Nem lehet, hogy valami PS-es kreálmány, és ezért nem felismerhető egyértelműen?
-
Eastman
addikt
válasz
Psychonaut
üzenetére
Szélesebb.

-
MmDorian
őstag
válasz
Psychonaut
üzenetére
köszönöm a válaszokat, ha jelentkezek, akkor megvan a gitár, ha nincs, akkor próbálunk valahol

-
MmDorian
őstag
válasz
Psychonaut
üzenetére
egy hirtelen hasraütés szerű választás: [link] nem tudom miért ragaszkodok ennyire a szvkájverhez, tetszenek.
és akkor valamivel később, esetleg a linkelt orange erősítő ?
-
MmDorian
őstag
válasz
Psychonaut
üzenetére
no, akkor összeszedem a gondolataimat, és hagylak titeket

forma: amit linkeltem (akkor ez nem olyan fontos, bár örülnék neki)
felhaszn.: koncert egy darabig még nem
, garázspróbák, dobbal.
ami kéne: a basszer maga, erősítő, plusz a pár kieg. apróság, lehetőleg új.
márkahűség nincs, ha van kerülendő márka, akkor arra kiváncsi lennék.egybe 60-80 ezer jó magyar forint közé kéne, hogy essen.
ezek alapján nekem ezek tetszenek(az erősítő nem tudom mire lenne elég) : [link] avagy: [link] a különbség nem tudom mi lehet...talán a szín ?
-
MmDorian
őstag
válasz
Psychonaut
üzenetére
ritmusos van. haver, ő mentorál rögös utam során

tudunk beszélgetni konkrétumokról is, erősítő és gitár téren ? vagy el kell menni meg kell nézni ? az a baj, hogy igazából azt se tudom merrefele nézelődjek. a harley bentonok milyennek számítanak ? pl: [link]jaigen...alter és nemzeti rokk vonalon mozgunk, ha ez segíthet valamit.
az elhatározottságról annyit, hogy most nagyon szeretném csinálni, egésznap eljátszanék, cask nem lenne mit
fiatal vagyok, talán elkezdeni se késő, aztán a végén kossuth díj lesz belőle 
-
MmDorian
őstag
válasz
Psychonaut
üzenetére
az hiányzik a zenekarból. elektromoson játszottam havernál egy hétig, kispál-húsrágó megy, talán annyira nem vagyok hülye hozzá, belevágnék. és tetszik.
ráadásul, neadj isten énekelnem is kéne, akkor egy szóló közbe nehéz lenne

Új hozzászólás Aktív témák
- Microsoft Excel topic
- sziku69: Szólánc.
- ESET NOD32 Antivirus / Smart Security
- Azonnali informatikai kérdések órája
- Milyen routert?
- CADA, Polymobil, és más építőkockák
- Anglia - élmények, tapasztalatok
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Vicces képek
- Kínai és egyéb olcsó órák topikja
- További aktív témák...
- Keressek intel i7-i9!!
- Szép! Lenovo Thinkpad T14s G2 Üzleti "Golyóálló" Laptop 14" -50% i7-1185G7 4Mag 16GB/1TB FHD IPS
- Szép! Lenovo Thinkpad T14s G2 Üzleti "Golyóálló" Laptop 14" -50% i7-1185G7 4Mag 16GB/512GB FHD IPS
- Dell PowerEdge T110 II PC, Xeon E3-1220 v2 CPU, 32 GB DDR3 RAM, 2 x 1 TB SAS HDD
- Lenovo Tab M10 HD 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- 24 GB-os RTX 3090 OEM
- HIBÁTLAN iPhone 13 Pro 256GB Sierra Blue 1ÉV GARANCIA -Kártyafüggetlen, MS3744, 100% Akkumulátor
- GYÖNYÖRŰ iPhone 11 64GB White -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3871, 100% Akkumulátor
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 mini 128GB Green -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS4051, 100% Akkumulátor
- GYÖNYÖRŰ iPhone 12 mini 128GB Blue -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3883, 100% Akkumulátor
Állásajánlatok
Cég: BroadBit Hungary Kft.
Város: Budakeszi
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest

Az eleje okés, sőt, ahogy indul, váhh, igencsak... de valahol elkezd átalakulni zenei helyett sportteljesítménnyé, és olyan 38 másodperctől minden zeneiséget elveszt, csak végigmegy a hangokon ezerrel.... Nem tudom ti hogy vagytok vele....

![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)