Hirdetés

2024. június 24., hétfő

Gyorskeresés

Útvonal

Fórumok  »  Kultúra, művészet, média  »  Gitáros topic (kiemelt téma)

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2023-12-13 06:43:03

LOGOUT.hu

Gitáros topic ♪♫ eddig összegyűjtött tapasztalataink itt.
(gitár-, erősítő-, effekt- és húrválasztásról, hangkártyákról)

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#55929) X2N válasza benedekco (#55925) üzenetére


X2N
senior tag

A Zoom U-44 felvételhez van elsősorban, vagy azért kell hogy a kísérőzenét valamivel megszólaltasd a stúdiómonitoron? Vagy mindig használsz DAW-ot VST-kel és akkor így használod állandóan bekapcsolt pc-vel gitározáshoz? Az lenne az alternatíva hogy egy keverővel kiküldöd a headrush-jelét meg a backing tracket is valamiről a stúdió monitorba/FRFR aktív ládára. Vagy csak a gitárjelet dedikáltan egy gitárkombóba/FRFR aktív ládába. A stúdió monitoron meg szólhatna a backing track. Csak így meg gitárt felvenni nem lehet.
Leggyengébb része a setupodnak tényleg az Orange Crush12, ennek a 6"-es hangszóróját el se tudom képzelni hogy szól.
Jó így már értem miért kell az FRFR aktív hangszóró, én ugyanis nem szoktam gitározás közben backing tracket hallgatni, se fejhallgatón, se hifin. Csak a gitározásomat, ezért van ilyen setupom, felvenni, pc-n matatni már nem akarok. Valahogy ez így alakult az évek alatt....most kicsit átrendeztem a szobát hogy az erősítő közelebb legyen a géphez így majd tudok zenére is gyakorolni, eddig az erősítő csak filmezéshez volt bekapcsolva, hogy ne a tv hangfalait kelljen hallgatni.
Viszont így sem egyszerű a dolog mert vehetnél jobb stúdió hangfalakat, vagy FRFR aktív hangfalat is, csak a stúdió hangfalnak nem valószínű hogy lesz akkora felülete mint egy 12" gitárládának, elmarad a hangerő miatti élmény faktor.
Az is opció lehet hogy nagyobb stúdió monitor hangfalat veszel minimum 8" vagy 10"-es hangszórókkal, ez sajnos nem olcsó (gyorsan megnéztem egy olcsóbb 10"-es hangfalat)mivel stúdiós berendezés.
Vagy ezek a mostani szerintem túlárazott gitárosoknak készített FRFR hangfalak. Ebből szinte biztos hogy mindegyik baromi hangos lesz. Itt azért a minőség kérdéses mert ezek alapvetően fellépésre szánt eszközök így meg se közelíti szerintem egy jó stúdió monitor hangját. Az biztos hogy 2db 8"-es stúdió monitor nagy előrelépés lenne a jelenlegi 4.75" helyett.

Egy SLO-t érdemes kipróbálni ha tudsz élőben, nálam kipróbálhatod ha érdekel. De ez annyira nem családbarát már. ;)

[ Szerkesztve ]

Launch code for russian nukes: 97 99 116 105 118 97 116 101 32 100 101 97 100 32 104 97 110 100

Útvonal

Fórumok  »  Kultúra, művészet, média  »  Gitáros topic (kiemelt téma)
Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.