Hirdetés
-
LOGOUT.hu
Gitáros topic ♪♫ eddig összegyűjtött tapasztalataink → itt.
(gitár-, erősítő-, effekt- és húrválasztásról, hangkártyákról)
Új hozzászólás Aktív témák
-
knbs
senior tag
Sziasztok!
Regota vagyok mar PH-n de meg nem is figyeltem fel eme topikra , valahogy nem is jutott eszembe hogy keressem, foleg kulfoldi forumon olvasgatok.
Megkerdezem, hatha van valakinek alanti gityoval tapasztalata. Magyarorszagon nem nagyon latom hasznalatban, de ki tudja hatha valaki mar talalkozott vele.
Udv!
A bugyi nem a legjobb dolog a világon. De közel áll hozzá
-
knbs
senior tag
Line 6-ekrol tudok velemenyt mondani. Kollegamnak X3 van az vendegeskedett nalam egy ideig. Ha meg szamitogepen tovabb pepecsel az ember a tomenytelen interneten elerheto kesz hangzasokkal akkor gyakorlatilag barmit ki lehet belole hozni. A kozel 400 euros ar engem kapasbol a kistestvere fele iranyitott. Mint fentebb kifejtettem ha szamitogepen keresztul kuldod akkor itt is gyakorlatilag kimerithetetlenek a lehetosegeid hangzast tekintve.
Amit en mindket kutyunel tapasztaltam, hogy a szamitogepes program nelkul, direkt mondjuk csak fulhalgatora kiteve mar nekem picit olyan "muanyagnak"(nem tudom hogy fogalmazzak), kevesnek tunik.
Egy Koss Titanium fejhallgatom van szoval nem a teszkos 900-forintos darab, tehat a gyengeseg nem innen jon.
Nem tudom, pontosan mire szeretned hasznalni, de a pod-okat rengetegen hasznaljak kornyezetemben otthon gyakorlasra, mindenki meg van vele elegedve. Jomagam is csak ajanlani tudom, de vard meg itt a gurukat biztos jobban ki tudnak okositani mint en, sajna nekem csak egyoldalu a tapasztalatom az altalad felsorolt markakkal.A bugyi nem a legjobb dolog a világon. De közel áll hozzá
-
knbs
senior tag
válasz Mathiask #4617 üzenetére
Nem kell, csak ha gepen hasznalod akkor vannak Line 6 programok amik segitsegevel tovabbi dolgokat is tudsz allitani. Szerintem amit itt emlegetnek a sracok gitar rig es tarsai is siman hasznalhatoak vele.
Ugy emlekszem alapba is adnak hozza programot, en netes forumokrol halasztam ossze oket.A bugyi nem a legjobb dolog a világon. De közel áll hozzá
-
knbs
senior tag
Amit szten irt az akkusztikus kontra elektromos temara, azzal en is egyet ertek. A zenelesnek mindig meg kell maradni szorakozasnak, lehet komolyan venni, es akar megelni is belole ha valaki azt szeretne, de az biztos hogy kellemes idotoltesnek kell maradni, amugy nincs ertelme csinalni.
Jomagam is nemreg kezdtem "ujra" gitarozni es egybol elektromosat vettem, meg sem fordult a fejemben, hogy akusztikus gitart vegyek.Az erosito temahoz csak annyit mondanek, hogy ha talalsz valahol hasznaltan mondjuk egy line 6 pod-ot vagy hasonlo termeket mas gyartotol, akkor egesz barati aron ki johetsz a koltsegvetesbol. Ezeknek a dolgoknak az az elonye, hogy digitalis jelet kuldenek ki, szoval gyakorlatilag barmilyen hifire ra lehet oket kotni, nagyon sok beepitett effekt van benne, es ha nincs kedved a korulotted eloket zavarni a gyakorlasoddal, akkor bedugsz egy fulhallgatot es maris csendesebb lettel.
-
knbs
senior tag
Szervusztok!
Kerdeznem a hozzaertoket, ki milyen tanaccsal latna el egy kezdo elektromos gitaron gitarozni tanulot?
Annyi anyag van fent a neten,de en inkabb a forumozok velemenyere lennek kivancsi. Ki mit ajanl, ki mit nem ajanl. Hogyan erdemes felepiteni mondjuk a napi ora/masfel gyakorlast. Mi az amit mondjuk minden nap erdemes gyakorolni, milyen ismert dalok vannak amit mondjuk erdemes felvenni az elso idoszakban,amit konnyebb tanulni, de megis sikerelmennyel kecsegteti a kezdo gitarost.
Elore is koszonom ha veszi a faradtsagot es referal a kerdesemre!Udv!
-
knbs
senior tag
Koszonom urak a valaszokat!
Mostanaban ugy epitem fel a napi gyakorlasaimat, hogy eloszor blues skala, ezek ugy erzem jok hogy bemelegitsek az ujjaimat. Utanna akkordokat szoktam gyakorloni(ezek valtasaval van boven gondom,de gyakorolni kell) aztan probalok ismert szamokat gyakorolni. Most a favorit AC/DC black in black epp ezt gyakorolgatom, az intros riffnel a nyujstassal meg gondjaim vannak, nem sikerul pontosan a ritmust osszehozni, de ez van gyakorolom.
Koszi sracok megegyszer!
-
knbs
senior tag
válasz Eastman #4944 üzenetére
Ezek kezdetben még nem, de később akár ko-
moly akadályt is jelenthetnek, hiszen a rosszul rögzült kéztartás, ujjemelés, pengetési mód
nehezen javítható. Ez pedig akadálya lehet a tempónak, hangtalálatnak, hangtisztaságnak.
Ezért úgy gondolom, hogy a kezdeti időszakban szükséges a tanári útmutatás.Par honapja kezdtem el, vannak jo videos oktato anyagaim, de a fenti idezet azert kisse fraszban tart. Lehetosegem sajnos nincs tanarhoz jarni, remelem nem sajatitok el semmi rossz technikat...
-
knbs
senior tag
Kerdeznem a gurukat,
Mostanaban sokat tanulmanyozgatom a pengetes modjat, ezen belul is a fel-le pengetest szeretnem megerteni.
Peldanak felhozom a red hot chili peppers - cant stop cimu szamat. Errol van egy video leckem es ott a srac kulonos figyelmet szentel erre a dologra. Az intro utani resznel(aminel a srac a bal huvelykujjat hasznalja az E lefogasara) le le le fel le fel le fel fel fel... szoval en probaltam ugy amilyen sorrendben o pengeti, de biztos az en benasagom, de nekem a sima fel le fel le fel le... is ugyanugy cseng mint az o metodikaja.
Nyilvan en vagyok a bena, es gondolom sokkal konyebb csak fel le fel le pengetni mint ahogy o pakolja.
Ha valaki picit elmelyitene ezen teruleten igen homalyos tudasomat azt megkoszonnem.Jahh es egy kis ajandek minden forumozonak: Na ot elfogadnam a szobamba egy kis jam-re!
-
knbs
senior tag
Bocsi sracok nem jo volt a link
-
knbs
senior tag
Sajna csak gepen van meg, nem lattam meg neten fent, de pontosan arra a reszre gondoltam.
Itt a tabos resze a pengetesi iranyokkal is, hogy o hogy nyomja.
tab Igazabol nem vagom te hogy nyomod, en csak hangokat pengetek de sejtem hogy jatszod.Megneztem amit linkeltel, kezdek rajonni, majd most gyakorolni fogom, kivancsi vagyok...
[ Szerkesztve ]
-
knbs
senior tag
-
knbs
senior tag
válasz NeoPampalini #5530 üzenetére
Isteni! A fos Marshaal kulsotol mar hanyok. Kollegammal most epp narancssarga (persze Hollandia) projecteken dolgozunk.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Három oldalról üveggel határolt minitorony huppant le az Antec tervezőasztaláról
- Víz- gáz- és fűtésszerelés
- Milyen monitort vegyek?
- Házimozi belépő szinten
- Okos Otthon / Smart Home
- BestBuy topik
- Call of Duty: Black Ops 6
- Xiaomi Pad 5 - hatásos érkezés
- Hardcore pizza és kenyér topik
- Ventilátorok - Ház, CPU (borda, radiátor), VGA
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.