Hirdetés
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- Graphics: Telefonvásárlási kálváriám....avagy clickbait cím: Horror a hardveraprón
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Luck Dragon: Alza kuponok – aktuális kedvezmények, tippek és tapasztalatok (külön igényre)
- gerner1
- Gurulunk, WAZE?!
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
-
LOGOUT
Gitáros topic ♪♫ eddig összegyűjtött tapasztalataink → itt.
(gitár-, erősítő-, effekt- és húrválasztásról, hangkártyákról)
Új hozzászólás Aktív témák
-
brickm
őstag
válasz
Balumacikaa
üzenetére
Nekem már EH csövekkel megy szinte minden csöves cuccom. Sajna a 6n2p annyira nem vált be a hangvilágomnak. pedig azzal tényleg dunát lehet vele rekeszteni. De van aki szereti a hangját kifejezetten.(meg amugy jó hangja van, csak nekem az EH szimpibb)
szerk. bocs hazudok, van egy előfokom ami csk 6n2p-vel hajlando jol szólni... egy clean minimal overdrive cucc. joféle.
-
Balumacikaa
tag
válasz
brickm
üzenetére
Köszi
Projekt lesz, remélem beválik

6N2p-ből dunát lehet nálam rekeszteni, de van kb 10 db igazi ECC83 is itthon. Úgy tervezem majd a csöves fejet, hogy átkapcsolható legyen az orosz és az EU cső, így bármelyikkel lehessen próbálkozni, elég átkapcsolni.
Korábban kinéztem magamnak egy Ceriatone Creme Brulee nevű csöves motyót, de a projekt hónapok óta áll, mert leégettem a táptrafót és még nem volt időm újratekercselni, no meg kedvem se. Emiatt viszont lehet inkább valami Marshall Plexi irányba folytatom a projektet
-
brickm
őstag
válasz
Balumacikaa
üzenetére
1x12-esbe nem próbáltam ki a v30-at de 2x12-esbe jo hangja van nyitott és zárt ládában is. Arra majd figyelj, hogy penge éles a magasa és elég durván tud brummogni...
Nagyon szép hangja van amugy pláne egy clean csöves csatornán, csak jol meg kell EQ-zni ha orosz csövekkel tolod.
Javarészt lajtosabb és közép overdrove hangzással használom a 4-es ládába, de gyönyörűen szól amúgy.
Az egyik kedsvencem. A másik a Vox AC 2-es ládája még ami ennyire megérintett...
-
Moleman
addikt
válasz
Balumacikaa
üzenetére
Nekem a 2×12-es kombómban az van, most a Kox külső ládájaként használom, pont a V30-ak miatt vettem. Színezi a hangot, nem olyan tárgyilagos, mint a Seventy 80, de nekem is tetszik. Klasszikus rockra szerintem jóféle, de tiszta játékra is kellemes.
-
Balumacikaa
tag
válasz
brickm
üzenetére
Epi LP standard van itthon egy fullcsöves, home made kombóval.
A kombót valószínű leépítem, vagy eladom és fogok csinálni egy csöves fejet, ahhoz egy 1x12 ládát, abba keresem a hangszórót.
Igazából hobbi az egész, a saját magam szórakoztatása
Slash soundot keresek, abba az irányba pengetek, de csak szobagitáros vagyok. -
brickm
őstag
válasz
Balumacikaa
üzenetére
Mire kell?
Én személy szerint imádom a V30-at, de nagyon nem mindegy milyen cuccal akarod használni és mire. -
Balumacikaa
tag
Foglalkozott közülünk valaki hangszórókkal?
Kinéztem magamnak egy Celestion Vintage 30-ast, ami elvileg a gitáros hangszórók alfája és omegája. Valakinek tapasztalat?
Nem olcsó, de lehet belefér
-
törölt tag
válasz
Plazmacucci
üzenetére
Hiszek neki. Én is tapasztaltam. Van felesége, szal nem hiszem, hogy homi.
Am nem vagyok egy Vai rajongó vagy ilyesmi, a zenéjét se nagyon ismerem, csak láttam 1-2 részletes interjút vele kapcsolatban.

-
-
Eastman
addikt
válasz
FockeWulf
üzenetére
Volt vagy három éve. De előtte kb. két évig szinte minden nap megnéztem legalább egyszer, de inkább többször. Annyira könnyeden játszott superstratra írt hangsorokat, tremolókat az LP-n, hogy nem hittem a szememnek. A nagybetűs és született GITÁROS.
Evidens volt számára minden kézmozdulata. -
Eastman
addikt
válasz
consono
üzenetére
+ Focke
10/9,8 a hangzás. Sajnos az überperfektf@szakedvencem levette a videóját, mert egy kommentelő beszólt neki, ő meg portugál és besértődött. Les Paulon játszott tökéletes Van Halen pop-szólót öregrádió sounddal. Többet nem is kell mondanom.
Hülyevagyok, hogy nem töltöttem le. Minden egyes napon megnéztem, szinte elvarázsolt. -
válasz
WolfheartGR
üzenetére
Nekem is fura volt, hogy csak olyan hangokat hallottam belőle amiket kb 10 éve tudtak a digitális peocesszoraik. A Cube 60-at imádtam, ott valahogy nem tűnt fel a digi zizi.
-
consono
nagyúr
válasz
WolfheartGR
üzenetére
Én meg Spidert nem hallottam még jól szólni, főleg tisztán
Zsizsire jó, de én az "öregember" hangzást szeretem... -
WolfheartGR
őstag
válasz
Plazmacucci
üzenetére
Kipróbáltuk boltban a katanát. Részemről nincs az az isten, hogy bárkinek is ajánlanám vagy megvenném. Lehet ha kiismerném használható lenne, de a mellette levő Line6 Spider Classic különösebb buzulás nélkül is adott ki jó hangot. Katanáról ennyit részemről.
-
-
Ragnar_
addikt
válasz
Plazmacucci
üzenetére
Szerintem a Metallica is jobban szólt a st.anger albumon én úgy vagyok vele, hogy amennyit a húr bír, vagyis ahol még szól és viszonylag tisztán lehet kvintet fogni..

-
törölt tag
Aha. ok.
Egyébként elnézést, hogy ennyire rá vagyok kattanva a pengetős témára, de Steve Vai bácsi is el mondta egy interjúban, hogy akármivel képes játszani, kivéve a pengető, annak klappolnia kell, különben nem megy neki.
Megtudom érteni. Kurva sok minden múlik rajta, pláne az ő szintjén. -
törölt tag
Milyen pengetőt használsz? Ilyen laza húroknál már kua jól működik egy normál élű, vagy akár triangle pengető.
Siklik mint a...hogy akarjam magának kifejezni. Próbáld ki, leesik az állad! A kis feszesség miatt pedig a húrokba is rendesen beletudsz kapni velük, így adnak hangot is. (nagyobb feszességnél, pl. standard hangolásnál ez nem mondható el
) win-win. -
TpS
őstag
válasz
Plazmacucci
üzenetére
Szerintem is sokkal dögösebb!
Az már csak ráadás, hogy így sokkal kényelmesebb nekem. -
-
Kobe
veterán
válasz
V.Stryker
üzenetére
pontosan azt amit írsz
hogy D-re van hangolva
amúgy kis olvasmány, összefoglaló -
V.Stryker
nagyúr
Az, hogy D-re van hangolva a gitár, mit jelent?
-
V.Stryker
nagyúr
Akkor ezek szerint, nekem mint kezdőnek, érdemes lenne erre figyelni... Most valami XL 10-es van rajta. Neha zörög, de simán az én hibám is lehet.
-
TpS
őstag
-
V.Stryker
nagyúr
válasz
Plazmacucci
üzenetére
Van hátránya az alacsony húrállásnak? Ha az alacsony húrállás sokkal kényelmesebb, akkor miért nem azt használja mindenki alapból?

-
-
Kobe
veterán
Vox amplugbol gyakorlashoz melyik lenne a legjobb valasztas ? Metal, ac30, classic rock, stb....igazabol egy nornalisabb tiszta kene, akkordokhoz, akkordbontasokhoz, meg skalak....gondolom nem a metal

-
bigrob
őstag
válasz
Eastman
üzenetére
Rossz link.
Összemazsoláztam -
Eastman
addikt
Hogy szólnak azok a dobok, baxx!
-
Eastman
addikt
-
InHell
senior tag
Látta valaki Devin Townsend mestert hétfőn a Barba Negra-ban? Huhh valami eszméletlen jó volt.

-
törölt tag
-
-
törölt tag
válasz
Plazmacucci
üzenetére
Kurva jó ez a csatorna.
-
[link] Kezdődhet a tanulás.
-
Tommyka21
tag
válasz
NeoPampalini
üzenetére
Köszi!
-
-
Tommyka21
tag
válasz
Plazmacucci
üzenetére
Pedig sok user vidi is van fennt ahol éltetik.
De Andertonék csináltak tranyós kombó összehasonlító tesztet az új cuccokból (marshall code, katana, blackstar, vox, stb) , ott is azt mondták, hogy a legjobbak között van. Ja és tudja a csöves viselkedést imitálni, hangerő visszavételnél kitisztul.
Persze a youtube-on minden kommentelőnek csöves full stackje van a 30 négyzetméteres 1 szobás lakásában, ők már csak tudják.
Száz szónak is 1 a vége szerintem ár-érték arányban ennél jobb most nincs 50 wattos verzióban.
A Marshall Code nem ér 30 ezerrel többet, és még sokat is kell pötyögni az állításához.
Az meg, hogy telóról állíthatod az parasztvakítás
. -
Kobe
veterán
válasz
Plazmacucci
üzenetére
Ez addig szep es jo,amig olyan emberek adnak velemenyt rola, akik osszvissz a youtubeos videot szaglasztak meg....
Kicsit fotelhuszar szaguak, en is nezegettem 
Amugy a katana inkabb egy szep, sokst tudo svaj ci bicska.....de a svajci bicskat felesleges egy egyfunkcios, zero tolerance taktikai keshez hasonlitani

Normalis USB interface, normalis (es nagyszamu) effektek, normalis szoftver, plusz hangzasokat lehet letoltogetni hozza az aruhazbol...kb beleposzintes aron.
Onmagaban, standalone nem tunik fel elsore, csak amikor ott van mas hasonlo meretu erolkodo 2* annyiert, vsgy eppen negyedannyit sem tudo, ugyanannyiert, akkor eleg csabito tud lenni.Velem is igy volt, bementem a hangszerboltokba csendes szobaba hallgatozni, es azert tetszett meg mert a tobbihez viszonyitva valahogy van egy "atmoszferaja", hogy tobbet kapsz a penzedert
Mas: szerelmes lettem....eddigi legszebb prs imitaciok, amiket magyar keszitotol lattam [link]
-
-
Tommyka21
tag
válasz
Plazmacucci
üzenetére
Elfogadom a véleményedet
.De szerintem a sok teszt a youtube-on és a felhasználók értékelései nem hazudik.
A hangjával szerintem nincs gond, sőt, a Guitarplayer-nél és Andertonék is elismerően szóltak róla.
Pedig azt hittem a Brown channel még Neked is befog jönni.
Több kollegának is van, dícsérték eddig.De tudjuk Neked csak a Line6 meg az EMG adja
. -
-
Tommyka21
tag
válasz
Plazmacucci
üzenetére
Ezt most mire értsem??

A videó nem tetszett vagy a Jackson a végén
? -
-
cucka
addikt
válasz
V.Stryker
üzenetére
Ha csiptetős hangoló, a mobilos appnál pedig a beépített mikrofont használod, akkor szerintem 2cent eltérés benne van a pakliban, akár mindkettő lehet pontatlan.
Amit javaslok, hogy figyelj oda, hogy hangolásnál ugyanolyan erővel pengesd a húrokat, és a maradék 5 húrt pedig mindig tompítsd le, lehet, ez javít a helyzeten. -
Kobe
veterán
válasz
Plazmacucci
üzenetére
James ryan csatornaja. Van 3-4 vidje, amiben a tone studiot meg az 50-est probalgatja....es igen van clean is

-
Tommyka21
tag
válasz
Plazmacucci
üzenetére
Na ezt nézzed!

Sztem ez király vidi, a végén teszteli metálbaltával is
. -
törölt tag
Linkeltem már ezt a csatornát? [link]
Szívesen.
-
FockeWulf
tag
válasz
V.Stryker
üzenetére
Egy mezei hangoló alkalmazással sebészi pontosággal be lehet hangolni a gitárt, és ha kicsit tovább gondolod a történetet eleve olyat töltesz le amin metronóm is van. De van külön is metronóm alkalmazás... Kezdéshez tökéletesek ezek az appok...ilyesmiért pénzt adni...vááá

-
törölt tag
válasz
Plazmacucci
üzenetére
Nagyon nehéz a sok auto wah-s, meg djen faszság között értelmes mintát találni.

-
Valaki linkeljen pls Waza vagy Katana youtube videót ami nem clean, de jól is szól mert én nem találok. Csak a szokásos BOSS zizi sound van mindenütt.
-
V.Stryker
nagyúr
No, ma megjött a Joyo hangoló és metronóm. Új rekord... cirka 10 nap alatt megjött. Tök jó elvileg, pont olyan, mint vártam.
Egy valami cseszi a csőröm. Hogy ha ezzel hangolok, akkor az a mobilos gitár tuner alkalmazásban minden egyes hangnál egy +2 -es elcsúszást jelent a mobilos appban jónak vélthez képest. Most akkor melyik jó? Próbáljam meg a feleségem mobiljával egy másik gitár hangoló alkalmazással?

kemotox:

-
kemotox
addikt
-
FockeWulf
tag
Egy jó írás a Rocksmithről.... [link]
Lényeg hogy ez valóban csak egy játék, gitározni tanulni nem érdemes ezzel....viszont lehet zombikat ölni az A-moll lefogásával

-
kemotox
addikt
válasz
Eastman
üzenetére
Fú talán nekem is az a kedvencem. Vagy legalábbis azt hallgattam a legtöbbször
Jóféle.Amúgy itt van az ominózus átadó ünnepség, élőben játsza valami siheder banda a Master of Puppetset, de tuti valami teheccségtelen jutubsztárokról van szó, olyan, mintha valami középsulis ki mit tud lenne

-
-
Eastman
addikt
válasz
Plazmacucci
üzenetére
A Countdown a kedvencem. Nálam a Top 5-polcon van. Nincs olyan dal rajta amit léptetek.
-
törölt tag
faszé kell nekem a yt-n bogarászni állandóan. [link]
Rip Halford, az a banda meg körülötte wtf.
-
gandalf666
csendes tag
válasz
V.Stryker
üzenetére
Nekem megvan, azzal akartam tanulni. Vannak benne leckék, amikkel lehet tanulni, de nekem az még kicsit magas szint volt néhol. Pl. amikor már váltogatni kell több húr között is, az már nem igazán ment. Ezért inkább nekiálltam a justinguitar.com-on alapozni. A Rocksmith-t meg majd előveszem, ha fejlődtem kicsit. Most csak hangolásra használom

Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Nyíregyháza és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Anglia - élmények, tapasztalatok
- Tőzsde és gazdaság
- Robotporszívók
- Autós topik
- TCL LCD és LED TV-k
- PlayStation 5
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- RC modell földön, vízen, levegőben
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- További aktív témák...
- Apple iPhone 14 Plus 84% Akku megkímélt,Kártyafüggetlen,Dobozos,Tartozékaival. 1 Év Garanciával!
- Samsung Galaxy A56 5G 8/256GB Újszerű,Kártyafüggetlen,Dobozos,Tartozékaival. 1 Év Garanciával!
- iPhone 14 Pro 128GB gyári független új akku!
- Samsung Galaxy A55 5G 8/128GB Megkímélt,Kártyafüggetlen,Tartozékaival. 1 Év Garanciával!
- Samsung Galaxy A55 5G 8/128GB Újszerű,Kártyafüggetlen,tartozékaival. 1 Év Garanciával!
- GAMING PC! Intel i5-12400F / RTX 4060 Ti / 16GB DDR4 / H610 / 512GB NVMe / 600w! BeszámítOK
- 0perces! Samsung Galaxy Book5 360 2in1 Core Ultra 7 256V 16GB 2TB 15.6 FHD AMOLED TOUCH 1évgar
- HIBÁTLAN iPhone 12 Mini 64GB Purple -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS4474, 100% AKKSI
- Infinix Zero 5G / 8/128GB / Kártyafüggetlen / 12Hó Garancia
- Keresünk iPhone 16/16e/16 Plus/16 Pro/16 Pro Max
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

Nagyon szép hangja van amugy pláne egy clean csöves csatornán, csak jol meg kell EQ-zni ha orosz csövekkel tolod.

...

, Előre néztem nem oldalra 
!