Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
Frozen
addikt
Sziasztok
Mit javasolnátok kb 1800-2000euroig?Játékra lenne (min egy 3060 rtx) ,meg netezni illetve filmet nézni. ( Az akku nem lényeg de ha úton vagyok,utazok orulnek ha nem 2,5 órát bírna)
Még annyit jól jönne ha lehetne bőviteni m.2 es ssdvel.Ha már tisztogatod a topikot akkor másokat is kellene fegyelmezni,főleg a rendszeres offolokat......Nem csak bizonyos embereket.
-
Frozen
addikt
Üdv
Tud valaki segíteni melyik lenne jobb vétel ár /teljesítmény szempontjából? ( örülnék ha minél olcsobb lenne)
4 típust néztem ki.
ASUS ROG Strix SCAR 17 G733QM-HG009
MSI GP76 Leopard 10UG-291
MSI GP76 Leopard 10UE-038
[link]
a giga elég vonzó árban , csak hűtése és akevesebb hő cső miatt félek megvenni viszont a többi is vonzo és nem tudom melyik lenne okos választás köszi a segítségetHa már tisztogatod a topikot akkor másokat is kellene fegyelmezni,főleg a rendszeres offolokat......Nem csak bizonyos embereket.
-
Frozen
addikt
válasz Darth_Revan #60315 üzenetére
köszönöm a gyors válaszod,annyit még esetleg meg tudnál mondani hogy a linkelt giga nagyon rossz választás lenne? Azért bő 300-400 euroval olcsobb kategoria (olyan nagyon komoly játékokkal nem játszok ,meg van amúgy asztalim is)
Ha már tisztogatod a topikot akkor másokat is kellene fegyelmezni,főleg a rendszeres offolokat......Nem csak bizonyos embereket.
-
Frozen
addikt
köszi ,de szerintem msi lesz volt már ilyen laptopom és a mai napig megy 15 éves gyári ventivel nagyon sokat ment soha nem lett csapágyas semmi.
Ezen felül erősebb a 3070 kártya benne ,na meg 200g al több anyag is került bele.
Az asus olyan túlárazotnak tünik a monitor zsanérja is olyan vékony silány minőségnek tünik. Nem jön be.Ha már tisztogatod a topikot akkor másokat is kellene fegyelmezni,főleg a rendszeres offolokat......Nem csak bizonyos embereket.
-
Frozen
addikt
asus rog strix scar 17 g733qm-hg009t
Ebben van mikrofon? Iletve ha teszek bele egy ssd elvesztem a garit?
Masik van valami jobb alternativa vagy konfig 1800€ ért?
Ha már tisztogatod a topikot akkor másokat is kellene fegyelmezni,főleg a rendszeres offolokat......Nem csak bizonyos embereket.
-
Frozen
addikt
válasz ricogsm #60595 üzenetére
Nagyon sok teszten le van írva ,a laptopok nem tudják a hőt kivezetni és eltávolatni ezért throttingol a proci az intel sok esetben a 4hgz sem éri el... csak nagyon ritkán mert annyira melegszik de még mindig jobb mint az amd ,mert ebből is hiába a7nm meg a zen 3 az is elmelegszik még előbb mint az intel. Teszteken rendereléseknél az elején elhúz kicsit a végére meg az inteltől 2 nagy pofont kap.
Amit tudsz tenni teszel a gép alá egy jó hűtőt.
Amúgy fent kérdeztem én is a linkelt tipusban van mikrofon? illetve mit lehet tudni a doboz tartalmáról? asus rog strix scar 17 g733qm-hg009t
Asusnál a garancia hogy van ssd bővítés esetén ugrik van valamilyen védelem?Ha már tisztogatod a topikot akkor másokat is kellene fegyelmezni,főleg a rendszeres offolokat......Nem csak bizonyos embereket.
-
Frozen
addikt
válasz DonDragonka #60601 üzenetére
Koszi
-
Frozen
addikt
gyors kérdésem ha vettem egy gamer notit és járt hozzá a win de csak telepítve azt az egészet ki lehet valahogy menteni egy drivra mint telepitő kulcs? Ha újra akarnám tenni valamikor? (mert ha újra teszem a rendszer én mindig újra csinálom a particiokat is és törlöm a meglévőket hogy tuti ne maradjon semmi nyom az előzőből) Ha igen akkor hogy?
-
Frozen
addikt
köszönöm a válaszokat és a segítséget
-
Frozen
addikt
válasz MaxxDamage #60869 üzenetére
ezek mennyire jó notik? mit lehet tudni a hűtésről?
-
Frozen
addikt
Udv
Captia márkáról lehet tudni valamit? A nemez otto.de boltban eleg olcson dobaljak a konfigokat meg a 3080 as nozi is kb 2000 korul vagy alatt van. Szoval a markarol vagy a hutesrol zud valaki bovebbet? Sajna nem talaltam semmit a neten.Ha már tisztogatod a topikot akkor másokat is kellene fegyelmezni,főleg a rendszeres offolokat......Nem csak bizonyos embereket.
-
Frozen
addikt
válasz vakablak93 #60988 üzenetére
Igen arra gondoltam hatha valakinek van hogy kb milyen hutes lehet alatta. Mert arban nagyon barati
-
Frozen
addikt
-
Frozen
addikt
Holnap megyek az msi gp76 11ux ért (11gen intelel szerelve)
A kérdésem alá érdemes venni egy hűtőpadot ,ha igen milyet?
memoriát érdemes cserélni később vagy felesleges?
ssd bővítés garanciavesztéssel jár?Ha már tisztogatod a topikot akkor másokat is kellene fegyelmezni,főleg a rendszeres offolokat......Nem csak bizonyos embereket.
-
Frozen
addikt
válasz radi8tor #66771 üzenetére
inteles lesz 11 gen.
Az ssd bontási engedélyt hogy szokták megkérni?
Simán csak írni az msi nek ,hogy rakhatok e +1db ssd sn numer a sn numeres gépbe? Vagy ez hogy szokott zajlani? (ilyen esetben a matrica eltávolítható vagy az msi utána már nem foglalkozik a matricával?)[ Szerkesztve ]
-
Frozen
addikt
válasz KillHates #66850 üzenetére
köszi szépen az msi nek írtam az upgrade miatt ,hogy levehetem e a sealt +1tb m.2 miatt majd kiderül ha nem akkor hosszú várakozás lesz mire magyarba tudok menni :/
Igen
11800h
3070 /140w
A 17" kicsit kicsi nekem nagyon össze van súritve a bill ez egy hátrány nálam
a 240hz monitornak szép a képe semmi kivetni valót nem találtam ellene majd játékoknál kiderül mit tud.[ Szerkesztve ]
-
Frozen
addikt
a biosban nem láttam cpu uv hez beállítást vagy inkább szoftveresen érdemes?
-
Frozen
addikt
írok pár tapasztalatot a gp 76 11 genről hátha másnak szüksége van /lesz rá.
pozitív dolgok
- szép kép /gyors képernyő nálam csak 60/240hz opció jelent meg amivel telepítve volt előre a gép
-az rgb billentyű szépen néz ki
-maga a gépház stabil
-az msi support kb 1 óra alatt válaszolt szétszedhetem a gépet bővítésre a matricát levehetem ssd/memoria bővítés nem jár garancia vesztéssel,azonban ha valami reped ,törik,karcolodik a nem megfelelő bontás miatt abban az esetben ezek nem tartoznak már a garancia alá szerintem ez gy érthető és rendben is van.
hangszórók igaz 2x2w de szerintem elég szépen tisztán szolnak
negatív
az egész gép kicsi 17" képest , a billentyűzet kiosztása vicc kategória és nagyon zsúfolt
biosban nem találtam sem memoria tuningot sem cpu uv opciókat (lehet vak vagyok ,de nem láttam ,ha valaki tudja hogy érdemes szívesen elolvasnáma hsz-át)
játék közben kb 70-80 fok a cpu a gpu eléri a 90 fok körüli értéket a gpu hot spot pedig 95 körüli értéket mutat. Kb a fornite játékot nyomtam 10 percig majdnem max 3-4 opciot raktam csak hightre ,a ventilátorokat lehet hallani elég rendesen,hogy dolgoznak.A képernyő előtt és a billentyűzet közt lévő vastag rész ha ráteszem a kezem játék alatt szinte égető ereje van.
egyenlőre ennyire volt időm ,ahogy lesz pár teszt képem vagy hasonlók akkor felteszem majd azt is,csak egyenlőre az uv kellene megtalálnom.Ha már tisztogatod a topikot akkor másokat is kellene fegyelmezni,főleg a rendszeres offolokat......Nem csak bizonyos embereket.
-
Frozen
addikt
válasz FőDudu #66883 üzenetére
szerintem nincs baj ,inkább azért lehet melegebb a gpu ,mivel az msi be csak 2 db rézcső van a gpu-n rajta és aból is egy a cpu felőli oldalra van áthúzva. ezen szerintem max akkor lehetne javtani ha lenne rá egy egyedi specko hűtő
lehet benéztem és azért voltak ilyen értékek mert silenben ment a venti ,most maxra raktam mindent és a gép visit mint a sárkány de gy 76 fok körüli kb mind2 érték[ Szerkesztve ]
-
Frozen
addikt
válasz FőDudu #66888 üzenetére
még annyira nagyon új minden és ismerkedek a dolgokkal, főleg ezt a ventit is manuálisan állítottam be nem tudom gyárilag miért nincs rajta egy rendes mod vagy csak ennyire vaksi vagyok
-
Frozen
addikt
válasz ImpersonatoR #66897 üzenetére
Az msi nekem ma azt irta igaz nemetbe. Hogy a bovites takaritas szet lehet szedni. De ha valami kart csinalsz akkor arra nyilvan nem lesz ervenyes a gari. Sztem ha van meg garija akkor megmarad.
-
Frozen
addikt
válasz MaxxDamage #66907 üzenetére
ez nagyon jól néz ki vajon msihez nincs ilyen?
-
Frozen
addikt
Sikerült kicsit optimalizálni a mai napon a gp76 11. Gent hála Pocok256-nak akinek sokat köszönhetek reszletesen jól leírt meg 1x köszi
Az eredmény az lett ,hogy kb 10% teljesítmény vesztés cpu fronton így jelenleg olyan 65-70 fok körüli érték játékok alatt.
A gpu még kísérleteznek ,157w tdp volt a legmagasabb amit elértem vele. Viszont uv feszültséggel jobb eredményt kaptam mert stabilabban megtartja a kisebb feszültséget és nem ingadozik.
A ventilátorok dolgoznak és lehet is hallani de kb így is megáll a temp olyan 70-72 fok körül.
Az egészen még csiszolni fogok egy hajszálat mivel ezeknek a hő nagy ellenségűk. Hozzáteszem eddig minden nagyon szépen akadás és fagyas mentesen futott.Az killer wifi is jól szerepelt nálam,100mbites neten folyamatos letöltés 12Mb körül és mellette lag nélkül nyomtam a fortnitot. A hangszorok szépen szolnak és a mikrofon is nagyon jó érzékenység rendelkezik.
-
Frozen
addikt
hoztam nektek gp76 11 ről pár testet
8k testen nem mentek 100%on a ventik csak auton a többinél 100%os fan.
Ha minden igaz akkor később a g713 g17" asus strixről is lesz infom mert a haverom azt vásárolta
(legmagasabb értéknél és a többi tesztnél a pontszámoknál minden gyári érték kivéve a cpu van 10% al lehúzva kb)[ Szerkesztve ]
-
Frozen
addikt
Azért uvtam le a gput,mert feleslegesen ne izzadjon a gep. A klaviatúra és a bill kozti resz 2 vegen eleg foreo tud lenni. A sűvítő ventiket sem szeretném maxon nyomatni..
Ma lefutata a haverom a tesztet extrembe. Kb ugyan az a 2 gép viszont az a gpu 82 fokig ment fel. ( a teszteken nalam sem volt le uv-va a gpu es kb 10 fokkal kevesebb)
Asus g17 g713. 5900hx. 3070 130w vs 11800h 3070 140w. ( Ugyan az az ertek kb de az asus kozel 400€ tobb)A cpu meg nem uv van hanem a turbo tdp 1 van lehuzva 95w ról 30w ra. A 28 masodperc helyett 1 masodpercig kapja csak.
A tdp 2. 200w szintén ki van kapcsolva.
+ Megfejeltem az all core 45x lehuztam 37 vagy 39 en van erre nem emlekszem.
Az xtu meresei szerint kb 15-20fokot nyertem. -10% teljesitmeny vesztesel a cpu oldalon.[ Szerkesztve ]
-
Frozen
addikt
Most volt időm és ezzel be is fejeztem a tesztek.
[kép] [kép]
nem csinálok többet a több pontos minden gyári érték , a másik a cpu 10% korlátozás igazából a hőfokba azért szerintem látszik egyik helyen 91 a másik helyen bőven 72 alatti érték a pontszámon minimális eltérés
Aki esetleg a jövőben gépet szeretne venni annak ajánlom az msi gp76 leopard 11 ug szériát
Az asus 5900hx el szerelt g17 g173 modelje 400 euroval többe kerül és kb ugyan ezt vagy ez alatt teljesit kicsit plusz melegebb 10 fokkal kb.Ha már tisztogatod a topikot akkor másokat is kellene fegyelmezni,főleg a rendszeres offolokat......Nem csak bizonyos embereket.
-
Frozen
addikt
válasz KillHates #66960 üzenetére
a gyengép pontszámon kivan már lőve látszik is kb 70 fok körüli csak a cpu a gpu is kicsit melegebb csak
Egy picit ez alá lötem még és igymaradHa már tisztogatod a topikot akkor másokat is kellene fegyelmezni,főleg a rendszeres offolokat......Nem csak bizonyos embereket.
-
Frozen
addikt
valaki tudna segíteni? az xtu beállítások eltőntek szürke minden csak a turbo wattot engedi szabályozni...
A biosba be van kapcsolva ,a sofwer a wint ujra raktam semmi nem változott. tegnap még jó volt.Ha már tisztogatod a topikot akkor másokat is kellene fegyelmezni,főleg a rendszeres offolokat......Nem csak bizonyos embereket.
-
Frozen
addikt
Erre az xtu problémára senkinek nincs ötlete?
Tegnap még jó volt minden most már nem megy.
Volt a bios default ,és vissza kapcsolás volt windows újratelepítési stb de ugyan ugy nem megy. Elképzelhető hogy win alol esetleg upgradelte magát a bios vagy valami hasonló?
vagy mi lehet a hiba? A beállított értékek sem maradnak meg restart után, a biosba meg nem nagyon látam értelmesen hogy lehetne ezeket a paramétereket állitani így nem nyúltam hozzá. Valakinek van ötlete mi lehet a hiba és miért szürke a xtu illetve miért nem menti a beállitásokat?Ha már tisztogatod a topikot akkor másokat is kellene fegyelmezni,főleg a rendszeres offolokat......Nem csak bizonyos embereket.
-
Frozen
addikt
válasz Evil Snowman #67008 üzenetére
megnézem köszi, amugy a biosban elvileg nincs upgradelve a bios .. 04. havi bios van rajta . az me fe vagy ve vagy we akármi viszont mintha frissült volna ez nem tudom micsoda
-
Frozen
addikt
kapot egy uj biost a gépem abban valaki tud segíteni mit kell letiltani hogy a windows vagy valami más ne tudjon belenyulni a biosba?
ezt meg az Me firmware cucot kikapcsoltam (vagy ezek nem azok?)
[ Szerkesztve ]
-
Frozen
addikt
válasz echterion #67033 üzenetére
még arra gondoltam ,hogy lehet ezzel a biosal volt szerelve a gép ami most van fent ,csak lehet rányomtam a load optimizére és vissza rakta volna az előzőt és azért nem ment az xtu még erre tudok gondolni
-
Frozen
addikt
válasz Evil Snowman #67038 üzenetére
én nem is értem hogy adhatnak ki a piacra egy olyan gépet ami alapból képes elérni a 90-100 fokot. Ha valaki nem szívbajos simán fél évente új gépet vehet mert szerintem megdöglik elég gyorsan ilyen hőtermleés melett.
A régi dell 7720 am sokkal nagyobb kényelmes a bill rajta stb ez meg egy zsufolt kis szörnyeteg. Egy picit igazán lehetne nagyobb ha már 17 es nem oszt nem szorozna + rakhatnának bele egy rendes hűtést vagy több rezet.Ha már tisztogatod a topikot akkor másokat is kellene fegyelmezni,főleg a rendszeres offolokat......Nem csak bizonyos embereket.
-
Frozen
addikt
úgy belőtem a gépet tegnap este mint az állat
érdemes megnézni a hőfokokat és az előző képeket a tesztekkel .
uv továbbra sincs csak a turbo wattok vannak lehuzva és az all core hz[ Szerkesztve ]
-
Frozen
addikt
nem igaz nálam végig 140w körüli értékel megy a teszt ha kell videora is tudom venni.
4. oszlop azért nem releváns ,mert ha idlébe van a gép a teszt előtt vagy teszt után az már lehuzza az átlagot. Amugy a gpu val semmit nem csináltam a cpu van lehúzva és így szépen megáll 60 fok alatt[ Szerkesztve ]
-
Frozen
addikt
levideoztam neked a teszt alatti időtartamot feltöltés alatt van később belinkelem.
A hwinfo átlag egész mást mutat mert maga a teszt betöltésénél is a gpu pl 20w vesz fel mivel nincs terhelés alatt így teljesen valótlan képet ad a végén a hwinfo avggurus
ez nagyon szép eredmény , mi van húzva?
Azért neked a 32 gb ram is gondolom szépen hozzá tesz az értékhezŰ
van alatta hűtő pad? nálam nincs csak az asztalon van[ Szerkesztve ]
-
Frozen
addikt
hmm érdekes ,hogy elvileg semmi köze nincs ,mert a több ram tudomásom szerint egy minimálisat dob az fps értéken általában illetve a memoria sebessége is ,lehet hogy ebben a tesztben ez nem mutatkozik ki,vagy csak én tudom rosszul.
Én is Lenovot akartam ,mert nagyon jó a hűtése a kepékről is csak 16" os ez volt vele a gond na meg az hogy rá kell költeni még egy vagyont utána.
Én 1500€ be vettem az msi-t kéz alól bontatlan csomagba +garanciával szóval szerintem ezzel nagyon jól jártam és így hogy sikerült optimalizálni a cpu hőt nekem ez így tökéletes gép nem is szeretnék rákölteni semmit,majd talán ha magyarba járok kap egy pasztázást ,addig meg tolok bele egy minőségi m.2 es darabokat az asztaliből[ Szerkesztve ]
-
Frozen
addikt
1 fps a külömbség ha jól megnézed a te javadra a tempek kb ugyan azok
A pontszám lehet 100 pontal több ,de maga a többi értéket megnézed kb azonos , és én nem tuningoltam semmit. Szerintem a vga ra siman tolhatnék még ,de felesleges, a memoriákat lehet én is kitudnám cserélni egy jobbra és lehetne részletezni, van egy erős asztali pcm is. Szóval én a pénzemért elégedet vagyok és jó lesz néha gamelni vele, elismerem azért a lenovoban egy sokkal komolyabb hűtés lapul ezzel én is tisztában vagyok szóval neked is jó játékotHa már tisztogatod a topikot akkor másokat is kellene fegyelmezni,főleg a rendszeres offolokat......Nem csak bizonyos embereket.
-
Frozen
addikt
te most a memoria cserére gondolsz ,én meg a gyári msi értékekhez mértem a cserlét ramos lenovo értéket Lehet kicsit félrebeszéltünk egymás mellett
-
Frozen
addikt
az msi 76 11ug
https://www.samsung.com/semiconductor/dram/module/M471A1K43DB1-CWE/
ezzel a modulal van szerelve 2x 8GB Ezt tudtam mikor vettem is ,csak azt nem pont milyen ram van benne.Ha már tisztogatod a topikot akkor másokat is kellene fegyelmezni,főleg a rendszeres offolokat......Nem csak bizonyos embereket.
-
Frozen
addikt
Az az avg ertek semmit nem mond... Sztem nala is 140w korul tolja vegig a tesztet ahogy nalam is.8k teszten van 150-160w+is
Grat szép eredményHa már tisztogatod a topikot akkor másokat is kellene fegyelmezni,főleg a rendszeres offolokat......Nem csak bizonyos embereket.
-
Frozen
addikt
válasz 22balu #67067 üzenetére
csak az a baj vele 15" hoz van ez is, a másik én rendesen átnyálaztam a netet és 99% ban azt írják ezek nem érnek semmit.
(személy szerint úgy gondolom 1 usb porton akkora áramot nem tud felvenni, hogy rendes teljesítményű ventilátorokat meghajtson. ettől függetlenűl lehet tényleg jó és müködik nekem személyes tapasztalat nincs pedig én is vennk valamit ha sokat érHa már tisztogatod a topikot akkor másokat is kellene fegyelmezni,főleg a rendszeres offolokat......Nem csak bizonyos embereket.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● A topikban hirdetni TILOS!
- Lexus, Toyota topik
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Ezekben a változatokban lesz elérhető a OnePlus 13 Kínán kívül
- Formula-1
- Battlefield 2042
- Hálózatokról alaposan
- LEGO klub
- Projektor topic
- Az USA is versenyellenesség miatt készül vizsgálni a Microsoft felhőjét
- Bestbuy játékok
- További aktív témák...
- HP EliteBook 845 G8 Tartós Fémházas Laptop 14" -60% Ryzen 5 Pro 5650U 6mag 16/512 FHD IPS Matt LTE
- HP EliteBook 845 G7 Fémházas Laptop 14" -45%Ryzen 5 PRO 4650U 16/512 FHD IPS SURE VIEW
- HP Elitebook 840 G8 i5 1145G7 / 32GB / 512GB / hibátlan!
- Asus VivoBook Max X541UVK , i5-7200U, 8GB DDR4, 120 GB SSD, Intel + NVIDIA GeForce GPU
- HP 15s-fq2000 laptop 15.6", i5-1165G7/16GB/512GB SSD, WIN11 Pro
- Asus ZenBook UX305CA 13.3" FHD/Intel Core m7-6Y75/8GB RAM/256 SSD/Win10
- Acer Aspire 3 A315-56 15.6" FHD IPS, i3-1005G1, 8GB DDR4, 256GB NVMe SSD
- Macbook Air (2019) eladó
- Dell Inspiron 5537 laptop i7-es processzorral, AMD Radeon HD 8850M videokártyás eladó
- HP ProBook 440 G3 laptop újszerű akkuval eladó
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest