- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- shadowkidhu: SFF Itthoni labor
- eBay-es kütyük kis pénzért
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Mr Dini: Mindent a StreamSharkról!
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Frozen
addikt
válasz
Ubul86 #108445 üzenetére
a gpu a feldolgozo egység , hiába tud többet tárolni a memorai ha a gpu nem képes feldolgozni szóval egy bizonyos szint után teljesen érelmetlen a memoria növelés. Pont sokak gépében is ez a hátrány a rendszermemoriát felpumpálják a csillagokban közben a cpu keresztmetszet gyenge pont. ergo egy erősebb procival 1/3 memoria vagy még kevesebb is elég lenne ugyan arra. Szerintem pont ezért nem pakolta nagyon meg a gpu kártyákat az nvidia a 4 es sorozatban sem mobil sem asztali fronton. Ellenben az amd meg pont megpakolta ,hogy piaci teret nyerjen a tudatlan vásárlok körébe,pont komolyan megméretetésen ezért is vérzik el ,mert hiába a sok memoria a gpun ha a gpu feldolgozo gyenge. Szerencsére utobbi nem nagyon van jelen a gamer noti szegmensben.
-
Frozen
addikt
válasz
MaxxDamage #108369 üzenetére
hát akkor ezt egymás közt vittasátok meg ,mert te azt írod ,hogy sok pénz elmegy rá (amugy én is és szerintem itt sokan is ezen a véleményen vannak) a másik felhasználó meg azt mondja mennyit sporol vele
. Szóval itt vannak nézeteltéresek bizonyos területen még nálatok is.
#108375echterion
Nem kell oda legion 7 4090 el bőven elég a 4070 msi-is -
Frozen
addikt
válasz
RM007 #108365 üzenetére
Nem csak hobby, sok pénz is amit immáron megspórolok!
Az időről nem is beszélve amit az új vasakba bele kellene ölni + az azzal járó vesződés még ha gari is van rajtuk.
A belső tartalom pedig nekem kevés a megszokotthoz képest, visszalépés minden téren.
Belső tartalom alatt a bios-t is ide értem......
Ez mind szép és jó csak én nem láttom azt ,hogy hol sproltok minden kacat kábelekre elköltötök több ezer ft-ot gpu tartó állvány ilyen kábel olyan kábel stb.
egy helyhezkötött gépetek van mint egy asztali esetében. Elmondásod alapján elég mindenre is ,de mindig kerül rá valami plusz és tolod bele a pénzt csak nem értem vagy nem láttom értelmét ez miért jó,ahogy mondtad minden pör röf megy....
A külsö gpu kártyát pl Max is megvette a 3080 vagy a ti van neki nem tudom, ehhez kell egy külső táp ,mert a laptop nem képes ekkora áramot leadni. Ha már van táp és gpu akkor tulajdonképen a lap ,a cpu, hiányzik ami már messze tuljászárnyalja a jelenlegi gépedet és kb bagot kellene rákölteni ráadásul technologia szinten az elmúlt években reggeneteget fejlödött minden most egy 100-200 euros proci reggelire eszi meg a 9 es generáciokat.Szóval abszolut nem értem miért jó nektek ezzel szenvedni és önteni a pénzt egy olyan dologba ami se nem olcso se nem gazdaságos. És közben még azt mondod sporolsz és a belső tartalom kevés és visszalépés a mostani is mivel helyhez kötött elégé visszalépés szerintem ,de ez csak az én véleményem.Félre ne értsd nem személyeskedés vagy kötekedés csak teljesen értelmetlenül nézem mindig ,hogy belinkeltek egy egy "tételt,, aminek kb semmi érteme nincs ránézésre pedig újabb kidobott pénz az ablakon -
Frozen
addikt
válasz
RM007 #108184 üzenetére
Ez már nem notebook kategoria hiszen megszünik a mobilitás teljes gép szétszedés kell,hogy eltávolísd és magadal tud vinni. Ennyi erővel asztali gép is lehetne....
Elfog jönni egy pont amikor vagy a cpu nem fogja tudni kihajta vagy a gpu adatátvitele lesz kevés. Szerintem már most egy asztali középkategoriás gép egy 4070 el vagy egy 4070 ti al megeszi a gépét. Arról nem is beszélve ,hogy az újj 50xx szériák elvileg 40-60% is gyorsabbak lehetnek. (kérdés majd pcie fronton mekkora fejlödés lesz az új kártyáknál)
Na meg időközben ugye jöttek a pcie portok is amiből már ssd szinten azért nagyon durva modelek vannak szerintem egy 100 gigás játéknál már egy gatyi ssd eléggé visszafogja a vasat. -
Frozen
addikt
válasz
MaxxDamage #108006 üzenetére
En csak az energia felhasznalas miatt haszbalok notit amugy, Mar van s9 ultra tabom igy legkotelebb a hordozhatosagot mar az valtja ki. Na meg jelenleg semmi normalis proci es gpus gamer noti nincs a piacon amik vannak az aruk ugy elvan szallva hogy felebol fullos gepet rak az ember ossze.
-
Frozen
addikt
válasz
FőDudu #107953 üzenetére
Én kimondottan utálom a vörös vonalat nem is szeretném tovább feszegetni a témát ez ügyben.
Amit linkeltem neki lenovot szerintem ár érték arányban és minöségben is egy viszonylag jó választás. Nem tudom milyen a csatlakozo front és a kijelző benne ennek nem néztem utána.De ha nagyon kell akkor még ott a legion 7 es is csak az már picit drágább árszegmens. Az msi ennyi pénzért jelenleg nem árúl ilyen kalibert és azt is mondhanám ezzel a gyártóval a covid ota nagyon elszaladt a ló ,mert értem én vannak a raid gépek na de 3-6 ezer euroért ipari hulladék az összes normális ember ennyit max akkor fizet egy gépért ha pénzt is tud vele keresni.Gamerkedésre nagyon túlárazott. -
Frozen
addikt
válasz
Mydgard #107950 üzenetére
Én soha nem voltam elvakult egy márka íránt msi-t kedvelem régóta nekem az a tapasztalatom vele hogy egy szuper gép annak ellenére is ,hogy több műanyag van benne mint az átlag gépekben.
De a lenovo ár /teljesítmény arányban és minöségben is viszonylag nagyon is elől jár.Ráadásul a hűtésűk is elég baráti. Nekem egyedül a 16" nem jön be csak 17 vagy ez felett.
Hp ról az a véleményem ,hogy túlárazottak és ahoz képest elég gatyik is. Most külön az oment nem ismerem viszont 2 db hp laptopja is volt tesomnak mind2 elég hamar megdöglött.Ahoz képest még a régi ex630 am a mai napig megy msiből -
Frozen
addikt
válasz
Mydgard #107922 üzenetére
Azért nem jönnek minden évben új szériás gépek.(a hűtéseket sem dolgozák át csak ujabb videokártya szériáknál nyilván szuper meg iylen olyan model ráncfelvarása nem annak számít) És az nvidia gpu elvileg 30-50% is gyorsabb lehet. Persze az árakról és modelekről még semmi info de tuti hogy le fognak esni a 30xx szériás gépek árai hiszen már 2 generácioval öregebbek lesznek.
Nekem 8 hogy csinálod én minden esetre csak annyit mondok kár kapkodni. Na meg érdemes mérlegelni van e értelme egyáltalán kicserélni a mostanit.Én személy szerint ugy vagyok vele hogy jó az ami van arra amivel játszok felesleges ujabbat vagy erősebbet venni csak hogy legyen értelmetlenűl a pénzt meg elbukjam vele. -
Frozen
addikt
válasz
Muerte #107868 üzenetére
Nos mindenhol a k5 proról regéltek régen ,hogy az van az msi gépeken ,viszont én még soha nem találkoztam olyan k5 proval ami ugyan olyan lenne mint a gyári cuc rajta. Kb eddig 10-15 db különbőző helyről rendeltem ezek állaga pár hónap múlva egy elég erős rágogúmihoz hasonlítanám amit nem rágnak ....
A gyárilag ami rajta van azt a szintet meg sem közelitette egyik sem az pár év múlva is olyan lágy ,de mégis zsíros állagú,hogy valahogy hihetetlen és nem szárad ki nem folyik el ég és föld a k5 prohoz képest. SZóval szerintem gyárilag az msi valami teljesen más anyagot használ. Hozzáteszem még a régi gépemhez vettem új hűtőt ,mert anno az egyik venti elszállt és az eredeti hűtőbordát is ezzel a specsko pasztával küldték. Ezt kiváltani lehet van valami más paszta de a gyárival nem fog egyik sem versenyezni szerintem és ez tuti nem a k5 pro.
#107871Muerte
Én még nem láttam 5mm es hézagot laptopnál , de ha van ekkora valóban akkor bele kell rakni egy vastag gapadot és alá és főlé meg pasztát vagy több daraból kirakni a megfelelő méretet+ vékony paszta a mikronok kitöltésére. -
-
Frozen
addikt
válasz
RM007 #107762 üzenetére
A laptop az egy mobil hordozható eszköz attól függetlenűl,hogy gamerkedésre is jó vagyis elérakták a megnevezést. Általában a lényeg a mobilitás és a teljes vezetékmenteség.
Akik már plusz billt ,fülest egeret és miegymást kezdenek el használni hozzá na meg még külső tv re mondjuk kivetíteni alá extra hűtő vagy táp még egy extra videokártya áramelátása és maga a kártya az már réges régen nem notebook kategoria hanem az már féluton félig egy asztali gép.(Pont az ilyen embereket nem értem meg, mert amugy egy asztali sokkal olcsobb és kevesebb macera ráadásul sokkal nagyobb a teljesítménye is)Másfelöl a laptopok tök mind1 járdalap vastag vagy kis vékony gépről beszélünk a port a retket mindegyik beszipantja ha valaki aktívan használja. Szóval ez a kategoria nem arra van ,hogy odaülsz játszani és egész nap tolod míg kinem jön az ember aranyere. A gyártók ugy rakják össze és arra tervezik őket ,hogy aki a munka mellett vagy csak mikor hazaér tolton egy könyebb pár kört és ennyi nem a gamerfüggöknek.
Ezért nem is csinálnak rájuk szerintem normális hűtést és kb egytől egyig mind elmelegszik elég hamar márkától és típustól függetlenűl mivel a házban a hő elkezd felhalmozodni ez fizika. -
Frozen
addikt
válasz
RM007 #107746 üzenetére
Hát a legkirályabb tákolmány lehet megvan ,de hogy nem csukod össze és viszed magadal és nyitod ki az ágyban vagy ott ahol akarod az is 100% vagyis kinyítod csak nem azzal a teljesítményel. Ennyi erővel akkor lehetne egy asztali gamergép is.
A fenti videon a srác nagyon ügyes sok területen ,de a hűtést alakíthata volna jobban. -
Frozen
addikt
válasz
KillHates #107617 üzenetére
A felrakott képen az látszik,hogy a cpu pupos ezen a polír nem fog segíteni max annyit ér el vele ,hogy fényes lesz vagy tiszta a felület ami a problémát nem oldja meg inkább csak esztétikai jelegű.
A helyes megoldás a pontos puposodás kimérése és a hűtőbe való becsiszolása és visszapolírozása,hogy rendesen felfeküdjön egymásra a 2 felület. Rakhat alá bármilyen pasztát és fémet ha csak azon a borsonyi helyen érintkezik a pup miatt a hűtővel a proci felülete.
-
Frozen
addikt
válasz
RM007 #107598 üzenetére
A kérdés innentől maga a laptop szabvány mennyit tud a rárakott grafikus kártyával együtt hozni, meddig tud még életképes lenni, akár versenyben egy ilyen házasság
Nagyon sokáig ,mivel egy laptopnak az esetek 99% ban nem porog olyan erosen a ventilatora mint egy asztali kartyanak. Radasul meretileg egy laptop lenyegesen kompaktabb és vegűp nem 500w fogyaszt a videokártya csupán 100-200w koruli erteket amibol nagyon szep teljesítményt érnek el. A cpu mobil frontugyan ez lenyegesen kevesebb fogyasztás és nem is kell hozzá asztali cpu ,hogy egy normális játékkal jatszani tudjon egy gamer eleg boven egy kozepkategorias cpu rá.
-
Frozen
addikt
válasz
RM007 #107586 üzenetére
Jövő év első negyedévében szerintem szivárogni fognak már az új gépek,ha minden igaz.
Vajon mennyiért?
Nincs varázsgömböm és nem is tudom megmondani mennyit fognak elkérni érte, minden esetre itt az árazásba nem hiszem,hogy belefog szólni a korona mint legutobb. Másfelől pedig a 4060-4070 es platformokat viszonylag potom pénzért meg lehet venni.Kezdetekben sem voltak olyan drágák ezek inkább a 4080 és a 4090 esekért kérték el a pénzt jobban ahogy mai napig is.És jól lesz az újragondolva?
Mindig fejlődik a hűtés és a gyártók igyekeznek chipekhez igazítva ezt a lehető legjobban kihozni és a leghalkabban. Nyilván van egy pont amikor már a teljesítmény kerűl előtérbe és itt elpörgetik a ventiket a minél több hőeltávolítás miatt. Kinek mi.
Lehet ragaszkodni a régi gépekhez és toldozni foltozni a járdalap vastagságú laptopokat bár ennek sok értelme már nincs egy ideje,hiszen technologia szempontjából nagyon lemaradtak már az újabb gépekhez képest és a jövőben ez a szakadék még jobban fog nőni. -
-
Frozen
addikt
válasz
Juhaszatti #107526 üzenetére
A legtöbb gyártó a cput biosban nem is engedi húzni és mivel forrasztva van a legtöbb ezért valszeg új alaplap új procival
vagy visszafizetik a vételi árat.
-
Frozen
addikt
válasz
formula01 #96348 üzenetére
A cpu és a gpu valszeg azért jobb hőfokkal rendelkezik ,mert az egészen egy hatalmas nagy vc réz cuc van.
Ezzel nehezen veszi fel a versenyt egy sima hőcsőves megoldás.
De ahogy nézem neked még az m2 es meghajtoknál is van plusz ilyen rászorítható hőleadó. LoL nekem ez sincs mégsem megy fel játék alatt a 980 pro 50 fölé a temp3 ban -
Frozen
addikt
válasz
formula01 #96335 üzenetére
Sajnos sokszor a lenovotól többet várnak az emberek mint ami lefedi a valóságot. Elvan hintve ilyen jó olyan jó,minöség és ákom bákom mikor pedig az ember megveszi éri a csalódás.
Ne foglalkoz a hőfokkal ,ha nem zavarja a kezedet játék alatt. Vagy adj nagyobb ventilátor profilt.
A temp 3 egyébként valószínűleg egy központi vezérlő chip környékén található,vagy maga a flash modulok közelében. KB ezt most úgy képzeld el mint a gpu kártyán elhelyezett memoria temp -
Frozen
addikt
válasz
vakablak93 #96275 üzenetére
A táskán belül ha mozog max előbb jelentkezhet kopás ,karcok stb.. Esetleg valami csatlakozó szétcsúszhat más nem.
Attól mert vékonyabb a gép és nem egy járdalap attól a súlya is kevesebb ergo a rá nehezedő teher az kisebb. Az alaplap kb minden gépbe ugyan ugy csavarokkal van belefogatva függetlenül attól,hogy vastag vagy vékony gép. Sőt a régieknél még nagyobb gond is lehet mivel az alaplapi nyák müanyag már vetemedhet a hőhatások miatt és ott előbb el is repedhet. -
Frozen
addikt
Szerintem félre értettél.
Én pusztán azt írtam az okosabbaknak otthon van egy gamer gép noti vagy asztali kinek mi helyhiány energia felhasználás stb mindenki saját dolga.
De ebből vigyük ide meg oda ,mert kell stb a fele egy olyan dolog amit az emberek nagy része bemagyaráz maguknak. Fogadok nincs a topikban egy olyan üzletember sem akit hívnak és azonnal ki kell nyitni a laptopot és intézni valamit, vagy akár olyan banki műveleteket végezni ami kiss kijelzőn nem átlátható. És hab a tortán ahogy te mondod nem a sarokra ugrunk le a gamer géppel akkuról gamelni. Szóval ez a hordozhatóság egy nagy márketing fogás semmi több, ahogy a gamer notik elnevezése is hiszen soha nem lesznek a hűtés miatt olyan erősek mint egy nagyobb testvére. -
Frozen
addikt
igen na látod én pont ezért mondom,hogy aki hordozhatóságot akar akkor az vesz egy hordozhatóságot. Ha pedig a látványvilágra hajt akkor vesz egy asztali gépet. Ezzel egyetlen egy notebook sem fogja tudni felvenni a versenyt ,mert a hűtés nem megoldott. Ráadásul a mobil chipek 20-40% al gyengébbek igaz hatékonyságuk jobb watt/teljesítmény tekintetében viszont a hűtés miatt megakad a dolog. A jobbak munkahelyen tartanak egy laptopot otthon meg egy asztalit és összeszinkronizálja amit kell. Aki pedig fontos ember az viszi magával a lényegesen egyszerűbb tabletett.
-
Frozen
addikt
A szép megjelenés nem feltétlen jelzi azt,hogy rengeteg vramra van szükség.Már többször el lett mondva a gpu a központi feldolgozó egység a mérvadó és nem a memoria mérete.
nyilván a jövőben fognak növekedni ,mert valamennyire szükség van. Viszont a gpu számítási kapacitása a lényeg.
A jövőben milyen játékok fognak jönni azt nem tudom ,de addig még megfog jelenni a geforce 60xx széria is vagy akár a 7 es mivel egy jó játékot leprogramozni több évbe is telhet. Arról nem is beszélve ,hogy cop játékkokkal egyre kevesebben játszanak jobb a netes. -
Frozen
addikt
válasz
FőDudu #96128 üzenetére
Szerintem az egy annyira részlet kérdés ,hogy teljesen nonszensz ez alapján gépet venni. De egyébként ha nagyon kukacoskodni akar valaki akkor megveszi külföldön kicsit felskalpolja a hw aprón az árát és eladja majd vesz egy magyar billest aztán kb így 10 ezerel többre jön ki....Csak ugye aki kukacooskodik az általában nem vesz semmit.....Mert neki nem jó a bill meg nem éri meg stb... aztán a végén sem magyarbillest sem semilyen gépet nem vásárol
-
Frozen
addikt
Miért ütnék a hasamra? Azt hiszed egy 8. generációs gép azért mert dtr és asztali proci megváltja a világot vagy mégis mit gondolsz? Még ha egy 9. generácioval néznénk össze akkor azt mondanám jólvan igazad van. De egy 11-12 generácionál már akkora ipc növekedés van ,hogy alulmarad. (Ha esetleg mégsem akkor pedig 2-3x annyi áramot kér be ugyan azért a teljesítményért...)
Clevo a minöség és a jó stb... és mit érsz el vele,ha elavult a benne lévő hardwer? Kinézetre is olyan vastag a káva a kijelző körül,hogy nagyon gáz.Arról nem is beszélve egy bolti új gépet amire van 2 év garancia nem is lehet összehasonlítani semilyen használt géphez hozzá ,hiszen 2 év múlva még jobban elavult lesz és lehet meg is döglik addigra, ellenben amire van gari ott lehet reklamálni.
Láttam ki hiredeti ez ez a tényeken semmit nem változtat, idővel az anyagok elöregszenek elvetemednek ,elkopnak mind1 milyen minöségi cucc azt még nem találták fel ami nem kopik és nem vetemedik...Az ,hogy te a régi teknöt választanád és bütykölnéd meg toldoznád foltoznád mint max is a gépét ,de ez szerintem senkit nem lep meg ,nem mindenki így gondolkozik. -
Frozen
addikt
válasz
KillHates #96042 üzenetére
Szerintem inkább sokakat a pénztárcája korlátoz be, és hiába kellene hozzátenni 100 eurot és venni egy rendes gépet ha nincs. De akár ez lehet 20-30 e ft is.
Nyilván ha 400-450 ért tele lenne az apro uj 3070 el akkor nehéz lenne ugyan ilyen árban vagy hasonlóban eladni a több generációs öreg gépeket.
Hiába clevo ami elavult hardweresen az elavult.A cpu is átment 3 generációt minimum -
Frozen
addikt
válasz
#65537792 #96039 üzenetére
1156 euro szállításal együtt.. Nem tudom neked hogy jöt ki az 1200...
De a lényeg az az hogy akkor is nem egy elavult 8. generációs gépet vásárol meg. És a 2070 és a 3070 közt azért van különbség. Nem csak 2 fps... Arról nem is beszélve,hogy egy új gép garanciával.. egyébként 60-70 euro egy vonatjegy oda vissza Budapest -Németország így igen lehet 1200 fölött már az ár. -
Frozen
addikt
válasz
echterion #96001 üzenetére
A linkelt laptom egy öskövűlet ezért az árért egyenesen vicc kategoria. Újonan vesz 3070 es laptopokat 1200-1500 euroért garanciával....
11-12 generácios változatokat nem pedig egy kimustrált 8. genes elavult tákolmányt.
[link]
Fényévekkel jobb , zsír új garanciával kopásmentes stb... -
Frozen
addikt
válasz
MaxxDamage #95967 üzenetére
64 Giga kellene arra is gondold el hogy hasítana akkor
Igaz a gpu nem tudná feldolgozni az adatokat szóval értelme kb nulla lenne
-
Frozen
addikt
válasz
Evil Snowman #95825 üzenetére
Máshogy fogalmazok akkor
Bőven van hely a laptopban csak okosan kell paraméterezni és tervezni. A jelenlegi laptopokban a nyák vagyis az alaplap rengeteg helyet visz el és teljes mértékben sok esetben vannak olyan részek amiknek kevés vagy ép szerepe sincs. A gyártók probálnak mindig súlyt faragni és költséghatékonyan gyártani modeleket.
Nyilván az hogy most ugyan abba a szegmensbe belefért az a bővítés lehet egy sokkal nagyobb áldozatot követelt mint azt gondolnánk. Gondolok itt arra hogy lehet faragtak a hűtésen vagy az alaplapot probálták értelmesebben újratervezni ami persze több anyagi áldozat volt a cég részéről...
És a többi. Szerintem ha valaki vásárol egy gépet azon nem nagyon kell cserélni semmit simán lehetne az ssd m.2 es is forrasztva. Gyártok és szervízek hibás alakatrészeket részeket bármikor tudják cserélni az user meg ne matason bele. És hab a tortára,ha veszel egy gépet akkor az mindenre is elég lesz, hiába raksz bele + ramot ha a többi hardwer időközben elavult sokan azt gondolják ettől mennyivel gyorsabb lesz a gép és mekkorát tuningolt........Közben pedig lehet semmit nem ért el vagy ha igen olyan minimális ami említésre sem méltó.
(kb ide tudnám sorolni azt mikor valaki belerak a gépekbe egy jobb késleltetésű memoriát és gyorsabb órajelen a játékokban még sem dob olyan sokat ....)
#95827KillHates
Mindent lehet forrasztani és cserélni csak érteni kell hozzá vagy már ezeket géppel csinálják. Én kizártnak tartom ,hogy elszáll egy memoria chip és kukázák az egész alaplapot a procit rajta és minden egyebet. -
Frozen
addikt
válasz
Evil Snowman #95821 üzenetére
Most nem azért ,de ilyen kis kategoriás 14-15" tol mit vársz? Normális gamer laptop 17" vagy felette. Én pont ezért nem tartom a lenovot sem annak a maga csekély 16" jával.
Ránézésre látszik ,hogy a 2 venti és a proci majdnem keresztbe kiteszi a méreteket..... -
Frozen
addikt
válasz
Evil Snowman #95799 üzenetére
És gondolj bele majd milyen jó lesz mikor az ssd is oda lesz forrasztva,hogy sok helyet foglal.
Egyébként az első kép egy nagyon fapados laptop 1 db m2 es slotal... -
Frozen
addikt
válasz
consono #95411 üzenetére
Akkor legyen ez 6,3W/Mag a 7845HX verzionál , 4nm vs 10nm
Bocsi de ez nagyon kevés 2,5x nagyobb csíkszélen alig fogyaszt többet
#95412vakablak93
Minden elavul az enyém is , de én nem is írogatok arról ,hogy ezt meg azt agyba főbe tuningolok, nem mokolok a hűtéssel minden héten stb... Jah igen 1500 ba vettem egy olyan gépet aminek az ára már régen megtérült.
Azt mondod az nvidiánál sincs fejlődés szóval ezzel akkor meghazudtolod még a gyártót is?Szerintem jól látható,hogy minden évben 10-30% pluszt hoznak , csak sokan nagyon elkanyarodtak a 4k irányába a 14-16" os gépeken ahol igazából semmi értelme nincs csak izzasztod a notid.
#95414Smithy87
Ez valószinüleg azért van ,mert az inteles vonal régebbi technologiával készül és nem élvezhetik még az új csíkszéleségek előnyeit ezért több energiát nagyobb turbó keretet használnak. Ha beállítod az intel xtu ban mennyi wattot egyen a proci maximálisan akkor nagyon szépen kitolható az üzemidő és ez idő alatt semilyen hátrányt nem fogsz észrevenni akkuról. -
Frozen
addikt
válasz
Smithy87 #95406 üzenetére
AMD Ryzen™ 7 7745HX 4nm..... 8 mag..... (55W base---> TDp (cTDP)45-75W itt nincs info hogy ez a max vagy nem)
Intel i9-13900HX 10nm.... 24 mag ( 55W base--> TDP max 157W)
Gyorsan matekoljuk ki akkor ,hogy a 157 W ot leosztva 24 el = 6,5W/ mag
A 75W leosztva a 8 magra =9,3W/magHorror fogyasztás mi? Ahoz képest,hogy az intel még a csíkszéleségben sem jár ott ahol az amd ,lényegesen nagyobb különbség kezd kialakulni a gyártók és a teljesítmény terén és nem a vörösök felé billen a mérleg ahogy azt sokan hiszik..."Horror fogyasztás,,
Egyébként a maximális tdp mindig csak pillanatnyi hiszen,ha üzemel a gpu a laptopban akkor a hűtés miatt sok esetben eddig nem fogja elengedni a cpu-t a rendszer. Viszont jól jön ha valakinek kell a plusz kakaó és ott van a gépében. A fenti számítás csak egy példa volt,mert ha csak a sima bázis fogyasztást számoljuk akkor még jobban elássa magát a vörös márka.És lehet itt takarozni azzal,hogy nem teljes értékű mag és energiahatékony stb... Viszont ha kivennénk a P magokat akkor a fogyasztás is jelentősen visszaesne. (Simán benne van a pakliban az a 8 vs 8 mag alapján kb egyforma fogyasztás annak ellenére ,hogy az intel még le van maradva a csíkszélességgel és nem élvezi a vele járó előnyőket)
Szóval azt a tizen párat is alig tudták összehozni azért elég hülyeség. A jövőben érkező magok is azt a helyet foglalják el amiben jelenleg az 32 bites alkalmazásokhoz szükséges architectura van , mivel a jövőben csak az x64 et akarják nyomni ezzel pedig a cpun belül rengeteg helyet fel tudnak szabaditani ami lehetőséget fog biztosítani a magok további növeléséhez.Az asus semmiképen nem venném meg. És a helyedben rendelnék külföldrőle egy legion gépet 4070 es kártyával ezért a pénzért kb. Bár ettől a márkától sem kell nagy csodát várni itt a forumon volt jópár embernek aztán 1-1,5 év után a java már ki is cserélte másra vagy eladta és mást vásárólt .
-
Frozen
addikt
A kovetkezö mobil intel akar 40 magot is tartalmazhat mar azert ennek jelentös szerepe lesz. Egy szállon is elvileg 30-40% gyorsulasrol csiripelnek. Addigra megerkezik a gpu fronton is 40xx Ti széria szóval hamarosan durva dolgokat lathatunk.
-
Frozen
addikt
válasz
echterion #95341 üzenetére
Ilyen szemszögből nézve igen a 3070 es gépek ára az most lejebb van hiszen ezek már egy 2+ éveskiadások.Ehhez viszonyítva viszont gyengébbek is mint egy 4070 es videokártya. Szóval itt inkább már azt kell nézni ki mennyit szán rá. Aorusban 1250 a 3070 ti az ott valami tuti nem kerek mert kizártnak tartom,hogy egy teljes 150w os gput kapják 1250 euroba
-
Frozen
addikt
Cpu nal is van cache l1/l2 de ezekbe nem fér bele az összes adat,ezért van a memoria a gépekben. Ugyan ez a felállás van a gpu nál csak ott a kártyára integralják a modulokat..
( egy idoben eleg draga volt a cache mem mert iszonyatosan gyors es kozel van a feldolgozo egyseghez anno pont ennek elhagyasaval lett olcsobb pl a celeron,cserebe noveltek az orajelet csakhogy ez nem oldotta meg a dolgot)
Valszeg most is hasonlot csinál az nvidia es az amd is valami hasonloval probalkozik ez mar jol lathato a a 3d cache amd procikon is. -
Frozen
addikt
válasz
echterion #95308 üzenetére
Ki hasonlított razert legionhoz?
Komolyan ba ennyire nem olvasod el vagy nézed meg mit ír a másik akkor kár bele böfőgni a témába. A 2 linken ossze volt hasonlitva a legion gepekbol a 3070ti es a 4070. A razer gepekbol is ossze volt hasonlitva a 3070ti vs 4070.... ( csak itt annyi hogy a razer 4079 es a 18" os verzio de igazabol hajszalal dragabb csak).....#95311
A laptop vagy pc esetében a sebességet a leglassabb alkatrész határozza meg. Alap dolog ebből latszik paran csak írnak tudás és tapasztalat nélkül.
Én egy olyan prszágban élek ahol közel 50 cent 1kw áram és igen volt rá példa hogy ment több mint 1 éven keresztül a gép 0-24 be... akar tetszik akar nem ( persze most elofordult egy egy ujrainditas vagy takaritas stb)A lenyeg hogy mindenki oda vissza vana. 40xx szériától ,hogy szar meg drága.... csak ép ez nem igaz. És mikor valaki leírja vagy belinkel pár alap dolgot akkor meg jonnek itt olyan suletlen hozzaszolasok jobbra is meg balra is amivel annyira njncsenek kepben az emberek mint a huzat. És akkor hab a tortán mikor egy régebbi nagyobb kategoriáshoz kezdik el nézni az új gépeket és leprobálják húzni ,hogy milyen gyenge... nem gyenge csak rossz szemszögből nézik páran és a moziba sem ülnek be aztán ugy probálnak véleményt osztani a filmről.
-
Frozen
addikt
válasz
Csupati #95300 üzenetére
Azt senki nem mondta,hogy akinek 3070 ti van megéri váltani egy alsóbb kategoriába a 4070 re.... Majd ha jön a 4070 ti akkor ott már lesz különbség.
Az hogy a memoria körül ennyire megy a cirkusz,ez az emberek butaságát tükrözi csak. A laptopban sincs olyan jelentősége a memoriának mivel ez csak egy idéglenes tároló amíg a központi egység cpu vagy gpu nem dolgozza fel az adatott, bár ez is le lett már írva párszor csak még nem jutott el a mozi hátsú felébe. Nem csak az nvidia nyilatkozatát kell elolvasni ,hanem kicsit képbe kellene lenni bizonyos területeken a hardver mi célt szolgál és mi a feladata.
10W semmit nem ér ha fejtetőre álsz akkor is hőt termel....ez a plusz helyett a 4070 nél jobban pöröghet a fejletebb cpu... és éves szinten pl ahol én lakok ha 0-24 ben dolgozik a gép akkor kb 30-50 euro a zseben marad..... (azért nem mind1 hogy ennyi megmarad vagy ennyit még pluszban kifizetsz mert így évente 60-100 euros különbség is lehet.
#95304FőDudu
A memoriát nézik csak sokan igazából teljesen lényegtelen az,hogy milyen gyors. 8Gb van itt is ott is. A gpu maga a lényeg a 3070 titán azért tud teljesíteni jobban mert többet fogyaszt és több a cuda magja. Ha majd jöna 4070 titán azért jól látható lesz a különbség. Most is jól látható egyébként a 3070 vs 4070 esetén csak sajnos egy magasabb kategoriás kártyát hasonlítotok a kisebbhez.
[link] Ha egy kategoriába nézzük kb 10-20% különbség van.... Nyilván ha egy magasabb kártyához viszonyítunk akkor már nem az ez kb olyan mint a 3080 ti is gyorsabb a 4090 nél mert kb nem egy kategoria... A 4090 csak egy elnevezés igazából a 4080 ból csináltak egy boostosabb verziot lehúzni a néprúl a pénzt. -
Frozen
addikt
válasz
echterion #95298 üzenetére
Nem ugyan azt tudja ,mert kapásból fejlettebb hardwer van benne és a gpu is kevesebb áramból állít elő ugyan akkora vagy akár nagyobb teljesítményt......
Ki az a hülye aki egy ezer éves technologiát akar megvenni?
[link]
[link]
Egyébként most ránéztem gyorsan 2 nagyobb oldalra .. tényleg valaki háttal ül a moziba.Az egyik linken jól látható,hogy nem hogy drágább lenne a 4070 es laptop de még 200 euroval olcsobb is... Arról nem is beszélek -10W ami kevesebb hőt termel és még az áramszámlát sem lővi meg annyira vagy az akkuról töltőtt üzemidőt. A másik pedig az,hogy a cpu nál is van különbség stb... Lehet tényleg meg kellene fordulni a moziban.... A razernél pedig hiába kerül többe ott azért már az egy 18" os gép.... bikább proci ,ram.,nagyobb akku...
Szóval szerintem ezt a 40xx szériát ,hogy drága el is lehet engedni. Egyébként nemrég az nvidia is lenyilatkozta a memoria lényege egy cache és nem ez a mérvadó amit már korábban és is leírtam hogy a központi feldolgozó egység a lényeg... -
Frozen
addikt
válasz
echterion #95295 üzenetére
Lehet inkább te jársz rossz uton , mert azt kell nézni mennyi az mspr ára a megjlenet terméknek. Ahogy írtam a 3070 es kártyás gépek is 2500 körül mozogtak most a 4070 es kártyás laptopok is itt mozognak... És közben nem számoltunk az inflációval sem szóval abszolut nem drága az új széria csak sokan kicsit benézve méregetik más kategoriákhoz hozzá. Ahogy írod akkor ennyi erővel az sem érdekel senkit,hogy a 2 éves kártya mit produkál amikor kevesebb áramból ugyan azt vagy még többet is hoz a jelenlegi kártya.. (+ sokan elfelejtik mennyi minden fejlődőtt a cpu az ssd és a többi.... És most is ugyan annyiba kerül mint 2 éve szóval abszolut saját magadnak mondasz ellent.
-
Frozen
addikt
válasz
laposonly11 #95289 üzenetére
Na szerintem ,ha már valaki hasonlítani akar akkor a 3080 at a 4080 al..
a 3080 ti -t majd a 4080 ti vel hasonlísd össze.Az lesz a mérvadó nem pedig egy teljesen más kategoriával hasonlítani.
-
Frozen
addikt
válasz
FőDudu #95274 üzenetére
De miért egy elavult 1-2+ éves tecnologiának az árát hasonlítod egy új megjelent chip árához? .....
Szerintem akkor várd meg a 4070ti mobil gpu-t és majd akkor hasonlísd össze a teljesítményt.Én azt nézem,hogy mikor megjelnet a 30xx széria és vásároltál egy laptopot 2000-2500 euroba került egy normálisabb 3070 es konfig (140w)
Most ha megnézed a 4070 el szerelt gépeket ezek is kb ebben vagy ez körüli ársávban mozognak.Az elmúlt időszakban egyre több összehasonlítás szülteik nem adott kategoriában.
Pl most is egy titán kártyát nézel egy sima kártya erejéhez.... Minenki tudja a titánok alapból erősebbek mint a sima kártyák és ezzel is a gyártó kifacsar még egy kicsit egy adott szériából.
Szóval a 3070 ti kártyát felesleges a 4070 el összemérni ahogy a 3080 ti kártyát is a 4090 hez hasonlítani .... -
Frozen
addikt
válasz
Raymond #95263 üzenetére
igazad van benéztem ,de 2000 pénzért sem mondhatni sokkal drágább annak idején a 3070 es gépek így 2000 körül indultak szóval azt mondani hogy drága szerintem nem releváns.
#95270echterion
hát igen mert egyesek azt hiszik magukról ők soha nem néznek be semmit, szerintem sokkal rosszabb az amikor valaki nem ismeri el ,hogy valamit benéz mint a páran a nagy ufo notikat mennyire minöségiaztán a végén kiderül a gigabyte is jobb nála
-
Frozen
addikt
válasz
echterion #95233 üzenetére
[link]
1600 euroért olyan drága a 4070?
A 3070 ti megjelenés után is hasonló söt még drágább cédulákat hordozott magán...
Még emlékszek,hogy a sima 3070 es jelenlegi gépem vettem 1500 ba kéz alol bontatlanul a boltban pedig 2000 ért árúlták..... (3070 Titán kártyát tuti nem kaptál értelmes gépben 1600 euroért.) -
Frozen
addikt
válasz
nggabi #95209 üzenetére
Semilyen szégyen nincs ebben , nem is értem mit vártok ezektől az értelmetlen összehasonlítástól?
Nem egy kategoria a 2 kártya
a 3070 Ti nek 5888 magja van.... + ez még többet is eszik +10w al.....
4070 nek 4608 mag és itt még a memoria adatátvitel is kb a fele a 3070 ti nek..... 256GB/s ( a titának 448)
Szóval a sima 4070 kevesebb magszámmal kevesebb áramból és fele akkora memoria sávszélességgel hozza a nagyobb teljesítményt... Nem is értem miért kellene szégyenkeznie.
Ha már hasonlítás akkor egy kategoriát érdemes nézni és nem más kategoriákat... mint legutobb is a 3080 at méregették össze a 4090 el.... kb trabant és ferrari... -
Frozen
addikt
-
Frozen
addikt
Hogy hany percig bírja es meddig nem egt en nem tesztelgettem es jelenleg pasztaval van nem folyekony femmel. Meg a kutyafos k5 proval. Ha valakinek kell teszt akkor majd vasarol egyet es próbálgatja ameddig kedve van hozzá eddig az volt hogy annyin nem megy most meg az hogy meddig bírja.... bocsi de nem megyek bele idő hianyaban a dedós tesztelgesuk a gepemek masok kedvere.... ha valakinek tobb kelk vasarol egyet es kiprobalgatja...
-
Frozen
addikt
válasz
Csupati #95027 üzenetére
Eddig is oc -ről beszéltünk és nem alap órajelekről.... Csak itt páran elkezdték erőltetni,hogy annyi nem lehet ,mert az intel honlapján sem annyi na meg nem kezeli a program annyin stb.... (közben az intel is egy alap értéket ad meg amit a gyengébb lapkák is tudnak hozni... , nálam -46 ig lehet uv ni stabilan másnál már 30 nál instabil.....
Én szabadon állíthatok bármit mivel nincs bios lock és ha valami hiányzik az xtu ból akkor ott a biosban direktben ,de én ebből már tényleg kinőtem ,hogy pontszámokra hajazzak és feleslegesnek is tartom. A srác kedvvért futattam le most pár tesztet ,hogy örüljönÉs ne a sok youtubos tesztnek higyel el mindent....
-
Frozen
addikt
válasz
Csupati #95025 üzenetére
[kép] [kép] Szerintem a 3 perc alatt szépen látszik itt is,hogy bőven megvan az amit mondtam.....De akinek nem elég vegyen egyet és probálgassa.... Ha én hazudok akkor az összes program amit elinditottam hazudik ,mert eddig még bármit néztem és bárhol mindenhol megvolt az amit írtam...... még az intel xtu szoftwer monitorán is....
-
Frozen
addikt
válasz
khalox #95020 üzenetére
[kép] 6385Mhz .... Szóval amit írsz ez már meg is hazudtólja.. Ha csak 1 másodpercig ment ennyivel akkor is ennyin ment ,ha fejtetőre is álsz.
A single core pontszám mindig erősebb mint a multi és a teljes számítási rendszered ebből fakadóan hibás. Lehet el kellene engedned a témát ,mert nem én vagyok reménytelen eset...
Már csak azt nem tudom miért állsz bele mindenbe és miért nem jó semmi.
Ott vannak a fényképek és a pár gyors teszt jelenleg semmi nincs tuningra nagyon bekalibrálva ezek csak a te kedvedért készültek gyorsan, nem bármiféle pontszám fitogtatásra...Nekem 8 hogy te mit hiszel és miben ringatod magad, ezért inkább letiltalak így nem fogom látni a kötekedéseidet. -
Frozen
addikt
válasz
laposonly11 #95018 üzenetére
Én nem értelek mutas már nekem egy olyan 11800H procit ami hoz neked 16304 pontot olyan ügyesen kitudod számolni a maggokra juto pontszámot ,hogy az valami csuda.
De segítenek neked abban,hogy a tesztek egy átlag órajelet néznek ami függhet a hűtéstől. A 4,6 Ghz megvan all corban az,hogy hűtés miatt nem megy jelenleg annyit egy teszten sem folyamatosan nem jelenti azt,hogy nincs annyi akárhogy is téped a szádat és nem tetszik.
A hw info akkor hazudik és az aida is és a többi program.... Szóval minden hazudik csak te mondasz tutit értjük ,köszönjük emese. -
Frozen
addikt
válasz
laposonly11 #95016 üzenetére
Szerintem nézd meg az aláírásom és a hasonló procis gépeket a weboldalon majd utána gyere ezzel oki?
De amugy a redditen van a Sheba nyugodtan nézd meg mit hova húzott fel és mit hova tuningolt fel.... És ez sima gyári paszta semmi finomhangolás semmi uv semmi klima stb....
-
Frozen
addikt
válasz
MaxxDamage #95005 üzenetére
A gyári pasztával egyik sem veszi fel a versenyt és ezek nem k5 pro paszták amit a gyárba felkennek. Egyébként a k5 pro elég gyenge a húvezető képessége is sokkal jobb egy sűrűbb állagú paszta mivel ezzel nagyobb hőelvonást lehet elérni. Hátrénya persze azt ,hogy időnként cserélni kell és lényegesen többe kerül, na meg sokkal nehezebb lepucolni a chipről és az alaplapról a zsírosága miatt.
Én már kb 5-6 helyről rendeltem k5 prot egy nagy szar azt kell mondjam. -
Frozen
addikt
válasz
laposonly11 #94981 üzenetére
Ott a képen hogy all core 4,6....
Nem tudom mit szeretnél még...
Tessék folyékony fém nélkül most letoltam egy r20 at.
A linkelt videod alapján az 5900hx pontszáma alatt van kicsivel az enyém ez a sima pasztával szerintem nem is olyan rossz eredmény....
De nyugodtan hitetlenkedjél tovább az értékekben...
Nem tetrisre használom Apex, fortnite ,warzone mindenhova elég volt 35W is eddig. ( Egyébként gyárilag 45W az alap limitje a cpu nak szóval nem is értem,hogy ezért most miért kell beszolni, ennyi erővel én is beszolhatnék hogy hányan rakták 99% ra a cpu használatott és hányan uv-zák le a procit......)Egyébként mint írtam annyira nem érdekelnek a tesztek és répa hegyezés a pontszámokra,hogy fingom nem volt hogy ép mi volt beállítva az elmúlt időszakba és mi nem ahogy az sem izgat,hogy mi hány fok mivel semmit nem veszek észre belőle......... Másra nem kell az utobbi időben egyre kevesebbet játszok nincs időm rá. A hitetlenkedést pedig meghagyom az olyanoknak akik a youtubról és egyéb teszekről mindent bekajálnak. (Egyébként még röviden annyit,hogy egy auto végsebessége sem annyi amit a gyárban megadnak ,ha a német pályára felmész akkor hamar rájösz. Az hogy óra többet mutat és a gps vagy a traffi megint más mutat ez mind sok tényezőtől függ, de valszeg sem a gps sem pedig az óra nem lesz mérvadó hanem a traffi lesz ami a töredék idő alatt több száz akár ezer mérést végez....) -
Frozen
addikt
Ne forgasd ki a szavaim én nem azt írtam,hogy 4,7Ghz 35W -on... Hanem azt írtam ha szükséges a 35w korlátozás mellett is minden simán és zökenőmentesen futott. Elképzelhető van olyan játék vagy valami ami ezt képes lenne ilyen formában kiakasztani ,de én személy szerint ilyen játékokkal nem játszok alkalmazásokat pedig nem használok.
-
Frozen
addikt
válasz
laposonly11 #94966 üzenetére
-
Frozen
addikt
Mit lökjek ide? Én nem hegyezem a tesztekre , ha nem tünt volna fel nem is érdekel.Tőlem akkor láttál max teszteket mikor megvettem a gépet és kiprobáltam ezt azt..... A múltkor írtam azt is hogy már nincs folyékony fém a notimon ,mert másik bordát vettem kompletten mivel így olcsobbra jött ki a venticsere. (És nem az msi gyenge minősége volt a hiba ,hanem az,hogy 1,5 évet 0-24 ben maxon pörögtek a ventik...)
35 w minden megy rajta minek több akkor?.... Egyébként nemrég volt újrahúzva a gépem szerintem fingom nincs mi hova van állítva vagy alapon van e nem is érdekel...Megnyitok bármit hip hop elvégezve a feladat mint a szempilantás alatt kész.. A játékot is ami érdekel megnyitom megy nem dropol mint kés a vajon... Anno a 35w os korláttal is ugyan így mentek szóval semmi értelme időt ezzel elverni. Neked hiába fogyaszt 100-200w ot a cpud ha már egy 55-100w os cpu reggelire megeszi.... Tuning nélkül....
itt a klima mellettem simán alá is nyomathatnék friss hideg levegőt ,de minek?Nem a dedóba vagyunk,hogy mindent agyba főbe kelljen buherálni és nem attól lesz valaki nagyobb ász minnél jobban széttuningolja a gépét . -
Frozen
addikt
válasz
laposonly11 #94908 üzenetére
Én nem állítottam és nem is írtam azt,hogy a 12 . generáció nem gyorsabb. Bizots hoz valamennyit a konyhára ,de közel sem annyit amennyit itt egyesek leírnak +50% stb... ( Ha mégis hoz ennyit az annak köszönhető ,hogy több magja van és több szálon dolgozik.... és ebből ered az a nagy különbség)
A cpu elnevezése nem mérvadó tényező mivel eltérhető magszámban és száltejesítményben is.
A legjobb összehasonlítási alap az lenne,hogy ugyan olyan márkáju ,tipusú laptop és ugya a 2 generációt összevetni . De ilyet nem fogsz találni szerintem teszten és a tesztettekel mindig az a baj,hogy sok adat hiányzik nem látod a gépet sokszor nem is tudod milyen hűtéssel csinálják vagy ép milyen szobahőmérsékleten ezek annyira sokat számítanak. Bárki tud jó tesztet csinálni ,ha pl a klímát aláteszi a gépnek és elengedi az órajeleket..
A 11800h ról csak annyit nekem all corban képes 4,6 vagy ,4,7 re . A 4,8 at csak 1 magon bírja all coron már nem. De felesleges húzgáni 35w adok neki és olyan szépen elfuttat bármit melegedés nélkül mint kés a vajat....
-
Frozen
addikt
válasz
laposonly11 #94871 üzenetére
Rossz az összehasonlítási alapod megint csak a 12700h hasonlítod a 11800h hoz...
11800h vs 12700h
8 mag vs 14 mag.....
16 szál vs 20 szálNem egy kategoriát hasonlítasz össze persze,hogy így lemarad a 11800h..... Nem a procik nevéből kell kiindulni hanem abból amit fizikailag tud magok és szálak száma. És ugy összehasonlítani egy ugyan annyit fogyasztó gpu val. Lehetöleg ugyan olyan hűtési körülmények közt.
Így lehet reális képet kapni bár ilyenről szerintem nagyon kevés teszt lesz mert akkor kijön,hogy a 12. generáció is alig hoz valamit fps ben......
-
Frozen
addikt
válasz
Gergello #94859 üzenetére
Szerintem ez inkább azért van ,mert az alsó kategoriában esetleg használtan vásárol az esetek nagy részében. Ha újjat vesz valaki akkor kapásból vissza lehet külteni,hogy rossz vagy hibás és nincs vele problém max várni kell pár napot az újra.Azért a cégeknél mostmár egyre komolyabb minöségelleőrzésen mennek át a vasak és nem véletlen adják a garanciát a gyártok. Hibás darabok ettől független becsuszhatnak amit rögtön cserélnek is.... Használt piacon ugye ez nincs.
-
Frozen
addikt
válasz
laposonly11 #94845 üzenetére
Az a helyzet,hogy nem ugyan azt a kategoriát hasonlítod össze.
A 11 generáciosból kell a 6 magos és a 12 generációból is egy 6 magost megnézni.
Nem lesz akkora különbség.....
De sajnos ez kb olyan mint minap ,hogy a 3080 at akarta valaki hasonlítani a 4090 el nem egy kategoria..... -
Frozen
addikt
válasz
Bounti #94832 üzenetére
igen nekem is egyből kitünt,hogy a vga többet eszik +20w al..
#94833laposonly11
Bocsi de belépő szinten szerintem nem nagyon éri meg gamerkedni ,mert nem lesz mindenre elég az a masina , a másik pedig a hűtés gyenge kialakitása miatt trottingolni fog mégha a hardwer benne is van.
"De úgy látszik teljesen mindegy a VGA TDP-je, mert így is hozza a 4-20% előny az újabb proci miatt:,,
Hol látsz itt 4-20% os előnyt? 6 mag helyett 12... én inkább itt keresném azt a különbséget és nem pusztán a generációváltás miatt. -
Frozen
addikt
Nem fér el benne, sok esetben egy gapadot szoktak rátenni a jobb húelosztás érdekében ,viszont az sem biztos hogy elfér.
Érdemes még figyelni az ssd kialakitást mivel ha m2 esről van szó az 1TB méretnél csak az egyik oldalon van modul chip a nagyobbaknál már mind a 2 oldalon . Sok esetben nem fér el a laptop alaplapi foglalatában. (Kialakítás függő) -
Frozen
addikt
válasz
vakablak93 #94801 üzenetére
Neharagudj ,de azért szerintem ott teljesen más gond lesz.
Egy 3060 as mellé egy i5 sőt még egy i3 is teljesen jó választás és mindent is el is futatt kompromiszummal. Nem tudom hányadik generácios az emlitet i5 ös proci. De szerintem vagy valami elmelegszik , a gagyi hűtés miatt vagy pusztán valami softweres gond lesz.
Én annak idején az i3 9100T vel tudtam futatni játékokat ..... Kizárt ,hogy az egyel nagyobb kategoria kevés legyen. -
Frozen
addikt
Szerintem kicsit elvicceled a komoly dolgokat.
Csipeszel te ott nem fogsz semmit leszedni ,mert egy konkrét szürke réteg tapad a ventilátor lapátai közé.
Az amit mondasz,hogy ragasztoszalag stb ez még jobban macerásabb és ki sem vitelehzhető,hiszen amíg a múanyag kis lapátot megtolod egy fokon (kb mint a véső le is pergeti a nem oda illő dolgokat) és kész addig a szalaggot kellene oda illeszteni , utána rányomkodni valahogy amikor hely sincs rá...."Kérjen engedélyt a csavar fizikai eltávolításához tisztítás vétsége ügyében. Ha nem, akkor jöhet a bírósági per.,,
Nem azokról a csavarokról van szó amik a ventiházat tartják hanem arról a zéger gyűrűről ami a ventilátor lapát tengelyén van rajta és a motorhoz rögziti. Itt van egy matrica márka ,áramfelvételi adatok stb ezt ha leveszed sok esetben már nem tudod visszarakni. A kontak spray drága , és közel sem bíztos hogy azonnal kioldja a dolgot a másik pedig ha nem szeded le a lapátot a motorról akkor meg össze vissza folyik a trutyi ha mégis leoldja akár a tekercseléshez is .... Amit nem tudsz ugy szétszedni hogy ne maradjon nyoma.
-
Frozen
addikt
válasz
Gubu0101 #94750 üzenetére
Pontosan ezért kell egy keskeny lapos műanyag darab ami kb mint a papír és mindenhova befér és mivel van egy kis keménysége ezért pont ha rátartasz vele a koszos részre akkor szépen lejön... Ilyen áztatásról nem is hallotam még ez sokkal körülményesebb hiszen még a ventilátor motort is el kell távolítani azt pedig sok esetben matrica védi és egy zéger gyűrű.... Sokkal macerásabb az mint itt hosszára végignyomni minden egyes kis fognál egy hajlékony müanyagot.. Kb amibe a virslik vannak annak a széle pl ha levágod már jó lehet...
-
Frozen
addikt
válasz
#65537792 #94711 üzenetére
Amit ő kérdezet rátapadt cuccot nem fogja levinni sem a fogkefe sem az ecset, de még sűrített levego sem. Ezt ha szét van szedve akkor egy viszonylag fékony ,,de valamennyi tartással rendelkező müanyaggal lehet szépen letolni a venti fokakról és utána kiecsetelni a maradványokat.
-
Frozen
addikt
Nem hiszem ,mert a mostani cpukat ha megadott tartományban használja valaki akkor kényelmesen elpörget mindent mindenféle röccenés és alaplap leolvadás nélkül.
Szerintem a tesztekre teljesen ráfeküdni meg all core stb teljesen felesleges ez a plusz csak a fogyasztás és hőtermelés legoja lesz ,de érdemben nem fog annyit hozzni a játékok alatt. Föleg a régi konstrukciok amik még ipc ben és csíkszéleségben is le vannak maradva.
(Nekem a 11800h is meleg ,fel lehet tolni all coron talán 4,5-4,6 ig kb 80-100w lehet de teljesen felesleges hiszen ha csak 35w állítok be limitnek az is mindenre elég....) -
Frozen
addikt
válasz
vakablak93 #94673 üzenetére
Miért? üzemi hőfok az intel is 90-100 körül billegteti magát. Egyedül akkor tudod lejebb húzni a hőt ha lekorlátozott a felvett áramot vagy finomhangolod uv val a procit.
egyébként az intel nagyon szépen ketyeg ha betudod lőni a 35-50w körüli értéket. -
Frozen
addikt
A legtöbb gépen előre van telepítve az os tualjdonképpen a saját alkalmazásaidat kell csak rátelepíteni és játékaidat ami egy mai gépnél összeségében már annyira lecsökkent időben a gyors ssd nek köszönhetően ,hogy akár egy os telepítés is pár perc alatt megvan.
Amit írsz pedig új géppel (újracsomagolták , meg agyon kell tesztelni stb ... nem tudom hol élsz de sejtem,hogy mo, vagy sk ez a szokás arra)nekem még ilyen soha nem volt.A mai gyors internettel már egy 30-40Gb játék sem tart sokáig lerántani sőt közben ezer millio dolgot lehet beadnia gépnek.(Hallkan jegyzem meg ,hogy itt még egy cipőt sem csomagolnak újra ha a netről veszed. Olyan zsír újonan kapod mintha most jött volna a szallagról és ha nem jó már külföd is vissza ,de azt másnak már nem küldik ki... nem tudom hova kerül mi történik vele ,de minden egyes tétel zsír új minden alkalommal csak kérdés hol laksz és honnan mit rendelsz ahogy a laptop esetében is bár szerintem amiket itt leírtál csak egy újabb érvelés kifogás akar lenni.)
-
Frozen
addikt
Máshogy lássuk csak nem értem milyen idegességel és munkával jár felrakni egy gépet a netre... Vagy venni egy újjat.. Szerintem ez csak egy ürügy ,mivel ha garanciás időn belül adod el és nem buheráltad akkor semmin nem kell idegeskedni. A munka az összes adatot lehet tárolni külsö vinyon vagy felhőben.... Szóval szerintem az a max fél óra amivel mindent összeségében eltöltesz mellékesnek mondható. De más a nézőpont kérdése, használtan majd megint csak egy kimustrált gépet kapsz aminél majd megint lehet kezdeni a varriálást a hűtés és miegymás körül
-
Frozen
addikt
válasz
Csupati #94650 üzenetére
Hát szerintem ezt a 4k sem kellene nagyon erőltetni hiszen a legtöbb laptopban nem 4k kijelző van... És egyébként ennek sincs sok értelme mert nincs meg a képátló hozzá. KB olyan mint a telefonokban.... egy jó eladási média dolog.
Ha valakinek 500 euro felárért nem elég a 10-20% os különbség gpu terén + a többi szegmensben elért szintén 5-15% os növekedések az magárra vessen.
Ez az érdemi teljesítményt akarok venni majd 2-3 széria múlva lesz akkora különbség csak itt már az lesz a különbség hogy nem 500 at kell majd kifizetni pluszban hanem 1500-2000 ret mert addigra olyan elavult lesz a jelenlegi technologiás laptop ,hogy kb kutyának sem kell majd. (Ha esetleg mégis nyilván azt is elég nyomot áron lehet majd elpaszolni és sokkal többet kell majd hozzárakni a gép árához ,hogy legyen belőle egy új vasad) Ellenben azzal aki vált és nem sajnálja az 500 at az nem mellbe vágosan frissiti a notiját. És a következő lépcsőfoknál is viszonylag minimális ráfordítással ugorhat megint egy lépcsőt. (+ide még annyit azér nem mind1 garanciális a gép végig és akár garanciásan adod el vagy majd a végén se gari se semmi...) -
Frozen
addikt
válasz
Csupati #94647 üzenetére
De nem értelek még mindig , miért akarsz egy 3080 as kártyát egyel nagyobb kategoriához hasonlítani..... A 3080 as kártya megfelelője a 4080 as kártya és nem a 4090 es.....
Egyébként linkeltem egy videot ahol az erősebb 3080 ti vvel vannak tesztek és valahogy mégis gyorsabb a 4080 sok helyen és nem 1-2 fps ről van szó..Ezt a 4090 et felejsd el ez egy túlárazott széria jelenleg és valószínűleg az nvidia fel akarja mérni mekkora kereslet van rá ilyen áron.Ha pedig valaki ilyet szeretne akkor fizesse meg és ebben osztom az nvidia véleményét vagyis gondolkodási morálját. Sokan ugy ragaszkodnak a memoria mérethez mint az állat csak azért mert a 3080 ban is annyi volt ez nem feltétlen jelenti azt,hogy most a kevesebb az lényegesen gyengébb lenne. Fent leírtam már ennek a menetét és a memoria szerepét. Lehet a 12Gb bizonyos esetekben kevés előfordulhat viszont az esetek 90-95% ban biztos hogy elég lesz hiszen gyorsabb a gpu feldolgozási sebesség. És ha megnézed a memoriák is kicsit magassabban futnak ergo gyorsabb az átvitel..
-
Frozen
addikt
válasz
Csupati #94644 üzenetére
Szerintem emlékez vissza,hogy mennyibe került a 3080 as gép újonnan.
Emlékeim szerint a lenovo 7 pro volt 2800 euro környékén volt (de lehet 3200 körül volt már nem emlékszem azt hiszem hogy K.. enveztű forumtárs vásárolt annak idején, majd talán ő megmondja mennyi volt anno)Jelenleg ugyan ez a készülék 4080 as kártyával szerelve 3300 euro.
Nem értem miért a 3080 as kártyát hasonlítod a 4090 hez. Utobbi egy magasabb kategoria.Ha a ram méretet nézed az sem mérvadó hiszen nagyon kevés esetben van kopra kihajtva a memoria mennyiség.A másik alap elv a memoria nem képes adat feldolgozásra pusztán adat tárolásra ez a feladata amíg a cpu/gpu fel nem dolgozza az adatokat. Ergo hiába van benne sok esetben kicsivel kevesebb memoria ha gyorsabb a központi egység feldolgozási sebbesség. Ez egy alap elv amit illene tudni sokaknak.
Az árak közt simán lehet azt mondani,hogy a ddr5 miatt van ez a csekély árnövekedés. Viszont ha belegondolsz az az 500 euro nem is sok 1-2 generácioval ujabb prociért, 1 generációval ujabb memoria és videokártya. Még lehet a benne lévő ssd is gyorsabb a korábbi szériánál.
Szóval összegezve szerintem az ár érték arányban elég minimális a különbség. Lehet nem fényévekkel jobb / nagyobb teljesítményt kapsz viszont egy minimális ráfordítással már ez elérhető. ( Könnyebb kiadni egy kisebb összeget az embernek mint egyszerre egy nagyobbat,mert utobbinál jobban szívja a fogát és szarakodni fog ,hogy ez miylen drága) De az a drága amikor valaki ül egy gépen évekig és teljesen elértéktelenedik. Megnézed akkor még viszonylag jól el lehetett vagy még lehet adni most is egy 3080 as gépet. Viszont ha majd jön a kövi generáció akkor már egy 3-4 éves gépet kinek akarsz eladni és mennyiért? Olyan technologia lemaradásban lesz mint az állat. Ez max akkor éri meg valakinek rajta ülni , ha nem vágyakozik másra és nem akar nagy új címekkel játszani max grafikán. És tényleg 5-6 évig megtartja, viszont az is buko,hogy sokan nem tudják kitakarítani vagy nem is foglalkoznak vele és cipelik szervízbe vagy ide oda....
Én az elmúlt időszakban egyre kevesebbet játszok már a fémpaszta sem izgat , amúltkor írtam visszraktam inkább a rendes pasztát. Közben pedig azt láttom egyesek már leszedik a gép alját ,hogy még jobb legyen a hűtés mert melegszik és a többi. Azért szerintem ott már baj van amikor valahol ennyire melegszik a rendszer.
-
Frozen
addikt
A helyzet az,hogyha valaki időben cserélgeti a gépét akkor kisebb anyagi ráfordítással kitudja azt cserélni egy újabb gépre aminek nagyobb a teljesítménye.Viszont ha valaki üll rajta évekig és teljesen elveszti az árát a laptop szinte ,mivel elamortizálodik a benne lévő hardwer, így utánna lehet majd vakarni a buksit hogy miből lesz hirtelen annyi pénzt egy új gépre.
A linkelt gépben 3080 max-q van , ha ingyen adnák sem kellene. -
Frozen
addikt
-
Frozen
addikt
válasz
FőDudu #94448 üzenetére
akkor a 990 prot ved meg , ettől jobbat nem fogsz találni a piacon jelenleg lehet igérnek ezt azt cserébe viszont melegednek mint az állat és sok esetben nem is hozzák azt amit igérnek.
egyébként én a 980 prot vettem meg mert ugy rzem nem hoz annyit a 990 pro amennyivel többet kérnek érte. -
Frozen
addikt
válasz
buherka #94354 üzenetére
Hát igen ez a Dell márka csak ilyen , de a lényeg,hogy minöségben ott van a szeren amit sokan elmondanak. Az már másodlagos hogy amire használná az ember vagy amit szeretne vele pl bővítés vagy egy kis tuning az már korlátozott... Aztán lehet ezt dellnek vagy akár aw nek hívni igaz utobbi jobban tuningolható,bővíthető de az érdemi dolgok azért elég gázok pl a venti takarítást pasztázás stb stb...
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● A topikban hirdetni TILOS!
- Diablo IV
- Új design és okosabb AI: megjött a Galaxy S25 készülékcsalád
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Milyen TV-t vegyek?
- Tesla topik
- Energiaital topic
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Gitáros topic
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Gaming notebook topik
- További aktív témák...
- UHH! Lenovo Yoga 9i x360 Érintős Hajtogatós Laptop Tab 14" -60% i7-1280P 16/1TB Iris Xe 4K UHD OLED
- OH Lenovo Yoga 9i x360 Érintős Hajtogatós Laptop Tab 14" -60% i7-1260P 16/512 Iris Xe 2,8K OLED 90Hz
- Lenovo IdeaPad 5 15-IIL05 i3-1005G1 10.Gen,8GB DDR4-3200MHZ,FullHD IPS,
- Lenovo IdeaPad 5 15-ABA7 AMD Ryzen 5, 15,7 FULLHD IPS, 8GB DDR4,Garancia!
- Újszerű Lenovo IdeaPad 5 14ITL05 - 14"FHD IPS - i7-1165G7 - 16GB - 1TB SSD - Win11
- 104 - Lenovo Legion 7 (16IRX9) - Intel Core i9-14900HX, RTX 4070 (ELKELT)
- Csere-Beszámítás! Xbox Series S Játékkonzol! Olvass!
- Az összes minőségi RTX GAMER laptop megtekintéséhez nézzen be hozzánk! Eredeti licencek, antivírusok
- Csere-Beszámítás! Lenovo Ideapad 3! R3 7320U / 16GB DDR5 / 512GB SSD
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy S24/Samsung Galaxy S24+/Samsung Galaxy S24 Ultra
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest