Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
DonDragonka
őstag
válasz peet05 #80527 üzenetére
TUF-on nincs manuális venti... és nem is lehet sehogy megoldani szoftveres úton sem mivel, nem az OS irányítja hanem a thermal control vezérlő, ami egy picit zártabb és alacsonyabb szintű... Halandó ahhoz nem fér hozzá...
Amúgy ROG Strix engedi. és jó is a lehetőség csak az pont 2x annyiba került.
TUF az a ócó gémőr masina, lehetőségek is így vannak kialakitva, ez van.
Option A: elad, felgyújt, daráló
Option B: KH mester
Option C: jóóóójazúúgy[ Szerkesztve ]
A döntésképtelenség legnagyobb akadálya, ha túlságosan nagy a tudásbázis...
-
-
Ubul86
őstag
válasz peet05 #83581 üzenetére
igazából itt már tényleg akkor a kinézet , support, esetleg belső appok, amik segítenek a hűtés belövésében, stb amik mérvadóak lehetnek
meg esetleg a súly ha sokat van cipelve, akkor az is előny én a 3 kilós gépemet már házon belül cipelgetem csak, előtte 1.9 kg-os volt -
MaxxDamage
félisten
válasz peet05 #83731 üzenetére
Szia!
Grat hozzá, jó választás!
Egy újra pasztázás (KH által akár) és mindjárt jobb lesz a CPU temp. is!
Használd egészséggel!◄►"Desktop Killer" Clevo® X170SM-G "DTR" Laptop With Prema® Team BIOS►*i9-10900KF @ 5GHz (AIO Water System)*4x32GB=128GB 3200MHz CL20 RAM*RTX 3080 GDDR6 16GB vRAM MXM*4x2TB=8TB M2 SSD►-_-◄S23 Ultra 5G (12/512GB)►Technics AZ80►"Szép, a kinek esze nincs, de még szebb, a kinek van."◄►
-
consono
nagyúr
válasz peet05 #85685 üzenetére
Én próbáltam azt is, de a Ryzen Controller nekem átláthatóbb. Beállítom, hogy max 85 fok és pá. Vagy 65 és akkor csend van. Vagy azt, hogy 12W max. Az APU Tuning nekem nem volt ennyire egyértelmű...
Born too late to explore Earth, born too early to explore the Universe. Born just in time to sit in front of the laptop and join a Teams meeting...
-
Anubris
őstag
válasz peet05 #85706 üzenetére
Odáig már én is eljutottam, hogy pro lesz nem a sima legion 5 csak szívem szerint a 3070-es változattal venném ami jelenleg 700k. Egy -50k black friday jó lenne.
Ha nem lesz a hetekben akkor meg vagy ezt veszem vagy egy korábbi i7 3070 példányt.Amit videókból nem tudtam kideríteni, hogy ezen a gépen lehetséges a szövegdiktálás, mint mondjuk egy mac-en? Vagy ez nem gép hanem alkalmazás specifikus dolog?
-
addikt
válasz peet05 #86983 üzenetére
Tudunk a pixelsűrűségről bár szerintem egy fps játéknál nem igazán azon agyalunk hogy szőrös volt e a menyasszony aki mellett elhasaltunk, hanem hogy gyorsan arrébb mozduljunk egy másik pozícióba.
Én mondjuk a napi híreket reggel kávé mellett a laptop relatíve kis kijelzőjén szoktam olvasgatni a nagy monitor inkább film és játék ahol a pixelsűrűség a mozgó kép miatt talán kevésbé jön le.[ Szerkesztve ]
Clevo P751TM1 i9-9900K, DDR4 96GB 3200Mhz, 1TB M.2 Sata + 2TB M.2 NVME, 2TB HDD, Nvidia Geforce Zotac Trinity RTX 4080 Super (desktop 320W)
-
addikt
válasz peet05 #88211 üzenetére
Felesleges odaírni hogy 2k-ban mértél, mert akinél ott FHD van írva feltehetőleg az is 2k-ban mért ha csak nem piszkálta el az alap beállításokat. Szerintem mindenki abban mér, mert úgy lehet pontosan összehasonlítani más pontszámokkal.
Clevo P751TM1 i9-9900K, DDR4 96GB 3200Mhz, 1TB M.2 Sata + 2TB M.2 NVME, 2TB HDD, Nvidia Geforce Zotac Trinity RTX 4080 Super (desktop 320W)
-
MaxxDamage
félisten
válasz peet05 #91533 üzenetére
Hát!
Már kezdek aggódni hogy mit fogok csinálni, ill. kitalálni.◄►"Desktop Killer" Clevo® X170SM-G "DTR" Laptop With Prema® Team BIOS►*i9-10900KF @ 5GHz (AIO Water System)*4x32GB=128GB 3200MHz CL20 RAM*RTX 3080 GDDR6 16GB vRAM MXM*4x2TB=8TB M2 SSD►-_-◄S23 Ultra 5G (12/512GB)►Technics AZ80►"Szép, a kinek esze nincs, de még szebb, a kinek van."◄►
-
mihione
őstag
válasz peet05 #92127 üzenetére
De,pont most néztem meg a tesztet.Mindkét kártya 115+15W=140W TDP-s és így van köztük átlag 10 FPS különbség.Viszont alacsonyabb TDP-n jobban skáláz a 4xxx széria.Ahol a DLSS 3 megy ott mondjuk elég nagy az FPS boost a kettő között.
Sztem nem lett rossz a 4xxx széria,de a +felárat amit elkérnek érte annyival egyáltalán nem tud többet.Lenovo Legion 5 R7 5800H, Rtx3070, Poco F5 ,Samsung QE65QN90B
-
undercover
őstag
válasz peet05 #92405 üzenetére
Akkor a helyzet.
Ha a procit 99%-ra rakom nem megy a turbo, de nem akarok teljesítményt veszíteni.
Van egy nagyon régi ilyenem:
Ezt arra használom, hogy megemelje a gépet így komfortosabb használni meg igy több levegő jut a gép aljára. De csak rajta van mint hütőpad nem üzemel.
Ryzen Controller az mire jó és mit kell benne állítani? Szerintem nincs throttling csak szeretnék egy jó kis egyensúlyt. És úgy veszem észre csak a proci az ami rendesen megtudja hajtani a ventillátorokat.
Meg a Legion Vantage Auto módban mintha hüvősebb lenne a gép a Performance meg jobban kihajtja.
Playstation 5 Pro// & // LG OLED evo C3 // & // Galaxy S23//
-
Csupati
őstag
válasz peet05 #92469 üzenetére
Ez amit linkeltél egy gyári megoldás , amit RM007 csinál az teljesen egyedi, összehasonlíthatatlan, nekem is
van, volt Graphics Amplifier em, 3060ti és 5700Xt vel használtam , ez az adapter az Alienware gyári megoldása. RM007 által használt adapter 3.féltől származik és semmi garancia nem volt hogy hibátlanul fog müködni(és megosztotta velünt a felmerült hibákat).Az élet Clevo nélkül unalmas.
-
addikt
válasz peet05 #92469 üzenetére
Elolvastam és végén felmerült bennem ha minden olyan szép és jó mint ahogy leírja miért akar megválni tőle ráadásul..."Csere/ beszámítás PS5 , más: lehetséges, piaci ár alatt"
Ha nekem van egy egyedi sok időt, türelmet, idegességet , pénzt beleölt és erre még sokáig mindent visz példányom főleg asztalra szánva minek adnám el? pl PS5-ért?Akkor minek volt az egész? Jobbat meg nem kapok jelenleg.
Ezt már csak magamban gondoltam, az eladóra ez nem vonatkozik ott más a történet, nem tudom mi még akkor is ha gyári megoldásokból próbálkozott, csak elég jól néz ki és értetlenül állok az eladás miatt.[link] Amúgy itt van csupaszon mit használok(vagy [link] )....ezt felszereled mindennel mint nálam, kevesebb mint 900-ból megleszel.
[ Szerkesztve ]
-
addikt
válasz peet05 #94072 üzenetére
Most logikusan átgondolva ha azzal kevesebb jönne akkor mi a fenét fejlesztenek rajta? Miért érné meg nekem újabbra váltani, hogy depressziós legyek?
[ Szerkesztve ]
-
DioRobber
tag
válasz peet05 #96100 üzenetére
Köszi szépen. Igen Lenovoba is gondolkodom, mert úgy érzem azért a Lenovo legion széria jó befektetés, mert a mostani gépen Y520-as és totál megvagyok vele elégedve, csak már 5 éves, és nyílván a 1050-es vidikártya már nem hajt meg túl sok mostani játékot Lenovoba ezt találtam: [link]
DIO: HRobi01#2786 - Children Of The Skorn - LoL: Derivál
-
mihione
őstag
válasz peet05 #96116 üzenetére
En annyival kiegeszitenem hogy az L5 es az L5Pro hutese koppra ugyan az,csak a venti vezerles mas.Es a kijelzo valoban jobb de magasabb felbontasu is amit a jovoben meg inkabb de most is nehezebb kihajtani.En ezzel nyugtaton magam amiert nem L5Pro van
Lenovo Legion 5 R7 5800H, Rtx3070, Poco F5 ,Samsung QE65QN90B
-
-
-
Csupati
őstag
-
MaxxDamage
félisten
válasz peet05 #97295 üzenetére
Ilyet akartam, de Varázsló lebeszélt róla...
Amim van az tökéletesen megfelel és annál jobb tök felesleges! /az is a varázslótól van.../Ja és amim most van az (6 ventis) csendes és jól hűt is!
Azóta külön tartón van és cső is megfelelő hosszúságra lett vágva, így 100% géphez van és úgy megy ahogy annak kell!Azt nagyon bírom, mikor pl. úgy játszok egyet, vagy máshogy terhelem a gépet, hogy nincs bekapcsolva a külső hűtő rendszer és már 60-70c+ a temp s bekapcsolom, akkor a kimenő víz hőmérséklet (megfogom a csövet) forró és érzem ahogy beindul a "cserélő" folyamat és a temp is megy lefelé elég rendesen!
[ Szerkesztve ]
◄►"Desktop Killer" Clevo® X170SM-G "DTR" Laptop With Prema® Team BIOS►*i9-10900KF @ 5GHz (AIO Water System)*4x32GB=128GB 3200MHz CL20 RAM*RTX 3080 GDDR6 16GB vRAM MXM*4x2TB=8TB M2 SSD►-_-◄S23 Ultra 5G (12/512GB)►Technics AZ80►"Szép, a kinek esze nincs, de még szebb, a kinek van."◄►
-
gyépés
aktív tag
válasz peet05 #97405 üzenetére
Én nagyot csalódtam bennük. Schenker Media 17 M22-t vettem 12700H-val, és elég gagyi a hűtése azért az árért. Vissza is küldtem, hogy ezt így nem tudom elfogadni. Kicserélték a teljes hűtést újabb megoldásra, de olyan kicsit javult csak, hogy kb. semmit, egyszerűen rossz a konstrukció. TUF, Katana, meg mindenféle belépő gépek is jobban teljesítenek nála. Nem veszek többet csak olyan gépet, amiről van alapos teszt megbízható helyről. Azt hittem a Schenker/XMG név garancia a minőségre, hát sajnos nem.
"Ha kell, ha nem, ha muszáj... Hívjatok úgy: SZOMORÚ SZAMURÁJ!" by Kocsor Zsolt
-
gyépés
aktív tag
válasz peet05 #97405 üzenetére
Egyébként német amazonon vannak clevo alapú megoldások marha olcsóra leakciózva Tulpar márkanéven. Valami török cég asszem, de kb. beazonosítható, melyik Schenker gép a megfelelője, csak tényleg durván szokták akciózni. Most sem rossz, de voltak jobb akciók is, szinte folyamatosan van rá.
"Ha kell, ha nem, ha muszáj... Hívjatok úgy: SZOMORÚ SZAMURÁJ!" by Kocsor Zsolt
-
gyépés
aktív tag
válasz peet05 #97416 üzenetére
Minimálisat. Egy hajszállal később throttlingol. Ugyanazok a core-ok a P3 meg a P5 fékezi be a rendszert, kb. pár másodperccel később. Pedig látom, hogy a teljes hűtést cserélték, meg elvileg folyékony fém van rajta, de így is gyenge. Szerintem tudták ezt, azért akciózták le eléggé ezt a szériát.
Gyakorlatilag az R23 egy futásból ugyanannyi, mint az előző hűtéssel, a 10 perces meg pár százzal lett jobb, de a 12700H átlagot még mindig nem sikerül elérni a notebookcheck szerint, amiben thin-and-light gépek húzzák le az átlagot.És igazából nem is ezzel volt az igazi bajom, mert rossz, rossz oké, nézzük meg mit tehetünk. Hanem videókkal, képekkel, logokkal bizonyítottam, hogy nem jó, jó pár órám ráment a levelezésre, tesztelésre míg elismerték, hogy valami nem jó. Kértem, hogy mielőtt visszaküldik küldjenek evidence-t hogy jó lett, mert ha nem javul, vissza sem küldjék.
Persze kamuztak, látták ők is, hogy nem jó, úgy küldték vissza. Ez a hozzáállás zavar, és nekik ilyen agyon díjazott a customer service. Ráadásul platinum csomagot vettem belőle.
Szóval többet nem veszek gépet, csak ha látom, mi van benne, meg valami normális helyen kitesztelik."Ha kell, ha nem, ha muszáj... Hívjatok úgy: SZOMORÚ SZAMURÁJ!" by Kocsor Zsolt
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● A topikban hirdetni TILOS!
- Projektor topic
- Netflix
- Autós topik
- Sony MILC fényképezőgépcsalád
- OLED TV topic
- Ingyenes vagy akciós szoftverek
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
- Békéscsaba és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Dragon Age: The Veilguard - Befutottak az első értékelések
- További aktív témák...
- HP EliteBook 845 G8 Tartós Fémházas Laptop 14" -60% Ryzen 5 Pro 5650U 6mag 16/512 FHD IPS Matt LTE
- HP EliteBook 845 G7 Fémházas Laptop 14" -45%Ryzen 5 PRO 4650U 16/512 FHD IPS SURE VIEW
- HP Elitebook 840 G8 i5 1145G7 / 32GB / 512GB / hibátlan!
- Asus VivoBook Max X541UVK , i5-7200U, 8GB DDR4, 120 GB SSD, Intel + NVIDIA GeForce GPU
- HP 15s-fq2000 laptop 15.6", i5-1165G7/16GB/512GB SSD, WIN11 Pro
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs