Hirdetés
- Szólánc.
- GPU-k mindörökké - a kezdetek?
- Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- Öregszem
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- Asszociációs játék. :)
- Milyen mosógépet vegyek?
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
Dhampir
félisten
-
Speedy007
őstag
válasz cs.zs. #79904 üzenetére
Nem tudom hogy van pontosan de megmerem kockáztatni hogy csak a Pro verziók illetve a Legion 7 érdeme a 60/144 vagy 60/165hz mód,Nálam a sima Legion 5 nem tudta a 60/165hz-t ezért képtelen voltam vezeték nélkül a TV-n megszólaltatni ellenben a Legion 7 simán megy.. Legion 7 és 5 között érezni lehetett a különbséget hangzásban viszont van egy tablet a családban Lenovo P11 Dolby Atmos valódi 4 hangszóróval ahhoz képest a Legion 7 szerintem nem sokkal van elmaradva hangzásban szerintem... Bár mióta ezen a kettőn mióta ki próbáltam a JBL tune 130nc tws-t azóta a telefonon nekem sokkal halkabban hat a füles.
-
HartgeH3-2.8
addikt
válasz cs.zs. #79890 üzenetére
Nekem KH kolléga ajánlotta, hogy maradjak az Asus-nál, (idézve ha kifogod a jó szériát nem bánod meg). Igaza lett. Amúgy én is Lenovo-t vettem volna. Az új széria Asusnál (2022) az én tapasztalatom szerint ég és föld. Nem hangos, nem "annyira" melegszik, át lett dolgozva. Foglalkoztak vele, ezt az első perctől éreztem. Ezt leírják az oldalukon is, de tényleg van benne valami, de ebből se mindegy melyik. Én kifogtam egy pocsék szériát. Egy betű, egy szám eltérés, valamint legújabb 2022 széria és zongorázható. Itt ebben a topikban a Lenovo az isten, és az Asus a feketebárány. Ebben tény van is valami , belefutottam a trágyába velük (saját tapasztalat), de ha megnézed a külföldi fórumokat mit írnak a Levono gépekről úgy kollektíve, az sem vevőcsalogató. Mondom nekem a gombon volt a kezem Lenovo ügyben ők is tetszenek (meg hát rajta van az összes gyári Ducatin, és az is mennyire menő). De az Asus féle design mellett nem tudtam elmenni. Kilóra megvett már alapból külsőre is. Ezért meg KELLETT próbálnom még egyet és bejött. Legjobb gépem ever.
Az Asus megérdemelten van köpködve, mert igen tényleg. Ejnye-Bejnye!
A Lenovo viszont túlságosan van hypeolva, és bizony hibaszázalék ott is van.Nekem a TUF/ROG vonal adta azt amire vágyom. Egyszerűen ott találtam meg design, kialakítás, marketing, közösség, kiegészítők, azt amit a ROG életérzés ad. Ez az ami nekem kell. Árban pedig pontosan tudtam meddig mehetek el, mire kell a gép FHD/60, konkrét címek. Semmi vérpisti ultra settings. Semmi vadulás. Kompromisszumokkal, tudatosan. Garanciában pedig csillagos ötös. Elismerték a hibájukat, és azonnal küldték a zsír új, gépet amire rá sem kellett fizetnem. Az a Ryzen ami meg ebbe van (A17) nem e világi az biztos.
[ Szerkesztve ]
Az OFF topikban OFF, az ON by LaciCRM - Online túraautó E-Sport bajnokságok közvetítése élőben, kommentátorral! Real Cars Real Racing Hungary Youtube/Facebook!
-
MaxxDamage
félisten
válasz cs.zs. #79908 üzenetére
Vegyetek egy Clevo X170-et és minden OK lesz
MSI GT73VR ami nagyon megfelelt és azt hittem annál már nincs jobb, de tévedtem... X170 még jobb!◄►"Desktop Killer" Clevo® X170SM-G "DTR" Laptop With Prema® Team BIOS►*i9-10900KF @ 5GHz (AIO Water System)*4x32GB=128GB 3200MHz CL20 RAM*RTX 3080 GDDR6 16GB vRAM MXM*4x2TB=8TB M2 SSD►-_-◄S23 Ultra 5G (12/512GB)►Technics AZ80►"Szép, a kinek esze nincs, de még szebb, a kinek van."◄►
-
k-adi
nagyúr
"Ha a baráti körében bárhol, bárki felteszi neki a kérdést, hogy játékra milyen gépet kell venni, azt válaszolja hogy Lenovo Legion-t..."
És ebben mégis mi a meglepő?legion5 jó ár/érték arány, a legion7 pedig bika gép. A tavalyi modell és az idei is, minden max benne. Fullos gpu, miniled, fhd webcam, jó ssd-t, stb.
Nem véletlen a lenovo hype. Mert jók. Mostanság, látni a fejlődést. Persze minél több fogy annál több is a nyavajgók hangja is. Nem rossz az asus se (mondjuk a tuf az lol), ők még próbálkoznak, sokáig az asus volt hypeolva, most a lenovo. Ez ilyen.
-
HartgeH3-2.8
addikt
Isten ments, tiszteletben tartom ezeket a tapasztalatokat is Én nagyon élem a másik oldal megoldásait is, egyszerűen a szív döntött A józan ész ellen.
A TUF egy jó móka még műanyag hátlappal, és néhol "kevésbé jól átgondolt" hűtéssel is.
Nem minden gamer tud, vagy akar kicsengetni milliós tételeket laptopra.
Erre a szegmensre egyszerűen szükség van.
Meg fogják oldani.Az OFF topikban OFF, az ON by LaciCRM - Online túraautó E-Sport bajnokságok közvetítése élőben, kommentátorral! Real Cars Real Racing Hungary Youtube/Facebook!
-
MaxxDamage
félisten
válasz cs.zs. #79911 üzenetére
◄►"Desktop Killer" Clevo® X170SM-G "DTR" Laptop With Prema® Team BIOS►*i9-10900KF @ 5GHz (AIO Water System)*4x32GB=128GB 3200MHz CL20 RAM*RTX 3080 GDDR6 16GB vRAM MXM*4x2TB=8TB M2 SSD►-_-◄S23 Ultra 5G (12/512GB)►Technics AZ80►"Szép, a kinek esze nincs, de még szebb, a kinek van."◄►
-
vakablak93
őstag
válasz cs.zs. #79911 üzenetére
A Clevo gépek árait pont ne itt nézd, el se hinnéd milyen ajanlataik szoktak lenni a kisebb eladóknak.
Pl Az NH55 Captiváéknál hónapokig volt elérhető 5600X+3060 kombóval potom összegért, mint itt például, teljesen hivatalos eladónál: [link]
A celvo.comnál drágább a világon nincs még ha keresel sem[ Szerkesztve ]
-
kalo1
csendes tag
válasz cs.zs. #79920 üzenetére
Ez kb. ugyanannyiba kerül itt mint egy hasonló felszereltségű Legion 5.
(Na jó, abban 3050Ti van ennyiért, ebben meg jobb a kijelző.)Akkuidő hasonló lehet. (Az a hirtelen akkuhalál a Te Vivodnál megrémiszt egy kicsit.)
Meg azt sem tudom, melyiknek hatékonyabb a hűtése. Máshol azt olvastam, a Vivobook nehezen szerelhető.
Én is keresgélek a gyermekemnek ebben az árfekvésben, 400 alatt.
[ Szerkesztve ]
-
kalo1
csendes tag
válasz cs.zs. #79922 üzenetére
Szerintem, amit fentebb linkeltél, azok már citromsárga Enterrel jönnek, vagyis nem bővíthetőek, de ott az akku nagyobb, kitölti a helyet (NL Tech Youtube videó alapján).
Ez nekem törékeny cuccnak tűnik, most a Legion 5 a szimpatikusabb.
[ Szerkesztve ]
-
Speedy007
őstag
-
nagyúr
válasz cs.zs. #79930 üzenetére
Olvastam a hozzászólásod és rábólintottam, mert vannak olyan gépek ahol simán jobb lehet egy 7-8 W/mK-es jobb likviditású paszta mint a gyári gitt, így lehet azokkal is látványos javulást produkálni... Akkor el tudod képzelni mit csinál egy 128 W/mK-es Indiumos "paszta" (eutetikus fém) Hidd el; az a "süvítős" TUF-on is segített volna.
Ami a garancia matricák leszedését illeti, inkább ne biztass erre senkit, mert valóban nem foglalkoznak ezzel a szervizek ADDIG amíg nem történik egy olyan meghibásodás a géppel ami azt kétséget kelti a szervizben, hogy felmerül az, hogy az alaplap ki lett véve. Ebben az esetben bizony belekötnek az alaplapi illetve a hűtés matricájának a meglétébe.Telefonszámom: 0️⃣6️⃣7️⃣0️⃣3️⃣3️⃣9️⃣9️⃣3️⃣3️⃣9️⃣ ... Ha nem válaszolok a privátra, akkor hívj fel...
-
Speedy007
őstag
válasz cs.zs. #79976 üzenetére
Tudom hogy alapból nincs benne de állítólag fel lehet törni a biost és előjön ez a rejtett funkció valaki nem rég osztotta meg itt állítólag a redditen találta ezt 2021-s Legion szériának ugyanaz a biosa így elvileg mindegyik tudja
csak megtaláltam [link]
[ Szerkesztve ]
-
Speedy007
őstag
válasz cs.zs. #79979 üzenetére
persze. érthető a szitu. ezért szoktam kerülni a vargáné és társa cuccokat .. Én is ram fejlesztésén töröm a fejem mert vannak olyanok esetek mikor már kevés a 16GB ETS2 online már 14-nél jár és a ha használnám a VGA-t is a háttérben akkor már rína a gép ,FH5 is 15-nél jár. De értelmes áron értelmes márkát 2*16-os kittet nem találok
-
addikt
válasz cs.zs. #79983 üzenetére
Jól fussanak azok a dolgok amiket használsz és sz@rjál bele.
Nálam meg 1866Mhz modulok vannak, állítólag azok csak a laposom nem tudja (32GB mellett semmiképp)1800 felett a kétes eredetű modulok valós teljesítményét hozni. Beállítottam egy erős 1600-ra szuper időzítéssel ami már egész jó késleltetést hoz. A késleltetésre akartam rámutatni csak elírtam. Játéknál az a legfontosabb. Az is nagyon rossz azoknál a moduloknál? A proci teljesítményén nagyon meglátszik a vérszegény Mhz szint? A tesztek mit mutatnak?Clevo P751TM1 i9-9900K, DDR4 96GB 3200Mhz, 1TB M.2 Sata + 2TB M.2 NVME, 2TB HDD, Nvidia Geforce Zotac Trinity RTX 4080 Super (desktop 320W)
-
Speedy007
őstag
válasz cs.zs. #79982 üzenetére
Nekem az "Apacher" SSD vonalról ismerős mint márka ott meg rossz "szájízt" hagyott maga után mikor alig 1-2 hetesen 2-3%-ot eset a kondíciója rosszabb volt így mint a best buy-nak állított kingston A400/2000-s széria mert ott legallább egy hónap telt el mire elkezdett le trotyolni . Azóta inkább kerülöm az ilyeneket és inkább veszem az ismertebb minőségibb márkákat.. Most is hasonló áron mennek a ramok 50-60 körül kapsz egy 32GB-s kittet de a 16-s meg kijön 20-30-ból
[ Szerkesztve ]
-
-
nagyúr
válasz cs.zs. #80007 üzenetére
Köszi az információt
Azt hittem, hogy ez alapértelmezett a Windowsban.
Mondjuk az érdekes, hogy nekem a hulladék IntelHD rendesen viszi a 4K-s videókat még akkumulátorról is, nem állítottam semmit sem a 3D beállításokban. A 8K-hoz már kell a tápegység a gépnek, hogy észhez térjen a prociTelefonszámom: 0️⃣6️⃣7️⃣0️⃣3️⃣3️⃣9️⃣9️⃣3️⃣3️⃣9️⃣ ... Ha nem válaszolok a privátra, akkor hívj fel...
-
-
Ubul86
őstag
válasz cs.zs. #80021 üzenetére
5000 helyett 6000-ret fizetünk? hát, ez még azért belefér kategória. Más kérdés, hogy minden más is drágul és az az 1000 ft már nem ezer forint, meg ugye hogy rajtunk akarják leverni, ami amúgy tök természetes, csak kár ,hogy hagyjuk
most volt kamatemelés, na az...az!!! durva
-
EasyLife
aktív tag
-
FőDudu
veterán
válasz cs.zs. #80021 üzenetére
Lenyeg, hogy ne a Zemberek fizessek meg a kulonadot...
Kozben meg a 27% AFA-val mindenkit levesznek...
Most kaptam egy jobb laptopnyi Forintot - azt sem tudom hogyan kerul fel a Revolut szamlamra... Mert beballagni egy magyar bankba, majd onnan tovabb utalni rogton oket gazdagitana... szoval az biztosan kimarad...
[ Szerkesztve ]
FőDudu
-
FőDudu
veterán
válasz cs.zs. #80032 üzenetére
Persze hogy procibol megy, semmi koze a GPU-hoz.
Tisztan CPU ehes a cucc.
Mondjuk a bongeszo sem mindegy.Chrome siman viszi a 8K-t, Edge eseten ki sem engedi valasztani a 8K-t (4K-ig van a minoseg). Lehet a szenne butitott Ryzen CPU mar nem eleg kraftos egy ilyenhez?
Nalam is felporognek a ventik es kozel 100% CPU terhelest csinal. 10875H[ Szerkesztve ]
FőDudu
-
MaxxDamage
félisten
válasz cs.zs. #80019 üzenetére
Itt még mindig csak 2/4 eres telefon kábel van, amin a max. 50/10 és 10+ éve nem változott
Idénre ígérték (Telekom) az Optikát, de nem sok reményt fűzök hozzá...
Emlékszem mikor még a Matáv volt és faxmodemmel (56k) szörföltem a neten meg töltögettem az mp3 számokat meg DC++ volt a menő és jött az 50-60k telefonszámla/hó meg éjjel/nappal ment a gép és alig jött le valami a netről.(2000-es évek környékén) aztán 128k (meg ISDN)◄►"Desktop Killer" Clevo® X170SM-G "DTR" Laptop With Prema® Team BIOS►*i9-10900KF @ 5GHz (AIO Water System)*4x32GB=128GB 3200MHz CL20 RAM*RTX 3080 GDDR6 16GB vRAM MXM*4x2TB=8TB M2 SSD►-_-◄S23 Ultra 5G (12/512GB)►Technics AZ80►"Szép, a kinek esze nincs, de még szebb, a kinek van."◄►
-
MaxxDamage
félisten
válasz cs.zs. #80047 üzenetére
Én is pár km-re lakom egy nagy várostól és 5.700 Ft-t fizetek csak netért
Volt az anno több is, 1/0.5 -ér fizettem 12k-t is (aztán dupláztak 2x a sebességen és havidíj maradt)Most annyival jobb ez a 4 eres "vonal" hogy stabil (nem mint a Magyar Forint ) és nincs vele semmi gond. 50/10-t fixen tudja.
◄►"Desktop Killer" Clevo® X170SM-G "DTR" Laptop With Prema® Team BIOS►*i9-10900KF @ 5GHz (AIO Water System)*4x32GB=128GB 3200MHz CL20 RAM*RTX 3080 GDDR6 16GB vRAM MXM*4x2TB=8TB M2 SSD►-_-◄S23 Ultra 5G (12/512GB)►Technics AZ80►"Szép, a kinek esze nincs, de még szebb, a kinek van."◄►
-
MaxxDamage
félisten
válasz cs.zs. #80057 üzenetére
Nekem az a kis kijelző és olyan távol nem lenne jó, nem látnék semmit kb.
TV a megszokott.◄►"Desktop Killer" Clevo® X170SM-G "DTR" Laptop With Prema® Team BIOS►*i9-10900KF @ 5GHz (AIO Water System)*4x32GB=128GB 3200MHz CL20 RAM*RTX 3080 GDDR6 16GB vRAM MXM*4x2TB=8TB M2 SSD►-_-◄S23 Ultra 5G (12/512GB)►Technics AZ80►"Szép, a kinek esze nincs, de még szebb, a kinek van."◄►
-
HartgeH3-2.8
addikt
válasz cs.zs. #80057 üzenetére
Ki az aki kertbe verőfényes napsütésben megy ki játszani egy laptopon a hűvös, árnyékos szoba helyett? Van itt olyan?
Az OFF topikban OFF, az ON by LaciCRM - Online túraautó E-Sport bajnokságok közvetítése élőben, kommentátorral! Real Cars Real Racing Hungary Youtube/Facebook!
-
Speedy007
őstag
válasz cs.zs. #80063 üzenetére
Ez végül is lejárató video volt szerintem a részükről.. Mert korábban is volt gamer laptop tesztjük de akkor fizetett reklám volt végül is Djatis fórumtárs gépéhez hasonlókat teszteltek akkor nem volt panasz a részükről csak azt nem tudták igazán hová tenni minek kell bele mini display bele.. De irány mutatásnak sem rossz ez hogy mire lehet számítani mikor a belépő kategória elejéről szemezget az ember...
-
addikt
válasz cs.zs. #80081 üzenetére
Olyan laptopot kell venni amin nincsen garancia, használt bevizsgált jó állapotban lévőt, és akkor nem téma a garancia, meg jóval olcsóbb is. Ha javítani kell ezt követően akkor meg mehet egy jó baráthoz mint pl KillHates és vannak még páran. Bevizsgáltan is csak tőlük. Megnézik azt az alaplapot, (gondolom ha kell letesztelik kérésre) meg egyéb hardvert és legalább nagy átverés kizárt. Ha az ember vigyázz a cuccára nagy baj nem érheti. Persze csak az nem romlik el ami nincs, de ha nincs gyári garancia egy gonddal kevesebb. Ezzel itt egyedül vagyok, azért leírtam.
Clevo P751TM1 i9-9900K, DDR4 96GB 3200Mhz, 1TB M.2 Sata + 2TB M.2 NVME, 2TB HDD, Nvidia Geforce Zotac Trinity RTX 4080 Super (desktop 320W)
-
addikt
válasz cs.zs. #80091 üzenetére
"És akkor érkeznek olyanok hogy Ryzen5-7 - 5600-5800, meg már 6800, amik korábban elképzelhetetlen gyorsulást hoznak."
Értem én csak kérdés mindenkinek szüksége van-e arra a elképzelhetetlen gyorsulásra. A laptopomban lévő összes elemet lehetne cserélni sokkal gyorsabbra egy napjaink gépe által és akkor lesz +(10-50) fps még ha a gyorsulást nézzük. Jobb kijelző stb. csak kérdés megéri-e azt a felárat amit fizetnem kell érte. És ezt ha megteszem minden évben valamilyen formában hogy naprakész lehessek. Arról nem beszélve nem mindenki szeret tökölni új gépet beidomítani arra is újból rákölteni mikor a régi is tökéletesen el tudja látni a feladatát, mert amire szükségem van fut rendesen. Nyilván egyéni ingerküszöb kinél hol érkezik el azonnali újrakezdés teljesen az alapoktól, mikor ütközik komoly falba. Szerintem érdemes új gép keresés mellett a beszerezhető használt piac termékeit is megvizslatni hátha van bevállalható kiadás teljesítmény szempontból.
Kíváncsi vagyok az új majd most jövő játék generáció mit fog domborítani, de alig jön 1-2 olyan dolog évente ami miatt az ember azt mondaná na bolygassuk meg az alapokat.Clevo P751TM1 i9-9900K, DDR4 96GB 3200Mhz, 1TB M.2 Sata + 2TB M.2 NVME, 2TB HDD, Nvidia Geforce Zotac Trinity RTX 4080 Super (desktop 320W)
-
Gergello
addikt
válasz cs.zs. #81283 üzenetére
Ennyit 3 év garival megér !
Emagon már nem találom, de a másik még fent van. Aki nem akarja keresni. -
Pferi
senior tag
válasz cs.zs. #81283 üzenetére
Szia! Ahhoz hogy egy 2.5"-os hdd-t beépítsünk megvan a laptopban minden? Mintha egy kábel meg csatlakozósín hiányozna.
Gigabyte B650M DS3H ; Amd Ryzen 7 7800X3D; CoolerMaster ML 120 Lite; Patriot Viper Elite 5 48GB KIT DDR5 6000MHz; Asrock 6900XT OC Formula; 2 Hdd 2 db SSD ; FD ION + 2 Platinum 860W; CoolerMaster HAF XB ház
-
őstag
válasz cs.zs. #81287 üzenetére
Szerintem a monitor részt kihagytad.
"A kérdés az, hogy elbírja-e a csatlakozó és a dokkoló azt, ha egy bemenet kezel mondjuk egy egeret, billentyűzetet, külső vinyót és a monitort is?"
Egy laptop USB 3.2 GEN1 5gigabittel nem fog működni külső monitorral, minimum USB 3.2 GEN2-es (10gigabit) kell hozzá, hogy flottul menjen.
https://rog.asus.com/laptops/rog-strix/rog-strix-scar-15-2022-series/spec/
A gépben ez van, így menni fog.
1x USB 3.2 Gen 2 Type-C support DisplayPort™ / power deliveryDe mivel Ryzen laptopja van, Thunderboltos dokkoló nem fog működni, csak Intellel, így ez is plusz tényező!
Ha válaszolok / írok az üzenetedre, elvárom a választ. Egy minimális kommunikációs etikettet tartsunk be, még akkor is, ha nem érdekel az ajánlat.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● A topikban hirdetni TILOS!
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- Asztali használathoz tervezett, masszív kapacitású külső SSD a Team Grouptól
- Filmvilág
- NVIDIA GeForce RTX 4080 /4080S / 4090 (AD103 / 102)
- ASUS routerek
- 20 évvel ezelőtt jelent meg a Half-Life 2
- Autós topik
- iPhone topik
- TCL LCD és LED TV-k
- További aktív témák...
- Bontatlan Lenovo ideapad 3 "Kis Gamer" Laptop -25% 15,6" RYZEN 7 5700U 16/512GB FHD Radeon 2GB!!!
- Panasonic CF-20 ütésálló, ipari notebook & tablet számlával, garanciával
- Lenovo ThinkPad E495 Ryzen 5 pro 3500U, 8GB RAM, 256GB SSD, jó akku, szép állapot, számla, garancia
- Lenovo ThinkPad X395 Ryzen 5 pro 3500U, 16GB RAM, 256GB SSD, jó akku, szép állapot, számla, garancia
- MacBook Air M1/8GB/256ssd/Hibátlan/1-3 hónap gar./Akku 95%/p3823/
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest