- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Meggyi001: Nyilvános wc-k.....még mindig hiánypótló...
- Meggyi001: Anya, tudsz segíteni a matekban?....Nem érek rá kisfiam, majd segít a ChatGPT...
- bitpork: Phautós tali a Balcsinál 2025 Augusztus 2 napján (szombat)
- KRTLPC: Ki és hogyan élt túl? Volt ám fennakadás
- Rap, Hip-hop 90'
- Gurulunk, WAZE?!
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
FőDudu
veterán
válasz
KillHates #107989 üzenetére
Es?
Nem tud/akar annyit varni a gyari alkatreszre?
Multkor volt egy cikk egy Mercedesrol amit megkoccolt a tulaja a parkolasnal, es valami kis szarra varnak mar fel eve...
Szep uj vilag...
En is inkabb kicsereltem a DSG-ben a nyomas erzekeloket magam. Hsmarabb meg vol ( fel nap) es nem csereltek ki a fel valtot feleslegesen. En igy vagyok kornyezet tudatos....
-
nggabi
félisten
válasz
MaxxDamage #107997 üzenetére
vagy ha büdös
nem lehetett kihagyni
-
MaxxDamage
félisten
Nálam akkor van csak kivéve, ha szerelés következik.
-
-
nggabi
félisten
válasz
MaxxDamage #107993 üzenetére
hát az szerintem mindegy. inkább azt nem szereti ha folyamatosan rá van dugva hálózatra 100%on, attól puffad fel előbb. valójában ha a szekrényben tartod, töltöd havonta, ajtótámasz tök8 úgy is kampó neki pár év alatt. használni kell oszt' jóvan.
-
válasz
MaxxDamage #107993 üzenetére
+1
-
MaxxDamage
félisten
Szerintem az akksinak nem tesz jót a folyamatos/mindennapi hálózati ki/be csatlakoztatás.
-
válasz
Adi01 #107982 üzenetére
Használni kell és kész, én ki nem húzom / dugom
Ahogy a legkényelmesebb. Ha olyan sz@r akku van benne mint anno a Medion Erazernek / MSI-nek volt 5-7 évvel ezelőtt, vagy még pár modellnek (talán valami üzleti Lenovo, vagy DELL, vagy HP volt az, passz), tök mindegy mit csinálsz, romlani fog az akku teljesítmény.
Ahány féle modell, olyan minőség, márkától függetlenül."Illetve ha kikapcsolom a laptopot hálózatin marad de bedugom az állandó töltést biztosító usb ss-be a fejhallgató töltőjét akkor az meríti az akkumulátort vagy a hálózatiról veszi az áramot?" - Valamilyen szinten mindig merül az akkumulátor.
Meg kell nézni mi van az USB dugasz fölött ráfirkantva. Általában 1db "ALWAYS ON" USB-C Gen1 szokott lenni a gépen max. 2db-ot még nem láttam / nem emlékszem.
De ha BIOS-ban kikapcsolod (ha ki lehet egyáltalán), akkor nem fogja tölteni. -
aleister
veterán
válasz
echterion #107983 üzenetére
Igen, az anyagi keretes részét a "milyen notit vegyek" totyikban már végigjártam.
Korábban DTP-ztem, fotófeldolgoztam én is, így van valami rálátásom az Adobe termékek lelkivilágára igaz inkább Lightroom és Photoshop oldaláról. Egy gamer noti megfelelő lesz erre a célra. Végül az Asus TUF és a ROG Strix maradt fent a rostán. A partner majd eldönti, hogy melyiket szeretné.Köszönöm még egyszer a válaszaid!
-
válasz
Bluesummers #107979 üzenetére
Bizony a Razer-ek hőkamrái válogatás nélkül romlanak el. Pont tegnap járt nálam egy új 4090-el szerelt Razer Blade 16 amiben elf.sta magát a VC. Garanciális lenne, ha lenne itthon support hozzá. De nincsen. És annyira új modell, hogy még az Alin sincs hozzá alkatrész, a Razer meg nem szolgál ki még fizetősen sem ügyfelet alkatrésszel 😭
-
-
Adi01
tag
Ti, hogy szoktátok a laptopot hagyni ha kikapcsoljátok? Bedugót töltővel vagy kiszoktátok húzni a laposból? Mert olvastam már mindenfélét, hogy mi a jó az aksinak. Lenovo akkumulátor kímélő az be van kapcsolva.
Illetve ha kikapcsolom a laptopot hálózatin marad de bedugom az állandó töltést biztosító usb ss-be a fejhallgató töltőjét akkor az meríti az akkumulátort vagy a hálózatiról veszi az áramot? -
aleister
veterán
válasz
echterion #107978 üzenetére
A magyar KKV szektorban a legtöbb helyen ez nem így működik.
A célgépet nem akarják megfizetni, szóval prezentáljak valami olyat, ami fele annyiért hasonlót tud.
A megyében a legnagyobb célgép/gyártósor/kollaboratív robot gyártó cég nem veszi meg a villamos-, gépészmérnököknek CAD-hez a workstationt, helyette random Asus ROG-okkkal bohóckodnak. Akkor mit várjunk a nagyságrendileg tizedakkora cégektől?
A fordított helyzet meg amikor pályázatot nyernek és mennek a titkárnőknek a Legion-ök Word meg Outlook alá.Ódákat tudnék erről írni, de mindegy is. Szóval én tudom, hogy mi kéne, de kénytelen vagyok fórumozgatni a helyettesítő termékek miatt, amik beférnek a partner aktuális költségkeretébe.
-
válasz
Frozen #107951 üzenetére
Helyes. Nem szabad elvakultnak lenni.
Én anno 2001-ben Asus-szal kezdtem, aztán MSI, aztán Lenovo, HP, Toshiba (q-va jó mini basszus hangszóróik voltak!) asszem Qosmio széria, Alienware-k, DELL-esk, CLEVO-k, XNOTE, ELUKTRONIX, Medion Erazer, HyperBook, Fujitsu …. Acer Ferrari változat, sima Acer, MacBookok … az alfajokat a márkákon belül nem írom le, mert viccen kívül itt hardveraprón 40-50 sor lenne.Összesen kb. 500-1000 laptopom volt (passz, nem számolom már XD), amit legalább 2-3 óráig használtam.
Mára úgy vagyok, ha a bekapcsolás után vagy nekem, vagy
a kliensnek egy rohadt fapiszkát is moddolnom kell, lejjebb venni 1-2% teljesítményt, hogy ne főljön meg, vagy extra programban guberálni, vagy képernyőt kalibrálni.Ha én ennyire el vagyok pi..ásodva, akkor mit szóljon @Killhates, aki ezeket még ráadásul javítgatja is??
Sajnos MSI-hez nem volt szerencsém mostanában, se 17-18”-os Alienwarekhez. Egy Medion Erazer 4090-eset akartam próbálni, de aki itt árulja az nagyon szerencsétlen sales emberHiába írtam, telefonáltam neki, nem válaszolt…hát akkor csak hirdessen, majd szerzek máshonnét.
Razerhez se volt szerencsém sajnos, bár ahogy hallottam, ott pont a vapor chamber a sorozathibás. Neten is van róla infó.
Továbbá, ha a garanciát nem tudom EU-n belül érvényesíteni, vagy ami nekem rohadt fontos, resetelni a warranty-t, addig Lenovo marad a favorit. -
aleister
veterán
válasz
echterion #107974 üzenetére
A Ryzen AI 300 sorozat már megjelenet, és abban Zen5-ös magok vannak,. Ergo az asztali 9000-es sorozat mobil megfelelőjeként lehet rá tekinteni. De ez egyébként részletkérdés.
Alapvetően DTP-zni kell (Adobe Indsign, Illustrator nagyrészt). Legjobb tudomásom szerint ezek profitálnak cpu és gpu számítási teljesítményből is. Eddig egy HP probook-ot használt a user, de nagyon elkezdett neki melegedni. És nem a lehajtott kijelző miatt, mert arra panaszkodott, hogy a billentyűk is érezhetően melegek. Szóval gyanítom, hogy fel volt neki hajtva.Jobb híján gondoltam teszünk egy próbát egy gamer notival, mert annak acélosabb a hűtése és van dedikált vga benne, ami biztos gyorsít a számításokon, leveszi a terhet a cpu-ről, stb.
-
echterion
nagyúr
válasz
aleister #107973 üzenetére
Még nem jelent meg 9000-es Ryzen laptop, szóval csak egy gen a difi (sőt, sén még nagyon a 8000-esből em láttam még notit). Illetve gamer gépnél ne a cpu-t nézd, hanem a vga-t. Ha meg cpu intenzív munkára kell a gép, akkor nem biztos, hogy a gamer notik a te célcsoportod.
-
aleister
veterán
válasz
echterion #107971 üzenetére
Amit linektél az egy kettővel ezeletti generációs Ryzen 8 GB rammal, amit én néztem meg 13. genes i7-es konfig 16 GB-vel. Ez utóbbival megegyező volt mindhárom noti , amit írtam a könnyebb össezhasonlíthatőság végett.
Én személy szerint jelenleg Ryzen párti vagyok, de nálunk a cégnél szemellenzős fanboy a szakmai vezető. Szóval az AMD platform sajna kieesett.peet05:
Van a usernek direkt DTP-re egy nagyobb monitora. Egyszer jártam nála, akkor le is volt hajtva a noti kijelzője. -
-
echterion
nagyúr
válasz
aleister #107966 üzenetére
Hűtés, csökkentett teljesítményű gpu-k, kijelző, ház. Ez utóbbi van, akinek bejön, nekem személy szerint túl merev műanyag. Minden Nitro ilyen. Amit kinéztél Nitro-t: 75W-os gpu a 115W-os helyett, közös hűtés cpu-vga tekintetében (egyik fűti a másikat, emiatt rosszabb lesz a gpu teljesítménye játékok alatt), 60%sRGB-s kijelző, ami maximum az elfogadható kategória egy gamer gépnél, de inkább alatta van, a ház szintén alsópolcos.
Ennél 100ezerrel olcsóbb a 4050-es Asus? Hol? Nincs egy hete, hogy én ilyet vettem a lányomnak (igaz, akkor ennél is olcsóbb volt), ez mindenben jobb, mint a Nitro.
-
Csupati
őstag
válasz
MaxxDamage #107967 üzenetére
Ha csak netezik arra jó lehet.
-
aleister
veterán
válasz
Ubul86 #107968 üzenetére
Köszi, mindjárt ráguglizok.
Egy ASUS ROG Strix G16 G614JU-N4126 és egy Acer Nitro ANV15-51-78CQ került képbe. Kb forintra azonos árban vannak (az Asus drágább 10e-vel, cserébe 1 TB-s SSD van benne). Ezek ugyan csak RTX4050-et hajtanak, viszont biztosan beleférnek a keretbe.Sajna az ASUS TUF Gaming F15 FX507VV-LP147 az RTX 4060-nal majd 100e-vel drágább.
-
Ubul86
őstag
válasz
aleister #107966 üzenetére
többnyire a ventik egymás mellett vannak, közös hőcsővel ellátva. Hűtés tekintetében nem valami erősek.
Bár érdemes megnézni az adott gépet szétbontva neten, hogy az épp hogy van összeépítve, de kicsit siralmas volt látni pár hete nem régi Nitrot úgy, mint ami nekem volt még 2020ban, kb semmi sem történt odabent, hogy jobb legyen -
MaxxDamage
félisten
válasz
FőDudu #107962 üzenetére
Egyik rokon meg ilyen Asus gépet vett, de én mondtam neki, hogy azért kár pénzt adnia, de megvette..no mind1! Ő tudja...
(szerinte)
-
aleister
veterán
válasz
Juhaszatti #107963 üzenetére
...és FőDudu:
Köszi a választ urak! Sejtettem én, hogy bukó, de mindig jól jön a megerősítés. -
Juhaszatti
addikt
válasz
aleister #107961 üzenetére
Egyetlen venti van benne. Viszont a legnagyobb hátránya ennek a gépnek, hogy a "Thin" kivitel miatt 45W-ban van korlátozva a videokártya. Szóval gyengébb mint mondjuk egy Asus vagy egy Lenovo ugyanígy RTX 4060-al.
Így tud elég lenni az a karcsú hűtés ami benne van.Ugyanez igaz az MSI Cyborg modelljeire is.
-
aleister
veterán
Sziasztok!
MSI Gaming NB Thin GF63 12VF-1279 esetében a "Thin" kivitel mennyit ront a hűtés minőségén? Mivel laposabb, kevesebb helyből kell kihozni a coolert is gondolom. Ez használat közben okozhat limitációt a "normális" kivitelhez képest?
-
Ubul86
őstag
válasz
MaxxDamage #107958 üzenetére
egyik gépemmel még 120 GB-os ssd-vel dolgozok,kb 70 gb szabad hellyel
abból a fejlesztői közeg levett már 20 gb-ot
de az csak ilyen napi 1-2 órára bekapcsolós, mikor befekszek az ágyba
-
MaxxDamage
félisten
válasz
Bluesummers #107957 üzenetére
Vagy még jó hogy nem 128GB nem?
-
válasz
st3v3np3t3r #107955 üzenetére
Tudom, de akkor is. 1×1TB kellene a minimumnak lenni (de engem nem kérdeztek meg). Még jó, hogy nem 256GB
-
Ubul86
őstag
válasz
FőDudu #107953 üzenetére
én Acer párti voltam sokáig, több szérián át azt vettem, sima és gamer között is. Aztán persze nem javult a nitro a hűtésével. Bár imádtam a Nitro 7-es szériát a fémházzal, ami érdekes módon azóta sincs, de lett helyette Lenovo...majd most az Asus a 4090-el
sose gondoltam volna, hogy majd pont Asust fogok venni egy Lenovo Legion 5 után. El nem adnám most, és még jóideig, az biztosaz más kérdés, hogy meddig fog kiszolgálni, de bízom benne, hogy nem évül el 2-3 éven belül a 4090
-
st3v3np3t3r
nagyúr
válasz
Bluesummers #107947 üzenetére
Ebben legalább 2 m.2 ssd foglalat van,a nyomoronc hp még a második m.2 slot-ot is kispórolta
egy fél millás gépből, holott bőven elfért volna benne...
A victus akkuja siralmas... 3 kisütés/töltés(100ról 5ig/fullra töltés) ciklus után 10%-ot vesztett az akku a kapacitásából...
-
Frozen
addikt
válasz
FőDudu #107953 üzenetére
Én kimondottan utálom a vörös vonalat nem is szeretném tovább feszegetni a témát ez ügyben.
Amit linkeltem neki lenovot szerintem ár érték arányban és minöségben is egy viszonylag jó választás. Nem tudom milyen a csatlakozo front és a kijelző benne ennek nem néztem utána.De ha nagyon kell akkor még ott a legion 7 es is csak az már picit drágább árszegmens. Az msi ennyi pénzért jelenleg nem árúl ilyen kalibert és azt is mondhanám ezzel a gyártóval a covid ota nagyon elszaladt a ló ,mert értem én vannak a raid gépek na de 3-6 ezer euroért ipari hulladék az összes normális ember ennyit max akkor fizet egy gépért ha pénzt is tud vele keresni.Gamerkedésre nagyon túlárazott. -
-
-
Frozen
addikt
válasz
Mydgard #107950 üzenetére
Én soha nem voltam elvakult egy márka íránt msi-t kedvelem régóta nekem az a tapasztalatom vele hogy egy szuper gép annak ellenére is ,hogy több műanyag van benne mint az átlag gépekben.
De a lenovo ár /teljesítmény arányban és minöségben is viszonylag nagyon is elől jár.Ráadásul a hűtésűk is elég baráti. Nekem egyedül a 16" nem jön be csak 17 vagy ez felett.
Hp ról az a véleményem ,hogy túlárazottak és ahoz képest elég gatyik is. Most külön az oment nem ismerem viszont 2 db hp laptopja is volt tesomnak mind2 elég hamar megdöglött.Ahoz képest még a régi ex630 am a mai napig megy msiből -
Mydgard
tag
válasz
Juhaszatti #107946 üzenetére
"De talán hasznos, ha megosztom a gyakorlati tapasztalatokat."
Nem vitás, köszönöm. -
válasz
st3v3np3t3r #107939 üzenetére
A játékgyártók jó szemetek. Néha 512GB SSD-vel is adják, nem is ritka ... Mondjuk szerencsére pont ez a legkisebb költség.
https://psref.lenovo.com/Product/Legion/Legion_Pro_7_16ARX8H
De azt nem értem ki az a hülye, aki CTO-sként 512GB SSD-vel kéri...Én meg nem módosíthatok rajta, mert ahogy kiadta Lenovo, úgy kell tovább mennie.
-
Juhaszatti
addikt
válasz
Mydgard #107945 üzenetére
Korábban én is szervizben dolgoztam, most más miatt ugyan, de napi szinten fordulnak meg mindenféle laptopok a kezeim között, amiknek egy részét szét is szoktam szedni.
Alacsonyabb kategóriákban előfordulnak minőségi problémák minden gyártónál, de ebben a kategóriában ahol most nézegetünk, egyik nagyobb márkánál sem jellemző. Nincsenek komoly minőségbeli eltérések.
Persze eszem ágában sincs eltántorítani a HP-tól, ha bevált maradj csak annál.
De talán hasznos, ha megosztom a gyakorlati tapasztalatokat. -
Mydgard
tag
válasz
Juhaszatti #107944 üzenetére
Az hogy "tularazott" szerintem ertheto annak, akinek mar volt HP Omen es kiprobalt mar mas markakat is, megvan az oka, a minoseg.
De ez az en szubjektiv velemenyem, a szervizes baratom is meselt dolgokat, mikkel talalkozik milyen markakkal es csak fogja a fejet, az Oment o is dicserte.
-
Juhaszatti
addikt
válasz
Mydgard #107942 üzenetére
Nem az üzlet túlárazott jelenesetben, hanem a HP. Ha megnézed, RTX 4070-es gépet már 630.000-től lehet náluk venni. Csak az nem HP.
Ebben pl már sokkal jobb kijelző van mint az Omenben, a proci is újabb egy generációval, és 140.000-el olcsóbb. LegionA Ryzentő amúgy nem kell tartanod.
Teljesítményben fej fej mellett vannak az Intellel, viszont abban évek óta jobbak, hogy kevésbé melegszik, és valamivel kevesebbet is fogyaszt. Ráadásul az Intelnél az utolsó 2 széria elég problémás is a Ryzenekhez képest.
Ha egy szimpatikus konfig van Intel és AMD verzióban is, én most biztosan az utóbbit választanám. -
baro32
aktív tag
válasz
Mydgard #107942 üzenetére
Szia
Nekem is bejönnek a HP OMEN Laptopok de nem aszt mondom hogy nem próbálnák ki egy másik márkát de mikor váltani szerettem volna akkor ez volt megint elérhető árban
Elődje egy HP OMEN 17 -volt i7-8750H és GTX1070 társaságában és mivel úgy általában meg voltam elégedve vele 5év használat után váltotta le a mostani ami már i9-13900HX és RTX4080-as evvel nem aszt mondom hogy nincs jobb de az akkori jelenlegi helyzetben ez volt az ésszerű döntés -
Mydgard
tag
válasz
Adi01 #107941 üzenetére
Helló!
Nem kapkodom el, minden megoldást megnézek.
Köszi a tippeket mindenkitől, sőt jöhet mindenféle javaslat!
A Radium túlárazott nem kérdés, viszont a 4070-es kártyák között is, új gépeket nézve, közepes áron van, szóval... Magyarországon úgy látom úgy en bloc túl van árazva minden. Kb. 850-900 ezerig elmegyek, örömmel veszek minden ötletet.
Amúgy én pont a Ryzen prociktól félek, régen nem voltak jó tapasztalataim az AMD-vel.
-
Adi01
tag
válasz
Mydgard #107929 üzenetére
Miért ragaszkodsz a HP Omenhez mit tud? Tényleg kíváncsi vagyok.
Én annyira nem értek a laptopokhoz max annyit, hogy nem rég vettem laptopot de szerintem borzasztóan túl van árazva a Hp nézegettem én is és most még mondják itt többen nem jó a szervize sem.
Intel CPU tól nem tartasz? Ilyen árkategóriában azért a helyedben én próbálnék valami olyat venni ami tuti jó, mert most pont ott vagyunk, hogy lehet jó lesz az intel de lehet hibás széria az i7 és i9 jelenleg. Bár a laptopokkal "nem foglalkozik" úgy tudom egyelőre az intel, mert hogy azok nem hibásak de azért az internet népe más mond ha utána olvasol.
Én tuti ilyen árkategóriában már AMD-t választanék.
Mondjuk nekem is intel vande elvileg az szerencsés proci, mert kimarad az intel botrányból és nem is olyan árkategóriát képvisel, mint amiket te nézel.
4070-es kártya 871 ezerért?
beleraknak egy 240hz kijelzőt 300 nit-el?
Legion pro 500 nit, G sync stb stb.
Tuti lenovot néznék a helyedben vagy negatív tapasztalatod van a márkával?
pl Bluesummers fórum társnál van ryzen 9-es 4090-es kártyával 500 nit-es 240hz kijelzővel.
Xerath404 -nél is vannak laptopok bár nála most ryzen 9-et nem láttam de vele is érdemes felvenni a kapcsolatot. -
Semin
őstag
válasz
st3v3np3t3r #107939 üzenetére
Én is lecseréltem egy WD Black 2TB-ra, de csak azért mert elég jó áron vesztegette akcióban az Amazon.
BTW el lehet férni 1TB-on is, ha csak játékokat tárolsz a gépen.Ha nem jár gari vesztéssel én inkább utólag cserélem, mint egy nagyobb modellt fizessek ki.
-
st3v3np3t3r
nagyúr
válasz
Bluesummers #107938 üzenetére
Erről az 1tb ssd-ről is lassan leszokhatnának a gyártók, játékra tervezett gépnél már lassan semmit sem fog érni
-
válasz
Mydgard #107931 üzenetére
Hát ha ennyiért ezt Te megveszed bakker, akkor igazi márkahű vagy!
Ezen szerintem 100%-os haszon van, ha nem több.
Anno volt egy lengyel disztri, behoztam kb. 6db HP Oment RTX 4070-tel, de messze alacsonyabb áron mint ez az 1900EUR.Ezt látom az általad nézett gép árának 20%-kal olcsóbban
HP OMEN Transcend 16-u0011nw Renew (8R4F2EA)
WQXGA IPS 240Hz 16"
Intel Core i7-13700HX
32GB RAM DDR5-4800
1TB SSD PCIe Gen4 NVMe M.2
NVIDIA GeForce RTX 4070 8GB
US international (qwerty) billentyűzetAlábbi link csak termékinfó miatt teszem be.
https://www.hp.com/pl-pl/shop/products/laptops/omen-transcend-laptop-16-u0011nw-8r4f2ea-akd -
Juhaszatti
addikt
válasz
Mydgard #107933 üzenetére
Az ár jogos, benéztem valószínűleg
Az Emag rendszeresen árul nálunk is román billentyűzetes gépeket, ráadásul sokszor fel sincs tüntetve, csak annyit írnak hogy "nemzetközi".
Máshol is előfordul cseh/szlovák bill. De jellemzően tényleg angol, üzleti gépeknél meg a német billes a leggyakoribb importált. -
RM007
addikt
válasz
MaxxDamage #107811 üzenetére
Ifjú tanítványom hol jár a csomagod?
Az erő veled lesz! Remélem a dark kiszerelést kapod.
-
Mydgard
tag
válasz
Juhaszatti #107932 üzenetére
Azt az árat, amennyiért megtudod venni.
Buy new: €1,699.00
Buy new: €2,049.00Mindkettő új.
Igen a radiumos cseh import, de angol billentyűzetet írnak, gondolom az is. Én másfélével még nem találkoztam magyar üzletben, a magyaron és angolon kívül.
-
Juhaszatti
addikt
válasz
Úgy látom az Amazonos linkeknél az újracsomagolt/esztétikai hibás gépek árát adtad meg, nem a teljesen újét.
A termékinfós linkeket megnézve színtérlefedettségben és fényerőben azonos a QHD meg a FullHD variáns. Viszont a QHD-s modell cikkszámára keresve kizárólag cseh találatokat hoz. Ha esetleg azt választanád, én futnék egy kört a helyedben az üzlet ügyfélszolgálatával, hogy milyen nyelvű a billentyűzet, nincs-e elírás az oldalon. Nem hazai cikkeknél ilyen sajnos előfordulhat bármelyik boltnál.
Összességében én valószínűleg egyébként a 4080-ast választanám az ajándék fejessel, ha belefér a keretbe.
-
Mydgard
tag
válasz
Csandi #107930 üzenetére
A 3-as kijelzője:
40,9 cm-es (16,1 hüvelykes) 240 Hz-es kijelző IPS technológiával, QHD felbontás (2560 x 1440), 3 ms válaszidő, vékony keret, tükröződésmentes kezelés, kékfény-csökkentő funkció, 300 nit és 100% sRGBAmúgy pont ezért preferálom az Oment, mert nagyon szép a kijelzője. Az előző Acer Predator Heliosnál azzal kezdtem, hogy kicseréltem a fakó gyári kijelzőjét egy Samsungra...
Az eredeti favoritom amúgy ez volt, de a 4060-as kártyát elég gyengének találom, mondjuk az OLED kijelző megérne egy próbát:
4. [link] 1900 Euro QHD 240hz RTX 4060 angol
-
Csandi
őstag
válasz
Nos, legjobb tudomásom szerint a qhd 240hz-es kijelző nem csak felbontásban és képfrissítésben jobb mint a másikak, hanem fényerőben és színekben is (javítsatok ki ha nem így van).
Ha viszont így van, és sokat használnád a laptop kijelzőjét akkor úgyis az adja az élmény legnagyobb részét, tehát azt választanám.
Ha viszont sokat van monitorra kötve és a laptop kijelzője viszont irreleváns számodra, akkor inkább az erősebb vidikarisat, amihez mlg egy grátisz fejes is jár ahogy látom, amit vagy eladsz és annyival olcsóbb volt, vagy ha pont kell akkor megspóroltad. -
Frozen
addikt
válasz
Mydgard #107922 üzenetére
Azért nem jönnek minden évben új szériás gépek.(a hűtéseket sem dolgozák át csak ujabb videokártya szériáknál nyilván szuper meg iylen olyan model ráncfelvarása nem annak számít) És az nvidia gpu elvileg 30-50% is gyorsabb lehet. Persze az árakról és modelekről még semmi info de tuti hogy le fognak esni a 30xx szériás gépek árai hiszen már 2 generácioval öregebbek lesznek.
Nekem 8 hogy csinálod én minden esetre csak annyit mondok kár kapkodni. Na meg érdemes mérlegelni van e értelme egyáltalán kicserélni a mostanit.Én személy szerint ugy vagyok vele hogy jó az ami van arra amivel játszok felesleges ujabbat vagy erősebbet venni csak hogy legyen értelmetlenűl a pénzt meg elbukjam vele. -
cynric
tag
válasz
Mydgard #107925 üzenetére
Én kb. 2 évente váltok, eddig valahogy így: MSI GX610, Lenovo G580, Asus N551, Asus GL552, Lenovo Y520, Dell G5, Lenovo Legion 5i, HP Omen 15, Asus G17 és úgy néz ki Legion Pro 5 lesz a következő. Minden váltáskor szinte 0-ról kellett kezdeni a tájékozódást, mert 2 évente az ajánlott márka modellje is lehet kerülendő és fordítva. Persze ezek között is volt olyan biznisz, aminek nem lehetett ellenállni, ezért is a márka váltás, nem bántam meg. Amúgy egyre nehezebb szerintem jól választani. Nincs tökéletes vagy ami közel van hozzá, az ár-értékben ratyi általában. Mivel nekem Dell és Asus esetében is el kellett mennem a csereigazolásig, ezért most már a szervizháttér, forgalmazó is fontosabb nekem mint valaha. Emiatt én kerülném a bizonytalant, vagyis a jelenlegi HP-t, mindezt úgy, hogy semmi bajom nem volt az Omennel, azon kívül, hogy maxQ 3070 volt benne.
-
Juhaszatti
addikt
válasz
Mydgard #107925 üzenetére
A magyar billentyűzet kérdése az sajnos a HP-n múlik, nem a hazai viszonyokon. A Lenovonál vagy az Asusnál a teljes termékpaletta, az RTX 4090-es, 1,5-2 milliós gamer notijaik is magyar billentyűzettel vannak itthon.
A HP valószínűleg nem érzi elég fontosnak a magyar piacot. -
Mydgard
tag
válasz
Juhaszatti #107924 üzenetére
Írországban meg Németországban is van kontaktom, tudnék most vásárolni onnan rajtuk keresztül, de nem találtam meg azt az átütően jobb ajánlatot az elmúlt napokban... Jelen állás szerint Rádium lesz, nincs mit tennem...
Angol billentyűzettel természetesen, mert kis hazánkban már erre is lusták, hogy a komolyabb gamer laptopok magyar billentyűzetet kapjanak. Ragaszkodom a HP Omenhez, mivel teljesen meg vagyok elégedve vele több más márka után, szóval a járatlan utat inkább nem hagyom el. Drágább, de meg is van az oka.
-
Juhaszatti
addikt
válasz
Mydgard #107923 üzenetére
Ha itt nem is, de általánosságban véve van.
Vannak márkahű emberek pl. Hiába van olcsóbban mondjuk Asus 4060-al, ő akkor is az ugyanolyan kategóriájú 4050-es Dellt fogja megvenni, hiába drágább, és hiába nem jobb semmiben sem.
Na meg sok egyéni preferencia van még a hardveren kívül. Design, hűtés, kijelző, a portok elosztása, stb. Ha valakinek valami miatt a gyengébb jön be drágábban, azt fogja venni. Nem egy ilyennel találkoztam már.A külföldi beszerzésű gépek az meg egy másik téma. Ott a külföldi beszerzési forráson múlik az ár, és aszerint fogja belőni a hazai kisker is + a saját haszna. Jellemzően az Omen széria pont ilyen.
Sajnos a HP-nak, legalábbis a gaming vonalon, nagyon gyenge a hazai képviselete. Még a Dell is jobb ilyen téren, pedig ők sem túl erősek. -
Mydgard
tag
válasz
Juhaszatti #107921 üzenetére
Én elhiszem neked, de a gyengébb hardwaret ki fogja drágábban megvenni, van ilyen hülye itt?
-
Mydgard
tag
válasz
Frozen #107920 üzenetére
Ha így néznénk akkor mindig várni kéne valamire és sose vennénk semmit
, szóval nem várok mert 3 évente eladom a régit és az árát kiegészítve megveszem az újat. Amúgy meg olyan eszeveszett árcsökkenéseket nem produkálnak az új generációk kijövetelei, max ha ha már nagyon meg akarnak szabadulni a készleteiktől és elkezdenek akciózni, de pont akkor és ott kell lenned egy rakat pénzzel, hogy jó vásárt csinálj.
-
Juhaszatti
addikt
válasz
Mydgard #107919 üzenetére
Az árazás sosem a hardveren múlik egy kiskernél, hanem a beszerzési árakon, gyártói promókon, gyártói támogatásokon. Nem véletlen ha egy 4060-as gép néha olcsóbb tud lenni, mint egy másik gyártó 4050-ese.
De a gamer HP-t hazai forrásból el kell felejteni. Ha akad is itthon, jellemzően az is külföldi beszerzés, ami nyilván drágább lesz, mintha közvetlenül külföldről rendelné az ember.
-
Mydgard
tag
válasz
st3v3np3t3r #107890 üzenetére
Most tervezem lecserélni a HP Omenemet egy újabb variánsra és leveleztem egy csehszlovák Misi mókussal, lehet úgy tűnik - nekem is - hogy távoztak, de visszatérnek.
"Hello,
thank you for your message.
Not currently, but a market in Hungary is planned in the coming months.S pozdravem a přáním hezkého dne
Gigacomputer a.s.
Luboš Hanák
Odborný IT technik / Senior IT technician"Már pedig ha üzlet lesz, akkor szervíz is lesz. Mert ez ami jelenleg tapasztalható most Magyarországon HP gaming szintéren az tényleg kabaré. Semmi választék, ami meg van az csak a Radiumnál, azok meg abszolút pofátlan árakon árulnak mindent (van ami 50%-kal drágább, mint külföldön) illetve már az árazásuk is egy elmebetegség, még arra se figyelnek ( pl. az erősebb hardverek olcsóbbak).
-
MaxxDamage
félisten
válasz
Evil Snowman #107915 üzenetére
Köszi!
Közben én is találtam, de ezeket is átküldtem neki! -
Ubul86
őstag
válasz
MaxxDamage #107914 üzenetére
ez elég ciki
vegyen az ember átalakítót, amit kb évente max ha egyszer használ...
-
Evil Snowman
őstag
válasz
MaxxDamage #107914 üzenetére
-
MaxxDamage
félisten
Rokon vett egy VivoBook laptopot és nincs rajta LAN port, ez még olyan modemet kért a Digitől amin nincs WiFi...na mondom jó vásárt csinált!
Ilyen esetben hogyan lehet megoldani a LAN -ra csatlakozást?
USB-C tó LAN cable vagy átalakító van? -
Szepi-21
újonc
Köszi mindenkinek a választ .
-
válasz
FőDudu #107906 üzenetére
Azért van így megoldva, mert MXM-ről beszélünk
Ez a gép kb 15 féle kártyát "megeszik" és akkor még felhasználóbarátabban gondolkodtak, azaz a nem kritikus hőtermelésű komponenseknél majd megoldja a júzer a gappadozást és pl ahol az Nvidiánál egy FET van ott az AMD-nél egy sokkal magasabb fojtótekercs. -
-
Muerte
Topikgazda
válasz
Frozen #107896 üzenetére
Az enyémnél van 5mm kb. a vrm sor és hűtő között,de az sem egyenletes távolság végig mert a hűtő közepe táján van egy 2mm-es bemarás sáv is,de még az sem szimmetrikus,minek is lenne az
.Ez is hasonló gány gép már mint Mikié volt régen.AW18-ba egy teljesen más kártya mint a gyári paraméterek.Nyilván ki tudtam volna méregetni,sok-sok AW-t megcsináltam régen..de lusta is voltam rá,meg okafogyott is mivel nincs terhelve a kártya.
A K5-pro nálam is pontosan ugyanolyan "kemény rágó" ahogyan írtad,ezért kérdeztem van-e valami puhább és tartósabb cucc,mert láttam sokkal lágyabb az amit Attila mutatott a képeken. -
Új hozzászólás Aktív témák
● A topikban hirdetni TILOS!
- OHH! Dell Precision 7560 Tervező Vágó Laptop -70% 15,6" i7-11850H 32/1TB NVIDIA A3000 6GB FHD
- Ohh Lenovo ThinkPad P15 G2 Tervező Vágó Laptop -75% 15,6" i5-11500H 32/1TB RTX A2000 4GB /1 Millió/
- LÉZEREZÉS! külföldi billentyűzet magyarra kb. 20-30p alatt!
- Bomba ár! HP EliteBook X360 830 G8 - i7-1185G7 I 16GB I 512SSD I 13,3" FHD Touch I Cam I W11 I Gari!
- Bomba ár! Toshiba Satellite Pro R50-C - i3-6G I 4GB I 128GB SSD I 15,6" I HDMI I Cam I W10 I Gari!
- AKCIÓ! FEHÉR ipad pro 13" M4 billentyűzet, VADIÚJ! EU-MAGYAR átvilágítós (lézeresen)
- Kaspersky, BitDefender, Avast és egyéb vírusírtó licencek a legolcsóbban, egyenesen a gyártóktól!
- Hp USB-C/Thunderbolt 3 dokkolók: USB-C Universal, G2, G4, G5, Hp Elite/Zbook- Thunderbolt 4 G4
- LG 27GP850P-B - 27" NANO IPS - 2560x1440 - 180Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - AMD FreeSync - HDR 400
- MacBook felvásárlás!! Macbook, Macbook Air, Macbook Pro