Hirdetés
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- GoodSpeed: Márkaváltás sok-sok év után
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- eBay-es kütyük kis pénzért
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- LordAthis: Mission: Imposible? - Együtt 1333 és 1600 MHz, ECC/Non-ECC
- Gurulunk, WAZE?!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Adi01
tag
válasz
Xerath404
üzenetére
Amiket mostanában olvastam és tudok, hogy jelenleg laptopokkal nem is foglalkozik az intel azt mondja azoknál nincs ilyen hiba. Asztali procik esetében kiterjesztette a garanciát. [link]
Kommentek valami olyasmit írnak, hogy 5ghz alatt a stepping B0-ás laptopoknál kevesebb az esély a hibára, mint az asztali társaiknál. Mondjuk egy i9 14900HX már rögtön kiesik ebből kőrből nem? Az 5.8Ghz-et is tud.Itt is a stepping a téma:
"yes,if there is no error in 1 hr, the cpu should be ok, then you can try large ffts,its to test ram, if both is fine and no error,i think it will be less likely to be the cpu and ram
and out of my curiousity could you provide a CPU-Z screenshot? I heard that 14400f should have two kinds, and it may could be identify by steeping in CPU-Z, for B0, that is new cores of 13/14th gen, it should have 2mb L2 cache per Pcore on the chip, and been cut to 1.25mb per Pcore, for C0, it is like 12th gen die and have 1.25mb L2 cache per Pcore natively.
if your cpu is B0 steeping, i think it may (only my personal speculate)related to recent "instability issue" forrás: [link]Redittes:
The only affected stepping seems to be RPL B0. All other steppings used in 13th/14th gen CPUs (C0, H0, J0, and Q0) seem to be unaffected.
List of RPL CPUs with B0 stepping:
All desktop i5 K-skus, i7s, and i9s, the i5-14600, and some i5-13400(F) and i5-14400(F)
All RPL Xeons
All i5, i7, and i9 mobile HX-skus except for the i5-13500HX and i5-13600HX and some i5-13450HX and i7-13700HX
The i5-13400(F), i5-14400(F), i5-13450HX, and i7-13700HX use a mix of ADL C0 and RPL B0. forrás: [link] -
válasz
Xerath404
üzenetére
Én pár 100 pontot vesztetem a cb23-ban szóval a teljesítmény vesztés részemről minimális. A hisztéria része igaz a történetnek, szerintem ne terjesszük, mert aztán nem tudjuk majd eladni a szarjainkat
.
Amíg winrar és winzip bench-ekkel való kínzást túléli hiba nélkül, addig nem kell izgulni. -
-
FőDudu
veterán
válasz
Xerath404
üzenetére
Ex kollegam iszonyatosat szivott vele. 159 JTDm. Vagy felkapcsolt a xenon vagy nem. Oldalankent. Szoval 5-10 le es felkapcsolas aran talan bekapcsolt mindket oldalon.
Kb egyszerre indultunk haza, lattam amikor biluxolgatott.Kicsereltek az izzokat, a trafokat, a vezerlest, stb. Sose lett jo. Pedig megvette a gyari izzokat a gyari trafokat, stb...
Ehhez kepest nekem a 156 JTS Sportwagonnal semmi bajom nem volt. Csak nem volt hozza az a szivocso.
El is vitte boldogan az elso telefonalo. -
fordjee
aktív tag
válasz
Xerath404
üzenetére
Nahát, mindenhol vannak alfások😀 Nekem 159 van és Giuliettára tervezek majd váltani de nem tudom rávenni magam a 159 eladására, pedig muszáj lesz. Vezettem pár napig egy 3-4 éves Hyundai i30-at, most egy 2010-es full extrás mondeot, tegnap visszaültem az Alfába, valahogyan sokkal jobb abban ülni. Pedig a Mondeo automata amit imádok de akkor is.
-
FőDudu
veterán
válasz
Xerath404
üzenetére
Dehogyis. Sportwagon utan nincs masik a kinalatukban ami hasonlo lenne.
Abba ultem amit Covid kozepen kaptam. Golf 7.5 kombi.(igaz, ra par honapra a nejemnek sikerult ugy autot vasarolni, hogy 4 heten belul megkapta az uj Corolla-t.)(szoval volt az az eset, amikor nem kellett evekre elore megrendelni...)
-
echterion
nagyúr
válasz
Xerath404
üzenetére
Az oled-et értem, azért hardveresen a 4050-et én nem nevezném upgrade-nek a 3060-hoz képest, de ezen nem veszünk össze, ha neked ez kellett, nyilván ezt kellett megvenni. Szóval gratu és használd egészséggel.
Pár tesztet azért remélem, betolsz majd ide nekünk, hogy legyen min csámcsodnunk nekünk, mezei windows usereknek a sok almás poszt után.
-
Juhaszatti
addikt
válasz
Xerath404
üzenetére
Az alapgépek ramjához és SSD-jéhez kizárólag akkor nyúlnak, ha bővítést kér a vevő. Kingston NV2-es, Samsung 980, 980 Pro, 990 Pro, és más korábban bővített alapgépekből kiszerelt gyári SSD-kel dolgoznak.
A RAM-ok általában ADATA-k, vagy korábbi bővítés alkalmával kiszerelt gyári Samsungok, SK Hynixok stb.
Wifi kártyát semmilyen körülmények között nem cserélnek. -
surgyi
senior tag
válasz
Xerath404
üzenetére
Igen, igazad van az RTX 4050 a Frame Generation opcióval képes jelentős többletre. Elvileg a DLSS 3.5 viszont már nem csak az RTX4xxx-re hoz támogatást, ha jól tudom.
Ami miatt mégis megelégszek ezzel a 2K-s kijelzős Asus-sal, az egyrészt a ROG mivolta, másrészt ezek az árban olcsó, Rtx4050-4060 -al szerelt laptopok, eléggé gyenge kijelzővel és akkuval szereltek általában. Nekem a játék a laptopon csak nagyon alkalmi tényező, van PC és Xbox Series X is mellette. -
Kelvin
őstag
válasz
Xerath404
üzenetére
Mivel nem szeretnék túl sok időt ezzel foglalkozni, /sajnos már belekezdtem/ az első rtx 3060 vs 4050 videó. Akármennyitt kereshetsz ugyanezt az eredményt találod.
-
törölt tag
válasz
Xerath404
üzenetére
De.
Viszont nagyon úgy tűnik, hogy elég is neki.
MSI Cyborg 15 A12VF Gaming Laptop Review: Is It Worth It? - YouTube
És ez a gyári paszta. Ha nincs garimatricázva egy jobbfajta pasztával még jobbá tehető.
Esetleg egy kis tweak CPU vagy GPU vagy mindkettőnél.
Szóval ilyen határozottan kijelenti, hogy nagyon felejtős minden alátámasztás nélkül...hát nem tudom.Én sem ajánlanám már ebben az ár sávba a 3050/Ti GPU-s laptopokat.
Akkor már inkább egy 4050 az alsóházból mint ez.Talán akciózva lehet találni pár kicsit jobb RTX 3060as gépeket.
-
-
-
vakablak93
őstag
válasz
Xerath404
üzenetére
Érdekes meglátás. Engem mondjuk jottányit sem érdekel hogy mit ér majd használtan, nem eladni veszem a gépet, de valahol érthető.
Hasonlóképp próbáltam vásárolni én is, anno mikor a clevot vettem, meg most a Legionnal ( utóbbi még kétséges hogy sikerült-e).
Ha nem találok megoldást a feketeképes baszakodásra, akkor lehet hogy bevállalom a bukást és megy a fenébe.
-
vakablak93
őstag
válasz
Xerath404
üzenetére
Ebben az esetben, ha ahogy feljebb írod a teljesen letekert graffal tolod, akkor igen, lehet kevés a proci. Ez tipikusan a cpu limites hejzet kifacsarása a gépből.
Meg tudlak érteni hogy bosszantó, és hogy úgy érzed nem oké ez mikor egy kisebb vagyont kiszórsz a gépre.

Már csak azért is, mert én is úgy vagyok vele, hogy mi másért lenne egy gémer laposban több száz Hz-es kijelző ha nem azért hogy fps-ben ki lehessen hajtani.
A desktop 3060Ti-t viszont felesleges laposokhoz hasonlítani.
A Maxwell korszakba tértünk vissza már az RTX30XX sorozattal, átlag másfél kategóriával vagyunk lejjeb a desktophoz képest, a 40XX sorozattal még nagyobb a lemaradás.
Laptopban az neked 3080 szint hogy ott legyél, abból is a gyorsabbak, nagyon nem 3070/3060....ssj81: ha viszont ez a szitu hogy a játék változott, akkor lehet mégis a játék gépigénye sok a gépeknek.
-
vakablak93
őstag
válasz
Xerath404
üzenetére
Értem de ebben hol látod hogy kevés a proci?
Ilyenekre gondolok hogy:
100% cpu kihasználtság és emellett fps droppokat tapasztalsz, vagy ugyanazzal a gpuval de erősebb procival stabilabb játékmenetet stb kapsz azonos gépben?
Ha ezeket előhozza a game akkor kevés a proci mert limitálja a gput.
Ezek engem is idegeltek régen nagyon, szóval meg tudom érteni ha ilyen bajaid vannak.
ecterion: ezzel azért némi vitába szálnék.
Én a haverokkal szeretek kompetitívezni, és valahogy mindig oda jutunk, ha valami más játékot próbálunk, hogy ezeknek a gemeknek messze nincs olyan grafikájuk/gpu igényük többsegében mint a direkt singleplayer AAA játékoknak.Meglepően jól bírják a gpuk ezek alatt a játékok alatt.
-
echterion
nagyúr
válasz
Xerath404
üzenetére
Milyen vga, milyen driver, milyen felbontás, milyen beállítás, milyen netkapcsolat, milyen oprendszer, stb. Ezek nélkül kijelenteni, hogy a cpu a gyenge láncszem, nem lehet. Az említett két gépnél nem a cpu lesz előbb a szűk keresztmetszet az online multiknál, hanem a gpu. Két-három év után ezekkel a gépekkel kompetitivezni kb. olyan lenne, mint most a 2060-as gpu-s laposokkal.
-
vakablak93
őstag
válasz
Xerath404
üzenetére
1440p-ben kevés lenne az a proci?
Nem csak egy gennel ezelőtti csúcs mobil ryzen 7-ről van szó?
Félre ne értsd, én is nagyon adom a kell a normális proci a játékra dolgot, de tényleg elhasal az a proci?
Még Fhd-ban valami multi fps-ben 300Hz környekén hajtva ha azt mondod kevés, de 1440p-ben is elmegy odáig?Nem kötekedésből írok, komolyan érdekel.
Egyébként, én hosszútávon mmorpg gameknél figyeltem meg, hogy ahogy az évek telnek, konkrétan a proci valahogy mindig előbb fogy el mint a gpu....
(Nagyon remélem a mostani gépemmel nem ez lesz, mert akkor az ablakon vágom ki)
-
echterion
nagyúr
válasz
Xerath404
üzenetére
A 4060 és az időtállóság egy mondatban paradoxon.
Főleg a 3070ti-vel szembeállítva. Mellesleg azt se tudjuk, melyik gép micsoda, mégis hány wattosak azok a gpu-k, szóval kb. semmi infó nincs róluk, erre a kérdésre ebben a formában nem lehet felelősen válaszolni.nggabi: ha a 3070ti valami katana vagy tuf, a másik meg pl. legion 5 pro, akkor nem.
-
Sk1z88
csendes tag
válasz
Xerath404
üzenetére
Nekem is gyanús volt, hogy ez nem ugyanaz a minőség és jobban megnéztem, a Lenovo honlapján ez a laptop inkább így szerepel: Lenovo LOQ 16IRH8
Digiprime-nál: [link]Akármennyire is keresem ebben az ársávban ~700k inkább csak kevésbé mellényúlni lehet.
Az Asus TUF [link] esetén valahogy kordában lehet tartani a hőmérsékleteket? -
válasz
Xerath404
üzenetére
"...jelenleg egy teljesen vállalható laptop, ha tudja az ember hogy mit vesz,..."
És mi van akkor ha nem tudja?
"..de mint mindenhol, itt is a vásárlónak igen is utána kell járni, hogy mik a lehetőségei és mire költi a pénzét.."
Pont az történt idejött és megtudta amit lehetett.
"hogy valami drága messze nem jelenti hogy jó"
Ezzel egyetértek.
Én inkább olyan laptopot vennék amit lehetőleg majd nem kell gariztatni. Ami visszatart az a gariztatás.
-
-
válasz
Xerath404
üzenetére
Nem is mondd! Azzal nagyon fölé lőtt az nVidia anno ezzel a sorozatal: a melóhelyemen leselejtezték az összes TitanX-et. Lomi árban eladták a dolgozóknak (40-60 eFt
) , mert volt egy rahedli; általában párban futottak a munkaállomásokban. Lettek helyettük szimplán valami új RTX Quadro-k, de mind egy bughalmaz. Most tart ott a dolog, hogy megmondták mindenkinek, hogy hozzák vissza a régi kártyákat
Van is most sopánkodás... -
nggabi
félisten
válasz
Xerath404
üzenetére
az y510 merült mint a titanic töltőn is.
a 15ach6h 3060-hoz is kis töltőt adtak.
a 16irx8-ban nem volt anya a 2. ssd-nek, a 12 gen procit eladták 13 gennek ezért nem megy 5600MHzen az 5600MHzes ram. a 165Hz-es kijelző jobb volt mint ez a 240Hz-es.most hirtelen más nem jut eszembe

szemét ez az IT világ na

-
laposonly11
senior tag
válasz
Xerath404
üzenetére
Ez a videó nem ér semmit, persze hogy benéz 30 fps alá, csoda hogy megy rendesen egy RTX 3050 ön a Battlefield V, 2042, furcsa hogy ez a kártya így bírja az 1080p -t, és a 128 bites bus nem húzza vissza jobban teljesítményét
!!!
A Battlefieldeknek nemcsak erős proci, de erős VGA is kell, normális sebességet mérni 3060/70 és erősebbekel lehet itt, nekem 3070Ti van és a 12700h al tökéletesen meg vagyok elégedve, alig van drop 60fps alá a Battlefield 2042 ben. A 12700h nak 6 p magja megy 4,7GHz en, ezt melyik régebbi proci hozza, egyik sem, elkeni a száját az összes 11. generációsnak 38% al gyorsabb mulitcoreban egy 11800h nál, szóval igen a generáció váltás látványos! Az meg hogy a legolcsóbb, legalja 12500h is elkeni a száját az előző csúcs procinak, is pontosan ezt igazolja hogy az Intel most jót alkotott, 10. és 11. gen között között nem volt ekkora előrelépés! Én inkáb kíváncsi vagyok mit tudnak az új AMD procik: [link] -
laposonly11
senior tag
válasz
Xerath404
üzenetére
"Van olyan játék"
Mutass egyet, a gond az hogy hiába szeretik a Valorant meg a CS:GO stb. az egy mag/magas órajeleket, ha ezekben is alulmaradnak a régebbi procik a 12/13 generációval szemben.Sok playeres multik a sok magot és a magas órajelet is szeretik, mindkettőben gyengébb a 10. generáció. Mi nem érthető ezen?

Mitől lenne "stabil" és "rendes" egy régi 6 magos proci, jót mulatok!
Még egyszer leírom, amit már leírtam, pont hogy teljesen instabil, mivel a 11400h csak akkor megy 4,5GHz en ha csak az egyik magot használja, ha mind a 6 ot akkor csak 4,1GHz, miközben a 12500h 4 Power magja 4,5GHz en ketyeg STABILAN!!!, szóval legközelebb olvasd el és értelmezd mit írtam, és nézd meg a teszteket, mert 1 és több magos feladatokban is, a 12/13 széria felmossa a padlót a 10. generációval. Szóval azok a low fps dropok is sokkal kisebbek az újabb procikkal.De tessék: Battlefield V LOW FPS ben is jobb a 12500h a 11500h nál 66 vs 58 fps:

Itt egy csomó játékot megadhatsz a tesztben, tetszőleges konfig(CPU/GPU mellé) ha találsz legalább egyet, ahol a 11500h val jobb a low fps, akkor szólj: [link]
-
válasz
Xerath404
üzenetére
Igazából ez jól leírja a helyzetet.
https://youtu.be/wqB96Bdsb4MAz elképzelés jó, de az intel lassan adagolva pénzlehúzósan dobja piacra.
Az aránynak fordítva kéne lennie több P core és kevebess E core al kéne forgalmazni őket.itt pedig egy reddit válasz arra a kérdésre hogy milyen játékra a 12500h: SAJÁT VÉLEMÉNYEM HOGY BŐVEN ELÉG, de azért 2022 ben 4 magos proci… elmegy a fenébe az intel.
1- It is mediocre but it is exactly what you would expect from a 4-core laptop CPU. Depending on the game, however, it may hold back the performance of the GPU for CPU-intensive games but in most cases, games benefit more from high-performance cores than core count, and the 12500h is "good enough".
2- The E-cores will help offload the background apps or the windows itself when you are gaming, otherwise these apps will be taxing on the main cores giving you less performance for gaming. They will also help IF the game is optimized to use more cores.
In the case of 11300h vs 12500h, the 12500h is better because it has higher boost clock and more physical cores.(P+E cores) -
laposonly11
senior tag
válasz
Xerath404
üzenetére
Ha rákkantittoál volna a linkre, ami a teljes videót tartalmazza, akkor láttad volna, hogy az összes játékban veri a 12th széria a régit. Egyértelműen gyorsabb az újabb proci, értelemszerűen BF alatt is jobban teljesít.

hiszen ha a 11400h nak az összes magja megy, akkor csak 6 x 4,1Ghz(összesen 24,6) en képes ketyegni, olyan játék viszont nincs, ahol csak egy mag megy 4,5HGz en, a youtube videózás meg ilyenek minket nem érdekelnek, tulajdonképpen nincs is ilyen valós modern szoftver már ami csak 1 magot használna. A 12500H viszont(ne a sárga csíkot nézd, lejjebb van a 12500h):
ténylegesen hozza a turbo boostot az összes magon, ami 4 x 4,5GHz et(18Ghz + 8 x 3,3(26,4) összesen 44,4Ghz, ami 80% al több teljesítményt jelent és tényleg pl. Geekbench multicoreban hozza a +62% os előnyt:
[link]
Tulajdonképpen pont ezért hozta léter az Intel ezt a szériát, hogy 1 magnál többnek kell bírnia a a valós turbo boostot játékok alatt, ezért is jók a 12th vagy 13th procik. -
-
-
-
-
-
-
válasz
Xerath404
üzenetére
Eltérő hát azért szólaltam fel.
Nagy általánosságban értettem, mert nyilván még a kijelző témában is lehetnek eltérések azon belül ki mire hajaz, színhűség, képfrissítés, kontrasztarány, panelfajta, aztán a vga kék vagy piros tábor X fedélzeti memóriával stb...szóval tök felesleges a másikat győzködni, de én a topik témájára próbáltam utaltam amit inkább FPS barátnak feltételeznék ha kenyér törésre kerülne sor anyagi szempontok miatt.
#90538 motifator:
Én sem szeretem a vacak kijelzőt, nem hiába használom itthon a legjobbat ami csak kapható, amit megtudtam venni, hát elmondhatom nincs párja és mind ezt 60Hz-el.
A bevilágítás meg megint egy más dolog, nem tudom talán ragasztási, illesztési gyári hiba. Szerencsére túlzóan ilyen esettel még nem találkoztam. . -
válasz
Xerath404
üzenetére
"Arról nem is beszélve, hogy egy laposnak szerintem a kijelző a legfontosabb része, hiszen azt mindig használod, nekem sokszor volt dealbreaker a rosszabb kijelző."
Ne viccelj már. Attól függ mire veszed a lapost. Ha mindent kiemelsz akkor fizetheted a sok milliót, vagy kompromisszumokat kötsz. Játék esetén ha gamer laptop témában keresel mert arra kell elsősorban, akkor nem a kijelző lesz az elsődleges szempont hanem a vga majd proci és csak aztán a többi.
-
Frozen
addikt
válasz
Xerath404
üzenetére
Ez így van, egyik nap írtam is ,hogy a GE széria is szerintem túl van árazva és lényegében kopra pár apróságot leszámítva a GP sorozattal egyezik meg. Lentebb lévő kategóriáknál is így van. Sajnos mindenki csak a pénzt akarja mindenért elkérni és profitálni. És erre egyre több gyártó kezd átállni.
(Kicsit off de anno az egyik gyártonál is volt sima s6 ,s6 edge, s6 edge plus, Ez a 3 típus a következő generációknál az egyiket elhagyták és szimplán elkezdték úgy árulni note néven)Mintha csináltak volna valamit , aztán kigyulladtak és mitudom én milyen problémák voltak vele.De az árazása már akkor is lényegesen több volt. Na most kb ugyan ezt látjuk a laptopok terén is.
És kicsit azért tényleg gáz,hogy egy közel 7 ezres euros msi gépbe nem fért bele a vapor hűtési megoldása...... -
válasz
Xerath404
üzenetére
Igen, azt tudom, de a gyerek cifrazni akarta. Hat ez a szoftver egy istencsapasa. Nem azt mondom, hogy kezelhetetlen/megszokhatatlan, csak azt, hogy fos.

Amugy a jo hir, hogy osszesen ennyi a kritika a lapossal szemben, ami nalam nagy dicseret, mert szokasom szidni minden lapost, mint a bokrot, akkor is, ha sajat. Masik topikokban sokat regeltem pl a Dell xps-ekrol, amikbol volt balszerencsem a 13 es a 15"-os valtozatokhoz is. Fortelmes egy foshalom gepek azok sajnos. Viszont ez a legion 7, plane gamer laposhoz kepest, le a kalappal. Minoseg, billzet, dizajn, teljesitmeny, hutes, kijelzo, minden nagyon nyert, plane ennyiert. Meg az akkuido is boven elfogadhato, bekpacsolt/aktiv iCue mellett (de silent modban) birt bo 4.5 orat, szoval az a tippem, hogy vegre javitottak az akkuzabalos bugot. -
Lacuss20
senior tag
válasz
Xerath404
üzenetére
Nekem mindenütt az jött le, hogy ebben a párosításban még mindig az RTX 3070 lesz a gyenge pont nem a Ryzen :/ Igazából továbbra sem aproci a gyenge pont ahogy látom hanem a totális béna még mindig 1 magon erőltetünk mindent hozzáállás.... hiszen mag és Cache bővenvan azért itt is és órajel sem rossz, nem butítja vissza semmi szinten throttlingal.
Ami viszont mondom totál érthetetlen, hogy Iszonyu fps ingadozás mindennemű komponens változás nélkül :/ 4K TV n 4K ba jobban futott mint most a saját QHD kijelzőjén
-
Lacuss20
senior tag
válasz
Xerath404
üzenetére
Hunt-ról van szó konkrétan, igen
Amúgy teljesen elégedett vagyoka géppel minden téren Sok helyütt írták, hogy a Ryzen 7 5800H nem igen akad fenn a játékoknál teljesítmény ügyileg. Mondjuk figyeltem azt is, hogy ott is az 1. mag ami jobban pörög a többiek kb félgázon teszik oda magukat, de ott sem jelentkezik thermal throttling 90 fokon megy max a proci GPU pedig 60-61 ilyenkor maxon pörögnek a ventik és 22 fok van a nappaliban... Nem terveztem szétnyúzni miatta a gépet, alulfeszelni akartam volna inkább picit hogy hűvösebb legyen. (SHARP nagy okos TV-n 4K ba is vitte a gamet 90 fps el
mikor éppen jobb kedvében volt)Végig néztem minden logot HW infosat, MSI-t és sehol nem ment semmi kritikus értékbe csak ez a maximális teljesítményt elérte dolog amit behozott, amivel ninc sis gond illetve most valami okán már hajlandó QHD helyett normál HD-n is fullon futni bár az fps az hol jó hol nem... És ugye még mindig van az, hogy nézem fali mérőn és a 180W ot nem kéri be a táp kanyarba se
a proci ugye 45W a VGA papíron 100 amőgy 85 re ment fel HWinfo szerint szóval jah erőtartalék lenne még. Már egy éves a gép majd lehet passzolom asszonynak tervezéshez,grafikázáshoz arra bőven tökéletes lenne neki én meg majd elfelejtem ezeket a hülyeségeket
MMOrpg-k meg elmennek a ryzen -es integráltakon is sírva röhögve
-
echterion
nagyúr
válasz
Xerath404
üzenetére
A multi az más világ, ott mindig cpu limit lesz, de sokszor csak a nem jól megírt netkód miatt, pl. WoW alá is hiába pakoltam be a 8magos asztalit, ott is képes volt raid közben lelassulni meg akadni a központi városban, ahol a játékosok gyülekeznek. De pl. az Odyssey is olyan, hogy ha egy desktop 3070 vga mellé rakok egy mezei 6magos asztalit, akkor kényelmesen eljátszogatok vele, de egy 3050ti gépen már vannak akadások akkor is, ha 8 magos cpu van mellette.
Próbáld ki egy 6magos procival meg egy 3050-nel ezeket a multis lövöldéket, akkor tuti nem a proci miatt fog fájni a fejed. -
válasz
Xerath404
üzenetére
Az én i7-4940mx procim elmosolyodott ezen. Nem rég még a Microsoft Flight Simulatort nyomtam vele igaz butítva de szépen elment vele még az is. Mint tudjuk eléggé cpu igényes. Na most ha ezzel a procival minden játék szépen elfut még ma is 30-60 akár 100+ fps egy jó vga-val akkor miről beszélünk? 4 genes proci. Gyenge de játéknál még ezzel is minden okés. Nem hiába cserélgettem nála egy tucat grafikus kártyát, mindig új erőre kapott a játékdoboz.
Nem lesz vele 200fps és ez értető de a keveset szépen hozza.#87079 vakablak93 :
Hát igen single player, viszont én online is sokat használtam ott is jó. -
vakablak93
őstag
válasz
Xerath404
üzenetére
A AAA multi játékok mind ilyenek ha vagyunk vagy 60-an a mapon.
BF1-el kezdődött ez annak idején, és a hasonló szitukban jön elő csak.
De ez csak a nagyjátékosszamú magas fps szám mellett játtszott multiknál jön elő, singleplayernél ez kb nem létezik.Szóval van alapja mindkét oldalnak, de aki singleplayerezik az ezt nem veszi észre, na meg ez kb fullhdra korlátozódik.
-
echterion
nagyúr
válasz
Xerath404
üzenetére
Igen, azért. Hogy ne kelljen fejet vakarni és lecserélni a gépet, ha véleltlen ki akarok próbálni egy újabb játékot a szokásos koca WoW meg AC-k mellett. Egy random 6c12t proci játékra teljesen megfelelő és az is lesz még évekig, míg pl. egy 3050-nel már most is sok-sok kompromisszumot kell kötni már fullHD-ban is, régebbi címeknél is, egy Odyssey alatt is vért hugyozik szerencsétlen vga.
Új hozzászólás Aktív témák
● A topikban hirdetni TILOS!
- Macbook Air M2 15" 8GB 256GB 100%
- BESZÁMÍTÁS! MSI Thin A15 B7VE Gamer notebook - R5 7535HS 16GB DDR5 512GB SSD RTX 4050 6GB WIN11
- BESZÁMÍTÁS! MSI Bravo 15 C7VF Gamer notebook - R7 7735HS 24GB DDR5 2TB SSD RTX 4060 8GB WIN11
- BESZÁMÍTÁS! Asus ROG G531GV Gamer notebook - i7 9750H 16GB DDR4 512GB SSD RTX 2060 6GB WIN11
- Újszerű HP 250 G10 - 15.6"FHD IPS - i5-1334U - 8GB - 512GB - Win11 - 1,5 év garancia - MAGYAR
- BESZÁMÍTÁS! Asus H410M i5 10500 16GB DDR4 500GB SSD GTX 1660Ti 6GB Zalman S2 TG N-Base 500W
- Samsung Galaxy Watch FE / 16GB / Bluetooth / Wi-fi / GPS / 1 Hónap garancia
- Bontatlan iPhone 17 Pro Max (256 GB) (rendelhető)
- Bontatlan iPhone Air (256 GB) (rendelhető)
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7700X 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: BroadBit Hungary Kft.
Város: Budakeszi
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
.

![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)

) , mert volt egy rahedli; általában párban futottak a munkaállomásokban. Lettek helyettük szimplán valami új RTX Quadro-k, de mind egy bughalmaz. Most tart ott a dolog, hogy megmondták mindenkinek, hogy hozzák vissza a régi kártyákat 

!!!

Ami viszont mondom totál érthetetlen, hogy Iszonyu fps ingadozás mindennemű komponens változás nélkül :/ 4K TV n 4K ba jobban futott mint most a saját QHD kijelzőjén
Muerte