Hirdetés
- Luck Dragon: Alza kuponok – aktuális kedvezmények, tippek és tapasztalatok (külön igényre)
- weiss: Autó költségek
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- GoodSpeed: Te hány éves vagy?
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Geri Bátyó: Agglegénykonyha különkiadás – Bors
- Klaus Duran: Minden drágul. Vajon a fizetések 2026-ban követi minimálisan?
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
FőDudu
veterán
válasz
MaxxDamage
üzenetére
Flokkolni kell, mint egy oreg BMW muszerfalat

-
-
törölt tag
válasz
üzenetére
*** tranzisztort írtam, pici smd kondenzátorra/ellenállásra gondoltam.. ***
Akárhányszor vettem új gépet és újra akartam pasztázni, mindig ki kellett takarítani az ellenállások/tranzisztorok/kondenzátorok közötti réseket mert vagy a paszta vagy gap pad hagyott ott mocskot. -
törölt tag
válasz
MaxxDamage
üzenetére
Alkohollal karöltve ez sokat tud segíteni, ha a pici tranzisztorok közé is befolyik a trutyi. Nálam a ráragadt pasztát is szépen leszedte és a finom anyaga miatt nem karcol meg semmit.
-
-
baro32
aktív tag
Nekem a HP OMEN -be a az RTX 4080-as például teljes értékű (175w) de normál energia felhasználásban van és az egész gép BALANCED-ben így nálam maximum115-125w-on megy így is határon a hőtermelés azért lett így beállítva és az FPS-ben nem tapasztaltam még hátrányt belőle.
-
BalageK
tag
válasz
Juhaszatti
üzenetére
Na ja. Mondjuk szerintem a legtöbb "költséghatékony" megoldás inkább a mainstream konfigokra igaz (xx50, 60 és 70 GPU szériák) - felettük már a költségek olyan szinten kilőnek, hogy a spórolás nem feltétlen éri meg, hisz az eladható volumen jelentősen kisebb, semhogy rentábilis legyen. De ez csak egy vélemény :-)
-
BalageK
tag
válasz
Juhaszatti
üzenetére
Hm, az enyémben (Zephy G14) 125W (max) a 4090 - azt azért visszafogottnak mondanám.
-
Juhaszatti
addikt
válasz
Ubul86
üzenetére
4090-ből nincs olyan ami teljesítményben vissza lenne fogva, szerintem 5090-ből sem létezik ilyen. A xx60-as szériáig vagdossák a kártyákat, bizonyos modellekben.
A cheapest 5090-es laptopban valószínűleg kevesebb a RAM, gyengébb a kijelző mint a Titanban, és hasonló különbségek lehetnek
-
peet05
senior tag
válasz
[-HERO-]
üzenetére
Előző gen-ből RTX 4070.
Újabb - 5060 (ha nem sokkal drágább az 5070, akkor mehet az is, kb. 10% a difi a kettő között teljesítményben). Az igazi 5070Ti lenne, de az "emilio" felett van, ha jól láttam.
Prociból - 7735HS, 8945HS, HX 370, 14700HX, 14900HX, 8945HX (itt a 64MB cache jól jön), 275HXÉn most ezt választanám, ár/érték-ben (de várd meg, hogy a többiek mit mondanak):
Lenovo Legion Pro 5 16 /240Hz, 500nit, 100% DCI-P3/- 8945HX, 32GB RAM, RTX 5070, 1TB SSD ~ 799k -
válasz
Ubul86
üzenetére
Ne reménykedj abban, hogy nem spórolnak.
A mai napig játszanak a 90/115/140W xx60 GPU-kkal, és nincs is a 90W-os mellé téve az a MOSFET/VRM mennyiség, hogy sutyiban fel lehetne emelni a power limitet.Igazából nem lenne hülyeség amúgy egy visszafojtott 5090 laptopba... Az árát nem nézve, általában egy ilyen nagy dög GPU-val, a teljesítmény korlátozásával lehet létrehozni a leg-energiahatékonyabb rendszert.
Persze itt inkább a vásárlók átcseszése van prioritásban, aki nem figyel és csak az "RTX5090 mobile" címkét nézi...[-HERO-] #114077
OLED monitor volt életem második legjobb vétele - szorosan az első helyezett mountain bike után.
Én is sokat agyaltam amúgy 3 éve, hogy laptop kellene inkább, de egy (oled) Nintendo Switch vásárlás után rájöttem, hogy én nem akarok lejjebb adni, mert egy 3000€-s laptoppal is kompromisszum kötés lenne sok helyen (hangos, kicsi, hűtéssel bajlódni, milonitorja is olyan amilyen..., stb).
Akkor inkább nem játszom arra az évi 3...5 hétre, vagy ott a Switch ha nagyon unnám magam, és nem is került az a fajta porfogó egy vagyonba. -
baro32
aktív tag
-
baro32
aktív tag
válasz
peet05
üzenetére
Most akkor én is félrenézhettem valamit mert nem tudtam hogy a sima mozgást jelenti a smooth motion ne nevessen ki senki ennek nem néztem utána.
Akkor most egy kérdést tennék fel ha a játék támogatja a DLSS-t és ezt bekapcsoljuk akkor ahhoz képest is lesz gyorsulás még plusz-ban vagy csak ott ahol ez nem volt?
Most nem tudom kipróbálni csak délután állok neki játszani ha lesz időm ezért kérdezem hogy akkor mire is számítsak? -
válasz
baro32
üzenetére
3DMark Steel Nomad a 590.26 drivernél folyamat közben felül az MSI AB kijelzésnél duplázott fps-ben. Alul a teszt belső fps mérője nem tett ilyet. A végső pontszám sem volt több mint szokott. Érdekesnek találtam és elvitte a fantáziámat ami alapszinten sem szokott kicsiben játszani. Csak otthon tudok utána nézni készítettem-e róla képernyőmentést. Lehet ide is benyomtam, most nem találom.
-
r0by
addikt
Az XMG lapos összességében milyen minőséget képvisel?
Most épp akcijós lenne samsung ssd-vel és 5090-el. Magyar billel is kérhető.
[link] -
[-HERO-]
senior tag
válasz
Bluesummers
üzenetére
Igen, de akkor vegul asztalit vettem, amit egyebkent abszolut nem bantam meg

oda lassan egy oled monitor upgrade a kovetkezo “terv”
-
Ubul86
őstag
válasz
MaxxDamage
üzenetére
a cheapest 5090-es vajon mivel lehet felszerelve az msi-hez képest (főleg, hogy nem gondolnám hogy annyira kispórálnának onnét dolgokat már, ha 5090)
-
consono
nagyúr
válasz
Roland861010
üzenetére
Én 50+ vagyok és még játszom, szóval van remény
Mondjuk én meg a másik oldal vagyok, mert sosem multiztam. Nekem a sztorik viszik el a hátukon a játékokat. A gyerekek is már nagyobbak.
Hülyeség, de szerintem nekem a konzol, meg a Game Pass sokat segített, 8-10 óra gép előtti görnyedt után már nem a PC elé ültem vissza, hanem a nappaliban a kanapéra. Még mindig van mit kipróbálni... -
-
Roland861010
veterán
válasz
Chiller
üzenetére
Én mióta munkahelyet váltottam azóta van ez így.
Az előző munkahelyemen hibába dolgoztam többet mégis eljártam edzeni, horgászni, "kockultam" és a házat is rendben tartottam és persze az asszonyra is volt idő.A jelenlegi munkahelyemen ( még pár nap) hiába volt több időm még sem volt ez így rendben.
Marha korán keltem hamar feküdtem amikor meg otthon voltam nem igazán kötött le.Kíváncsi leszek hogy változik ez a közeljövőben mivel EV leszek.
Én sem akarok még 50 évesen is Codozni vagy WoWozni és lehet csak a régi érzelmi kötődés az élményekhez amit nehéz elengedni.Ez olyan mint a horgásztban amikor elkezdi húzni a hal a family és fütyül az orsó.
De pár hónap alatt azt is megunja az ember újra és újra. -
Chiller
őstag
válasz
Roland861010
üzenetére
Az ismerőseim között is volt hasonló, pár évvel ezelőtt. 40 éves korosztály. A java része "fel is nőtt" azóta semmivel se játszik.
Most éppen én is kicsit "beszűkültem", alig pár (azaz 1, ami a supreme commander) játékkal játszok.Én azt látom, ez az 'élet' miatt van (meló, család, stb)... ha ezen túl tudsz lépni, akkor nagy lépést teszel pozitív irányba. Magamnak is drukkolok, mert még én se biztos hogy túllépek.... most éppen kwa sok a meló, és szar minden.

-
BalageK
tag
válasz
Roland861010
üzenetére
"Cégre veszem" - ez azért beszédes :-)
-
[-HERO-]
senior tag
válasz
MaxxDamage
üzenetére
Igen, sejtem de azzal nem vagyok kisegitve

-
-
[-HERO-]
senior tag
válasz
Roland861010
üzenetére
Es o hogy fog nekem afas szamlat adni?
-
Roland861010
veterán
válasz
[-HERO-]
üzenetére
Tessék itt egy gép!
Szinte új!
MSI Vector 16 750KNekem is van egy ugyan ilyen az viszont csak 5 napos és 1M!
-
[-HERO-]
senior tag
Sziasztok!
szeretnek egy kis segitseget kerni toletek

eljott az ido a kis y720 as lenovom lecserelesere, mazsa hazas gepkent folytatja hatra levo idejet
Mi most ar ertek aranyban a jo vetel?
vga proci kombora gondolok.
Szeretnem ha az uj gep is sokaig maradna, nem folyamatosan ezt hasznalom mert arra ott az asztali, nyaralas videki melo stb re kell.
Fontos az anyagminoseg jo kijelzo meg a hutes.
Igazabol keret limitem annyi van amennyit adok magamnak, de nekem sem er meg egy gep 1,5 millat.lenovo loq, 5pro, 7pro vonalat nezegetem, de szivesen meghallgatok mindent.
Cegre veszem szoval csak itthonrol szeretnek vasarolni magyar billel, sok garival
-
-
Roland861010
veterán
válasz
RM007
üzenetére
Én inkább a telefonnal vagyok így.
Mindent is arról intézek.
Egyszerűen nem érzem a késztetést hogy egyáltalán időt szánjak rá.
Lehet régen tényleg rá voltam kattanva és mára elmúlt.Nem programozók nem szerkesztek videókat és a játék sem úgy köt már le.
Van pár cím ami elé leültem egy 30orat max és ennyi.
De valahogy jelenleg mindennel is így vagyok.Régen éjszakákat játszottam vagy éppen a telefonok BL -jet nyitogattam és teszteltem a ROM-okat.
Ma meg már inkább csak használni akarom.
Pedig csak 38 éves vagyok mégsem érzem jelenleg magaménak ezt a gusztustalan tech lehúzást ami megy -
Roland861010
veterán
válasz
Roland861010
üzenetére
Rendesen kiégésnek érzem.
-
echterion
nagyúr
válasz
peet05
üzenetére
Khm, a 2080 Super 250W-os tdp-vel megy, míg a mobil variánsa 180W környékén tetőzött, órajelekben sem vannak egy szinten. Lehetett rá küldeni 200W-ot is, de az szépen elégette a kártya egyes alkatrészeit szépen lassan (AW Area51m-nél volt ilyen jellegű hiba). És még úgy sem érte el az asztali teljesítményét.
-
Muerte
Topikgazda
válasz
Roland861010
üzenetére
Ez a kor,vagy éppen valamiért hullámvölgyben vagy.Vagyunk így itt már egy páran,volt is róla szó itt a topikban.
2 hónapja vettem a 7 pro-t,felraktam 6 játékot és még összesen 6 órát azóta nem játszottam..A tesztelgetések,beállítások még lekötöttek kicsit.Most beállt minden,igazából minden telepített játékot simán visz 85/35W-ból,70°C-kot csak hallomásból ismeri a GPU/CPU és nem játszok a játékokkal.Ezmiez?
A 25H2-őt várom már hogy akkor legyen egy kis munkám a géppel megint. -
válasz
Roland861010
üzenetére
Írd össze mi az ami zavar, bármi is az, aztán oszlasd el valami technikával. Attól hogy 1 milla volt nem kell feltétlen csak a játékra gondolnod mikor ránézel, nálam pl eléggé a mindenes kategória maga a laptop, ezt használom amire csak lehet, a számláimat is ezen fizetem(semmi mobil telefon), mint egy hűséges eb olyan nekem, viszem magammal és minél régebbi annál jobban ragaszkodom hozzá és ölöm bele tovább a pénzt de csak ha szükséges. Az sem baj ha nem használom, csak kéznél legyen. Keressek orvost magamnak?
Hát lehet én is öregszem.

-
Roland861010
veterán
Szerintem velem van valami baj vagy öreg vagyok már.
Itt sasolok a gép fölött és olyan érdektelen.
Nem érdekelnek a pontok.
Nem érdekelnek a játékok.
Nincs is kedvem játszani és az meg főleg nem jön össze agyilag hogy ezt mind egy olyan gépen ami több mint 1M.
Nincs az a hűha érzetem. -
goccer
aktív tag
válasz
Muerte
üzenetére
Értem a frusztrációt, ettől függetlenül nekem ez értékes információ
Ha (drága) elektronikai eszközt vesz az ember 99,9%, hogy meghoz valamilyen kompromisszumot. Adott esetben ez lehet a mobilitás elengedése is, preferencia kérdése. Én személy szerint, továbbra is inkább egy 2000 euró körüli 5070ti XMG gépre hajlok, de várok hátha lesz AMD verzió is belőle, de általánosságban mégis akarom tudni, hogy ez teljesítményben mekkora kompromisszumot fog jelenteni. Nyilván lehetne nézni külön desktop 5070ti teszteket meg aztán laptopot, de ebben a tesztben meg van aggregált információ egyből. -
peet05
senior tag
Jaja, de az egált még a Turing-ra tenném (RTX 2080). Ampere-tól (3080) kezdett igazán nyílni az olló.
Szerencsére nem kell kitaposni az asztali szemét sem, hogy korrekt teljesítményt hozzon. Persze, bench-ben megnézed, próbálgatod, hogy hol a limit, mit bír a VGA, vagy éppen egy egészséges UV, vagy limit beállítása 24/7-re. És utána használod, ennyi.
A 4000/5000-res széria ebben nagyon "partner" - Miki is meg tud erősíteni (4080S), a magam részéről egy desktop 5070-nel tapasztalatból mondom. -
echterion
nagyúr
válasz
MaxxDamage
üzenetére
Nincs ebben semmi furcsaság, az utolsó olyan architektúra, aminél nagyjából egál volt asztali és mobil variánsok között, az a Pascal volt, azóta fokozatosan nyílik az olló, ahogy mennek fel a wattok azt asztali vga-k esetében. Mobil vonalon már elég rég elértük az üvegplafont.
-
Muerte
Topikgazda
válasz
MaxxDamage
üzenetére
Ja,hát semmi gond,afelől nyugodt lehetsz
Én csak a teszt értelmetlenségén képedtem el.175W vs 575W,nameg a desktop 5090 súlya 2,5kg-tól indul ami a komplett laptopom súlya sacc/kb.Ez mennyire nonszensz ezeket hasonlítgatni össze,meg versenyeztetni egymással.. 
-
válasz
MaxxDamage
üzenetére
Egy világot romboltál le ezzel bennem.
Ninc bocánat.
-
-
válasz
echterion
üzenetére
Nekem meg szinte használhatatlan volt az rtx 4080S-el. Akkor rágtam be mikor elkezdtem tesztelni és a 3DMark programok el sem indultak. Most gondoltam az MSI-t még egyedibbé teszem ezzel a driverrel, mert a 3080Ti szerencsére nem tudja értelmezni azt a funkciót ami miatt kiadták, így nem is tud elromlani semmi.
-
válasz
goccer
üzenetére
Én viszont értelek téged, azért is viszem kicsit máshogy a dolgokat a többiekkel szemben úgy hogy közben próbáltam megőrizni a mobilitást is, több kevesebb sikerrel. Tudom mire telik és nem ennek függvényében építkezem. Elég egyedi, de a mai napig naprakészen teljesít. Szerintem nem szégyen TB szabványos lapost venni és úgy használni ezt a lehetőséget grafikus igényes alkalmazásoknál, mint játék, vagy munka, kinek mi a cél.
És mikor ennél is mobilisabb szerep szükséges csak leválaszt, folytat más szerepben. Olyan feladatok amik sok áramot igényelnek, ahhoz úgy is szükséges asztal és konnektor, és mivel ez így van és lesz, ha nagyon elcsúszik árban a szemeink előtti cél elérése, a két platform, érdemes átgondolni az építkezés lehetőségeit. Teszem azt akár még nagy veszteség mellett is megérheti a TB szabvány használata, ha már akkora az ár rés a vele vagy nélküle között aminél ez fel sem merülne bennünk. Tény jól utána kell számolni mennyiből és milyen hátrányok mellett használható. Én speciel hátizsákba tudom tenni az egész kócerájt akár vonatos utazásra miután megérkezvén asztalon felállítom használatra. Miután darabjaira tudom szedni nem probléma /nincs vga ház/. A két márka típusú laposom van, min most írok pedig akár leválasztva is működőképes, csak úgy nem használom. Nagyon régi vga-n kívüli számolásban őskor, de még így is állja a sarat ott amire nekem kell ha akarom.
-
Raymond
titán
válasz
goccer
üzenetére
Mert a gyakorlatban mindegy. Az hogy most tudod hogy mondjuk egy asztali 5070Ti gyorsabb mint a mobil 5090 az mit segit rajtad? Tudsz gyorsabb mobil GPU-t venni mint az 5090? Nem. Aminek ertelme van az a mobil vs. mobil tesztek hogy lasd mennyi difi van mondjuk az 5060 es az 5070 kozott mogy megeri-e neked a felarat (mindketto 8GB). Vagy mondjuk hogy milyen a 4070 vs. 5070, lehet van egy jo ajanlat egy tavalyi modellre es ha kicsi vagy szinte semmi a difi akkor nincs sok ertelme parazni azon hogy nem az idei GPU van a gepedben.
-
Muerte
Topikgazda
válasz
goccer
üzenetére
Egyáltalán nem fáj.Pontosan tudtam eddig is hogy mekkora a különbség...Csak az értelmetlen összehasonlítás ami bosszantott kicsit,de megértem a te álláspontodat is Ez a bosszúság (ami néha feltör belőlem
) kicsit mélyebbre nyúlik vissza.Az egyik példa hogy sok éve nem olvashatom el itt a PH-n a gaming laptop tesztek alatt a HSZ-eket,mert mindig odatéved pár hittérítő egysejtű aki háttal ül a lovon,de azért ossza a nem létező eszét..Ez így volt már 10 éve is,meg így lesz 10 év múlva is,és van az a pont amikor már belefárad az ember..Mindig lesz olyan aki képtelen felfogni hogy van az a helyzet amikor kell a mobilitás és nem akar a user pl.2 helyen 2 asztalit összepakolni meg használni,meg még ezernyi más szituáció van mikor a laptop a megoldás,de ezt az egysejtűeknek hiába magyarázod el újra és újra milliószor éveken keresztül,mert akkor sem értik meg. Mert CSAK AZ ASZTALI !!!
Véletlen sem akarok belefolyni ebbe a témába,de megjegyzem ha most a nulláról kellene fullos asztalit összepakolni vkinek,az sem férne bele már az 1 millába minden perifériájával együtt,monitor stb. -
-
Felraktam kíváncsiságból a régi laptop hardveremre a csodás 590.26 verzió drivert vajon mi lesz.
Nem vártam csodát, inkább hibák halmazát, nos az elmaradt, teljesen jól teljesít azon hardveren amin nem kellene extrán teljesítenie. Vagyis régi MSI és asztali rtx 3080Ti kiadás mellett hibátlanul használható mindenféle teljesítmény csökkenés nélkül és persze kamu fps hegyek hiányában mint normális driver funkcionál ahogy kell. Úgy döntöttem marad is rajta amíg a hivatalos el nem éri ezt a számozást.
-
Muerte
Topikgazda
válasz
MaxxDamage
üzenetére
Ilyen semmit nem érő teszteket sosem nézek meg.Nincs mit nézni rajta.A hülye is tudja hogy egy asztali GPU Paks 2-vel megtámogatva leveri a 175W-os GPU-t..Kb. az ilyenek eszik ki a mézeskalácsból a tükröt, meg akik arra verik magukat mer' hogy ennyi pézbű milyen asztali konfigot összeraknák báttya,körbehugyozná az 1 millás laptopodat.De annyi ész azé' nincsen hogy futtasson már pl.egy asztali 4080-at lelockolva 175W-ra és ott vagánykodjon a GS-al,de tudod miért?Mert a mobil 4080 nyerne,mivel jobb a Watt/Performance aránya.Milyen érdekes ilyen teszteket nem látni sehol igaz?

-
Lord Myn
senior tag
válasz
consono
üzenetére
Annyira nem magától értetődő... láttam már játékot FG-vel is keményen mikrolaggolni, illetve az előző laptopomnál próbáltam az AMD féle FG-t használni a SH2-nél, de az még rosszabb volt, mint nélküle. Egyébként FG nélkül is jól fut HIGH beállításon, csak FG-vel még simább.
-
-
Chiller
őstag
válasz
MaxxDamage
üzenetére
Oké. Most azt mondd meg, hogy egy asztalit (akár ITX-ben) hogy teszek fel kabinbőröndbe
Monitorral mindennel. Aztán azt is, hogy hogy játszok/dolgozom vele az ágyban, mondjuk a karib tengeren, nappali 30+, esti 22+ fokban 
Ja, és persze azért férjen bele mondjuk 200-230W-ba
És ha kell, a kocsiba tudjam használni konnektor nélkül.Arról nem is beszélek, hogy azért egy tényleg majdnem fullos laptopot 4000 euróért is kapni, ahogy persze egy komolyabb 9800X3D + 5090 gép is ekörül van. Ami nyilván tényleg kb VGA szinten jóval gyorsabb. Na meg persze kér is egy olyan 900W-ot.
Persze hogy túl van árazva. Amit most érdemes venni az:
1. 5050 (csak legyen valami)
2. 5060 (4060-4070 szint)
3. 5070 Ti (4080 szint)
4. 5090 (jacht meg a magánrepcsi mellé elfér)Most az 5050-5060 arányaiban nem olyan gáz. Akinek meg ennél erősebb kell, hát ott meg NV ceruza. Ez van ha nincs konkurencia. Beérett a 3xxx szériánál indult túlárazás.
-
-
BalageK
tag
válasz
MaxxDamage
üzenetére
-
válasz
Muerte
üzenetére
Néztem egy jó tesztet és Gaming laptop (MSI Titan i9 + 5090) volt össze hasonlítva egy asztali Gaming géppel, azonos felszereltséggel.
Árban a különbség: 1000 USD+ volt az MSI ára...a PC meg közel 100%-al jobb volt a laptophoz képest! 🤭😁
PC:
Laptop:
Fogyasztás sem piskóta a PC irányba...😂
De akkor a na...laptop kicsit túl van árazva...nem picit, nagyon!!!
-
Roland861010
veterán
Egyenlőre csak pár kör Warzonet mentem Battlenetes kliensből indítva.
Hát 1440p ultra settings DLLS on frame gen ki balance módban 90FPS majd Extremben közel 50FPS pluszba.
Játékot Balance beállitásokkal már egyből 150 körül ment még Balance módban is. -
-
-
Muerte
Topikgazda
válasz
Swaggering78
üzenetére
Almát a körtéhez felesleges hasonlítgatni..Adjál a kártyádnak csak 175W-ot és lássuk úgy azt 80k GS-t.Illetve az asztali konfigoddal próbálj meg vonaton vagy repülőn játszani,vagy vidd be az egyetemre,és még sorolhatnám..Az árak el vannak szállva az tény,de pl.2010-ben az akkori csúcs AWM17xR2 első gen i7-tel meg 5870CFX-el
1,6milla volt,szóval nincs itt semmi újdonság igazából. -
Roland861010
veterán
válasz
RM007
üzenetére
Én ma már nem tudok és nem is akarok ilyen elfogult lenni.
Régen Xp/Vista és Windows 7-nel tényleg kellett meg fontos is volt beállítani mindent is.
De ma?
Amikor minden is ultra és fél milla egy beugró gép mind asztali és mind laptop fronton?
Ne viccelj már!
Ezeken a gépeken mindennek is úgy kellene működnie hogy szinte instant indul.
Olyan gen4 és mostmár gen5 SSD-k vannak hogy 10k MB/s körül vagy felete olvas és ír.
A memóriák órajele olyan magas mint anno egy processzor tuning órajele.
Mindenre is elég.
A VGA-k számítási teljesítménye szintén.
Ne kelljen már még ezek után nekem a Win11-et még finomhangolni és az átlátszó asztalt egyszínűre beállítani meg külön indítási paramétereket össze rakni.1M Ft-ert elvárom hogy a dobozból kivéve elindítva és a ténylegesen kötelező frissítéseken kívül nekem csak használni kelljen a gépet.
Főleg ha csak játékra van használva.Itt jön az hogy amikor a PS5 Pro-n elindítottam a Ghost Of Tsushimat leesett az állam a másik pedig a betöltési sebesség.
Mindegy is.
Sokszor van olya, hogy aki 1M gépet épít az is virágbolti játékokat vesz.
Ott persze, hogy nem úgy működnek a dolgok. -
válasz
Swaggering78
üzenetére
Ahogy mondod, de attól is függ mire és hogyan használjuk és nem kevésbé kinek milyen módon működik a pénztálcája ebben az irányban.
-
válasz
Roland861010
üzenetére
Nézd, rászánsz 1-2 napot, csak délutánt optimalizálásra pl feszültség szabályozás, aztán hosszú évekig hozzá sem kell nyúlnod. Nem értelek igazán főleg annak tudatában hogy te ezt, hogyan mit, elmondásod szerint ismered, vagyis nem újdonság számodra. Új asztali vagy laptop esetén ezt mindig meg kellett csinálni régen és ma is. Ez kötelezően annak a része "lehet" mint mikor kicsomagolod az új hardvert és elkészíted magadnak használatra. Az is munka, sokszor nem kicsi. Magától semmi sincs. Gáz akkor lenne ha ezt mindig csinálni kellene pl minden bekapcsolás elindítás, újratelepítés után rendszeresen a neked tetsző optimális állapotért. Van egy jó beállításod, sémád, akár több elmentve és már csak kapcsolgatnod kell, azt sem kötelező. Nekem csak egy sémám van arany középen meghúzva kecske és káposzta értelmezésben.
Ez a mi a leggyorsabb és legolcsóbb ebben nem értek veletek egyet. Konzolt ingyen sem használnék soha játékra sem másra az a börtön fogalmával azonos számomra 0 mozgástérrel, fantáziával, használhatósággal. 2000 óta asztali PC-vel kezdve személyes tapasztalat útján megtanulván máig, az adott nem túl nagy ez irányú képességeim tere mellett, sose cseréltem volna le olyan kész termékre mint egy konzol. Konzol csak egy adott esetben lehet, ha azt megnyitom a Windows-on belül.
-
Swaggering78
kezdő
válasz
RM007
üzenetére
Hali! Szerintem nem éri meg az 5090es laptop hiszen egy apron 2xxk ért is kapható vga elveri teljesítményben és az ugye hol van a 1,5-2,5m ft os árhoz képest. Amúgy tök jó hogy foglalkoztak a laposom gyártója a géppel mert jött hid driver ami megoldotta az akadozást amivel régóta szenvedtem. Nálam 80 983 a gs score.
-
Muerte
Topikgazda
válasz
Roland861010
üzenetére
Hát a gaming laptop,(de már a desktop gaming is) az nem éppen egy pénztárcabarát szórakozás az biztos.
-
Roland861010
veterán
válasz
Muerte
üzenetére
Régen még én is napokat,heteket ba..tam el feszültség szabályozásra, órajelek piszkálására de mára már nincs energiám erre.
Ha bizonyos játékok lennének PS5 Pro-ra újra vennék egyet mert még mindig az volt a legoptimálisabb és leggyorsabb játékra.
Biztos nem szórakoznék megint asztali géppel vagy laptoppal.
Van egy 65"S90D oled Tv meg amíg volt a PS5 Pro olyan játékélményt adott amit eddig PC-n nem tapasztaltam.
Persze látványban egy PC jobb lenne de az összeg és az élmény nem egyenesen arányos.De ez már más téma.
-
Muerte
Topikgazda
válasz
Roland861010
üzenetére
A gyárilag beállított teljesmény módok nem a legjobban vannak belőve az biztos,de az a balanced score teljesen oké.Ha jók a hőfokok is akkor manuálisan picit lehet még adni majd neki,ha van egyéni beállítás mód opció is.A betöltés sebessége is rendben volt a tesztben.Szerintem amit te érzel az az advanced optimus hiánya.Ha azt kikapcsolom nálam is sokkal "darabosabb" minden,de ez csak egy tipp.A win energiaséma nálam is kiegyensúlyozotton van.Semmit nem piszkáltam vagy gyomláltam a rendszeren sőt még a gyorsindítást is kikapcsoltam.Csak pár hónapja használok win11-et,nem tudom egyáltalán megérné-e piszkálni.Defender megy,nem árt semmit,meg én használom a MS fiókomat is minden sallangjával együtt.Ezek biztos fogják kicsit a gépet,de annyi baj legyen.Ha végleges lesz a 25H2 build majd akkor kap egy friss telepítést,aztán én nem piszkálom tovább ezt a gépet.
MaxxDamage: Mi lesz az új vas?Áruld el! Ne izgassad fel itten a jónépet!
-
-
Roland861010
veterán
válasz
Muerte
üzenetére
így szoktam én is.
De a héten kedden megjött azóta kb 10 percet ment.
Holnap megpróbálok egy kis Warzone
meg Diablo 4 és WoW tesztet összehozni.A Balance modban szinte hangtalan volt a venti.
Nem tudom valami nekem nem kerek.
Volt RTX 4050-es és RTX 4060 R5 7535HS procival szerelt laptop és nem érzem azokhoz képest azt a pluszt .
Lassan is töltenek be a programok.
Ki kellene gyomlalni és kicsit optimalizálni de az meg nekem olyan mintha csalás lenne.
Azt akarja tudni ilyenkor az ember mit tud gyárilag a dobozból kivéve.A gép csak tesztelésre van nálam.
Már néztem RTX 4070-es de inkább RTX 4080-as gépet is közel 4-500k -val olcsóbban. -
Muerte
Topikgazda
válasz
MaxxDamage
üzenetére
Hát gondolom mert az asztali GPU-khoz képest mindig csak töredéke mennyiséget tudtak legyártani és külön gyártósor kellett hozzá.Meg a BGA mindig is költséghatékonyabb volt és lesz.Ha valaki irtózik a lapra forrasztott GPU/CPU-tól az én vagyok,de nincs mit tenni,ha nincs már más alternatíva a piacon.
-
Muerte
Topikgazda
válasz
Roland861010
üzenetére
Köszönjük a tesztet!
Ha az ár/teljesítményt nézzük valóban nem a legjobb döntés volt,ennyi pénzért és/vagy kevesebbért 4090 is lenne.Gondolom néztél tesztvideókat is a gépről pl. [link] Nekem nem túl meggyőző,de nem az a lényeg,hanem hogy neked tetszik és megfelel-e.
A teljesítménye sztem balanced mode-ban teljesen rendben van,ha közben a ventik hangereje elfogadható.A videóhoz még annyit hogy sokat segítene ha látnánk közben kimonitorozva az értékeket.
Én csak ennyit monitorozok játék közben,de persze akárhogy variálhatod tetszés szerint.
GPU: hőfok-kihasználtság-órajel-fogyasztás
CPU:hőfok-kihasználtság-órajel-fogyasztás
FPS
Még ki lehetne külön magonként a CPU-t,memóriát,vramot,feszt stb.,de nekem bőven elég ennyi adat.
-
-
Roland861010
veterán
válasz
Roland861010
üzenetére
1.1M-t többet vártam.
Igaz semmi optimalizálás nincs a Windows-ban.
Csak ahogy a dobozból kijött és minden is frissítve lett.
Új hozzászólás Aktív témák
● A topikban hirdetni TILOS!
- Kertészet, mezőgazdaság topik
- Elektromos autók - motorok
- Trollok komolyan
- AMD vs. INTEL vs. NVIDIA
- Apple asztali gépek
- Arc Raiders
- Milyen videókártyát?
- Spórolós topik
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Luck Dragon: Alza kuponok – aktuális kedvezmények, tippek és tapasztalatok (külön igényre)
- További aktív témák...
- REFURBISHED és ÚJ - DELL Thunderbolt Dock WD22TB4 (210-BDTD)
- HP EliteBook 840 G9 i7-1265U 16GB 512GB 14" FHD+ 1 év teljeskörű garancia
- GYÖNYÖRŰ iPhone 15 Pro Max 256GB Blue -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3943, 100% Akkumulátor
- Lenovo magyar laptop billentyűzetre van szükséged? Akármelyik verzióban segítünk!
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 mini 256GB Blue -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3904
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest