- Rap, Hip-hop 90'
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Meggyi001: Nyilvános wc-k.....még mindig hiánypótló...
- Szoszo94: Xiaomi Mi Router 3G - Padavanra fel!
- bitpork: Phautós tali a Balcsinál 2025 Augusztus 2 napján (szombat)
- Meggyi001: Anya, tudsz segíteni a matekban?....Nem érek rá kisfiam, majd segít a ChatGPT...
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Valkűr
addikt
Vram irányba mennek ahogy elnézem, a God Of War 2 nálam 2K-ban ugy fut el a 3050 hogy 88-94 százalék a Vram terhelés alacsony minőségen. Amennyit én játszom arra elég de ahogy elnézem újabb játékok inkább a magasabb Vramot használják. A proci nemigen van terhelve mert a hőfokot nézve játék közben 70 fok max. A 3050 viszont izzad rendesen
Szóval jó sok Vram és rendbe van a dolog, bár laptopokon nem viszik túlzásba a Vramot max 6-8Gb amiket látok és azok már horror áron mennek.
-
Rathrol
senior tag
Jövőre megjelenő RTX 5050 tudni lehet valamit, én elvagyok az rtx 4050-el is fhd felbontásban, de úgy gondolom ez a +2GB VRAM+DDR7+ Blackwell architektúra biztos emelni fogja a képkockaszámát több játékban is, de már elkell a 8GB VRAM. Rtx 4060 bestbuy lesz akkor (is), sugárkövetés ai kombó meg szerintem parasztvakítás számomra.
-
kory24
őstag
válasz
RM007 #108997 üzenetére
Ezt nem értem....
A szőnyegre gondolsz alatta?
Csak ott készült róla kép (nem most), nem ott használom (ilyesmi szőnyegen), hanem asztalon (sarok gamer) külső monitorrral, hangfalakkal -
Csandi
őstag
válasz
juve600 #108992 üzenetére
Ezeknek a hűtőknek semmi értelme, csak hangos. Hűt kb. 1-2 fokot meg feltolja a hőt a billre amitől használhatatlananb ha nincs külön billed.
Van az a 30 ezres hűtő amiről feljebb beszélgettek valami 600 GT nem tudom fejből a nevét, az kb. az egyetlen jó, de annyival nem jobb mint a szimplán laptop megemelése, hogy érjen 30kt
-
juve600
nagyúr
köszönöm
ha mégis a hűtő mellett döntenék akkor ez jó választás [link] ?
-
juve600
nagyúr
Sziasztok ! Van arra valami jó megoldás hogy ha nem akarok laptop hűtőt használni ,de lehet-e valamit tenni alája amitől jobban kap szegényke levegőt ?
Lenovo LOQ az alany
-
Remiel
őstag
-
válasz
pidzse4 #108983 üzenetére
Nekem egész pontosan 23db Legion Pro 7 volt RTX 4090-cel (Intel / AMD vegyesen).
https://drive.google.com/drive/folders/1xjBojX_NyMPrL2Cd67jnfeUqxj_teyzW?usp=sharing
Nekem átlag 62-64° voltak.
A legjobb 59° - 60° körüli értékeket produkált a 4090-es, a legrosszabb eredmény 67-69° volt) de ilyen 90° sohase jött elő :/
Nem mindent hiszünk el, ami a neten van, csak azt, amit Te tapasztalsz.
-
echterion
nagyúr
válasz
Aljasvip #108982 üzenetére
Hát, nyilván nem ugyanazok a preferenciáink. De azért van pár dolog, amit én nem így látok. Fan stop van benne, csak nem Perf. módba kell rakni, ha általános tevékenységet végzel, hanem Silent-be. Ott nincs venit, csak minimális akkor, ha pl. egy játékot indítok benne, de kisebb terhelésnél (értsd net, film, office work) állnak a ventik. Az rgb szoftver nálam három gépen hibátlanul működött (Ryzen-Intel egyaránt), ott valami más gond lehetett, nem maga a szoftver.
-
válasz
echterion #108980 üzenetére
Na igen, a "hazai 4iG", igen, valami hozzászólást olvastam anno korábban.
A kis furfangosok... olvastam anno egy olyan írást, hogy még aki le is matricázza, az nem jelent semmit. Usernek lehetősége van, hogy felnyithassa azt a terméket, amit megvásárolt, még akkor is, ha plomba van rajta, nem számít. (nem tudom, hogy mikor olvastam / láttam, így forrást nem tudok szolgáltatni per pillanat)
Hát, én mindig Alohához jelentem az eseteket (igaz csak business kategóriában). Ők lehet (nem tudom), de érdekeltek abban, hogy a garanciális eszközeidet megjavítsák. Én például az összes garanciális Lenovo dokkolókat hozzájuk jelentem be.
Ha van számla, akkor akármelyik országba mehetne garanciáztatásra, persze minden országnak van valami "cost centere", azaz hogy milyen költségeket könyvelhetnek le, és elutasíthatják azzal az indokkal, hogy "vidd oda, ahol megvetted".
(pl. én mindig a disztribútoromhoz jelentem, ha gond lenne - Dánia)
Tőlük kellene megkérdezni, hogy a nem Think szériákat is lehetne-e garanciáztatni.
Korrektek.
https://www.aloha.hu/szerviz/ -
pidzse4
aktív tag
válasz
Bluesummers #108978 üzenetére
Igen még csak a youtube teszteket néztem meg ,de az siralmas volt. Borzalmasan túlmelegszik. Ha minden jól megy jövőhéten veszek egy 7945HX asus laptopot. Természetesen letesztelem ahogy azt szoktam alaposan. 13980HX és 4090 MSi kombó volt nálam . Azzal a hőmérséklet tökéletes volt . Annyi volt vele a baj hogy nem tudta kihajtani a 4090 kártyát ami benne volt pedig maxon nyomattam akkor sem. Általában 90-97 % között mozgott szóval volt benne még . A 13980 nem volt elég erős hogy kihatja általában 95%-on ment a vga . Igy most megnézem a 7945HX et mert az elvileg 99% kihajtja képes rá annyi, hogy melegszik durván 65W fölött.
-
válasz
echterion #108973 üzenetére
Nem kifejezetten kedvelem, hogy az Armoury miatt minimum 12db olyan folyamat fut, amire nincs szükség, miután az alaplapi vezérlő eltárolta az RGB és Fan beállításokat. Ez kb 1-2% proci terhelés, konstans a háttérben.
Az Aura RGB szoftverük sose működött nálam rendesen.
Végül anno (talán 2022-ben) az ütötte ki kegyeimből, hogy nem tud Fan ramp-up delay-t, azaz a Ryzen proci minden turbózásakor a megugró hőmérséklet miatt indult is a turbina. (Ezt a funkciót az AI Suite a 2000-es évek eleje óta tudta.)
*Fan stop-ról pedig sosem hallott, nincs is ilyen opció benne.A fateromnak vett Lenovo Legion 5 (15ach6h) out of the box rendesen tudja kezelni a ventilátorokat, hiába ott is forró fejű az 5800H.
-
echterion
nagyúr
válasz
Bluesummers #108976 üzenetére
Picit olvass vissza. A hazai 4iG szervíz hozzáállása miatt. Lehet, hogy ez csak a hazai beszerzéseket érinti, de aki itthon vett gépet, azt nem vigasztalja az, hogy a Lenovo esetleg mást mond.
-
echterion
nagyúr
válasz
Csandi #108975 üzenetére
Hát, a Zephyrus-omnak meg se kottyant, a 24GB ramnak sem. De lányom TUF-jában sem tesz kárt: 95,7MB-ot foglaltak le összesen az Asus cuccai épp most.
Beeszi magát: pontosan mit értesz ez alatt? Sztem felesleges macera leszedni, majd vadászni pütypürütty programocskákat, amik félig-meddig helyettesítik a funkcióit. A cpu-ból megeszik maximum pár százalékot, na bumm, a ramból szuintúgy. Nem emiatt lesz kevesebb fps-ed. Szvsz. -
válasz
pidzse4 #108860 üzenetére
Véletlenül belefutottam a hozzászólásodba.
Nem tudom hogyan érhetett el ott a srácnál 100° feletti hőmérsékletet.
Lehet, hogy nem futtatott BIOS frissítést, látom kb majdnem 1 éves a YT videó, vagy lehet pont rossz/hibás vapor chamber hűtéssel rendelkező gépet vett, bár ha rossz lenne, akkor már úgyis annyi lenne a gépnek, nonstop throttlingolna, vagy nonstop mindkettő ilyen 105° körüli lenne, passz.Azzal, hogy megnéztél egy videót, de nem volt egyetlen ilyen géped sem, azért elég merész kijelentés, hogy nem ajánlod a gépet. Vagy, tévedek, és volt ilyen géped, és 100% ugyanezek a tapasztalatok vannak?
Csak GPU-t szoktam nézni (kb. 20db ilyen Legion Pro 7-et teszteltem RTX 4090-nel, egyesével, 100% ugyanazzal a tesztelési környezettel).
Megjegyzésem amúgy ezekhez az 1,5M Ft-os laptopokhoz.
Akik megvásárolták tőlem, erre vették:
- Visual Jockey (=VJ), akinek fontos, hogy 2×4K-ban tökéletesen menjen a renderelés nonstop, miközben több 10e vagy több 100e ember bulizik erre
- BMW-nél dolgozó mérnök, akinek ha meg kell nyitni akár egy 1-2GB-os mérnöktervet, akkor gyorsan dolgozhasson
- Valaki az AI-hez (neurális hálóhoz való számolás / tömörítési feladatok) használja, azaz tréningeli a GPT-t (igazából neki a 80GB-os A100-as kártya kellene...)
- Van, akinek a munkája mellett még jó, ha a játék is jól megy
- Volt, akinek egyszerűen az volt a fontos, hogy a gép halk legyen (vapor chamber), mert utálta, hogy akár egy 50°-nál is bekapcsolt a hűtője.
- többnyire munkára kellettek a laptopokKi volt az a kevés egyike, aki igazából játékra vette és MIÉRT (megkérdeztem).
- Total War Warhammer III-t, amikor már a játék közepe / végefele játszott, és azt hiszem azt mondta, hogy akkor már ilyen 10.000db egység van a csatamezőn. Azt akarta játszani a külső 4K-t TV-jén, szaggatásmentesen. Előtte egy RTX 3080-as laptopja volt. Megkérdeztem miért nem vesz inkább PC-t? Azt mondta, mert ha költöznie kell, ez jobb megoldás neki, a pénz nem gond."Ne vegyétek meg !!!"
Akkor milyen RTX 4090-es gépet ajánlasz? -
-
-
echterion
nagyúr
válasz
Aljasvip #108969 üzenetére
Tehát le kell szedni az Armory Crate-et, hogy feltegyél helyette 3-4 másik programot, amikkel ugyanazokat a funkciókat (vagy hasonlóakat) el tudj érni. Hát, én nem látom, ez miért jobb, delegyen. Ha nektek jó így...nekem megfelelt az AC is, nem volt vele semmi problémám.
-
Imre9211
aktív tag
válasz
Semin #108967 üzenetére
Köszönöm. G-Helper-be neked hogy van a settings a tdp-nél? A felső csúszka gondolom 45. Nekem az alsó is annyi.
Külön tetszik hogy üresjáratban(ez azt jelenti hogy nem gaming csak sima netezgetés stb)nem is mennek a ventik és ilyen 40fokok a cpu. Gaming laptopnál ez durván jó.
Armoury-hoz képest mínusz 10fok. Pedig ott is ez volt a ventigörbe kb.Holnap *kiküldöm tv-re kap majd egy kis Dragon Ball Sparking Zero-t
-
válasz
Valkűr #108968 üzenetére
Az Armoury-nál nem nehéz jobb szoftvernek lenni. A PC-s világban szerencsére mindenre van alternatíva.
Fényekre ott van az OpenRGB, ami szinte minden perifériát kezel.
Emellé egy FanControl esetleg a ventilátor kezeléshez.Ha pedig valami komplexebb kell, akkor én kettőt ismerek:
Argusmonitor: fan és RGB is megyen' vele, és ahogy olvasom laptopokkal is működik.
SignalRGB (régi nevén JackNet RGB sync) tud ventilátor vezérlést is, de sajnos ez is regisztrálós bloatware irányba indult el. (Érdemes lehet egy régebbi verzióját valahonnan a netről előtúrni, cserébe előfordulhat, hogy nem fog menni újabb hardverekkel.) -
Valkűr
addikt
Sziasztok, olvasom ezt a G-Helpert, de ez minden mást is tud amit az Armoury, mert ha törlöm az Armouryt akkor elég sok mást is töröl, közte a billentyüzetek profilját, fények beállitása etc..
-
FőDudu
veterán
válasz
apollo12 #108963 üzenetére
CMOS elem (vagy akku) cserejet mindenkeppen probald ki. Az viszonylag olcso es azonnali hatasu ha az a gond.
Desktopnal addig nem is tunt fel amig at nem vittuk egy masik helyre. Akkor ugyanis hosszabb idore ki lett huzva es bizony kerte az ora beallitasat. Na akkor esett le, hogy szar a cmos battery.
-
Imre9211
aktív tag
#Semin-nek
Valóban sokkal jobb a G-Helper. Lepucoltam a f#s Armoury Crate-t teljesen. Még biosban is disabledre tettem. G-Helper-en belül meg hàttérben futó Asus alkalmazások : 0
Eddigi tapasztalataim nagyon jók az Asus Tuf F17-essel
Prociról viszont nem érdemes leszedni a turbó boostot mert nem kevés fps-be kerül. Az hogy 3DMarkban úgy mit dob nem jelent semmit. A játék a gyakorlatban teljesen más. TDP-vel viszont lehet variálni.
Holnap ki küldöm tv-re [link]
-
MaxxDamage
félisten
válasz
Valkűr #108956 üzenetére
1440p nálam tudja 120Hz (HDMI 2.0 és mDP 1.4)
Hivatalos RTX 20xx szabvány/tech.
Hiába van RTX 3080 16GB MXM kártya a gépemben, ez hivatalosan nem támogatott és HDMI csak 2.0-s szabvány.
Jelenleg mDP 1.4 to HDMI 2.1 kábellel használom 1440p 120HzNekem is 4K OLED 120Hz TV-vel van használva és tudná a 4K 120Hz de ez miatt nem tudom ki használni.
Thunderbird 3 porton eGPU ami egy RTX 3090 volt, simán tudtam használni a 4K 120Hz-t a külső kártya HDMI 2.1 interfésszel!Szóval nem olyan egyszerű ez, minden ponton klappolni kell...
-
FőDudu
veterán
válasz
apollo12 #108950 üzenetére
Ha biosban lehet fixalni egyik vagy masik GPU-ra, akkor problad lefixalni belso es dedikalt eseten is.
Lehet csak az egyik GPU kotlott meg.
Voltak olyan AMD procik amiben a hotol megkotlottak a beepitett GPU-k.Ha van mellette dedikalt, akkor meg jo lehet (mar ha nem zavar a tobblet fogyasztas, mert a dedikalt mindig tobbet fogyaszt a prociba epitettnel).
-
apollo12
veterán
válasz
MaxxDamage #108949 üzenetére
alapból jól megy a gép, de ahogy win telepitó indulna ez fogad........
-
apollo12
veterán
Heló lenne egy Hp laptop w10 van rajta ami nem képes frissiteni sehogy se, így újra szeretném tenni de sehogy se sikerül
erre a kép hibára megáll, hogyan lehetne újra rakni ?
-
-
btoth0413
kezdő
Nekem egy MSI GF 65 van.. Szuperjó csak a 3050 szerintem kevés..
-
peet05
aktív tag
válasz
lionshamlet #108935 üzenetére
Ok, azt nem tudtam, akkor no problem.
-
baro32
aktív tag
válasz
lionshamlet #108934 üzenetére
Igen ez igaz akkor ha i9-13900HX lenne a gépedben
-
peet05
aktív tag
válasz
lionshamlet #108930 üzenetére
Még mielőtt.., érdeklődd meg a 4iG-nél, hogy mi újság akkor, ha Te cseréled, és nem a szerviz végzi el ezt a feladatot (garancia miatt).
Egyik fórumtársnak azt írták, hogy csak a szerviz nyúlhat hozzá, másik embernek, másik válasz, hogy nem is hallottak ilyenről. Jó lenne, ha kiderülne az igazság. -
baro32
aktív tag
válasz
lionshamlet #108930 üzenetére
Én ugyanilyet vettem a HP OMEN-be szerintem te sem lősz vele mellé
Habár most nézem az i7-13700HX csak Up to DDR5 4800 MT/s támogat de majd jönnek a szakik és elmondják mit gondolnak erről de menni fog csak nem 5600-on ennyi. -
pidzse4
aktív tag
válasz
Valkűr #108922 üzenetére
Próbáld ki ha megy megy .
Ha a laptopod nem támogatja a Thunderbolt 4-et, de van USB-C portja, az még nem zárja ki a magasabb frissítési frekvenciák támogatását. Az USB-C port használhat DisplayPort Alternate Mode-ot, ami lehetővé teszi a videojel kimenetét akár magasabb frissítési frekvenciák mellett is.
Az FX506HCB laptop USB-C portjára vonatkozó pontos specifikációkat azonban meg kell nézni. Ha csak HDMI 2.0-t támogat, az valóban legfeljebb 60Hz-et tud 4K felbontás mellett. De ha az USB-C port támogatja a DisplayPort 1.4-et, akkor elméletileg akár 4K@120Hz vagy 144Hz is elérhető lehet. -
Valkűr
addikt
Sziasztok itt is felteszem a kérdést, hátha több infot kapok. Vettem egy 4K monitort ami 144hz, de a laptop HDMI csak 60Hz tud. Honnan lehet kitalálni hogy a USB c porton a Display port adapterrel tudni fog e legalább 120Hz, vagy akár a 144-et?
-
Csupati
őstag
válasz
MaxxDamage #108919 üzenetére
Egyszer majd veszek egy X170-et , ha már kb az összes szériábol volt 1-1 legalább ezt kivéve. Plusz az utolsó MXM-es, csak "ikonikus" darab.
-
Remiel
őstag
válasz
echterion #108913 üzenetére
Zephyrusra nincs pénzem ugyanez a gép lenne vagy 1mill, ahogy mondtam az előző gépem is strix volt, ott ki lehetett kapcsolni
Nincs bajom ennek a minőségével az előző is karcmentesen hiba nélkül teljesített 5 évig, csak ott szét lehetett választani a bill világítást és a házban lévő egyéb ledeket
#108912FőDudu nekem nem volt szempont a led, ár/érték arányban most ezzel jöttem ki legjobban és ennyi
-
echterion
nagyúr
válasz
MaxxDamage #108909 üzenetére
A strix nem prémium kategória náluk, az a Zephyrus. Amúgy jah, ez elég gyökér dolog tőlük, nem mindenkinek van affinitása szétbontani és lehúzni a kábelt a csatiról, ha zavarja. Meg persze ez csak akkor valós megoldás, ha állandó off-ra akarjuk rakni.
-
Remiel
őstag
Ha valaki használ Asus Rog Strix G16 és ki tudta kapcsolni a front ledet ami a gép elején van alul, de a billentyűzet világítás maradt árulja el hogyan csinálta. A régi gépemen az armoury crate simán tudta de itt nem látok rá opciót
-
pidzse4
aktív tag
válasz
Adrian1111 #108905 üzenetére
Én az anyóst is eladnám úgy ahogy van az egészet szétszedhetik
-
Adrian1111
csendes tag
Off: Azért nem gondoltam volna, hogy a gamer noti szekcióban ilyen is felmerül, hogy ki mijét adná el
ez tök vicces nekem
-
Imre9211
aktív tag
Gondolt egyet aztán megjavult
Kapott egy kis szellőt a seggére
Egy ilyet-------> [link]Nem nagyon vettem észre változást. Talán néhány fok de még új a laptop és nincs gond a hűtéssel alapból sem. Mind1 legalább szellőzik a segge.
-
pidzse4
aktív tag
válasz
#53513741 #108900 üzenetére
A májam hol tudnám eladni egy részét ? Mert ugy tudom hogy abból csak levágnak egy nagy darabot és azt adják oda . Na most az nekem 300 millio forint. A máj ugy is regenerálódik ha jól olvastam. Pár év alatt visszanyeri eredeti alakják és lesz 300 milliom. Simán eladnám.
Új hozzászólás Aktív témák
● A topikban hirdetni TILOS!
- DELL Precision 5540 Workstation i7-9850H Nvidia Quadro T1000 32GB 1000GB 15.6 új akksi 1év garancia
- DELL Precision 5540 Workstation i7-9850H Nvidia Quadro T1000 16GB 512GB 15.6 új akksi 1év garancia
- MacBook Pro 14" M3 Pro 18GB RAM 512GB MAGYAR BILL 1 év garancia
- Dell Latitude 7400, 14" FHD , I7-8665U CPU, 16GB DDR4, 256GB SSD, W11, Számla, 1 év garancia ( olvas
- Lenovo Thinkpad X280, 12,5" FHD IPS Érintős , I5-8350U CPU, 8GB DDR4, 256GB SSD, W11, Számla, 1 év g
- Bomba ár! Dell Latitude E5550 - i3-5GEN I 8GB I 128GB SSD I 15,6" HD I W10 I HDMI I Cam I Gari!
- AKCIÓ! FEHÉR ipad pro 13" M4 billentyűzet, VADIÚJ! EU-MAGYAR átvilágítós (lézeresen)
- i7 Gamer konfig bővítési lehetőségekkel! - GARANCIÁVAL
- Újszerű Apple Macbook Air 15,3" M3 8C CPU/10C GPU/16GB/256GB-(MC9E4MG/A) Ezüst -3 év gari
- Konzol felvásárlás!! Playstation 5, Playstation 5 Pro
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest