Hirdetés
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- GoodSpeed: Márkaváltás sok-sok év után
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- GoodSpeed: 3I/Atlas: Üstökös vagy idegen civilizáció űrhajója?
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- bb0t: Ikea PAX gardrób és a pokol logisztikája
- sziku69: Szólánc.
- LordAthis: Mission: Imposible? - Együtt 1333 és 1600 MHz, ECC/Non-ECC
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
Ubul86
őstag
válasz
Semin
üzenetére
webfejlesztőként a chatgpt már elég régóta megy nálam, de nemrég vezette be a cég a Cursor használatát, ami a projektet is átpászázza és akár helyettem megírja az adott kódrészletet ott, ahová kell is.
Persze, a megfelelő prompt megadása után, mert tud rendesen haluzni
Én nemrég használom, a cégvezetés szerint bekell vezetni a mindennapokba, hogy meggyorsítsa a munkát, de tulságosan eltud kényelmesedni az ember, és így akár "felejteni" is. MEg a logikus gondolkodást azért - még - nem helyettesíti -
Muerte
Topikgazda
válasz
Semin
üzenetére
Igen,főleg az MX4 ami nem jól viseli a 80°C feletti tartományt,ott nagyon hamar "kifolyik" aztán kiszárad.
A memóriákon meg a vrm,fet-eken bőven a 80 feletti tartomány jellemző egy átlag laptopban,emellett a "légrés" is túl sok pasztának. 0,5mm-t még úgy ahogy át lehet hidalni,de ahol pl.1,5-2mm is van oda abszolút felejtős a pasztás megoldás.
Egyébként notija válogatja a K5 pro-t is.RM szidta hogy nála kiszáradt,nálam 3 év után sem 1060-on,pedig a vrm sornál 4mm-t kellett áthidalnia.Viszont a K5 pro-t letakarítani egy rémálom,ezért jobb mellőzni valóban.
Pont múltkor néztem utána ezeknek a dolgoknak.Jelenleg a legjobb választás thermal pad-ekből ez a Gelid extreme [link] ,Illetve van egy Fujipoly de azt amcsiból lehet csak rendelni.Ezektől ami jobb W/mK-t tud azok extra kemények,nem laptop hűtés alá valók annyira rugalmatlanok arról nem beszélve hogy a legkisebb feszüléskor el is törnek.
Puttyból az Upsiren [link] Ott kérdés a szürke mennyire rugalmas,láttam már azt is notikban 1-2 típusnál.
Paszta helyett a best a fázisváltó PTM7950 [link] Ennél is meg a putty esetében is rengeteg a hamisítvány.Ez egy legit forrás ahol nem b@sznak át: [link] -
Adrian1111
tag
válasz
Semin
üzenetére
Látom, szó volt róla, megosztom a saját tapasztalataimat.
Nem olyan rég próbáltam ki a legújabb Lossless Scalinget.
Azt kell, hogy mondjam, jó kis program.
A Red Dead redemption 2 valamiért nem futott nálam 3070-en 50 fps-nél többel (1080p max, MSAA 2x), illetve legtöbbször ennél kevesebbel a megterhelőbb helyeken (35-40 fps). Mivel ebben a játékban nincs FG, gondoltam teszek vele egy próbát. Ott marha jól működik! Sokkal simább a képkockaszám és ami a legfontosabb, nincs input delay. Semmi. Artifact-et nem vettem észre, de egy 17-es 1080p-s kijelzőn ezt szerintem annyira nem is lehet látni.
Aztán az egyik U5-ös techdemó alá dobtam, ami kb. 30-40 fps-sel futott. Itt is ugyanez, sokkal jobb és semmi gond nem adódott.
Szóval arra jó az egész, hogy ha nincs az adott játékban integrált FG, vagy scaling (ezt nem használtam), akkor az előbbire elég jól használható, illetve az új verzióban (3.1.0.2.) már valahogy kiküszöbölték az input delay gondot. A korábbiakban ez komoly gond volt. Nyilván kell egy adott képkockaszám, ami alatt már nem jó (legalább 30), plusz figyelni kell a helyes beállításokra (reddit-en tippek), de ha régi játékokkal játszotok, vagy az adott játékban nincs FG (vagy 4xxx alatti nVidia kártya van és nincs FSR FG), akkor megéri azt a kis pénzt.
-
consono
nagyúr
-
FőDudu
veterán
válasz
Semin
üzenetére
Talan nem is vennem eszre, ha nem tanultam volna meg erezni.
Akkor volt nagyon szembe tuno, mikor a Razer mellett levo almashoz ertem.Razeren a kezem, alkarom meg veletlenul az almashoz ert es szabalyosan csipett. Neztem, hogy mi van, ilyen eles a gep pereme? De nem azert, hanem mert razott.
Egyik kez egyiken, masik a masikon es az almason szinte bizsergetoen razott.
Nehez elmagyarzni. Ha siman rateszem a kezem, nem erzem.
Ha a kisujjam ujjbegyevel vagy a gyurus ujjam ujjbegyevel csak icipicit erek hozza, kb simogatosan, akkor nem siman csuszik a kezem rajta, hanem olyan pattogosoan (szinte darabosan). Na az az aram hatasa.Amint kihuzom a magsafe csatit azonnal megszunik a pattogas, siman siklik az ujjam a femen.
Ennel jobban (vagy erthetobben) nem tudom leirni, tudom eleg hulyen hangzik.
Almas topikban is leirtam, mar jelentkeztek emeberek akik ugyanigy erzik.Majd eleo keresek valami analog muszert, azzal lathatoan lehet majd demonstralni.
Nem kis feszultsegekrol van szo - ugye 24 voltig torpe feszultsegrol beszelunk es azt nem erzi az ember. Szoval itt valoszinuleg tobbrol van szo. -
FőDudu
veterán
válasz
Semin
üzenetére
Minden almas gep a 2 agu (foldeletlen dugvillas) tolto csatlakozojaval raz.
(letezik a kis 2 agu toltoje helyere bedughato kabel, ami mar foldelt - azzal nem raznak)Gyarilag a 2 aguval adjak, es a vadiuj gepem is raz ahogyan a nejem 2015 Early verzioja is.
(A femhazat szepen vegig simitva az ujjam hegyevel siman erzem, hogy raz. Magsafe csatit kihuzva nem raz. Ugyanazzal a toltovel HP 840G11 sem raz, es a Razerem sem raz. Szoval ez valami almas specifikussag - majd ha elo vadasztam egy analog muszert, akkor lathatova teszem - digitalis multimeterrel nehez az ilyet szemleltetni.)
-
echterion
nagyúr
válasz
Semin
üzenetére
Ebben egyetértek (bár a 3 órás akkuidőt én kukának nem nevezném, maximum gamer szinten a legalja, de ezeket amúgy sem akkus üzemre viszik általában; az inteles cpu-k amúgy jobban szívják a manát, mint ryzen-es társaik), valóban eltér.
Én csak saját tapasztalatból írtam, amit. Több tucat saját használatú noti eladása után azt látom, hogy a többség nem nézi ilyen mélységig a speckókat: méret, cpu, gpu és mindenekelőtt az ÁR. -
válasz
Semin
üzenetére
Az is számíthat hány csatornát kaphat maximum. Mi van akkor ha úgy építik fel a hardvert ha és amennyiben belakod a belsőt pl kihasználod az ssd portokat, ram férőhelyeket azok csatorna számot vehetnek el a vga felől. Hallottam ilyesmiket. Szóval maximum hány csatornával tud gazdálkodni az alaplap. Lehet ez nem pont ide vonatkozott és minden bele van kalkulálva.
///////Clevo p751Tm1, vízhűtés, 96GB ram, nvme SSD, MXM adapter 16X, rtx 4080S VGA///////
-
peet05
senior tag
válasz
Semin
üzenetére
Azért azt is figyelembe kell venni, hogy 9800X3D-vel készült a mérés (persze, alap, hogy ne legyen limit).
Ettől függetlenül én is kíváncsi leszek, de ha a desktop részét nézem, 4070Ti Super, 4080 Super-ről nem feltétlenül éri meg a váltás, ár-érték/teljesítmény arányban.
Notebook-nál majd meglátjuk.Ez a latency növekedés mennyire észlelhető?
-
echterion
nagyúr
válasz
Semin
üzenetére
Hát, ha nincs hatással a gépre, akkor ugyan mit számít, hogy mit futtat a háttérben? Engem nem győzött meg, de használjátok egészséggel. CPU turbót nem látom szükségesnek letiltani vagy visszavenni (anno a Zephyrus-nál sem kellett, de TUF-ban is elvan trotty-határ alatt), más olyat nem talltam benne, ami érdemes a gyári helyett ezt használni.
-
peet05
senior tag
válasz
Semin
üzenetére
A SteamOS-re én is kíváncsi leszek, de egyelőre linux alatt nincs AFMF (legutolső infom szerint).
CES-t vártam, hogy lesz Ally2 bejelentés, de nem volt, "csak" Legion Go (2). Itt elsősorban a Z2 Extreme-s Go-ra gondolok (nem az S-re), 890M-mel. Elméletileg május környékén lesz belőle valami.
OneXPlayer F1 Pro-ban AI 370 dolgozik, 890M-mel, ahhoz tudsz nagyjából viszonyítani, összevetve a 780M-mel. Rendkívül jó az energiafelhasználása, 17W-on, játékfüggő, de van, ahol 20-25%-ot is gyorsul, ezzel a procival.
De amit írtam is, nekem, egyelőre tökéletes a 780M teljesítménye, és kényelmes maga a készülékház fogása is, a több RAM és úgy minden kicsi plusz miatt vettem végül X-et.Emellett ott az L5Pro, használom azt is, de tény, hogy ez egy másik kávéház, nyilván nem várod el azt, mint egy gamer setup-tól, de ahogyan Te is fogalmaztál, ez a jövőkép nekem is tetszik, ebben a köntösben.
#111760 Ubul86 - A sima Ally és a Legion Go egyik "problémája", hogy 16GB RAM van benne. Ebből csippant le a vga és a memória is lassabb, ami APU/IGP-nél elég nagy tényező. Ally-nál ott van még az SD kártya olvasó hibája (széria hiba, rengeteg megy vissza gariba). Legion Go-nál nincs VRR, illetve egyesek nem tudták megszokni, kényelmetlen volt a nagy méret miatt a fogása.
De mindezek ellenére is remek gépek.
MSI Claw-ból a 8 AI+ az, ami egészen szép teljesítményt hoz, Ultra 7 268V proci, ARC 140V IGP-vel, 32GB RAM-mal.Remélem, hogy ezek még elférnek itt off-ban, hiszen mobil procikról beszélgetünk, még ha más köntösben is.
-
peet05
senior tag
válasz
Semin
üzenetére
Pár napja használok egy Ally-X-et, hátőő.. Nem azért, mert az újdonság ereje, de amit ez a kis vas kiprésel magából, lenyűgöző (Z1 Extreme - 8/16, 24GB RAM - ebből alapból 8GB van címezve a vga-nak, de állítható, 1TB SSD, 780M - töltővel együtt kb. 800g, még talán annyi sem). Egyelőre még tesztelgetem (ahogy időm engedi), de perpill Kingdom C. D. II-ben, FSR quality-vel, 900p-ben, medium beállításokkal, 45-60fps megvan - akkuról! (80Wh), performance módban (17W!). És mindezt úgy teszi, hogy csak egy kis "suhogás" hallatszik a ventik felől. Turbo módban, akkuról, 20-25W is adható.
Dokkolva még nem használtam. Úgy 25-30W-ból garázdálkodna a kis 780M.
Természetesen lesz CP2077 is, stb.
Van, aki Bazzite-vel használja a gépet, és offolja a Win-t, vagy dualboot-tal, ahogy jólesik.
És van, aki megkínálta egy RTX 4090-nel (ETA Prime yt). -
echterion
nagyúr
válasz
Semin
üzenetére
Nem baj, én értem. Neked jó megoldás, számomra csak félmegoldás a dlss és nem az az irány, amit én szívesen támogani szeretnék. Az RT csak azért van, hogy a dlss-nek örülhessen a jónép. Miért jó egy olyan technológia, ami arra jó, hogy elnyeli a teljesítményt valami alig észrevehető dologért, aztán ugyanazt a teljesítményt visszaadja a dlss, csak épp ront a natív képen?
Kelvin: pont ennyi értelme van ennek.
-
-
echterion
nagyúr
válasz
Semin
üzenetére
Hát ha sikerül egy 5-600k-s gépen ugyanazt a képet prezentálni, mint a 200ezresen, akkor én annyira nem esnék hasra ettől a technikától. Ez nem technológiai fejlődés, ezt felénk máshogy hívják. Az meg, hogy valaki nem látja a 960p és az 1440p közötti difit, az csak az nvidia-nak jó.
De hogy a kérdésedre is válaszoljak, mivel én nem igazán veszem észre a fix 60 és a fix 120 fps között a különbséget, így beérem a natív 60-nal is. -
echterion
nagyúr
válasz
Semin
üzenetére
Tehát azt mondod, hogy van egy felső-közepes kártya és használjuk alacsony felbontáson, mert úgy több az fps, cserébe szarabb a kép. Akkor inkább veszek egy fullhd-ra való kártyát és használom azt ezek nélkül a szarok nélkül, olcsóbban.
Nehogy már egy 3080ti vagy 4070 fullhd alatt legyen használva? Ez a hónap vicce számomra, bár én nem vagyok benne nyakig a dlss működésében (pl. nem tudom, honnan jön, hogy 1440-ből 1707x960 lesz - és ennek tapsol a nép? jesszus.). -
echterion
nagyúr
válasz
Semin
üzenetére
1440p-t kell nézni, mivel 1440p-s kijelzőjük van a gépeknek, illetve aki külső monitort fog használni, az nem fog fullhd-val szarakodni, inkább 4k felé fog tendálni. És minél magasabb a felbontás, annál hétrébb kerül a 4070 a sorban. És oké, hogy nem tud FG-t a 3080ti, de DLSS ott is van, aki meg 600ezres gépen fullhd-n szeretné nézni az ai generálta fake frame-eket, annak egészségére.
Ami ebben az esetben árnyalja a képet, az a hardver körítése, ház, hűtés, kijelző, design, stb. Egyben kell nézni a két csomagot, nem csak a hardvert. -
echterion
nagyúr
válasz
Semin
üzenetére
Nézd meg a linken lévő fps-eket, ne ragadj le a bench-ekben. Mindig a jövőről beszélnek az emberek, de valahogy a mai napig el lehet pötyögni egy 1080ti vga-val is igen magas részletességgel 1440p-ben. Igen, fsr-rel, viszont kb hozza egy 6700xt teljesítményét. És az nem egy mai kártya. Nem nézném le egy 3080ti tudását, pláne nem egy 4070 ellenében, aminek a legfőbb előnye, hogy 100W fölött nincs sok értelme futtatni. Persze, hogy ezt írják a gépigénynél, el kell adni az újabb és újabb kártyákat, az 5070 megjelenésével, meg az fog bekerülni ugyanebbe a táblázatba és a 4070 kapja meg ugyanezt a"csak benchmarkokban ellenfele" dolgot.
És igen, meg kell gondolnia, mert a teljesítmény mellett notebook-oknál sok más tényezőt is figyelembe kell venni. -
Raymond
titán
válasz
Semin
üzenetére
Nem tudom ennek mi ertelme ennel a jateknal. Nem eppen GPU igenyes. Legalabbis a benchmarkban (ami ott van a Steam-en) alig hoz valamit a 3440x1440 DLAA helyett a DLSS Quality, talan 15%-ot, ami arra mutat hogy mas problemai vannak. De ha jol emlekszek ez nem ujdonsag egy Monster Hunter jateknal.
-
bakelitlemez
tag
válasz
Semin
üzenetére
Nem vagy szemét, köszi a válaszod
"Szerencsére" nem csak ez a baj van a géppel, egyelőre még teljesen használható, de van más, kisebb hibája is, ami jobban szembetűnő a mindennapi használatban, így majd csak a gari lejárta előtt futnék egy kört a szervizzel, addig is teljesen használható a gép - meg ki tudja, hátha rosszabb lesz
Az aksi meg ha nem garis/nem hibás, akkor azt simán tudok rendelni neten, ha annyira zavarna a dolog.
Semin: köszi a te válaszod is, erre nem is gondoltam. Most felraktam max 80%os töltésre és akkor használni is fogom aksiról néhanéha, csak tökre érdekes, hogy ennyit romlott 1 év alatt. Úgy rémlik, hogy újratelepítés előtt a Windows battery report szerint talán volt benne 10-15 ciklus, de akkor ez az aktív aksis használat teljesen másik véglete lehet
-
Imre9211
aktív tag
válasz
Semin
üzenetére
"ami nem mutat túl jól."
Na de kinek nem mutat túl jól? Aki 5090-et vesz, és tényleg hardcore gamer(ezt fontos volt megjegyezni mert azért vannak olyanok is akik nem azok, csak megveszik mert megtehetik és egy héten ha játszanak 2órát tisztán. A többi benchmark, streaming és egyéb)annak a villanyóra miatt se fog fájni a feje.
Olyan ez mint amikor egy Bentley-nél vagy egy Lambonál negatívumként említik a fogyasztást XD Really? XD

*
Tudod a szitu : Farzsebből kipengetem a 80milliós kocsit, de nem kell és inkább veszek egy suzukit mert az kevesebbet eszik XDDD
Biztos vannak szempontok, én nem tagadom, de amikor egy új generációs flagship hardware-nél csámcsognak a fogyasztáson....Hát azon mindig felsírok
*nem majd elég lesz neki a prevgen kakaó. Sőt ez már nem is fogyaszt. A ventilátor termeli neki a kakaót XDD
Jaj drága kenyér.. -
válasz
Semin
üzenetére
Nálam üresjáratban az rtx 4080 super 40W. Nem sok ez. Az a furcsa hogy az előző rtx 3080Ti kártyám ugyanezzel a clevo lapossal 100W körül fogyasztott üresjáratban míg a korábbi MSI laptopommal néztem nyáron csak 30W ugyanaz. Kevesebb mint a mostani használt felállásom. Torrent miatt megy is a nap nagy részében.
Az biztos hogy valamikor be lesz nevezve még új kártya csak nem tudom még melyik és mikor.
Amúgy az 5090 terheléses fogyasztása nem túl vonzó számomra. Igaz dlss mellett jóval kevesebb minden alkalommal. 600W nem kell, jó lesz nekem egy 5080Ti/S vagy 4090 valamikor nyár körül olcsón behúzva.
-
válasz
Semin
üzenetére
Legközelebb valami hitelesebb oldalt linkel, ne ezt.
Viccet félre téve, nem jó hírek ezek... Nem tudom ki tapsol a DLSS-nek, vagy a most jövő +30% fogyasztásból +30% raszter teljesítményt hozó RTX5000 szériának.
A Stalker 2-t egy R5800+RTX3060-as Legion laposon igazi RETRO élmény a DLSS általi ~50ms késleltetéssel játszani.
Vissza is repít az 1..2MBit net korszakba ahol alap volt a 60...70 ping, és az Xbox360 generáció végéhez ahol már az összes játékot húzva-nyújtva vitte a konzol.
(Natívban is játszhatatlan, mindent próbáltam, már a végén teljesen levett grafikát is. Szégyenletes, ha a jövőben ez jön majd a jatekiparból...)
-
válasz
Semin
üzenetére
Nálam aranyszabály innentől hogy natívban is erősebbnek kell lennie a következő versenyzőnek. A 30-as után jövő 40-es szériánál ezt nagyon nem néztem, most majd fogom ezt is. Milyen jó hogy megtehetem.
Amúgy lehet rosszul gondolom ez a ÉÁJ dolog, ha már erre megyünk segíteni tud a procinak a feladatok végrehajtásában, hisz termeli a sok kamu fps-eket, levesz egy csomó terhet a válláról. Minden rosszban van valami jó. Én csak jól járok vele.
-
-
Imre9211
aktív tag
válasz
Semin
üzenetére
Igen
Most nagyon örülök hogy van egy(jelenleg windows alatt is)tök néma laptopom amit játék alatt se hallok szinte de kevéssel marad el csak a süvitő, proci főző teljesítménytől
*
Bár a te amd-d jobb lett volna mert azt alul lehet feszelni és amellé úgy nyugodtan kiengedhetsz mindent ami a csövön kifér. De jó nekem az i7 is így
-
Imre9211
aktív tag
válasz
Semin
üzenetére
*Problem solved
Megint legyalultam az Armoury-t, G-Helper vissza.(most már marad) PL1 35 PL2 45 + egy frankó kis ventiprofil.
A lényeg nálam hogy balanced-on legyen az energiagazdálodás. Ez volt a bibi. Performance-on nagyon tekeri a procit tök feleslegesen.
Eredmény : Cusimában a 70fokot is alig éri el a proci és a Gpu is meg van etetve amennyire kell. Pici kis performance loss van csak ahhoz képest mintha kiengedném a procit főni, ez kb 7-8 fps ami egyáltalán nem tétel.
Szóval öröm és boldogság
Plusz nem hallom a laptopot játék közben. Mondjuk ez köszönhető annak hogy 70foktól állítottam be a ventiket hogy onnantól kezdjenek el dolgozni.fun fact : A laptophűtőt kikapcsoltam. Átlagosan kb PLUSZ 4-5 fok volt ha ment, szóval az van amire gondoltam. Csak visszatolta a meleget kb. Ezek többet nem érnek ilyen lepkef#ng ventiteljesítménnyel. Azaz gyakorlatilag semmit.
Állványnak viszont használom mert annál többet ér mintha egy mezei sima felületen lenne a lapos mivel egyrész fémrácsos, másrészt lukacsos. Ergo kikapcsolva van értelme, bekapcsolva nincs
Majd jövő nyárára kap valami hasonló hűtést mint a razer megoldása [link] Ezek hatékonyak. Az összes többi ami nem ilyen kialakítású maximum laptop állványnak jó venti nélkül.
-
Imre9211
aktív tag
válasz
Semin
üzenetére
Köszönöm hogy megnézted

Egyébként van egy gyanum, de lehet hogy csak gyanu, hogy a cooler padom se tesz neki jót. Mi van akkor ha a hátlapon a szellőző részeken valójában távozni szeretne a meleg, ez a nyomorult [link] meg visszatolja

Lehet hogy ahhoz hogy hűtsön ennél sokkal erősebb légmozgás kellene és így meg többet árt mint használ.Holnap megném kikapcsolt ventikkel mit hoz. Ha mást nem is sima padnak jó lesz mert lukacsos fémrácsos és a sima szellőzésnek az jó...
-
Imre9211
aktív tag
válasz
Semin
üzenetére
Az lehet....
De azért kôszi.Egyébként nem volt hűvôs a proci(benchmark becsapós)csak benchmarkban. Stress testben épp hogy belenyalt a 80ba, ugyanezen a settingsen játék alatt meg a 92-őt nyalogatta
Én már semmit nem értek csak azt hogy megszívtam ezzel az i7-el mert ráadásul H szériás, így alulfeszelni se tudom csak a TDP-vel szórakozni. Ami meg performance loss.Szóval ha semmit nem tudok mókolni vele érdemben akkor az lesz hogy lelövöm a turbo-t, és visszább veszek a játékokban a settings-en amíg lesz zsém venni egy értelmes laptophűtőt.
A kivágások jók az f17 hátulján csak nem 10en X ezer forintos bóvli kell alá hűtésnek.
-
Imre9211
aktív tag
válasz
Semin
üzenetére
Hát 4Ghz eleve nem kevés turbo nélkül.
Megnéznél nekem valamit ha megkérlek?(Dolgozok, reggel megyek haza)
De előtte ki kéne maxolnod a procidat mert csak úgy van értelme. Ha működik egyáltalán meg van e olyan settingsed a power management-ben(egy perc registry mókolás amúgy kb)
Szóval ez lenne az okosság elvileg --------> [link]
-
Imre9211
aktív tag
válasz
Semin
üzenetére
De ez bencs. Én meg ránéztem a játékokra MSI ab-vel és számomra az a lényeg. Leszedált procival 70-80 GPU load, kiléptem, megettem a procit G-Helper-en, mindjárt 99% GPU load.
Amit mondasz annyiból jó hogy lehet profilozni a tdp-t. Pl ha nem játszik vki akkor más profilt használ stb. De a jàtéknak kell a kaja azt tapasztaltam.
-
-
Adi01
tag
válasz
Semin
üzenetére
Köszönöm a részletes választ
.Amúgy milyen játék vagy teszt program alatt tesztelted a hőmérsékletet, mert ezek elég jó értékek?
Megmondom az igazat én felfele gondolkodtam mindig nem pedig lefelé. Már mint, hogy tudom a minél jobb teljesítményt és hőmérsékleti értékeket kihozni a laposból hűtés segítségével és a teljesítményből ne kelljen vissza venni. Úgy voltam vele alapból hangosak a gamer laptopok ha teljesíteniük kell. Ha pörgetik a gyári ventilátorokat akkor 50-60dB simán elérik. Néztem a teszteket a notebook hűtőkről pl láttam a V12 ilyen 60-66dB körül van 50%-on és ott is már látványosan hatékony. Szóval úgy voltam vele, hogy ez a "pár" dB-el már nem számít.
Gyerek nincs, barátnőmet meg a hang nem zavarja szóval...
Persze gondolom nálad a család miatt is figyelni kell arra mi mennyire hangos.Azt megtudod mondani, hogy ha maximális teljesítményt engedélyezed ha a gyári ventilátorokat nem korlátozod és a hütőpadot maximális rpm értékre állítod akkor milyen cpu és gpu hőmérsékleti értékeket kapsz?
Gondolom a dB amit írtál ilyen 60dB körül van a gyári ventik miatt.
-
Adi01
tag
válasz
Semin
üzenetére
“Emellett a gép kapott egy 35W-os CPU limitet aminek köszönhetően a GPU ~95W-ot tud felvenni performance módban. Ismervén a 4070-et itt már leadja a teljesítménye jó részét. A végeredmény játékok alatt:
CPU : ~65°C
GPU : ~70°C
Beépített hűtés ~3300”
ez teljesítményben nem fog vissza?
és nem 140w-os a gpu-d?
én ebben a W-os állításokban még nem merültem bele.
és hűtőpad nélkül milyen hőfokokat kapsz ezzel az egyéni beállítasokkal? Arra vagyok kivancsi mennyit segít a hűtőpad.“
De aki olyan környezetben van, hogy 40dB is zavaró annak azért nem ajánlott a gamer laptop.
Ezen kis szösszenet konklúziójaként ezt a kijelentésed tisztelettel vitatnám
”
Abból indultam ki, hogy szerintem az emberek többsége a laptopjából a 98-100%-ot szeretné kihozni sőt valaki a 110%-ot
, nyílván ahoz a gyári hűtőnek pörögnie kell az pedig zajjal jár. -
Adi01
tag
válasz
Semin
üzenetére
Persze. De aki olyan környezetben van, hogy 40dB is zavaró annak azért nem ajánlott a gamer laptop.
Mert 50- 55dB körül gyárilag simán hűt egy gamer laptop ha épp izzad egy játék alatt nem?
Én sem ülök 2800rpm -es fordulatszám mellett és hallgatom a 70dB-es ventilátor zajt.
Ilyen 600 és 1400 között szoktam használni. Szerintem aki pl a laptop bill-t használja játékra stb annak nagyon jól jön, mert átfújja az egész házat érezni, hogy mozog a levegő és nem forró a billentyűzet.
Neked hány dB-el üzemel az épített hűtőpadod? -
válasz
Semin
üzenetére
Azért ez nagyon érdekes mert ez is FHD tőlem most frissen és itt azért dolgozik a GPU még ha csak 97-98% mozgott is. Olyan mintha azt mondanánk, ha 1080p-ben bekapcsolom az extrákat akkor dolgozik, ha kikapcsolom malmozik.
Kb Ilyet mérnek mások is ezzel a kártyával.
Ezt pedig a eGPU topikból kerestem vissza. Nála pont fordítva van PCIe3-as csatlakozás mellett. A 4K pontszám az nagyon kevés ott. [link] Pedig pont annak kellene virítania. -
Imre9211
aktív tag
válasz
Semin
üzenetére
Köszönöm. G-Helper-be neked hogy van a settings a tdp-nél? A felső csúszka gondolom 45. Nekem az alsó is annyi.
Külön tetszik hogy üresjáratban(ez azt jelenti hogy nem gaming csak sima netezgetés stb)nem is mennek a ventik és ilyen 40fokok a cpu. Gaming laptopnál ez durván jó.
Armoury-hoz képest mínusz 10fok. Pedig ott is ez volt a ventigörbe kb.Holnap *kiküldöm tv-re kap majd egy kis Dragon Ball Sparking Zero-t

-
-
Imre9211
aktív tag
válasz
Semin
üzenetére
Köszönöm mester
Ahogy utàna nézegettem eddig az alapján az i7 is ugyanolyan forrófejű mint a Ryzened. Szóval ebből a szempontból tökmind1 szerintem melyiket veszi az ember.
Majd abban szeretném a segítségedet kérni hogy minél értelmesebb hőfokok(ne ilyen 90-95)mellett tudjak játszani.
Volt Tuf laposom, de annak már vagy 2éve és kicsit elfelejtettem már az okosságokat de majd belejövök.Várom már nagyon. Előszôr majd win11 settings, dolgok feldobálása, aztàn majd jelentkezek

-
válasz
Semin
üzenetére
Ott valami nem stimmt...☝️
Utoljára i9-10900K + RTX 2080 Super 8GB MXM (4x16GB RAM) mellett csináltam TS Extreme tesztet és az jóval többet hozna, mint a 4070-es?🤔 [link]Azóta van a gépemben i9-10900KF + RTX 3080 16GB MXM (4x32GB RAM)
Majd egyszer lehet nézek majd egy Extreme tesztet rajt...Sima sem rossz. [link] -
pidzse4
aktív tag
válasz
Semin
üzenetére
Szerintem nagyon jók az értékeid szép a pontszámod is.
RM007: Komoly kis géped van az már biztos . Ügyes kis megoldás. Látom értesz hozzá rendesen.
-
Imre9211
aktív tag
-
pidzse4
aktív tag
-
pidzse4
aktív tag
válasz
Semin
üzenetére
Túl sokat fogyasztanak. Játék közben 55 w szokott enni persze néha fölmegy pár másodpercre 75 re is . Nem vészes. Én mindig bedugva használom igy a fogyasztás nem igazán érdekel. A másik azért kell ilyen erős cpu hogy a benne lévő Gput ki tudják hajtani. Észrevettem hogy a 13980 HX is kevés a 4090 gpu hoz. Általában 95% ig tudja kihajtani. Szóval még ez a proci is kevés úgy gondolom. Erősebb proci kéne bele mert nem képes kihajtani. Talán majd a 15. genes intel jó lesz.

-
FőDudu
veterán
válasz
Semin
üzenetére
Akar egy uj Surface is lehetne, csak sajnos nincs meg info az ARM procik es a kulso GPU-k viszonyarol.
Most Razer utan erosen gondolkodom egy Macbook Pro vasarlasan - de ha mar kiadok 4K Eur-t egy gepre, akkor az tudjon kulso GPU-t is. Mac pedig a hirek szerint nem tud. Szoval kerdeses mi legyen a Razer utan.
Zephyrus G16 bejonne - abbol a kisebbek erosen le vannak fojtva es hangosak - a nagyobbak meg a hasonlo gepekhez kepest gyengek.
Tenyleg egy nema gep kellene tartalmat fogyasztani (Macbook Air vagy valami uj Snapdragon procis Lenovo Yoga Slin 7 vagy Microsoft Surface 16") es egy asztali kiskocka (Minisforum) otthonra kulso GPU opcioval (oculink csati). Lehet a ketto beferne 4K eur-ba.
Bar a legujabb Intel szeria is allitolag ugyanolyan eros es keveset fogyaszt mint a Snapdragon procis gepek - szoval meg akar x86 komativilis is lehet a kovetkezo gepem. -
pidzse4
aktív tag
válasz
Semin
üzenetére
Azért azt ne feledjük el hogy az amd magasabb hőfokon jár pl :7945hx .

Egy laptopnál meg a hőfok a legnagyobb ellenség. Lehet pár játéknál hoz némi plusz fpst de majdnem 100 fokon üzemel ami nagyon nem tesz jót a laptopnak hosszú távon. Ha meg visszaveszed a teljesitményt, hogy olyan 85 fokig mehet fel akkor ugyan ott vagy ahol az intel.

Szóval jó az amd tény hoz pár fps pluszt de a hőfok miatt nem venném meg annyit nem hoz pluszba hogy majdnem 10 fokkal melegebb a cpu. Ha meg melegebb hangosabb is lesz a laptop egyböl maxon fog járni a venti. Persze kisebb teljesitményű procinál más a helyzet. Ott nincs ez a melegedés és talán hoz 5-8% ot némelyik játéknál vagy annyit se.
Azért nem nevezném annyira jónak az amd procit. Sok tesztet átnéztem és nem igazán veri az intelt csak néha egy két játéknál.
-
FőDudu
veterán
válasz
Semin
üzenetére
Magyarul vesz egy Oculinkes Minisforum gepet es minden faxa.

En valahol ott latom az otthoni jatek jovojet - ha kell ott a kulso (bitang eros) GPU, egyebkent meg johet a Geforce Now vagy egyeb streaming amihez foleg proci kell.
Abban meg egy minisforum vagy egyeb 'kiskocka' lazan lealaz akarmilyen laptopot, mert ezekbe tudnak minosegi es anyagot is tartalmazo hutest is rakni.(mai napig imadom a Shuttle XPC gepement amibe vizhutest es WD raptor meghajtokat raktunk az Ati X800Xt Vivo melle. Azaz nema volt es bitang eros. Akkoraban, mint egy kenyer pirito.)
Tegnap eppen bios-t buzeraltam a Razer-en, vissza kellett irnom amit egy hete lementettem, mert az akkus szarakodas miatt raktam ra gyari Bios es EC mentest.
(nem segitett, igy vissza raktam az 1 hetes mentest - gyarival sem volt jo, azzal viszont nem volt Se UV se egyeb tuning lehetoseg).Persze pont a bios irasa kozben ment ele az aram. Meg szerencse, hogy a 15 eves T60 akkuja jol mukodik, igy a kb 10 perces iras gond nelkul lement amikor a lapos alol kirantottak a tapot.
De otthonra mar jobbnak tartom egy Minisforum vagy hasonlo gep es a kulso GPU megoldasat.
-
pidzse4
aktív tag
válasz
Semin
üzenetére
Nálam is pont ez van 4090 laptoppal. A magfeszültség az 1 v nem éri el de attól az energia fogyasztás jó . Még tuningolni is tudom
Kicsit. Ahoz képest hogy 175 WATT ELVILEG A MAX FOGYASZTÁSA MEGESZIK 200 WATTOT IS A GPU
Szóval nagyon is jó az MSI !! A táp 330 wattos ugyhogy belefér

Új hozzászólás Aktív témák
● A topikban hirdetni TILOS!
- Dell Precision M6600 (működik, de alkatrészként hirdetem)
- Lenovo ThinkPad P15 Gen 1 Tervező Vágó Laptop -50% 15,6" i7-10750H 16/512 QUADRO T1000 4GB
- Lenovo ThinkPad P15 Gen 1 Tervező Vágó Laptop -50% 15,6" i7-10750H 16/512 QUADRO T1000 4GB
- Azta! Dell Latitude 7440 -65% Üzleti Profi Fémházas Ultrabook Laptop 14" i7-1365U 16/512 FHD IRIS Xe
- 184 - Lenovo Legion Pro 7 (16IAX10H) - Intel Core U9 275HX, RTX 5090
- PocketBook Touch Lux 5 (PB628) /hibás/
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - Automata kézbesítés utalással is!
- Samsung Galaxy S22 Ultra 5G 512GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- BESZÁMÍTÁS! ASUS H510M i7 10700 16GB DDR4 512GB SSD RTX 2070 SUPER 8GB AeroCool Quantum Mesh 650W
- BESZÁMÍTÁS! Apple iPhone 12 Mini 64GB mobiltelefon garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: ATW Internet Kft.
Város: Budapest
Cég: BroadBit Hungary Kft.
Város: Budakeszi

De azért kôszi.

Muerte