- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- SzőkeKapitán: Világ vége túlélők topicja
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- KRTLPC: Ki és hogyan élt túl? Volt ám fennakadás
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Meggyi001: Anya, tudsz segíteni a matekban?....Nem érek rá kisfiam, majd segít a ChatGPT...
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- Jack Hunter: Kínai erősítő vásárlási tippek
- bitpork: Phautós tali a Balcsinál 2025 Augusztus 2 napján (szombat)
Új hozzászólás Aktív témák
-
pidzse4
aktív tag
válasz
Semin #108696 üzenetére
Azért azt ne feledjük el hogy az amd magasabb hőfokon jár pl :7945hx .
Egy laptopnál meg a hőfok a legnagyobb ellenség. Lehet pár játéknál hoz némi plusz fpst de majdnem 100 fokon üzemel ami nagyon nem tesz jót a laptopnak hosszú távon. Ha meg visszaveszed a teljesitményt, hogy olyan 85 fokig mehet fel akkor ugyan ott vagy ahol az intel.
Szóval jó az amd tény hoz pár fps pluszt de a hőfok miatt nem venném meg annyit nem hoz pluszba hogy majdnem 10 fokkal melegebb a cpu. Ha meg melegebb hangosabb is lesz a laptop egyböl maxon fog járni a venti. Persze kisebb teljesitményű procinál más a helyzet. Ott nincs ez a melegedés és talán hoz 5-8% ot némelyik játéknál vagy annyit se.Azért nem nevezném annyira jónak az amd procit. Sok tesztet átnéztem és nem igazán veri az intelt csak néha egy két játéknál.
-
FőDudu
veterán
válasz
Semin #108697 üzenetére
Magyarul vesz egy Oculinkes Minisforum gepet es minden faxa.
En valahol ott latom az otthoni jatek jovojet - ha kell ott a kulso (bitang eros) GPU, egyebkent meg johet a Geforce Now vagy egyeb streaming amihez foleg proci kell.
Abban meg egy minisforum vagy egyeb 'kiskocka' lazan lealaz akarmilyen laptopot, mert ezekbe tudnak minosegi es anyagot is tartalmazo hutest is rakni.(mai napig imadom a Shuttle XPC gepement amibe vizhutest es WD raptor meghajtokat raktunk az Ati X800Xt Vivo melle. Azaz nema volt es bitang eros. Akkoraban, mint egy kenyer pirito.)
Tegnap eppen bios-t buzeraltam a Razer-en, vissza kellett irnom amit egy hete lementettem, mert az akkus szarakodas miatt raktam ra gyari Bios es EC mentest.
(nem segitett, igy vissza raktam az 1 hetes mentest - gyarival sem volt jo, azzal viszont nem volt Se UV se egyeb tuning lehetoseg).Persze pont a bios irasa kozben ment ele az aram. Meg szerencse, hogy a 15 eves T60 akkuja jol mukodik, igy a kb 10 perces iras gond nelkul lement amikor a lapos alol kirantottak a tapot.
De otthonra mar jobbnak tartom egy Minisforum vagy hasonlo gep es a kulso GPU megoldasat.
-
maximilian4
addikt
Sziasztok! Sok sok év kihagyás után újra visszatértem a "gamerek" világába egy dell g15-tel (rtx4060, i7 13650hx stb.). A kérdésem arra irányulna, hogyha tv-n játszok kontrollerrel milyen beállításoknak kéne eleget tennem hogy minél kisebb legyen a késedelem? Ha hdmi-n rádugom, és egyszerre látom a játékot a laptopon és a tv-n is nagyon szembetűnő, hogy sokat késik tv-n és az irányításon is érezhető. A tv egyébként egy Hisense 65U7QF.
-
Semin
őstag
válasz
Volband #108685 üzenetére
Bocsánat, az AHP-s amd proci valóban nem gyengébb, én szerintem megragadtam a 7535HS-nél (TUF), amiket verték az intelesek, de ezt már nem.
Van egy egész jó Ryzen analízis cikk, ajánlom figyelmedbe (itt volt róla szó) : [link]
Nemcsak hogy lassabb az intel, de adott teljesítmény szinten 30%-al többet zabál.A 4070-es pedig kerek perec nem éri meg a jelenlegi (magyar) piaci árain. 400 alatt kapsz már stabil 4060-as gépet
Igen, 15-ös fronton ez a helyzet.
Viszont ha valaki 17-es gépet szeretne, akkor ott már más az árazás.
A pontos konklúzió, hogy ha meg tudod venni a 4070-et 20-30%-os felárral, akkor megéri. -
Semin
őstag
válasz
imre687 #108689 üzenetére
Két ötletem van :
1. A profilban (BIOS) a gyártó 70W-ra korlátozta a kártyát.
A pontos típus beírásakor a gyártó honlapja ezt ki fogja dobni.
2. Indíts egy Superposition benchmarkot.
Ez alig terheli a CPU-t, itt elvileg marad nafta a GPU-nak is. -
-
pidzse4
aktív tag
válasz
Semin #108684 üzenetére
Nálam is pont ez van 4090 laptoppal. A magfeszültség az 1 v nem éri el de attól az energia fogyasztás jó . Még tuningolni is tudom
Kicsit. Ahoz képest hogy 175 WATT ELVILEG A MAX FOGYASZTÁSA MEGESZIK 200 WATTOT IS A GPU
Szóval nagyon is jó az MSI !! A táp 330 wattos ugyhogy belefér
-
Imre9211
aktív tag
válasz
Mikulásbá #108691 üzenetére
Tehàt passzív pad. Én is erre tippeltem. Sok embertől hallom hogy a ventis cuccok csak irodai laposoknál érnek valamit. Gaming laptopoknàl halottnak a csók kb.
Mondjuk elég szépen testre lehet szabni ezt a tuf-ot az armoury-ban, meg màshogy is lehet lejjebb vinni a proci hőmérsékletét, de akkor az a lényeg hogy egy picit legyen megemelve a lapos.
-
Imre9211
aktív tag
Sziasztok!
Egy olyan kérdésem lenne hogy van valami értelme nagyobb teljesítményű gaming laptopoknál a cooling pad-nak?
Adott egy Asus tuf F17-es(i7, rtx4070) [link]
Szeretnék venni alà egy cooling padot, de van amikor többet árt mint használ. Elvileg jobban jàrnék ha csak egy passzív padot tennék alà hogy kicsit meg legyen emelve a jobb szellőzés érdekêben, de nem vagyok benne biztos.
Tudnátok esetleg javasolni ventis hűtőpadot? Vagy inkàbb legyen csak megemelve kicsit egy passzív paddal?
Köszönöm előre is
-
pidzse4
aktív tag
válasz
Volband #108685 üzenetére
Azért ezt megcáfolnám hogy az msi hulladék volna. Nekem volt ,asus,razer,lenovo, és most van egy MSI 4070 laptopom és egy Vector GP 78 4090-es laptopom . Egyáltalán nem hulladék. A cpu és gpu 70 fok alatt van a 4070 es .
Aztán a 4090 MSI pedig ugyan olyan jó hőmérséklete van. Az asus nem hűt olyan jól sőt a rezer 4080 as sem. Az egyik legjobb hűtés az MSI nek van.
Szóval nagyon jó az MSI laptop . Van tapasztalatom velük. Egyedül annyi a bajom vele hogy kivülre rakják a csavarmatricát, de hajszáritóval megoldható a probléma. Szerintem egyáltalán nem drága az MSI. A lenovo és az asus árában vannak. -
Muerte
Topikgazda
válasz
imre687 #108679 üzenetére
[link] [link] Itt a topikban is többször leírtam/leírtuk vissza tudod keresni.
Ami fontos hogy egy kis undervolttal leginkább a fogyasztás csökkentés,hőfok csökkentés és a stabilitás növelése legyen a target,nem pedig alacsony feszültségen odabombázni neki az órajeleket! Minden kártya/gép egyéni neked kell szépen apró lépésekben kitesztelni melyik feszültség értéken/ mekkora hozzá adott órajellel megy a legstabilabban.Egy 4050-nél,saccra ez lehet 800mV-tól 900mV-tig tartomány első blikkre így látatlanul.Ha kezded,akkor 900-ról ,ott néhány teszt,aztán 875,850.Szerintem az utóbbi kettő lehet a legjobb,de a tesztek majd megmutatják.A gyári max órajelből én a helyedben egy 100MHz-et vissza is vennék,nem fog a teljesítmény rovására menni látványosan,viszont nyerhetsz vele sokkal többet fogyasztásban és hőfokban. -
Volband
tag
válasz
Semin #108675 üzenetére
Bocsánat, az AHP-s amd proci valóban nem gyengébb, én szerintem megragadtam a 7535HS-nél (TUF), amiket verték az intelesek, de ezt már nem.
Én konkrétan telefonon kérdeztem rá erre a levélre, és csak pislogott a manus, hogy ő ilyenről nem hallott. Inkább hiszek neki, főleg, mivel ingyen kiküldtek egy erősebb tápot, amihez csak annyit kértek, hogy futtassak le egy ellenőrzést, hogy nem-e hibás maga az akksi. Arról nem is kértek bizonyítékot, hogy tényleg fogy az akksi töltés alatt. (Más kérdés, hogy elég bénák voltak a részek küldésében, de végig elismerték, hogy ők ügyetlenkedtek, és végül csak összelegózták a megfelelő töltő és kábel kombót, a rosszakat meg vissza se kérték).
A 4070-es pedig kerek perec nem éri meg a jelenlegi (magyar) piaci árain. 400 alatt kapsz már stabil 4060-as gépet, de induljunk ki 400-ról. Még az MSI-s hulladékok is 40%-kal drágábbak, egy normálisabb gép meg már 50-60% között van legalább. Az szerintem redundáns információ, hogy ha valaki egy giga-deal keretében bármit is meg tud venni, hiszen az természetesen megéri. 600+-ért nem ér annyit, de ettől még ha valakinek mondjuk 700 a keret, és nem érdekli, hogy nem "optimális" vásárlás (mert pl. ő azt a pénzt gépre akarja költeni, nem akar belőle semmi esetre félretenni), akkor természetesen vegye azt, de ez egy elég szűk vásárlói réteg.
-
Semin
őstag
válasz
imre687 #108683 üzenetére
Igen tudom. De a lényeg hogy "Linus" is el mondta az RTX 4000 széria laptop változata hibás.
Figyelj az enyém sem ment a tesztelés alatt még 0.975V fölé sem , de mértem 150W-ot is GPU-n max fogyasztáson:
Nem függ a feszültségtől a max. felvett teljesítmény.
Szerk:
Itt az eredeti posztom a tesztről : [link] -
imre687
tag
válasz
Semin #108682 üzenetére
Igen tudom. De a lényeg hogy "Linus" is el mondta az RTX 4000 széria laptop változata hibás. 1V felett instabil lehet ezért lettek limitelve. Rengetek fórum, megannyi "szak" videót néztem erről és mindenhol mindenki azt írja/mondja hogy ez a gyengesége. Dynamic boost ide vagy ide, az nem segít ezen. hiába engedi ki 95w-ig 28mp-ig utána úgyis vissza esik de a VGA teljesítménye akkor se megy 70W+ fölé. Ha van valakinek 5lete, hallgatom
-
kory24
őstag
válasz
Semin #108675 üzenetére
Konkrét levélben válaszolta a Lenovo, hogy ha SSD vagy RAM bővítés miatt megbontja a gépet ugrott a gari. Ez azért nem kis negatívum.
Nem a Lenovo válaszolta ezt, hanem a 4iG szervíz, aki átvette hazánkban a Lenovo termékek garanciális szervizelését.
Egy képet tett be KH, amin a Lenovó hivatalos fórumon még azt válaszolták engedélyezett a csere (3éve).
-
Semin
őstag
válasz
Volband #108672 üzenetére
“akkor az AMD-s változat talán nagyobb megnyugvást ad, még ha gyengébb is, “
Semmivel sem gyengébb, cserébe sokkal energia hatékonyabb, és könnyen leszabályozható.
itt egy felhasználó említett valami negatívat a lenovo szervízzel kapcs., amit ha jól rémlik, inkább csak olvasta, nem pedig átélte
Konkrét levélben válaszolta a Lenovo, hogy ha SSD vagy RAM bővítés miatt megbontja a gépet ugrott a gari. Ez azért nem kis negatívum.
A 40-es szériában a 70-es az, ami a leginkább mostohagyermek a többihez képest, és nem igazán éri meg a felárat
Ezt így kerek perec kijelenteni elég merész, tekintve a nem túl régi fórumos konverziókat és eredményeket…
Az enyém 20%-al került többe mint egy 4060 és ~20%-al erősebb. Szerintem ez jó deal -
Volband
tag
válasz
Laurh #108667 üzenetére
Szia! Mi elégedettek vagyunk a LOQ-kal, a proci pedig i5 inteles. Ha aggódsz az intel procik körül keringő problémák miatt, akkor az AMD-s változat talán nagyobb megnyugvást ad, még ha gyengébb is, de teszem hozzá, hogy azt leszámítva, hogy itt egy felhasználó említett valami negatívat a lenovo szervízzel kapcs., amit ha jól rémlik, inkább csak olvasta, nem pedig átélte, a premium care szervízük kitűnő. Még házhoz is jönnek.
Azt gondold meg, hogy esetleg ne a 4060-as változatot vidd-e el inkább, ha jó árban van. A 40-es szériában a 70-es az, ami a leginkább mostohagyermek a többihez képest, és nem igazán éri meg a felárat a 60-hoz képest (80-hoz képest túl gyenge, 60-hoz képest ugyanaz a vram van benne), de az 50 és 60 között érdemes elgondolkodnod. Radiumon 40 000 forint a különbség (1tb ssd 16gb ram).
-
Semin
őstag
válasz
Raymond #108666 üzenetére
A rendszer TDP/TGP keretéről beszélek( ~160W pl az én gépem esetén).
Ha külön keretük lenne, a Dynamic boost funció értelmét vesztené. Bizony-bizony egyetlen teljesítmény keretből gazdálkodnak( Ami ráadásul skálázódik a BIOS profilokkal)Olvass vissza kiteszteltem alaposan.
-
Csupati
őstag
-
queens
tag
a legion 5 prot hozzáközöttem egy hp g5 dokkolóhoz, szépen viszi a hdmi-t és egyéb usb cuccokat a dokk, de tölteni nem akarja a gépet, mi lehet az oka?
másik laptopot tölt, kipróbáltam.
ha nem gamel az ember,m 100 watt is elég, de ha játszanék is, akkor nem tudom milyen sokkoló tudná tölteni rendesen az kis usb porton.
tudtok rá megoldást?
azért kéne az oldalsó kis usbn tölteni, mert hátul a hdmi és a töltő port kábele megtörik, mert ki be huzogatnám stb, nem optimális az elhelyezése, mondjuk ígyköszi
-
Laurh
aktív tag
Sziasztok,
Lenovo LOQ a kinézett alany. (itt jókat olvastam róla)
i7-13620H procival
RTX 4050-es kártyával350e jó választás lehet?
Vagy inkább Amd-s procival nézzek gépet?
Köszönöm előre is a segtségeteket.
-
imre687
tag
válasz
Zsírkrétamen #108659 üzenetére
Én úgy tudom hogy mindegy hogy az RTX 4000 széria hány w-os laptop esetén sajna feszültség szabályozás miatt nem fogja elérni a környékét sem. Nekem Acer Nitro 16 van és az is 140w-os a 4050 benne de sose láttam még 70w fölé menni mert a feszültség mindig limitel 1V -n
-
Csupati
őstag
válasz
Loq tuf omen jó, a többi felejtős, kicsi hűtés és TDP csökkentett kártyák.
-
pidzse4
aktív tag
válasz
ASUS TUF Gaming A16
-
Sziasztok!
Az alábbi laptopok közül ti melyiket vennétek?
Mind 4070-es, és 15.6-16" kategóriába nézelődök.
Ram és ssd mennyisége mindegy, azt bővítem utólag.Ár szerinti növekvő:
MSI Katana 15 B13VGK-1434
Lenovo LOQ 15ARP9
ASUS TUF Gaming A16 FA607PI-N3010
HP Victus Gaming 16,1" FHD IPS R7-8845HS 16GB/512GB RTX 4070 Win11 16-s1077ng (ennek most hirtelen nem látom a product numberjét)
HP OMEN 16-xf A1031806
ASUS TUF Gaming A15 FA507UI-HQ010W
Acer Nitro 16 AN16-42-R5A3
AERO 16 OLED BSF-73DE994SONekem spec alapján a Victus és az A15 a nyerő a 8. genes Ryzen miatt, de kijelzőben és hűtésben nem tudom melyik mennyire combos. Amúgy itthon monitorra van kötve, útközben nem játszok, viszont videót szoktam vágni rajta útközben is. Egy 6800HS-t váltana, tehát igazából bármelyik előrelépés lenne. Amit még nem néztem, hogy mindegyik 140W-os 4070-e
-
-
Hoffer
őstag
Szerintetek egy Legion Slim 5, 13500H, 16GB, RTX 4060 125W TGP, 16" WQXGA 165hz jobb vétel mint a TUF A15 7735HS, 16GB, RTX 4060 115W, FHD 15,6" 144Hz?
Nem tudom ez a vga ki tudja e hajtani ezt a jobb kijelzőt.
-
pidzse4
aktív tag
válasz
Roland920821 #108652 üzenetére
Ezt vedd meg : Asus TUF Gaming FX707VI-LL055W
-
Roland920821
újonc
Sziasztok
Laptop vásárlás elott álok
segitségeteket szeretném kérni
ezt a 3db Laptopot nézegetemmelyiket ajánlanatok? (Nagyrészt játékra lenne használva)
https://www.telekom.hu/webshop/termek/Asus-TUF-Gaming-FX707VI-LL055W?skuId=jsku1754654497https://www.telekom.hu/webshop/termek/Asus-ROG-Zephyrus-G14-GA403UV-QS020W?skuId=jsku1754653441
https://www.telekom.hu/webshop/termek/Acer-PredHelios-Neo-PHN16-72-92E7?skuId=jsku1754655946
köszönöm elöre a segitséget
-
Hoffer
őstag
Sziasztok,
TUF A15 vásárlásban gondolkozom, RTX 4060 vga, a cpu számít, hogy 7535HS vagy 7735HS? Van lényegi különbség jelen esetben?
kb 40k a felár a 7735HS javára.
-
Egy kis érdekesség!
Emberünk nem kaksival gurigázott:
Fogta magát valami belpiacos notebookhoz
3D nyomtatott egy diszkrét vastagságú bottomcase-t
amibe belerittyentett egy ITX alaplapot egy PCI-e riser-el egy bloweres 4090-est és hogy legyen ami elnyomja ventizajt egy kis diszkrét JBL-szerű hangszórót:
Laza 8kg lett így a setup....
Biztos nem találjátok ki kire gondoltam, miközben ezt olvastam -
FőDudu
veterán
válasz
Csupati #108639 üzenetére
Irtam, hogy max egy uj akkut kuldjenek kolcson. Erre ma nem csinalja.
Ez minden fele tuningolas nelkuli meres - gyari windows, gyari feszkkel. Nincs se UV, se GPU buzeralas, se Throttlestop.Bele is nyal a 100 fokba a CPU es a GPU is 74 fokig megy.
Fene se erti - de mas is pont erre jutott.
Es nem csak az en generaciomnal, az ujabb modelek eeten is elo fordul.
Ezt jatssza. Es battery-rol ugye nem lehet 90 wattot kivenni CPU-bol es 105 Wattot GPU-bol. Szoval ugy eleg karcsu amit enged.Ma fullra lemeritettem es utana fullra lett toltve egy 80 wattos HP toltovel (USB-C). Leht ez a titka, az akkunak csontig le kell merulnie es utana fullra toltodnie az USB-C portrol?
Fura lenne, de nem lepne meg. -
Csupati
őstag
válasz
FőDudu #108638 üzenetére
A vapor lyukadás mellé még töltő elektronia áramkör hiba is van?
Kicsit elengedte a gyeplőt a Razer ezek szerint.Na ilyen kezdes utan kivancsi leszek mit lepnek.
Hát Én is kiváncsi leszek mit szólnak majd, hisz a gari miatt megszabhatja hova vidd, ha meg nem kéred szvsz olyan mintha nem kérnéd a garit. -
FőDudu
veterán
Nekem most azt jatssza a Razer, hogy a gyari toltojerol a toltes megszakad. 2-3 masodpercig tolt, aztan nem. A battery reporton gyomyoruen latszik ahogy valtogat az AC es a battery kozott.
USB-C vagy TB portrol azonban siman tolt.
Gondoltam szar a tapja, hat raforrasztottam az alaplapi forrpontokra 2 drotot, ra a labor tapot, 19,5 helyett 19,9v, 10A limit. Ugyanaz. Tehat nem a tap.
Kutattam neten, ugy tunik tok sok felhasznalonak van ugyanez a gondja. Es senki nem talalt ra megoldast. Se a tap csere, se az akku csere nem oldja meg. Vissza toltottem gyari image-t, vissza raktam a gyari BIOS-t (2 napos koraban lementettem), detto.
Oprendszertol se fugg, Ubuntu alatt is ilyen.Nyitottam ticketet a Razer oldalan - mar reagaltak, de mondtam, hogy nem kuldom be es amugy sem bizom az o szervizukben, mert csak az idot huzzak mint mindig.
Na ilyen kezdes utan kivancsi leszek mit lepnek.Ugyhogy valoszinuleg rendelek uj gepet - szerintem most mar valamelyik M3 Pro vagy hasonlo lesz jo sok memoriaval (64+GB).
-
FőDudu
veterán
válasz
pidzse4 #108636 üzenetére
Pont igy van. A kerekbe epitett legnyomas mero (TPMS) tudna blokklni az aito hasznalatat. (szerencsere az esetek jo reszeben a user kepes resetelni a dolgot).
Ma viszont egy ismeros megkert, hogy nezzek ra a nyomtatojara. HP LJ M110W. Kicsi lezer. Riportokat nyomtat, de semmi mast.
Kiderult, hogy valoszinuleg a HP fele Instant Ink szolgaltatast okezta le a nyomtato elso telepitesekor aki neki telepitette (nem en) - es elofizu hijan a printer blokkol minden nyomtatast. Rakuldot a nyomtatast, el is tunik a queue-bol, de nem nyomtat semmit.
Mondtam, hogy kerdezze meg azt aki hozta neki - mert az en HP Smart accountommal nem akar mukodni - gondolom azzal az accal kell valalmit kezdeni amelyikkel aktivaltak.
Kezd eleg erdekesse valni a tortenet. (mondjuk itthonra pont HP 790 nyomtatot rendeltem, mert azt egyszeru tolteni (ink tankos) es a fej is vagy 20 euro hozza ha beszarad. Ezt ajanlottak a nyomtatok berlesebol elo cegek - olcso (~200 Euro) es strapa biro cucc.
-
pidzse4
aktív tag
válasz
#53513741 #108633 üzenetére
Valószinüleg az lesz. Ez olyan hogy veszel egy autót és nem cserélheted le a kereket csak ha beviszed az autószereleőhöz. mert akkor az egész autó garanciája ugrott. A felni csavarra meg kivülről ragasztunk egy papirmatricát és ha az leesik már buktad is a garit. Ez aztán a garanciális 3 éves szerviz. Veszel egy új laptopot és valójában 1 nap garancia sincs rá.
-
echterion
nagyúr
válasz
nggabi #108634 üzenetére
Akkor ragasszák össze a házat vagy forrasszanak mindent a lapra. De ez, hogy egy hoki matricával bohóckodnak, ráadásul van olyan oszág, ahol konkrétan ezt nem is csinálhatják meg (mármint emiatt kizárni a gariból)....
Azt meg nem nehéz bizonyítani, hogy ha ilyen miatt hal a lap, annak nyilvánvaló fizikai nyoma van. -
-
pidzse4
aktív tag
válasz
#53513741 #108623 üzenetére
Nem, hanem Vector GP78 HX 13V ebben van 2 hely nem több, de az nekem elég . Aljasság nagyon, kivülre tenni matricát. Bármikor, ha hozod viszed simán le tud esni róla és a ragasztás sem tart évekig, bármikor óhatatlan, hogy megsérül leesik vagy csak megszakad. Ilyen feltételek mellett ha tudom el sem hozom. Ez nagyon felhasználó ellenes. Nem tudom mire jó ez nekik. Nem akarnak garanciáztatni és ezzel az alattomos huzással érik el hogy pár hónap és magától leesik a matrica és akkor mondhassák a gari csak addig élt amig a ragasztó fogta a papírkát. Sok pénzt fog ezzel bukni az MSI emiatt nem fogják vásárolni. Szerintem ezt nagyon nem gondolták át. Szerintem alap dolognak kéne lennie annak, hogy az ember a memoriát és a m.2 meghajtót otthon ki tudja cserélni úgy, hogy ne keljen ezért szervizbe küldeni és 20.000 ft kifizetni a szerviznek egy 5 perces munkáért. Szét vet az ideg. A butaság és a lehúzás korszakát éljük.
Semin: Sajnos igen. Mocskos szemét banda.
-
peet05
aktív tag
válasz
RM007 #108630 üzenetére
KH említette/linkelte, hogy globálisan a Lenovo engedélyezi a RAM/SSD cserét, nem jár garanciavesztéssel, ha Te magad csinálod. Itthon ez a 4iG előtt is szabad volt. Mióta átvették, azóta van ez a megkötés, hogy csak és kizárólag..
Mondjuk engem pont nem mozgat már, megvárom mit mutat az Arrow Lake, ha nem válik be, akkor Ryzen, megyek vissza asztalira, ~10 év után.
-
RM007
addikt
válasz
peet05 #108625 üzenetére
Évekkel ezelőtt látható volt hogy ez lesz az irány. Legközelebb már a laptop bekapcsolása pillanatában ugrik a garancia, vagy megy a hivatkozás,
barátságtalan országban laksz.Hol van ma már a megveszed darabokban és összerakod magad felállás? 2016-17... -ben még meg volt. Nem voltak hozzá ne nyúlj matricák. Ez is egy ok amiért nem érzem vesztesnek magam a régi, de még komoly teljesítményt felmutatni tudó laptopommal, akkor is ha idő közben összeadva sokat költöttem rá. A szabadság érzése lassan a tényleges teljesítménynél is fontosabb lesz számomra.
-
törölt tag
válasz
Semin #108627 üzenetére
Én mindig bontással kezdek minden gépnél, hogy nem-e csesztek el valamit. Olcsóbb notebookoknál meg alap a gyári gitt csere..
Ez a "gyártói" hozzáállás számomra is no pasarán, csak arra akartam felhívni a figyelmet, hogy idehaza nincs túl sok választásod.. Marad a Razer a robbanó akksival meg a tönkremenő hűtéssel.. Ja, meg a hatalmas extra felárral.Nekem is valószínűleg egy ASUS lesz a következő, a Zephyrus G széria az utóbbi időben komolyan fejlődésen ment át (főleg amióta vettek pár CNC gépet
).
-
Semin
őstag
válasz
#53513741 #108626 üzenetére
Nekem az, ha nem vehetem le a burkolatot K.O. kritérium.
SSD-t már a sajátomban is bővítettem, mert kifogtam egy BB ajánlatot. Tisztítani pedig én szeretném, nem postázgatni ide-oda. Ennek alapnak kellene lennie.szerk.:
Nem vagyok “márkahű” ( a jó ajánlatokban hiszek), de a következő laposom is biztosan Asus lesz. -
törölt tag
válasz
Semin #108624 üzenetére
Azért a Lenovonak vannak nagyon jó ajánlatai, nehéz lesz őket ignorálni. Az MSI-nél csak ritkán van bestbuy, a DELL játékos gépe, a böhöm nagy G széria szerintem nem versenyképes, Alienware nálunk csak csillagászati áron van (ha van egyáltalán..), Acer véleményes, HP alig képviselteti magát nálunk, még Európa szerencsésebb részeit sem árasztják el a gépeikkel..
Mindenki ASUS-t fog venni ?
Azért ilyenkor felértékelődik az XMG 2 éves garanciája, ahol még újra is pasztázhatsz, ha nem cseszed el.. -
Semin
őstag
válasz
pidzse4 #108622 üzenetére
A Lenovonál is hasonló dolgokat pedzegetnek, hát nem igazán üdvözlendő. Sebaj, majd szavazunk a pénztárcánkkal a következő vásárlásnál.
Cseréltesd ki szervizben, akkor úgyis újat ragasztanak, legalább ezzel meghosszabbítod a matrica élettartamát.
Évi egy takarítás úgy sem árt, ha mindig velük csináltatod
- újat raknak úgyis- akkor kibírja hosszú távon is.Ki van ez találva
-
pidzse4
aktív tag
válasz
nggabi #108621 üzenetére
Hivtam őket , azt mondta a kolleganő hogy ha az a kis papirfecni ami a csavaron van megsérül leesik vagy elhagyja a ragsztás akkor buktam a garanciát. nevetséges. Azt mondta ha valamit ki akarok cserélni benne ők erről nem adnak ki semmilyen papirt hogy én azt otthon megcsinálhatom. Szóval már elindult a lehuzás itt is. Elég undoritó. Az ember a saját laptopján nem cserélhet alkatrészt mert bukta a garanciát és ha sérül a kis papirfecni vagy elhagyja a ragasztás 1 év után vagy ledörzsőlödik használat során akkor ennyi volt a garanciád. Miféle MSI garancia ez ???? Ezek után nem fogok MSI laptopot venni soha többet. Azért fizessek ki kb 15000 ft hogy kicseréljék benne a ramot és rakjanak bele egy másik m.2 meghajtót plusz a szállitási költség oda vissza.
-
pidzse4
aktív tag
Sziasztok van egy kérdésem. nemrég vettem egy MSI laptopot és alul a csavaroknál középen van egy fehér karika ami az egyik csavaron van. Szeretnék benne memóriát cserélni és m.2 meghajtót bőviteni. Na most ha azt elküldöm szervizbe 14.000 ft ért rakják bele amit én itthon ingyen is bele tudok rakni. A szervizbe való szállitás 2500 Ft és vissza is 2500 Ft vagyis 20.000 ft ba kerülne de 14 be akkor is ha én viszem be a szervizbe.
nem szeretnék ennyit költeni erre a kis munkára.
A kérdésem gondolom kézenfekvő de azért leirom. ha eltávolitom a csavarmatricát akkor tényleg buktam a 3 év garanciát? Ez a matrica olyan rossz helyen van hogy amikor ülök és a combomra teszem állandóan csuszatolódik attól félek hogy meg fog sérülni mikor használom és nem asztalra teszem hanem a lábamra. Félek hogy leszakad megszakad vagy leválik idővel mert én hordozgatni szoktam.
Akkor félnem kell hogy oda a 3 év gari ha megsérül vagy ha leszakad egy darabja ? Cserélhetek én benne alkatrészt vagy ez nagyon fontos hogy ne sérüljön véletlenül sem. Az asus laptopoknál ilyen baromság nincs csak ha kinyitod akkor a cpu és a gpu hűtőbordán lévő csavaron van csak hogy azt ne távolitsd el mert buktad a garit. De itt az MSI nél nagyon bután oldották meg a külső csavarra rakták ami bármikor megsérülhet .
Akkor most garancia vesztéssel jár vagy nem ha leszedem a matricát vagy véletlenül ahogy a lábamon van megésrül leszakad használat közben? Kicserélhetem én is a memoriát vagy nem ?
Köszönöm a választ de csak olyan irjon aki 1000% osan tudja jól ezt . Mert nem akarom elbukni a 3 év garanciát. -
Semin
őstag
Csak érdekesség:
Az intel dGPU részesedése gyakorlatilag 0%-ra csökkent, és brutál az Nvidia fölénye.
Forrás : [link] -
Csupati
őstag
-
peet05
aktív tag
válasz
kispx #108612 üzenetére
A TUF A15-öt RTX 4060-nal kapod ennyiért, mint a ROG-ot 4050-nel. Kijelzőben sem mindegy, hogy 1080p vagy 1440p-t kell "meghajtani".
Elvileg a mobil szegmenst nem érinti az Intel fiaskó, legalábbis amit én láttam listát ott az asztali, K-s procik az érintettek. De ez nem 100%.
-
Csupati
őstag
válasz
Aerostar #108613 üzenetére
A 4070 es verzió 70W TDP-s szal vissza van fogva a gép, valszeg a kevés hütés miatt, 70W on is elég meleg lesz.
És elvileg a bios frissitéssel mégjobban visszafogja a Dell a procit.
Plusz ami elég rossz hír hogy egyetlen tápot kapott a széria ,mégpedíg egy 130W os Type-C tápot. Ezt használja az I9+4080 kombó is! -
Aerostar
csendes tag
Uraim!
Lehetőségem lenne lecserélni a jelenlegi Legion5 Pro-t (Ryzen7 5800h/RTX3070) egy Dell XPS 17 9730-ra (i9 13900H/RTX4080).
Viszont tartok az XPS hűtésétől, hogy a vékony kialakítás miatt nem lennék sokkal előrébb a cserével, mert terhelés alatt nagyon melegedne, és jönne a throttling.Mi a véleményetek a fentiekkel kapcsolatban?
-
kispx
addikt
Sziasztok, egy Asus Rog Strix G16 G614JU-N4126 (i7-13650HX processzorral) megvételén gondolkozom. Viszont van pár kérdésem:
- A rog széria ajánlottam, mint az előző oldalakon ajánlott TUF A15?
- A 13650HX processzor érintet az Inteles stabilitási hibába? (Ez a proci B0-s vagy C0-s stepping?) Vagy még mindig ködös ez az inteles hiba? -
Remiel
őstag
Beárazó topik már nincs laptopra? A régit eladnám és örülnék némi szakértői segítségnek
-
törölt tag
Hello,
az Albacomp 2024.08.01-től beszüntette az MSI gépek szervizelését. Szerintetek ilyenkor mi lesz a már kiadott bontási engedélyekkel ? A C-Szerviz el fogja fogadni, ha gond van ? -
formula01
senior tag
válasz
Valkűr #108600 üzenetére
Legjobb tudásom szerint itthon is érvényesíthető a garancia, de mivel párom családja erdélyi, ezért ott sem okoz problémát garanciáztatni.
De ez a kérdés szempontjából amire válaszoltam totál irreleváns, a lényeg az, hogy a Lenovo oldalán a garit, a Lenovo tudja a számla alapján fixálni, ha ez zavarja a tulajt. Egyébként meg ahogy mondod, számla alapján a szervíz nem problémázhat itthon a jelenlegi törvények alapján: 100e alatt 1 év, 100-250e között 2 év, 250e felett 3 év a kötelező minimum.
-
xhege
veterán
válasz
Schafranek #108602 üzenetére
Köszönöm szépen a tájékoztatást! Akkor erre is igyekszem majd figyelni.
-
Schafranek
tag
válasz
xhege #108592 üzenetére
Nem egy eget rengető problémáról volt szó, azonban elgondolkodtam, ha ezt meglépik, mire képesek még?
Rendeletem egy noteszt, ami meg is érkezett. Csak később, derült ki, hogy a gép nem hazai lokalizációval rendelkezik, ami számomra nem jelent problémát (a mostani AW M16 R1 az USA-ból érkezett, majd honosítva lett).
A billentyűzet át volt matricázva (minőségi munka volt), vm. a doboz oldalán jól látható volt, a tapétavágóval történt kimetszés. Nos itt volt a billentyűzet ,,nyelvezete".
Mint fentebb utaltam rá, a lokalizáció és az átmatricázás nem volt gond, de az már igen, hogy erről ,,elfelejtettek" tájékoztatni. Az ilyet nem szeretem, ez sumákolás.
Régi történet, nem tudom, hogy ilyen furfangos dolgokat tesznek-e még, mindenesetre azóta kerülöm a céget. -
Remiel
őstag
AMD Ryzen 7 8845HS vagy Intel Core i7-14650HX a jobb választás szerintetek? Egy Lenovo Legion Slim 5-ről lenne szó és ez van még a gépben:
NVIDIA GeForce RTX 4060 8 GB
32 GB RAM
1000 GB PCI EXPRESSÁrban kb ugyan az.
Új hozzászólás Aktív témák
● A topikban hirdetni TILOS!
- Mérlegeli a csúcstechnológiás chipgyártásból való kilépést is az Intel
- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Vicces képek
- Hitelkártyák használata, hitelkártya visszatérítés
- Dolce Gusto
- A HyperOS 3-ra helyezi a fókuszt a Xiaomi
- Futás, futópályák
- Budapest és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Apple asztali gépek
- További aktív témák...
- ÚJ Lenovo ThinkPad X13 Gen 5 - 13.3" WUXGA IPS - Ultra 5 135U - 16GB - 512GB - Win11 - 2,5 év gari
- Bomba ár! HP EliteBook 830 G5 - i5-8G I 8GB I 256GB SSD I 13,3" FHD I HDMI I Cam I W11 I Gari!
- Lenovo ThinkPad L16 Gen 1 - 16" WUXGA IPS - Ultra 5 135U - 16GB - 512GB - Win11 - 2,5 év gari
- Bomba ár! HP 255 G7 - AMD A4 I 4GB I 128SSD I HDMI I 15,6" FHD I Radeon I HDMI I W11 I Cam I Gari!
- Bomba ár! Fujitsu LifeBook U939x- i5-8GEN I 8GB I 256SSD I 13,3" FHD Touch I HDMI I Cam I W11 I Gari
- Szinte új, minőségi, állítható ritkítóolló
- Bomba ár! Dell Latitude E7240 - i7-4GEN I 16GB I 256SSD I 12,5" HD I HDMI I Cam I W10 I Garancia!
- Frederick Forsythe: Isten ökle (nem olvasott)
- Akciós Windows 10 pro + Office 2019 professional plus csomag AZONNALI SZÁLLÍTÁS
- Update 07.30. - Bomba árak 2025-ben is! Üzleti - Consumer laptopok DELL FUJITSU HP LENOVO