Hirdetés
- btz: Internet fejlesztés országosan!
- Tonnara di Scopello
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- BerserkGuts: 9800X3D Hitvallás, Dogma megcáfolása egy RTX5080+12600K-val
- Meggyi001: Áram nélkül....méltóság nélkül.....
- Lalikiraly: Mercis kalandok - Huszonkilencedik rész
Új hozzászólás Aktív témák
-
Volband
tag
válasz
echterion
üzenetére
"a játékok a többszálas teljesítményre vannak kihegyezve"
Ennek én mindig az ellenkezőjét olvastam, és szerintem az se véletlen, hogy az összehasonlító videókban a single threade teljesítményt szokták összevetni. Szóval teljesítményben ált. intellel jár jobban az ember, de azt hűteni is kell, ami meleggel és zajjal jár, stb.
Rathrol: "de jól ki van balanszolva a lenovo loq akár hogy is szeretnéd besározni."
Nem szeretném besározni. Én is azt vettem a páromnak, és hiába követem azóta is a felhozatalt, per pill magamnak is ugyanazt venném, csak valószínűleg a 4060-as modellt. De attól még azért vagyunk itt, hogy őszinte képet adjunk az érdeklődőknek, és szerintem a hangszóró meg az akksi igenis sarkalatos pontok, és ezekről nem beszélni olyan, mintha fps mutatóknál csak a dlss+fg-s számokat írnánk oda. "Jó az akksi, ha áramforrásról tolod, és tök jól szól a laptop, ha fülesről hallgatod" - ugye erre mondják, hogy ha nagymamának meg lenne 2 kereke, akkor bicikli lenne.

Az akksi pl. engem abszolút nem zavar, 0-24 bedugtam minden laptopom, viszont sokszor filmezgetek, játszogatok, youtubeozgatok gépi hangszóróval, ez pedig többszörösen igaz, ha nem csak egyedül vagyok a lakásban és nem akarom úgymond kizárni magam. Márpedig ez a loq tényleg baromira halk. Összehasonlításképp: az Acerem itthoni használatra csak sörözgetéshez való zenedobozként vittem fel néha 90% köré a hangszórót, amúgy maximum 40 körül tartom, de a legtöbbször már az is sok. Ehhez képest LOQ nem egyszer és nem kétszer felcsúszott már 100%-ra, és csak azért addig, mert sajnos az a max.
Lehet ez 10-ből 8 embernek nem probléma, de az a 2 hadd tudjon róla, mielőtt vásárlás mellett döntene.
-
Rathrol
senior tag
válasz
Volband
üzenetére
Aki játékra használja a laptopot az inkább fejhallgatóval játszik, mert nèmelyik laptopnál hangos a hűtés(e). De filmnézésnél és zene lejátszásnál igenis jól jön a laptopban lévő jobb minőségű hangszóró. De ember válogatja hogy elsősorban mire fogja használni leginkább és mennyi pénzt áldozna rá, de jól ki van balanszolva a lenovo loq akár hogy is szeretnéd besározni.
-
Volband
tag
válasz
Rathrol
üzenetére
Ezzel azért vitatkoznék, mert a loq gamer laptop felhozatalban is a lista legalján csúfoskodik. Azzal egyetértek, hogy gamelésnél legyen árramforráson a laptop, de ha valakinek szempont, hogy ennél többet bírjon (ami böngészésnél, filmezésnél, office munkánál is szempont lehet, ha mindenes gépnek használná), annak azért a hang mellett ez egy másik fontos negatívum lehet.
-
peet05
senior tag
válasz
Mrdevil
üzenetére
Nem lebeszélni akarlak, csak egy-két szösszenet:
Hely kérdés - Tv-re lesz dugva úgy is, valahol csak lesz a gépnek/notinak hely, egy asztali mid tower szélességben nem sokkal szélesebb (most egy 16"-os notihoz viszonyítok), mint a noti, hosszúságban, egy picivel hosszabb, magasságra magasabb, az igaz, de ha "felfelé" van hely, akkor elférhet.
Vannak kisebb házak is, teljesen vállalható hőmérsékletekkel, nem lesz kazán.Egyéb - ha perpill AMD-t választ az ember (Intelnél most lesz gen. váltás, ami új foglalatot is hoz magával), akkor az AM5-ös foglalattal elég sokáig kihúzhatja, de nem feltétlenül kell procit cserélni a következő pár évben, mint lehetőség ott van/lesz. Notiban ez a lehetőség nincs.
VGA-ban nagyobb teljesítményt kapsz asztaliban (a 600k-s keretbe egy 4070 Super beleférhet), és ha már kevés lesz, csak cseréled. Notiban ez a lehetőség nincs.Ha nem lesz mozdítva, nincs szükség mobilitásra, és van helyed is - a fenti értelmezésben, nem kell batár ház -, akkor érdemes megfontolni. De ez csak az én véleményem.
-
Rathrol
senior tag
válasz
rodman73
üzenetére
Annyit nemér az rtx 4060 a 4050 képest, mivel fhd lesz használva bőven jó a 4050, az hogy 4060 mennyivel időtállóbb (lesz) az is marhaság. Ahol a 4050 kevés a 4060 se fog csodákat varázsolni majd a képernyőkre. Érdemes akkor inkább az új rtx 5 szériára gyűjteni akkor inkább már.
-
rodman73
aktív tag
Lehet ki hoznék a Vodafone-ból részletre egy masinát, ha eltudom adni a mosanit. A 4060-as gép jobban megéri szerintetek? Kb 4400 ft közte a különbség havonta, 21 hónap a törlesztés az 92400 ft különbség összesen. Mindkettő 100% srgb elvileg.
Lenovo LOQ 15IRX9 gamer laptop 15,6" 144Hz, Intel i5-13450HX, 1TB SSD, 16GB RAM, NVIDIA GeForce RTX 4060 8GB GDDR6, DOS, 83DV0057HV
Lenovo LOQ 15IRX9 gamer laptop 15,6" 144Hz, Intel i5-13450HX, 512GB SSD, 16GB RAM, NVIDIA GeForce RTX 4050 6GB GDDR6, DOS, 83DV0056HV
-
echterion
nagyúr
válasz
Mrdevil
üzenetére
Inkább AMD, jobb akkuidő, kevésbé melegszik, az Intel procijai kazánok sajnos, cserébe egyszálas teljesítményben jobbak. De sztem gaming laptopnál fontosabb az előbbi két paraméter, a játékok a többszálas teljesítményre vannak kihegyezve, ott meg azért nincsenek egetverő különbségek árkategórián belül.
Viszont lapost sosem egy paraméterre gyúrva kell választani, hanem az összképet,ahol a legfontosabb dolog nem a hardver, hanem ami körülötte van (ház, hűtés, kijelző, stb.), ugyanis ugyanazon hardver köré tudnak a gyártók jó gépet is pakolni meg sz*rt is. -
Mrdevil
addikt
Procik, hogy vannak most nem értek már hozzá, régen kiestem a PC világból. AMD, vagy inkább Intel vonal, vagy pénztárca kérdése csak? Pl egy rtx 4060-hoz.
Nekem majd egyszerűbb dolgom lesz tán választani, bár elég szórt a piac gémer laptop ügyben ahogy nézegetem, nekem kijelző kB nem számít, lg oledre lesz dugva úgyis többnyire, akksi nem számít mit bír, csak kábelen lesz nem lesz hurcibálva soha. Nekem itthon inkább helyem nincs egy asztalit össze rakni, meg azt nem is akarok. -
Rathrol
senior tag
válasz
Juhaszatti
üzenetére
Így van, amd processzorral rendelkező laptopnál van gatyi kijelző, de csak annál a típusnál.
-
Volband
tag
válasz
Juhaszatti
üzenetére
Wow, usb c-vel nem számoltam, de az abszolút nem tűnt fel, hogy 3 A-s bemenete van!
-
Volband
tag
A 300 bőven elég, ha nem akar vonaton, szabadban, vagy egyéb olyan helyen játszani, ahol nem tudja szabályozni a kinti fényerőt. Ezekben az esetekben mondjuk a rém gyenge akksi nagyobb gondot jelentene, mint a 300 nites max fényerő.
Amik az IRX9 hátrányai:
- nagyon gyenge akksi, szóval ha szeretne órákat játszani töltés nélkül, akkor felejtős.
- halk hangszórók, szóval lélekben készüljön fel, hogy bizonyos esetekben kellhet a füles
- 2 azaz kettő darab usb port. Átlag usernek ez szerintem pont elég, ha meg nem, akkor ez a probléma orvosolható is, de jó ha tudja.Cserébe nagyon jó árban van, és Robloxon kívül akár a komolyabb mai játékokat is egészen nyugodtan el tudja futtatni. A 400-ból pont kicsúszik a 4060-as verzió, ami a jövőre nézve időtállóbb, mint a 4050, de az az igazság, hogy ha a Robloxról indulunk, akkor még egy integrált videókártya is elég lenne szerintem, szóval nehéz lene jó szívvel a 4060-ról győzködni valakit, akinek az eddig vázolt elvárásait még egy 3050 is túlteljesítené.
Esetleg kicsit részletezhetné az elvárásait (akksi, képernyő, felbontás, játékok, hordozhatóság, hány évre tervezne, stb.) [szerk.: időközben olvasom, hogy az akksi nem fontos, szóval az nagy plusz akkor a LOQ mellett, mert ott ütött ki leginkább a kompromisszum)
-
Csupati
őstag
válasz
Juhaszatti
üzenetére
Ez már a fhd 144 100% srgb kijelző igaz csak 300nit fényerő.
-
Juhaszatti
addikt
-
xXxian
senior tag
Sziasztok!
Remélem jó helyen járok, Gamer laptopot venne a kollégám. Semmi extra követelmény, most Roblox a kedvenc, úgy tudom, ez nem annyira igényel csúcs hardvert. Létezik ajánlott, bestbuy modell 350-400-ig? Előre is köszönöm4
-
Csupati
őstag
válasz
Mrdevil
üzenetére
Dell G15 széria (legalábbis az enyém alienware alaplapos volt 5515) , Lenovo Legion, Asus Rog vagy tuf (utóbbi is kezd egész korrekt lenni) , MSI nel viszont még kell nézni melyik széria, az egyventis gamingre nem nyerő, esetleg HP Victus?
Lenovo esetén PSREF el a pontos hardvert le lehet kérdezni, kijelző re gondolok elsősorban. -
Csupati
őstag
Amit korábban beszéltünk (nagyon rég) már ahhoz is net fog kelleni ,hogy egy játékot single player módban játsz.
[link] -
Mrdevil
addikt
Srácok kérdés. Lehet lassacskán majd én is egy ilyen gamer noti felé hajlok. Ezek mennyire bírják ezt a strapát, melegedés, anyagok fáradása ilyesmire gondolok? Ilyen rtx 4060-ban gondolkodok, fontos itt a típus pl Msi, asus, Dell, lenovo, vajon mik a tapasztalatok? Vagy ezek már ilyen 500-600 ezres kategóriában minőségiek? KB 200 éve a notim állandóan a szervizben volt, fujitsu siemens amilo, pfuj, a szőr feláll a karomon.
Állandóan elpattant egy forrasztás benne a melegtől. Gondolom ezek már nem ilyenek. -
voyi
aktív tag
IETS GT500 (5000rpm verzió) tesztelve a Lenovo Legion Pro 7i laptopomon. Hőmérséklet játék közben kicsit magasabb mint a Klim Cyclone, plusz ezerrel fűti (fújja felfelé a meleg levegőt) a billentyűzetem ami már eléggé zavaró. Viszont idle-ben kb 10 fokkal hűsebb. Próbáltam mindenhogy állítgatni, ventit lejjebb venni, semmi se segített, megy is a return & refund. Így viszont nyáron méginkább visszalesz véve a proci turbo órajeleiből, illetve garival lehet megkérem a LM újrapasztázást + a ptm7950 cserét is a premium care plus supporttal, bár az itteni szakikról elég rosszakat olvastam. Ha meg én csinálnám, az meg garivesztéssel járna sajnos.
-
echterion
nagyúr
válasz
Aljasvip
üzenetére
Jellemzően 100W felett nem hoz túl sokat a 4060-4070 páros, a 4070 minimálisan erősebb, mint a 4060, általában nem éri meg a felárat. Úgy is tervezik a gyártók a gépeiket, hogy 110W föle nem sűrűn boost-olnak ezek a gpu-k, ezért is adnak ilyen hoki tápokat a gépeik mellé. Cost-cutting van mindenhol, itt is ez látszik. Cserébe nem forr az egész gép, mint atom. Kivéve, ha inteles proci van benne, azok igazi kazánok.
-
válasz
MaxxDamage
üzenetére
Ez a vége a jelenlegi körülmények között.
Ha minden igaz, akkor érkezik a BIOS javítás (már dolgoznak rajta) és meg fogom kapni, akkor lesz G-Sync meg 165W (150 + 15W Boost) TDP is!
-
válasz
echterion
üzenetére
Oh, hát ez érdekes. A 4060 125W-ra van fojtva, de a 4070 mehet 140W-ig.
Vajon a 4070 kevésbé melegszik fel, talán a nagyobb chip felület miatt, így el merik engedni... Nem hiszem, hogy typo, mert abból elég nagy lenne.Akkor az egyetlen korlátozó tényező a 230W-os táp lesz, és az erre elkészített tápkör. Lehet ezt is meg lehet vadítani egy 300W táppal, de én nem ugranék bele.
-
-
válasz
ForRedGlory
üzenetére
Attól függ mire kell.
Ha munkára (is), hajrá. -
cyberkind
félisten
válasz
ForRedGlory
üzenetére
Én vettem inkáb egy LG Oled monitort, így ezek a sallangok, mint a kijelző, semmit se nyom a latba, illetve, a gyári 4800-as ramokat is kidobtam, és már 5600-asok vannak.

-
válasz
ForRedGlory
üzenetére
Ha DTP-zel akkor cseréld le
Ramból soha nem lehet elég, illetve a végtelen kontraszt azért sokkal jobb, kellemesebb a szemnek, főleg ha sokat meredten bámulod a monitort.
Ha csak a játékok miatt, vagy tartalomfogyasztás akkor nem létkérdés a fenti upgrade... -
ZsoltGoku26
tag
válasz
ZsoltGoku26
üzenetére
Magas grafikussal
-
ZsoltGoku26
tag
[link] ha jó link.
Ez Resident Evil 2 fps-ról leteszteltem, de valami nem stimmel vele h 45-60 között mozog de szépen futott, nem fagyott be semmit. Ez hogy lehet?!
-
Ubul86
őstag
szerintetek Kingston NV2 SSD meghajtó, 1TB, NVMe 2280, M.2, PCIe 4.0 23-ért vagy 29-ért újracsomagolt samsung 980 PCIe 3.0 NVMe M.2 SSD 1TB
tárolásra lenne amúgy, utóbbi van a régi lenovo-ban pluszba, csak lehet azzal adom el a gépet
gondoltam akkor lehet kéne másikat nézni, kingston-nal nem volt eddig bajom, sima ssd-jével, m2 nvme-vel még nem próbálkoztam
-
ForRedGlory
félisten
Le akarom beszélni magam, hogy lecseréljem a 2023-as Rog Scart egy kb ugyanolyan 2024-es verziót. Beszéljetek le róla.
A dilemmám... megér +220.000 Ft-ot ez?- 32 GB helyett 64 GB memória
- DDR5 4800 helyett DDR5 5600
- "Sima" nebula kijelző helyett Mini LED-es Nebula HDR kijelzőAz van, hogy a Mini LED kijelző annyival jobb... (a jobboldali a páromé).

-
Csupati
őstag
válasz
ako001
üzenetére
550 ért használtat kapni, nemhogy újat!
Az mondjuk nagyon jó ár! -
ako001
aktív tag
válasz
Bluesummers
üzenetére
Kell egy másik kacat is,+ elektro kupon kód.
-
válasz
FőDudu
üzenetére
"Ketlem, hogy barki is szamviteli feladatokra hasznalna egy gamer masinat."
Fiatal koromban majom könyvelőként kezdtem az ipart ... kb. 5-6 év után ott is hagytam, és igen, csak ott használtam numpadot. Oda se kellett néznem, olyan brutál gyorsan tudtam bevinni az adatokat, az egész csapat ezen röhögött, hogy napi 2-4 óra melóval megcsináltam az egész napi adagot.
-
Ubul86
őstag
válasz
patyil
üzenetére
viszont ez se állandó, tehát nem egy beállt ár, hogy akkor innenstől fog minden kiindulni
de az is igaz, hogy egyre gyakrabban nyomatja az emag ezt. Múltkor így vettünk egy 30000-es etetőszéket 25000-ért (szállítással együtt), úgy, hogy tettünk mellé egy 600 ft-os fülpiszkálót, és akko 20% volt, ami lejött
-
patyil
tag
válasz
Bluesummers
üzenetére
Görgess lejjebb egy kicsit, ott irja az akcio feltételeit.
Egy másik elektro hétvégés kacattal tudod a kupont alkalmazni rá -
Ubul86
őstag
válasz
Juhaszatti
üzenetére
nálam is ez van, viszont mivel pont hogy mindenes, dolgozok rajta webfejlesztőként is, ezért külső monitor - bill - egér
emiatt igazából tök felesleges, de végül is nem árt hogy rajta van. -
Juhaszatti
addikt
válasz
FőDudu
üzenetére
Nagyon sok embernek egy gamer laptop a "mindenes gép". Azon dolgoznak, és azon is kapcsolódnak ki.
Szóval viszonylag sok esetben szempont a vásárlásnál, hogy ne maradjon le róla a numpad.
Nem túl rég is volt olyan esetem, akinél ezért esett ki az alternatívák közül a 16" Strix. Pedig sok modellnél még ott is megvan a touchpadbe integrálva.
-
FőDudu
veterán
válasz
Bluesummers
üzenetére
Nem ertem, miert rakjak a gamer gepekre a numerikus billentyuzetet.
Rakhatnanak a helyere hangszorot, jobban is szolna, nem lenne asszimmetrikus az egesz gep.
Ketlem, hogy barki is szamviteli feladatokra hasznalna egy gamer masinat.
Kivancsi lennek, a gamerek kozul ki hasznalja a numerikus billentyuzetet arra a celra amire azt terveztek.
(Mert en is konfigoltam anno jatek vezerlest oda, hiszen jobb kezeskent az esett kezre).
-
peet05
senior tag
válasz
Bluesummers
üzenetére
-15% kuponnal. Mobilon nincs ott?
-
-
válasz
echterion
üzenetére
Olyan hardvert kell venni ami optimalizálatlan programokkal is szépen fut és nem lesz panaszkodás. Én pl senkinek a kedvéért nem fogok kihagyni semmit, csak mert jobban is megírhatták volna. Nem fogják és kész ez is egy üzletpolitika. Arról nem beszélve hamarabb kijön, nem kel még hosszú éveket várni rá. Jó vason minden megy.
-
cyberkind
félisten
Ahh, az előzetes leakek szerint, marad a 16gb vram, amit hozzádobnak a 80-as variánshoz, ez akár jó is lehet, ha az ember nem akarja a 4K-t semmilyen módon erőltetni, remélem, csak találgatás, kell a több vram 4K-ra, az Alan Wake 2 - CP2077 kettőse már 1440p-n közel jár a 16-hoz.

-
Ubul86
őstag
válasz
echterion
üzenetére
persze, ez is jogos lehet, hogy ha pár tízezerért van már 4060al szerelt is akár (gondolom kb azzal van pariban), akkor miért ne azt
de futottam bele pont két hónapja abba, hogy mikor vettem az Odyssey G8-am, előtte az LG monitorom eladtam. 60ért hirdettem végül, el is kelt, de pont akkor volt akciós hétvége LG-nél 70-re jött volna ki újonnan
mondtam a srácnak ,hogy ugyan van rá garancia az enyémre is, de 70ért zsír újat kapsz
Válasz: neki fontos az a 10000 ft különbözet is.
Hát jó, én jót akartam
azóta is ott a srácnál, működik, nincs baja, egy baja volt, megnyomódott a bal oldala, és én észre se vettem, csak mikor a srác szólt, hogy nézd már, valami nem stimmel, nem teljesen függőleges
volt tényleg kis hajlat1.5 évig úgy használtam, hogy fel se tűnt
mert mikor megvettem, utána rá pár napra csináltam képeket róla, és már ott is látszódott, ha nagyon erősen rákoncentrált arra az oldalra az ember, és pl felhívják rá a figyelmetközben átnéztem azért használt piacon is a kínálatot, tök jó hogy azért a kereső már arra is tökéletesen ad vissza eredményt ha notebook részen 3070-et írok be...úgy láttam, hogy az én gépem alatt 2 találat volt, és nem volt hozzá gari, vagy épp a spec volt ritkább, az egyik MSI, másik Asus
értelemszerűen nem fikázva semelyiket se, mert én is most Asus-szal vagyok megint
csak anno direkt azért is esett a választásom a lenovo-ra, mert kb 10/10 ember itt azt ajánlotta, mondván hogy mennyire király a hűtése, mennyire jól összerakott gép, stb...Na, ez már off nagyon, és csak kis elmélkedés. Ha nem megy el, hát nem megy el, van az a szint, ami alá azért már én se szivesen megyek. Akkor már tényleg befogom másra
-
Csupati
őstag
válasz
ZsoltGoku26
üzenetére
Ha turbóra rakod a gépet alltalában a CPU-t is elengedi jobban, ilyenkor vagy az össz tdp miatt elbillenti a cpu felé, és/vagy jobban melegszik a cpu is és mivel a gpu hőkorlát alacsonyabb mint a cpu , elkezd visszavenni a gpu-bol.
-
laca71
aktív tag
Kb. ennyit tudok kihozni a 3050Ti laptop kártyából stabilan
-
peet05
senior tag
válasz
Juhaszatti
üzenetére
Az is fontos szempont, hogy idén Q3-Q4-ben jönnek az új asztali/mobil procik is. Szintén Q4-ben jön az új Nvidia 5000-es széria (nem tudom, hogy notikba mikor, de ott is váltás lesz).
-
ZsoltGoku26
tag
Valaki tapasztalt már hogy mitől lett ilyen gyengébbek fps?
Hiába turbó móddal beállítottam de mégis nem jött be.
-
válasz
Ubul86
üzenetére
Manapság ki lehet fogni 1000€-ért új RTX4060-as gépeket, és a Lenovo hivatalos weblapon nemrég szórták ki a 3070-es Legion 5-öket 1000€-ért. Ehhez mérd a használt vasad árát.
Amúgy nyilván a DLSS hülyeség se segít. A kedves nV-nek meg lehet köszönni a 3000-es széria technológiai avultatását.
Én nem adnék ilyen gépért már 320k feletti összeget. -
Juhaszatti
addikt
válasz
RM007
üzenetére
"Ennek több oka lehet."
A legfőbb oka szerintem az, hogy sok más területtel ellentétben, itt tényleg van piaci verseny a gyártók között. Ezen a területen dolgozom, van egy kevés rálátásom. Az Asus piacvezetőként kicsit bealudt, a Lenovo meg agresszív árazással rájuk rúgta az ajtót. Perpillanat több gépet is adnak el. Erre nyilván reagálnia kell az Asusnak is, és ez egy olyan folyamat aminek a végén kivételesen tényleg többet kap a vásárló, kevesebb pénzért.
Aztán ott vannak az olyan kisebb szereplők is mint pl az MSI, akik szintén akarnak egy szeletet ebből a piaci tortából, mégjobban ráerősítve a folyamatra.
Persze én csak a hazai viszonyokról tudok véleményt mondani, és ez csak a jelenlegi állapot. Amit bármikor felrúghat egy olyan esemény mint a covid, vagy egy kripto felfutása. -
válasz
MaxxDamage
üzenetére
Na azért közel hozza (RTX 3080) a gyári teljesítményt kis OC hatására

A felbontás (4K TV-n) is jó lenne, ha nem kezdene el villogni a kép...
-
echterion
nagyúr
válasz
Smithy87
üzenetére
Monitorozd élőben, hogy mikor beesik a freki, mi merre változik mellette: gpu hőmérséklet, vagy kifut tdp keretből, esetleg eléri a feszültségkorlátot. Az utóbbiakon nem igazán tudsz segíteni, talán próbáld meg Afterburner-rel picit undervolt-olni, ha engedi, valami ilyesmi módszerrel.
-
válasz
Juhaszatti
üzenetére
Ennek több oka lehet. Talán sokan szembesülnek azzal hogy nagyobb teljesítményt szeretnének még egy laptoptól is. Szép kijelző, magas képfrissítés és felbontás mellett kevés fps. Nem mindenkinek van mellette erős asztali, aztán nem egy játékot szeretnénk futtatni rajta amihez eleinte belőtték egyesek a teljesítményt jó lesz alapon. Akár a közelmúltban volt pár játék ami igen magas követelményt támasztott és a mondás, ha már lúd legyen kövér érvényesülne inkább. Szóval erősebb vasakat szeretnének az emberek megfizethető áron ezért kivárnak jobb lehetőség reményében, nem táncolnak bele akármilyen hardver felállásba. A gyártói jótállás meg csak akkor ér valamit ha amire van használni is tudod megelégedéssel. Jobban meg kell gondolni mire mennyit, és mennyi időre. Persze csak találgatok magamból kiindulva.
Asztali vonalon az rtx 4070 és talán Ti kártya mint vga hardver sem egy nagyon kelendő hardver ahogy nézem ezért is reklámozzák annyira. -
echterion
nagyúr
válasz
Ubul86
üzenetére
Ahogy írod: mindent a felének a feléért. Én ezét nem adtam el a Zephyrus-om. Inkább megtartom és más területen élem ki a viszketésem. Mióta belefogtam a 12 éves Aurora-megmentő projektembe, eszembe se jut lecserélni a laposom.

A gari keveseknek számít, az ár a döntő, a többség azt se tudja, mi a különbség egy Tuf meg egy Legion 5 között, a hardverspeckókat látja, meg az árat és akkor az olcsóbb is ugyanolyan jó lesz. Evvan, hardverfronton nehéz hozzáértő vevőt találni.
És ahogy írta előttem Juhaszatti: új gépet se nehéz már 400 körül venni hasonló teljesítménnyel, így nem fognak használ gépet venni a népek néhánytízezer forint miatt. Inkább megveszik hitelre. -
-
Ubul86
őstag
válasz
Ubul86
üzenetére
na, megnéztem, a 330ast megtaláltam, az pár napja annyi, mert 360ról indult. van egy pixel hibája, jó, nem nagy gond, de valakit zavar, plusz nincs rajta gari
Persze az se ment még el
az az érzésem, hogy megint átment az itthoni piac arra, hogy mindent a felének feléért. Benne van az is véleményem szerint hogy valaki amúgy egy átlagár alatt akar valamit eladni, gyorsan, mert kell a pénz, akkor majd ahhoz van mérve, hogy ja, ha van annyiért, akkor te miért nem adod annyiért
nem panaszkodás, csak eddig mindig úgy lőttem be az árakat, hogy kb 1-2 nap, és elment, és nem csak ilyen 1 hirdető épp rámírt, hanem sokan
most úgy meglepett a dolog, azon filózom hogy lehet inkább meghagyom itthonra pótgépnek. -
Ubul86
őstag
válasz
echterion
üzenetére
persze, csak én azonos típushoz mérten áraztam be. Meg kértem beárazást is

mondjuk én nem láttam ugyanolyan gépet ugyanolyan konfiggal, mint az enyém, garival együtt.
sőt, boltos használt hirdetéseknél 400 fölötti árban van (más kérdés, hogy csak hirdeti, vagy el is adja
) -
soultrapp
senior tag
Hello!
A múltkor lemaradtam erről a laptopról:
Asus
390ért lett volna aztán hirtelen visszament az ára és már nem is az emag volt a forgalmazó
Most ezt néztem ki :
Lenovo legion 5 pro
460ért szerintem nagyon jó ár lenne!!Kérdésem az lenne,hogy a 4060 játékra,1600p-re nem lesz kevés???
Igazából nekem a Full Hd is elég lenne,de ilyen áron mennek kb azok is.
Ez meg kijelzőbe,hűtésbe,mindenben nagyon jó lenne. -
echterion
nagyúr
válasz
Ubul86
üzenetére
Hát, igen, 330-ért is van fent ugyanolyan gép, mint neked, 320-ért Strix, 310-ért GP66, szóval jah, így nehéz lesz eladni annyiért.
De nekem a legszebb az a 370-ért kínált Chimera tetszik. Értem én, hogy erős meg minden, de bakker, batár dög bga létére, régi, mint az országút, az sose fog annyiért elmenni.
-
Ubul86
őstag
durva, hogy menynire megváltozott a piac, nem gondoltam volna hogy a 3070-es gépem nem fog elmenni még 370ért se :|
vagy mostanság szórták ki a sok Lenovo Legion 5-öst ugyanezen konfiggal?
-
Külföldi fórum azt mondták, adjak neki kis OC-t, hátha úgy sikerül a +15W
Amúgy BIOS modder kell hozzá....más megoldás nincs.
Ez a kártya X170KM-G gépbe való, nekem X170SM-G van.Tesztek alapján nagyon jól teljesít így is! (erre hívták fel a figyelmem)
Defaulton minden és közel hozza a KM-G modellbe hozott teljesítményt (ott ügye teljes értékű 165W+ a kártya!)i9-11900K + RTX 3080 (KM-G Clevoba) itt 165W+
i9-10900K + RTX 3080 (én laptopom, ami SM-G Clevo) 150W+
-
válasz
Csupati
üzenetére
Én meg azt vettem észre, hogy a zTecpc gépen a hátsó RGB LED csík csak akkor kapcsolható ki ha a program nyitva van és a képernyőn aktív.
Ha leteszem talcara akkor bekapcsol.
Ez valami bug lehet?!?

Ezt kihagytam!
Ja és újra van G-sync a zTecpc gépen is...(mikor újra össze raktam, az mDP kábelt kihagytam, a HDMI kábelt meg óvatosan csatlakoztattam.
)
-
válasz
Csupati
üzenetére
Nekem attól mászott el amit linkeltél "#106282" felnyomtam egy bizonyos talált exe fájlt és utána a vga oldalon nem lehetett leállítani a tekerést.
Újra kellett drivereznem. Most azon agyalok, ha mondjuk le lenne szedve a most használt dsanke bios változat és fel lenne rakva a másik clevo laptopomra, akkor az elég lenne hogy minden ugyanúgy működjön a két laptopon, vagy a bios mellett még a laptopnak valami azonosítója is szerepet játszhat? Csak hogy ne legyen már olyan egyszerű?
-
Csupati
őstag
válasz
MaxxDamage
üzenetére
Én nem rakom fel a P750/770 hez való clevo centert mert elmegy a venti vezérlés tőle , random felnyomja a ventit miközben minden 40-45C idle ben.
Amióta le töröltem megszünt a hiba. -
válasz
RM007
üzenetére
Van a Control Center és a FAN Control, Updater, Remote Monitor és +Extra a Control Center (és egyéb Extrák)

Nálam akkor volt gáz, mikor az i7-10700K procit cseréltem i9-10900K-ra és nem volt jó az egész Obsidian rendszer (3 különböző fő progiból áll , de vannak még Extrák, Updater, mobilról vezérlés, stb..) és írtam a Supportnak (akkor még volt) és basztak válaszolni, de pár nap után jó lett magától (ez online check system..)
A villogós kép videó meg ITT /én HDMI portra gyanakszom!/
mDP 1.4 to HDMI 2.1 kábellel mDP 1.4 portot csatlakoztatva a TV-vel minden OK , de a G-Sync azóta eltűnt!
Jelentkezem az i5-s verzióval.
Így nézett ki a setup:
i9-10900K , 4x16GB RAM (3200MHz @ CL20) , RTX 2080 Super
i5-10400F , 4x16GB RAM (2666MHz @ CL17) , RTX 2080 Super
i9-10900K , 2x16GB RAM (2666MHz @ CL19) , RTX 3080Defaulton minden (CPU - GPU - RAM / semmi OC)
i9-10900K + RTX 2080 Super - Steel Nomad: [kép]
i5-10400F + RTX 2080 Super - Steel Nomad [kép]
i9-10900K + RTX 3080 - Steel Nomad: [kép]i9-10900K + RTX 2080 Super - Time Spy Bench: [kép]
i5-10400F + RTX 2080 Super - Time Spy Bench: [kép]
i9-10900K + RTX 3080 - Time Spy Bench: [kép] -
válasz
MaxxDamage
üzenetére
Ezt sose értettem mikor arról beszélünk hogy megy valami vagy nem. Az Obsidian nálam is megy csak nem mindegy hogyan. És abból is kettő van. Van 1 ami csak egy venti profil állító és azt lehet még ápgrédolni és van 1 mindenes ahol többek között órajelet, fogyasztást és egyebeket lehet állítani(amit korábban küldtél). Csak a teljesség miatt jegyzem meg. Ezek mind mennek az új clevon.....install és indul. A proci csere nálam semmi problémát nem idézett elő. A bios-t kell majd átmásolnom a másikra azt amit most használok és hát a support hiánya az ami negatívum. Kényszerhelyzet hogy az ember amit csak tud mentse le különben vége a minőségi dalnak újabb laptopnál.
A helyzet mikor már a pénzed sem kell keress más platformot lezártuk a csapot.
Ezt a villogós képet sem értem, mindegy.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● A topikban hirdetni TILOS!
- Bomba ár! HP ProBook 430 G3 - i5-6GEN I 4GB I 500GB I HDMI I 13,3" HD I Cam I W10 I Garancia!
- Bomba ár! Lenovo Tablet 10 - Intel N4100 I 8GB I 128SSD I 10,1" WUXGA I HDMI I Cam I W11 I Gari!
- Bomba ár! Dell Latitude 3500 - i5-8GEN I 8GB I 256SSD I HDMI I 15,6" HD I Cam I W11 I Gar!
- Bomba ár! Lenovo X1 Yoga 2nd - i7-7G I 16GB I 256SSD I 14" 2K Touch I W11 I CAM I Garancia!
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T410 - i5-1GEN I 4GB I 250GB I DVDRW I 14,1" WXGA I Cam I Garancia!
- Samsung Galaxy S24 Ultra / 12/256GB / Kártyafüggetlen /12Hó garancia / Akku: 100%
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 5600X 16/32/64GB RAM RX 7600 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- iPhone 17 Pro 256 GB Silver - Bontatlan !! www.stylebolt.hu - Apple eszközök - Számlás
- Telefon felvásárlás!! Honor Magic6 Lite, Honor Magic6 Pro, Honor Magic7 Lite, Honor Magic7 Pro
- G.SKILL TRIDENT Z RGB 16GB (2x8GB) DDR4 3200MHz F4-3200C16D-16GTZR
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

keresem még

Ramból soha nem lehet elég, illetve a végtelen kontraszt azért sokkal jobb, kellemesebb a szemnek, főleg ha sokat meredten bámulod a monitort.

pedig 60 fok körül van csak, fura. Mondjuk az is, hogy a 64 fokos proci nem mozdul a base freqről.

Muerte