Hirdetés
- sziku69: Szólánc.
- btz: Internet fejlesztés országosan!
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- MasterDeeJay: Sikeres CoffeeTime modok
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- bambano: Bambanő háza tája
- GoodSpeed: MacBook egy kis gikszerrel.
Új hozzászólás Aktív témák
-
peet05
senior tag
válasz
MaxxDamage
üzenetére
Persze, elég, de mindenkinek más az igénye.
Neked is azt írták/olvastad, hogy nem igazán lehetséges az adapteres történet, de látod, mégsem hagy nyugodni, és megpróbálod.
-
Adi01
tag
válasz
Xerath404
üzenetére
Amiket mostanában olvastam és tudok, hogy jelenleg laptopokkal nem is foglalkozik az intel azt mondja azoknál nincs ilyen hiba. Asztali procik esetében kiterjesztette a garanciát. [link]
Kommentek valami olyasmit írnak, hogy 5ghz alatt a stepping B0-ás laptopoknál kevesebb az esély a hibára, mint az asztali társaiknál. Mondjuk egy i9 14900HX már rögtön kiesik ebből kőrből nem? Az 5.8Ghz-et is tud.Itt is a stepping a téma:
"yes,if there is no error in 1 hr, the cpu should be ok, then you can try large ffts,its to test ram, if both is fine and no error,i think it will be less likely to be the cpu and ram
and out of my curiousity could you provide a CPU-Z screenshot? I heard that 14400f should have two kinds, and it may could be identify by steeping in CPU-Z, for B0, that is new cores of 13/14th gen, it should have 2mb L2 cache per Pcore on the chip, and been cut to 1.25mb per Pcore, for C0, it is like 12th gen die and have 1.25mb L2 cache per Pcore natively.
if your cpu is B0 steeping, i think it may (only my personal speculate)related to recent "instability issue" forrás: [link]Redittes:
The only affected stepping seems to be RPL B0. All other steppings used in 13th/14th gen CPUs (C0, H0, J0, and Q0) seem to be unaffected.
List of RPL CPUs with B0 stepping:
All desktop i5 K-skus, i7s, and i9s, the i5-14600, and some i5-13400(F) and i5-14400(F)
All RPL Xeons
All i5, i7, and i9 mobile HX-skus except for the i5-13500HX and i5-13600HX and some i5-13450HX and i7-13700HX
The i5-13400(F), i5-14400(F), i5-13450HX, and i7-13700HX use a mix of ADL C0 and RPL B0. forrás: [link] -
echterion
nagyúr
válasz
RM007
üzenetére
Jaja, értem, amit mondasz, meg ugye itt követni is tudtam a lépéseket, amiket megosztottál, meg a motivációd is. Csak annyit írtam, hogy mivel külső, asztali vga-t használsz, az ugyanúgy laptop téma, de már egpu. Ettől még ugyanúgy tudod élvezni és unique marad a géped a topikban.
-
Adi01
tag
válasz
lionshamlet
üzenetére
Internetes kommentek alapján elvileg nagy szerencséd van, mivel a stepping C0 és az számít. 13700HX-ből két fajta is létezik. C0 és B0 az utóbbival vannak elvileg problémák.
[link] -
válasz
lionshamlet
üzenetére
De mindenképp még akkor is ha ront a teljesítményen mert különben lehalhat a procid, bar ez inkább az i9 elet erintette laptop fronton de engem akkor is zavarna hogy 1,5 helyett simán húz 1,8-2 a cpu.
-
válasz
echterion
üzenetére
Hogy mit csinálok nézőpont kérdése. Magyarán: 1, Nem kellett megválnom a kedvenc laptopjaimtól, mert így jelen hozza amit kell. 2, Ugyanazt csinálom mint az első vga kártyámtól kezdve, csak ezek már nem férnek be a karosszéria alá. Semmi nem változott csak továbbra is tudom futtatni tök ugyanúgy azt a kártyát is amit nem oda szántak külső segédlettel. ((Volt egy átmenet a kettő között: quadro rtx 5000 -es történetem)) Ahogy nézzük, mivel a laptopom más mint a tiétek, máshogy is funkcionál, moduláris.
Minden ugyanoda csatlakozik mint a laptop/ok történet legelején.Értelek neked is igazad van csak én máshogy látom mivel benne élek a kezdetektől és még nem tudtam váltani másra. Nekem ebben a formában is ugyanazt jelenti mint mxm kártya cserélgetős időmben, akkor is mókolás volt, bios csere és a többi...mivel minden a vga erő alá volt rendelve.

Még 1 dolog, már utaltam rá korábban. Annyira tetszik a laptopjaim működése, felépítése, tudom babrálni mert nyitott....biztos érted, és ettől nem kellett megválnom a vga miatt.
Annyira tetszik, hogy ha meghal inkább pótlom egy új alaplappal. Ezt számtalanszor bizonyítottam az MSI kapcsán, nyilván emlékszel rá.
-
válasz
peet05
üzenetére
Amúgy meg csak kérdem, kinek ne lenne elég egy ilyen gép még úgy 3+ évig?
Ha azt nézzük, sokan még GTX 10xx meg 16xx GPU-val tolják, esetleg kicsit jobbal és őrülnek, hogy tudnak valamivel játszani, vagy csak gépezni és nem is gondolnak arra, hogy új és új gépet vagy kártyát kéne venni, mikor kijön egy új széria
Már az RTX 30xx se mai, de bőven jó/elég...főleg ha nem is játszol, mint én, de ha játszom is, akkor ezzel is tudok úgy, hogy minden szép és jó!

Volt nekem is rendes ThunderBolt 3 -as eGPU-m (gyári vizhűtéses RTX 3090-el!)
Nagyon visszafogja a kártya erejét az a TB3 port...3090 ide vagy oda... az MXM kártya ami RTX 2080 Super 8GB (200W+ TDP) elverte.... panaszoltam a Gigabyte felé is, hogy ez nagyon nem jó így, hogy azért a vizhűtéses eGPU BOX-ért elkérnek 1 Milla+ casht és a régebbi szériás 2080 Super kenterbe veri!? Jaja! Ez így volt... tessék! [link]
Ezért most azt az MXM "adaptert" csak próbaképp fogom nézni, mit tud, ha tud az én gépemben, mert hivatalos forrás szerint ez nem kompatibilis a Clevo X170SM-G gépemmel (már) és erre vagyok kíváncsi, hogy tényleg így van, vagy kamu!?
Ha minden jól megy és használom is, az csak akkor lesz, ha ez az RTX 3080-as már nem lesz elegendő (bármire is) meg most itthon vagyok már 1+éve és még 1+ évet biztos itthon leszek (még egy műtét meg felépülés...) azért el kell foglalnom magam...és ez is jó elfoglaltság a sok fekvés mellett!

-
FőDudu
veterán
válasz
lionshamlet
üzenetére
Utobbinak jol nezz utana.
Emlekeim szerint az ECC-s ramok a mobile workstation vonalba valok.
A Lenovo geped pedig gamer, ami nagyon nem az. -
echterion
nagyúr
válasz
RM007
üzenetére
Te amúgy kevered a fogalmakat. Te nem azt a vonalat követed, te egy egpu-s rendszert használsz, az, hogy nem Thunderbolt csatin keresztül, az már részletkérdés, azzal a teljesítmény oltárán feláldoztad a TB rugalmasságát.
Maxx az, aki még a régi rendszer elveire épülő gépet használ. A kettő nagyon nem ugyanaz. -
válasz
peet05
üzenetére
Majd kiderül, hogy ez széria alkalmas vagy nem az ilyen külső/asztali kártyák kezeléséhez, mert a "forgalmazó" szerint nem kompatibilis az X170-es Clevo DTR laptopba...🤔
Ezt fogom cáfolni, vagy megerősíteni... ezért is vettem!
3080 MXM kártya (16GB) nekem elég, lehet veszek majd egy alap kártyát "próbára" és tápot is (sokat ne bukjak vele ha nem lenne jó...)
Ha meg jó, akkor ilyen RTX 80xx/90xx+ szériák esetén jó szolgálatot tehet még nekem!🤭
-
peet05
senior tag
válasz
MaxxDamage
üzenetére
Mondtam én..
És mi kerül bele/rá/mellé? -
-
-
-
válasz
Frozen
üzenetére
Kicsit elbeszélünk egymás mellett. Nekem amúgy nincs bajom azzal ha valaki nem úgy gondolkodik mint én, de könyörgöm vegyük már észre azt ahogy az elmúlt években átalakult a laptop világ. Nem ilyen volt eleinte, kategóriák voltak amik szép lassan összenőttek. Azért is változott meg a topik címe évekkel ezelőtt. Én maradtam még annál a régi gamer laptop feeling érzésnél, amit nem arra találtak ki elsősorban, hogy rohangálj vele, mert nehéz, cuccolj vele, hosszan tudjál akkuról használni stb. Akkor még az volt a szlogen, kiváltja az asztalit közel azonos teljesítményt generál, és amellé bizony nem kell még egy asztali gépet is fenntartanod akkor ha megfelelően akarsz grafikai műveleteket is futtatni a legmagasabb szinten vagy a procival keményen dolgozni ugyancsak a teljesítményt tartva nyugodtan hogy közben nem fog behalni, mert gondoltak rá.
Nálam "is" mindenes a konfig máshol meghúzva a határokat csak a lényegből nem engedek ami arról szól, ha netán leülnék játszani valamivel annak ne menjen a rovására.
Ha az van különválasztom a tevékenységeket, mással végeztetek más témában. A DTR laptopjaim pedig nem mennek a szeméttelepre csak mert a piac arra hajaz, használom ha kell innentől külső segédlettel formában tartva, kicsutkázva. Miért ne ha ezzel lehet.
Más a felhasználási igényünk! És persze kinek mennyire hobbi is emellett.
-
FőDudu
veterán
válasz
Frozen
üzenetére
Mikor megerkezik a paraszt a szallodaba a Dodge Ram tetejen a dupla koporsoval (tetoboxok), es csodalkozik, hogy nem fer be a melygarazsba (2,4m magas), na az priceless.

Vagy a masik a lakoautos amelyik meg utanfutot is huz es meg aramot is kerne a kulteri parkoloban, ahogy egy kempingben.
(minek megy szallodaba, ha mar eleve egy lakoautoval indult el - menjen kempingbe)
Van eleg sok idiotasagra ralatasom.
Nagy az isten allatkertje. -
válasz
Frozen
üzenetére
Miki elképzelése a laptopról:

Nincs ezzel semmi baj, tud menni áramról, ahogy elnézem dízelről is. Már csak egy 200 literes olajos hordó hiányzik az utánfutó tetejére, a kocsira meg egy pingpongasztal méretű napelem és kimegy a világból, és ha kell akkor tud menni 200-al is!
Kicsit sz@r vele így parkolni, meg macerás a mélygarázsba is bemenni, de attól még villanyautó ez és nem is akármilyen!
Nincs ezzel baj; izlések és pofonok, meg ki mit ért praktikusság és használhatóság terén. -
Frozen
addikt
válasz
RM007
üzenetére
A laptop az egy mobil hordozható eszköz attól függetlenűl,hogy gamerkedésre is jó vagyis elérakták a megnevezést. Általában a lényeg a mobilitás és a teljes vezetékmenteség.
Akik már plusz billt ,fülest egeret és miegymást kezdenek el használni hozzá na meg még külső tv re mondjuk kivetíteni alá extra hűtő vagy táp még egy extra videokártya áramelátása és maga a kártya az már réges régen nem notebook kategoria hanem az már féluton félig egy asztali gép.(Pont az ilyen embereket nem értem meg, mert amugy egy asztali sokkal olcsobb és kevesebb macera ráadásul sokkal nagyobb a teljesítménye is)Másfelöl a laptopok tök mind1 járdalap vastag vagy kis vékony gépről beszélünk a port a retket mindegyik beszipantja ha valaki aktívan használja. Szóval ez a kategoria nem arra van ,hogy odaülsz játszani és egész nap tolod míg kinem jön az ember aranyere. A gyártók ugy rakják össze és arra tervezik őket ,hogy aki a munka mellett vagy csak mikor hazaér tolton egy könyebb pár kört és ennyi nem a gamerfüggöknek.
Ezért nem is csinálnak rájuk szerintem normális hűtést és kb egytől egyig mind elmelegszik elég hamar márkától és típustól függetlenűl mivel a házban a hő elkezd felhalmozodni ez fizika. -
FőDudu
veterán
válasz
KillHates
üzenetére
Mert a 'jo' kabel kotegelo az nem tagul

Ennel meg ha 'radrotozza' is jobb lett volna....Mondjuk egy prototipusnal 1-2 meres erejeig lehet ilyen ideiglenes rogzitesekkel probalkozni, de ha mar hazat tervezett hozza meg beleolt annyi idot, akkor pont erre nem jutott mar ido a sok elbaszott idobol?
Szerencsere a fem 3D nyomtatas meg nem az otthoni arkategoria, igy hutest nem tudnam nyomtatni az ilyen felfedezok....
Majd mikor jonnek hozzad, hogy: "Kicsereltem a hangos hutest a sajat halkabb megoldasomra, de nem hozza az elvart pontokat a 3DMark-ban. Megkenned valami csodaszarral?"

Feltalalta a sajat gyartmanyu jardalapot.
-
válasz
Xerath404
üzenetére
Én pár 100 pontot vesztetem a cb23-ban szóval a teljesítmény vesztés részemről minimális. A hisztéria része igaz a történetnek, szerintem ne terjesszük, mert aztán nem tudjuk majd eladni a szarjainkat
.
Amíg winrar és winzip bench-ekkel való kínzást túléli hiba nélkül, addig nem kell izgulni. -
wayne1
senior tag
Sziasztok! A fiam kért meg, hogy járjak már utána egy dolognak.
Van egy Ideapad Gaming 3 15IHU6 (82K100LDHV) notebookja.
Ha töltő nélkül használja a gépet a játékok jobban futnak, mint amikor töltőre teszi és bekapcsolja a Gamer módot. Ez mitől lehet?
Ma kipróbálta, hogy ilyenkor ha újraindítja a gépet akkor töltőn gamer módban is jobban futnak, de nem szeretné állandóan újraindítgatni a gépet.
Windows újra lett telepítve, de ugyanez a hiba fennáll neki.
-
válasz
lionshamlet
üzenetére
Támogatott a 64 söt még a 128is, ha teheted a 7745hx el vedd ha gaming az elsődleges szempont. Az intel hisztéria szerint a hx es procik i7 től felfele érintettek. De alapból is a 7745hx jobb játékra.
Az intelt azert is kerüljétek (i7 től es a hx el) mert a megoldás bios frissítéssel az hogy faszán lekorlátozzák és egy jó kis 15-20% os teljesítmény vesztés is lehet a vége.
-
válasz
Frozen
üzenetére
De az ágyba könyörgök ne gamer laptopot vigyél? Lehet oda bármilyen picur, vékony akármi. Internet, filmnézés stb dolgot már mindent is tud magától.
Sőt rákötöd a bazi nagy TV-re és nézheted ágyból sokkal értelmesebben stb......telót is rákötöd a TV-re és nyomatod a filmet, internetet vezeték nélküli akármivel.Maga a laptop világban régen mikor még pl nem voltak olyan tabletek, meg okostelefonok meg annyi minden mint napjainkban, sem az ágyba volt kitalálva az a kategória amiről most beszélünk/lek.
Ha neked minden az egyben kell ami aztán lehet olyan univerzális amit csak ki tudnak találni hozzá, meg tudnak hazudni, akkor egészségedre. Én maradtam a régi felállásnál, miszerint nekem elég ha az itteni itt szerepelt laptopom király játékban és mind amellett azért másra is jó, de a témából nem engedek sem veszem lejjebb az igényeimet ha nem muszáj, mert megtehetem egy laptoppal is asztali nélkül. Sem veszek minden évben új kedvencet erre, hogy legyen elegendő fps......Ágyba tudok vinni minden mást helyette ha megkívánom. Amúgy nálam ilyen nincs. Az életben nem csak egy elektronikai eszközzel rendelkezünk, mindenki kialakítja magának azt amit szeret csinálni, aztán megveszi és használja a többi kedvencével.
Olyan laptop amihez régen több gyártó kínálatában szereplő hardver összetevőket tudtál megvenni, beépíteni, módosítani, szoftveresen-hardveresen, amit csak akartál csináltál vele olyan már nincs, csak talán nosztalgia próbálkozás ami a videóban szerepel. Én ha akarnék sem tudnék ilyet összeütni ezért támaszkodom arra ami még számomra megmaradt abból a világból amit szerettem a témában és lám még nem kopott el.
-
Frozen
addikt
válasz
RM007
üzenetére
Hát a legkirályabb tákolmány lehet megvan ,de hogy nem csukod össze és viszed magadal és nyitod ki az ágyban vagy ott ahol akarod az is 100% vagyis kinyítod csak nem azzal a teljesítményel. Ennyi erővel akkor lehetne egy asztali gamergép is.
A fenti videon a srác nagyon ügyes sok területen ,de a hűtést alakíthata volna jobban. -
Csupati
őstag
válasz
lionshamlet
üzenetére
Pár posztal lentebb téma volt ,hogyha utólag nem szakszerviz álltal van bővítve,az garancia vesztéssel járhat.
Maga a gép jó de úgy tudom továbbra is kérdéses érintettek e a laptopok ,a 13-14 gent érintő össze omlásos hibával. Augusztus közepén végén jön állítólag a bios frissítés asztali gépekre, illetve bizonyos körülmények között a Lenovo gépekre a bios frissítés téglásíthatja a gépet. -
válasz
RM007
üzenetére
"Hát persze, Papa, az a Merci motoros Lada simán elmegy Koenigsegg-nek is, csak sokat kell hunyorítani hozzá."

peet05 #107749
Szép megfogalmazás, de ne pazarold a kreativitásod ide.
Még különben is, ha hozzá szikszalagozol egy monitort a gépházhoz az itt* már laptopnak minősül.![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
*nem mindenkinél, remélem
-
lionshamlet
senior tag
válasz
Juhaszatti
üzenetére
Koszi!
-
Juhaszatti
addikt
válasz
lionshamlet
üzenetére
Nyugodtan mehet bele 64GB. Slotonként 32GB-ot elbír. 4800 és 5600Mhz között nem fogsz különbséget érezni.
-
Volband
tag
Elküldtem Lenovo supportnak a kért battery reportot, de mondtam nekik, hogy mivel magát a csökkenést csak az elmúlt 3 napban tudná kimutatni, amikor pedig be se volt kapcsolva a gép, ezért küldök majd következő héten egy új reportot, ahol már látszik a kihasználtság.
Nem volt rá szükség, mert hittek nekem. Azt mondták, hogy az akksi egészséges, úgyhogy küldenek egy 230-as töltőt. Az nem tiszta, hogy a 170-est megtarthatjuk-e vagy sem, de igazából lényegtelen is.
-
lionshamlet
senior tag
Hei, Lenovo legion 5i Pro 16IRX8 82WK00EGMX
- i7-13700HX
- RTX 4070 8gb
- 16 GB DDR5 RAM 5600mhzMennyire időtálló ez a konfig?
Illetve a Ramot cserélném 32gb-ra (2x16) 4800mhz - 64gb hivatalosan nem támogatott.
Van-e érezhető kulonbseg a 4800 vs 5600 mhz között? -
peet05
senior tag
válasz
FőDudu
üzenetére
Magánemberként kreatívkodott egy kicsit (nyilván Ti ezt szakmai szemmel másként nézitek), és létrejött az ami. Inkább érdekességnek nevezném.
Hozzá nem értésnek, hanyagságnak, jóvanazúgy'-nak, inkább bizonyos gyártók kiadott bios-át, vagy bizonyos gyártósoron bekövetkezett hiba miatt, "hibás" processzorok kiadását nevezném, amivel nem csak egy embernek ártottak. -
peet05
senior tag
válasz
RM007
üzenetére
Pedig látod, valaki megcsinálta, még ha nem is tip-top, de ott van.
Egy versenyben mindig az a lényeg, hogy ki az első, ki viszi a pálmát..
Nem halt meg a topik, játékos szellem is megvan, összetartás is. De azért még tart a nyár.
Meg annyira nincs nagyon perpill olyan, ami miatt pörögne a topik. -
válasz
peet05
üzenetére
Én már csak a teljesítményt juttatom előnyben azzal a körítéssel amit megszoktam és ez nálam már nem fog változni. Az hogy akkora szabadságot adjanak hardver terén mint ami kezdetben volt, meg ami mellett még szemet is hunytak egy időben azt teljesen kizártnak tartom jó ideig, hogy visszajön.
A tesztekhez annyit, nem csak az a lényeg kiviszi a pálmát. Ez a topik már régen meghalt sajnos. Nincs már itt játékos szellem, összetartás stb...
-
peet05
senior tag
válasz
RM007
üzenetére
Most még (a Te szemszögedből biztosan), így abban a formában igen, de nem kizárt, hogy más boszorkánykonyhájában is készül valami..
A tesztekhez hiába rak be bárki bármilyen eredményt egy olyan versenyen, ahol az 1.4-2.0 cm3 "utcai" (jóindulattal lehet turbo is) indul, de mégis akad valaki, aki csakazértis' mindig odaáll egy V12-es öszvérrel, úgy, hogy a motor egy külön utánfutón van, a kocsin még a szélvédő is lehajtható, és még a nitro-t is használja (DLSS)..
De az újra feltalálásból ha születik is valami, amit "gyárilag" legyártanak, akkor az nekünk lehet, hogy csak win szitu lesz.
Mindig lesz valami, amire locsolja az ember a pénzt, de a hobbi már csak ilyen.
-
peet05
senior tag
válasz
KillHates
üzenetére
Nah, de "rácsodálkoztál"?!
Persze, nem profi, nem clear, de ott van, mint kísérleti project.
Sarkított lesz, de pl. ha a Framework-nál valakit elkap a hév, akkor emészthetőbb formában is meg lehet csinálni.
Vaagy esetleg Asusnál üzleti megfontolásból öntökönlövésnek..ki tudja, hogy mit hoz a jövő. Vagy visszahozva a múltat, Clevo után szabadon..Clever lesz.
-
válasz
peet05
üzenetére
Szerinted? A legkirályabb cucca nekem van az egész topikban. Lásd 1 ember sem mert a múltkor teszt eredményt berakni kérésemre, annyira gyenge lett volna a pontjaimhoz képest. És akkor még nem is tudjátok mi vár rátok hamarosan.
Próbálják újra feltalálni azt ami már egyszer létezett.
Ha valakinek nem kell költenie most ebben a témában az én vagyok.
Átmentem csendes megfigyelésbe hogyan alakul a piac.
-
peet05
senior tag
RM007 felkészül: [link]
-
Eddig 3 db lapost 1 zephyrus 2 legiont gariztattam malák által lézerezett billel. Sem a tmx sem a 4ig es meg a fix directet sem érdekelte.
-
válasz
Adi01
üzenetére
"Mondjuk a billentyűzet sapka nem tudom milyen kategóriába esik egy garanciális ügyintézésnél." - akármelyik józaneszű eladó azt mondja erre:
Nem érdekel, nem veszem vissza. Kérem vissza az eredeti állapotot, ha elektronika hibásodott meg, ok. Én se venném vissza, még akkor sem, ha gyönyörű, egyéni PREDATOR-osPl csinálsz egy ilyet, matricákkal, oké. Ha nem kell / más kell / vissza kell küldeni az eredeti állapotú gépet szervizbe, akkor meg leszeded, nagyon kevés alkohollal átitatott ronggyal törlöd, kész is.

De ha gravírozod, azt csak saját felelősségre.
-
-
Adi01
tag
válasz
Bluesummers
üzenetére
Maga a konfig eredeti
Csak ez lekaparhatatlan matrcia lenne.
Viccet félre téve.
Kérdeztem a 4ig céget ha ők csinálnák hivatalosan a bill cserét az mennyi. Ügye ahhoz szét kell bontani a laptopot stb. 150ezer környéke.
Tudok alap szinten vakon írni szóval nem olyan nagyon nagy probléma más nyelvű bill. Néha speciális karaktereknél akadok meg. Inkább csak azért gondolkodtam el a magyarosításon, mert ha esetleg elszeretném adni akkor szerintem könnyebb eladni egy magyar billes laptopot. (nyilván a serial number egyből elárulja az eredeti származását.)
"Vagy matricázzanak 1-2 hétig, és ha már ilyen biztos a dolog, hogy nem lesz 14 napon belüli visszaküldés, akkor azt csinál vele, amit akar, gravírozhat."
Gravíros is nyilván már módosítottnak számít. Neked pl abba nem kötöttek bele ha egy olyan gépet küldtél vissza garanciában?
Én mondjuk úgy, gondolom 14 nap után úgy "módosíthatom" a laptop külsejét bontás nélkül ahogy én szeretném. pl ha akarom akkor a fedlapjára ráírhatom alkoholos filctollal a saját nevem is. Vagy tele rajzolhatom mese figurákkal vagy akármi nem? Vagy van erre valami szabály, hogy kívül is teljesen gyári állapotban kell maradjon?
Mondjuk a billentyűzet sapka nem tudom milyen kategóriába esik egy garanciális ügyintézésnél. -
Csupati
őstag
válasz
FőDudu
üzenetére
A dell az kicsit kilog a sorból igen, a középső pin az valójában arra szolgál hogy a laptop tudja mekkora táp van rajta és ha kicsi bootnál kiirja hogy tegyél mellé nagyobbat mert amúgy lebutitja magát(jobb esetben, de a régebbi AW gépek nem írják ki csak butitja magát).
-
Csupati
őstag
válasz
User05
üzenetére
Ahogy Muerte kolléga írta, célszerű egyformát tenni mellé, a ha pl magasabb órajelűt teszel mellé a meglevőhöz fog butitani a bios ha tudja, és fordítva is igaz ha lasabbat raksz be akkor a meglevőt fogja hozzá igazítani ha tudja, ha nem akkor nem fog indulni a gép ezis előfordulhat.
Vagy veszel 2X16 os kitet, és a garancia miatt elrakod a gép dobozába a gyárit. -
FőDudu
veterán
válasz
Bluesummers
üzenetére
A dell barrel csatija 3 polusu.
Kopeny kulso resze, kopeny belso resze, kozepso tu.Legalabbis amilyen Dell nekem van az ilyen.
Johogy nem megy a lenovo fele 2 polusuval es vicaverza.
-
User05
aktív tag
Sziasztok. Adott egy Asus Tuf A15 R5, 4060, 16gb ddr5 4800mhz ram. Ha bővíteni szeretném, mennyire kell pontosan bővíteni? Mármint az oké, hogy 1db 16gb-os ddr5 4800 mhz ram modul kell, de mi számít még? A késleltetés? Lehet más márkából is választani?
-
Volband
tag
válasz
echterion
üzenetére
Én ma újra felhívtam a supportot, mert időközben megszereztem a szériaszámot (amit most amúgy nem is kértek), de újfent rendkívül segítőkész manust kaptam. Még magyar is volt.
Megkért rá, hogy a kiküldött e-mailre válaszolva küldjek el nekik egy battery reportot és hogy nevezzem meg problémának az elégtelen akksiméretet. Azt nem mondom, hogy nagyok a reményeim egy ingyenes 230-re cserélésben, de nem próbált lyukat beszélni a hasamba, mikor mondtam, hogy nem 1-2%-ot esik óránként, hanem akár 5-7-et is, és (egyelőre?) azt a választ se kaptam, hogy erre jött ki a battery protection BIOS update. Aki nem tudná: a Lenovo úgy reagált a battery dropra, hogy BIOSban bekapcsolhatod a bd protection funkciót, amivel lényegében kiheréled a gépet. Azt mondta, hogy ekkora esés nem normális, és a mérnökök megnézik.
Én egyelőre teljesen elégedett vagyok velük, és ha nem is lesz új táp a végén, amin lehetne vitatkozni, hogy járna-e vagy sem, nem tudom róluk elképzelni, hogy ledobják az ékszíjat, ha meglátják, hogy valaki bővíteni merte az SSD-t.
-
válasz
Bluesummers
üzenetére
Kb. fél órája keresek akármilyen féle key caps replacement Lenovo Legion stb. ... nincsen rá óccó kínai megoldás?

Nem akarom elhinni!
Ez itt egy 8db-os szett:
https://elenovo.pl/lenovo-legion-kolorowe-ceramiczne-keycaps-8-sztuk-gxh1m85841Pár eredeti dobozos Legion Pro 7-hez adtak ilyeneket, de ez is csak 4db, igaz "kerámia", jajj de jó

Ez a "keycaps" biznisz nem is lehet olyan rossz, ahogy elnézem az árakat.
https://forums.lenovo.com/t5/Gaming-Laptops/Pro-7-16IRX8H-Key-Replacement/m-p/5283259
"2024-06-03 07:44:43Re:Pro 7 16IRX8H Key Replacement
Since the model is very new and expensive, spare parts seem to scarce.
So I was not able to find a replacement key anywhere and had to have the complete keyboard replaced by Lenovo, which costed me 440 EUR.
Moreover, the delivery time of the keyboard was 3 months...
Of course I kept the replaced keyboard for future accidents."
1db sapka 19,95 USD?

https://laptopkey.com/lenovo-legion-16iah7h-laptop-keyboard-keys/?aff=4Minnyá darabonként kell itt eladni a billentyűket

-
válasz
KillHates
üzenetére
"gyárilag mondjunk van egy 16V-os öreg Lenovo-nk ami 3.96A-es, azaz 64W-os a töltő. Ezt simán használhatjuk egy 20V 3.34A-es, azaz 67W-os Asus töltővel kb. a világ végéig, mert az öreg Lenovo-ban tuti 30V-os FET-ek vannak!" - na ezt nem tudtam. Gondolom csak ilyen pici Wattig (pl. 45-65, eseteg 90W) lehetséges ez a variáció. De a hátam borzong, hogy kipróbáljam egy gépen, még akkor is, ha az csak 20.000Ft-ot ér

Mondjuk van egy laptopom, meg kellene javítani, kicserélni a hűtést, kb. 50-et sem érhet már ...
-
válasz
Adi01
üzenetére
Igen, persze, hogy bele tudnak kötni, nem az eredeti konfigot kapják vissza. Nem vagyok benne biztos, de ha pl. alaplaphibás, csak nem köthetnének bele ... de ki tudja. Nem volt ilyen esetem még az életben.
Nem néztem utána sohase, nem is volt szinte téma sohase, de ha már így feljött, megnéztem mi van a nagy hírű Aliexpresszen. Hát ha valaki az összes keycaps-ot meg akarná oldalni, abból még valami 50.000Ft is kijönne. Ezek ku..a drágák. Nincsen teljes szett?
Vagy matricázzanak 1-2 hétig, és ha már ilyen biztos a dolog, hogy nem lesz 14 napon belüli visszaküldés, akkor azt csinál vele, amit akar, gravírozhat.
De a legjobb ez lenne: Kérem szépen megtanulni vakonírni / gépírni, ahogy én is csinálom, s felőlem kínai vagy japán, vagy orosz cirill billentyűzet is lehet, nem érdekel.
https://manonet.org/hu/typewriter/
Ha valaki sokat ül gép előtt, órák ezreit spórolhatja meg, ha nem állandóan a billentyűzetet bámulja, és / vagy 2-3...4 ujjal gépel, hanem 10 ujjal. 2-3 hónapnyi tanulgatás, heti 2× alkalommal 60 perc és kész is.
-
Adi01
tag
válasz
Bluesummers
üzenetére
Ha eredetileg német bill-es legion 5 bontás nélkül magyarítva van; "csupán" a billentyű sapkák kipattintva és átfestve magyarra abban gariztatásnál beletudnak kötni? Mert azt
mondják, hogy ebbe így nem tud belekötni a cég ha úgy mond nem lett bontva a laptop.
Ez így megállja a helyét? -
válasz
Aljasvip
üzenetére
Ha az akkuja 14.4V-os akkor a 16V-os táp simán meghajtja
Erre a legjobb példa, hogy a 11.1V-os akkus MacBook-okat simán meg lehet hajtani egy olyan powerbankról ami max 12V-ot tud, pedig a gép gyári tápja 16.5V-os
Igaz, hogy ilyenkor pokoli lassan fog tölteni.
Gondolom ez is olyan mint délben a napelemet kihúzni
az is szép ívet tud húzni 
-
válasz
Bluesummers
üzenetére
Én se állnék neki, mert inkább spórolok egy gyári tápra a tuti biztonság kedvéért.
Saját okfejtésben onnan indultam ki, hogy nálunk a nominal 12V tápkörök simán 16V-on mennek (Merci-be megy majd a cucc), mert 12V-on a sok amper már nem fér át. 20V-ig simán jók a legolcsóbb FET-ek is - pöersze' ilyen Merci-be sose tennénk.
A másik végén, egy feszültség esés miatt ~9V-ig üzemképes a legtöbb chip.KillHates #107718
Köszi a kiegészítést, látszik sikerült megbirizgálni az oroszlán bajszát.
Két kiegészítés:
Egy 16V táppal nem indulnék neki játszani egy 19V-ot kérő géppel azért.
A dugvillás történethez hozzá tartozik, hogy a villa bedugásakor húzott ív feszültsége elég kiugró lehet. Bár kis áram folyik ilyenkor át, de egy nem jól védett tápot ez is átküldhet az örök vadászmezőkre.
//800V akksis világban móka ez a hot plugging -
Olvasom a táppokkal kapcsolatos hozzászólásokat.
Van pár kemény okfejtés. Igyekszem érthetően tiszta vizet önteni a pohárba
Ami a VOLTOT illeti, a minimum amivel elindul egy laptop az az ami az akkumulátorának a nominális feszültsége: azaz ha 14.4V akkor az. A maximum feszültség ami a tápárakör primer részén lévő FET-ek maximális tűrése ez többnyire 24V de minőségibb gépek esetében 30V szokott lenni.
Ami az AMPERT illeti, ott egy kicsit árnyaltabb a helyzet, van a gépnek egy maximum teljesítménye ez általában valamivel kisebb érték mint ami a tápegységre rá van írva, ez a WATT ami a VOLTNAK és az AMPERNEK a szorzata és ennek mindig meg kell lennie a WATTNAK! Azaz itt kell eléggé figyelni a táp vásárlásánál, azaz hiába tudjuk, hogy pl. 20V 10A táp kell a géphez, de a boltban csak 19V-osat kapni, akkor fontos, hogy 11A-es tápra lesz szükségünk, különben maga a tápegység fog tönkre menni. Ez visszafelé is áll: gyárilag mondjunk van egy 16V-os öreg Lenovo-nk ami 3.96A-es, azaz 64W-os a töltő. Ezt simán használhatjuk egy 20V 3.34A-es, azaz 67W-os Asus töltővel kb. a világ végéig, mert az öreg Lenovo-ban tuti 30V-os FET-ek vannak!
Ami a probléma szokott lenni az utángyártott csingfingling és egyéb himihumi tápegységekkel, hogy az AC szelektor lassú bennük. Mivel az összes tápegység amik a laptopokhoz vannak kapcsolóüzeműek, ezért szekunder kör (ami nekünk a fontos, mert ez jön ki a laptop felé) felé a leadott feszültséget egy áram generátor névre hallgató áramkör állítja elő a primer feszültséget véve referenciaértéknek, ez többnyire század másodpercek alatt történik meg és van egy kondival védelem is a végén, jobb és minőségibb esetben! Na, itt jön a csavar a történetben: az utángyártott tápegységek ugyanúgy univerzális utazótápok, azaz 100-240V-ig az egész világon tudnak működni. De a third party gyártók sz@rnak a technológiára, nekik a költséghatékonyság a lényeg azaz kispórolnak mindent amit tudnak, ez az egyik baj, a masik a júzer error! Azaz emberünk, először a laptopba dugja a töltőt, utána kotor egy üres konnektort az asztal alatt és döfi bele a dugvillát. A baj akkor van amikor a tápegység valami miatt 100V-os "üzemmódban" van/ragadt/resetelődött/vagyilyen és ekkor pár tized másodpercre a gyári 20V helyett be tud szaladni 35-40V is a laptopba. Jó esetben ez annyira rövid idő és még nincsen átfolyó áram sem, hogy ez nem okoz gondot, de láttam már nem egy notebook-ot ilyen hibával megdögleni...
Ami fontos tanulság a történetből, hogy:
először a tápba dugjuk be a 230-as hálózati kábelt
másodszor a dugvillát a konnektorba
harmadszorra pedig a laptopba a táp "farkincáját"
Igyekezetem röviden összefoglalni, tessék elolvasni mert telefonról pötyögtem be! -
echterion
nagyúr
válasz
Bluesummers
üzenetére
Németország az, ahol nincs ilyen matricázás. Usa azt nem tudom, de amilyen ott a rendszer, simán el tudom képzelni, hogy ott is körberöhögik ezt a matricázást. Hozzáteszem, mindkét oldalnak van igazsága ebben a történetben.
-
Muerte
Topikgazda
válasz
Bluesummers
üzenetére
"Az eredeti konfigos RAM / SSD maradjon meg!"
Szerintem is ez a járható út.Az nonszensz lenne ha nem lehetne ram-ot meg ssd-t bővíteni. -
Na mi van már? Ez a wukong kinél hogy fut? Megfelelő a grafika? Komolyan annyira várok már valami jó gamest, hogy még a végén véletlen megveszem.
Pedig az ritka nálam. Csak nehogy valami japán szeletelős gyilkosos legyen. Az én koromban már vigyázni kell ezzel. Látom lehet benne varázsolni meg miegymás, változatos tájjal. Elmennék még nyaralni valahová, ezt pont megtenné helyette....23 ezerért ha viszek magammal husángot, talán túlélem. 
A tesztre visszatérve azért jól fog jönni a kövi generációs vga annak aki 4k-ban szeretné futtatni mindent kimaxolva. Motion blur kilőve, super resolution 75 alatt, RT sem feltétlen fontos és akkor egészen barátságos az fps szám és nincs pici beakadás sem futtatva. Minden maxon és kijelölve hiába nem teljesen tökéletes. Van kicsi hullámzás is az adatfolyamban elegendő fps mellett.
Be kell állítani. [link] -
válasz
Csupati
üzenetére
Anno 10 éve egy USB-A-n keresztül hazavágta az MSI gépem…
Egy hűtőpadot vettem, amihez nem adtak tápot.
Volt tápom….ami állítható feszültségű volt.
Hát ott tuti nem 1-5%-nyi különbség volt. Jó tanulópénz volt.
A poém, hogy az alaplapon csak az integrált hangkártyát / chipet vágta haza. Külső hangkártyával működött. Legalább jobb hangja lett utána
Azóta beszari lettem és csak olyan adaptert veszek, ami a készülékhez 100% jó.

-
Csupati
őstag
válasz
Bluesummers
üzenetére
Igazából nem lenne gond a táp probléma, ha kapható lenne régebbi gépekhez is és nem arany áron.
A kisebb teljesítményű gépeknél rá álltak a Type C re pl 45-60 W környékén ahogy néztem, én a telefont is egy 45W os HP C-s adapterrel töltöm, a lényeg hogy tudjon 5 - 9 -20V feszültséget. Ez mind kB 2-2.5 A ert tud ezeken a feszültségen. -
válasz
Bluesummers
üzenetére
“Lenovosat átalakítod HP vagy DELL-essé, kicsapja az áramot.”
Ok, nem teszteltem, nem is fogom, vannak itt bátrak elegen
-
válasz
Aljasvip
üzenetére
Nem kell elképzelni semmit, van valami 1-5% tűréshatár, a nálam okosabbak megmondják. Nem véletlen vannak különböző ki-bemenetű csatlakozók, bár lehet csak pénzbevétel miatt.
Nekem gond lenne, ha nem eredeti laptophoz tartozó gyári adaptereket adnék a klienseknek, úgyhogy kiszálltam a témából.
Használjon mindenki olyan töltőt, amilyet csak akar.
Amúgy ha már töltők, miért nem egységesítenek itt is mindent, ahogy USB-C-nél történik?
Oda vissza lehetne mindenféle márkába dugni a töltőt. -
válasz
echterion
üzenetére
Volt egy olyan cikk / videó, hogy hiába tesz rá a gyártó VOID WARRANTY-s plombát, a vásárlónak joga van belenézni! Na most ez vagy USA vagy Európa volt, passz, de nagyon néztem.
Lehet egy jogászos videó volt.
Az másik kérdés, hogy akarsz-e pereskedni.Azt mondom:
MINDENt fel lehet bontani professzionálisan, úgy, hogy ne vegyék észre.
Ami tény Lenovo Legion Pro / 9-nél, hogy ha vapor chamber/folyékony fémpaszta megbontást észreveszik, akkor tényleg warranty void. -
válasz
Bluesummers
üzenetére
Azt hogy kell elképzelni, hogy 19,5 helyett 20V 'kicsapja az áramot'?
Elektronikai vonalon mozgok, és itt nincs olyan, hogy valami egzakt 12V/48V lenne, mindig van +/-2...3V tűrés rajta.
Még ha a laptop elektronika kényes is nagyon, egy nominal 0,5V különbség nem kellene nagy gond legyen.
Volband #107704
Ez az ügyintézés szép sztori, de ne kelljen már ilyenekkel b.szakodni ha az ember ott hagyta már egy kisebb nyaralás árát... -
Volband
tag
válasz
echterion
üzenetére
Nekem amúgy tök új ez a Lenovos dolog, úgyhogy én reménykedem abban, hogy ez inkább arról van szó, hogy ez a hivatalos support álláspont, hogy akik teljesen fogalmatlanok a laptopbővítésekkel kapcsolatban, azok ne mutogathassanak a supportra, ha valamit ténylegesen elbarmolnak, mondván "nekem azt mondta a support, hogy szabad".
Én élek a gyanúperrel, hogy erre a valóságban soha az életben nem kerülne sor, mert rengeteg sebből vérzik. Pl. az ssd és ram bővítés nem újkeletű dolog, egyes gépeknél külön kicsavarozható fülecskék is vannak hozzá, hogy ne kelljen az egészet megbontani, szóval ha ez évekkel ezelőtt nem volt gond, akkor most, amikor több "hozzáértő" van a vásárlói piacon, hirtelen nem bíznak bennük? PR-nak is katasztrófa mind a konkurensekkel szemben, mind az egyébként sokat dicsért Premium Care csomagjukra nézve.
Ami azt illeti, költözés, munkahelyváltás, stb. miatt annyira belejöttem az ügyintézésbe, hogy felhvítam a Lenovo supportot. Hallottam ,hogy törve beszéli a magyart a srác, úgyhogy felajánlottam neki, hogy beszéljünk angolul, utána már sokkal simulékonyabban ment. Elmondtam neki a szitut, hogy mit olvastam, és hogy akkor most mi az igazság. Kérni akart tőlem szériaszámot, de mondom én én általánosságban kérdezem, mert ilyenről én még nem hallottam. Azt mondta, hogy ilyen bővítéseknek nem szabadna semmissé tenniük a jótállást. Megkérdeztem h ez standard care esetén is érvényes, és mondta hogy igen, mert a premium care annyit jelent, hogy házhoz jönnek.
Meglovagolva a hullámot, megemlítettem neki, hogy a 170 wattos töltővel is fogy az akksi. Redditen olvastam h pl. Indiában ingyen és bérmentve kicserélik 230-asra, ha be tudod bizonyítani. Elkezdte a szokásost mondani, hogy lehet rossza töltő stb., de mondom tegyük fel hogy nem; akkor kapok 230-ast ingyé'? Azt mondta, hogy ezt meg kell beszélnie a kollegáival. Egyelőre eddig jutottunk, mivel nem tudom a laptop szériaszámát, holnapra megpróbálom kideríteni.
Úgy általánosságban el lehet mondani az egész életről, hogy amikor valaki bullshit indokokkal meg akar fosztani attól, ami neked járna, akkor érdemes azonnal egy szinttel feljebb verni az asztalt (én mondjuk még csak nem is vertem semmit, abszolút diplomatikusan érdeklődtem), és hirtelen megnyílik a tenger.
Pl. ha te veszel egy közel 600 000-es laptopot (úgy látom az a legion 5 pro onnét indul) 3 év hűséggel, akkor valami taknyos a 4ig-nél ne akarja neked megmagyarázni, hogy nem tehetsz bele egy 20 000 forintos ram sticket. Lehet hogy ő verné a nyálát, hogy DE HÁT A LEÍRÁS!!, de akkor szólni kell a Lenovonak, akinek sokkal fontosabb egy vásárló, aki ~3 évente ad nekik 600 rugót, mert lojális marad a brandhez, és dicséri a szervízüket, mintsem lehúzzák mondjuk egy 15 000 forintos szervízdíjjal.Más terület, de eddig 2 esetben írtam vagy bátorítottam mást, hogy írjon egy olyan e-mailt, hogy vagy visszaadják a pénzt, vagy holnap az otp-ben kezdeményezünk egy chargebacket, és mindkétszer órákon belül jött is vissza a pénz. Néha csak ebből értenek...
-
válasz
MaxxDamage
üzenetére
Mindjárt összeütök egyet!
-
válasz
RM007
üzenetére
LENOVO 20V, HP/DELL 19,5V - csak ezekkel foglalkozok.
Nincs igazából olyan, hogy univerzális AC adapter.
Néztem én is, mivel van kb 5-6 különböző márkájú dokkolóm, s hogy ne kelljen teszteléshez mindig más töltőt dugnom ide-oda, de inkább.
no meg az univerzális kb 90-100W-ig jó csak, többet ők se mernek tervezni.
pl. Nem semmi!!
Lenovosat átalakítod HP vagy DELL-essé, kicsapja az áramot.
A VOLT nagyon minimális, legjobb esetben semennyire se térjen el a gyártó által előírtétól. -
válasz
RM007
üzenetére
Ilyet esetleg tudsz emberi áron eladót?
🫢
Eurocom 780W adapter
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● A topikban hirdetni TILOS!
- Remek áron dobozos új Asus Tuf Gaming FX507VV/i7-13620H 16GB 512 SSD Nvidia RTX 4060 144Hz garancia
- 14"-os 5.gen core i5 Dell notebook kiárusítás! AkciÓÓ
- Dobozos ÚJ Lenovo Legion 5 2.5K OLED i7-13650HX 32gb ddr5 1 TB RTX 5070 Garancia
- Bomba ár! HP ProBook 430 G3 - i5-6GEN I 4GB I 500GB I HDMI I 13,3" HD I Cam I W10 I Garancia!
- Bomba ár! Lenovo Tablet 10 - Intel N4100 I 8GB I 128SSD I 10,1" WUXGA I HDMI I Cam I W11 I Gari!
- Azonnali készpénzes GAMER / üzleti notebook felvásárlás személyesen / csomagküldéssel korrekt áron
- Samsung Odyssey G7 S28BG702EP IPS Monitor! 3840x2160 / 144Hz / 1ms / FreeSync / G-Sync
- Új és újszerű 17-18 Gamer, irodai, üzleti készülékek nagyon kedvező alkalmi áron! Garancia Számla!
- MacBook, Apple M1 / M2 kompatibilis dokkolók, DisplayLink 4K, USB-C, Type-C
- Lenovo ThinkPad X1 Nano Gen 1 2K kijelző / i7 / 1TB SSD / 1kg alatt
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

Miki soha nem süllyedne ilyen mélyre! 

Muerte