Hirdetés

2024. május 4., szombat

Gyorskeresés

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2023-12-13 06:42:29

LOGOUT.hu


Kedves érdeklődők! Ez a topik a vezetékes fülhallgatókról szól. A vezeték nélküliek topikját itt találjátok: Vezeték nélküli fülhallgatók. Kérünk, hogy a kérdések előtt olvassátok át az alábbi összefoglalót, ahol támpontokat találtok a hatékony kérdezéshez, és megtaláljátok az aktuálisan ajánlott modelleket is. Ha egyéb finomságok is érdekelnek, itt a mélyvíz haladóknak, nézz be nyugodtan. A

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#47951) pető bá'


pető bá'
őstag

Sziasztok!

Elérkezett az elkerülhetetlen - 2 év és 9 hónap után az Xears XE200Pro fülesem jobb oldala elhalkult. Olvastam, várható volt, most az jön, hogy majd elnémul, de inkább nem hallgatom.. viszont kell helyette valami. És nagyon félek választani, mert rettenetesen jó hangja van, nagyon megszerettem. Nem fordulnék el a márkától, ha nem én lennék a szerencsés kivétel, akinek nem 6-8-10 hónap után halt meg a fülese. Tehát a kommentek / írások alapján az Xears cuccoknak az összeszerelés a legnagyobb bajuk (előbb a bal, majd a jobb oldalát kellett ragasztanom a fa-műanyag illesztésnél, de ez még nem okozott gondot :) ). Ezért nem tudom, hogy merjek-e mégegyszer Xears-t venni.

Ha nem, akkor viszont mit? Olvastam az összefoglalót, meg úgy nagyjából a topicba is időnként benéztem. Általában rock-pop-klasszikus zenéket hallgatok, illetve gyakran nézek filmet fülhallgatóval (kényszer + minőség), de tulajdonképpen egy "mindenes" füles kellene. Nyilván nem szeretnék rosszabbat venni, mint a jelenlegi, de 15k-nál többet meg nem szeretnék rá szánni.

Azt még hozzátenném, hogy ezen a fülesen kívül nem volt 'minőségi' eszközöm, tehát más viszonyítási alapom nincs. Sansa Clip +-ról hallgatom egy pár hónapja, FLAC zenékkel (javarészt), és úgy gondolom van fülem a minőséghez, mert hatalmas ugrásnak éreztem a telefon -> Sansa váltást.

Mit ajánlanátok, ezek ismeretében? :)

"... and I hope you have a great day!"

(#47952) kemcso válasza #16820480 (#47948) üzenetére


kemcso
Ármester

Köszi a leírást, ezek szerint még mindig a Weston W30-W40 a legjobb 3-4 armatúrás cucc ezek szerint (persze sztem) :)

(#47949) Quintero összefoglaló... Amúgy Soundmagic ES18

(#47950) Zsiráfnyál honfoglaló írta, hogy a Vsonic VSD3S jobb a Piston 2-nél. Vagy ha hagyományosan hordható kell, akkor ott a VSD1.

(#47951) pető bá' Vsonic VSD3S vagy VSD1

(#47953) Quintero válasza kemcso (#47952) üzenetére


Quintero
tag

Kösz a gyors választ bár tényleg kicsit szubjektív mindenkinek hogy hogy tetszik hangzása egy fülesnek ezért baj hogy nem lehet kipróbálni. :(( most tényleg lehet jó a Soundmagic ES18 csak nekem lehet nem tetszene. Még nem tudom melyik lesz. Keresgélek kicsit . Ha még 1-2 ezer lenne de 5 ezernél már meggondolja az ember hogy mit vesz.Tudom ezt írtam de biztosra akarok menni. :D

[ Szerkesztve ]

(#47954) randras_83 válasza Zsiráfnyál (#47950) üzenetére


randras_83
addikt

Én írtam róla pár sort az E10-vel hasonlítottam de nagyon futólag. Én a xiaomiworld.com - ról rendeltem viszont itt nem ingyenes a szállítás így kicsivel 30$ fölött volt. Mèg bejáratom de azt az összeget megéri amit kérnek érte simán.

https://www.flickr.com/randras83/

(#47955) kemcso válasza Quintero (#47953) üzenetére


kemcso
Ármester

Amiket írtál azok hangban szarok, de lelked rajta :) Az ES18 árában egy jó hangú füles, kicsit többért ott a Xiaomi Piston 2, azon mikrofon is van és minőségibb az összeszerelése és aki egymás mellett hallotta aszerint a hangja is jobb.

[ Szerkesztve ]

(#47956) Quintero válasza kemcso (#47955) üzenetére


Quintero
tag

Azt nem írtam hozzá hogy sportoláshoz is használnám és pár kritikát olvastam gyorsba hogy ezek a nélkül is szétmennek meg nem annyira erős anyagból van építve. Nem várok földrengés biztos fülest de 1-2 évet bírjon :D gyári is elég gyengének tűnt aztán bírta egy évig pedig megjárta vizet meg köveket is bőven :DD . Az lenne a legjobb ha valahol meglehetne ezeket hallgatni. Így kicsit zsákba macska hiába írnak róla jókat kitudja nekem mi tetszik :D Amúgy otthoni Fejhallgató Sony XB400 ha fele annyi basszus már van benne az jó

(#47957) Zsiráfnyál válasza randras_83 (#47954) üzenetére


Zsiráfnyál
aktív tag

[Innen] ?
Gondolom itt nem kell félnem a hamisítástól.

Létezik sima Piston is, vagy 'Updated Version' = Piston 2 ?

(#47958) pető bá' válasza kemcso (#47952) üzenetére


pető bá'
őstag

köszönöm a válaszod :R
a következő lépcsőfok, amiért érdemes lenne pénzt kiadni, szerinted mi lenne? én is ezt nézegettem régebben (mikor először úgy tűnt, hogy meghal az Xears), csak kíváncsi vagyok, mennyit kellene rádobni még, ha ennél jobbat szeretnék. :)

[ Szerkesztve ]

"... and I hope you have a great day!"

(#47959) randras_83 válasza Zsiráfnyál (#47957) üzenetére


randras_83
addikt

En nem tudok rola hogy lenne sima. Innen nem gondoonam hogy felni kell.

https://www.flickr.com/randras83/

(#47960) Zsiráfnyál válasza randras_83 (#47959) üzenetére


Zsiráfnyál
aktív tag

Na még kettő. :)

Mennyi idő alatt érkezett meg ?
Tényleg csoki szaga van, vagy csak hülye az internet ?

(#47961) kemcso válasza pető bá' (#47958) üzenetére


kemcso
Ármester

Vsonic GR07 Classic, bár nem hallottam még a VSD3S-t, de valszeg jobb a GR07 nála. Viszont ennek nem cserélhető a kábele.

Efölött meg szerintem kb a Westone W30-W40 az, amire érdemes költeni de ahhoz normális forrás is kell (DX90, X5 de inkább AK100)

(#47962) randras_83 válasza Zsiráfnyál (#47960) üzenetére


randras_83
addikt

Nem mindenkinek a csoki jut róla eszébe, de engem arra emlékeztet. Kb két hét alatt megvolt.

Bár ha nem sürgős akkor a fülestalin meg lehet hallgatni

[ Szerkesztve ]

https://www.flickr.com/randras83/

(#47964) pető bá' válasza kemcso (#47961) üzenetére


pető bá'
őstag

éértem.. (árban) ennél feljebb nem nagyon akarok menni (főleg lejátszó tekintetében), egy kiegyenlített (füles = lejátszó) minőségű párost keresek. Vigyázok a cuccaimra, de azért egy fülest elhagyni/megtörni nem nagy művészet, nagyon nagy értéket nem szeretnék használni :)

köszönöm mégegyszer :R

"... and I hope you have a great day!"

(#47965) kerekfej válasza pető bá' (#47964) üzenetére


kerekfej
addikt

Nem is érdemes. Ezek a mai termékek igencsak az eldobható kategóriát erősítik. Olyanról nem is hallottak, hogy tartósság.

(#47966) Vajtfool


Vajtfool
újonc

A 2014.03.19-én vásárolt Sony MDR-XB90EX-t japán importként hirdették, de Kínában készült, 23 ezerbe került.
Az eddigi legdrágább, legjobb fülesem. A fülhallgatóknál is érvényes általában az olcsó húsnak híg a leve, de adódhat kivétel, az előző próbálkozásom (Klipsch S3) annyira pocsék volt, hogy gyanítom hamisítványba botlottam.
Az MDR-XB90EX-et szinte naponta használom és nagyon meg vagyok vele elégedve. Adtak hozzá egy nagyon praktikus négyzet alakú, lekerekített sarkú, zipzáras tartót, 3 pár eltérő méretű üres és 3 pár szivaccsal kitöltött gumiharangot és egy csiptetőt (eddig sosem használtam).
A vezeték klasszikus Y alakú, lapos, strapabíró, kapcsolót nem tartalmaz, az Y ág hossza egy csúszkával szabályozható, az 5mm-es Jack dugó derékszögű, aranyozott.
A kivételesen nagy, 16mm-es meghajtók miatt a készülék háza a szokásosnál nagyobb, s bár bumfordinak tünik, mégis kényelmesen ül a fülben, de a súlya miatt sportolásra lehet, hogy nem ideális.
Végezetül, ami a legfontosabb a hangminőség: nevéhez hűen remek a basszus, de ez csak ritkán zavaró, s ebben nem a füles, hanem a felvétel lehet a hibás. A mélykiemelés nem megy a többi hangtartomány róvására, a karakterisztika kiegyenlített. Amiben még sokkal jobb az olcsóbb konkurenseknél, az a hangkép (soundstage): a hangszerek, ének külön, kristálytisztán hallhatók, sokkal élvezetesebbé téve a zenehallgatást.

(#47967) honfoglalo válasza MartOOn (#47755) üzenetére


honfoglalo
senior tag

Jött válasz a VSD3S vs XB60EX kérdésre, íme:

overall no the sony is not better, the only thing better about them is that they go easier on my ears than the vsd3s which can some times sound sibilant. and the sony got more bass. but overall the vsonics sounds better. however, you can send me some links for what you like to listen to and i could give them a listen with both iems and describe the differences better to you.

Ha valami érdekel, akkor írj.

(#47968) pető bá' válasza kerekfej (#47965) üzenetére


pető bá'
őstag

tényleg szinte mindig a puha - szivacsos-gyári - tokjában tartottam, egy pár hónapja meg keménytokot kapott. Nem is hallgattam olyan sokat, volt, hogy hetekig egyáltalán nem, máskor meg napi 5-6 órát akár. Tehát nem napi utazáshoz - zenéléshez volt használva, talán ezért is bírt ki több, mint két évet.
Lehet ilyen elvárásom a VSD3S-sel szemben is, hogy egy 2-3 évet elmegy, visszafogott használattal és odafigyeléssel? Mert a minőség mellett a tartósság is szempont, legalább ne hulljon szét :)

"... and I hope you have a great day!"

(#47969) kemcso válasza pető bá' (#47968) üzenetére


kemcso
Ármester

A VSD3S cserélhető kábeles, így azzal nem lesz gond.
A GR07 is sokat bír, vastag a kábele. De ha a tartósság a szempont, akkor RHA-MA750 3év garanciával. Viszont a hangja nem olyan jó, mint a GR07, és kb 30e.

(#47970) pető bá' válasza kemcso (#47969) üzenetére


pető bá'
őstag

azért az árkategória marad.. ;)
inkább arra voltam kíváncsi, hogy vannak-e köztudottan gyenge pontjai, vagy rossz felhasználói tapasztalatok.. (1 év és 2 nap után ment tönkre mindenkinek, stb.) de akkor ilyen nincs. :)

"... and I hope you have a great day!"

(#47971) kemcso válasza pető bá' (#47970) üzenetére


kemcso
Ármester

Tudtommal nincs, de elég friss még a VSD3S, vmikor tavasszal-nyár elején jött ki.

(#47972) Bodz válasza pető bá' (#47970) üzenetére


Bodz
nagyúr

Nemrég jelent meg a VSD3, szóval a tartósságáról semmit se tudni. Ha ez a fő szempont, akkor talán érdemesebb az évek óta piacon lévő fülesek közül választani.

[ Szerkesztve ]

(#47973) BigBlackDog válasza pető bá' (#47970) üzenetére


BigBlackDog
veterán

Én kb. 2 hónapja nyúzom a VSD3S-et. Eddig egyetlen füles kábele, csatlakozója sem tört meg, lett kontakhibás kb. 6-7 év alatt (pedig zsebben hordott telefonról is elég sokat szoktam zenét hallgatni). A VSD3S-nél azért a csatlakozó tövénél a kábelt kicsit védtelennek érzem -nincs törésgátló rajta-, gondolkoztam már, hogy kapjon-e esetleg egy zsugorcsövet, úgy azért kicsit ellenállóbb lenne.

(#47974) pető bá' válasza BigBlackDog (#47973) üzenetére


pető bá'
őstag

mindhármotoknak válasz:

azt hittem régebbi termék.. de már az is valami, ha a Vsonic termékekkel úgy általában nem volt ilyen gond. A kábelre odafigyelek, meg az ugye cserélhető (kérdés, mennyiért).

bodz ha azt mondod régebbit, szerinted mit érdemes ennyiért, ehelyett? :) ajánlanál valamit? :)
szerk.: nem fő szempont, de elvárnám, hogy a jó (hang)minőség mellé egy 2 évet elmenjen, mert nem használom napi 8 órát.. (átlagban szerintem heti 5-6 óra sem jönne ki.)

[ Szerkesztve ]

"... and I hope you have a great day!"

(#47975) kerekfej válasza kemcso (#47969) üzenetére


kerekfej
addikt

Mennyibe kerül a cserélhető kábel hozzá pontosan és 3 év múlva is elérhető lesz vajon hozzá :F

(#47976) BigBlackDog válasza kerekfej (#47975) üzenetére


BigBlackDog
veterán

"...3 év múlva is elérhető lesz vajon hozzá..."

Nálam egy kicsit másképp fogalmazódott meg bennem ez a kérdés; 3 év múlva már elérhető lesz vajon hozzá? :DDD
Az árára én is kíváncsi lennék.

(#47977) ggrrobi


ggrrobi
csendes tag

Van valakinek arról tapasztalata hogy a Soundmagic E10M vezérlő gombjai hogy működnek a Sony Xperia Z szériával? (Pontosabban Xperia Z1 Compactról van szó)
Köszi!

(#47978) kemcso válasza kerekfej (#47975) üzenetére


kemcso
Ármester

Én még nem találkoztam vele, de nem is kerestem.: rákerestem, én nem találtam még kábelt.
Amúgy egy 10e fülesről beszélünk, nem egy 100e kategóriáról, ahol ez egy igen pozitív plusz, bármennyi is lesz hozzá a kábel. Kategóriájában nem nagyon ad más ilyet, talán az ATH-IM50, ahhoz ~5e Ft-tól indul a pótkábel.

Lehetne kérni egy kis pozitivitást, segítséget? Nem csak a többnyire fölösleges, egyáltalán nem előremutató kritikát?

(#47979) raven12 válasza kemcso (#47978) üzenetére


raven12
senior tag

persze, hogy nincs, új modell. Azt kéne megnézni, hogy egyezik-e valamelyik szabványos csatlakozóval a csatlakozója (elég valószínű), és akkor mindjárt 6000 féle kábelt lehet hozzá találni.

(#47980) kerekfej válasza kemcso (#47978) üzenetére


kerekfej
addikt

Meg lehet cseszni, ha nem kapható hozzá
hülyeség azt mondani ami nem is létezik valójában

(#47981) hobbyone válasza kemcso (#47978) üzenetére


hobbyone
aktív tag

"Amúgy egy 10e fülesről beszélünk, nem egy 100e kategóriáról, ahol ez egy igen pozitív plusz, bármennyi is lesz hozzá a kábel."

Ha 10k a kábel, akkor nem megéri inkább egy új fülest venni? 100k-s kategóriánál nagyobb a cserélhető kábel jelentősége a logika szerint. Egyébként reálisan olyan 2-3k környékéről indulhat az áruk. Kinézetre hasonló a Shure csatlakozója, lehet azzal kompatibilis.

A szintén cserélhető kábeles és olcsó Vsonic VC02-nek más a csatlakozója.

[ Szerkesztve ]

(#47982) Nigér válasza hobbyone (#47981) üzenetére


Nigér
őstag

100k+-os kategóriánál eléggé megéri a 10k-s cserekábel, ő szerintem erre gondolt, nem a tízezres füleshez való cserekábelre, ahol ugyanennyiért venni cserekábelt eléggé értelmetlen lenne.

[ Szerkesztve ]

(#47983) BigBlackDog válasza hobbyone (#47981) üzenetére


BigBlackDog
veterán

Mintha valahol olvastam volna, hogy a Shure kábelek nem jók a VSD3S-hez, már a méretük miatt sem (de még nem volt lehetőségem kipróbálni).

(#47984) hobbyone válasza Nigér (#47982) üzenetére


hobbyone
aktív tag

Kemcso nem írt kábelárat, a 10k-s értéket csak példának hoztam fel. A lényeg, hogy van egy határ, amely felett valaki már új/másik fülest vesz az ember, nem bíbelődik a kábellel. A kérdés, hogy kinél mekkora ez az ár?

Egyébként nem csak drága termékeknél igazán praktikus a cserekábel, fontos lehet azoknál, akiknek ez a munkaeszköze.

BigBlackDog

Lehet annyira bíznak a gyáriak a kábel minőségében, hogy csak pár hónap elteltével dobják a piacra.

[ Szerkesztve ]

(#47985) kemcso válasza Nigér (#47982) üzenetére


kemcso
Ármester

Egész pontosan arra gondoltam, hogy egy 10e fülesnél nem biztos, hogy meg is fogja érni, de attól még pozitív. Egy bizonyos összeg felett már sztem csak cserélhető kábelest érdemes venni. A K3003 nagy hiányossága pl ez.

Én is néztem, a Shure kábele hasonló, majd a 6. Fülhallgatós találkozón ki kell próbálni, hogy jó-e hozzá.

(#47986) katalin888


katalin888
aktív tag

Mi a velemenyetek a Panasonic RP-TCM125-rol???

(#47987) honfoglalo válasza kemcso (#47985) üzenetére


honfoglalo
senior tag

Nem jó.

(#47988) Heavyrain


Heavyrain
őstag

Ha valaki épp most akar venni,holnaptól ~3400Ft a Piston 2 Pandawill-en pár napig.
Onnan,ha jól tudom,eredetit küldenek. :)

(#47989) Heavyrain válasza Heavyrain (#47988) üzenetére


Heavyrain
őstag

Szerkesztési időből már kifutottam,de nem holnaptól,hanem 21.-től lesz.
(First chance: 13.99$ /Second round: 17.99$)

[ Szerkesztve ]

(#47990) kerekfej válasza Heavyrain (#47989) üzenetére


kerekfej
addikt

pandawillhángerikétezertizennegy kuponnal :F :DDD

(#47991) gzbotii


gzbotii
veterán

Sziasztok.

Összefoglalóban azt írja, Senheiser nem ajánlott márka 10.000Ft környékén. Érdekes, én úgy tudtam, az egy jó márka. Akkor aktuálisan, épp mi ajánlott ezen az ársíkon?

When every logical course of action is exhausted, the only option that remains is inaction.

(#47992) pető bá' válasza kemcso (#47985) üzenetére


pető bá'
őstag

nálam nem volt elvárás a cserélhető kábel, de ha amúgy is ez az egyetlen ajánlott a kategóriában, akkor végülis teljesen mindegy.. :) remélhetőleg nem lesz semmi baja, és ha a gyártó épeszűen gondolkodik, akkor a teljes ár maximum 20-30%-ért árulja hozzá. szerintem. ha meg tényleg valamilyen szabványos csatlakozó, akkor még választási lehetőségek is vannak - így képről amúgy sem nagyon jön be, nem egy mutatós darab, de eszemben sincs a kinézete miatt azonnal másikat keresni :D

"... and I hope you have a great day!"

(#47993) kemcso válasza gzbotii (#47991) üzenetére


kemcso
Ármester

Pl amik az összefoglalóban vannak, mint ajánlottak ;) +VSD3S

(#47992) pető bá' VSD1 is ajánlott, de nem sokkal többért van a VSD3S, és ha már, akkor a cserélhető kábel előnyös (meg vastagabb is a 3S kábele lényegesen)

(#47994) FeRkE válasza Heavyrain (#47989) üzenetére


FeRkE
őstag

Ezt hol olvastad?

(#47995) Heavyrain válasza FeRkE (#47994) üzenetére


Heavyrain
őstag

Pw hírlevélben

[ Szerkesztve ]

(#47996) RetepNyaraB


RetepNyaraB
veterán

Szijasztok, van-e valakinek tapasztalata a Nocs NS400 szériával? Nálam két éve járt egy napra az NS100, vagy 200 (nem emlékszem), de nem kellett, mert nem működött a headset droidon. A hangja nem tűnt rossznak...

ERRE gondolok.

"I don't know half of you half as well as I should like; and I like less than half of you half as well as you deserve."

(#47997) kemcso válasza RetepNyaraB (#47996) üzenetére


kemcso
Ármester

Nincs, de vegyél egyet és az éneklés helyet gyere a találkozóra, hogy meg tudjuk hallgatni :DDD

(#47998) RetepNyaraB válasza kemcso (#47997) üzenetére


RetepNyaraB
veterán

Jóvammá :DD

Csak akkor tudom meg, ha visszahúztam Germániába, mer asszem itthon nem kapni. Utána viszont nem lesz egy darabig tali :(((

"I don't know half of you half as well as I should like; and I like less than half of you half as well as you deserve."

(#47999) Ati1979 válasza gzbotii (#47991) üzenetére


Ati1979
veterán

Semelyik árkategóriában sem ajánlott. Esetleg az ie800, ha valakinek bejön annyira, hogy kicsengesse az árát.
Az azért jól szól. :))

A többi sh felejtős.

Összefoglaló. :)

(#48000) Szabix01


Szabix01
tag

Sziasztok az extreme digitálnál most 6000 Ft ért van JBL J-22, ennyi pénzért szerintetek jó vétel volna? Vagy még mindig jobban megéri ebben az árban olyat venni amit itt ajánlanak a topic összefoglalóban pl?
Üdv
Szabix01

"Mindenki feszeng a kamura. Mindenki gengszter. Mindenki modell. Mindenki tökéletes."

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.