Hirdetés

2024. május 1., szerda

Gyorskeresés

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2023-12-13 05:19:58

LOGOUT.hu

RECEPTEK GYŰJTEMÉNYE A TOPIKBÓL

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#837) nyávogi válasza ktg3 (#836) üzenetére


nyávogi
tag

borsófözelék halál egyszerű dolog, fűszer nem nagyon kell bele, csak sok-sok friss petrezselyem.
Ha mirelit borsóból, akkor felteszed a borsót egy nagyon kis vizzel alatta, csipet sóval párolódni, amikor kiengedett, akkor felöntöd annyi tejjel, amennyi ''szószt'' szeretnél hozzá. Amíg összeforr, addig egy fél pohár tejet, ízlés szerint cukrot és 2-3 evőkanál lisztet (vagy fele ennyi étkezési keményítőt) alaposan, csomómentesen összekeversz. Amikor a borsó+tej forr, leveszed a tűzről, folyamatos kevergetés mellett hozzáöntöd a lisztes tejet, visszateszed a tűzre, tovább kevergeted, ameddig besűrűsödik, közben hozzáadod az apróra vágott petrezselymet.

ha csak száraz petrezselyem van otthon, akkor előbb tedd bele, akkor, mikor a tejet öntöd a borsó alá.
Ha friss borsóból csinálod, akkor kicsit több idő kell a puhuláshoz, de vigyázz, mert könnyen túlkeményedhet!

az alkohol nem adja meg a választ, de legalább elfelejted a kérdést...

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.