- Asszociációs játék. :)
- Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- Digitális Állampolgárság Program
- Gurulunk, WAZE?!
- eBay-es kütyük kis pénzért
- "Egyszerű" Ügyfélkapu+ regisztráció
- Nova Launcher Prime Samsung One UI helyett!
- Szólánc.
- Ingyen kellene, de tegnapra
- Munkahelyről leselejtezett laptopot vettem
-
LOGOUT.hu
RECEPTEK GYŰJTEMÉNYE A TOPIKBÓL
Új hozzászólás Aktív témák
-
ngabor2
nagyúr
válasz Timocicu #1366 üzenetére
igen, közben én is rájöttem, hogy az túl hosszú idő. úgyhogy kimentem a piacra, és nem találod ki mit vettem... igen gombát szegfűgombát meg nyárfa érdestinórut, amit már ki is tettem száradni a napra, mert árnyékban csak megromlik, tapasztalatom szerint. gombász barátom szerint is kibír egy napot a napon, a végét meg majd szellős helyen befejezem.
no szóval, van gomba, van rizs, van virsli... tehát gombás-virslis rizs (rizottó?) lesz. remélem a gombák is megfőnek addig, míg a rizs, mert mint jó vegyész, a "one pot" reakciókat szeretem, mindent bele, és hadd menjen. a végeredményről beszámolok.
természetesen ezt nem egész hétre terveztem, a gomba miatt 2 napnál tovább nem is lehet eltartani. majd kedd este még főzök valamit. lehet, hogy pont lecsót. abba ínyencség gyanánt jó a gomba, csak úgy hamar megunja az ember.
a lecsót is nagyon szeretem, lehet, hogy az is lesz a héten. van a fagyóban töltött káposzta is, de ahoz valahogy nincs húzalmam.
ilyen csirkecombot szoktam én is csinálni, nagyon szeretem. csülökkel is nagyon finom.
mod (9:42): kész is. nem azért, hogy magamat dícsérjem (nem a francot ) megint jól sikerült.
pontos recept most sincs, de imho nem is kell mindig mindent grammozni.
- egy fél marék szárított szegfűgombát beáztattam kb. 3dl hideg vízben. fél óra elég neki, elég gyorsan felszívja és megpuhul.
- egy közepes nyárfa érdestinórut megmostam, kb. 1-2cm-es kockákra vágram, a tönkjét keresztbe elhasítottam, és azt is felkockáztam.
- kevés olajon éppcsakhogy megfuttattam (nem pirítottam!) 2 csésze megmosott rizset, és közben hozzáadtam a gombákat.
- mikor nagyjából átmelegedett, felöntöttem 4 csésze melegvízzel, adtam hozzá 2 húsleveskockát meg néhány felszeletelt sajtlit, nem vagyok én vegetariánus
- addig főztem közepes lángon, míg a levét el nem főtte, és a rizs meg nem puhult. persze közben kóstolgattam. igény esetén lehet sózni, én nagyon sótlanul eszek.mindjárt telefonálok 2 kollégámnak, hogy ne hozzon holnap kaját, mert szép nagy adag lett, sokáig nem áll el.
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
- CES 2025: közeleg az AMD és az NVIDIA CES előadása
- Audiokultúra - Hi-Fi-ről hifisen
- Szállingóznak a képek az érkező új VGA-król
- Suzuki topik
- Interactive Brokers társalgó
- Tudományos Pandémia Klub
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Torrent meghívó kunyeráló
- Autós topik látogatók beszélgetős, offolós topikja
- Anime filmek és sorozatok
- További aktív témák...
- Új tartalék ipari forrasztópáka 24V Atten Aoyue Yihua Gordak Letcon Hakko Baku Uten Wep kínai
- Új digitális forrólevegős műanyag hegesztő hőlégfúvó forrasztóállomás BGA
- Új forrasztópáka automata hőfokszabályzós forrasztóállomás
- (Új) 300Nm Parkside Performance 12 V Akkus ütvecsavarozó PPDSSA 12 A1
- Hom'in SAROKGARNITÚRA textil szürke színben + 2,5 év garancia
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest