- Asszociációs játék. :)
- Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- Digitális Állampolgárság Program
- Gurulunk, WAZE?!
- eBay-es kütyük kis pénzért
- "Egyszerű" Ügyfélkapu+ regisztráció
- Nova Launcher Prime Samsung One UI helyett!
- Szólánc.
- Ingyen kellene, de tegnapra
- Munkahelyről leselejtezett laptopot vettem
-
LOGOUT.hu
RECEPTEK GYŰJTEMÉNYE A TOPIKBÓL
Új hozzászólás Aktív témák
-
Don Vittorio
őstag
válasz alkonyfeny #1318 üzenetére
Ú, pedig milyen jó rizseket lehet csinálni!
40 éve csillagász akartam lenni, de kiderült, hogy színtévesztő vagyok, így nem lehettem. Az élet furcsa fintora és öröme is egyszerre, hogy mióta emberi lelkekkel és tudatokkal foglalkozom, megtaláltam a sötétségnek azt a fokát, amit csillagászként sose tudtam volna testközelből tanulmányozni.
-
Don Vittorio
őstag
válasz Don Vittorio #1316 üzenetére
Megfutamodtam: kínai gyorsbüfé.
40 éve csillagász akartam lenni, de kiderült, hogy színtévesztő vagyok, így nem lehettem. Az élet furcsa fintora és öröme is egyszerre, hogy mióta emberi lelkekkel és tudatokkal foglalkozom, megtaláltam a sötétségnek azt a fokát, amit csillagászként sose tudtam volna testközelből tanulmányozni.
-
Don Vittorio
őstag
Finom volt.
Még mára ki kell valamit gondolnom.40 éve csillagász akartam lenni, de kiderült, hogy színtévesztő vagyok, így nem lehettem. Az élet furcsa fintora és öröme is egyszerre, hogy mióta emberi lelkekkel és tudatokkal foglalkozom, megtaláltam a sötétségnek azt a fokát, amit csillagászként sose tudtam volna testközelből tanulmányozni.
-
Don Vittorio
őstag
válasz Don Vittorio #1313 üzenetére
Ki szavaz arra, hogy ma sztrapacska legyen a kaja?
40 éve csillagász akartam lenni, de kiderült, hogy színtévesztő vagyok, így nem lehettem. Az élet furcsa fintora és öröme is egyszerre, hogy mióta emberi lelkekkel és tudatokkal foglalkozom, megtaláltam a sötétségnek azt a fokát, amit csillagászként sose tudtam volna testközelből tanulmányozni.
-
Don Vittorio
őstag
válasz Don Vittorio #1312 üzenetére
Elfogyott.
40 éve csillagász akartam lenni, de kiderült, hogy színtévesztő vagyok, így nem lehettem. Az élet furcsa fintora és öröme is egyszerre, hogy mióta emberi lelkekkel és tudatokkal foglalkozom, megtaláltam a sötétségnek azt a fokát, amit csillagászként sose tudtam volna testközelből tanulmányozni.
-
Don Vittorio
őstag
Harcsapaprikás kapros-túrós csuszával.
40 éve csillagász akartam lenni, de kiderült, hogy színtévesztő vagyok, így nem lehettem. Az élet furcsa fintora és öröme is egyszerre, hogy mióta emberi lelkekkel és tudatokkal foglalkozom, megtaláltam a sötétségnek azt a fokát, amit csillagászként sose tudtam volna testközelből tanulmányozni.
-
Don Vittorio
őstag
Na jó, akkor most mosogatok...
40 éve csillagász akartam lenni, de kiderült, hogy színtévesztő vagyok, így nem lehettem. Az élet furcsa fintora és öröme is egyszerre, hogy mióta emberi lelkekkel és tudatokkal foglalkozom, megtaláltam a sötétségnek azt a fokát, amit csillagászként sose tudtam volna testközelből tanulmányozni.
-
Don Vittorio
őstag
válasz alkonyfeny #1305 üzenetére
Az is lehet, hogy a Te sütőd nagyobb kakaót ad, mint az enyém.
A lávakövest mindenképp próbáld. Az király.[ Szerkesztve ]
40 éve csillagász akartam lenni, de kiderült, hogy színtévesztő vagyok, így nem lehettem. Az élet furcsa fintora és öröme is egyszerre, hogy mióta emberi lelkekkel és tudatokkal foglalkozom, megtaláltam a sötétségnek azt a fokát, amit csillagászként sose tudtam volna testközelből tanulmányozni.
-
Don Vittorio
őstag
válasz alkonyfeny #1302 üzenetére
Jó is az, csak az átsütéshez nem elég, ahogy én tapasztaltam...
A lávaköves sütő viszont egy kis vaslappal már igen. Pl szűzpecsenye vagy steak-pogácsa simán megsüthető vele.40 éve csillagász akartam lenni, de kiderült, hogy színtévesztő vagyok, így nem lehettem. Az élet furcsa fintora és öröme is egyszerre, hogy mióta emberi lelkekkel és tudatokkal foglalkozom, megtaláltam a sötétségnek azt a fokát, amit csillagászként sose tudtam volna testközelből tanulmányozni.
-
Don Vittorio
őstag
Hurrá!
40 éve csillagász akartam lenni, de kiderült, hogy színtévesztő vagyok, így nem lehettem. Az élet furcsa fintora és öröme is egyszerre, hogy mióta emberi lelkekkel és tudatokkal foglalkozom, megtaláltam a sötétségnek azt a fokát, amit csillagászként sose tudtam volna testközelből tanulmányozni.
-
Don Vittorio
őstag
válasz talmida #1291 üzenetére
Ja, az üveg a tuti.
40 éve csillagász akartam lenni, de kiderült, hogy színtévesztő vagyok, így nem lehettem. Az élet furcsa fintora és öröme is egyszerre, hogy mióta emberi lelkekkel és tudatokkal foglalkozom, megtaláltam a sötétségnek azt a fokát, amit csillagászként sose tudtam volna testközelből tanulmányozni.
-
Don Vittorio
őstag
Csak nem kipróbáltad?
40 éve csillagász akartam lenni, de kiderült, hogy színtévesztő vagyok, így nem lehettem. Az élet furcsa fintora és öröme is egyszerre, hogy mióta emberi lelkekkel és tudatokkal foglalkozom, megtaláltam a sötétségnek azt a fokát, amit csillagászként sose tudtam volna testközelből tanulmányozni.
-
Don Vittorio
őstag
Jaja.
40 éve csillagász akartam lenni, de kiderült, hogy színtévesztő vagyok, így nem lehettem. Az élet furcsa fintora és öröme is egyszerre, hogy mióta emberi lelkekkel és tudatokkal foglalkozom, megtaláltam a sötétségnek azt a fokát, amit csillagászként sose tudtam volna testközelből tanulmányozni.
-
Don Vittorio
őstag
Szokták fűszeres vízzel is csinálni, és sörösüveggel, nem dobozzal. Jó módszer.
Klasszikus zsidó recept az áztatott aszalt szilvával és fahéjas almával töltött kacsa. Ott ugyanez az elv. Kívülről sül, és úgy lehet ropogósra sütni, hogy közben a belülről nedvesítés miatt nem szárad ki a hús.40 éve csillagász akartam lenni, de kiderült, hogy színtévesztő vagyok, így nem lehettem. Az élet furcsa fintora és öröme is egyszerre, hogy mióta emberi lelkekkel és tudatokkal foglalkozom, megtaláltam a sötétségnek azt a fokát, amit csillagászként sose tudtam volna testközelből tanulmányozni.
-
Don Vittorio
őstag
válasz philoxenia #1278 üzenetére
Grillt mondott. Az nem zacsis műfaj.
40 éve csillagász akartam lenni, de kiderült, hogy színtévesztő vagyok, így nem lehettem. Az élet furcsa fintora és öröme is egyszerre, hogy mióta emberi lelkekkel és tudatokkal foglalkozom, megtaláltam a sötétségnek azt a fokát, amit csillagászként sose tudtam volna testközelből tanulmányozni.
-
Don Vittorio
őstag
Ha száraz fűszereid vannak, akkor borsozd enyhén, és nyomkodd meg a felületét kakukkfűvel vagy rozmaringgal. A lötty lehet két-három féle mustár és olaj keveréke, plusz bele fokhagyma apróra vágva, ne préselve. A lényeg, hogy teljesen fedje el a lé a húst, aztán be a hűtőbe.
Ha van friss fűszernövényed, akkor inkább azt használd, viszont akkor mindent vágj apróra, bele a lébe, aztán rá a húsra az egészet.
Ha van elég sok hús, akkor csinálj kétfélét, kakukkfüveset meg rozmaringosat.
Sütés előtt, ha nyílt lángon nyomod, amennyire lehet, húzd le a szárazanyagot a húsról, mert csúnyán megég a hús felületén. (De nem lemosni, csak úgy villával vagy késsel húzd le.)És a sózás akár elég csak a sütés után.
[ Szerkesztve ]
40 éve csillagász akartam lenni, de kiderült, hogy színtévesztő vagyok, így nem lehettem. Az élet furcsa fintora és öröme is egyszerre, hogy mióta emberi lelkekkel és tudatokkal foglalkozom, megtaláltam a sötétségnek azt a fokát, amit csillagászként sose tudtam volna testközelből tanulmányozni.
-
Don Vittorio
őstag
Rendben lesz. Olajos pácot csinálj hozzá.
40 éve csillagász akartam lenni, de kiderült, hogy színtévesztő vagyok, így nem lehettem. Az élet furcsa fintora és öröme is egyszerre, hogy mióta emberi lelkekkel és tudatokkal foglalkozom, megtaláltam a sötétségnek azt a fokát, amit csillagászként sose tudtam volna testközelből tanulmányozni.
-
Don Vittorio
őstag
No, ekkora az unalom?
40 éve csillagász akartam lenni, de kiderült, hogy színtévesztő vagyok, így nem lehettem. Az élet furcsa fintora és öröme is egyszerre, hogy mióta emberi lelkekkel és tudatokkal foglalkozom, megtaláltam a sötétségnek azt a fokát, amit csillagászként sose tudtam volna testközelből tanulmányozni.
-
Don Vittorio
őstag
A sütős recept kombinált lesz. Serpenyő+sütő. Csirkemellből. És nem kell vaslap.
[ Szerkesztve ]
40 éve csillagász akartam lenni, de kiderült, hogy színtévesztő vagyok, így nem lehettem. Az élet furcsa fintora és öröme is egyszerre, hogy mióta emberi lelkekkel és tudatokkal foglalkozom, megtaláltam a sötétségnek azt a fokát, amit csillagászként sose tudtam volna testközelből tanulmányozni.
-
Don Vittorio
őstag
válasz Integra #1264 üzenetére
Ja.
40 éve csillagász akartam lenni, de kiderült, hogy színtévesztő vagyok, így nem lehettem. Az élet furcsa fintora és öröme is egyszerre, hogy mióta emberi lelkekkel és tudatokkal foglalkozom, megtaláltam a sötétségnek azt a fokát, amit csillagászként sose tudtam volna testközelből tanulmányozni.
-
Don Vittorio
őstag
válasz Don Vittorio #1262 üzenetére
No, indul a második nap.
Vagy ez már a harmadick?40 éve csillagász akartam lenni, de kiderült, hogy színtévesztő vagyok, így nem lehettem. Az élet furcsa fintora és öröme is egyszerre, hogy mióta emberi lelkekkel és tudatokkal foglalkozom, megtaláltam a sötétségnek azt a fokát, amit csillagászként sose tudtam volna testközelből tanulmányozni.
-
Don Vittorio
őstag
Ja, de most kidőlök.
40 éve csillagász akartam lenni, de kiderült, hogy színtévesztő vagyok, így nem lehettem. Az élet furcsa fintora és öröme is egyszerre, hogy mióta emberi lelkekkel és tudatokkal foglalkozom, megtaláltam a sötétségnek azt a fokát, amit csillagászként sose tudtam volna testközelből tanulmányozni.
-
Don Vittorio
őstag
válasz Don Vittorio #1259 üzenetére
No, szóval most van 4 lapos szelet hússzendvicsünk. A tányéron, ahol eddig pihentek a melegben a fedő alatt, a négy szeletből két szendvicset csinálunk.
Alul a hús a baconos felével fölfelé, rá a mozarella szelet(ek) (általában kettő kell hozzá), rá a paradicsom szelet(ek) (ha nagy, akkor egy, ha kicsi, akkor kettő karika), majd erre ráforítva egy második hús a baconos pofájával lefelé.
A sorrend tehát most alulról fölfelé a következő:
hús baconnal fölfelé, mozarella, paradicsom, hús baconnal lefelé.Ebből most akkor van kettő, vagy, ha borjúból csináltuk, akkor egy nagy szendvicsünk van.
Most akkor ezt a magas szendvicset vissza kell tenni a serpenyőbe, ami azóta is ott van a minimum lángon, csendesen pezsegve, és le kell takarni egy fedővel, és ezen a minimum lángon kell 1 percet hagyni párolni.
Az egy perc arra elég, hogy az egész ismét átmelegedjen, és a mozarella egy kicsit megereszkedjen.
(Figyelj, mert, ha sokkal tovább párolod, akkor a mozarella pillanatok alatt elfolyik, ami nem előnyös, mert nem szép és nem finom.)
Ekkor, frissen tálalható. Akkor jó, ha a sima fa fogpiszkálóval átdöfhető az egész szendvics. Ezt egyébként érdemes is megcsinálni, és úgy tálalni, mert akkor sokkal könnyebb evéskor szép szeleteket vágni belőle.
(Ha borjú volt, akkor a nagy szendvicset ketté vágod, úgy lesz két adagod, a csirkékből az egy-egy szendvics a fejenkénti adag.)
Jó hozzá a petrezselymes krumpli, a sült krumpli, a franciás tepsis krumpli. Én félig főtt krumplit szoktam hozzá sütni bő olajban.Aki egyszer megcsinálta, megcsinálja másodszor is.
Aki másodszor is megcsinálta, harmadszor csinálja úgy, hogy az egy percre párolni visszarakás előtt öntsön a vajas-olivás-kisült baconos lébe egy kicsi fehérbort, tegye fel 10 mp-re a lángot csutkára, hogy kiforrjon az alkohol, vegye vissza a lángot minimumra, és csak utána tegye vissza a szendvicseket az 1 perces párolásra.Ha jók lesztek, mondok sütős saltimboccát is. (Az felcsavarós.)
FONTOS!!!
Ha sütés közben kicsúszik a húsból egy-egy darabka fokhagyma, azt mindig vegyük ki az olajból/zsírból/vajból, mert nagyon csúnyán feketére tud égni.[ Szerkesztve ]
40 éve csillagász akartam lenni, de kiderült, hogy színtévesztő vagyok, így nem lehettem. Az élet furcsa fintora és öröme is egyszerre, hogy mióta emberi lelkekkel és tudatokkal foglalkozom, megtaláltam a sötétségnek azt a fokát, amit csillagászként sose tudtam volna testközelből tanulmányozni.
-
Don Vittorio
őstag
válasz Don Vittorio #1254 üzenetére
Tehát most akkor jöjjön a teflonos serpenyő, bele kell tenni kevés vajat (nem margarint!) és egy kevés olivaolajat. Nem kell sok, kb. 2-4 dkg vaj, és egy loccsantásnyi olaj, mert valamennyi zsírja lesz a húsnak is a bacon miatt. (Az olajban nem vagyok szőrösszívű, az lehet simán csak napraforgóolaj is, ha nincs más, de ne legyen sok, ne tocsogjon!)
A vasnehezék legyen előkészítve a korábban ismertetettek szerint, tehát
a) tessék elmenni a Kátayba venni egyet
b) a nehéz, jó egy kilós vas lángelosztó alufóliába becsomagolva.(Én már csak az új konyhába veszek igazi nehezéket, tehát a csomagolt vaslap marad, plusz a tetejére egy mozsár pofával lefelé, azzal fogom még pluszban nyomni is.)
No, tehát még láng sem kell neki, hanem a hideg serpenyőbe tedd be az első kettő csirkét egymás mellé úgy, hogy a baconos réteg legyen lefelé, a bőrös fölfelé. Ha rám hallgattál, és betetted a hűtőbe, jól jártál, mert hogy hidegen szépen összetapadt az egész, tehát nem esik szét a szendvics, amikor baconnel lefelé beteszed a serpenyőbe.
A húsokra ráteszed a vaslapot, arra a mozsarat, és _most_ lehet alágyújtani.
A sütés leglényegesebb pontja ez: maxi lángon nyomatod 30-60 mp-ig a húst úgy, hogy közben a vaslappal meg nyomod lefelé. Ettől a baconréteg összesül egységesre, és mögötte ott maradnak a nedvek meg a fűszerek, és csak a hús felé tudnak menni, nem ki az olajba.
Az egy perc után visszaveszed minimumra a lángot, és hagyod a lapot és a súlyt is rajta, nyomni már nem kell. Így sütöd még 3-5 percet.
Most kell levenni a mozsarat, aztán a vaslapot, és most alá kell nyúlni a húsnak valami lapos eszközzel, és a tetejét egy villával megtámasztva meg lehet fordítani. Látni fogod, hogy a szalonna milyen szépre sült. Ha mindkét húst megfordítottad, azonnal vissza a vaslapot a tetejébe, rá a mozsarat, föltenni csutkára a gázlángot, és megint 30-60 mp-et nyomni a húst lefelé. Ezzel a másik oldalán a bőrös fele sül meg oly módon, ahogy az imént a baconos. Ha letelt az egy perc, akkor vissza minimumra, és a súllyal a tetején lehet sütni még 3-5 percet.
Ha a két szelet hús megvan, akkor ezt ki kell tenni egy tányérra, le kell fedni valamivel, hogy ne hűljön ki, ne száradjon ki, és meg kell ismételni a procedúrát a következő két csirkével. (Borjú esetén a második szelettel.)
Ha ezek is elkészültek, jön az utolsó fázis, de most kis szünet.40 éve csillagász akartam lenni, de kiderült, hogy színtévesztő vagyok, így nem lehettem. Az élet furcsa fintora és öröme is egyszerre, hogy mióta emberi lelkekkel és tudatokkal foglalkozom, megtaláltam a sötétségnek azt a fokát, amit csillagászként sose tudtam volna testközelből tanulmányozni.
-
Don Vittorio
őstag
Jó, akkor befejezem. Holnap úgyis nagyon fáradt leszek.
40 éve csillagász akartam lenni, de kiderült, hogy színtévesztő vagyok, így nem lehettem. Az élet furcsa fintora és öröme is egyszerre, hogy mióta emberi lelkekkel és tudatokkal foglalkozom, megtaláltam a sötétségnek azt a fokát, amit csillagászként sose tudtam volna testközelből tanulmányozni.
-
Don Vittorio
őstag
válasz Don Vittorio #1251 üzenetére
Túl az egy napon, tehát akkor jöjjön az előkészítés:
A filézett csirkecombokar bőrös felükkel lefelé tálcára teszed, enyhén sózod, borsozod, majd rá teszed előbb a vékonyra szeletelt fokhagymakarikákat, majd a bazsalikom levelekkel szépen hermetikusan lezárod a húst. A cserepes bazsalikom tökéletes, de ha az nincs, jó a Tescóban kapható aprított-fagyasztott kiszerelés is. Aprítottból kb. másfél-két teáskanálnyi elkenhető a húson, viszont akkor erre a rétegre menjenek a fokhagymaszeletek. (Ha borjúból csinálod, akkor a bazsalikom helyett mehet a zsálya, de azzal csak óvatosan, mert nagyon erős, szinte émelyítő tud lenni, és a hazai száj azt nem szereti annyira. Zsályából elég szeletenként fél-fél levél.) Legfelülre, a levelekre jöhet a szeletelt bacon, szintén egy telibe fedést kell csinálni. Ezt úgy csináld, hogy a baconszeletek legalább 6-8 mm-nyit legyenek átfedésben. Ha ez megvan, akkor akár kézzel, akár sodrófával kicsit nyomkodd meg a húsokat, hogy a szendvics, amit csináltál, jól összetapadjon. (Fontos, hogy a húsokat soha nem szabad klopfolni, mert éppen az a szálszerkezete megy szét, ami miatt a hús finom marad. Viszont a nyújtófával hengerelés mindig bejön, mert azzal is meglapítható a hús, ha kell, viszont nem roncsolódnak a rostok. Egyszerű panírozásos hússütéskor is bejön, tessék kipróbálni! Jelen esetben még a sózás-borsozás előtt lehet egy kis henger, és a végén elég a kézzel belenyomkodás.)Nos, tehát elkészültek a szeletek, amik alulról fölfelé így néznek ki: bőrös hús bőrrel lefelé, pici só, pici bors (frissen őrölve kézi örlővel, ha megy), fokhagymaszeletek, bazsalikomlevélréteg, baconréteg.
Ezt az egészet célszerű lefóliázni (nem alu, hanem rendes), és betenni 10-15 percre a hűtőbe. (Ha közbejön valami, pl. szexuálisan inzultálják a szakácsot a konyhapultnál, akkor lehet abból egy nap is, ártani nem használ.)Mennyiség: ha borjúról beszélünk, akkor két nagyobb szelet kell, ha filézett csirkecombról, akkor akár alsó, akár felső a comb, 4 db kell két személyre. Nagyobb mennyiségnél tessék interpolálni!
Most jöhet a zacskós mozarella, ami úszik a saját levében. Nem a mini, hanem a rendes 100-125 grammos kiszerelésű. Ezt ki kell venni a léből, és fel kell szeletelni 5-6-7-8 mm vastag szeletekre. A szarvasi ideális, mert jó tartása van.
Ugyanígy fel kell szeletelni egy szép paradicsomot. A napszagú, igazi paradicsom a tutti, de lehetőleg ne puha paradicsom legyen, hanem olyan, amelyiknek van tartása.
A paradicsomot és a sajtot most félre kell tenni a hűtőbe, és akkor neki lehet ugrani az utolsó fázisnak.[ Szerkesztve ]
40 éve csillagász akartam lenni, de kiderült, hogy színtévesztő vagyok, így nem lehettem. Az élet furcsa fintora és öröme is egyszerre, hogy mióta emberi lelkekkel és tudatokkal foglalkozom, megtaláltam a sötétségnek azt a fokát, amit csillagászként sose tudtam volna testközelből tanulmányozni.
-
Don Vittorio
őstag
válasz Don Vittorio #1250 üzenetére
A két nap negyedén túl vagyok. Ez is valami.
Akkor a recept negyede jön.
Borjú vagy filézett csirkecomb a finom hozzá. Szükség lesz még fokhagymára, zsályára vagy bazsalikomra, mozarella sajtra, szeletelt baconre, vajra.40 éve csillagász akartam lenni, de kiderült, hogy színtévesztő vagyok, így nem lehettem. Az élet furcsa fintora és öröme is egyszerre, hogy mióta emberi lelkekkel és tudatokkal foglalkozom, megtaláltam a sötétségnek azt a fokát, amit csillagászként sose tudtam volna testközelből tanulmányozni.
-
Don Vittorio
őstag
Nemtom, melyiket találtad meg, van több verzió. Én még azon belül is egy sajátot nyomok.
Majd beírom, ha túléltem a következő két napot.
40 éve csillagász akartam lenni, de kiderült, hogy színtévesztő vagyok, így nem lehettem. Az élet furcsa fintora és öröme is egyszerre, hogy mióta emberi lelkekkel és tudatokkal foglalkozom, megtaláltam a sötétségnek azt a fokát, amit csillagászként sose tudtam volna testközelből tanulmányozni.
-
Don Vittorio
őstag
Valszeg megoldható lenne, hogy ne essen össze...
No, megyek, végre megsütöm a Saltimbocca másik felét.
40 éve csillagász akartam lenni, de kiderült, hogy színtévesztő vagyok, így nem lehettem. Az élet furcsa fintora és öröme is egyszerre, hogy mióta emberi lelkekkel és tudatokkal foglalkozom, megtaláltam a sötétségnek azt a fokát, amit csillagászként sose tudtam volna testközelből tanulmányozni.
-
Don Vittorio
őstag
Megyek, sütök Saltimboccát.
40 éve csillagász akartam lenni, de kiderült, hogy színtévesztő vagyok, így nem lehettem. Az élet furcsa fintora és öröme is egyszerre, hogy mióta emberi lelkekkel és tudatokkal foglalkozom, megtaláltam a sötétségnek azt a fokát, amit csillagászként sose tudtam volna testközelből tanulmányozni.
-
Don Vittorio
őstag
Akár az összecsukható sütő - de nem a szendvics, mert az nem elég forró - jó lehet, vannak a jobb féle, kifejezetten húshoz való kontakt grillek.
De én sima serpenyőben vaslapozok úgy, hogy van az a klasszikus lángelosztó gáztűzhelyekhez, ami kb. 4-6 mm-es kovácsolt vas vagy acél körlap az alján négy kis sínecskével, amivel felfexik a gázláng körüli 4 db tartóra. Azt szoktam becsomagolni vastag alufóliába (amit grillezéshez árulnak), és a simábbik felével teszem a húsra, plusz rá pofával lefelé a mozsarat, ami nyomja lefelé. (Néha még kézi erővel is rásegítek.)SZinte az összes vaslapos cucc így készül. Kátayban lehet is kapni célszerszámot, ami megfelelő lap hozzá való súlyokkal. De házilag is megcsinálható, ahogy látod.
40 éve csillagász akartam lenni, de kiderült, hogy színtévesztő vagyok, így nem lehettem. Az élet furcsa fintora és öröme is egyszerre, hogy mióta emberi lelkekkel és tudatokkal foglalkozom, megtaláltam a sötétségnek azt a fokát, amit csillagászként sose tudtam volna testközelből tanulmányozni.
-
Don Vittorio
őstag
Megfelelő sütő és hőfok.
Alapvetően az van, hogy ha vaslapolva, lenehezékezve sütöd meg a megfelelően pácolt húst, akkor már nem kell neki utólag semmi. Se sütő, se semmi.[ Szerkesztve ]
40 éve csillagász akartam lenni, de kiderült, hogy színtévesztő vagyok, így nem lehettem. Az élet furcsa fintora és öröme is egyszerre, hogy mióta emberi lelkekkel és tudatokkal foglalkozom, megtaláltam a sötétségnek azt a fokát, amit csillagászként sose tudtam volna testközelből tanulmányozni.
-
Don Vittorio
őstag
A jó hússütés titka, hogy nagy hőfokon megnyomod mindkét oldalát, és akkor benne marad a húsban a nedvesség, nem szárad ki, és még íze is lesz. Igaz ez a steakre vagy egy filézett csirkecombra egyaránt. (Az említett desznyó valahol a kettő között van. Desznyóból a szűzpecsenye süthető úgy és olyanra, sőt olyanabbra, mint a beef steak.)
Pl. a filézett csirkecombot 2*2-3 percet elég így sütni, és belül puha és omlós lesz, de nem száraz.[ Szerkesztve ]
40 éve csillagász akartam lenni, de kiderült, hogy színtévesztő vagyok, így nem lehettem. Az élet furcsa fintora és öröme is egyszerre, hogy mióta emberi lelkekkel és tudatokkal foglalkozom, megtaláltam a sötétségnek azt a fokát, amit csillagászként sose tudtam volna testközelből tanulmányozni.
Új hozzászólás Aktív témák
- CES 2025: közeleg az AMD és az NVIDIA CES előadása
- Audiokultúra - Hi-Fi-ről hifisen
- Szállingóznak a képek az érkező új VGA-król
- Suzuki topik
- Interactive Brokers társalgó
- Tudományos Pandémia Klub
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Torrent meghívó kunyeráló
- Autós topik látogatók beszélgetős, offolós topikja
- Anime filmek és sorozatok
- További aktív témák...
- Új tartalék ipari forrasztópáka 24V Atten Aoyue Yihua Gordak Letcon Hakko Baku Uten Wep kínai
- Új digitális forrólevegős műanyag hegesztő hőlégfúvó forrasztóállomás BGA
- Új forrasztópáka automata hőfokszabályzós forrasztóállomás
- (Új) 300Nm Parkside Performance 12 V Akkus ütvecsavarozó PPDSSA 12 A1
- Hom'in SAROKGARNITÚRA textil szürke színben + 2,5 év garancia
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest