Hirdetés
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- btz: Internet fejlesztés országosan!
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- BerserkGuts: 9800X3D Hitvallás, Dogma megcáfolása egy RTX5080+12600K-val
- Meggyi001: Áram nélkül....méltóság nélkül.....
- Lalikiraly: Mercis kalandok - Huszonkilencedik rész
- balojazz: Szódakészítés üzembiztosan és olcsón! Figyelem, csak hardcore szódázóknak!
-
LOGOUT
RECEPTEK GYŰJTEMÉNYE A TOPIKBÓL
Új hozzászólás Aktív témák
-
bugizozi
őstag
Sziasztok!
Lisztet ki mivel szokott szitálni? IKEA-nál kerestem de itt elfogyott a tudományom: [link]
Köszönöm!

-
jerry311
nagyúr
válasz
btraven
üzenetére
Szerintem csak akkor ha használod rajt a méreteket/rajzokat. Én pl. simán a pulton nyújtok, gyúrok. Majdnem mindegy, hogy azt takarítom vagy amit még pluszban ráteszek, mert valamennyi liszt úgyis megy a pultra is. Meg nem is készítek semmit amit nagyon pontosan kellene formázni.
-
btraven
őstag
Szilikon nyújtólapnak van értelme? [link]
A hagyományos fa helyett. -
Keef_Lee
őstag
válasz
Beni2360
üzenetére
Megértem a kovász témát.
Egyébként nyomjuk kb. 2 éve a saját készítésű anyakovásszal. Jó volt, de azért nem tökéletes, mert pl. benőtte a vágást mire készen lett, meg egy picit (nem zavaróan) "szalonnás" is volt néha az állaga a bubik ellenére. Volt Szabi, Borbás Marcsi, meg mindenki féle tanács figyelembe vétele, de jelentősen nem javult. Viszont büszkén ettük, mert majdnem tökéletes is volt. De egy ici-pici hiányérzetem mindig volt, ha a Krizmo
képeit néztem. (Mármint a kenyeréét
Aztán jött az áttörés, véletlenül rátaláltunk a Kovász tündér yt csatira. Egyszer végig nézte az asszony, amit kellett és "tádám" azóta tökéletes a kenyér, babka, minden.
Nem tudom, hogy mit látott benne, de azt mondta, hogy végre egyszer valaki úgy mondta el, ahogy kell. Most a házi tészta készül majd belőle a legújabb vidi alapján. -
Beni2360
félisten
válasz
Keef_Lee
üzenetére
Köszi.

Lebuktam Frédi vagyok, de a nevéhez jobban passzol a Béni na meg a 90-s években a piacon nevezték el Béninek.
3x ugrottam neki a kovászos kenyérnek, a 3.-ra sikeredett úgy ahogy. De mondtam maganak ha ez jó lesz akkor abba hagyom, ezt megérezte az anya kovászom és nem volt hajlandó "fel kelni". Annyi minden másban is részt veszek, hogy már nem tudok rá koncentrálni. De ez így nekünk jó. -
válasz
btraven
üzenetére
Nem szükséges bele sütőpor, ha van benne akkor "szellősebb" a tészta, viszont deformált lehet. A klasszikus linzertészta 3:2:1 arányú.
- 30 dkg liszt
- 20 dkg hideg vaj
- 10 dkg porcukor
Van aki szokott tenni bele 1 tojás sárgáját is, de én ezt általában kihagyom.Ha kekszet csinálok, akkor szoktam belegyúrni aprított csokit, vagy aprított aszalt gyümölcsöt, valamint magvakat, ill. vaníliás cukrot vagy aromát, reszelt citromhéjat stb... persze ezeket nem egyszerre.

-
btraven
őstag
Linzer-t érdemes sütni?
Kenyérgépben összekeverném, darabokat raknám tepsire, sütőpapírra és sütőben sütném 10 percig.A boltban kapható kekszek (detki, győri) olyanok mintha homokot ennék megcukrozva.
-
Beni2360
félisten
Kicsit dicsekedhet?
-
-
btraven
őstag
Hűtőből kivett kocka margarint vágnám késsel. De úgy ráragad a késre hogy csak na. Mi a trükkje?
-
Beni2360
félisten
de azon morfondiroztam, hogy mindent bele lezarom, időzítés és mire este haza jövök kész a kaja. Na ehhez pontosan kell gramra tudni a fűszereket. Én is használtam a 70-s években a régi szelepes alu kuktát, oda kellett figyelni az arányokra. A végén már csak pálinka főzesre használtam. 
-
Ance
őstag
válasz
Beni2360
üzenetére
Nem, ez elektromos kukta. Ugyanúgy nyomás alatt főz, de saját magát melegíti, így nem hibázhatsz. Magára lehet hagyni, amíg lefut a program ás kiengedi a nyomást, nem kell foglalkozni semmivel. Persze lehet a sima kukták is már ilyenek, de azok alatt a hőforrást állítani kell. Mellette időzíthető is, hogy mikor induljon.
-
Életemben most először készítem, de már megkóstoltam, és nagyon elégedett vagyok. -
Beni2360
félisten
Köszönöm, ezt hívják lassú főzőnek?
Kettönkre már nem igazán való egy ilyen edény. Keveset eszünk két fogásos ebéd már nem igazán fogy el. Ha hiszed ha nem kettönkre 25dkg-s nyers húst pirciozok a mélyhűtőbe. Még így is szokott maradni a kutyáknak kóstoló. Ő a mi szürke mosogatónk.
-
Ance
őstag
válasz
Beni2360
üzenetére
Ja, elfogyott, mire nézted, mert pont egy jó kis akciót linkeltem. 😀 Előkerestem, ilyen az enyém. Itt nincs 404 ha elfogy: [link]
Ezt is úgy érdemes használni, hogy előtte lepirítod benne a cuccokat, ha igényli a kaja, utána raksz bele mindent és indulhat. Ezt így is lehet használni, fedő nélkül. Nem tudom ez alap-e az összesnél, de jó feature.
-
Beni2360
félisten
válasz
Essejó
üzenetére
Köszi ez is jó ötlet, van is valahol a kacatok közt egy ilyen lepke párólo.
Adtak hozzá párólo edényt de a fazékba nem fér bele. Ha kiveszem a fazekat akkor a tetejére bele passzol és le zárható. Így ahogyan írom az edénybe kell a folyadék rá a szűrő kosár és abba a parolni való. A füzetben semmi útmutató nincs erre és még, hogy mivel vezereljem. Habár vettem egy szupi mikrót az mindent kivált. -
Beni2360
félisten
válasz
Essejó
üzenetére
Ilyen hasonló kis méretben van nekünk rizsfoző SENCOR SRM 0650SS | alza.hu és párólo. Hogy hogyan kell benne parkolni még nen jöttem rá.
-
Keef_Lee
őstag
válasz
Essejó
üzenetére
Egyrészt, az ilyen csaj ritka...

Másrészt, az ilyen "nem szól" videóknak megvan az az előnye, hogy nemzetközi lesz
Ez miatt olyan nagy a nézettsége az Azeri csatornának is (Kənd Həyatı).
Először nagyon tetszett. Mostanában néha idegesít a hatásvadász, macska, kutya, varjú... stb. mesterkélt tartalom. (meg a mindenből minél nagyobb adagot, mert betakarítás van, stb. Nem hiszem, hogy ketten azt megtermelik, hizlalják, amit befőz a néni pár naponta. -
jansky1
senior tag
Sziasztok!
Ki milyen palacsintasütő serpenyőt használ? Vagy egy sima teflonserpenyőm, meg egy tv shopos serpenyőm, de egyiket sem érzem az igazinak, vennék egy újat
-
Ance
őstag
válasz
Keef_Lee
üzenetére
Ha egyszer váltasz, akkor inkább ezeket ajánlom: [link] A kukta után egy kész felüdülés, hogy bepakolsz, majd elmész intézni a dolgod és amikor jópár óra múlva hazaérsz már kiment a nyomás, épp megfelelő hőmérsékletű a kaja. Nem a linkeltet ajánlom, mert nem ismerem, nekem más van, csak ilyet.
-
Keef_Lee
őstag
válasz
Essejó
üzenetére
Van még egy öreganyám féle alu kukta. kb 6 literes az is. Nem akar tönkre menni, de a gumi szigetelése lassan csak-csak elkezdett ... Már bizakodtam. Aztán anyukám ajánlott a minap egy ugyanolyat, hogy ő azt nem használja, vigyem el

Nem hoztam. De kb. 3-5 alkalommal használjuk csak/év. -
balazs1956
senior tag
válasz
Essejó
üzenetére
Köszönöm szépen a receptet, és az új "kütyüt " is.
Ha jól belegondolok, a fiam szokott ilyen tépett húst csinálni, igaz egy hatalmas Kamadojoe faszenes szerkezetben, és ő is 8-10 órán át készíti, de hibátlan a végeredmény.
Ha kicsit ülepszik az ünnepi nagy evészetek ideje, szerzek egy ilyen kütyüt, és legyártom a receptedet.
-
Essejó
veterán
válasz
balazs1956
üzenetére
Alacsonyabb hőfok, hosszabb időn főzésre találták ki a Crock-Pot-ot. A mienk 70 vagy 90 °C-on főz, beállítható ideig. Vannak manuálisan kapcsolható olcsóbb kivitelek is. A mienk ilyen: link
Tépett húst így készítek benne:
Felkarikázok 4 vöröshagymát, megpucolok 1 fej fokhagymát ez megy az edény aljába. 1,5-2 kg lapockát vagy tarját nagyobb darabokra vágok és befűszerezem. Só frissen őrölt tarka bors, 1 tk barnacukor, 1 tk örölt kávé, 1 mk pirospaprika, ízlés szerint chili pehely. Aztán a hagymákra pakolom. Öntök rá 2 dl almalevet. Rárakom a fedőt beállítom a hőfokot 70°C és az időt 10 óra. Mindig este indítom és másnap délelőtt kész van. Magára hagyható, nem ég oda. Amikor lejár az idő, melegen tartásra kapcsol. Leöntöm róla a levet, és a húst két villával rostjaira szedem. Tálaláskor a leöntött lével megöntözöm.
A cucc elég tartós, már mintegy 10 éve használjuk rendszeresen.
Fogyasztása sem vészes 70°C-os főzésnél 70 W -
Essejó
veterán
válasz
balazs1956
üzenetére
Megnéztem az Alza oldalán a teljes leírást, sajna neked nincs nyomás állításra gomb a kuktán. De! A nyomésjelző gyűrűket megfigyelve amikor már az első kiemelkedik, lejjebb veszed a lángot, akkor egy alacsonyabb hőfokon fől az étel a kuktában.

Az egy dolog, hogy itt halat említ, de így tudsz az 1-es és a 2-es fokon főzéssel variálni.
Egyébként pont a leírás nem javasolja 1 kg-nál nagyobb hús berakását a kuktába.
Én anno egy Zwilling InterSpar akciós kuktát vettem 2019-ben.
A fedélen van egy nyomás beállító gomb, a piros pöttytől jobbra, azzal állítom, hogy 1-es vagy 2-es fokon főzzön.
-
Essejó
veterán
A fizikát megerőszakolni nem lehet. A mi tengerszint feletti magasságunkon a víz 💯°C-on forr fel. A kuktában magasabb a légnyomás ergo magasabb 100+ hőfokon forr a víz. A 70-80-90 °C-os forraláshoz vákuumos edény kell. Persze lehet 70 °C-on főzni lásd Sousvide, de ott hosszú órák alatt történik a főzés.
-
balazs1956
senior tag
válasz
Donki Hóte
üzenetére
Az eredeti receptúra 2,5 dl vizet ír. A főzés végén ezt a kevés zsíros levet a sütőben piruló húsra kell önteni, és kicsit a zsírjára sütni.
Az általad leírt módszert ki fogom próbálni, már csak azért is, mert most hogy beleástam magam a kukta rejtelmeibe, rájöttem, hogy a magas hőmérsékleten való gyors főzés, nem biztos , hogy jót tesz az ízeknek, vitaminoknak stb.
A tévés mesterszakácsok sem nagyon alkalmazzák a kuktát manapság, inkább a az alacsonyabb hőfokon, hosszabb ideig tartó hőkezelés hívei -
válasz
balazs1956
üzenetére
Ha a kuktában való főzés előtt teszed hozzá a zsírt, akkor azt főzés után hogyan választod le a kuktában lévő víztől?
A képeden látható jellegű húst én sütőben szoktam csinálni (bár leginkább tarjából, amiben sok a kollagén, ami a sütés során átalakul zselatinná, ami a kuktában való főzés során nagyrészt elveszne a főzővízben).
A 2-2,5 kg-os tarját 2-5 órára bepácolom, majd szorosan betekerem először két réteg vízben megpuhított sütőpapírba, majd két réteg alufóliába. Az így bepólyált húst sütőben 3-4 órát sütöm 130-140 fokon.
Ezután kiszedem, feldarabolom és visszateszem 15 percre 180 fokon pirítani.
Ez így biztosan tovább tart, mint kuktában előfőzni és utána sütni, de a hús eredeti leve és a fűszerek jobban benne maradnak a sülthúsban.
-
balazs1956
senior tag
válasz
Essejó
üzenetére
Köszönöm a két táblázat nagyon hasznos lesz.
Amúgy a képen látható kuktát használom, amin sajnos nincsen állítási lehetőség.
A kanálnyi zsírt azért teszem rá, hogy felolvadva, átvéve az ízeket adjon némi szaftot, amivel majd a sütőben meglocsolhatom.
Az elkészült hús: só és fokhagyma ízesítéssel
-
Essejó
veterán
Ne haragudj meg, de butaságot mondasz. Nyomáson 💯 foknál magasabb hőfokon forr fel a víz. A mai modern két fokozatos kukták 1-es (zöldség) fokozaton 110°C-on forrnak, 2-es (hús) fokozaton 117-120°C-on.
A 95°C-os forráshoz alacsony nyomás, az az légritkított környezet kell. -
Essejó
veterán
válasz
balazs1956
üzenetére
Főzéshez miért kensz rá zsírt?
Kuktába rakod a húst, és max 2/3-ig öntöd vízzel. Feltételezve, hogy nem öreganyáink aluminiun kuktáját hanem egy modern rozsdamentest használsz 2-es fokozatra állítod. Az való a hús főzéséhez. Bár én a szárazbabot is kettesen főzöm pl füstölt oldalassal 40 percig, aztán elengedem a gőzt, kinyitom, hozzáteszem a zöldséget, és a száraz kézi tarhonyát, lezárom és 1-es fokozaton főzöm forrástól 5 percig. Gőz elenged kinyit, rántás bele, felforral és kész a bableves.
Füstölt csülköt szoktam kb 2 órát főzni. Kuktában főzéshez szoktam a mellékelt két táblázatot használni. De mondom ezek nem az aluminium hanem a modern rozsdamentes kuktához valók.
link
link -
yanna
addikt
válasz
balazs1956
üzenetére
Ja, utánsütés nem volt említve, minden esetre ezeket nem hagynám ki. Nyomást elérni 50 fokon is lehet... Átlagos kuktáról beszélve, éppen hogy csak piszegjen egy picikét.
És így sütéshez akkor elég lehet 1 óra is. Rá kell kukkantani.
Víz meg inkább több legyen mint kevés. Kell a gőzhöz, és mindegy hogy 1, vagy 3 deci marad. Az is fincsi lesz.
-
balazs1956
senior tag
Köszönöm szépen az ötleteket. Ez tulajdonképpen egy bevált recept, kizárólag só és fokhagyma, aztán ha puhára főtt darabolva, és sütőben zsírjára sütve.
A főzési idővel vagyok bajban, és a víz mennyiségével.
Az azért érdekelne, hogy hogyan tudsz egy kuktában 95 fokot előállítani?
Szerintem a kuktában gőz van nyomás alatt, ami talán több is mint 100 fok, de lehet tévedek. -
yanna
addikt
válasz
balazs1956
üzenetére
Bár nem kérdezted, hagyma, babérlevél, szemesbors, só a minimum amit még teszek ilyen esetben. Kb. 2 órát főzném kuktában 95 fok környékén 4-5 deci vízzel, utána ránéznék. Szigorúan magánvélemény.
-
balazs1956
senior tag
Sziasztok, segítség kéne.
Két kilós bőrös csontos sertéscombot szeretnék kuktában egyben megfőzni.(beledugdosva, sós fokhagymagerezd, tetejére kenve kevés disznózsír)
A kérdésem az lenne, hogy mennyi vizet tegyek alá, és mennyi ideig főzzem, hogy a közepe is megpuhuljon?
Segítségeteket, tapasztalatotokat előre is köszönöm szépen -
Beni2360
félisten
-
Szilveszterre csináltunk aszpikos főtt marhanyelvet. A fűszeres levet, amiben a marhanyelv főtt, átszűrtük és tettünk bele zselatin lapokat. Egy őzgerinc formát kibéleltünk folpackal, öntöttünk az aljába egy kevés zselatinos levet, mikor megdermedt, akkor beleraktuk a szeletelt marhanyelvet, majd felöntöttük a lével.

Mivel maradt a léből, azért csináltunk egy adag aszpikos főtt sárgarépás és egy adag aszpikos olivabogyós főttojásos tálat is.

-
Nikaré
őstag
Apropó mintha Beni2360 kolléga keresett volna vákuumos fólia hegesztőhöz tekercset.
01.08. -tól lesz a Lidl -ben.
2 vagy 3db2.999.- helyett
1.999.- -
Nikaré
őstag
BUÉK!
Hogy szakadna bárkire egy hekto szütretlen étolaj, akik elvékonyítják a flakonokat!!!
Kiöntésnél összeroppan, és szét csapódik az olaj mindenfelé!
-
jerry311
nagyúr
válasz
btraven
üzenetére
Attól függ mennyire nézzük szigorúan. A paradicsom pl. gyümölcs.
Ha arra gondolsz, hogy van-e benne hús, arra a válasz, hogy nincs.Összetevők:
Tészta (85%): BÚZALISZT, pálmaétolaj, keményítő, étkezési só, ízfokozó ( E621), cukor, SZÓJASZÓSZPOR (SZÓJA, étkezési só, ízfokozó (E621), cukor, élesztőkivonat, maltodextrin), sűrítőanyagok (E412, E415, E466), savanyúságot szabályozó anyagok (E500i, E501i), nedvesítőszerek (E451i, E452i, E450ii), színezék ( E150d) Ételízesítő csomag: étkezési só, ízfokozók (E621, E635), cukor, fokhagymapor, gombapor, hidrolizált növényi fehérje (SZÓJA, BÚZA, ÁRPA, maltodextrin), vöröshagymapor, paradicsompor, SZÓJASZÓSZPOR (SZÓJA, étkezési só, ízfokozó (E621), cukor, élesztőkivonat, maltodextrin), maltodextrin Zöldség csomag: sült fokhagyma szeletek, szárított sárgarépa, szárított metélőhagyma Ízesítőolaj csomag: növényi olaj ( SZÓJABAB olaj), sült fokhagymaolaj, piros paprika A termék nyomokban SZEZÁMMAGOT, FÖLDIMOGYORÓT és ZELLERT tartalmazhat. -
btraven
őstag
Ez csak tészta némi szárított zöldséggel?
[link]
-
Mr.Csizmás
Topikgazda

-
Cha-b
senior tag
válasz
Donki Hóte
üzenetére
Igazából tartósítási eljárás, le szokták mosni a sós, cukros keveréket, aztán szárazra törölni. Mehet minden bele izléstől függően, kapor, citrusok héja stb, szoktak pl. Reszelt céklát tenni a keverékbe, ami megfesti így a hal husát, és bordó lesz.
-
válasz
balazs1956
üzenetére
Külső ablakpárkányra volt kitéve egy éjszakára, meg egy nappalra (hűtők fullra tele voltak pakolva), kb. 2-5 fokon pácolódott a lazac.
-
balazs1956
senior tag
válasz
Donki Hóte
üzenetére
A hűvös hely mit jelent?
Kb. hány fok? -
btraven
őstag
Lehet kenyeret sütni élesztő, kovász, sütőpor nélkül? Kelesztés nélkül?
-
lumpy92
aktív tag
válasz
Donki Hóte
üzenetére
Ez igen! Érdekes!

-
Auchanban 5000 ft volt a filézett lazac kilója, mi szeretjük a lazacot minden formában, de az igazi kedvencünk a füstölt lazac. Sajnos házilagosan elég nehéz jó füstölt lazacot készíteni, van halfüstölő bőröndöm, de azzal csak melegfüstölt dolgokat lehet csinálni, a jó füstölt lazac meg hidegfüstöléssel készül.
Mondom az asszonynak, hogy csináljunk gravlax lazacot, ez egy norvég téli nemzeti étel, bepácolják a lazacot, vastagon becsomagolják, aztán elássák egy pár napra a földbe, mikor kiássák, akkor olyan, mint a füstölt lazac.
Asszony elég fejlett kritikai érzékkel rendelkezik, közölte, hogy kapjak már a fejemhez, Norvégiában ilyenkor kemény minuszok vannak, ott legfeljebb dinamittal ásnak gödröt, szóval hagyjam ezzel a norvég népnemzeti szöveggel

Egy bő egykilós lazactörzset azért vettünk, így Karácsony előtt nekiálltam gravlax lazacot csinálni. Ez egy közepesen bonyolult étel, a lazac lepikkelyezése egy borzalom, de utána pikk-pakk megy minden

A pikkelyzés után el kell készíteni a fűszerkeveréket, ami áll 3-4 púpozott evőkanál sóból, 3-4 púpozott evőkanál cukorból, egy zacskó őrölt feketeborsból. Ezt jól össze kell keverni majd mind a bőrös, mind a húsos oldalon vastagon beszórni vele a halat. Az eredeti receptben nincs benne, de mi szeretjük a kaprot, ezért a hal húsos oldalára a sóval-cukorral történő fűszerezés előtt tettem egy negyed zacskónyi szárított kaprot (nem kell félni, mire bepácolódik a hal, addigra a kapor szépen megpuhul).
18-24 órára hűvös helyre félre kell tenni. A halból a sós-cukros keverék rengeteg nedvességet kivon, ezért mindenképpen olyan tálba kell tenni, aminek legalább 3 ujjnyi magas pereme van, hogy ne follyon szanaszét a lé.
A pácolás végén a levet le kellett önteni, a rászáradt só-cukor keveréket le kellett kaparni a húsról. Az eredmény meglepően jó lett, a hal húsa sokkal tömörebb, keményebb lett, a színe két árnyalattal megsötétedett. Az eredmény tényleg meglepően hasonlít egy finom, hidegen füstölt lazacra

A teljes füstölthal illúzió elérése érdekében negyed deci olívaolajat elkevertem 10 csepp folyékony füst aromával és ezzel átkentem a halat

Nagyon finom lett a gravlax lazac, ez egy elronthatatlan recept, aki kedveli a füstölt halakat és valami különlegességet csinálna Szilveszterre, az bátran álljon neki.
Van még otthon afrikai harcsa filé is, azzal is kipróbálom majd a receptet.
-
Essejó
veterán
válasz
Mr.Csizmás
üzenetére
Ráadásul fémnyele van, sütőbe is mehet.

Pont 2 napja vettem egy IKEA 365+ 3 literes lábast, fedővel. Az is tiszta fém. -
Mr.Csizmás
Topikgazda
válasz
body007
üzenetére
inkább ez 25-ért, ebből 10 év múlva is lehet enni: HEMKOMST 7 darabos edénykészlet, rozsdamentes - IKEA
-
Ezt ide teszem lehet valaki ilyesmit keres:
Az AIWA LO-1020-LO kovácsolt aluminium edényszett
Lehet gagyi, nem tudom

-
-
Essejó
veterán
Hekket, nem filét hanem mirelit törzset hogyan süttök? Régem mindig leforráztam és lebőröztem, de nagyon szétesős.
-
jerry311
nagyúr
válasz
krizmo_
üzenetére
Én beteszem az ilyen száraz magokat (és származékaikat) a mélyhűtőbe, legalább pár napra, de néha ott felejtődnek. Akkor kezdtem amikor volt a babbna, lencsében, tésztában, mindenben valami állat. Nagytakarítás, minden bontott cucc kuka, mindenúj cucc mélyhűtő. Eddig bevált.
-
válasz
tknof1871
üzenetére
Üdv,
Nekünk általában sok liszt van itthon, mindig teszek babérlevelet a liszt tetejére, így távol maradnak a bogarak, amit nem öntök ki tartóba, azt Ikeás zárható zacskóban tartom, amibe szintén rakok babérlevelet. Közvetlenül malomtól szoktam rendelni, így kisebb eséllyel lesz benne élőlény.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Fujifilm X
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Diablo IV
- Xiaomi 14 - párátlanul jó lehetne
- Fortnite - Battle Royale & Save the World (PC, XO, PS4, Switch, Mobil)
- Bluetooth hangszórók
- Szélvészként hasít a Kingston nem gyenge kapacitású SSD-je
- Milyen HASZNÁLT notebookot vegyek?
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Kutya topik
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

képeit néztem. (Mármint a kenyeréét
Gratula!
De kézzel csináld ne géppel, ez a tésztafajta nem szereti, ha túl van gyúrva, ahogy összeállt tedd hűtőbe 1 órára és utána dolgozz vele.

Az elkészült hús: só és fokhagyma ízesítéssel