Hirdetés
- GoodSpeed: A RAM-válság és annak lehetséges hatásai
- GoodSpeed: Márkaváltás sok-sok év után
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- potyautas: A Magyar Néphadsereg emlékére
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- sziku69: Szólánc.
- bb0t: Ikea PAX gardrób és a pokol logisztikája
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- ldave: New Game Blitz - 2025
-
LOGOUT
RECEPTEK GYŰJTEMÉNYE A TOPIKBÓL
Új hozzászólás Aktív témák
-
RandomName
senior tag
Az ebben a fázisban még amúgy is hersch(?) (Fővetlen, ropogós, de már puha részei vannak) mert alapban egy krumplifőzésnyi idő még hátravan a buliból.... Aminek egy része ugyanígy a pörköltalapon törénik egy ideig, és majd utána engedjük fel levesnek, és az első forrás után kb megy is bele a nokedli....
Szóval ilyenkor a zöldség még nincs megfőve, szerencsére időben tudtam meg, hogy kevesebben leszünk. -
Keef_Lee
őstag
-
Essejó
veterán
A fizikát megerőszakolni nem lehet. A mi tengerszint feletti magasságunkon a víz 💯°C-on forr fel. A kuktában magasabb a légnyomás ergo magasabb 100+ hőfokon forr a víz. A 70-80-90 °C-os forraláshoz vákuumos edény kell. Persze lehet 70 °C-on főzni lásd Sousvide, de ott hosszú órák alatt történik a főzés.
-
Essejó
veterán
Ne haragudj meg, de butaságot mondasz. Nyomáson 💯 foknál magasabb hőfokon forr fel a víz. A mai modern két fokozatos kukták 1-es (zöldség) fokozaton 110°C-on forrnak, 2-es (hús) fokozaton 117-120°C-on.
A 95°C-os forráshoz alacsony nyomás, az az légritkított környezet kell. -
balazs1956
senior tag
Köszönöm szépen az ötleteket. Ez tulajdonképpen egy bevált recept, kizárólag só és fokhagyma, aztán ha puhára főtt darabolva, és sütőben zsírjára sütve.
A főzési idővel vagyok bajban, és a víz mennyiségével.
Az azért érdekelne, hogy hogyan tudsz egy kuktában 95 fokot előállítani?
Szerintem a kuktában gőz van nyomás alatt, ami talán több is mint 100 fok, de lehet tévedek.
Új hozzászólás Aktív témák
- Spórolós topik
- Apple TV+
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- MÁV topic
- Kamionok, fuvarozás, logisztika topik
- 5 kilowattos GPU-k előtt nyitná meg az utat az Intel
- 3D nyomtatás
- Olcsó, de gyors a Redmi Pad 2
- Győr és környéke adok-veszek-beszélgetek
- További aktív témák...
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i9 14900KF 32/64GB DDR5 RAM RX 9070 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- BESZÁMÍTÁS! MSI H310M i5 9500 16GB DDR4 120GB SSD 2TB HDD RTX 3050 8GB Zalman T4 Plus AeroCool 550W
- Apple iPhone 13 mini Red Kompakt méret, nagy teljesítmény 256 GB Használt,szép állapot, 100%
- GYÖNYÖRŰ iPhone 12 Mini 64GB Black -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS2955, 100% Akkumulátor
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i7 14700KF 32/64GB RAM RTX 5090 32GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: ATW Internet Kft.
Város: Budapest
Cég: BroadBit Hungary Kft.
Város: Budakeszi

) nekem csak a tarhonyával jön be. Dörzstarhonyával a legjobb. És úgy jó ha csípős.

Mr.Csizmás
krizmo_