Hirdetés
- potyautas: A Magyar Néphadsereg emlékére
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- sziku69: Szólánc.
- bb0t: Ikea PAX gardrób és a pokol logisztikája
- GoodSpeed: A RAM-válság és annak lehetséges hatásai
- GoodSpeed: Márkaváltás sok-sok év után
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- ldave: New Game Blitz - 2025
-
LOGOUT
RECEPTEK GYŰJTEMÉNYE A TOPIKBÓL
Új hozzászólás Aktív témák
-
Essejó
veterán
válasz
balazs1956
#12780
üzenetére
-
válasz
balazs1956
#12784
üzenetére
Na, erre én is kiváncsi vagyok

-
válasz
balazs1956
#12780
üzenetére
Penny/Aldi/LIDL mindig tart ilyen kerek dobozos sült hagymát Röstzwiebeln néven.
A legtöbben a szendvicsre, hamburgerre szórják, én akkor használom, ha nincs időm, kedvem hagyma dinszteléssel bajlódni

-
totron
addikt
válasz
balazs1956
#12776
üzenetére
Magyarország alkalmas rothadásmentes vöröshagyma megtermelésére.
-
válasz
balazs1956
#12776
üzenetére
Használok vöröshagymaport és sülthagymát is.
A Kotányi hagymaporon egy szó sincs arról, hogy honnan származik
A sülthagymára az van írva, hogy Hollandiában készült holland és francia hagyma felhasználásával
-
cattus
addikt
válasz
balazs1956
#12776
üzenetére
Semmi gond nincs azzal hogy indiai, én is használok onnan származó fűszereket .
-
btraven
őstag
válasz
balazs1956
#10851
üzenetére
Minden kést élezni kell? Nekem 1 hét alatt kimegy az éle pedig csak nyers húst meg szalámit vágok vele. Van ennél jobb?
-
Beni2360
félisten
válasz
balazs1956
#12643
üzenetére
Alin van olcsóbban.
-
Essejó
veterán
válasz
balazs1956
#12641
üzenetére
-
Digitalpimp
senior tag
válasz
balazs1956
#11498
üzenetére
Ok, de üres edényt nem igazán főz az ember. Bocs, de szerintem kicsit túlgondolod ezt az egészet.
-
balazs1956
senior tag
válasz
balazs1956
#11452
üzenetére
Végszó!
Egy, a gyógyszeriparban dolgozó kutatómérnök tanácsára, megmértem az indukciós lap, és az edény közötti hőmérsékletet üres fazék/lábas esetén, (ahol az első kisérletemben szereplő víz nem vezeti el a hőt)
A mérést 427 Celsius foknál berekesztettem...
Ezúton kérek elnézést a szilikon gyártó cég munkatársától, hogy kételkedtem a szakvéleményében
Marad, a takarítás, és az odafigyelés
-
válasz
balazs1956
#11441
üzenetére
Szia,
Ha alacsonyabb fokozaton használod a tűzhelyet, akkor nem fog kifröccsenni az étel.
Ezt nem próbáltad még? Mit lehetne a fazék, és a tűzhely közé tenni?
Hogy mit szeretnél? Szerintem ismerd ki a tűzhelyet, nem úgy találták ki hogy valamit a lábas alá rakj, ez nem rendeltetésszerű használat.
Kezdetben nekem is furcsa volt megszokni, de hamar sikerült, máshogy működik, mint a gáztűzhely, vagy a kerámialapos. -
arcsin
senior tag
válasz
balazs1956
#11452
üzenetére
Szerezz egy asszonyt hozzá és akkor nem neked kell napi6x ... Vagy fozes utan/elött letakaritani.
a storyban te vagy a helikopter, nem tudom feltünt-e. Próbálj ki egy olcsóbb bosch/electroluxot. -
balazs1956
senior tag
válasz
balazs1956
#11451
üzenetére
breaking news
Nem hagyott nyugodni a dolog, mert nálam a probléma valós, és utálom fényesíteni, naponta hatszor törölgetni a lapot.1- Az alufóliát el lehet felejteni, mert 10 másodpercen belül fellobbant!!!!!
2-Gyanús volt nekem a cég válasza a 400 C-fokról, és egy spéci, nagyon pontos műszerrel kimértem a hőt az edény és az indukciós lap között: láss csodát :a power állásban vizet forralva, a maximális hőmérséklet 117 !!!!fok volt. Ezek után alátettem a Lidl-ben vásárolt tekercses, többször használatos Crofton fóliát, (nem sütőpapírt!!), és 10 perc vízforralás maximális tűzerőn, tökéletes eredményt hozott. A fólián semmiféle nyoma nem maradt.
Amit még meg fogok próbálni, hogy egy öntöttvas edény alatt milyen hőmérsékletek uralkodnak, de azt már csak holnap.( beszámolok róla) -
válasz
balazs1956
#11444
üzenetére
A kiindulási jelenség szerintem mindenkinél jelen van... valahogy odakeveredik kis étel...de nekünk kb soha, vagy egyáltalán nem ég oda... Legalábbis nem olyan mértékben, hogy ez gond legyen. Van, hogy főzés után de legritkábban is, minden esete le van mosva. Szóval annyira soha nem rohad oda, hogy spaklival kellene felkaparni.
-
totron
addikt
válasz
balazs1956
#11444
üzenetére
Törlőkendő és nem teszed rá. Ezek a klf. vegyszerek mik név szerint és van-e ténylegesen nagyobb hatásuk egy ecetes tisztításnál?
-
totron
addikt
válasz
balazs1956
#11441
üzenetére
Indukciós van szolgálatban itt is, nem biztos, hogy értem a probléma keletkezését, hiszen ahol forróság jön létre az edény alja visszamelegíti a felületet ott az edény alja van, vagyis takar maga alatt, kintebb, a közökben meg nincs indukció. Papírtörlőkendőt szoktam tenni az öntöttvas bogrács alá, ha maximum 600 Watt elég a műveletre, de igen, idővel megbarnul. Soha nem húzgálok semmit rajta, mert szarrá karcolná a felületet, azt meg nagyon kiábrándító lenne bámulni mindig, sokan woknak és gáztűzhelynek képzelik és lemásolják a vagánynak gondolt mozdulatot - nem az.
Vegyszerek felejtősek, inkább menet közben légy résen és ne hagyd kifutni a dolgokat. Levesnél kalkulálj előre, ne töltsd tökig az edényt például és komótosabb fokozaton rotyogjon, elég a 400 ahhoz. Van amihez van fokozat/Watt átváltótáblázat.(#11439) Janusz001, minden bizonnyal megvan az oka, hogy miért késztermékben gondolkodsz, azon belül is mobilban, mégis, ha van lehetőség és kedv amit próbálok megkelteni, akkor az építés öröme felemelő tud lenni. Legyen akár csupasz téglakemence (pizzakemence) vagy egy vályoggal borított, meszelt kivitele, ugyanebben a méretben. 30-ból is kijöhetne 300+ helyett. Ismerek pár tulajt és mindenki hozzáadott értékként nyilatkozott az alkotás folyamatáról. A kész esetén az oda nem illő anyagokról legyenek sejtéseink, még akkor is, ha papíron élelmiszerbiztonságilag rendben lévő samottal is szerelik, nem csak abból áll. Nem a konkrét gyártót akarom lehúzni, nem ismerem, de nem árt egy kis egészséges kétkedés, mégis ételről van szó a végén. Ugyanígy az alufóliát is kerülném.
-
Janusz001
őstag
válasz
balazs1956
#11441
üzenetére
Nálunk 11. éve szuperál egy bosch indukciós, ezt a jelenséget még nem tapasztaltuk, minden szennyeződés könnyen lejön.
-
Essejó
veterán
válasz
balazs1956
#11250
üzenetére
Anno a '70-es évek végén dolgoztam extrudáló gépen a Duna csokigyárban, de tejporból sosem extrudáltunk semmit

-
Essejó
veterán
válasz
balazs1956
#11246
üzenetére
Extrudált tejport? LoL
-
Beni2360
félisten
válasz
balazs1956
#11246
üzenetére
Így éred el szerintem azt a hőfokot ami az összeállításhoz kell. Így nem kell hőmérővel babrálni. Ki kísérleteztek.
-
Essejó
veterán
válasz
balazs1956
#11150
üzenetére
Alacsonyabb hőfok, hosszabb időn főzésre találták ki a Crock-Pot-ot. A mienk 70 vagy 90 °C-on főz, beállítható ideig. Vannak manuálisan kapcsolható olcsóbb kivitelek is. A mienk ilyen: link
Tépett húst így készítek benne:
Felkarikázok 4 vöröshagymát, megpucolok 1 fej fokhagymát ez megy az edény aljába. 1,5-2 kg lapockát vagy tarját nagyobb darabokra vágok és befűszerezem. Só frissen őrölt tarka bors, 1 tk barnacukor, 1 tk örölt kávé, 1 mk pirospaprika, ízlés szerint chili pehely. Aztán a hagymákra pakolom. Öntök rá 2 dl almalevet. Rárakom a fedőt beállítom a hőfokot 70°C és az időt 10 óra. Mindig este indítom és másnap délelőtt kész van. Magára hagyható, nem ég oda. Amikor lejár az idő, melegen tartásra kapcsol. Leöntöm róla a levet, és a húst két villával rostjaira szedem. Tálaláskor a leöntött lével megöntözöm.
A cucc elég tartós, már mintegy 10 éve használjuk rendszeresen.
Fogyasztása sem vészes 70°C-os főzésnél 70 W -
Essejó
veterán
válasz
balazs1956
#11148
üzenetére
Megnéztem az Alza oldalán a teljes leírást, sajna neked nincs nyomás állításra gomb a kuktán. De! A nyomésjelző gyűrűket megfigyelve amikor már az első kiemelkedik, lejjebb veszed a lángot, akkor egy alacsonyabb hőfokon fől az étel a kuktában.

Az egy dolog, hogy itt halat említ, de így tudsz az 1-es és a 2-es fokon főzéssel variálni.
Egyébként pont a leírás nem javasolja 1 kg-nál nagyobb hús berakását a kuktába.
Én anno egy Zwilling InterSpar akciós kuktát vettem 2019-ben.
A fedélen van egy nyomás beállító gomb, a piros pöttytől jobbra, azzal állítom, hogy 1-es vagy 2-es fokon főzzön.
-
válasz
balazs1956
#11148
üzenetére
Ha a kuktában való főzés előtt teszed hozzá a zsírt, akkor azt főzés után hogyan választod le a kuktában lévő víztől?
A képeden látható jellegű húst én sütőben szoktam csinálni (bár leginkább tarjából, amiben sok a kollagén, ami a sütés során átalakul zselatinná, ami a kuktában való főzés során nagyrészt elveszne a főzővízben).
A 2-2,5 kg-os tarját 2-5 órára bepácolom, majd szorosan betekerem először két réteg vízben megpuhított sütőpapírba, majd két réteg alufóliába. Az így bepólyált húst sütőben 3-4 órát sütöm 130-140 fokon.
Ezután kiszedem, feldarabolom és visszateszem 15 percre 180 fokon pirítani.
Ez így biztosan tovább tart, mint kuktában előfőzni és utána sütni, de a hús eredeti leve és a fűszerek jobban benne maradnak a sülthúsban.
-
Essejó
veterán
válasz
balazs1956
#11141
üzenetére
Főzéshez miért kensz rá zsírt?
Kuktába rakod a húst, és max 2/3-ig öntöd vízzel. Feltételezve, hogy nem öreganyáink aluminiun kuktáját hanem egy modern rozsdamentest használsz 2-es fokozatra állítod. Az való a hús főzéséhez. Bár én a szárazbabot is kettesen főzöm pl füstölt oldalassal 40 percig, aztán elengedem a gőzt, kinyitom, hozzáteszem a zöldséget, és a száraz kézi tarhonyát, lezárom és 1-es fokozaton főzöm forrástól 5 percig. Gőz elenged kinyit, rántás bele, felforral és kész a bableves.
Füstölt csülköt szoktam kb 2 órát főzni. Kuktában főzéshez szoktam a mellékelt két táblázatot használni. De mondom ezek nem az aluminium hanem a modern rozsdamentes kuktához valók.
link
link -
yanna
addikt
válasz
balazs1956
#11143
üzenetére
Ja, utánsütés nem volt említve, minden esetre ezeket nem hagynám ki. Nyomást elérni 50 fokon is lehet... Átlagos kuktáról beszélve, éppen hogy csak piszegjen egy picikét.
És így sütéshez akkor elég lehet 1 óra is. Rá kell kukkantani.
Víz meg inkább több legyen mint kevés. Kell a gőzhöz, és mindegy hogy 1, vagy 3 deci marad. Az is fincsi lesz.
-
yanna
addikt
válasz
balazs1956
#11141
üzenetére
Bár nem kérdezted, hagyma, babérlevél, szemesbors, só a minimum amit még teszek ilyen esetben. Kb. 2 órát főzném kuktában 95 fok környékén 4-5 deci vízzel, utána ránéznék. Szigorúan magánvélemény.
-
válasz
balazs1956
#11123
üzenetére
Külső ablakpárkányra volt kitéve egy éjszakára, meg egy nappalra (hűtők fullra tele voltak pakolva), kb. 2-5 fokon pácolódott a lazac.
-
Beni2360
félisten
válasz
balazs1956
#11092
üzenetére
A Lidliben ugyan ez van fagyasztott vetzioban. Tavaly azt vettük. Igaz nem bográcsos. 2000 alatt van akcióban. Ízre milyen volt?
-
yanna
addikt
válasz
balazs1956
#11094
üzenetére
Íze vállalható?
-
yanna
addikt
válasz
balazs1956
#11092
üzenetére
Semmi baja nem lesz 1-2 hónapig, max. a hús lágyul meg jobban, bár a harcsa frissen sem valami karakteres textúrájú. Egyébként meg már beraktad, kiderül mikor kiveszed.
-
perempe
veterán
válasz
balazs1956
#10931
üzenetére
Szombaton vettem lejáratos Sága baromfi pálcát (1kg 999Ft), ma már zöldesbarnás volt helyenként. Kivágtam a rosszát, bevállaltam.
-
Nikaré
őstag
válasz
balazs1956
#10931
üzenetére
Ezzz elég ritkán előforduló infó csomag számomra

Nem semmi.
Amúgy pár éve egy ismerősömnél, pincében több rozsdás külsejű konzerv volt a polcon. Kérdeztem tőle ezekkel mi lesz?
- most fogom az egyiket megenni!
Meg is ette, mint kiderül az elmondása alapján, hogy "gyíkhús" még sorkatonai szolgálat idejéből!
Jóízűen megette! Ennyi
És thx az infót! -
válasz
balazs1956
#10874
üzenetére
Köszönöm az ajánlást, de közben nem bírtam magammal és bepróbáltam 2 típust:

Meglássuk.
Egyébként a fiskars-t láttam legkomolyabbnak, 4k+ HUF-ért
-
válasz
balazs1956
#10859
üzenetére
Üdv,
Szeretem ezeket a szószokat, ha gyorsan össze kell dobni egy ebédet nagy segítség.
Én nem nagyon szoktam túlgondolni.
A húst sózom/borsozom, keményítőben megforgatom, majd olajon megpirítom, ha kapott egy kis színt hozzáadom a zöldségeket néhány percig együtt pirítom a hússal, majd ráöntöm a szószt, és így készre főzöm. -
válasz
balazs1956
#10859
üzenetére
Szia!
Én valami ilyesmit próbálnék.
Húst felcsíkoz, vékonyan. Tegyél rá kis sót, kis borsot, meg egy kiskanálnyi keményítőt és nagyon kevés vizet. (só helyett vagy mellé mehet kis szója szósz is) Ezt aztán masszírozd össze. Hagyd állni, 10-15p elég. A pácolás kihagyható, de a hús puhább lesz így. Ha keményítőt nem is, de sót tennék a húsra, emlékeim szerint elég édesek ezek a szószok.
Vágd fel a zöldségeket kisebb, mondjuk falatnyi darabokra, ez a hagymára is igaz, itt nem a szaft alapját adja, mint a magyar konyhában. Jó is ráharapni a kész kajában egy enyhén ress hagymadarabra, legalább is szerintem.
Forrosítsd fel a serpenyőt, wok-ot. Mikor felhevült rendesen, tegyél bele kis olajat és süsd meg hirtelen a bepácolt húst, nem kell teljesen készre, váljanak el egymástól, fehéredjenek ki, nagy hőn ez rövid idő, tényleg csak néhány perc. Szedd ki a húst.
Helyére mehetnek a zöldségek, ha kell, tegyél még egy kis olajat. Ezeknek sem kell sok idő, sütés közben mozgasd őket a serpenyőben, úgy jó enni, ha még nem puhultak meg teljesen.
Amikor úgy látod, lassan kész a zöldség, dobd vissza a húst is a serpenyőbe, süsd még egy kicsit, öntsd rá a szószt, kapjon ez is hőt és jó étvágyat.Ajánlatos végig nagy hővel dolgozni, időt nem tudok mondani, de max negyed óra alatt kész kellene legyél szerintem a hőkezeléses dolgokkal. Látom egyiknél van csíra is, azt nem kell külön piritani, mint a többi zöldséget, elég a serpenyőbe dobni mikor már elzártad alatta a hőt és összeforgatni, vagy ha nem szeretnéd hogy ress maradjon, akkor a szósszal együtt, ezek elég gyorsan puhulnak.
Brokkolit, ha friss, akkor külön csinálnám a többi zöldségtől, kis pirítás után öntenék alá egy felesnyi vizet, lefedném és hagynám egy kicsit párolódni (ez is csak 1-2 perc), aztán mehet a többi is mellé. De persze ez a brokkoli darabkák méretétől is függ, meg ízlés dolga is, ki mennyire szereti puhán.
-
adlersson
aktív tag
válasz
balazs1956
#10832
üzenetére
Sajnos a főzés a késtechnikai alapok elsajátításával is jár, ez hatványozottan igaz a kínaira. Kínában, Tajvanon stb. a szakács képzés tetemes részét teszi ki pusztán a késtechnika és a vizsgán is vannak olyan részek, melyen az égvilágon semmit nem kell főzni, viszont ki kell faragni mindenféle csodát pl. répából (illusztráció alant). Szóval igen, egy magára valamit is adó kínai kajáldában késsel fognak aprítani.

-
válasz
balazs1956
#10832
üzenetére
Én mindig késsel csinálom.
Ha sokat gyakorolsz nagyon hamar bele lehet jönni.
-
válasz
balazs1956
#10824
üzenetére
A Tescoma cuccok eléggé jók. Esetleg ezzel gyorsabb, de ezzel is rövidebb csíkok lesznek: [link]
Ezért van, hogy a kínai kaja főzőcske úgy kezdődik, hogy mindent felszeleteltél, előkészítettél, mert ahhoz kell a legtöbb idő.
-
fradi81
veterán
válasz
balazs1956
#10824
üzenetére
Itt [link] mutatnak egy módszert.
-
válasz
balazs1956
#10822
üzenetére
-
Essejó
veterán
válasz
balazs1956
#10779
üzenetére
Megmondom az őszintét, én így meg se próblom. Kezdem a hagyma fokhagyma dinsztelésével aztán a többi hozzávaló a fözelékhez. Végén a zsemleszínű rántást lehúzom a tűzről picit várok és bele a pirospaprika, elkeverem és felöntöm hideg vízzel.
-
válasz
balazs1956
#10779
üzenetére
Üdv,
Én úgy szoktam, hogy odateszem a hagymát olajon pirulni, majd hozzáadom a lisztet, ha kapott egy pici színt akkor a fokhagymát, lekapcsolom a tűzhelyet, és így adom hozzá a pirospaprikát. Hidegvizet szoktam én is hozzáadni, ill. rámegyek még botmixerrel is, hogy "selymes" legyen és ha szükséges ilyenkor adom hozzá a tejföl is.

-
GZoli7
senior tag
válasz
balazs1956
#10540
üzenetére
Ilyet egy kis tárolóval és több cserélhető pengével az Aldi/Lidl szokott időnként árulni. Nekem van, bevált.
-
válasz
balazs1956
#10538
üzenetére
Üdv,
Én sima reszelővel szoktam a tököt lereszelni.
-
Essejó
veterán
válasz
balazs1956
#10258
üzenetére
Nem ellen, elvileg könnyebb keményre verni.
Viszont én minden édesbe teszek egy csipet sót, és minden sósba egy csipet cukrot, kiemeli az ízét jobban.
-
Essejó
veterán
válasz
balazs1956
#10249
üzenetére
Tojáshab felveréskor max 1 csipet sót szoktam. Életben nem raktam bele ecetet vagy 🍋 ot.
Borbás Marcsi
Kezdjük az alapoknál, a habverőt nem ütögetjük hozzá a habüsthöz mert ettől a hab képes sütés közben össze esni. Az 1 ek almaecet is érdekes, ugyanis pl vizes üstben sem könnyű habot verni, sőt kimondottan ellenjavalt. Még a pár csepp ecetet megérteném, de az 1 ek szerintem sok. -
válasz
balazs1956
#10243
üzenetére
-
válasz
balazs1956
#10243
üzenetére
Üdv,
Van aki semmit nem tesz bele csak a tojásfehérjét és cukrot (Jamie Oliver), de van olyan is, aki az ecet mellett még keményítőt is rak bele (Mary Berry). Mindkét módszer működik, nem hiszem, hogy az ecet volt a hibás.
De érdemes visszatérni a jól bevált recepthez, ha az ecetes verzió nem működik.
-
Essejó
veterán
válasz
balazs1956
#10243
üzenetére
-
#73820095
törölt tag
válasz
balazs1956
#10128
üzenetére
Max annyit játszhatsz vele, h teszel bele egy kis sót és 2dl vizet, annál több hígítást biztos nem bír el, ennyit még talán.
-
válasz
balazs1956
#10128
üzenetére
Ezt én is használtam. Végül áttértem erre:
Jobban tárolható (pl. mert kisebb), és ha nem is 3,5ször annyi, de 2szer annyi lesz belőle, mint abból és olcsóbb. Legközelebbre.
Amit vettél, annak a csökkentett sótartalmú változata jobb, de az már 1800 forint körül van. Ezek, amit vettél nem hígításra valók. Annyi, amennyi.
-
válasz
balazs1956
#10128
üzenetére
Hát majdnem mint egy "igazi" húsleves
Én ha húslevest főzők mindig gondolok az alaplére és teszek el a fagyóba (picit hosszabbra főzőm a levest) -
#73820095
törölt tag
válasz
balazs1956
#10125
üzenetére
Nem drága egyáltalán, ezek ilyen áron mennek. Fényképezd be a dobozról a szöveget! De vszleg 1:1 a felhasználása ennek is, nem hígítod.
-
válasz
balazs1956
#10125
üzenetére
Szia!
Alapleveket sok mindenbe lehet tenni, ezek a receptek jellemzően azt is megmondják, mennyi kell belőle. Kb úgy használnám mint a leveskockát, azokra is rá van írva, egy kocka kb mennyi folyadékhoz való.
Drága alapanyagról lévén szó (ez kb 2 kockának felelhet meg vízzel felhígítva) én inkább drágább összetevőkből készülő ételbe raknám. Felbontás után azért tedd hűtőbe és a ráírt időn belül fogyaszd el.
Nincs benne Na-glutamát (MSG), szóval aki hozzá van szokva a sok ízfokozóhoz, az lehet kicsit csalódik. De nincs benne az a mű jelleg, amit a kockákat feloldva lehet érezni, nem tolakodóan gazdagítja az ízeket. -
válasz
balazs1956
#10087
üzenetére
Ha nincs mustármag a mustárt inkább kihagynám belőle, a mustárhoz szoktak többek között ecetet is adni, még az egész magoshoz is, ami kijöhet a felvágott ízénél. Szerintem, a mustármagnak amúgy se olyan jelentős az íze, simán kihagyható.
-
válasz
balazs1956
#10085
üzenetére
Üdv,
Mire kellene mustármag? Egyébként, nagyon sok helyen lehet venni, pl. Tescoban, Auchanban stb...
-
Beni2360
félisten
válasz
balazs1956
#9983
üzenetére
Ezt a pöri receptet meg édesanyámtol tanultam vagy 50 éve. Lehet adalekokkal olcsositani. Én mostanság rovid távra keszitek 25dk húsból kis szalonna es fuszefek mustár es 2 db kemeny tojás sárgája megy bele és az aprító után kis kockara vágva a feherjét a vegen bele keverem. Mutatos feldobja.
Csóri korszakban meg főt krumplival is szaporitottuk. Még mindig jobb es finomabb volt mint a hozzá darált szalonna bőr es egyebek.
-
Madoc
veterán
válasz
balazs1956
#9981
üzenetére


-
Beni2360
félisten
válasz
balazs1956
#9981
üzenetére
Ne kísérletezzél, oszd szét es mehet a fagyasztoba. En is fagyasztom az egyik felét a máj nem birja sokaig ha nincs benne tartositó szer, es nincs. Meg egy idő után már uncsi. En sertés húsból pörköltböl is szoktam csinalni es lehet váltogatni ahogyan elfogyott. Nyaron meg körözött is jön a sorba. Reggelire szoktuk fogyasztani.
-
Madoc
veterán
válasz
balazs1956
#9977
üzenetére
A receptet légyszi.
-
válasz
balazs1956
#9977
üzenetére
Szerintem hőkezelt termékként hűtőben tartva 1 hetet bírhat ki. Tovább nem próbálkoznék vele. Viszont fagyasztható. Egységnyi kockákra osztanám, úgy fagyasztanám le és a hűtőben engedném ki kb. 1 nap alatt.
-
perempe
veterán
válasz
balazs1956
#9977
üzenetére
Én nem tudom, de megdicsérlek.
-
inf3rno
nagyúr
válasz
balazs1956
#4347
üzenetére
Mozsár lesz, de valami tekerős porítós dologra gondoltam, a zúzással meg nem lehet igazán jól porítani. Valami malom lenne jó vagy daráló, ahol adott a szemcse méret, és az jön ki belőle, ami a lyukon átfér. Az olcsó pengés kávédarálókkal is az a baj, hogy egyenetlen a szemcse méret. Nem tudom, hogy a kávédarálók jók e fűszernek is, rendelek majd egy olcsóbb Hariot, aztán kiderül. [link] Igazából az örökségemben is van valahol hasonló régi kávédaráló, de nem tudom, hogy az akkori fémek milyen minőségűek, és hogy pl a fűszerrel nem e reagálnak. Amíg nem volt rozsdamentes acél, addig pl a bazsalikomnál sem ajánlották, hogy késsel vágjuk, mert reagált a vassal. Szárított fűszerekre talán ez kevésbé jellemző.
-
inf3rno
nagyúr
válasz
balazs1956
#4344
üzenetére
Nem hiszem, hogy itt gond lenne, belinkelem: [link] A tejszínt én sem raknám hozzá. Szerintem könnyű túllőni a célon vele, és akkor a végén az egésznek tejszín íze lesz májkrém helyett. A vaj megy hozzá, de annál is szerintem kóstolj többször, nehogy túl vajas legyen.
-
inf3rno
nagyúr
válasz
balazs1956
#4342
üzenetére
Már úgy érted túl szilárd? Ahhoz, hogy kenhető legyen még több zsiradék kell bele. Ha nem akarod annyira zsírosra, akkor víz és valami víz megkötő anyag, ami javíthat rajta, pl zselatin, keményítő, liszt, stb. A vízzel viszont nem fog elállni sokáig. Talán még amit lehet a fenti anyagokon kívül, hogy még tovább turmixolod vagy darálod.
Én is gondolkodtam rajta, hogy a bolti helyett megpróbálok saját májkrémet, mert valahogy nem az igazi. Ugyanúgy pergős a bolti, mint a tiéd, és az íze sem a legjobb, hiába van ráírva 25% libamáj meg ilyesmik. Én szerintem vegyesen olajjal és vajjal fogom fellazítani. Kezdésnek jó lesz a csirkemáj, aztán ha már megvan a tuti recept, akkor jöhetnek a komolyabb májak, mint a liba meg a kacsa.
Új hozzászólás Aktív témák
- Samsung Galaxy Felhasználók OFF topicja
- Direct One (műholdas és online TV)
- potyautas: A Magyar Néphadsereg emlékére
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- PayPal
- iPhone topik
- Xiaomi smart home / Xiaomi okos otthon
- Építő/felújító topik
- A robotaxik bizony karamboloznak, nincs itt semmi látnivaló!
- További aktív témák...
- Hankook Ventus Prime4 205/50 R17 Nyári gumik 4 db
- Saeco Incanto HD 8918 Szervizelve I Megkímélt állapot I Tejes kancsó I Garancia I Beszámítás
- Új CTEK D250TS premium 24V auto akkumulátor töltő 10A/200Ah - Közel 5 év bolti garival! -
- Új, felbontott Bosch GWX 17-125 PSB 1700 W X-lock prof. sarokcsiszoló flex - Közel 2 év garival! -
- Huawei SUN-2000 6KTL-L1 napalem inverter eladó
- Bomba ár! HP EliteBook 840 G6 - i7-8GEN I 16GB I 512GB SSD I 14" FHD I HDMI I Cam I W11 I Gari!
- Xiaomi Watch S4, 1 Év Garanciával
- GYÖNYÖRŰ iPhone SE 2020 256GB Black-1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS4003, 100% Akkumulátor
- CTO Bontott 0perces TÜZES EZÜST MacBook Air 13.6" M4 10C/1G 16GB 512GB Gar.: 1 év APPLE világgar
- Bontatlan DJI OSMO Mobile 6 - ez elbírja a 16 pro max-ot!
Állásajánlatok
Cég: BroadBit Hungary Kft.
Város: Budakeszi
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest


Ezt nem próbáltad még?
a storyban te vagy a helikopter, nem tudom feltünt-e. Próbálj ki egy olcsóbb bosch/electroluxot.








Kezdjük az alapoknál, a habverőt nem ütögetjük hozzá a habüsthöz mert ettől a hab képes sütés közben össze esni. Az 1 ek almaecet is érdekes, ugyanis pl vizes üstben sem könnyű habot verni, sőt kimondottan ellenjavalt. Még a pár csepp ecetet megérteném, de az 1 ek szerintem sok.

Mr.Csizmás
krizmo_
