Hirdetés
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- GoodSpeed: Te hány éves vagy?
- weiss: Autó költségek
- Luck Dragon: Alza kuponok – aktuális kedvezmények, tippek és tapasztalatok (külön igényre)
- Geri Bátyó: Agglegénykonyha különkiadás – Bors
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Klaus Duran: Minden drágul. Vajon a fizetések 2026-ban követi minimálisan?
- Cifu: Űrhajózás 2025 - Összefoglaló írás
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
Aktív témák
-
mcwolf79
veterán
Én bízom Fortunában,és reménykedek benne,hogy világbajnokot csinál ebből a Kimi csákóból. ha idén nem sz@rakodik alatta a paripa,akkor most egyértelmű lenne a dolog.
De ha nem,akkor talán jövőre sikerül újra egy megbízható autó a segge alá pakolnia a Ferrarinak.
Hajrá Kimi,szurkolok Neked

-
hunnylander
őstag
válasz
manutdzoli
üzenetére
1. Ezt a hírt ki találta ki, mert tekintélyes hírforrásból nem találkoztam vele.
2. Köztudott, hogy az autókat, motorokat folyamatosan fejlesztik, módosítják. Tehát a versenyzők mindig egyre újabbakat használnak.
3. A két Meki versenyző aszinkronba került, ami a motorokat illeti, a véletlen hozta így, szóval sehogysem lehet már két egyforma motorjuk. Ez más csapatnál is szokott így alakulni, csak abból nem lesz hír sem kacsa. Hamilton újjal fog indulni, abban is van rizikó. Viszont az Alonsoé meg már 'be van járatva', annak is van előnye.
4. Nem valószínű, hogy a Mercedes a nagyközönség orrára köti, hogy az épp aktuális legújabb modell hány lóerős.
5. Mercedes motor még nem hibásodott meg az idén, jól emlékszem?
6. A motorok le vannak szabályozva fordulatszámilag, igaz? -
AMD Power
titán
válasz
manutdzoli
üzenetére
Ezt már szeretem!

-
manutdzoli
senior tag
Mercedes: két esélyes, két különböző motor
A brazil nagydíjon hamilton autójában a motor 10lóerővel erősebb lesz mint alonso autójában.Nem tudom mennyire tudja kihasználni ezt hamilton.Pont az utolsó nagydíjra visz a merci egy erősebb motort,és csak hamilton autójában lesz benne.Alonso itt is levág egy kis cirkuszt.
-
JJános
addikt
válasz
Motion_Blur
üzenetére
Nem mondom, hogy nem. Csak nem láttam arányban ahogy Hamiról beszéltél azzal, ahogy Lonziról.
Elfogadom, hogy tett olyan dolgokat, ami nem elfogadható, de Lonzi nem különb, hanem rosszabb nála, ezt gondolom. És erről hajlandó vagyok vitázni, a jelzők mellőzésével.
-
wildrain
addikt
válasz
venember83
üzenetére
SC alatt minden poszton sárgáznak.
-
Oliverda
félisten
válasz
Motion_Blur
üzenetére

-
hunnylander
őstag
Nem kell így fennakadni néhány szón. Nem tudok úgy fogalmazni, hogy mindenkinek megfeleljen. Az elnyomták szó tényleg túlzás ha szó szerint vesszük. Ha azt mondom, hogy nem nyomták el Hamilton-t, csak még nem tolták ennyire mint most az úgy jó?

Nem akarok vitatkozni, örüljünk, hogy az utolsó futamig nyílt a VB pontverseny és háromesélyes.
Nekem nincs bajom Alonso-val, nem is akarom piszkálni. -
Peat;)
veterán
válasz
hunnylander
üzenetére
Elvakultabb vagy mint a micimackó utánzatos avatarod a méz iránt.
(nem sértés volt)Leírod hogy elnyomták Hamilton, én leírom a tényeket, utána meg leírod hogy Alonsoval akarták megnyeretni a vb-t. Amennyiben tök külön olvasnám a hszodat kiragadva az oldalról más lenne a helyzet. De láttam a fennti véleményedet, ezek alapján meg tényleg fölösleges egymást győzködnünk, a pályán végig egyenlő feltételeket biztosítottak a két pilótának, azzal a feltétellel hogy egymást ne nyírják ki. A legutóbbi időmérő volt érdekes, de szerintem csak rossz passzban volt Alonso és én nem kezdek olyan gyermeteg összeesküvéselméletekbe ami benned az év eleji angol sajtóból még máig él 
-
Motion_Blur
félisten
válasz
hunnylander
üzenetére
"Hamkó ajnározás"
A McLarenen belül gondoltam...
-
hunnylander
őstag
Mi alapján? Az alapján, hogy egy újonc nem szokott gyorsabb lenni a világbajnoknál. Egy csomó pályán először indul, és az újoncok tapasztalatlanok és ügyetlenek is szoktak lenni. De én arra utaltam, hogy mit tervezhettek a Mekinél a szezon elején, nem arra, hogy aztán az mivé alakult.
Ugyan mire gondolhatott pl. Ron Dennis év elején, 'Alonso-val egyéni VB-t nyerünk, Hamilton meg betanul és segít a pontjaival a konstruktőrit is megszerezni'. Ha ezzel sem értesz egyet, akkor nagyon megfertőzhettek a Spanyolhonból származó összeesküvés elméletek.

-
Oliverda
félisten
válasz
hunnylander
üzenetére
Na jó, de Schumacher az más. Neki már becsületbeli parkolóhelye volt Rascasse-ban. Illetve sosem fékezgetett a safety car mögött [link].

-
Peat;)
veterán
válasz
hunnylander
üzenetére
"úgy értettem, hogy év elején még vele akarták megnyeretni a VB-t"
Aham. Ezt mi alapján? Még jó hogy most koptattam a billentyűzetet. További jó vitatkozást a tényekkel....
-
hunnylander
őstag
Úgy értettem, hogy év elején még vele akarták megnyeretni a VB-t és nem is 'utálták', ill. be is illeszkedhetett volna, hiszen Hamilton-nal egyszerre kerültek a csapathoz. A tapasztaltsága miatt pedig RD egyértelműen rá akarta építeni a VB címszerzést. Aztán jöttek az érdekes eredmények, meg a galibák és fordult a kocka. Nem kell meglepődni a jelenlegi helyzeten.
-
hunnylander
őstag
válasz
Motion_Blur
üzenetére
Hát nem is. Mintha ő neki ellenfelei lettek volna Webber és Vettel. Maximum csak ügyetlen volt miközben 'magának kaparta a gesztenyét', illetve a fékjeinek. Érdekes ezek a manőverek is csak most voltak 'gerinctelenek', pedig ilyeneket Schumacher és mások is csináltak bőven. Sohasem büntették, az meg hogy valaki nem arra figyelt amerre kellett volna (Vettel) azt nehogymár a két hellyel előrébb lévő versenyzőre akarják rákenni.
De ezt is már kitárgyaltuk pedig.
-
Peat;)
veterán
válasz
hunnylander
üzenetére
Év elején ez a Hamilton visszafogás nagyon érdekes, mert Alonso éppúgy segített egy futamon Hamiltonnak mint ő neki egyszer(egyszer Alo nyert Hami miatt, aztán Hami lett 2. mert Alonso tartotta fel Kimit). Az meg hogy az utcai pályán nem előzhette meg Alonsot badarság, egy fokkal gyengébb kocsit sem tudott volna megelőzni. Egyébként ha itt tartunk Alonsonak is volt olyan hogy nem támadhatta Hamiltont és ki is húzodott a csapat elé integetni. Rémlik?
Ja és az nem utcai pálya volt. Szóval ez az Alonso favorizálva volt a tények ismeretében egy elvakult kijelentés volt. -
Peat;)
veterán
válasz
katt777
üzenetére
Teljes csúsztatást írsz konkrétumok nékül, "hogy más körülmények között születtek más javulások" mik azok a más körülmények és mik azok a más javulások?
"Értelemszerűen a "lopást" a technológiára értettem" konkrétan?
"meglepő a McLaren hirtelen támadtmegbízhatósága"
2005-höz képes javult vagy rosszabbodott a megbízhatóság 2006-ra? akkor most mér nem javulhatott volna tovább? konkrétum?"Mert valami átmeneti idő minden csapatnál volt eddig." valami? ez megint nem konkrétum

Elég értelmetlen ez a gondoltaváltás így ;)
-
hunnylander
őstag
válasz
Motion_Blur
üzenetére
Akkor nézd vissza az év eleji versenyeket, Alonso még favorizálva volt, Hamilton meg egyenesen el volt nyomva. Még a bokszban meg is cserélték őket, nehogy Alonso égjen. Később meg Alonso magára haragította a csapatot, ne csodálkozzon, ha már nem szeretik. De attól még jó autókat kap(ott), még akkor is amikor már Hamilton vezette a VB-t (Monza, Spa), és ezzel érvényesülnek is a McLaren elvek. Az, hogy mindkét pilótát egyformán kedveljék az nem tartozik bele ebbe, soha nem is volt így.
"Hamkó ajnározás"? Érdekes, amerre én nézek angol és magyar nyelvterületen, mindenhol példátlan és indokolatlanul nagy Hamilton gyűlöletet látok, ami elfogadhatatlan egy jó érzésű ember számára.
"Fajkérdés"? Az egész emberiség egyetlen egy faj.
-
JJános
addikt
válasz
Motion_Blur
üzenetére
Azért ez egy kicsit csúnya volt! Kokszi?

Jó lenne, ha valami mást nem sértő módon becéznéd őt, még ha nem tetszik a személye neked, akkor is. Remélem az ügyvédje szintén észrevételt tesz.
A görénységet sem értem, ha csak nem bűzlik valami. Inkább gerinctelenségről van szó. Szvsz. Lonzi volt görényebb, és ő a gerinctelenebb. Erről azért ne feledkezzünk meg!
És a nyafogások, rugdosások, betartások, és sorolhatnám. Ha tárgyilagosak akarunk lenni.
-
venember83
nagyúr
válasz
katt777
üzenetére
Azert a te hsz-edbol is sut kicsit a vakbuzgo rajongas... Pl. Schumi vs Coulthard esetben erdekes modon semmi se merte a "hirtelen lassitast"...
Felreertesek elkerulese vegett, nem vagyok anti-schumacherista, de ha objektivitasrol meg partatlansagrol beszelunk vagy akarunk beszelni akkor nagyon meg kell valogatni a mondandonk

JJános: erdekes, hogy amint valaki fajra utal mar rogton mennyien ugranak, pedig ez is ugyanugy tulajdonsag mint mittomen, pl a szoros lab. Erdekes, hogy a fajbol mekkora problemat csinalt az emberi tarsadalom, csupan azert, mert nyilvanvalo... Na mindegy, ez mar off.
-
katt777
félisten
Tájékozottságomból fakadóan tudom, hogy más körülmények között születtek más javulások, nem csak a Ferrari részéről. Értelemszerűen a "lopást" a technológiára értettem, elég szerény elme kell ahhoz, hogy valaki ezt az autó konkrét eltulajdonítására, vagy 1 az 1-ben lemásolására értse. És épp az ismeretek birtokában meglepő a McLaren hirtelen támadtmegbízhatósága. Mert valami átmeneti idő minden csapatnál volt eddig.
Ha csupán a híroldalakról tájékozódsz (főleg, ha magyarokról), nem lepődök meg a sületlenségeiden, hogy a szavaiddal éljek. De no harag.
Más:
Emlékszem, amikor Villeneuve-ből akartak világbajnokot csinálni; amikor ő kiesett, újraindították a futamot, amikor Schumi, akkor nem. Ez elég is volt hozzá.
Vagy McLaren: amikor Belgiumban a zuhogó esőben 3x is kiküldték a többször lekörözött Coulthard-ot a pályára a rossz kocsival, valahogy éppen mindig Schumi elé, amíg nem sikerült úgy, hogy egy hirtelen lassítástól belecsattanjon a Ferrari, és ripityára törjön. Akkor így Hakkinen lett a világbajnok.
Persze Schumi is trükközött az első világbajnokságért, viszont Hillnek bőven volt lehetősége kikerülni, Villeneuve-nek meg megpróbált a csalásért visszavágni, ami a pontjaiba került. Ez van, a többi pilóta sem angyal. A vakbuzgó rajongás bármi iránt nem az észből fakad.
Persze van, aki nem látja a hátsó mozgatórugókat a rendszerben. -
katt777
félisten
Hát, ahogy elnézem, nem igazán tudod, mi volt a Ferrarik megbízhatóságának az oka. Nem csak az anyagfelhasználás. Amiket leírtál, azok pedig hol okai voltak a meghibásodásnak, hol azonban csak okozatai, amelyekről, hsz-odból következően, megint nem sokat tudsz. Talán mélyebben bele kellene ásnod magad a műszaki dokumentációkba, már ami elérhető. Meg még pár dologba F1 téren.
Ha ennyire amatőr a topic, vagy csak rajongói hsz-ok megengedettek, tényleg nekem is jobb elkerülnöm.
Bocs, hogy bezavartam. 
-
Motion_Blur
félisten
Azért az tény, hogy Alonso sikerének soha sem örült a csapat. És ez nagyon nagy szegénységi bizonyítvány + görénység, miközben tiszta lapokat hirdetnek.. (lásd 125-ben Talma csapata...)
Absz. a kokszira van kihegyezve az egész csapat, benne több pénzt látnak, mint Alonsoban. Nem sajnálom, mert nagyon sok genyó húzása volt, de ebbe a Hamkó ajnározásban nem csodálom, hogy teljesen frusztrált lett...
-
PazsitZ
addikt
válasz
manutdzoli
üzenetére
Mondjuk, sírás rívás helyett kicsit megeröltetné magát rájöhetne, hogy ezt egyvalakinek köszönheti és az igazából nem Hami, hanem önmaga.
Mert lássuk be nem az történt, hogy csunya mclaren lesz*rta Lonzit és ő meg el akar jönni.
Hanem nem volt kedvezményezett, ezért mindig rinyált, ellenséges volt. Ezt a csapat megunta és már jogosan elegük van (már pl. nekem is) a rinyálásából. -
AMD Power
titán
válasz
manutdzoli
üzenetére
Ez volt DC-vel is.

-
soulcube
aktív tag
Egy érdekes hír: [link]
Vajon melyik csapatnál ?

-
manutdzoli
senior tag
Ferraris jó reggelt mindenkinek

-
OTee
aktív tag
Hi!
Takarítgatva a vinyókon, ráakadtam erre a kis összeállításra.
Hátha másokat is érdekel, korrekt kis összeállítás régebbi F1-balesetekről.
64,9 MB tömény akció!OTee
-
Peat;)
veterán
válasz
katt777
üzenetére
No, kicsit ellentmondásos a hozzászólásod. Amennyiben régóta nézel f1-et akkor miért lepődsz meg azon, hogy idén ennyire jó a mclaren? Ezzel és más csapatokkal is megtörtént ugyanez a szitu már
, nem emlékszel egyre sem?
Ferrari 2005->2006? Mclaren 2004->2005? Hopp igen ez az elmúlt két szezon. 
A lopott autó szóhasználat is nagy tájokozottságra vall, nálam a lopott azt jelenti hogy =ferrari, a pályán valahogy nem ez jön ki
Kattints 777-et mielőtt ilyen sületlenségeket írsz, mondjuk a híroldalakra és az elmúlt évek statisztikáira. -
Thrawn
félisten
McLaren-es jó reggelt mindenkinek!

-
Chili7
őstag
válasz
venember83
üzenetére
A fura az, hogy a Ferrari meg tévedésből a McLaren által fel nem használt anyagokat kezdte el használni (lehet, hogy ők is kémkedtek
). Ettől lett olyan megbízhatatlan, mint anno a MLaren. -
Chili7
őstag
válasz
katt777
üzenetére
Talán eddig volt nagyobb szerencsénk, hogy elkerülte a figyelmedet ez a topik!
Szerinted mi történt? Leírta a Ferrari és elolvasta a McLaren hogy a mostani helyett milyen anyagból kell csinálni a hátsószárnyat, a motort, a váltót, a kormányt, a vezezékek hőszigetelését, a kerékfelfüggeszést (mert kábé ezek mentek tönkre az elúlt pár évben) és lőn megbízhatóbb McLaren? Vagy mi?
-
JJános
addikt
válasz
manutdzoli
üzenetére
Nagyon kemény!

De azért Kimi a pályán nem lesz ám bohóc!

-
katt777
félisten
Hali!
Eddig elkerülte a figyelmemet a topik.
De most beleolvasgattam.
A véleményem az (nem a topik, hanem az F1 események alapján), hogy ha van igazság az égben és a földön, mekpilóta nem nyerhet az idén. Vagy adják a Ferrarinak az egyéni címet is. Akkor is ezt mondanám, ha nem vörös lenne a vérem. Amit a meki (meg néha a r-no) időről időre produkál, az enyhén szólva vérlázító. Évekig lépten nyomon kiestek valamilyen műszaki hiba miatt, most meg hirtelen szinte semmi bajuk, ha a pilóta nem hibázik? Bizonyosan semmit nem tudtak a Ferrari fejlesztéseiről.
Lonzi meg Hami emberileg nagy 0-k. Mellesleg nem értem, ezt a mai versenyt milyen alapon nevezik Formula 1-nek. Csak mert minden hiányzik belőle, ami egykor az F1-et azzá tette, ami volt. Amikor még lehetett igazából versenyezni az autókkal, és még nem csalt a szövetség, hogy valakiből szándékosan világbajnokot próbáljanak csinálni, csak mert üzletileg az hozza a legnagyobb bevételt. Még hogy a pilótákat nem büntetik meg a lopott autók használata miatt! Nonszensz, mintha legalábbis nem az azokkal szerzett pontokkal vezetnék a vb-t. -
Oliverda
félisten
retek reklám: "21 év után először hárman harcolnak a bajnoki címért..."
Úgy látszik hogy 2003at már elfelejtették.
-
manutdzoli
senior tag
Kimi a cirkuszban

Tiszta hülyék. -
hunnylander
őstag
Lewis Hamilton talks about life with McLaren
(Videókkal számolok vissza a nagy napig.)

-
JJános
addikt
Mi van? Elromlott valami? Vagy elköltöztetek? Nem látok hsz.-eket. Még nincs vége az idénynek!
Gyertek tippelni, hogy ki lesz a világbajnok!

-
JJános
addikt
válasz
venember83
üzenetére
Hát azért erre nem innék még hideg vizet. Sok az a pénz! És Lonzit nemcsak a győzelem, a pénz is érdekli. És nyilván átgondolja, hogy van ott lehetőség!

-
JJános
addikt
válasz
venember83
üzenetére
Bocsánatot kérek!
Tudja mindenki, hogy te nem Hami drukker vagy. 
-
JJános
addikt
válasz
venember83
üzenetére
Nem is a kalapon volt a hangsúly, hanem azon, hogy mit tudna felmutatni a toyotával. Mivel pénz dögivel van, és Lonzi tudását elismerjük, lehet hogy azért őt is izgatja a feladat. Nem mindenki olyan, hogy csak az eredmények, és most. Ő már bizonyított, tudjuk, hogy kétszeres VB. És végre a mi szívünk is megelégedne: a toyota mint élcsapat. Együtt meg tudnák csinálni.

Nem sértődtem meg, tudom, ilyen vagy. Kívül szőrös, tüskés, bökős, belül meg mégis Hami drukker!

-
James 08
tag
válasz
venember83
üzenetére
Nem volt anyira durva
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
-
manutdzoli
senior tag
válasz
venember83
üzenetére
Ez durva volt,de igaz. -
kicsitomi88
őstag
válasz
venember83
üzenetére
gonosz vagy
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
-
AMD Power
titán
válasz
hunnylander
üzenetére
Már akkor király voltál LH!

-
manutdzoli
senior tag
Én is szívesen látnám toyota színekben alonsot.Csak hát a pénz nem minden.Lehet még 6év alatt sem tudna jó autót csinálni lonzival a toyota.Sokan mondták hogy hasonló lenne a helyzet azzal,amikor schumi '96-ban a ferrariba igazolt.Jobb szinten volt '96-ban a ferrari mint most a toyota.Neki is fel kellett hoznia a csapatot,de az más volt.Már az első ferraris évében schumi 3-szor nyert,alonso első toyotás évében még a dobogón sem lenne.
-
válasz
FireKeeper
üzenetére
A professzor csapatában tesztelt. Mi lehet ennél nagyobb megtiszteltetés és elismerés egy pilótának?
-
JJános
addikt
-
FireKeeper
nagyúr
válasz
venember83
üzenetére
fényezzük mondjuk Buttont

-
A Renault-Alonso találgatásokról kérdezték Briatore-t
"A csapat semmilyen kommentárt nem fűz hozzá azokhoz a spekulációkhoz, amelyek jelenleg a médiában keringenek. Azon nyomban megnevezzük a jövő évi pilótáinkat, amint készen állunk erre" - kommentálta a csapatvezető.
Nem mondok semmit, csak annyit, hogy nem mondok semmit. Nyugodtan kérdezzenek meg, akkor sem mondok semmit. De azért kérdezzenek, hogy ne mondjak semmit. Valaki kérdezzen már meg, hogy ne mondhassak semmit! Ön kérdezett? Sajnálom, de nem kommentálom az esetet, csak annyit mondhatok, hogy nem mondok semmit.
De mindezt azért írják le, mert a csapatról beszélni kell.
Tökéletes üzletember.
-
hunnylander
őstag
-
Tudom, a forma 1 messze nem ugyanaz, mint a bajnokok tornája, de azért ez akkor is nagy szám volt.
Én ekkor ismerkedtem meg Kovalainen nevével, és már akkor vártam, hogy a forma 1-be kerüljön. Azt hittem, hogy a renault-tal egyből világbajnok is lehet. persze, ez technikai sport, ahol kell a technika is... De azért én tudom várni a Kovalainen-Alonso párosítást, remélem, láthatom őket közvetlenül egymás ellen.Persze ha Kovalainen és Hamilton egy csapatban versenyezne, az lenne az igazán non plus ultra

-
Thrawn
félisten
-
bnss
veterán
válasz
manutdzoli
üzenetére
Nem kicsit, fél év gyógykezelés, egy minden mclarentől, civilizációtól és hírforrástól elzárt szanatóriumban.

Aktív témák
- Konzol felvásárlás!! Nintendo Switch
- Azonnali készpénzes nVidia RTX 2000 sorozat videokártya felvásárlás személyesen / csomagküldéssel
- GYÖNYÖRŰ iPhone XR 64GB Black -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3995, 100% Akksi
- BESZÁMÍTÁS! GIGABYTE A520M R5 5500 16GB DDR4 512GB SSD GTX 1660 Super 6GB Zalman T3 Plus 400W
- Samsung Galaxy S23 Ultra 5G 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
(by Palik)

Es igen, az is szomoru, h keson vettem eszre 
Szomoru...
Nekem nincs bajom Alonso-val, nem is akarom piszkálni.

![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)

Ja és az nem utcai pálya volt. Szóval ez az Alonso favorizálva volt a tények ismeretében egy elvakult kijelentés volt.