Hirdetés
- Fűzzük össze a szavakat :)
- "A homoszexualitás természetellenes" 😠
- Ingyen kellene, de tegnapra
- Szólánc.
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- Öregszem
- Android másképp: Lineage OS és társai
- Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- Asszociációs játék. :)
-
LOGOUT.hu
Ide várunk:
- minden saját tapasztalatot/tesztet, észrevételt a már megvett, és használatban lévő SSD-vel kapcsolatban, illetve mindenféle, megbízható forrásból való cikket/tesztet/érdekességet.
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
dugo_
veterán
válasz choco01 #26702 üzenetére
Jónak tűnik. A hibernálás kikapcsolásával nyerhetsz még 10GB szabad helyet, SSD-n gyorsabb egy reboot kör, mint várni, amíg a hibernálás kiír mindent a ramból.
A 480GB írást te raktad bele máris, vagy valami 14 napos elállás utáni darabot kaptál? Az egy kicsit soknak tűnik így elsőre (nem ismerve a felhasználási szokásaidat, használt programokat), esetleg azt majd nézegesd az első hetekben.
-
choco01
addikt
Majd kiszedem, köszi.
Szerintem 14 napos elállási darab mert a gari is 2021/11/30.-ig tart... most ahogy néztem az adata honlapján. Én ma írtam rá egy operációs rendszer telepítésnyit és kész.
De ez nem akkora baj, nem?
Applikáció fejlesztés, weboldal készítés, SEO, Online marketing » https://petadev.com
-
dugo_
veterán
válasz choco01 #26704 üzenetére
Ha fixen rajta volt, akkor nem, nem egy extra dolog pár száz giga. Viszont ha nálad növekszik ilyen ütemben, akkor gond lehet. 1-2 hét után látszódni fog, hogy mi a helyzet.
A gari a saját vásárlásodhoz kapott számla dátumától indul, az mindegy, hogy mi van fent jelenleg a gyártónál S/N alapján.
-
kerxy
senior tag
Sziasztok!
Black Fridayban vásároltam, egy SANDISK SSD Plus 480GB (SDSSDA-480G-G26) terméket, most volt csak időm kicserélni a régivel és felhúzni rá a Windowst.
Mértem is egyet, ezek az értékek rendben vannak? Túlzottan nem értek hozzá... A hőfök eléggé felment a teszt alatt, de utána lement 40 körülire (régi intel 120-as SSD-m általánban 33 fokos volt).Köszi előre is!
[ Szerkesztve ]
-
tpeter77
addikt
sziasztok,
van egy HP 6550b laptopom, belekerült egy Goodram iridium pro 240GB SSD de lassúnak találom.
C-ről D-re történő film átmozgatásnál a sebesség 95-100MB/s volt.
Sebességtesztet csináltam, keveslem. Vajon a laptop tud ennyit, vagy valami nincs jól beállítva? -
yanna
addikt
válasz Winner_hun #26710 üzenetére
Ezekkel az eltérésekkel használat közben semmi nem érzékelhető. Esetleg Winner_hun korrekt, önzetlen fórumtárs tud különbséget tenni.
-
yanna
addikt
válasz Winner_hun #26712 üzenetére
Van az 40%? Egyébként meg egy frissen telepített rendszert, egy jól belakottal nem szabad azonosítani. Itt olvastam valahol.
-
Glaz-dozfhut
őstag
Lehet, hogy a teszt alatt valami erőforrásigényesebb alkalmazás is futott egyidejűleg. (De ne teszteld újra.) Meg a programverzió sem teljesen ugyanaz. Egy szűz rendszer csak más.
- Glaz-doz-fhut -
-
Raymond
félisten
Abbol hogy az olvasas es az iras is lejebb ment es komolyabban csak a 4k teszt azt mondanam eppen csinalt valami mas diszkintenziv dolgot is meres kozben. Vagy a rendszer vagy az SSD maga (garbage collection).
Szerk: frissithettem volna az ablakot es akkor latom elottem mar irtak
[ Szerkesztve ]
Privat velemeny - keretik nem megkovezni...
-
Emperor_
addikt
válasz Winner_hun #26710 üzenetére
Van olyan érték ami meg jobb lett.Eltérő verziók miatt van a különbség szerintem.
Xiaomi Redmi Note 4 | Topping A30, D30
-
xuldar
addikt
válasz tpeter77 #26709 üzenetére
Tipikus sata2 eredmény. Ha a D meghajtó egy winchester, akkor ott a szűk keresztmetszet. Ha a D is az ssd-n van, akkor meg önmagára másol. Ha torrentezel, tedd át a C-ről a letöltési mappát a D-re, ne legyen feleslegesen dupla írás.
Azért jó mazochistának lenni, mert ha rossz, akkor jó. De ha meg jó, akkor rossz, tehát jó.
-
lee56
őstag
válasz Emperor_ #26701 üzenetére
Na ezt például kicsit kifejtenéd hogy egy 2006-os MS driver miért is jobb mint az AMD saját drivere 2015-ből?
TRIM megy gond nélkül, és Samsung magician meg a win10 a többi beállítást is elintézte ahogy nézem elég jól, és ha elhiszed ezt nekem, akkor nem kell kép.No Comment
-
Redneck
nagyúr
Üdv!
GTA V problémám van. Zabálja a RAM-ot, mellé 12GB-ot pörgeti a lapozófájlt. Automatikusra van rakva, WIN7 64bit OS. Segítene vajon ha 16GB-ra állítanám fixen? Mármint pontosan 16384 MB lenne a maximális méret.
Play Hard GO pr0! - A bugfix, a hiba véglegesítése a programban.
-
Raymond
félisten
-
Redneck
nagyúr
válasz Raymond #26725 üzenetére
Igen tudom, dolgozom az elhárításán. A lapozófájlt mindenképp bekapcsolva kell hagynom, mert igénylik programok.
Sajnos ott kb a "vegyél még 8GB RAM-ot" tanács volt túlnyomó többségben. Hát azt biztos nem...Köszönöm a segítséget!
Play Hard GO pr0! - A bugfix, a hiba véglegesítése a programban.
-
choco01
addikt
Azt mondja az iPon hogy nem volt vissza vitt darabként kezelve, én bontottam ki először!
De már más is jelezte itt hogy adata ssd-n volt neki 400-500gb írás, szóval ez lehet gyári teszt..
Mondjuk felszedtem egy 80 gigát 2-3 óra gépezés alatt a telepítés óta..pedig csak böngésztem.. ez baj lehet?
Applikáció fejlesztés, weboldal készítés, SEO, Online marketing » https://petadev.com
-
lee56
őstag
válasz Redneck #26726 üzenetére
Esetleg vegyél windóz10-et De komolyan nekem első alkalommal kifagyott a játék (valószinüleg out of memory felkiáltással, az os-el együtt), de azóta kicsit nagyobb lett a lapozófájl, nyilván a win nem tudta valamiért akkor s ott helyben megemelni, de újraindítás után szépen ment azóta és nem lép ki, és 1.5 GB-ra hízott csak a pagefileom szintén 8GB ram mellett..
No Comment
-
Emperor_
addikt
Az MS driverrel nem szokott gond lenni, megy a TRIM. Ugyanez nem mondható el a chipset driver-ekről, különösen a korábbi verziókról.
Sebességben szokott lenni különbség, változó eredménnyel, hol az MS, hol az AMD driver javára. De e különbséget a teszt progik mutatják ki csak.
Természetesen mindenkinek szíve joga AMD drivert használni 😊, de a TRIM működését ellenőrizze!
Xiaomi Redmi Note 4 | Topping A30, D30
-
Redneck
nagyúr
-
karlkani
aktív tag
válasz Emperor_ #26733 üzenetére
Nálam pont nem jó a Microsoft vezérlője (igaz nem AMD, hanem Intel). A TRIM megy, az IDE ATA/ATAPI vezérlőknél az alaplap mind a 6 portja látszódik, a háttértárak UDMA 6, az optikai meghajtó UDMA 5 módban üzemel. Lemezmeghajtóknál minden eszköz mögött megjelenik az ATA kiegészítés.
-
MaxxDamage
félisten
válasz MaxxDamage #26604 üzenetére
Megint a régi nóta
Hogyan tudom megállapítani, hogy melyik az a "vezérlő port" amin van az SSD ?
Névre ugyanaz mind... "NVIDIA nForce Serial ATA Controller"
Egyet már cseréltem és indulásnál kékhalál, majd a rendszer azért javította, de ezt szeretném elkerülni.L
◄►"Desktop Killer" Clevo® X170SM-G "DTR" Laptop With Prema® Team BIOS►*i9-10900KF @ 5GHz (AIO Water System)*4x32GB=128GB 3200MHz CL20 RAM*RTX 3080 GDDR6 16GB vRAM MXM*4x2TB=8TB M2 SSD►-_-◄S23 Ultra 5G (12/512GB)►Technics AZ80►"Szép, a kinek esze nincs, de még szebb, a kinek van."◄►
-
varmi2
nagyúr
válasz MaxxDamage #26749 üzenetére
Leveszed a gép oldalát, megnézed, hogy melyik portba van csatlakoztatva, és az alaplap leírásában megkeresed, hogy az adott port melyik vezérlőre van kötve. Ha jól értem a problémádat.
Klaustrofóbia- Félelem a zárt helyektől, például, ha zárva van a KOCSMA!
Új hozzászólás Aktív témák
-
HARDVERAPRÓD
(rögzített hozzászólás)
Kedves Fórumozók!
Frissítettem az összefoglalót, valamint a topik neve is változott.
Remélem ezekkel a változásokkal itt több tapasztalat/eszme csere fog létrejönni, mivel kicsit szabadabb, lazább lehete ezentúl ez a topik.Mindenkinek további jó fórumozást!
Hirdetés
- Tudástár Az SSD kondíciója, tények és tévhitek
- Tudástár Windows 7/8/10 SSD-vel! Hogyan is?
- Elemzés Átfogó elemzés az SSD-k természetéről
- Milyen notebookot vegyek?
- Call of Duty: Black Ops 6
- TCL LCD és LED TV-k
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Gumi és felni topik
- Napelem - 100%-os támogatású pályázat
- Notebook hibák
- Total Commander
- Napelem
- Befutottak a LEGO Horizon Adventures első értékelései
- További aktív témák...
- 8db (DELL) Hitachi Ultrastar 7k4000 / 4TB / 7200 RPM / 64MB / 3.5" LFF / SAS2 / HUS724040ALS641
- Western Digital HDD WD3200AAJS 320GB
- WD 8TB My Book Desktop HDD USB 3.0
- Kingston SSDNow V300 2.5 240GB SATA3 SV300S37A/240G,szép állapotban 1 hónap garancia
- Seagate Firecuda 530 Heatsink 1TB - 7300/6000MB/s - Új, Garancia
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest