Hirdetés
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Android másképp: Lineage OS és társai
- A gyerekem "tartalmat gyárt". Mit tegyek?
- Szólánc.
- A legolcsóbb gamer laptop RTX 4060-al.
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Milyen mosógépet vegyek?
- "A homoszexualitás természetellenes" 😠
- Asszociációs játék. :)
- Digitális Állampolgárság Program
Aktív témák
-
Barcsik
aktív tag
Sziasztok!
A segítségét szeretném kérni a mélyen tisztelt tapasztalt hozzáértőknek.
SSD-t szeretnék venni egy Asus netbookba (1.6 Ghz CPU, 2 GB RAM) és Windows XP Pro SP 3 a használni kívánt rendszer. Kérdésem ezzel kapcsolatban, hogy melyik tipust és milyen vezérlővel érdemes választani? Kapacitásra 60 GB elég rendszer alá nekem. Várom a tippeket és ötleteket! További jó fórumozást kívánok mindenkinek!
[ Szerkesztve ]
-
Barcsik
aktív tag
válasz h1ght3chzor #32480 üzenetére
Igen, SATA2 az van tudtommal. Köszi neked az ajánlatot!
-
Barcsik
aktív tag
válasz Fire/SOUL/CD #32483 üzenetére
1. Igen
2. 9 mm magas adattárolónak van hely kialakítva.
3. Csak IDE módban tudja az alaplap az adattárolókat kezelni, AHCI-re váltás nincs benne. -
Barcsik
aktív tag
válasz Fire/SOUL/CD #32485 üzenetére
Utána nézek és köszönöm az infókat! A Kingston V100-ra én is gondoltam, de jobbnak láttam, ha tapasztalt felhasználók véleményét is kikérem, hogy a legjobb megoldást választhassam.
-
Barcsik
aktív tag
A pontos tipusa agépnek Asus Eee PC 1000H. 2008. októberében vásároltam. Akkor ez volt a legújabb ilyen masina az Asus kínálatában.
-
Barcsik
aktív tag
válasz Fire/SOUL/CD #32497 üzenetére
Így van, Windows 7 is támogatott. Már használtam a 7-essel. A bib az, hogy a proci gyenge a Win 7-hez és XP-hez képest elég lassú vele a gép, így vissza tértem XP-re. Windows 7 alatt sem lehet BIOS-ban AHCI-ra állítani sajnos. A legújabb BIOS van, legalábbis amit az Asus Support oldaláról le lehetett tölteni. Az alaplap nem támogatja az enyémben az AHCI módot. Van hozzá moddolt BIOS, amiben be lehet ugyan kapcsolni, de nem tudom, hogy van-e valami értelme.
-
Barcsik
aktív tag
válasz Silentfrog #32498 üzenetére
Szomorúan hallom, hogy nem volt megnyerő a dolog. Vagy talán valami gond lehetett valamivel, azért nem volt megfelelő az elvárásoknak a sebesség.
-
Barcsik
aktív tag
Egy kis érdekesség. A netbook gyári 3 éves Seagate Momentusa ennyit tud most.
-----------------------------------------------------------------------
CrystalDiskMark 3.0.1 (C) 2007-2010 hiyohiyo
Crystal Dew World : http://crystalmark.info/
-----------------------------------------------------------------------
* MB/s = 1,000,000 byte/s [SATA/300 = 300,000,000 byte/s]Sequential Read : 44.805 MB/s
Sequential Write : 44.543 MB/s
Random Read 512KB : 23.213 MB/s
Random Write 512KB : 23.697 MB/s
Random Read 4KB (QD=1) : 0.423 MB/s [ 103.3 IOPS]
Random Write 4KB (QD=1) : 0.654 MB/s [ 159.6 IOPS]
Random Read 4KB (QD=32) : 0.513 MB/s [ 125.3 IOPS]
Random Write 4KB (QD=32) : 0.610 MB/s [ 149.0 IOPS]Test : 1000 MB [C: 26.2% (8.8/33.5 GB)] (x5)
Date : 2012/01/28 12:46:34
OS : Windows XP Professional Szervizcsomag 3 [5.1 Build 2600] (x86) -
Barcsik
aktív tag
válasz Fire/SOUL/CD #32503 üzenetére
A moddolt BIOS-ról osztom a véleményed. Azt még nem tudtam meg pontosan,hogy miért jobb AHCI-t használni, ha van rá lehetőség. Milyen érvek vannak mellette?
-
Barcsik
aktív tag
válasz Silentfrog #32510 üzenetére
Akkor lehetett az a gond nálad, hogy régebbi volt a BIOS és ezért nem tudta megfelelően kezelni az SSD-t.
-
Barcsik
aktív tag
Lehetne szűkíteni a kört? A 4 tipus közül melyiket lehetne ajánlan az én gépenbe a leginkább? Az árát figyelmen kívül hagyva, 64 GB-os méretben?
-
Barcsik
aktív tag
Sziasztok SSD használók!
Kérdéssel fordulok hozzátok, mivel e téren láma vagyok. Szóval...Egy Kingston SSDNow V100 64GB, vagy V+100 notebook kit vétele a vágy tárgya. A gép egy netbook, amibe kerülne. XP-t használok és az SSD-n is az futna. A kérdésem, hogy a mellékelt szoftverrel történő át mountolása a rendszernek az SSD-re szükséges-e a partíciók alignálása, vagy ezt a program automatikusan megteszi? Vagy inkább én csináljam az eltolást és recovery lemezről tegyem az SSD-re a gyári XP-t? A válaszokat előre is köszönöm!
-
Barcsik
aktív tag
Sziasztok!
SSD vásárlás előtt állok, ezért fordulok a fórumhoz. XP-s gépbe kell SSD. Sajnos reális áron csak OCZ Petrolt találtam 64 GB-os méretben. A méret oké is, de nem sok infót találtam a neten, hogy mennyire is érdemes beruházni az OCZ Pertolba. A-DATA s596 is jó lenne, de alig van 30k alatt az ára. Kingston SSDNow V+100-at meg sehol nem találtam eddig. Válaszaitok előre is köszönöm!
-
Barcsik
aktív tag
válasz Core2duo6600 #38860 üzenetére
Vista is szóba jött már, de sajnos abban sincs TRIM. Legaláb is én így tudom. A gépemhez nincs Win7 driver. Ezért maradtam XP-nél. Az XP-s driverek meg még jók Vistához.
-
Barcsik
aktív tag
Sziasztok!
Végre sikerült beszereznem egy SSD-t. OCZ Agility 3. Egy Asus Eee PC 1000H-ba vettem. (Intel Atom 1900 Mhz CPU, 2 GB RAM, SATA1-es alaplap) Bár pontosan nem tudom, hogy tényleg csak SATA1-es, de a mérések ezt támasztják alá. Ha a mért adatok dupláját illetve háromszorosát vesszük, akkor már meg is közelítettük a gyári értékeket. Szóval elégedett vagyok és gyengébb gépekbe is erősen ajánlott egy SSD beszerzése, ha gyorsulást szeretnénk. Windows 7 Professional 15 perc alatt települt. (Első bekapcsolástól számítva a bejelentkezésig.) Nem állítottam semmit. Intel chipset fent van. A mért értékek megegyeznek: Intel vs. Windows driver. Esetleg, ha van ozzászólni valótok, vagy tippetek, szívesen elolvasom.
-
Barcsik
aktív tag
válasz Silentfrog #44899 üzenetére
HDD után jelentős a gyorsulás. Ezzel már maximálisan ki van használva a gép képessége. Nem is volt drága és később gép csere lesz így megérte a befektetést.
-
Barcsik
aktív tag
válasz potyi23 #44966 üzenetére
OCZ Tool: [link]
Ez kiírja a Firmware verziót és frissíteni is lehet vele, de csak akkor, ha nem az SSD-ről van bootolva a gép, amit elindítod a programot.
Linux-based Tool: [link]
Én utóbbival frissítettem. Ez egy live cd. A zip-ben lévő img fájlt írd ki lemezre és arról bootolj be. Sok egyéb mellett a Firmware-t lehet vele frissíteni és nem kell kiszedni az SSD-t a gépből.
-
Barcsik
aktív tag
válasz Palika71 #44969 üzenetére
SSD jó ötlet, viszont azzal csak a fájlokra vonatkozó műveletek lesznek gyorsabbak. (Írás, olvasás, elérési idő) Szerintem nézd át a gépet, nem vírusos-e! Valami hajtja a CPU-t nagyon, ezért lehet lassú netezés közben. A legegyszerűbb, ha a gyári recovery lemezről újra rakod a rendszert, ha van lemez a géphez. Ha nincs, telepítsd újra Windowst!
-
Barcsik
aktív tag
válasz czanga #45389 üzenetére
Nekem egy netbookban van. FW-t frissítettem még telepítésnél. Windows driver van csak fent. Intel chiset-et nem tettem fel hozzá. Nincs semmi fagyás és hasonlók. Hibernálni nem szoktam a gépet, néha készenlétibe teszem, de ritkán. ( Asus Eee PC 1000H, Atom CPU 1900 Mhz, 2 GB RAM társaságában.) A leírásban szereplő dolgokat nem állítottam be. Minde Temp fájl és egyebek az SSD-n vannak. Egyedül az írási gyorsítótárhoz tartozó puffer ürítését tiltottam le. AHCI nincs, így IDE módban használom.
-
Barcsik
aktív tag
válasz Fire/SOUL/CD #47108 üzenetére
2.25 a firmware rajta. Windows 7 alap drivere van fent IDE módban.
Akkor ezek szerint nem kell aggódnom. Köszönöm nektek a válaszokat!!
Aktív témák
Hirdetés
- Bugok, problémák a PROHARDVER lapcsaládon
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Milyen nyomtatót vegyek?
- Ukrajnai háború
- Vezeték nélküli fülhallgatók
- Mass Effect sorozat készül az Amazonra
- Óra topik
- Milyen monitort vegyek?
- Kínai és egyéb olcsó órák topikja
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- További aktív témák...
- SAMSUNG 2TB 990 PRO M.2 NVME PCI-E 4.0 x4 - Új - 7450-6900 MBs - Eladó!
- Bontatlan! Seagate 14TB SATA 7200RPM HDD!
- Új bontatlan Sandisk Ultra 3d SSD 4TB és Samsung 2.5 870 Evo 500GB SATA3 + Sandisk Extreme Portable
- Crucial P3 Plus 2TB M.2 NVME PCI-E 4.0 x4 - Új - Eladó! 39.000.-
- 1 TB 2230 M.2 PCI-E NVME SSD BAZÁR - Samsung, SK Hynix, Kioxia, WD - STEAM DECK
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest