Hirdetés
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Mr Dini: Mindent a StreamSharkról!
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Dr. Mózes: Lakberendezési tanácskérés
- eldiablo: 30 év után szakítottunk, de azért még beszélünk...
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- GoodSpeed: Te hány éves vagy?
Aktív témák
-
Bodor
veterán
válasz
CsendesMark
üzenetére
Én úgy értem, hogy ha RAID tömb-ben vannak az ssd-k akkor nem működik a trim.
És ha jól tudom, itt mindenki hasonlót olvasott...
Fless cikkéböl idézve:
Egyáltalán nem biztos, hogy a TRIM működik. Két probléma van. Az egyik az AMD AHCI-drivere: ez még mindig nem támogatja a TRIM-et (az 1.2.0.164-es verzió biztosan nem). A második a RAID tömbökbe rendezett SSD-k: ezek sem támogatják a TRIM-et. Az elsőre van megoldás, a másodikra egyelőre nincs. A Windows 7 saját maga által felkínált és feltelepített AHCI-drivere támogatja a TRIM-et és így használható AMD lapkakészletes gépeken is. Az Intel nemrégiben adta ki az első olyan driverét (Rapid Storage Driver 9.6), ami szintén támogatja a TRIM-et (akár RAID-módban is), de csak az egyedülálló, tehát nem RAID-kötet részeként használt SSD-ken. Az RST 9.6 előtti verziói nem támogatják a TRIM-et!
Aktív témák
Hirdetés
- í kilenc! AKCIÓS PRECÍZIÓS KÉSZÜLÉK! 7670 i9-12950HX 64GB RAM 1TB SSD Nvidia RTX A3000 12GB 1 év gar
- ThinkPad T14s Gen 2 i5-1135G7 16GB 512GB FHD 1 év garancia
- Új HP Omen 16 FHD+ 144Hz Ryzen9 8940HX 16mag 32GB 1TB SSD Nvidia RTX 5070 8GB GDDR7 Win11 Garancia
- ÚJ BONTATLAN Apple Macbook Air 15,3 M4 10C CPU/10C GPU/16GB/256GB - Égkék - HUN - mc7a4mg/a 3 év gar
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 4500 16/32/64GB RAM RTX 3050 6GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest