Hirdetés
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Toomy: FOXPOST: régen jó volt, de már jobban jársz, ha elfelejted
- MasterDeeJay: i7 4980HQ asztali gépben (vs i7 4770)
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- ldave: New Game Blitz - 2025
Aktív témák
-
Tommer
tag
válasz
KaiotEch
üzenetére
Üdv! Elvileg van rá mód, legalább is én úgy látom.
Kíváncsi is vagyok Fire/SOUL/CD kolléga Samsung 470 SSD -je mit ad vissza, mármint a ráírt adatmennyiség a következő leírás alapján mennyi lehet.Az xtremesystems oldalán utánanézve két érdekes hozzászólást találtam. Az egyik, a 23. oldal 06-28-2011 11:28 AM -időben történt bejegyzés. Az oldal alján van. Ott van egy kép egy úgynevezett GSmartControl nevezetű programról. Ez a program úgy néz ki tudja olvasni a Samsung 470 SSD -nél a Wear Leveling Count (Chip) attribútumot. 177 -es ID jellel jelöli. Itt a link
A következő bejegyzés a 35. oldalon 07-11-2011 05:35 PM -időben történt bejegyzés. Ez is az oldal alján található. Ott azt írják, hogy 110.000 TiB, 309 hours, sa177: 1/1/9123.
Azaz a Samsung 470 (64GB -os) SSD -re 110.000 TiB adatot írtak. Mellékelve van egy CrystalDiskInfo kép is, amin elég sok Vendor Specific és Unknown nevezetű attribútum van. Van egy EB - Vendor Specific sor is aminek az értéke 2.És itt jön a lényeg. Én úgy látom, hogy a CrystalDiskInfo által jelölt EB - Vendor Specific sorban lévő érték a Samsung 470 SSD esetében a Wear Leveling Count. Mert ha a formázott kapacitást megszorzom ezzel az értékkel akkor a 64GB formázott kapacítása 59,6GB a Wear Leveling Count = 2 így a felírt adatmennyiség egyenlő 59x2=118GB. Szóval ennyi lenne - viszonylag ponrosan - a felírt adatmennyiség.
Vagyis úgy látom van kettő lehetőség is, hogy a Samsung 470 SSD esetében viszonylag pontosan meghatározzuk a felírt adatmennyiséget.
1. lehetőség az, hogy az un. GSmartControl programmal szépen kilistázzuk, hogy mennyi a [L]Wear Leveling Count értéke, ezt beszorozzuk az SSD formázott kapacitásával és megvan a felírt adatmennyiség.
Itt a program 32 bites windows -os verziója. Én kipróbáltam, a Samsung 830 SSD (128GB) -nál teljesen jól működik. GSmartControl
Az oldal közepén található a windows -os verzió.2. lehetőség a CrystalDiskInfo esetében a [L]EB - Vendor Specific sor értéke, mert ez lesz a Wear Leveling Count. Szóval ezt beszorozzuk az SSD formázott kapacitásával és megvan a felírt adatmennyiség.
(Remélem jól következtettem ki, és nem írtam totál marhaságot. Nekem a GSmartControl program a 177 -es ID vel jelölt Wear Leveling Count értékét 77 -re írja ki egy Samsung 128GB -os SSD -re, amit én 96GB -ra formáztam. Igen viszonylag nagy lett a "tartalék terület", de én akartam így. Na szóval nálam a HD Sentinel a felírt adatmennyisége 6,87TB -ot ír, ami átszámolva 7034GB.
Ha visszaszámolom, ez elméletem alapján akkor, a Wear Leveling Count = 77 ezt beszorzom a 96GB -al, megkapom a 77x96=7392GB. Igaz van itt pár 100MB különbség, de most nem váltogatok a byte -ok között. Szóval ez viszonylag elég pontos. A semmihez képest, szerintem elég jó.)
Aktív témák
- új HP HyperX Cloud III S headset gamer Fejhallgató
- Beszámítás! Acer Nitro 5 AN515-58-75F8 Gamer notebook - i7 12700H 16GB DDR4 512GB SSD RTX 3060 6GB
- Azonnali készpénzes nVidia RTX 4000 sorozat videokártya felvásárlás személyesen / csomagküldéssel
- Dell Latitude 3310 13,3", Gold 5405U, 8GB RAM, SSD, jó akku, számla, 6 hó gar
- BESZÁMÍTÁS! LENOVO ThinkPad P15 Gen2 - i7 11800H 32GB DDR4 1TB SSD Quadro A2000 4GB WIN11
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest