Hirdetés
- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- Krumple: [Xpenology] DSM 7.3 telepítése proxmox 9 alatt - GUIval
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Kalandor: „Ha engedtem volna a lelkiismeretemnek, az üzlet kevésbé lett volna jövedelmező”
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
Aktív témák
-
-
-
-
drakkar11
tag
válasz
Overlocker
üzenetére
Ma csak csatlakoztatam a géphez, holnap föltelepitem az oprendszert!
Majd újra tesztelem.
KÖSZI Overlocker

ÜDV
-
Ottoka
őstag
válasz
Overlocker
üzenetére

Egyébként Ti defragoltok? Mert tudom azt írják nem kell, nem szabad.
-
-
Ottoka
őstag
válasz
Overlocker
üzenetére
Asszem értem mit szeretnél.

De ha átállítod sata módba, látni fogja az ssd-ket külön - külön, de ha azokon volt a rendszer akkor nem indul. Ha más sata winyón volt a rendszer akkor elindul az op., de az ssd-ket nem fogod látni, csak a felügyeleti eszközök, számítógép kezelésben, a lemezkezelésben megjelennek, de ismeretlen raw partició lesz rajtuk, és tesztelni sem tudod őket, csak ha ntfs particiót teszel rájuk és leformázod őket, akkor viszont ugrik róluk minden.
Ha azt akarod, hogy átmenetileg lehúzod a két ssd-t, és helyükre dugsz valamit, akkor miután visszadugtad a két ssd-t és vissza állitod raid-be a bios-t, akkor újra látni fogja őket raid0 tömb-ben.
huh, remélem érthető, és tudtam segíteni
-
-
-
drakkar11
tag
Küldök tesztet csak fura hogy nem ismeri fel a HDtune

-
-
-
deicide
veterán
válasz
Overlocker
üzenetére
kikapcsolom és semmi mást nem állitok és ilyen lesz a hdtach: [link]
-
Ok, nembaj.
Igen, akkor valószinüleg az téveszti meg a crystal-t.mod: Kérdésem feléd és deicide felé!
Mivel nemrég kerültem a Raid világába..az lenne a kérdésem:ha megvan a Raid0 tömböm, két fix sata porton, és úgy döntök hogy tesztelni szeretnék raid nélkül, akkor ha átállitom a biosban vissza a sata mode-t, majd teszt után visszaállitom a raid mode-t és bekötöm a megfelelő sata portokba az SSD-ket, ahogy volt, akkor fog működni tovább a rendszerem??
Remélem érthető

-
Ottoka
őstag
válasz
Overlocker
üzenetére
Nem, 1db-ot nem néztem, nem volt kedvem. A samsungokkal anno néztem, nagyon közel volt a 4x-es gyorsuláshoz, amikor már 4 volt.
Az crystaldiskmark tesztjét megtéveszti szerintem a raid vezérlő cache.
-
-
deicide
veterán
válasz
Overlocker
üzenetére
Keresgéltem, de nem találom az okát. Ha kikapcsolom a write cache-t akkor normálisabb értéket ad, de akkor az egész SSD tömb is lassabb, amit nem értek, mert ezek read tesztek, mi köze az egészhez a write cache-nek?
-
-
drakkar11
tag
válasz
Overlocker
üzenetére
Rendben egy kis türelmet!

-
-
deicide
veterán
válasz
Overlocker
üzenetére
És nektek is ilyen kiugró a HD-Tahó burst speed eredmény?
-
drakkar11
tag
válasz
Overlocker
üzenetére
Bocsi hogyha nem reagálok azonnal!
Küldöm a hdd tipusát
DC WD6401AALS-00L3B2 (WD-WMASY3324319)
Hidd el engem is meglepett az SSD és HDD közötti külöbség, a HDD javára!
-
-
-
Ottoka
őstag
Nos beüzemelve a 4db patriot warp ssd. Gyári adatok szerint 170Mb read, 140Mb write.
Jobban mennek mint a samsungok, az biztos. Everestben azok nem mentek 440Mb fölé olvasásban.crystaldiskmark:
[link]everest:
[link]hdtach:
[link]Driverek fönt, programok nagy része fönt, lassulást nem vettem észre, rögtön szűz vista - everest ugyanúgy 550-570Mb körül olvasott.
Lag nincs kop-kop-kop

-
deicide
veterán
A teszteknél a write cache be van nálatok kapcsolva?
-
-
freeapro
senior tag
válasz
Overlocker
üzenetére
mit nezzek meg?
-
-
-
drakkar11
tag
válasz
Overlocker
üzenetére
-
válasz
drakkar11
üzenetére
áh, nem kényszeritek én senkit, félreértés ne essék!

Köszönjük a tesztet!
Sajnos a specifikációtól elmarad, de még igy is jó vétel volt!Ajánlom figyelmedbe az első hozzászólást, melyben megtudhatod a szükséges beállitások nagy részét az SSD-k optimális működéséhez! (defrag-off, indexing - off stb)
-
drakkar11
tag
válasz
Overlocker
üzenetére
-
-
-
drakkar11
tag
válasz
Overlocker
üzenetére
Rendben nemsoká jelentkezek!
-
Ottoka
őstag
Nah rakom be a patriot ssd-ket, aztán megy fel a rendszer

-
-
drakkar11
tag
válasz
Overlocker
üzenetére
-
válasz
drakkar11
üzenetére
Egy tesztet találtam: Transcend 64GB SLC SATA
Annyira nemrossz, bár az irási sebesség elég halovány a specifikációhoz képest.
-
-
drakkar11
tag
válasz
Overlocker
üzenetére
Kösz sz infot.
Csak fúrcsának tünik a dolog, külföldön 450-550euro ill 550-650dollár!Ha megvenném küldök tesztet.
ÜDV

-
-
drakkar11
tag
Sziasztok!
Mennyit érdemes most egy ilyenért adni?
Nekem 30.000-ért adnák.
SSD Transcend 64Gb 2,5' SATA SLC Olvasás170NB/s irás140MB/s
ÜDV
-
Egy gyors teszt, múlthétről..
Tesztkörnyezet:
2 x 32GB SP MLC RAID 0, 4k stripe, ICH10R, WIN7
Crystaldiskmark legjobb eredmény: 313,8MB (read)/ 176,4MB (write)
És mindemellett ez a legjobb,amely választ kaptam e-mail-ben a termékre vonatkozóan!:
"..mi tartjuk az élettartam garanciát.."

-
-
.mf
veterán
Kb fél-háromnegyed év alatt, kb 10 eszközben legalább 5 (talán 8-10 is) cf kártya halt meg... valószínűleg az okozta a halálukat, hogy eleinte még teljes oprendszer: sima debian volt rajtuk, ami "sokat" írt. Azóta egy írásokban minimálisra hangolt openwrt van rajtuk, és nem volt (még) gond, bár a kártyák is rendesebb SLC-s kingstonokra lettek lecserélve.
mindegy, leírtam, hátha valakinek még hasznos lesz. -
.mf
veterán
válasz
fsb1000
üzenetére
Megkérdeztem néhány munkatársam, akik beágyazott rendszerben használtak CF-kártyát mint rendszerlemezt, és ez feltette az i-re a pontot: azt mondják, hogy egy debian mellett az olcsóbb kártyákat sorra dobálták ki... A jobb minőségű SLC kártyák már tovább bírták, de ez akkor sem valami bíztató.
Na már csak abban reménykedek, hogy az ebayen el tudok csípni valami nem túl elrugaszkodott árú mikroATA SSD-t... -
Bodor
veterán
-
-
janos666
nagyúr
Nálam se lagolt még be soha amit tőle vettem. Bár nekem ugyan csak 1 van belőle, de nálam is a RAID BIOS kezeli, mert van mellette az ICH9 vezérlőn egy korongos winyós RAID tömb, és így RAID módban kell tolni a vezérlőt. De kipróbáltam, és tesztek szerint ugyan olyan, mintha legacy módban futna. (letiltottam a RIAD-ot egy teszt erejéig).
-
Bodor
veterán
Nagy nehezen felszenvedtem az xp-t 4k stripeval és 16k clusterral, egyelőre hasít, csak sok még a telepíteni való... laggolás még nincs .
-
(ex)Cat
senior tag
hi
Van valami újabb tapasztalat laggolás terén? Engem egyelőre csak ez tart vissza a vásárlástól, mert tudom, hogy a hajam tépném, ha akadozna a rendszer - mégha amúgy gyorsabb is.
-
Bodor
veterán
válasz
deicide
üzenetére
Köszi a segítséget!
Az a gondom, hogy ha bontanom kell a tömböt, és újat létrehozni az új stripe méret miatt, ( pláne újraformázni 4k-s cluster helyett 32k-val) akkor szerintem nem fogom tudni visszaghostolni a rendszert működőképesre. Én acronis-t használok, eddig bevált,többször mentettem már vele és ghostoltam vissza rendszerpartíciót is, akár másik merevlemezre, de ezeket szerintem az sem fogja bírni... Mindenesetre most már én is egy kisebb partíciót hozok létre az xp-nek... -
Bodor
veterán
Hát sajnos nekem laggol a rendszer, szóval formázás és 8k cluster. Remélem sikerül ghostolni a rendszert. Van valakinek tapasztalata abban hogy máshogy kéne csinálni, mint rendes merevlemez esetén??
A másik kérdés hogy összefüg-e a stripe mérete a clusterrel? Szerintetek mehet a 4k stripe 8 K clusterrel, vagy vagy a stipe-nak nagyobbnak kell lennie, mint a clusternek??
Köszi ha tudtok segíteni.... -
Ottoka
őstag
válasz
Overlocker
üzenetére
Miért neked laggol az ssd-d?
-
-
-
Ottoka
őstag
-
-
Bodor
veterán
Emlékszem már, tényleg ott lehet... és miért kérdezted?
Van ssd-nél fontossága a dolognak? Arra még válaszolhatnál, hogy Te mit értesz "laggolás" -nak...
kösziKicsit utánanéztem: G.skill fórum admin-ja ( http://www.gskill.us/forum/showthread.php?t=470) bár ott Vista 64ről van szó, azt ajánlja hogy 4k NTFS, ahogy nekem is van alapból....
-
Bodor
veterán
Cluster méretet nem állítottam ,nem is tudom hol kell, tehát default, ha Te tudod az mennyi, akkor annyi

Laggolás alatt mit értesz? Ha jól értettem az az, amikor csak áll a rendszer, vagyis fagy 1-2-3 mp-ig, aztán megy tovább minden, mintha mi sem történt volna?
Ha ezt , akkor igen tapasztaltam, de csak addig, amíg fent volt a PS 10. Mióta leszedtem pikk-pakk minden... Vagy a PS telepítés volt hibás, vagy az ssd- nem szereti a ps nagy fájlait , nem tudom... Uazt nem mertem még egyszer feltenni azóta... -
Bodor
veterán
És egy hasznos program...
SSD Tweak Utility: http://www.ocztechnologyforum.com/forum/showthread.php?t=49779
Aktív témák
- Gamer PC-Számítógép! Csere-Beszámítás! R5 3600 / RTX 2060 6GB / 16GB DDR4 / 480GB SSD
- Logitech G920 Kormány szett 6 hónap Garancia Beszámítás Házhozszállítás
- HIBÁTLAN iPhone 13 mini 128GB Pink -1 ÉV GARANCIA -Kártyafüggetlen, MS3844
- iPhone 15 Pro Max 256GB Black Titanium -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, 100 % Akksi, MS4047
- Dell Precision 3571 4G LTE i7-12700H 32GB 1000GB FHD RTX A1000 4GB 1 év teljeskörű garancia
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest