Aktív témák

• Den

veterán

válasz guest #296 üzenetére

Egyébként ha már a kommunista propagandánál tartunk. Érdemes lenne utána nézned hogy valójában mi is volt a kommunista (bolsevik) propaganda, valamint mik voltak az eszközei, majd érdemes lenne a frissen szerzett ismereteidet összehasonlítani a fidesz utóbbi 2 hétben folytatott kampányával, tömegmegmozdulásaival.

• Tuib

aktív tag

Igen, biztos igazad van, már a 30-as években erőteljes kommunista propaganda alatt éltünk, a 40-es évek elejéről már nem is beszélek! Azok a fránya kommunista nyilasok :)) Hehe :DD

Tuib

• Egon

nagyúr

Guest: mondd te miről beszélsz??? 80 éves kommunista propaganda??? Nagyon kíváncsi lennék, hogy hány éves vagy... Úgy írsz mindha min. 90-100 éves lennél, és végigélted volna az ''átkos'' legrosszabb éveit. Ha valóban így van, akkor nyilván megromlott egészségi állapotod miatt úgy 30-40 éve nem mentél ki az utcára, nem néztél körül szűkebb-tágabb hazádban (esetleg külföldre szakadt hazánkfia vagy, akinek f*ngja sincs arról hogy mi is történik valójában Mo-on).
    De tartok tőle, hogy tizenéves kis ***** vagy, akinek valaki (család, barát, média) ''beadta'' ezt a sok baromságot, amivel rontod itt a topic színvonalát. És még valami: ha már beledumálsz, legalább írd alá (ha már regisztrálni lusta vagy)!!!

• guest

veterán

ami látszik rajtatok az csupán az milyen jól működik a 80 éves kommunista propaganda
    (költségtérítésesnek azt vették fel egyébként aki KÜLÖMBEN NEM FÉRT VOLNA BE, és ő is kérhet diakhitelt, ha jól tanulsz, átvesznek állami finanszírozottra!)

• Den

veterán

válasz Egon #294 üzenetére

Ja, csak az még más idő volt. A régi rendszerben az emberek megtanultak olvasni a sorok között, és ez még élt bennük négy évvel a rendszerváltás után. Nem vettek mindent, készpénznek amit atv-ben láttak. Azóta fölnőtt egy új korosztály aki már nem képes erre, többek közt a kereskedelmi médiák amerikai típusu, agymosó, elhülyítő tevékenysége miatt. És van még egy réteg akiben irracionális gyűlölet szunnyad bizonyos fétisek iránt, ami csak arra vár(t), hogy valaki fölkorbácsolja.

• Egon

nagyúr

válasz Den #293 üzenetére

Ettől tartok én is... De nem hiszem hogy a célt amiért leadják, eléri... A 8 évvel ezelőtti kampány legfőbb tanulsága az volt, hogy a mocskolódás visszatetsző a választópolgárok szemében, és mint ilyen visszafelé sül el...

• Den

veterán

válasz Egon #292 üzenetére

Teríts újságpapírt a tv elé, mert ömleni fog a mocsok.

• Egon

nagyúr

válasz Den #290 üzenetére

Den: köszi a felhomályosítást, megnyugodtam. Tudod próbálom ''pártatlanul'' szemlélni a dolgokat (bár mint az eddigiekből már kiderült, nem igazán sikerül...:D), meghallgatni a ''másik oldal'' érveit is - már ha vannak... Be kell valljam egy pillanatra sikerült a kollegának elbizonytalanítania - de így minden a helyére került... Mindegy, mostantól én bevezetem a ''személyes aktív és passzív kampánycsend'' fogalmát - a választások végéig nem olvasok és nem írok semmit sem a belpolitikával kapcsolatban...:D
    Kivételt képez a ma esti dokumentum(?)film: kíváncsi vagyok, hogy a ''pártatlan, a köz szolgálatát kizárólagosan szem előtt tartó'' kitűnő királyi TV-ben mit vetítenek a ''legfőbb közellenségről''...:D

• McJames

senior tag

válasz guest #289 üzenetére

#286 guest:
    Ha már szóba kerültem.

Azt hiszem lesz még mit (meg)értened... én is így voltam/vagyok vele anno/most is... valaki írta valahol, de ismétlem: nem a jóra szavazhatok sajnos, csak a kisebb/kevesebb rosszra... :(

Azt azért hozzátenném, hogy az utóbbi évek tagadhatatlan gazdasági fejlődését, financiális lehetőségeit egy korábbi radikális gazdaságpolitika alapozta meg, tetszik vagy sem. Ezt lehet utálni, kommentálni is, de létét és az eredményét elvitatni azt nem.
    És még valami, ami meghatározó számomra: rettenetesen tartok a fanatizmustól, attól aki ezt tudatosan szítja, felhasználja, és attól is, aki van olyan szerencsétlen, hogy ezen nem lát át és a tömeg lélektelen, gondolkodásra, megértésre és ezek alapján egyéni cselekvésre képtelen tagjává válik.

• Den

veterán

válasz Egon #287 üzenetére

Igen ez a tipikus trükk amikor egy dokumentumot tudatosan félremagyaráznak.
    Az a dokumentum egy belső utasítás volt ami arra hívta fel a dolgozók figyelmét hogy az eddigi szabály ami szerint a kedvezményes hitelt folyósították, nem érvényes.
    Erre azért volt szükség mert eddig a kedvezményes hitel úgy nézett ki hogy 4,5% kamat + 1.5 % kezelésí költség. Azonban, részben informatikai okok miatt, az otp-nél egységesítették a kezelési költség mértékét, ami ezentúl egységesen 2% lesz.
    Ezért készíteni kellett egy új belső szabályzatot amiben a módosított értékek szerepelnek. Mielőtt bárki felhördülne hogy milyen szemétség ez a fél % emelés, ne tegye, mert ugyan ennyivel csökkentették a kamat mértékét.
    Az új szabályzat érvénybelépésekor kiadtak egy körlevelet, amiben felhívták a dolgozók figyelmét hogy a régi szabályzat érvénytelen.
    Na ez lett kiforgatva úgy hogy az otp felfüggeszti a lakáshiteleket.
    Egyébbként egy hírről onnan lehet tudni hogy nem igaz, hogy megjelenik a magyar nemzetben.

• guest

veterán

Fizetés: ne hidd, hogy a Fidesz kormányzat nem lett megfizetve, gyakorlatilag minden politikus meg van. Indulj a képviselőválasztáson, ha zavar.
    NINCS OLYAN VASTAG BŐRÖM

Egyetem: ha visszaolvasol, látsz egy két beírást a diákhitelről. Olvasd végig a topicot. Pillanatnyilag fröcsög belőled a saját véleményednek hitt, de a média által elhitetett megalapozatlan hülyeség. 94-98-ig ugye kongtak az egyetemek, főiskolák? Nincs szó a tandíj bevezetéséről, nincs szó a diákhitel eltörléséről. Olvass és okulj.
    EMLÉKEZZ!!! ÉN OTT VOLTAM.

Gázszámla: légyszíves linkeld be az MSZP oldalain belülről a ''40%-al emeljük a gázárakat'' tételt. Én nem találom. Arról van szó, hogy egy jóléti állam kialakításán törkszünk, ahol nem az állam ''támogatja'' az árakat, ergo emelkednek, de a jövedelemmel arányosan, hogy ne legyen plusz teher kifizetni. Mert az a kommunizmusban van, tudod?
    HORN GYULA NYILATKOZATA A TV-ben!!!
    Annyit nem emelkedtek a fizetések összesen mint a Fidesz ideje alatt.

Lakáskölcsön: megintcsak nem olvastál vissza. Olvasd el McJames hozzászólását ezzel kapcsolatban. A lakáskölcsönök kiadásával kapcsolatban az OTP saját hatáskörben döntött úgy, hogy a választások lezajlásáig nem ad ki. Az MSZP pedig annyit mondott, hogy azokra is ki szeretné terjeszteni, akik nem tudnak esetleg 50-100e forintot törleszteni havonta (mutassak pár ilyen embert?). Azoknak, akik eleve nagyon nehezen jutnának lakáshoz.
    MOST VAN AZELŐTT NEM VOLT!

Add el az autódat nyugodtan, a benzint ugyanaz szállítja, mint gázt.
    iGEN ÉS AZ OROSZOK MONJÁK MEG MENNYIÉRT

ayért hoztam ezeket a példáket mert erről Te is hallottál, de ugy laátszik az MSZP propagandája nálad jól működött. gratulálok

Bizonyíték kell, nem ígéret! (Old Spice)

• WiLDoR

tag

Hát mit mondjak, én szvsz remélem, hogy ezt a kormányt le fogják váltani.
    Nekem ugyanis még semmi jót sem tett, s az igéretet, amit felém tett sem váltotta be, ui.:
    -Félévenként 130.000 HUF a tandíjam s megmondom, alig bírom összespórolni... ennyit arról, hogy ingyenes az oktatás. Most éppen nem tandíjnak, hanem költségtérítésnek nevezik...no comment...

-Katonának is kellett lennem, pedig 4 évvel ezelött igéretet tettek arra, hogy eltörlik a sorkatonai szolgálatot... ennyit erről... no comment...

-Továbbá, lopnak, csalnak sikkasztanak, ahol tudnak... Ki hiszi el, hogy 20 milliárdba kerül egy Aug. 20-ai tüzijáték (ezt az összeget inkább az egészségügynek kellene adni gyógyszerekre és nem eldurrogtatni a levegőbe; aki szép látványba akar belefeledkezni, az inkább nézze meg újból-és-újból jól a barátnőjét/barátját és rájön, hogy Ő sokkal szebb látvány bármilyen tüzijátéknál - de ez az én privát véleményem), és 400 milliárdba 20 km-nyi autópálya???

Úgyhogy ezzel el is mondtam mindent erről a kormányról... és akkor még ezek fikázzák az MSZP-t, hogy lopnak??? NA NE MÁÁÁÁR!!!

Fidesz suxx!

• Egon

nagyúr

válasz Den #286 üzenetére

Den: állítólag a Magyar Nemzetben lehoztak egy másolatot egy belső OTP-s utasításról, ami a lakáshitelek folyósításának felfüggesztéséről szólt. Ezt az utasítást később egy másik utasítással visszavonták. Nem tudom mi az igazság, nem olvasok se Magyar Nemzetet, se Népszabadságot (csak prohardvert...:D). Ezt az ''infót'' is csak egy fideszpárti kollégámtól tudom (hogy igaz-e vagy sem azt nem tudom megítélni).

• Den

veterán

válasz BobMaster #282 üzenetére

Na, na. Mi ez hogy az otp, saját hatáskörben döntött hogy a válaszásokig nem ad ki lakáshitelt???
    Ilyenről szó sincs!! Egyrészt öcsém múlt hét kedden vette fel, másrészt egy családtagom az otp-nél dolgozik, ő is megerősítette hogy ez még csak föl sem merült, harmadrészt az otp-től a lakossági hitelekkel foglalkozó divízió vezetője több helyen cáfolta a rémhírt.

• BobMaster

senior tag

válasz Egon #284 üzenetére

Előbb megnézem, még lesz időm felháborodni, ha okot adnak rá.

• Egon

nagyúr

A topic ''aktualitását'' növelve: kinek mi a véleménye az M1 által ma este ''bemutatandó'', a miniszterelnök-jelöltről (gy.k. MP) szóló (álítólagos) dokumentumfilmről pro és kontra?
    Illetve nem is a filmről, hiszen azt még nem láthattuk...:) Hanem inkább a levetítés módjáról, helyéről és idejéről?

• BobMaster

senior tag

válasz guest #281 üzenetére

Még csak annyit tennék hozzá: hogy tudja valaki megjósolni, hogy az elkövetkező 4 éveben mi fog történni, amikor azt sem képes biztosan megjósolni, hogy mi lesz a vasárnapi szavazás végeredménye???

''A hatalom erőszak, a média
    Kizsebel közben, védi a
    Pocakos pióca pénzét, nézz szét,
    Mindenki leveszi a részét.
    A disznók híznak a zsírodon,
    Te meg örülsz neki, ha a sírodon,
    Köver :) angyalka énekel,
    Hülye f*sz vagy, ha nem érdekel... '' - Tankcsapda

• BobMaster

senior tag

válasz guest #281 üzenetére

Ez a hozzászólás is moderálásra érett. Ez csak dobálózás, hol vannak az észérvek?

Fizetés: ne hidd, hogy a Fidesz kormányzat nem lett megfizetve, gyakorlatilag minden politikus meg van. Indulj a képviselőválasztáson, ha zavar.

Egyetem: ha visszaolvasol, látsz egy két beírást a diákhitelről. Olvasd végig a topicot. Pillanatnyilag fröcsög belőled a saját véleményednek hitt, de a média által elhitetett megalapozatlan hülyeség. 94-98-ig ugye kongtak az egyetemek, főiskolák? Nincs szó a tandíj bevezetéséről, nincs szó a diákhitel eltörléséről. Olvass és okulj.

Gázszámla: légyszíves linkeld be az MSZP oldalain belülről a ''40%-al emeljük a gázárakat'' tételt. Én nem találom. Arról van szó, hogy egy jóléti állam kialakításán törkszünk, ahol nem az állam ''támogatja'' az árakat, ergo emelkednek, de a jövedelemmel arányosan, hogy ne legyen plusz teher kifizetni. Mert az a kommunizmusban van, tudod?

Lakáskölcsön: megintcsak nem olvastál vissza. Olvasd el McJames hozzászólását ezzel kapcsolatban. A lakáskölcsönök kiadásával kapcsolatban az OTP saját hatáskörben döntött úgy, hogy a választások lezajlásáig nem ad ki. Az MSZP pedig annyit mondott, hogy azokra is ki szeretné terjeszteni, akik nem tudnak esetleg 50-100e forintot törleszteni havonta (mutassak pár ilyen embert?). Azoknak, akik eleve nagyon nehezen jutnának lakáshoz.

Add el az autódat nyugodtan, a benzint ugyanaz szállítja, mint gázt.

• guest

veterán

Igazad van!
    Pl. Horn Gyula fogakat rugdosott ki, Medgyessy p. eladta a háromnegyed országot. (a többit pedig most készül eladni)! Nekünk az kell hogy minden olyan drága legyen mint máshol a világban, mert mi megérdemeljük! A vezetőink is megérdemlik a fizetésüket még akkor is ha a miénk ettől lesz sokkal kevesebb. Nem kell a gyerekünknek egyetemre járni, ha ugysem csinaljuk meg, mert nem lesz miből eltartani, de legalább a szüleink nyugdíja elég lesz a gázszámlára. Ja és lakást se akarok venni azzal is csak a gond van, inkább kölcsön törlesztés helyett fizetek 50.000 -et albérletre! (ha nem lesz elég a fizetésem majd eladom az autómat, pár hónap abból is kitelik...)

• Egon

nagyúr

De jó lenne, ha már vasárnap este lenne... Már nagyon unom a banánt... Csak attól félek, hogy ha (remélhetőleg :D) nyer a baloldal, akkor még jó darabig nem fognak lecsitulni a kedélyek: nem úgy néz ki hogy a jelenlegi kormány könnyen bele tudna nyugodni egy (esetleges) választási vereségbe...
    Amúgy nézhetem a dolgok jó oldalát is: jó érzés, hogy végre van egy olyan topic itt a prohardveren, ahol nem kisebbségben vagyok a véleményemmel...:D :D :D

• McJames

senior tag

válasz Piccolo #277 üzenetére

A postabank pénzével a jelenlegi kormány sem számolt el... A ''kinevezett hunyó'' jelenleg is simán ki-be járkál az országhatáron is...
    Deákné meg az ő vászna...

• Piccolo

csendes tag

válasz GeorgeTerror #272 üzenetére

Ahány Bokros csomag elemzést olvasol annyi féle vélemény nyilvánul meg. Példa: az összes vállalkozó kapott családi pótlékot mert minimálbéren volt bejelentve és jól ellaviroztak a plusz pénzzel, más meg akinek ténylegesen kellett volna az nem kapott, szociális érzékenység. Kicsit kettős mércével nézed a világot, elemezd az mszp elmúlt 4 éves tevékenységét.
    Egyfajta Bokros csomag elemzés: http://www.mn.mno.hu/index.mno?cikk=70556&rvt=22&rvt2=57&date=2002-04-13
    És most megjelent egy az origon is.

Turmoil: ezt az országimázst mindig felhozza vki, amit ott 4 év alatt elköltöttek az semmi. A vegyépszer meg cáfolta volna, hogy megkötötték a szerdősét. Széchenyi tervvel mi is a baj? Mit vettek el ? Ne felejtsed el az mszp kormány mint a mai napig nem számolt el a postabank pénzével.

haver: azt próbáltam elmagyarázni, hogy a média félremagyarázta és te is félreértetted a dolgot. A média úgy állitotta be, hogy a jobb oldali szimpatizánsok hordják, közben semmiféle ilyen ''szabály'' nem volt. És mivel ált. a jobboldali szavazók ordták azért kell levenni, nehogy véletlenül csalás legyen.

• guest

veterán

Kezd a tököm tele lenni már az egész pilitikával. Egész életemben nem politizáltam annyit, mint ez alatt a 3 hét alatt. Bemegyek a fősulira aztán ott is ez megy tovább, hogy ki milyen oldali stb. stb. Nen tudom mit hoz a jövő. Egy biztos. Ha a parlamentben az ellenzék, és a kormány erői hasonlóak, az azért lesz jó, mert kénytelenek lesznek egyezkedni egymással, Ha előre akarnak jutni. Ha nem jutnak megállapodásra, azzal mi polgárok szívunk, mert egy helyben fognak toporogni 4 évig. Az is biztos, hogy egyik fél sem fogja az összes ígéretét betartani. Én az SZDSZ-t rühellem istenigazából, a parlamenti pártok közül. Nem tetszenek a tagok, meg a kampányuk, viselkedésük. A másik két pártnak vannak jó ötletei. Valaki már szóba hozta, és egyet értek azzal, az volna az igazán érdekes, és talán még jól is sülne el, ha egy FIDESZ-MSZP kolíció állna fel. SZDSZ meg maradna ellezékben :)) . Úgyis rühellem őket. Hát akkor meg ellenkezzenek 90%-al szemben. A szitu többszörösen jó volna. Egymás kezét mindkét fél tudná ellenőrízni. Nem lehetne elrejtegetni dolgokat. A társadalom is megnyugodna. Nem lenne az, hogy barátságok, meg ilyesféle kapcsolatok tönkremennének. A tapasztaltak és fiatalok együtt messzire juttathatnák az országot. De erre most idén, ezen a választáson nincs lehetőség. Pedig érdemes volna ezt is megfontolni. És ha szidásra kerülne sor, mert vmit nem tartottak be stb. Akkor majdnem a teljes országgal szembe kerülnének, és ez túl nagy kockázat lenne számukra. Tehát hajtanának azért, hogy az ország jobban álljon, és a koalíción belül is lehetne rivalizálni-> Senki nem akarna a másik párt mögött elmaradni. Tehát az egészből szerintem mi polgárok járnánk a legjobban, és a sunyi SZDSZ meg sülhetne a saját levében addíg, míg meg nem szűnne. Ezzel a kolalícióval alakulna ki a KÖZÉP. AZ ELLENTÉTES OLDALAK KIEGYENLÍTENÉK EGYMÁST. Hát csak ennyi.

• haver

tag

Piccolo!

Az a kokardas dolog talan megsem annyira ment melle.
    Most arra ker, hogy ne hordjam a hetvegen.Ha partallastol fuggetlenul lehet hordani (irtad: hordjam nyugodtan), akkor nem megkulonbozteto, vagyis ez alapjan nem lehet eldonteni ki hova huz.
    Akkor miert keri, hogy vegyem le?

• TommyGun

őstag

válasz guest #268 üzenetére

Na neeee széditsé....csak most kezdenek majd igazán rabolni !!! Most hogy jóváhagyta az ország fele !!!! Ha van egy aranytojást tojo tyúkod te meddig kopasztod ???? Ameddig csak tojik...az adó pedig minden évben bejön :))

• Turmoil

senior tag

válasz guest #268 üzenetére

265: azért az űjjáépítés körül is voltak botrányok...

De mindegy: kissé egyoldalú a hozzáállásod: bármelyik párt nyer, rövid időn belül kiderülnek, hogy mennyit hazudtak, nem csak akkor, ha az MSZP nyer.
    Nem tudom, hogy miért gondolod, hogy ha az MSZP nyer, akkor a 98-as állapotot fogják visszaállítani. Ennyire ők sem hülyék.
    Ki mennyit lop: ne hidd, hogy ha már valaki belejött, akkor abbahagyná, lyukas zsebet nem lehet megtölteni:)))

• GeorgeTerror

senior tag

válasz Piccolo #269 üzenetére

(Ennyit a szeméjeskedésről, bocs, de komolyan ezt látom, s mivel elég tevékeny vagy muszáj leírnom. Mégsem írom le. Mármint a szeméjeskedést.) De talán észrevehttétek, hogy mi akik többé-kevésbé mszp szimpatizánsok vagyunk kicsit rugamlasabban kezeljük a témát. (Majdhogynem ugyanúgy csak védekezünk, mint a nagyok.) Viszont a FIDESZMDF támogatói agresszíven reagálnak minden lépésre. Holott, nyilván közöttük is igen sok a jó szakember, köztük rengeteg pénzügyi irányultságú, és mégsem veszik figyelembe, hogy Bokros rendkívül elismert szakember, és nem fémjelezte volna nevével a ''csomagot'', ha szakmailag nem jó. Rendkívüli elismerést kapott, az ország gazdasági hejzetének stabilizálása miatt. Márpedig akkor erre volt szükség, de nagyon.
    Arra sem tudtak, még ésszerű indokot, mondani, miért nem hozta meg azokat a törvényeket, amiket az mszp nem szavazott meg külön. Csak csomagban jöttek. Sőt cáfolni sem tudják. (öncenzúra :) )
    A többit meg elfelejtettem. Tehát nem azt kérem az itt író FIDESZMDF szimpatizánsoktól, hogy szavazzanak pl. az mszp-re. Csak gondolják át a mostani és az eddigi dolgokat higgadtan, és a személyeket elfeledve, hisz az csak image, pótlék.
    Köszönöm

• BobMaster

senior tag

OV reggel azt nyilatkozta, hogy nem kampányfogás a mostani nyugdíj-emelés, erre törvény kötelezi őket. Akkor mit nem szavazott meg az ellenzék? :)

• Kuszo

csendes tag

válasz Piccolo #260 üzenetére

A minimalberemelest valoban nem azert talaltak ki, hogy az orvosokkal kibasszanak. Ahogy en latom a fo cel a +tb bevetel volt, ami, mivel nincs benne a koltsegvetesi torvenyben, szabadon elkoltheto.
    Hat ebbol sem egeszsegugyi beremeles lett.
    Persze a propagandaertekrol sem szabad elfelejtkezni. Csak a _szajjal_ sokat tamogatott kisvallalkozok rokkanak bele.

• Piccolo

csendes tag

válasz haver #266 üzenetére

Na igen, nyugdijemelés ami sokakat érint. A Kossuth téren volt egy nő akitől megkrédezték miért szavaz rájuk: azért, mert az elmúlt évben 3x emelték a nyugdijamat. Amúgy a szociknak ez az 52 milliárd szövege nagyon lejáratott és gyenge, ők tették meg a 0.5%-os nyugdijemelést.

Csak az a baj, hogy ezzel szinte megveszik a szavazatokat, nagyon nem szép dolog, őket lehet a legjobban manipulálni.

• guest

veterán

válasz james #256 üzenetére

Kedves James. De azt azért belátod, hogy az árvízben tönkrement, összeomlott épületeket újjáépítették. Ezt sem hagyd figyelmen kívűl.

MÁS:

Ha nyer az MSZP 1 éven belűl úgyis kiderül, hogy hazudtak-e vagy sem. De a hazudtak, akkor majd jön a nyavalygás. Bár ne tettük volna. Bár ne szavaztunk volna rájuk. Mindemellett, kormányváltás, az első két évben egy helybe fogunk toporogni, míg kirugdalják az előttük levő kormány embereit, meg vissza állítják a 98-as állapotokat. Inkább menjünk itt tovább. Hagy fejezzék be azt, amit elkezdtek. Ha meg azt gondoljátok, hogy a Fidesz megszedte magát, akkor is logikus hagyni menni őket tovább, mert már akkor nem a saját zsebükkel foglalkoznak. Mert már tele van. (Bár szerintem nem szedték meg magukat annyira, mint az MSZP). Ha MSZP visszajön a kimaradt 4 év pénzösszegét ki kell sajtolni a népből, hogy legyen tele a zsebük. Összegezve: MSZP több pénzt fog elszedni az országtól, az üresedő kasszáik miatt.

• guest

veterán

Sziasztok!
    Végigolvastam az egész fórumot, tényleg nagyon kultúrált és kellemes hangvételű 1-2 kivételtől eltekintve. Mivel ilyen izgalmasnat találtam, gondoltam megosztom gondolataimat.
    Politikai szempontból nem tennék hozzá semmit, ezt megtették előttem mások. Inkább a szemléletet kritizálnám, amit sokan öntudatlan is erőltetnek. Kétfajta hozzáállást látok:
    1. vallási elkötelezettség (egyszerűsítve: érzelmi alapokra helyezve) lásd: - Orbán Viktor olyan jóképű srác és egyébként is olyan jó kiállású - én nagyon szeretem a F-t. Ez nem túl racionális :))
    2. tudományos-technikai (racionális) ennyi meg annyi százalék - milyen jó szakember - M-t választom. Levonjuk a következtetéseket racionális eljárások segítségével.
    Most mindenki elégedetten dörzsöli a tenyerét lám-lám én ebbe vagy abba a csoportba tartozom milyen jó nekem.
    Az a baj hogy mindenki kifelejti, hogy egy igazság megtalálásának létezik egy metafizikai keresése is, melyben az egyén a maga invidualitásának az Egészhez való viszonyát megoldja - és ez senkinél nem jelenik meg.
    Ezt nagyon leegyszerűsítve talán kreativitásnak nevezném, vagy önálló gondolkodásnak. Hogy ÉN mit gondolok a dologról. (és nem amit belém folyásolnak (jajjj, de szépen hangzik ez)).
    Talán azok vannak legközelebb ehhez az igazsághoz, akik belátják, hogy igazából abszolút lényegtelen hogy melyik pártra szavazok, hiszen azok alapvetően:
    - nem tudják lényegi kérdésekben befolyásolni az ország jövőjét (ha egy kicsit kitekintünk a külvilágra láthatjuk, hogy sok olyan ország van ami váltogatja a pártjait, mégis előre halad)
    - alapvetően nem ülnek gonosz emberek sem az egyik, sem a másik pártban, bár előfordulnak olyanok is.
    Ennek megfelelően hiába a sok szájtépés, mindent be lehet bizonyítani (az ellenkezőjét is)
    A ''nem választás'' azt jelenti, hogy minden olyan gondolkodót fontosnak tartunk, akinek van valamilyen érdekes mondanivalója, aki világ-megértésünkhöz bármilyen módon hozzá tudott tenni valamit, aki segítségünkre lehet abban, hogy kritikus kérdéseket tegyünk fel. ''Magam személy szerint azt tartanám jó és szép világnak, amelyben az emberek többsége nemcsak a maga személyes tudásának birtokosa, hanem egyben kritikusa, dekonstruktőre is lenne. Amelyben az emberek a maguk személyes igazságát nem tekintenék abszolútnak, amelyben az emberek többsége nem volna fundamentalista.'' (Vajda Mihály)
    Személy szerint elítélem a szélsőséges nézeteket, a túlzó ideológiákat, és bevallom nagyon örülök, hogy se a MIÉP, se a Munkáspárt nem jutott be. :))) Uupsz ez állásfoglalás volt, elb*tam. De hát sajnos van egyéniségem nekem is.
    Ha már a politikánál tartunk, akkor meg amúgy is eljárt a demokrácia felett az idő, ideje lenne váltani... (és nem vagyok anarchista)

free your mind, be creative!

Macikutya

• haver

tag

válasz Piccolo #265 üzenetére

Igen, felmentettek oket es a media a hibas.

Igen lehet, de hitelesebb. Hogy mi jar a buksimban csak en tudom. Erre gondoltal? :)

Attol, hogy civil szervezet mondta, meg lehet bakloves. Max belemagyarazas, de nem felre.

ld. elso bekezdesed.

mit szolsz, hogy a Fidesz milyen hamar tetoalahozta a nyugdijemelest. Ha ezekutan nem az Mszp-re szavaznak a nyugdijasok akkor soha. A Fidesz mar emelt, egyhamar nem fog, a szocik meg az emeltre emelnek ra. Dőzs minden vonalon.

Egyebkent mi a baj? Az, hogy osztogat, vagy az hogy ciganyoknak es szoc. raszoruloknak vagy rosszkor. Tobbet nem tehet ertuk mint a Fidesz, aki megallapodat kotott veluk. :) (egyik egyszeri a masik minimum 4 evre szol) (felteve, de nem megengedve)
    Az, hogy osztogat nekik, meg nem teszi kotelezove a szavazast, de a vigyel magaddal meg egy embert... :D

Szerettem volna a 4 evvel ezelotti Fideszre szavazni, de ez nem az a Fidesz. Ezert irtam, hogy az oroszlan szajaba kergetik az orszagot. Ha most rajuk szavazok, akkor legitimalom ezt a stilust. (az eredmenyek max. elismerese mellett). Ha most ellenzekbe kerulnek es lecsihadnak, akkor kesobb targyalhatunk. Most nem!

• Piccolo

csendes tag

válasz haver #262 üzenetére

Kicsikét elironizáltad a dolgokat. Ha jóltudom akkor amiket emlitettél azok közül mindben felmentették az illetőket ill. a média gerjesztette a balhét.

Talán azért olvasta fel a Pokorni, mert az Egerszegi nem tudta volna, mert elsirta volna magát, de erre nem is gondoltál.

Kokárda, félremagyarázás rendesen. Egy civil szerkezet kezdeményezte, hogy akinek a választás is ünnep az viselje, most hogy az véletlenül jobboldali beállitottságú az 1 dolog. Akár te is viselheted, nincsen megkülönböztetés.

Itt nem csak a plébánosról van szó, hanem a megvert aktivistákról is.

Amúgy mit szóltok, hogy az mszp osztogatott dolgokat ide-oda, hogy rájuk szavazzanak? Cigányoknak és szociálisan rászorulóknak, elég visszataszitó.

• Dalai Láma

őstag

Na én is pont ezt írtam, na jó, azért nem szószerint. De a tartalom ez volt.

Azt meg lehetne oldani egyébként, hogy használjatok ékezeteket? Úgy könnyebb lenne olvasni!

• haver

tag

kis olvasnivalo pro es kontra

[L]http://www.interhir.hu/ARCHIVUM/ARCHIVUM.HTM[/L]

• haver

tag

válasz Piccolo #259 üzenetére

...pedig szolhatott volna. Olyan szivesen halgattam volna
    - Simicska es a fideszkozeli cegek
    - Schleht Csaba talakozasa Tot-tal es Ibrahim-mal
    - Fomaffiozo es az olajoshordok (koteltanc)
    - Egyszer volt aranyvasar a Teveplazaban
    - Az oreg Orban banya titka
    - Az orszagimazs gurulo fillerei (elszamolas!!!)
    - Tavolban egy ezust vitorla
    - Defend onmenedzsment kiskezikonyv
    - A lathatatlan megfigyelesi ugy
    - Torgyan doktor, mindenki fokertesze, avagy melegagy keszitese korrupciohoz
    - MFB
    - nemkeszul az utokor szamara jegyzokonyv a kormanyulesekrol (bezzek a komcsik a bokroscsomagrol hagytak, hogy keszuljon. Hujek. :) )

Emlitettek, hogy ellenzekre nincs szukseg (javitas keretik). Ezzel a kovetkezo a problema: az ellenzek en volnek ugyebar (es meg vagy ket millio). Engem azok az emberek kepviselnek az orszaggyulesben, akiket a szavazatommal megbiztam. Ha rajuk azt mondjak hogy szuksegtelenek (HAZAARULOK!), akkor engem velemenyeznek.

Torgyandoktor es a keteves koltsegvetes. Amint megszuletett a kanaan elokerultek a fiokmelyrol a gondosan osszegyujtott iratok es a huzatban szetszorodtak. Nagyon szerettuk ezt az idoszakot :) mert nem hitte el, hogy az agymosas tulhipozta az elso fordulot. Most beleerosit (mast nem is tehet) es maxra jaratja a mosogepet. (Ezek miert csak a ket fordulo kozt kerultek elo?!).

guest #235 Eletveszelyes fenyegetes zsambeki plebanosnak. Ki az a magyartarka nagybarom, aki UZENETROGZITORE mondja a fenyegeteset!!! Jo hogy nem mobilon hivta szamkijelzessel :DD

Lesz meg meglepetes 21.-en csak nem tudom melyik oldalon.

• Dalai Láma

őstag

válasz Piccolo #260 üzenetére

Az előbb írtam az országimázsról, a kokárdáról, meg a médiáról. Az a lényeg, hogy én máshogy látm ezt az egészet, valószínüleg azért, mert nem vagyok fidesz fanatikus. És az mszp-től sem vagyok seggre esve.

De sajnos az a hozzászólásom eltűnt valahol, és most nincs kedvem újra beírni. Majd valaki remélem leírja ezeket a dolgokat utánam.

• Piccolo

csendes tag

válasz guest #246 üzenetére

''30 millió Eurós támogatást nem bírjuk elkölteni szennyvíz és hulladékos beruházásokra''

Pest nemtudom melyik kerületében volt aki tiltakozott a csatornázás ellen, mert akkor feltúrják az utat. A másik emebr mondta, hogy havonta jön a szippantó 7e ft.

Kuszo: te is tudod, hogy a minimálbért nem az orvosok stb. kibaszására találták ki.

james: országimázst neeee, az a pénz amit 4 év alatt nem oszt-szoroz semmit sem. Amúgy ez is pont azért van, hogy ismét felébredjen az emberekben a magyarságtudat amit sikeresen kiöltek az elvtársak. Most szidhatod a kormány az árviz miatt, amit lehetett azt megtette. Emlékezzél 50 éve nem épült gát a Tiszán, ez nem az Orbán kormány hibája.

• Piccolo

csendes tag

válasz james #233 üzenetére

Nézd, a fidesz 4 éven keresztül 1 szót nem szólt a rágalmakra (ez volt a baj Antall esetén is). Most amikor látja, hogy veszélyben az ország akkor megpróbálja az emberek szemét felnyitni és megmutatni milyen is volt az előző kormány. Ugye mint kiderült a tandij szerződés és most kiderült a full fizetős egészségügy esete is. MP mindkettőt aláirta.

Média? Nézzél meg egy rtl-es v. tv2-s hiradót és kiderül. Amúgy amint leadták a TF-es beszédet rögtön felhivták az mszp, hogy ők is akarnak-e ilyet v. sem. Nem akartak és kiverték a balhét.

Ez a kormány pont a magyarságtudatot akarja visszadni amit kiöltek a népből néhány évtized alatt. Láttad a 6:3 filmet? Ha nem nézd meg, az teljesen visszaadja az akkori helyzetet, nem lettél magyar, ezt próbálják ismét feléleszteni, ez egyáltalán nem baj. Aki pedig azt mondja, hogy ha 1 magyar zászló kinntvan a házamon az már nacionalista stb. az nagyon buta ember (SZDSZ).

A társadalom szétszakitása? Mit is mondott az mszp-s politikus, már csak a fél ország Erégkéje, tudod ez az igazi árokásás.

A sportolók többsége tudja miért küzd a versenyeken, mert kiálltak most is a nemzeti érdekek mellett az nagyon is helyes.

snemeth: igen ez igaz, de ezt a bank határozza meg. Én úgytudom, hogy arra a lakásra amit megveszel vehetsz fel jelzálogot is.

• Turmoil

senior tag

válasz Den #255 üzenetére

Egybe írtam két mondatot. Azt akartam írni, hogy a kölcsönt adja a bank, tehát neki kockázat...

• james

aktív tag

Üdv,

Az árvizről csak annyit, hogy az első évszázadrekord után a kormány álláspontja valami olyasmi volt, hogy ilyen csak egyszer van 100-évben tehát mégegy biztos nem lessz. Persze a szakembereket nem kérdezték meg mivel rég kirugták őket. Töltésépítés helyet persze másra mentek el a milliárdok (procc, országimage stb.). Olyan kifogásokat mondtak, hogy nem lehet csak jó időben építeni, meg hogy eddig jutottak. Persze ha csak 100 ember dolgozik rajta tényleg sosem lesz kész...
    Azután miután kiöntött az elnemkészült szakaszon, nagyságrendekkel többe került a helyreállítás mint a megelőzés lett volna, nem is beszélve a tönkrement családokról. Ezután az Orbánkormány megint a segélyek nagyszerüségét hangsúlyozta ahelyett, hogy elismerte volna a hibáját. Nyugaton ennél sokkal kissebb dolog miatt is lemond egy kormány...
    Azóta persze belátták, hogy a némileg megváltozott környezeti időjárási körülmények és a túlzott erdőirtások tényleg gyakorivá teszik az ilyen árvizeket. Idén is lehetett volna hasonló mert még mindig nem fejezték be a gátakat, szerencsére nem olvadt hirtelen és nem voltak akkora esőzések... A fidesz kormányra kifejezetten jellemző, hogy inkább adnak át nagy csinnadrattával egy új színházat stb. mint vacak földkupac gátakat, mégha ezek családok ezreinek életét menthetik is meg ... Kvázi tesznek rájuk... Ja, és a gátak építésével koránt sem lehet annyit kaszálni mint autópályákkal aminek ha jól hallottam valami 1,5 milliárd kilométere.

• Den

veterán

válasz Turmoil #251 üzenetére

Kezességet nem ad a bank, hanem kér, de csak akkor ha a felvevő keresete nem ér el egy bizonyos összeget. A banknak semmiképp nem bukta, mert a hitel fejében jelzálogot jegyeznek be az ingatlanra.

• Turmoil

senior tag

válasz Den #248 üzenetére

Den: a kamattámogatást valóban az állam fizeti, de kezességet tudtommal nem vállal a hitelre, és azt a bank adja, ha nem tudod visszafizetni, akkor bukta a bank, nekik ez a kockázat, és ezért nem adnak bárkinek...

• Surgeon

csendes tag

Azt hittem ez egy HARDWARE-s oldal!
    Mindenki megbolondult ebben az orszagban?

• McJames

senior tag

válasz Turmoil #244 üzenetére

Azt én tudom. A saját erővel, meg a komoly szándékkal nincs gond. A gond azzal van, hogy az nem lesz elég, talán még a szerkezetkész állapotra sem, hát még a burkolás, gépeszet...

De leginkább tele van a ....-öm a market-inggel (tök mindegy, hogy politikai vagy sem): kívül minden - belül semmi, de ne érdekeljen, csak (nekünk) fizess... :((

• Den

veterán

válasz Turmoil #244 üzenetére

Speciel a kedvezményes hitelek nem a banktól függnek. Itt kamattámogatásról van szó, azaz az állam kifizeti a kamat egy részét a banknak, ezért tudja az alacsony kamattal adni a hitelt.
    Önrész van de ''csak'' 30%, igaz mivel ma egy 35-45 négyzetméteres lakás 10 milla, igy az önrész is 3 milkó ami azért nem az átlagnak való.

• Kuszo

csendes tag

1.Meg nagyon a topic elejen fejtegette Parci, hogy milyen igazsagtalan is a gyerekek utan jaro adokedvezmeny. Erdekes, arra senki nem gondol, milyen igazsagtalan az maga adorendszer.
    Ugye az adombol fizetik pl. a katonakat, a rendoroket, a tanarokat, az utakat. Ezek pedig a gazdagabbaknak is ugyanannyira dolgoznak/mukodnek, mint a szegenyebbeknek. Miert fizetnek az tehetosebbek tobbet ugyanazert? Ha innen nezzuk, mar az SZDSZ 18%-a sem igazsagos.
    Persze azt nem mondom, hogy megvalosithato.
    2.Minimalber. Szerintem nem lenne szabad megtortennie, hogy egy diplomas ember ugyanannyit keressen mint egy 3 altalanost (sem) vegzett valaki. En elhiszem, hogy a korulmenyek meg a miegymas, de ez akkor is megalazo egy orvos, tanar, stb szamara. Mellesleg milyen jobboldali part az, amelyik ilyet tesz?

Az eddigiekbol ugy tunhet inkabb jobbos a beallitottsagom, ami igaz is, megis az MSZP-SZDSZ tarsasagra szavaztam. Az ok hogy nem birom a mostani kormany eroszakpolitikajat es intoleranciajat. ''Ket eves koltsegvetes lesz es kesz, elegen vagyunk hogy megszavazzuk''. Az, hogy ez esetleg alkotmanyellenes, le van szarva.

• guest

veterán

válasz guest #236 üzenetére

Hát nem is tudom honnan kezdjem.
    Engem abszolút nem érdekel, hogy melyik zsidózza, fasisztázza, stb. le a másikat. Lehet, hogy furcsa dolgot mondok: én a legjobban egy MSZP-FIDESZ koalíciónak örülnék, egy olyan együttműködésnek, amellyel az ország tényleg EURÓPA FELÉ HALAD! Az ilyen nyílt ellenségeskedést még egy közembertől sem szeretem, nemhogy ÁLLAMFÉRFIAKTÓL.
    Diákhitel: én egy frissen végzett mérnök vagyok, így ennek előnyeiről nem nagyon tudok nyilatkozni, viszont, mint az a nevében is benne van, EZ EGY HITEL, amit kegyetlenül bevasalnak az emberen, mégpedig kamatostul. Amint kikerülnek az életbe, azonnal azzal kezdik, hogy törlesztenek. A másik hátulütője a dolognak, hogy tegyük fel nem sikerül 300.000-res nettóra szert tenni, csak 60.000-re. Szeretnének házasságot kötni, vagy lakást, kocsit venni, amihez hirtelen nagyobb összegű pénzre volna szükség. Egyik bank sem fog nekik adni, mert rajta lesznek az adóslistán.
    Fizetések: az egyik szemem sír, a másik nevet. Egyrészt örülök annak, hogy egyre több embernek jól megy, csak ezek nem tartoznak a közvetlen baráti környezetembe. 26 éves vagyok, környezetmérnöki egyetemi diplomával, és egy ELSŐFOKÚ HATÓSÁGI SZERVNÉL KÖZALKALMAZOTTI STÁTUSZBAN, ANNAK H/1-ES KATEGÓRIÁJÁBAN DOLGOZOM, NETTÓ 46.000 FT-ÉRT. Olyan cégnél, amely egy esetleges Tiszai árvíz során a legnagyobb segítséget nyújtja a munkákban, a legtöbbet teszi azért, hogy megmentse a polgárok életét és vagyonát, függetlenül azok pártbéli hovatartozására. Viszont Budapesti Főnökeink már köztisztviselők, akik csak aktát tologatnak!!!
    Hát ezen a helyzeten (bértábla) azt hiszem, sürgősen javítani kellene a következő kormánynak.
    A nemzetközi helyzetről annyit tudok mondani, hogy néhány ismerősöm külföldön (Németo., USA, Izrael, stb.) dolgozik. Az ő beszámolóik alapján, minden olyan állam, amely értesül a magyar belpolitikai helyzetről, CSAK RÖHÖG RAJTUNK.
    Olimpiát akarunk rendezni, miközben az országot megeszi a kosz és a szemét. Nemrég voltam egy ISPA konferencián, ahol megdöbbenve hallottam, hogy az EU által felajánlott 30 millió Eurós támogatást nem bírjuk elkölteni szennyvíz és hulladékos beruházásokra. Pedig az ország területének mintegy 55%-án még szippantgatják a szart. Ha pedig belépünk az EU-ba, akkor ennek 10-szeresét igényelhetnénk. Hát azt hogyan költenénk el?
    Szóval valami nem stimmel ezekkel a hozzáálásokkal. De akkor miért csak dumálnak, miért nem cselekednek?

• XiX

csendes tag

Hi! Nekem nem emelkedett a fizetesem, lakast sem tudtam venni, nem hazasodtam meg, nincs autom. Nincs olyan bennem hogy FIDESZ <=> MSZP. Sajna azok a kerdesek is erdekelnek amiket egyik part sem emleget. A fo bajom mindkettovel inkabb ez. Sardobolozas mindig is volt, ujjal mutogatni meg (plane igy) nem erdemes. Az orszag erdekeit akkor sem, most sem, jovore sem fogjak szem elott tartani. Imho: ket rossz kozott KELL donteni es ez a rossz. Udv.

• Turmoil

senior tag

válasz McJames #240 üzenetére

Banktól függ, hogy milyen konstrukciót kínál...
    Mert nem az állam adja a kölcsönt, hanem a bank, az állam csak kifizeti a kamatok különbözetét (a költségvetésből, azaz csak újraeloszt, többek között az én adómat). Szóval a többi a bank által kihelyezett pénz, amire a bank saját kockázatkezelési rendszere érvényes. Azaz, ha nincs elég nagy jövedelmed (pl. minimálbérrel kiröhögnek), akkor ne is álmodj kölcsönről, mert nem látják biztosítva a visszafizetést. Ugyanígy, ha nem rendelkezel megfelelő önrésszel (komoly szándék), akkor szintén nézhetsz. Emlékeim szerint ez olyan 60% körül mozog, ami nem kevés. Tehát nincs megoldva a probléma... Ezért nincs nekem se még lakásom:(

• Den

veterán

válasz Den #241 üzenetére

Ja és még +1% ügyvéd, +0.5% közjegyző. Onnan tudom, hogy öcsém múlt héten vett fel hitelt.

• McJames

senior tag

válasz Den #241 üzenetére

Hogy én milyen feledékeny vagyok... :)

• McJames

senior tag

válasz snemeth #238 üzenetére

Mi a régi házat részben bontjuk és vissza- és hozzáépítünk, tehát hivatalosan ''csak'' felújítunk.
    A megjelent hirdetések szerint: 4.5-7% százalékos kamat. Feleségem rákérdezett, igaz még csak egy banknál, ott közölték, hogy:
    [I] ''Lakáshitel? Igen, persze! Kamattámogatás? Hogyne! Hogy felújítás? Ja, sajnos arra csak piaci kamatunk van... Kicsit rosszul jelent meg a hirdetés... Igen, akár 4.5%-os kamat is... ha újat vásárol...''
    Köszönöm! :) Megyek szavazni. :D

• Den

veterán

Ez az amnesztia baromság megint előjött. A legfelháborítóbb az egészben hogy az emberek nem gondolkodnak. Miért lenne ez jó az emszp-nek???
    1. Mivel a lakosság nagyobb része nem bűnöző, ezért egy ilyen ötlet mindenkiben, pártszimpátiától függetlenül, ellenérzést vált ki.
    2. Szavazatokat remélnének? Az átlagemberek körében, az 1. pontban leírt ok miatt szavazatokat vesztenének.
    Börtönben ülő, jogerősen elitélt rab, pedig_nem_szavazhat_.

Aki ezt beszopja az hisz a mikulásban is.

• snemeth

aktív tag

válasz Piccolo #223 üzenetére

''Emlékezzetek a lakáshitelt sem támogatták és olyan rémhireket terjesztenek, hogy csak nagyon gazdagok vehetik igénybe, ez hülyeség. Az albérlet sokkal többe van, mint az a havi 20e ami a törlesztés lenne.''

Sajnos nagyon sokan vannak, akik nem tudjak igenybe venni. Azt ugyanis az elonyeit allandoan hangoztatok nem tudjak, hogy uj lakas vasarlasa eseten 30% onresz is szuksegeltetik. Barmelyik banknal meg lehet nezni. Tehat ha egy 10 millios lakast akarsz venni, akkor ahhoz 3 milliot fel kell mutatnod.
    Ezt pedig - valljuk be - nem mindenki tudja megtenni. Abban az esetben sem, ha mondjuk anyu-apu-apos-anyos osszefognak.
    De azert en mindekeppen jonak tartom a jelenlegi lakaskolcsont, ha ez rajtam a fent emlitett okok miatt nem segit.

• Egon

nagyúr

Kedves 235. Guest!

Megpróbálok válaszolni a pontjaidra.
    1. A fideszt fasisztának állítani tényleg némi túlzás, ugyanakkor némi fasisztoid jelleget én is vélek fölfedezni a megnyilatkozásaikban (pl. a jó és a gonosz választási küzdelme stb.). Az hogy a Lungodront bevették, semmit sem jelent. A fidesz jól alkalmazta az oszd meg és uralkodj tétel továbbfejlesztett változatát: oszd meg és uralkodj EGYEDÜL, miután kicsinálod a korábbi szövetségesed (lásd kisgazdák...).
    2. A ''Koppány-példa'' nagyon is jó! Tudod akkor pl. még a hivatalos nyelv sem a magyar volt, ami azért itt nem hiszem hogy előfordulhatna, úgyhogy nem csak a nevében maradna magyar az ország...
    3. A Benes-dekrétumokkal kapcsolatban nem szólnék hozzá: nem érzem magam kellőképp felkészültnek hozzá.
    4. Hogy jön ide a holokauszt??? Nem emlékszem, hogy a baloldalról bárki is ezzel érvelne... Azzal hogy a 8. és a 10. pontoddal együtt belpolitikai kérdést csinálsz Izrael és a palesztinok ügyéből, (bár én is elítélem az izraeli megtorlásokat) némileg antiszemitának tűnsz... Valóban nincs Mo-on antiszeminizmus, legalábbis tömegesen nincs... De Te azért néha gondolkozz el ezen a szón... Ami a Don-kanyarban elesetteket illeti, ne feledd: voltaképpen mi a negatív oldalon álltunk (és egy háborúban nincsenek jók és rosszak: csak győztesek és vesztesek...). A kényszermunkára hurcoltak esete már egészen más tészta...
    Az egész témától függetlenül: a katolikus egyház már bocsánatot kért az inkvizícióért, a zsidóüldözésekért. A világháborús vesztesekbe eléggé keményen belenevelték az össznemzeti mea culpázást. Kíváncsian várom, hogy mikor fog bocsánatot kérni (a teljesség igénye nélkül): az USA Vietnámért, Izrael a palesztin területeken elkövetett cselekményekért, a pelsztinok az izraeli terrortámadásokért stb.
    5. pontod nincs...:)
    6. Senki nem vitatta a fidesz jó intézkedéseit, voltak ilyenek is. Ami az esetleges új kormány intézkedéseit illeti: szvsz majd meglátjuk...
    7. Itt nem a gondolkodásmóddal van a baj, hanem az erőltetett politizálással. Hogy belesugallják az emberbe: a másik oldal az ősgonosz...
    8. és 10.: lásd 4. pont.
    9. A lengyelek rosszabb gazdasági helyzet mellett jobb életszínvonalon élnek nálunk (meg kell nézni néhány árat: pl. átszámolva kb. 2K HUF a távfűtési díj...), úgyhogy nekik most jön a Bokros-csomag... A másik alternatívájuk (pár év múlva): Argentína...
    11. Kokárda. Az amerikai zászlós példád erősen sántít: ti. ott a nemzet EGYSÉGÉT fejezi ki, nem sajátítják ki kisszerű belpolitikai célokra...
    12. A keleti régió viszonylagos fejletlenségét valóban nem lehet kizárólag a fidesz nyakába varrni.
    13. És a fidesz adott nekik új szakmát?
    14. Nem bizonyított egyik sem, és őszintén szólva nem hiszem hogy idáig alacsonyodna le az mszp. Neked sem kellene elhinned pusztán azért mert a Kövér mondja... Ha az árvizet legközelebb az ufókra fogja, azt is el fogod hinni neki?
    15. És szerinted 4 éve nem volt tisztogatás? Vegyük csak pl. azt amit a Pepó művelt, elég emlékezetes volt... Amúgy szvsz aki a miépre szavaz, az nem teljesen tiszta, úgyhogy a munkáját sem tudja 100%-osan ellátni...:)
    16. A feltevésed nevetséges.
    17. Ezzel kapcsolatban olvasd végig a topicot! Törvénycsomagokat és nem egyes törvényeket szavaztak le, illetve a fidesz állításaival ellentétben nem is volt szavazás (mivel nem a parlament döntött)...
    18. Erre nem reagálnék.
    19. Nem hiszem hogy ez a valóban rosszízű dolog komolyan befolyásolná az országos végeredményt. Amúgy nálunk a választás napjára dobtak be egy fényképpel is ellátott, baloldal-ellenes irományt, ami meg a kampánycsend egyértelmű megsértése...
    20. Ne haragudj, de ezen csak röhögni lehet. A Centrum párt a kampányában egyformán elhatárolódott mindkét nagy párttól (emlékezz csak a narancsos-szegfűs plakátjukra). Szvsz mindkét féltől kb. ugyanannyi szavazót vettek el, másrészt a Kupának nem is engedte meg a pártja, hogy visszalépjen a szocik javára...
    21. A végszóddal egyetértek. Ahogy a fater egyik volt kollégájának aranyköpése szólt: ''Gyerekek, össze dolgozzunk, ne összevissza!!!'' :D Remélem a politikusaink is megfogadják...

• guest

veterán

A pontokra várom a visszajelzéseket. Lehetőleg kultúrált hangnemben. Azt hiszem nálam sem láttatok káromkodást.

• guest

veterán

Sziasztok. Mostanában minden nap elolvasom azt amit írtok. Illetve a reakciókat egymás írásaira. Én is írtam már.
    1. Az hogy a Fidesz fasiszta volna. Ez nevetséges. Akkor a Lungrodom (remélem jól írtam), mit keresne ott?
    2. Ez a Koppány dolog is nagyon sántít. Nem a legjobb példa. A Fidesz úgy akarja bevinni az únióba az országot, hogy marad magyar. Nem úgy, hogy csak papíron marad meg MO.
    3. Az, hogy szóba hozták a Benes dekrétumot az probléma volna? Nem. Nem kell látszat béke. Én aki 20 éves vagyok miért legyek bűnös születésemtől fogva? Azért sír Szlovákia-Csehország, mert ha ezt megszűntetnék, akkor mehetnének a Magyarok és a Németek kárpótlásért. Már pedig a kárpótlás sok embert érne.
    4. Ez nem pont idevág, de hazafias dolog. Zsidó vallású emberek Hollokaustoznak. Rendben van. DE MÉG HÁNY ÉVEN KERESZTŰL? HÁNYSZOR AKRNAK KÁRPÓTLÁST KAPNI? Már rég elavult dolog. Mintha nem volna elég pénzük. Csak még sajtolják az országokat. Felteszem a kérdést. A don kanyarban elhullott Magyarok családjai nem érdemelnek meg kárpótlást? Vagy azok a Magyarok akik a SZU-ba kerültek kényszermunkára, ők nem érdemlik meg? De ez nem kerül szóba, mert nem zsidók. Ezekért a dolgokért utálják a zsidókat egyre többen.
    6. Mindenki hangoztatja, hogy a Fidesz nem tartja be ezt azt amazt. De van amit véghez vitt és nagyon jó. És ne feledjük el. 2-szer is volt nagy árvíz a kormányzásuk alatt. Ez + tőkét emésztett fel. Így kevesebb jutott másra. Az MSZP szava sem szent. Sőt. Véleményem szerint azt mondják a kampányukban, amit hallani akarunk, de utána ha megválasztjuk őket nem tudjuk kérdőre vonni őket.
    7. Ez a barátnős dolog. Ha azt hiszed, hogy a szerelem politikán alapul, akkor ott baj van. Ha igazi szerelem volna kettőtök között, akkor nem veszekednétek e miatt. De ha már ez így van. Akkor lehet, hogy ezt a kapcsolatot nem kéne erőltetni, mert akkor gondolkodás módban más a felfogásotok.
    8. Méghogy MO antiszemita. Ez is hazugság. MO-on él Európában a 3.-ik legtöbb zsidó. Elmennek innen? nem. Nyavalyognak? Nem. Tönkreteszik a zsinagógákat? Nem. Érik attrocitások őket? Elenyésző. Máshol a ,,Nagy'' nyugaton, tűntetések vannak ellenük palestína miatt. Itt bántják őket? Nem. (Az más kérdés, hogy minden második ZS a TV-ben, meg minden második ZS a sajtóban csücsül).
    9. Lengyelországban újra a baloldal van kormányon. Már megszorító lépéseket tettek. Lehet, hogy ez vár ránk is.
    10. Megint más, de le kell írjam. Tegyük fel, hogy a Palesztínok foglaltak volna el Izraeli városokat. Már az Egész Amerikai sereg ott volna. Fordítva ez nem működik. Egy kicsit gátlástalan 1 ország.
    11. Beszélgettem MSZP-s gyerkőcökkel. Mondják minek villogtatni a kokárdát, vagy nemzeti színű szallagot. Azért, mert miért ne. Egész amerika amerikai zászlóban áll. Ők nem nacionalisták? Ezt a szót pedig már lejáratták - irányban.
    12. Keleti rész elmaradottsága. Sajnálatos, de tény. Így van. De ha megnézzük arra felé az átkosban nagy ipari cuccaink voltak, nem a mezgazdot fejlesztették, vagy mást ami tőkét hozott volna.
    13. Ha megnézzük ott nyert vidéken az MSZP igazából ahol bányák voltak. Lásd pl ÓZD, PÉCS. Ki zárta be azokat a bányákat? Az MSZP. Mit várnak tőlük, hogy újra kinyissák? Más szakmát kéne adni a kezükbe.
    14. Félelem keltés. Erre 2 példát írok. Plébános életveszélyes megfenyegetése. Miépes azt hiszem jelölt baseball ütővel való megverése. Ez MSZP-s lépés. Ellenpélda?
    15. Nem lesz politikai tisztogatás állítja az MSZP. Már most tudok olyanról, hogy MIÉP-es dolgozó nyugodtan szedheti a sátorfáját, ha nyer az MSZP.
    16. Lendvai Ildikó próbálja utánozni Orbánt. A hangsúlyos szótagolásra gondolok. Ez nevettséges.
    17. Az MSZP zsigerből mindent leszavazott. Mert azt a Fidesz mondta.
    18. Amnesztia a raboknak. MSZP kampányfogás. Nem undorító?
    19. Gyöngyös. Aki az MSZP-re szavazz az ingyen gulyást kapott. Kis manipuláció.
    20. Centrum pártot pedig a baloldal hozta létre. Hogy jobb oldalról vegyenek el választókat. Erre a bizonyíték. Kupa egyből lemondott a baloldal felé.
    21. Ez a Black Jack. Mivel nem akarok besokalni, ezért ez az utsó. Nyerek:)). 1 dolgot ne feledjünk. Mindkét oldal kiforgatja egymás szavát. A baloldal másképp érti s a jobb is Kövér mondatait pl. De a lejárató kampányt az MSZP kezdte. Most, hogy a Fidesz visszavág. Azt állítja az MSZP, hogy megvádollják őket. Rágalmaznak. De ez a LOP STOP, meg ehhez hasonló előbb volt. Nem a Fidesz kezdte ezt a dolgot. Én Fidesz szimpatizáns vagyok. Remélem ők nyernek. De ha nem. Akkor szívből kívánom, hogy azokat a pozitív ígéreteket, amiket az MSZP ígért, azt megtudja valósítani, és cáfolja meg azokat a dolgokat, amiket a szemükre vetnek.
    Végszó: Ha esetleg az ország érdekeit vennék előtérbe, és nem azt, hogy melyik párt mondta azt amit mondott, előrébb járnánk. Így lassab a tempó. A jó dolgokat párttól függetlenül meg kéne szavazni. (Bár erre az MSZP az elmúlt 4 évben nem volt hajlandó). Ha jól emlékszem ehhez hasonló gondolatokat mondott Szűrös Mátyás. ( A végszóban elhangzottakra gondoltam. Zárójel nélküli rész.)

• morzsa

aktív tag

Csak annyit tennék hozzá Guest-182 hozzászólásához, hogy ha nem ''csak'' tízmillióan lennének, hanem 100 millióan mint pl a németek, akkor ez a fasizálódás nem fikció lenne, hanem nagyon is valós veszély és nem lenne szükség ''kék turbános'' figurákra az armageddonhoz.

Nem kötelező egyetérteni - állítólag ez a demokrácia.

• james

aktív tag

Üdv,

Te, Piccolo mért gondolod, hogy amit a kormány mond neked az úgy is van. Én személy szerint elég szkeptikus vagyok mind két oldal kijelentéseivel, de főleg a kormányéval. Viszont saját ismeretségi körömben számos visszaélést tapasztaltam a kormány részéről, film ipar, reklám ipar. Szerintem mindenkinek az alapján kellene döntenie, hogy mit tapasztal a közvetlen környezetében (vagy munkája kapcsán), jót vagy rosszat. Ha mindenki igy döntene, egy tényleges reális kép alakulna ki az ország helyzetéről.

Ehelyett mindkét oldal elég rámenős és valszeg hazúg kampányt folytat. Aminek a célja, hogy az embereket meggyőzzék, tehát nem a saját és nem a reális véleményük fog dönteni hanem a marketing.

A sportoloknak nem kellett volna részt venniük semmiféle párt oldalán ahogy semmilyen más éppeszü felelős embernek sem. A fidesz esetleges bukásával sokkal többet veszthetnek mint amit nyerhetnek. A politika a politikusok dolga. Egérke ezt nem tudhatta mert nem politikus... :)

A Fidesz ahogy ma látom a nagy nemzeti érzést képviseli mig az MSZP inkább az európai liberális tudatot. Európa hosszútávon a beolvadás. A nacionalizmus ebbe semmiképpen sem illik bele. Hogy az országnak melyik a jó a jövőt tekintve nehéz megmondani. De azért emlékeztetek mindenkit, hogy volt már egy hasonló döntéshelyzet a régebbi történelmünkben. István és Koppány viszonya ahol István kvázi eladta az országot a német lovagoknak a ''hazafi'' Koppánnyal szemben. Itt, a ma agyon dicsért keresztény egyház, a hóditó nyugati kultúrát képviselte. Az akkori magyarország elvesztette teljes identitását, irás, mondák (egy két kivétellel) vallás, társadalmi konvenciók, hogy felzárkozhason a korabeli európához. Akkor ez nem látszott ésszerű döntésnek és sok magyar halt meg, hogy ezt megakadályozza. Hosszútávon mégis ugy tűnik ez az integráció vezetet a sikerre. Jelen pillanatban is hasonló dilemmával nézünk szembe azzal a különbséggel, hogy a nemzeti oldal is támogatja az integrációt. Hm...

A fidesz kampánya sokkal inkább lejáratós mint az MSZP-é. Mintha az ellenzék csupa hülye és hazug emberből állna. Ez nyilvánvaló képtelenség. Az ilyen emberek a könnyebb csapásirány felé szoktak törtetni, lásd hatalom és nem ellenzék.

A társadalom kettészakítását valószínüleg a fidesz okozta, mert ha nem vetted volna észre abszolútt jogellenesen bitorolja a médiákat. Nem tudom mikor adták le az ellenzéknek bármelyik gyülését teljes egészében vágatlanúl, sőt alig lehetett őket egyáltalán látni a képernyőkön. Következésképpen a közvéleményt sokkal inkább a fidesz tudja befolyásolni mint az ellenzék. Amit tapasztalsz az nekik köszönhető.

A külpolitikát tekintve, lehet hogy jó a rámenős magatartás, de nem biztos hogy egy ilyen kis és csóró országnak is jól áll. Az UNIÓ-ba nem egymással civakodó balkáni államokat szeretnének felvenni, hanem egységes Visegrádi négyeket.
    A külföldi magyaroknak meg nem biztos, hogy az a jó amikor pozitív diszkriminációval megutáltatjuk őket saját hazájukban. Mert ugye mégis csak ott kell, hogy éljenek.

Visszatérve a Fideszre, annak idelyén én is rájuk szavaztam. De, nem az iránnyal van a baj tehát a Nemzeti öntudat, ország image, stb. Hanem ennek megvalósításával. Ez pedig következik a kormányfő és baráti körének jelleméből.

Mégvalami, a segélyek, a jólét, a gazdagság egy ország szempontjából semmit sem ér ha az erkölcs megrendül. Az ilyen birodalom lásd Róma elöbb utóbb összeomlik.

Az erkölcsöt pedig legjobban a kormányfelé huzó haveri kapcsolatokon alapuló és nem tehetségorientált elosztás döntheti romba. Csak aki a vállalkozói piac felöl nézi a dolgokat az láthatja, hogy ma nem pénzt érdemes sikkasztani, hanem megrendeléseket, és ezt pedig még a törvény sem bünteti.

• Thomos

csendes tag

Csak egy pelda a kampanyolasra, a lenyeg hogy undoritonak tartom. Az egyetemen gyakorlatra bejotta a tanar kokardaban, semmi baj, igy erzi magat magyarnak, ora vegen bejelentette, hogy jovo heten ZH, es szamithatunk plusz fel jegyre ha jokedve lesz, hozza tette ugye ez a jokedv vasarnaptol fugg, ugyhogy mindenki menjen el szavazni...
    Undorito... Nem mondom hogy buzditotta barki is ra, de Viktor beszede (kedd, szombat) mintha nemi magyarazattal szolgalna.

• Tuib

aktív tag

Nem gondoltam komolyan ezt a helyesírási dolgot. A fontos az, amit előtte írtam!!

Tuib

• Piccolo

csendes tag

válasz Tuib #227 üzenetére

Jogi személyeknek jó, hogy nincsen földvásárlási joga, mert azzal külföldi kézbe kerülne, ezt Dávid Ibolya szépen elmondta az miért is nem jó.

Nem tudom jelenleg milyen a mezőgazdaság szerkezete, de nem hiszem ez a jelenlegi forma előnytelen lenne.

• haver

tag

válasz Tuib #227 üzenetére

Ilyenkor nem a hejesiras a donto, hanem a mondanivalo. Kicsinyes dolog belekotni, amikor ertheto a tartalom.

• haver

tag

Az, hogy a kereskedelmi csatornak kihez huznak nem lehet vitas. :)
    Szamukra a nezok letszama a donto es ezert csak hálásak lehetnek a kiralyi tévenek. Az elcsatangolt nezok naluk kotnek ki, ezert van lerohatatlan halajuk a kozszolgalati tv-k uzemeltetoi irant. :DD

• Tuib

aktív tag

válasz Piccolo #225 üzenetére

Nos, csak azért van annyi családi gazdaság, mert egészségtelenül sok juttatást kapnak, így boldog-boldogtalan családi gazdálkodó lett. A ténylegesen ebből élők eddig is ebből éltek, mindegy minek neveszték őket. Egyébként a mostani telekszerkezet sokmindennek kedvez, de családi gazdaságoknak(akik tényleg a földből élnének) nem.
    Egyébként így teljesen eltolódott ez a gazdálkodási szerkezet, és szerintem Medgyessynek igaza volt, amikor azt mondta, minden gazdálkodási formának megvan a maga helye!!

Egyébként:
    ''Nem volt tisztába a dolgokkal'' szerintem tisztában... Lehet, hogy nem, 2-es voltam helyesírásból!!

Tuib

• Piccolo

csendes tag

Hihetetlen, de megint eszembe jutott vmi :-)

Medgyessy a vitán nem tudta mennyi családi gazdaság van most meg azt nyilatkozta azokat akarja támogatni, mikor a vitán burkoltan célzott a TSZ-ek támogatására. Elgondolkodtató ez is.
    Nem volt tisztába a dolgokkal, egy ilyen ember ne akarjon miniszterelnök lenni. A gazdasági társaságok földvásárlása pedig egyértelműen a külföldinek juttatna termőföldet.

• Piccolo

csendes tag

Ami pedig a külpolitikát illeti mindenki azt mondja, hogy feszültségeket gerjeszettt a szomszédokkal. Kiállt a magyar és a határon túli magyarok érdekeiért és ezért lettek feszültségek. Nem nyalt be senkinek és ez nagyon-nagyon tisztelendő dolog, ez nem tetszett az ellenzéknek. Kemény tárgyalópartner, nem egy langyos pali akit mindenki csak leköp. Nyugaton elismert politikus. MP nem tud beszélni, kommunikálni, ez nem kéne mert igy mindenki csak leköpi és sehol sem tudja rendesen képviselni a magyar érdekeket.

A társadalom kettészakitása nem a fidesz műve hanem az ellenzéké, ezt elárulta az egyik mszp-s megnyilvánulása aki azt mondta Egerszgire, hogy már csak a fél ország egérkéje. Ez és ilyenek szülik a társadalom kettészakitását.

• Piccolo

csendes tag

Én a Fideszre szavaztam. Nem olvastam végig az összes hozzászólást, mert kicsikét sok lett volna. Most mindenki támadja a fideszt azért amiket a Viki mondott, de nézzük csak meg mit tett az ellenzék. Amióta MP-t választották jelöltnek azóta holyamatos lejárató kampányt folytatnak a fidesz ellen hatalmas csúsztatásokkal hathatos média támogatás mellett, ez eleve gusztustalan. Semmi programjuk csak ''Váltsunk kormányt!'' Ennél talán több kellene. A Fidesz nem folytatott ellenkampányt, mert az nem az ő területük és ezért derülnek csak ki mit is akartak csinálni a tandijjal (képzési költség 20%-a) és, hogy fizetőssé tették volna az egészségügyet.

Sokan mondják, hogy jó volt a bokros csomag és sok pénzt hozott stb.. és a fidesz valósitotta meg a dolgokat amiket az mszp akart. Nézzük csak meg őket, a tandijat bármikor el lehetett volna törölni, de nemtették. Fogtömés újra ingyenessé tételet, nemtették. Az Orbán kormány törölte el mindet amiket az mszp nem akart és nem is szavazta meg! Nem szavazta meg az adókedvezmény ami egy 18 év alatti gyerek esetén évi 500e ft plusz pénzt jelent a családnak, ez hatalmas segitség. Ezzel mindenkit arra ösztönzött, hogy menjen el dolgozni, ez nem tetszett nekik, miért? Emlékezzünk a diákhitelre, először 15% lett volna a kamat, az ellenzék azt mondta sok, oké levitték 9%-ra az meg más kevés volt azért nem támogatták. Ha kamat sem lett volna rajta az sem lett volna jó. Emlékezzetek a lakáshitelt sem támogatták és olyan rémhireket terjesztenek, hogy csak nagyon gazdagok vehetik igénybe, ez hülyeség. Az albérlet sokkal többe van, mint az a havi 20e ami a törlesztés lenne. Az mszp semmit sem támogatott, semmit sem akart ami az emberek jólétét szolgálta. Ezeket támadták 4 éven keresztül és most azt mondják ez minden jó, hogy is van ez? Elég nevetséges.
    Gázár, ez fogos kérdés. A gázár egy nagyon jó példa a szocialisták kétszinűségére. Támadták a kormányt, mert nem engedi a piaci viszonyokat érvényesülni stb.. most meg külföldi lapoknak azokat nyilatkozzák, hogy elszabadiják az árakat, itthon pedig azt, hogy nem lesz emelés. Kovácsnál kibújt a szög a zsákból, azt mondta a lakosság számára elviselhető lesz. Emlékezünk rá, bokros csomag, hirtelen 51%-os emelés. Gyógyszerárak, ez is egy jó példa. Támadták a kormányt, mert nem enged sokat emelni most pedig azt mondják ők nem fognak emelni. Érdekes, nem?

Választási igéretek. Emlékezzünk 94-re mit is igértek és rögtön az ellenkezőjét csinálták meg arra hivatkozva, hogy nem jó a gazdasági helyzet. Most már emlitették, hogy pótköltségvetés kellene, furcsa párhuzam.

Ezeknek a tényeknek az ismeretében jogosan gondolhatja mindenki, hogy amit eddig tettek a Vikiék azt mindent megszüntetnek, teljesen jogosan.

Ők riogatnak hogy eldurvult a kampány, talán tükörbe kéne nézni. Riogatnak itt azzal, hogy antiszemiták vagyunk, cigányüldözők, semmi sem igaz, de ezeket mindig a felszinen kell tartani.

Ezért nem szavazok az mszp-re és szavazok a fideszre és azokra amiket adott az országnak a 4 év alatt.

• GeorgeTerror

senior tag

válasz BobMaster #209 üzenetére

Szegény Bob!

Nagyon együttérzek veled. De komolyan. Nekem is volt egy jó nagy vitám Életem (egyik) Értelmével. Viszont amióta látja hallja a kampányt visszakozott, hogy nem beszélünk erről. Talán lejött neki is a dolog.
    Szóval a FIDESZMDF nem neked vagy nekem szól. Sajnos azokat célozza meg akik nem látják jól át a dolgokat. Márpedig ebben a nők tudományosan bizonyítva nem ojan jók, mint a férfiak. Persze másban a nők a jobbak.
    Tehát a gonosz mszp összeugrasztja a szerelmeseket, egymás ellen fordítja a sziámi ikreket. Ezenkívül betiltja a processzorhűtő ventillátorkat ezt is hallottam:)
    Hajrá Bob magyarázd ki magad. Vagy hagyd rá legalább, nyugodtan nyomhatod otthon a gonbokat. :D

• haver

tag

válasz guest #219 üzenetére

Loading error...
    File Integrity Damage Empty System Zone

[Abort] [Exit] [Quit]

Please install a new system.

:DD

• Dalai Láma

őstag

He???

Én nagyon élvezem ezt a topicot. Asszem az egészet végigolvastam, és nagyon tanulságos volt. Érdekes más emberek véleményét is megtudni. (de hát erre jó a fórum).

''szavaztál volna az MSZP-re, vehetnél füvet hétvégére!'' -Rózsaszín pitbull.

Na mérg írjatok, ami csak belefér, mert már csak 3 napunk van a kampánycsendig!

• Den

veterán

válasz guest #215 üzenetére

A tandíj bevezetését azért nem lehet vállalni egy kampányban, mert annyira fetisizálva lett, hogy az emberek végig sem gondolják azt a három pontot amit leírtam, kapásból mint a sátánra úgy tekintenének aki estleg csak meg is említené.
    És még sok ilyen témát sikerült''ügyesen'' fetisizálni a fidesznek, az emberek egy nagy része már, a mindennapi életét érintő teljesen racionélis kérdéseket is érzemi alapon közelíti meg.

• TommyGun

őstag

Asszem PETŐFI forogna a sírjában hogy egy olyan nemzeti jelképet kihasznál Orbika mint a kokárda merthát a legnagyobb nemzeti ünnepünknek semmi köze a választásokhoz és főleg a fideszhez ugyebár. Ez olyan mintha az MSZP meg MAGYAR KOROnát ábrázoló kitűzővel traktálna mindenkit, aki nem hordja az hazaáruló spion....akassza fel magát....ect. Szerintem ez gusztustalan...Én azért szavaztam az MSP-re mert nem tetszik a kormány hozzáálása...nem tudhatom mire megy a sok píz amit költenek meg hasonlók...az MSZP sem a legjobb de ha a Centrumra szavazok akkor mire megyek..attól még Orbi&Pokorni ott marad ahol van és én azt nem szeretném...Sajnos a többi alternativa még gyengus a kormányváltáshoz...majd 4év múlva mikor a Centrumnak is lessz olyan támogatása mint a többi nagy pártnak akkor rászavazok mert legalább bejut a törvényhozásba de addig mire megyek....3,8879895641548454%....és én vagyok a Centrum %-án az ucsó akárhány ezred...

• guest

veterán

válasz Parci #211 üzenetére

Akkor meg Medgyessy azt kérdezhetné, hogy miért ér kevesebbet egy gazdag gyerek, mint egy szegény, meg miért csak azokat a családokat bátorítja az állam a gyerekvállalásban, akik amúgy is segélyre szorulnak.

Lássuk be: nem lehet olyan rendszert kitalálni, amit egy retorikai fordulat erejéig nem tudsz megtámadni.

• guest

veterán

válasz Den #210 üzenetére

Bocs, én nem arról írtam, hogy jó a tandíj vagy nem, bár Pokorni szerint az ma már havi 10e fölött lenne egy Medgyessy és Magyar által aláírt világbankos szerződés szerint. Ez pedig (éves szinten ugyanúgy a ''százezres nagyságrend'', csak éppen mindenkinek. Ezt a Pokorni verziót viszont nem tudom ellenőrizni, úgyhogy nem tekintem ténynek.

Tehát még egyszer: nem a tandíj jóságáról, vagy rosszaságáról írtam, hanem csak arról, hogy ki mit ígér, illetve mit tagad le.

És igyekeztem az első 20 hozzászóló stílusában.

VB

• BobMaster

senior tag

:))

[L]http://index.hu/politika/belhirek/?main&88951[/L]

• Parci

HÁZIGAZDA

LOGOUT blog

válasz BobMaster #209 üzenetére

Bob, ne legyetek hülyék! Kit szerettek jobban: egymást, vagy Vikuszékat?

• Parci

HÁZIGAZDA

LOGOUT blog

válasz guest #204 üzenetére

guest (#204)!

Akkor valamit nagyon félreérthettem, ugyanis úgy tudtam, hogy fix százalék. Köszi a helyesbítést. Ugyanakkor a fix összeg sem feltétlen az igazi, mert ugyanazt a 10.000 Ft-ot nem mind1, hogy az kapja, aki (a példádban is) 12M Ft-ot keres, vagy aki 1.2M-t... az előbbinek ugyanis semmi haszna belőle, viszont azáltal, hogy ő is kap, az egész móka értéktelenebb lesz (infláció, relatív különbségek, stb).

Tehát változó százalék kéne, méghozzá úgy, hogy nagyobb mértékben csökkenjen a jövedelem százalékában kifejezett támogatás, mint a fix összeg esetén.

Vagy megint rosszul gondolok valamit?

guest (#206)!

Ez az üzenet is nélkülöz minden konkrétumot, és a Fideszt lefasiztázni azért még elfogultan is túlzás lenne :).

• Den

veterán

No, ez a tandíj a képmutatás netovábbja.
    Mindenki úgy csinál mintha az oktatás ingyenességéről lenne szó. Az az egyetemista, aki a 2000 forintos tandíjon rinyál, a képmutatás magasiskoláját valósítja meg, csakúgy mint az ebbe a demagógiába belekapaszkodó politikai erők.

1. A fidesz ingyenes első diplomát igért, ne legyünk ennyire feledékenyek. Az első diploma megszerzésében elenyésző összeg ez a tétel. Egy szerencsés diáknak aki abban a városban él ahol tanul, ''csak'' a tankönyveket, segéd eszközöket, stb kell megfizetnie, ami nagyságrendekkel, nagyobb tétel.
    A kevésbé szerencsésebbeknek, akik más városban laknak, hozzájön még a szállás, és az élelem , valamint az utazás költsége. Ezek mellett már megemlíteni is nevetséges a tandíj összegét. És akkor még nem említettük a költségtérítéses iskolákban tanulókat, akik ma is fizetnek tandíjat méghozzá százezres nagyságrenben.
    Hát ennyit az ingyenes első diplomáról.
    2. Egy mai fiatal havonta lazán elszór 2 ezer forintot (többet), cigire, mobilra, mekdonáldcra, szórakozásra stb. Pont az a két rongy fáj neki annyira, amit a jövője megalapozására költene.
    3. Az ösztöndíj nem emelkedet, ezáltal reálértéken 3000 forintnyit vesztett az értékéből. Mégiscsak megvan az a tandíj.

• BobMaster

senior tag

Elegem van a Fideszből!!!

Barátném a drága, odavan Viktorért, és most az a legújabb felállás, hogy szombat-vasárnap ne is lásson, mert én az MSZP-re szavazok és ezért meglehetősen utál. És itt, most nincs gyűlöletkeltés? Meghogy ahol polgárok jönnek össze, ott kiteljesik a szeretet??? Viktor, nem kérek a szeretetből!

• Den

veterán

válasz Den #207 üzenetére

Vagy mi, kurva anyjukat... akartam írni

• Den

veterán

válasz guest #206 üzenetére

Bocsi, de a kurva anyádat kezdetű hozzűszólás előzményét olvasd el, rögtön barátságosabb lesz a kép
    :).

• guest

veterán

En csak az elso, es az utolso oldalt olvastam, de mig az elso a bekes, nyugodt hangnemmel kezdodik, addig a legutobbi mar a kurva anyaddal. Ja persze ki mondja ezt, nyilvan fidesz.
    Oh persze merthat ugye az mszp szar, meg hulye, meg hazudik, de amikor Orban a TV-ben a szemedbe hazudik, az mi? Olyat lehet? Kosz, tudom a valaszt, az mszp nem hazudott? Dehogynem, de nem FASIZALODOTT!!! Mert mig a fidesz, meg a raszavazok lekommunistaznak, addig a fidesz szepen felveszi azt, amit a miep eddig is vitt, csak senkit nem erdekelt - kiveve nehany borfejut -, vagyis a fasizmust. Ki az a jozan epeszu ember, aki 2002-ben, ismerve a XX.sz. haborus tortenelmet a fasizmusra szavaz? Senki, ezert a fidesz a masik oldalrol kozelit: ''az mszp hazudik, en magyar vagyok, nekem a haza a fontos'' En nem vagyok magyar, ha az mszp-t tamogatom? Nekem nem lehet fontos az orszagom sorsa???

Ember gondolkozzal mar kicsit, maholnap mar azzal talalod szembe magad, hogy aki ferfi es nem 180 centi magas es nem szoke, az nem magyar allampolgar, csak itt a feltetel: aki nem a fideszre szavaz.

Orban a megfelemlites ellen beszel, de o maga felemliti meg az embereket. Ha ma bekeben akarsz elni, titkold el, hogy balra huzol, mert ha rosszul jon ki a lepes, vmelyik, vagy akarmelyik fideszes fanatikus kepes es lekop. Na ennyit errol.

De most oszinten, emberek, ilyen sok elfojtott indulatunk van, hogy egy ember kepes siman az allatot kihozni belolunk? En azert szavazok az mszp-re mert szerintem az legyen az orszag elen, aki ert is a penzhez, ne pedig az, aki csak lopni akarja. Medgyessy milliomos, oke. Clinton nem az? Bush nem az? Vagy: ORBAN NEM AZ?????

A konkluzio: itt mar nem az mszp-fidesz harcarol beszelunk, hanem a jozan esz es a fasizmuserol. A kerdesem csak az, hogy miert? Egyaltalan, hogy vetodhet fel akarkiben is a fasizmus, mint lehetseges allamforma?

• guest

veterán

Sok hozzászólás szól itt arról, hogy a Fidesz mennyire csak konkrétumok nélkül áskálódik szegény MSZP-vel szemben. Az ilyen tisztátalan helyzetek, amikor az egyik ezt mondja, a másik azt (lásd akasztás) engem nagyon zavarnak, ezért gondoltam egy kicsit utánanézek. Ezt egyébként nektek is javaslom, mert amit a médiából kapunk az erősen szűrt.

Indulás: http://www.mszp.hu Meglepetés: amit programnak neveznek, azt én inább egy kiáltványnak hívnám, néhány oldal az egész. Ebbe aztán valóban nem lehet belekötni, legalábbis konkrétumok szintjén.

Ezzel szemben az SZDSZ meg a Fidesz oldalán igen veretes választási programokat lehet találni, a legszofisztikáltabbat az SZDSZ-én. Az azonban sajnos nem kereshető (a Fideszé igen), így egy-egy dolgot nem mindig könnyű megtalálni. Bár az utóbbi időben elég sok ilyen téma volt (gázár, amnesztia, stb.), nekem csak három dolog keresésére volt időm: tandíj, lakáshitel, családtámogatás.

1) Tandíj
    ''...elengedhetetlen, hogy a hallgató közvetlenül is hozzájáruljon képzése költségeihez: tekintse anyagi ráfordításait hosszú távú befektetésnek, amely mindenekelőtt a saját érdekeit szolgálja.''
    Azt hiszem, ez nagyon nem félreérthető.

2) Lakástámogatás
    Hosszasan fejtegetik, hogy rászorultsági alapon szabad csak támogatni a lakáshozjutást, meg hogy a kamattámogatás nem jó módszer.
    ''a költségvetés lakáscélú kiadásainak minimum 50%-át a jövedelem-eloszlás alsó 20 százalékában levő háztartásokhoz kell eljuttatni'' Bocs, de aki ezt a hozzászolásomat olvassa, az nem valószínű, hogy belefér az alsó 20%-ba (internet, amd vs. intel, stb.).
    ''kormányra kerülve, sürgősen átcsoportosításokat fogunk végrehajtani a támogatási tételek között'', úgyhogy most ne vegyetek fel lakáshitelt.

3) Családtámogatás
    Biztos az én ügyetlenségem, de ilyen részt nem találtam a programban. (még egyszer: sajnos nem kereshető.) Vagy én vagyok ügyetlen (az könnyen lehet, és az baj), vagy nincs ilyen rész (az viszont nagy baj).

Javaslom, hogy akinek van türelme, keresse ki a többi ilyen vitás kérdésben a választ és tegye itt közzé (pro és kontra), hogy némileg tájékozottabbak legyünk.

VB

• guest

veterán

válasz Parci #22 üzenetére

Parci,

sosem jártam még erre, mindenesetre most muszáj hozzászólnom, hogy családi adókedvezmény ügyében kicsit tisztábban lássatok.

Egyszóval az adókedvezmény mértéke egy gyereknél 3000 Ft, kettőnél 8000 Ft (4000/gyerek), háromnál 30000 Ft (10000/gyerek). Azon túl minden újabb gyerek 10e. TEHÁT NEM FIX SZÁZALÉK, hanem fix összeg. Ez ugye három gyereknél (ami azért sajnos nem annyira gyakori) évi 360 000 Ft. Ennyi adót kb. 1 200 000 Ft éves (kb. 100 000 havi) jövedelem után kell fizetni, vagyis ha van a családban egyvalaki, aki legálisan átlagkeresetet termel, akkor már három gyerekre is teljes egészében kihasználható az adókedvezmény. Ha már például a házastársnak van GYED-e (mert szülés előtt volt legális munkahelye), akkor az is adóköteles jövedelem, tehát a helyzet tovább javul. Ha mindez mégsem teljesül, akkor meg kiegészítő családi pótlék van.

Összefoglalásul: úgy van, ahogy ''kéred'', vagyis ahogy a fizetésed nő, úgy egyre kevesebb százalékot nem kell befizetni, ha három gyereknél az éves családi jövedelem 1,2M, akkor például 100%-ot megtakarítasz. Ha 12M, akkor már csak kb. 10%-ot.

hahó

• BobMaster

senior tag

válasz Den #200 üzenetére

4 évvel ezelőtt egy 300 lélekszámú faluban a plébános a kisgazdákat nyomta, nagyanyám azért is szavazott rájuk. Jóljárt :)

Akinek nincs önálló véleménye, az miért megy el szavazni? Onnantól kezdve sérül a demokrácia, ugyanis nem a közakarat érvényesül, hanem a befolyásolt. Egyfajta tömeghisztéria.

És a plébános 96-ben cserélte le a kockaladáját VW Golfra. Szóval volt zsé, hálátlan egy banda. Fúj! Én már nem vagyok vallásos (2év egyházi iskola után undorodok a képmutatástól), de ettől még lehetek jó erkölcsű, magyar nemzetiségű, felelőségteljes döntést hozni képes állampolgár.

• Den

veterán

válasz Edgeri #199 üzenetére

A k.rva anyjukat! Így becsaptak ezek a mocsok mszp-sek, ezek után tuti a fideszre szavazok. :)

Aktív témák

Hirdetés