Aktív témák

• guest

veterán

válasz Turmoil #98 üzenetére

De mint irtam, nem partokbol kivallt emberek csoportjarol van szo, hanem eddig tamogatas nelkuli partok osszeolvadasarol. En ezert nem ertem a dolgot.

HAl

• ZBAdmin

csendes tag

válasz Turmoil #65 üzenetére

Ja. Higgadtan fogadta...
    A hitelesség látszata ott bukott el, amikor az ''akasztásos beszéd'' néven elhíresült dolog után olvastam egy kicsit...
    Javaslom neked is.
    Keresd az origo.hu-n, a következő címszavakkal:
    ''Hangfelvétel bizonyítja Kövér akasztásos [...]''
    ''Kövér beperli Kovácsot''
    ''Beperlik Kovács Lászlót az akasztásos [...]''

Egy kicsiny ''csavargatás'' után az jött ki belőle, hogy ''mindenki akassza fel magát, aki nem a Fideszre szavaz'', meg hogy ''tömeges öngyilkosságra szólította fel''.
    Na ne már...
    Akárhogy olvastam, nem sikerült ilyet olvasnom. Ilyet viszont belemagyarázni kiválóan lehet, főleg annak, aki magára veszi... Nem ez a félelemkeltés meg az uszítás?
    No comment.

(Ne kiabálj, OLVASS!!!!!) :D

• Turmoil

senior tag

válasz guest #97 üzenetére

Szerintem kimondottan a ''főember'' miatt.
    Az eredményük jó, de aki rájuk szavazott, az töbet várt. Én biztos bejutónak, sőt titkos favoritnak gondoltam őket (magamból kiindulva már megint:) )
    Az ember ilyenkor megpróbálja elképzelni, hogy kik lépnek be egy ilyen pártba, és oda jut, hogy azok, akik a többiből kicsúsztak, mert nem tudták elfogadni az ott zajló dolgokat, illetve olyanok, akik elég jók, csak körülöttük szétesett a párt. Persze ott is lehetnek unszimpatikus egyének, de talán nem nagyobb koncentrációban, mint bárhol máshol. Ilyen alapokon viszont még nagyon jók is lehetnek. Bár most kicsit beindult a széthúzás a második fordulós támogatás/visszalépés miatt. Ha ezt túlélik, akkor 4 év múlva akár valóben versenyképes alternatíva lehetnek. Reménykedjünk!

• guest

veterán

válasz GeorgeTerror #96 üzenetére

A centrummal kapcsolatban en csodalom a sok pozitiv velemenyt. Miert nem tetszettek annyira, mikor meg mdnp, kdnp, agrar...nak hivtak oket? Most mitol lettek annyira szimpik ogyanezek az arcok, mas neven? Komolyan kerdezem?
    Arrol nem is beszelve, hogy olyan vegyes a tarsasag a centrumban, hogy nem adok nekik fel evet, hogy kiszakadjon belole valamelyik szovetseges.

HAL

• GeorgeTerror

senior tag

válasz Egon #75 üzenetére

Emlékszem annak idején amikor a sorkatonaságról indítottam (nagy dühödten) egy topicot, akkortájt regisztrálta magát Egon. Remélem én is segítséget nyújtottam ebben, mert hozzászólásaival nagyrészt választékosan, az aktuális topic színvonalát emelve írt. Akkor teljesen más véleményen voltunk.
    Most nem (intel,mszp). De a FIDESZ kampánya tényleg arra emlékeztet. Nem tudják mit tervez az mszp, ha megnyerik a választást. Vagy tudják, de nem számít nekik, mert ez csak ígéret (a FIDESZé szintén). Vagy egyszerűen pánikba estek, és valamit ki kellett találniuk. Azt hiszem rossz irányba indultak. (Annak idején az szdsz kampánya is csak szórakoztató volt számomra, de megnyerő semmiképp.)
    Egyébként a centrum és Kupa nekem is szimpi volt. Kár,hogy nem volt idejük.
    Remélem sikerült úgy írnom, hogy senki számára nem sértő, személyeskedő (kivéve Egont :P ) és egyáltalán ártó. Köszönöm a lehetőséget

• Adi

senior tag

Hínnye. Nem tudok már hozzászólni, mert annyian dumáltok, hogy követni se tudom. :)

Engem meg mindenféle guestek ne drágázzanak le! :D

• guest

veterán

válasz Nowhereman #88 üzenetére

Bocsanat a nevtelenseg miatt, de elfelejtem neha alairni. Szoval az is en, Hal voltam.
    Az altalad cirkuszra koltes, azert nem valos problema, mivel nagysagrandileg ezek a dolgok nem igazan hatnak a koltsegvetesre. Akkor holnaptol nem lesz tuzijatek 1300 evig, es akkor majd konszolidaljuk az egezsegugyet. Ez olyan, mintha azt mondnanad a gyerekednek, hogy nem kapsz ma nyalokat, mert lakasra gyujtunk. :)
    Hal

• Nowhereman

őstag

válasz Den #85 üzenetére

Szerintem inkább hagyta Orbánt élvezkedni, mert tudta hol tud és mit kezdeni, és megvárta amig Orbi dugta a fejét a husdarákloba, csak sajna Medgyessy nem tekerte meg eléggé ahhoz a hajokart, hogy az egész országnak kipukkadjon a fideszes lufi.

• Egon

nagyúr

Javítás: hozzászólások helyett természetesen hozzászólókat értettem...:D

• Egon

nagyúr

Mindenkinek: azért kíváncsi vagyok, hogy ez a topic hány hozzászólást fog tartalmazni mondjuk jövő hét pénteken... Tartok tőle, hogy megdönti az Intel vs. Amd topic több hónapos forgalmát...:) Pedig bizonyos értelemben tök fölöslegesen tépjük a szánkat (illetve koptatjuk az ujjunkat...:D), az eddigi hozzászólások mindegyike eltökéltnek tűnik a második fordulóban leadandó voksát illetőleg... Szerintem mindenki menjen el majd szépen csendben szavazni, addig is ne hordja (vagy hordja ha nagyon akarja...:D) a kokárdát, és gondoljon arra: bárki bármit is mond, ez ''csak'' egy szavazás, 4 évenként ismétlődik, bárki is nyer azért valszeg se éhen nem halunk se nem kolbászból lesz a kerítés... Szóval nem éri meg különösebben se idegeskedni, se összeveszni (fele)barátainkkal emiatt... Én már meg is tettem az óvintézkedéseket: jövő hét vasárnapig nincs TV, nincs média, inkább elvackolom magam kajával-piával a gépem melletti sarokban, a CD-ROM-ban a Disciples2 CD-vel...:D

Mindenkinek kellemes hétvégét kívánok!

• guest

veterán

válasz Den #87 üzenetére

Hogy mondanal egy peldat Den, akkor hihetobbnek tunne e,z az altalam egyelore csak fikcionak tartott dolog. Sajnalom, de ilyennel szemben nem nagyon lehet vitazni.

• Nowhereman

őstag

válasz guest #84 üzenetére

(84)
    Ha már nem regisztráltattad magad, legalább irdd alá.
    ''...'':
    1: a forint tulértékelt
    2: sokat költ az ország cirkuszra
    D...s:
    Csak oda teszünk pénzt ahova kell, csak onnan veszünk el, ahonnan ez a legkevesebb gondot okozza elven. Szolj ha a milleneumi emlékmüvek sokat javitottak volna az életszinvonalon!
    K...u:
    Neked a pettinget, másnak inkább az önvizsgálatot ajánlom!

• Den

veterán

válasz guest #83 üzenetére

Itt megint az ''ügyes'' fidesz taktika jön a képbe. Ugyanis az álltalad (HAL) leírt intézkedéseket a fidesz mindíg törvény-csomagban hozta, és ebben a csomagban mindíg ügyesen elrejtettek egy két olyan törvényt is aminek semmi köze nem volt az adott témakörhöz, de tudták hogy az ellenzék számára elfogadhatatlan. Viszont szavazáskor csak az egész törvénycsomagra lehetett szavazni, a bene levő tötvényekre külön nem. Igy lehet mondani hogy lám a gonosz ellenzék nem szavazta meg a bűnözés elleni csomagot, a nyugdíjemelést ...

• Egon

nagyúr

válasz Den #82 üzenetére

Den: :) Oké, lépjünk tovább. Bizottságok összetétele??? A támogatottság arányában, vagy ''alanyi jogon'' mindenki (minden ''párt'') egy-egy ''képviselővel'' (lásd még médiakuratóriumok...:D)??? Na és ha ''kivonul'' az ''ellenzék''??? Rázós probléma, fel kellene kérni egy politológus-informatikust a megoldásra...:D :D :D

• Den

veterán

válasz Nowhereman #81 üzenetére

Egyetértünk én is azt mondom hogy Medgyesi vitázni, tárgyalni jól tud, de tények számok embere. Ahol ilyen érzelmekre ható politikus dumát kell mondani csak makog. A vita, általad kiemelt mezgazd. része jó példa erre. Addig csak habogot, adta Viktornak a magaslabdákat, mikor azonban a szubvencióhoz értek és konkrét számokról, megvalósításról, tényekről volt szó, azonnal magára talát és lenyomta Orbánt.
    A szellemi potenciállal kapcsolatos véleményem viszont továbbra is tartom, nagyon sok értelmes ember van ott, csak hát fejétől bűzlik a hal...
    Ha a mostani vezetés eltűnne onnan, ez a párt lenne a tuti favorit.

• guest

veterán

válasz Nowhereman #81 üzenetére

''kiszélesitet sáv miatt romlásnak indult a külkereskedelmi merleg, a kiadások miatt megnött a költségvetési hiány''
    Dontsuk mar el, hogy akkor most az mszp meg jobb korulmenyeket teremt, vagy pedig visszabb veszi az allami kiadasokat, mert kulonben tulkoltekezes lesz. Ketto egyutt olyan dugni akarok, de szuz is akarok maradni erzesu.

• guest

veterán

válasz Den #80 üzenetére

Hat hogyha azokon a dolgokon fognak valtoztatni, amiket kritizaltak es amik ellen szavaztak, akkor nem tudom, hogy mikent fogjak megis megtartani a diakhitelt (nem tandijhitel :)), csaladipotlekot, gyest, gyedet, csaladi gazdasagok tamogatasat...
    Tenyleg neha probaljatok mar meg ne csak az eppen aktuails kijelenteseket ertekelni. Meg kell probalni azokat osszhangba hozni az elozoekkel. Neveteseges az mszp, hogy mikent probalja elhitetni az emberekkel, hogy lesz minden, ami jo volt a 4 ev alatt, sot. Kerem szepen, ha ezek a dolgok olyan jok, hogy folytatni akarjak oket, akkor miert szavaztak ellene, es miert tamadtak allandoan a kormanyt ez ugyekben.

HAL

• Den

veterán

válasz Egon #77 üzenetére

Ok, én létrehoznék egy memóriakezelési bizottságot, egy cache albizottsággal.

• Nowhereman

őstag

Mindenkihez szolok, de reagálok a ti reakciotokra is!
    Egon:
    Hitlerék a tökét két félének minösitették:
    1: idegen-zsido-spekulativ tökének, amit üldöztek(elkoboztak)
    2: árja tökének(ami persze a német nacionalista nagytökét jelentette), akivel együt kell müködni. Ezen a ponton tökéletes ideologiai átfedés valosul meg! Ha valaki jobban tanulmányozta a korszakot, annak borsodzik a háta attol, hogy a különbözö körülményekhez képest mennyire hasonul az egész folyamat!
    Parci:
    Elismerésem! Ne hagydd abba az egyetemet, mert te, ugy tünik, nem maszturbácios segédeszköznek tekinted a közgazdasági diplomát!
    Den:
    Magam részéröl nem osztom azt, hogy a fideszben nagyobb a szelemi potenciál. Az elszállt EGO-jukbol származo magabiztosság miatt tünhet annak.
    Bocs, de sok olyan összetört(a leggyakoribb ok:nö)
    embert láttam, akik nem lettek még attol kevesebbek, hogy nem tudtak szárazon elélvezni önmagukra gondolva! A Medgyesi szonoki készsége halovány, de vitakészsége nem, csak a különbség az, hogy a többség ezt is szonoklatok egymásutánjaként éli meg, igy ezek az emberek. Orbi a mezögazdasági felvásárlási árakkal kapcsolatban lött öngol után már csak a száját harapdálta az azelötti fitymálos stilus után. Ugy tünik Orbi ezt felfogta a hallgatoság nagy részével szemben. Ehhez, lehet hogy gyakorlat kell, hogy észrevegye az ember. Azon is el kellene gondolkozni, hogy azota Orbi néphülyitési összejöveteleket rendez, nem vitaforumot.
    Szörnyü az, hogy elfeledkeznek arrol, hogy miközben a Bokros csomagnak az Argentin szitu volt az alternativája, addig az Antal kormány annyi adosságot hozott össze 4 év alatt, mint az átkos elözö 40 év, amellett, hogy elprivatizálta az országot. Orbiék szintén katasztrofális populista gazdaságpolitikát folytatnak, aminek csak késöbb érik be a gyümölcse. A kiszélesitet sáv miatt romlásnak indult a külkereskedelmi merleg, a kiadások miatt megnött a költségvetési hiány. Ha valaki tényleg egy ujjabb Bokros csomagot akar, az szavazon most a fideszre, ha egy Argentinát, az ismételje meg 4 év mulva is!

• Den

veterán

válasz Egon #74 üzenetére

Hát ettől az ''úriember kampánytól'', én is kiakadok. Sok embert megtéveszt egy egyébként nagyon átlátszó technika: A fideszes politikusok, valszeg tréningen gyakorolják a beszédstílust, és egy nagyon mnyugodt kimért _hangon_ tudnak beszélni. És így mondják a legnagyobb hazugságokat, elenzék fikázásokat, az emberek többségében pedig a hanghordozás sugalta kimártség ragad meg, nem pedig a beszéd mocskolódó tartalma. A másik hogy sokakba sikerűlt belesulykolni hogy a negatív kampány az amit az ellenzék csinál. Pedig ez fogalmi tévedés. Mivel az ellenzék kormányváltást akar (különben nem indulna a válaszáson), meg kell győznie az embereketn hogy erre szükség is van. Tehát szükségszerűen az ellenzéknek a kormányzás negatívumait kell kiemelnie hiszen ezeken akarnak változtatni, a jó dolgok megtartása mellett (itt most a mindenkori ellenzékről és kormányról van szó), A kormány feladata pedig hogy elmondja hogy mi jót tett, megpróbálja cdáfolni az ellenzék által felhozottakat , vagy ha nem tudja (mert pl. nem lehet) akkor elmondja hogy hogy kíván ezeken változtatni. Ez így normális és így is volt eddig (98-ban is ezt csinálta a fidesz, és senki nem vádolta őket mocskolódással, nagyon helyesen). Most azonban nem ezt látjuk (a kampány kezdete óta), hanem a kormány kritizálja és támadja folyamatosan az ellenzéket (Lásd pl. ''jobb ellenzéket érdemelt volna az ország'', stb.). Na _ez_ a negatív kampány.

• Turmoil

senior tag

válasz Egon #77 üzenetére

(:))) Te sem vagy normális, de legalább nevettem egy jót, köszi! :DD

• guest

veterán

válasz Egon #74 üzenetére

Hat ez a felakasztos tema is eleg problemas volt. Eleg erdekes mikor egy ember a sajat mondatat nem magyarazhatja meg, hogy mit is jelent, meg ha szerencsetlen is volt a megfogalmazas. Ehelyett mszp/szdsz/sajtogepezet majd megmondja, hogy mekkora szemet, mert nem is azt akarta mondani hanem....
    Ez olyan, mint hogy ha en most a te egyik mondatodban talalnek valami utalast arra, hogy te engem igy vagy meg akarsz olni. Aztan te elkezdenel vedekezni, hogy ugyan dehogy nem is ugy ertetted hanem, amugy. De senki nem hinne neked, mert mindenki csak ismetelgetne, hogy igy meg ugy milyen szemet beszolas volt, anelkul, hogy egyszer is vegiolvasna, hogy valojaban mit irtal. Mert abban a pillanatban rajonne, hogy neked van igazad.
    Hal

• Egon

nagyúr

válasz Edgeri #76 üzenetére

Edgeri: az utolsó mondatod megmozgatta a fantáziámat...:) Kellene indítani egy topicot, ''Ha a PC demokratikus politikai szervezet lenne...'' címmel... Most képzeld el, ha a megszakítási kérelmeket csak kétharmados többséggel lehetne engedélyezni...:) Lassabb lenne mint az XP egy 386-oson...:D :D :D

• Edgeri

senior tag

Szerintem ez egy elsősorban IT miatt készült oldal. Hagyjuk a politikát, legalább itt....
    Érvek-ellenérvek. Felesleges. Mindenki abban hisz(?) amiben akar, szíve-joga. Koncentráljunk arra, ami közös bennünk: PC-nk szeretete :)))

(az IT nem egy politikai szerevezet :) )

• Egon

nagyúr

válasz GeorgeTerror #73 üzenetére

GeorgeTerror: azért a procikérdést ne keverd bele...:) Annak alapján amit írsz, én igazi perverz vagyok: Intel-procitulaj (és picit -fanatikus) ÉS mszp szavazó...:D

• Egon

nagyúr

Hal: a fidesz ''úriember kampányáról'' csak annyit: szerintem nem úriemberhez méltó megnyilvánulás a ''nehogymár a nyúl vigye a puskát'', valamint bárkit is arra biztatni, hogy akassza fel magát... Hogy ez nem a hivatalos kapmány része? Attól még a kampány időszakában hangzott el, és igencsak az első forduló előtt... A kérdés az volt: lehet-e tovább durvítani a hangnemet, és a válasz sajnos igen...
    ZbAdmin: érdekes, én is megkérdeztem a környezetemben néhány fidesz-szimpatizánst, és ők a fidesz dicsérete helyett egyből az mszp gyalázásával jöttek (sőt: az egyik ki is jelentette, hogy nem a fideszre szavaz, hanem az mszp ellen...). A miért kérdésedre meg csak annyit (nem akarom ismételni önmagam...): olvasd végig a fórumot, fogsz találni nyomós okot bőségesen...

• GeorgeTerror

senior tag

válasz Z_A_P #19 üzenetére

''Tudod amit te, es sajto 80%-a mond, az MSZP kampanyana! Nem ugy kene tenykent kezelni dolgokat,ahogy azt Kovacs kijelenti, mert en azt sem mondom,hogy a masik oldal mond igazat, de a ketto kozott kell megtalalni, nem pedig egyik oldalon.''

Na mostmár én is beleszólok. Igen kampányszagúan beszél Kovács. Nyilván hisz ijen időszak van. Bár a 80%-ot igen erős kijelentésnek tartom.
    Azon kívül ott van még az amit a FIDESZ-MDF emberei állítanak: gázáremelés, tandíj, gyesgyed megszüntetés...
    Nos természetesen mindezt cáfolják az mszp-nél. Hiszen józanságukat megőrízve (pedig baromi nehéz lehetett, amikor a választás estéjén elballagtak a FIDESZ-MDF mellett), azzal nyitották, az új kampányt, hogy mindent, amit a FIDESZ jól csinált megtartják. Sőt tegnap Kovács kifejtette, mit szándékoznak bővíteni.
    Másik a gázáremelés, amnesztia, tandíj, stb kapcsán. Tiszta ojan mint az intel vagy amd. Ha amd-t veszel leég, felrobban, kigyullad a ház, támad a kolera, megdöglenek a tyúkok... Ezt csakis ojan valaki mondhatja aki nincs tisztában a másik párt programjával, de annyira, hogy azt sem tudja eszik vagy isszák.
    Harmadrészt: honnan veszi magának a bátoságot a F/M, hogy ojanokat állítson, amiről nemhogy fogalma sincsen de ők maguk találják ki. Ha én így beszélnék Orbánról az meg már rágalmazás

• Tuib

aktív tag

Már bánom elősző megszólalásomat, elnézést!

Tuib

• Tuib

aktív tag

Nos, ami még zavar engem: beszéltem egy sráccal. akit eddig is ismertem, és kérdi, hogy kire szavasztam. Mondom az MSZP-re. Erre azt mondja nekem, hogy én hazaáruló lettem. Nem vagyok igazi magyar. Nos, ezzel sikerült is kiborítania a bilit nálam: azt elviselem, ha emiatt lehülyéznek, bunkónak tartanak, stb... De hogy hazaáruló mi több nem vagyok magyar!! Kérdem én: milyen alapon? Igaz fele szlovák, egy kis lengyel, és egy kevés magyar vér folyik bennem. Most ilyen alapon itélnek el? Vagy mert egy eltérő alternatívára szavasztam, és hogy az MSZP csak ''mocskos zsidókból áll akik kizsákmányolják a magyar nemzetet'' vagy mert ''poszt-kommunisták'' (szabadon választható, mert a kettő nem igazán jön össze)? Mert nem dobogtatom a mellem, hogy én ősmagyar vagyok? Vagy mert nem hordok állandóan keréknagyságú kokárdát?

Én is ugyanúgy tanulok, dolgozok, élek itt Magyarországon, mint az ''igazi magyarok''. Csak mert éltem a jogaimmal?

Elnézést a kiborulásért, ha nagyon zavarja a hozzászólókat, Parci légyszi tüntesd el ezt a hozzászólást!!

Tuib

• Turmoil

senior tag

válasz guest #67 üzenetére

#67 guest:

Nem az érdekel, hogy ki miért akar nyerni (ilyet max a pártvezetőktől kérdeznék meg a me-jelöltektől). Engem az érdekel, amit pld. Z_A_P is leírt: annak ellenére, hogy ő a narancsot szereti, ez a stílus neki sem tetszik. Azt nem tudom, hogy jövő vasárnap ez miben nyilvánul meg nála (igen-nem-tartózkodik), de érdekelne!

• Turmoil

senior tag

válasz Z_A_P #66 üzenetére

A magas részvételi arányra gondolsz?

Csak tippelni tudok, mert én az előző kettőn is ott voltam, az elsőbe még nem fértem bele, így magamból nem indulhatok ki.

Mondjuk úgy, hogy azt könnyebben el tudom hinni, hogy azért mentek el annyian szavazni, mert most nagyon sokan érezték úgy, hogy nagy a tét. Nem tartom elképzelhetetlennek, hogy a köv fordulóban még többen elmennek.

• ZBAdmin

csendes tag

válasz Tuib #1 üzenetére

Dear Sir!

Igyekszem felzárkózni ezen topic tiszteletreméltóan normális hangneméhez, remélem nem maradok csak hiú remény, és hozzáfűznivalómat megbántás nélkül tudom leírni.

A topic előző változatában találtam olyasmi megközelítést, hogy ''fideszes fanatikus, aki nem tárgyalóképes, nem tud válaszolni a feltett kérdésre'' (remélem, hogy jól emlékszem a lényegre).
    Én saját tapasztalatom alaján azt kell mondanom a következőket:

1. A környezetemben megkérdeztem néhány embert (kicsiny minta, tudom...) hogy >Miért szavaztál az MSZPre, SZDSZre?<. Tipikus válasz úgy kezdődik, hogy mert a ''sz*mét Fidesz'' így-meg-úgy... Nem ezt kérdeztem. Hiszen ez alapján szavazhattál volna a Centrumra/Miépre/Kisgazdákra/Munkáspártra, mármint ha a lényeg a fideszellenességen van. Kérdezlek titeket (válasz egy értelmes mondat, az eddigi színvonalon pls.) : Miért?

2. Egymás gyalázásáról az jut az eszembe, hogy már _hosszú hetek_ óta kapom az SZDSZ ''fanatistáktól'' (értsd: vezérszurkolóknak, nem ledegradálás) mail-ben a lejárató- kampányolós-fideszellenes képeket, és ezek közül nagyon sok megtalálható a nyilvános-hivatalos SZDSZ weboldalon is, nem beszélve a ''narancsuralmas'' óriáspalátokról. A Fidesz eddig ilyen nem csinált. Se élőben, se elektronikusan. Bocs, másként fogalmazok: én nem találkoztam ilyennel. A fordulópont e hét hétfő este volt. A Fidesz kihangsúlyozta eddigi pozitív tevékenységét, erre SZDSZ-Kuncze G. rögtön ''sárba dobott kesztyűről'' kezdett beszélni. Nocsak, egy érdekesség... Hiszen eddig a Fidesz egy szót sem szólt másokról. Nekem ez álszenteskedő, a másikat hülyének néző viselkedésnek tűnik... Ezek tények, belemagyarázás nélkül.

3. Gondolom, kiviláglott az eddigiekből, hogy jómagam a Fideszre szavaztam, ebben viszont jelentős szerepe volt a megelőző kampányok hangnemének... A fenti példa nem az egyetlen visszásság.

Remélem, minden szempontból megfeleltem az eddigi hangnemnek és Sir Parci kéréseinek, nem veszekedni-anyázni szeretnék, hanem új véleményeket megismerni, más látószöget, más _kulturált_ hozzászólást olvasni.

... Előbb mindig gondolkozz, ne ''zsigerből'' üvölt azonnal ...

Üdv
    Zo

• guest

veterán

válasz Turmoil #65 üzenetére

Az hogy ki miert akarja megnyerni a valasztosakat eleg partalan vitahoz vezetne. Azt hiszem te is korberohognel, ha azt irnam, hogy a fidesz azert akar nyerni, hogy nekunk jobb legyen. De bevallom en se cselekdenk mashogy egy az mszpvel kapcsolatban elhangzo hasonlo kijelentes eseten.
    HAL

• Z_A_P

addikt

válasz Turmoil #63 üzenetére

Z_A_P valasza ugyanaz mint #64 Gueste ami kb. ugyanz mint #61 Z_A_P-e :)

tehat ez a kampany senkinek sem tetszhetne (elmeletileg),dehat a gyakorlat nem ezt mutatta: lasd valasztas 1. ford.

• Turmoil

senior tag

válasz Z_A_P #61 üzenetére

Én az elmúlt néhány hónapban nem nagyon emlékszem, hogy az MSZP úgy kampányolt volna a Fidesz ellen, hogy egy szóval sem említik, hogy ők maguk mit terveznek, de riogatják az embereket, hogy mit fog csinálni a Fidesz a következő négy évben. Ha jól emlékszem, akkor (szerintem nagyon humoros formában) ez inkább az SZDSZ-re volt jellemző, de ők is vették legalább a fáradtságot, és melléírták a saját alternatívájukat.
    Jelenleg semmi más nem folyik, mint hogy a Fidesz a jövőre vonatkozó feltételezésekkel, valamint a múltból előrángatott, hitelesség szempontjából kérdéses dolgokkal riogatja a népet. Szerencsére az MSZP eléggé higgadtan fogadja, és nem veszi föl a kesztyűt.

Hogy két hét múlva mi lesz, abba nagyon bele sem metek gondolni. Nem tudom elképzelni, hogy az elvesztett első fordulóra így reagáló kormánypárt hogyan fogja kezelni a végső vereséget?

Mit veszít valójában a Fidesz azzal, hogy kikerül a hatalomból, ha ennyire fellobbantak a vereség lehetőségétől???

• guest

veterán

válasz Turmoil #63 üzenetére

Az en velemenyem hasonlit egy mar elhangzotthoz. Espedig: Szerintem az mszp egesz kampanya olyan volt, amilyen a fidesze az elso fordulo utan lett. En a mar egy-ket honapja szkeptikus voltam azzal kapcsolatban, hogy az emberek meg tudjak-e erteni a Fidesz uriember kampanyat: azaz soha semmilyen vonatkozasban nem beszeltek a szocikrol, mialatt az mszp minden kulonosebb elkepzeles nelkul csak tamadott. Nohat az elso fordulo bebizonyitotta, hogy az Iliescu-tol importalt kampany hatasos volt. Szegeny Fidesz kicsit keson eszmelve, ugyanakkor kompenzalas-keppen viszonylag eroteljesen atvette erre a rovid idore a stilust. En szemely szerint nem szeretem a tamado stilust, ugyanakkor tisztaban vagyok azzal, hogy az atlagember szamara sajnos erthetobb, mint az oksokodonak tuno alternativa-kinalas.

Egy guest, aki HAL

• Turmoil

senior tag

válasz guest #60 üzenetére

Kérném a guest néven írókat, hogy tiszteljék meg vitapartnereiket annyival, hogy valami egyedi aláírással jelzik, hogy nem azonosak bármelyik másik guesttel. Akár csak egyetlen betűvel, ami egyedi.
    Örülök, hogy eddig kultúrált volt a dolog, és szeretném ha így maradna, ahogy ''guest'' írta.

A témánál maradva: vajon hány ilyen dolog kerül még elő a jövő hétig? Most éppen a nagymarosi gáttal fenyegetőzik a Fidesz. Nem tudom, ki hogy van vele, de nálam csak ellenérzést tud kiváltani egy ilyen hadjárat. Vajon mi alapján dönti el a Fidesz, hogy milyen módon próbál több szavazatot szerezni? Elsősorban magamból, másodsorban a közeli ismerőseimből tudok kiindulni (ha esetleg érdekel valakit, pld. közvélemyénykutatókat, akkor szinte mind diplomás, értelmiségi) és ezek alapján nem tudom elképzelni, hogy ez növeli a népszerűségét egy pártnak. Amit a Fidesz csinál, az az ország lakosságának demoralizálása és ezzel a saját (nem elvakult) választóinak a leépítése.

Komolyan érdekelne mindkét oldal szavazóinak a véleménye, hogy ezt a ''kampányt'' hogyan értékelik!

• Z_A_P

addikt

válasz Z_A_P #61 üzenetére

''Ha azalatt nem gyozott meg a kormanyzas,akkor szavazz arra, akit szeretnel helyettuk!''

Szoval: Ha ezalatt a 4 ev alatt nem gyozott meg a kormanyzas,akkor szavazz arra, akit szeretnel helyettuk!

• Z_A_P

addikt

válasz guest #59 üzenetére

Na pont ettol volt jo a topic,hogy ilyen beszolasok nem voltak (eddig) :(

Guest #57:

''...De azt látom, hogy a keddihez hasonló megnyilatkozások(elsősorban FIDESZ részlől) egyre inkább ebbe az irányba terelik kultúránkat, és ez elszomorit...''

Nos mint irtam fentebb -en mint FIDESZ szimpatizans- nekem SEM tetszik nagyon ez az uj taktika,ahogy probalnak MSZP-s taktikaval hatni a valasztokra, csak ok az 5 honapot 2 hetbe suritik!
    De en azt javaslom,hogy ne ez a 2 het hasson rad, mert az utobbi 1 honapban tenyleg elegge eldurvult a kampany, de ez megszunik 2 heten belul! Ha azalatt nem gyozott meg a kormanyzas,akkor szavazz arra, akit szeretnel helyettuk!

• guest

veterán

válasz guest #59 üzenetére

Ugy erzem, hogy ebben a hozzaszolasban annyi szubjektum volt, hogy erosen tendalhat miatta a forum az eldurvulas iranyaba. Remelem a tovabbiakban mellozitek az ilyen jellegu hozzaszolasokat. Kar lenne buta pusztan erzelmi alapon megfogalmazodo pocskondiazassal elrontani a threadot.

• guest

veterán

A legszomorúbb dolog. hogy még mindig a komcsizásnál tartunk és főleg azoktól akiknek fogalmuk sincs a múltról. A sok ezer régi MSZMP párttagból jó ha volt egy pár száz, a többiek ugyan olyan megélhetési párttagok voltak mint most a Fidesz slepje. A harsánykodó ''magyar politika'' miatt elvesztettük a háborút, ezzel együtt sokunk szüleit, nagyszüleit. Kis ország vagyunk egymással és a szomszédjainkkal békében kell élni. Ne hagyjuk, egy dölyfös kis király jogász ficsur miatt elvesziteni az országot.
    Az átkos rendszerben tanulhatott, junta társaival együtt, a mi kis pukancsunk de tananyagból nem sajátítottak el semmit, amit mutat, hogy jogot végzett emberek anarchiába akarják taszítani az országot saját üdvükért, mert félnek, hogy huncutságaik napvilágra kerülnek.

• guest

veterán

Drága Adi! Ha úgy gondolod, hogy nem fontosak az egyéni kvalitások, akkor arra szintre alacsonyodsz le ahol az amerikaiak mozognak. Nekik csak a ''cirkusz, kenyér'' párosítás számít, ezen igényüket minden választás során tökéletesen kielégíti a két nagy párt. Én úgy vélem szomorú lenne ha a demokráciánk az amerikai szintre degradálódna le. De azt látom, hogy a keddihez hasonló megnyilatkozások(elsősorban FIDESZ részlől) egyre inkább ebbe az irányba terelik kultúránkat, és ez elszomorít.Egy pártatlan gondolkodó voltam.

• guest

veterán

Drága Adi! Ha úgy gondolod, hogy nem fontosak az egyéni kvalitások, akkor arra szintre alacsonyodsz le ahol az amerikaiak mozognak. Nekik csak a ''cirkusz, kenyér'' párosítás számít, ezen igényüket minden választás során tökéletesen kielégíti a két nagy párt. Én úgy vélem szomorú lenne ha a demokráciánk az amerikai szintre degradálódna le. De azt látom, hogy a keddihez hasonló megnyilatkozások(elsősorban FIDESZ részlől) egyre inkább ebbe az irányba terelik kultúránkat, és ez elszomorít.Egy pártatlan gondolkodó voltam.

• Egon

nagyúr

válasz Adi #53 üzenetére

Ebben igazad van, de ha az adott vezető érdemben nem tud hozzászólni egy szakterülethez, akkor hogyan ellenőrzi a beosztottjait? Hozzáértés híján kénytelen mindenben a beosztott szavára hagyatkozni, ami divatos kifejezéssel élve aggályos...:) Mint pl. nálunk a programozók, akik be tudták adni a főnöknek, hogy egy nyomtatott listán egyetlen szó (a titulus) megváltoztatása egy hetes meló...:D

• Cash

csendes tag

Gratulálok mindemkinek!
    Az lenne a jó, ha minden fórumon így lehetne érvekkel és ellenérvekkel politizálni.
    Egy apró kiegészítés:
    Volt egy kijelentés Fekete Jánossal kapcsolatban, amit szeretnék egy kicsit más megvilágításba helyezni:
    Fekete János egy világhírű és elismert bankár. Feladatai közé tartozott (és tartozik ma is, mivel az MFB tanácsadója), hogy az ország vezetése által előírt hitelmennyiséget megszerezze és visszafizesse.
    A hitelek felhasználásáról nem Ő döntött. Egy biztos! A hiteleinket eddig visszafizettük és többek között neki is köszönhetjük, hogy a mai napig is jó fizetőnek számítunk a világban.
    Arról meg nem ártana egyszer megkérdezni valakit, hogy a Széchenyi terv alapvető elképzelései (csak benne volt a vasút is) honnan származnak :))

• Adi

senior tag

válasz Egon #52 üzenetére

Nem elég, de leírtam, hogy úgysem az egyéni szakértelemnek kell döntenie, hanem hogy mennyire jó a mögötte álló szakembergárda.

Legalábbis ideális esetben. :)

Egyéni mindentudónak a személyi kultuszokban volt szokás beállítani a kultusz személyét.

• Egon

nagyúr

válasz Adi #47 üzenetére

Adi: kicsit régen volt már az a hozzászólásod, amire most reagálok, de most kerültem újra netközelbe... Tudod, ez a ''szakértői duma'' lehet hogy nem szimpatikus Neked, de azért ha valaki miniszter, legalább az alapokkal legyen tisztában az adott területen... Vegyük például a Szabó Jánost. Ő maga nyilatkozta anno egy újságban annak idején (és nem a Népszabadságban, nem is a Népszavában...) hogy teljesen idegen neki a honvédség mint terület, valamint hogy ''az elmúlt napokban áttanulmányoztam az elmúlt 15 év Honvéd újságait'' felkészülés gyanánt... Könyörgöm: ennyi elég egy miniszteri poszthoz???

• Den

veterán

válasz guest #49 üzenetére

Nem kell politikával foglalkoznod vannak itt még érdekes topicok.

• Den

veterán

válasz guest #48 üzenetére

Más a szónoklás és más a tárgyalás. Ez utóbbiban jó, mivel különben nem lett volna sikeres válalkozó sem.
    Ami ezt a báb dolgot illeti, Nem kéne elfelejteni hogy soha nem volt szokás hogy a miniszterelnök minden szir szarért nyilatkozgat.
    Valaki említette hogy mindíg Kovács nyilatkozik. Igen, mint a fidesznél Pokorni. Merthogy Ők a _pártelnökök_. Tehát a párt álláspontját nekik kell ismertetni konkrét ügyekben.

• guest

veterán

mar itt is?

ezek szerint a prohardver-bol a hardver szo csak fantazianev, vagy miaszosz

hova menjek mar, hogy ne kelljen politikaval foglalkoznom vegre?!

• guest

veterán

válasz Den #46 üzenetére

''Egy orszag iranyitasaban ez a kepesseg a legkevesbe fontos''
    Hat szerintem politikusoknak es elsosorban a miniszterelnoknek az a legfontosabb, hogy ki tudja epiteni a megfelelo szakmai hatteret nyujto apparatust. Ezeknek az embereknek a tanacsait megfeleloen tudja merlegelni, es ezek tukreben az optimalis dontest tudja hozni. Es a dontes meghozatala utan azt megfeleloen tudja kommunikalni, vedenei, megmagyarazni az egyezteteseken, vitakon. Es ilyen szempontbol sajnos MP messze elmarad OV-tol. Bat azt hiszem senki sem hiszi el, hogy MP vezetne effektive az orszagot egy esetleges mszp gyozelem eseten. Vagy megmaradna babanak, mint eddig, vagy azon se csodalkoznek ha valami hirtelen betegseg stb kozbeszolna, es nem lenne kepes vallalni a miniszterelnoki poziciot. De hangsulyozni szeretnem ennek az utolso megallapitasnak eros szubjektiv jelleget.

• Adi

senior tag

Offtopic, hadd lopjak egy kicsit Weöres Sándortól:

Péter hüje,
    Viktor hüje,
    Csak én vagyok okos,
    Énnekem a segembe is felyem van!

:D

• Den

veterán

Én nem értem a fideszt. Szerintem történelmi esélyt játszottak el. Nem értem honnan ez a gyűlölet és bosszúvágy ami átsütött az egész kormányzásukon.
    A párt tele van inteligens emberekkel, véleményem szerint, a fideszben öszpontosul a legnagyobb szellemi potenciál, ezért az ország gazdaságilag haladt tovább a szocik álltal elkezdett úton. Vagyis egy értelmes ember számára az ország vezetése az fő funkciókat tekintve jó volt, tehát semmi oka nem lett volna hogy ne a fideszre szavazzom.
    DE, jött ez az ideologizáló cinikus megosztó stílus ahogy a társadalmat kezelik, az ellenzék letiprása, és a korrupció minden eddigit meghaladó szintre emelése.
    Ez miért kellett?? Ha ez nincs akkor nagy valószínűséggel rájuk szavaztam volna, igy viszont az mszp-re fogok, nem meggyőződésből hanem a fidesz ellen. És reménykedem hogy a centrum megerősödik a következő négy évben.
    Ami Medgyesi vs. Orbán dolgot illeti. Igaza van aki Medgyesi szónoki képességeit kritizálja. Az valóbban nagyon gyenge. A miniszterelnöki vitában csak Orbánon múlott, hogy nem mosta le a színpadról. DE, egy ország írányításában ez a képesség a legkevésbé fontos. Egyéb kvalitásaiban messze túlszárnyalja Orbánt. Ennek ellenére rossz választás volt szerintem az mszp-től, mert bár biztos hogy jól fogja vezetni az országot, és nagyon jó szakember, politikusnak amatőr. És egy ilyen ellenzékkel mint a fidesz, profi politikusokra van szükség.

• Parci

HÁZIGAZDA

LOGOUT blog

Amire mindenkit szeretnék megkérni (a jövőre nézve, eddig minden OK):

1) Írjatok személyes véleményeket, visszafogottan, szolidan, mint SZEMÉLYES vélemény, tapasztalat, stb.

2) Írjatok állításokat, de CSAK AKKOR, ha azok ellenőrizhetőek. Kevés ilyen van, ráadásul azok többnyire pont ilyen számok (adókedvezmény, stb).

3) NE írjatok le állításként valamit, ami egyrészt erős indulatokat vált ki mindkét oldalból (akár pozitív, akár negatív irányban), másrészt nem ellenőrizhető. A lopások, komcsizások, sikkasztások, fasisztázások, stb. tényként leírása ebbe a kategóriába tartozik, és pont az ilyen kijelentések tehetnek tönkre egy amúgy kulturált vitát.

Egyébként pedig mindenki azt írja, amit gondol, a pártállás tehát mindegy, a lényeg, hogy ne adjunk egymásnak alapot arra, hogy indulatok gerjedjenek!

Köszi.

• Tuib

aktív tag

Érdekes, hogy sikerült egy ilyen mocskolódásoktól, kiabálásoktól mentes fórumot nyitni a témában. (csak kultúremberek olvassák a prohardvert:)))Istenem hogy örülnék ha mindenütt ez a hangnem lenne a jellemző! Hajrá! Csak így tovább!!

Tuib

• Adi

senior tag

válasz Parci #37 üzenetére

Oké, csak jeleztem, hogy ez a szakértői szöveg nekem nem fekszik.

• Adi

senior tag

válasz Parci #35 üzenetére

Én nem azt mondtam, hogy a ''Dimitrov-téri fiúk'' :)

• guest

veterán

válasz Parci #32 üzenetére

A mi ti termeszetes nem a sokak altal nagyon retteget megosztast kivanta erositeni. Csupan azt kivanta jelezni, hogy mindenki az altala szimpatikusnak tartott oldal igereteit hasonlitsa ossze az oldal altal megfogalmazott kritikakkal. Meg igy is kicsit megosztosan hangzik, de nem tudom mashogyan irni konrketum nelkul. Nagy vonalakban: az mszp szimpatizansok vessek ossze az mszp igereteit, az mszp altal megfogalmazott kritikakkal (lasd jogsi), es mindez legyen igy a fidesz szimpatizansok oldalan is. Most nehogy azt modja valaki, hogy nem csak fidesz meg mszp letezik, mert irgum. :)

• guest

veterán

válasz Egon #13 üzenetére

Sziasztok,

az 1945-1989 között történtekről kérem csak az nyilatkozzon aki kompetensnek érzi magát a témában. Félreértés ne essék, én sem érzem magamat benne kompetensnek, pedig ebből részben ebből írtam a diplomamunkámat, és számos iratot végignyálaztam a levéltárban a fenti időszakkal kapcsolatban. Kérem mindenki csak olyan tényekre hivatkozzon amiről biztos, alátásztható értesülései vannak, különben a vita parttalan lesz.
    Az újságok (bármelyik) által hozott tényeket óvatosan illik mindig kezelni, mert a cikkírók mindig sugallni akarnak valamit.
    Érzelmi alapon sem érdemes vitázni.
    Tárgyilagosan, objektíve, szubjekíve jelzőket én személy szerint mindig igyekszem kerülni.
    Az én nagyapám 6 évig volt szovjet fogságban, és nagyon sokat mesél róla, nem indulattal, érzelemből. Ő átélte a Horthy korszakot, Don kanyart, Budapest ostromát, Rákosi korszakot, Nagy Imre korszakot, sebesültszállítóként működött a forradalom alatt, a Kádár korszakot is végigélte, és a rendszerváltást is. Szavazott már ide is oda is, de mindig ember próbált maradni minden körülmények között és személyes példát mutatva. Most 87 éves, nem akart és nem is tudott elmenni szavazni, mert a lábai már nem a régiek, meg azért mert nem érezte, hogy átlátná a mai helyzetet. Remélem még sokáig köztünk lesz.

Faludy György Pokolbeli víg napjaim, Pokolbeli víg napjaim után könyveit is mindenki figyelmébe ajánlom, ugyanúgy a napokban elhunyt Hofi Géza feledhetetlen munkásságát is.

Themistokles

• Adi

senior tag

válasz Uncool Ben #25 üzenetére

Ez offtopic, a nickeden könnyesre röhögtem magam! :DD

• Turmoil

senior tag

válasz Adi #33 üzenetére

Már bocs, de azért, mert valaki ''ennek az iskolának a tagja'', attól még lehet gondolkodó ember. Galilei is annak az iskolának volt a tagja, akik megégették őt haladó nézete (az igazság) miatt.:)
    Mindenki követhet el hibákat, de utólag, más környezetben elítélni csak akkor szabad, ha nem tanult a múlt hibáiból.
    És tényleg nagyon kellemetlen helyzetbe került anno az MDF-kormány, de akkor nem igazán tudtak mit kezdeni a helyzettel. És ha utána nincs az MSZP idején a Bokros-csomag, akkor most még rosszabb lenne (kb. Argentína áll most úgy). Annak a bizonyos iskolának a tagjai stabilizálták a gazdaságot, amit a Fidesz ügyesen meglovagolt, bár az eredményeik azért annyira nem egyértelműek. Hiába állítják be annak...

• Parci

HÁZIGAZDA

LOGOUT blog

válasz Adi #34 üzenetére

És ki állította be magát mindentudónak? Ezt itt találtátok ki, se Meggyleves, se OV, se senki nem mondta. Adi, ezek érzelmi húrok, NULLA tényalapokkal, kérlek, ne csináld.

• Adi

senior tag

válasz Turmoil #17 üzenetére

Idézem:

Mondj egy ''európai'' országot, ahol ha kiderül valakiről, hogy van +1 gyermeke nem a feleségétől, akkor az miniszter maradhat... Ezek az emberek azonnal lemondanak... Ez eléggé lightos példa, de a lényeg ugyanaz.

Franciaország és Mitterrand, ha jól emlékszem. :) Van egy házasságon kívül született lánya.

• Parci

HÁZIGAZDA

LOGOUT blog

válasz Adi #33 üzenetére

Nincs igazad, Adi. De még ha lenne is, ők húzták ki a szarból. Én hallottam László Csabát sajtótájékoztatón még újságíró ''koromban'', nem egy buta ember...

Ez imho megint (részben biztosan) vádaskodás, amit nem lehet se cáfolni, se bizonyítani.

• Adi

senior tag

válasz Egon #11 üzenetére

Ettől a szakértői dumától mindig vigyorognom kell. :)) Bocs, nem rajtad, nehogy félreértsd.

A Kádár-rendszer alatt is az ment, hogy a szakértők majd megmondják, hogy mi a frankó. Ez nem megy.

Egy miniszter legyen tájékozott a saját területén, de ne állítsa be magát mindentudó szakembernek. Úgyis van mindegyiknek tanácsadó testülete, az a valódi szakemberek helye.

Csurka nem véletlenül mondta, hogy ''a szakértelemre hivatkozni bolsevista trükk''.
    Ezt forgatták úgy ki - ahogy még annak idején gimiben hallottuk és röhögtünk rajta -, hogy a szakértelem bolsevista trükk. Ugye mennyivel más?

Ja és mielőtt piszkálnátok miatta: nem vagyok MIÉP-es. :) Sem őket, sem a Munkáspártot nem bírom.

• Adi

senior tag

válasz Nowhereman #10 üzenetére

Egy apró megyjegyzés:

a pénzügyi ''szakemberek'' (Fekete Jánossal az élen) vitték az adósságcsapdával oda az országot a Kádár-rendszer alatt, ahol aztán Antallék megkapták. Még anno neki mondta is valaki, hogy ő veri a hitelek felvételével a legnagyobb szögeket a kommunizmus koporsójába.

Ez lehet, hogy jó volt a rendszer megbuktatásának szempontjából, de semmiképpen nem volt jó később az emberek életszínvonal-esését nézve.

Medgyessy, Surján és László Csaba is ennek az iskolának a tagja. Itt befejezem, mindenki úgy gondolja tovább, ahogy akarja.

• Parci

HÁZIGAZDA

LOGOUT blog

válasz Z_A_P #24 üzenetére

Z_A_P!

Ha az adókedvezmény 2 millió, akkor én, aki évente 1.99 milliót keresek, ugyanúgy nem fizetem be az SZJA-t, mint aki évente 800e Ft-ot. Tehát én NAGYOBB kedvezményben részesülök (mert jövedelmem * SZJA adókulcs nagyobb!), pedig többet keresek. Azaz összességében még többet fogok keresni (nettó).

guest (#26)!

Mivel a családtámogatás csak gyerekes családoknak megy, és a saját bevételük adóját igényelhetik csak vissza, ezért aki nem dolgozik, nem is igazán tud visszaigényelni semmit, tehát nem tud a költségvetésből ''meló nélkül leakasztani''. Pont ezért mondtam, hogy az alapötlet jó, csak a kedvezményeket a keresettel fordítottan kéne arányosítani. Ne mondd már nekem, hogy aki melózik, keres 80-100.000 Ft-ot egy hónapban és van x gyereke, az olyan lusta, adócsaló sutyernyák lenne! Ha azt akarod, hogy kevésbé jól keresők is vállaljanak gyerekek, támogatni kell őket, és természetesen nem úgy, hogy a 80 ropis fizetést 88-ra emeled. Tehát: az adókedvezmény jó ötlet, az egyenlő mértékek kevésbé.

A minimálbéren bejelentettek problémáját pedig alkalmas törvényekkel kell megoldani. A minimálbér azért legyen 50e Ft, mert ennyi reális. Érted, ha meghatározhatnád, hogy mondjuk a cégeknél minimálbéren dolgozók átlagkeresete 110.000 Ft, akkor legyen 110.000 Ft-os minimálbér? Nyilván nem, senki sem kapna munkát...

Az ingyenes jogsiszerzés rossz ötlet.

A ''mi oldalunk által ígért'' mondatod viszont NAGYON nem tetszik, sajnos pont a MI és a TI miatt balhéznak most az emberek. Kérlek, fogalmazz inkább úgy, hogy a Fidesz által ígért... legalábbis nem hiszem, hogy minden tekintetben azonosulni szeretnél velük :) (mint ahogy én sem, egyikkel sem).

• guest

veterán

válasz Adi #30 üzenetére

Mit értesz azon, hogy varrom? Hogy az ő hibájuk? Neeem! Azért a feleségem jobb annál :))
    Ezt csak azért vettem bele, hogy lássátok a folyamatot, amit el mertem kezdeni ebben a ciklusban ( nősülés>lakás>gyerek(ek)>család :) )

Üdv: T.

• Adi

senior tag

válasz guest #5 üzenetére

Kedves Guest, az 5-ös pontban!

Miért varrod az Orbán-kormány nyakába azt, hogy megnősültél? :D

• guest

veterán

(Moderált! Így kb fair, a többi személyeskedés volt 1000L...)

az azert elohozza a fanyar es kelletlen mosolyt az arcomon, hogy ugye tudja mindenki hogy meggyesbefott bukarestben szuletett :)

masreszt ha megnezitek a szamadatokat, akkor lathatjatok, hogy statuszturveny ide-oda, az iden eddig kevesebb munkavallalasi engedelyt adtak ki, mint tavaly ilyenkor, es ezen erdemes elgondolkodni

• guest

veterán

válasz guest #26 üzenetére

Én senkit nem szeretnék az adómból támogatni, de muszáj :-). Az, hogy hányan nem _próbálnak_ munkát keresni, és hányan vesztették már el minden reményüket abban, hogy valaha munkát találhatnak, és emiatt nem keresnek, sajnos megállapíthatatlan adat, és így ez a kijelentés csak burkolt hangulatkeltésre alkalmas, tényleges érvnek nem szerencsés.
    Mi lenne a jó rendszer? Szerintem mindenképpen egy degresszív támogatási rendszer, elvégre - mint az korábban elhangzott - aki többet keres, kevésbé szorul rá a családtámogatásra.
    Szerintem a megoldás az lenne, hogy a családi pótlék összegét jelentősen fel kéne emelni, ezzel párhuzamosan az adókedvezményt megszüntetni vagy erősen visszavenni, a degresszivitást pedig úgy lehetne megvalósítani, hogy a családi pótlék növelné az adóalapot.

A fekete jövedelmekkel érvelsz, hogy ők kijátsszák a rendszert. Igazad van. Azonban nem tartom szerencsésnek a rendszert kijátszó kisebbség miatt egy igazságtalan rendszer fenntartását. Ellenük más módon kellene fellépni, amit segíthetne, ha az adórendszer átláthatóbb, egyszerűbb lenne, minél kevesebb kiskapuval. Sajnos a minimálbér nem csökkenti a kijátszás lehetőségét, amit az is bizonyít, hogy az év eleje óta megnövekedett a részmunkaidőre bejelentettek száma, természetesen ekkor a minimálbér nem játszik, azt meg elég nehéz ellenőrizni, hogy ténylegesen hány órát dolgozik a munkavállaló.

Jogsis példád szerintem erősen téves. Nézz meg jó néhány álláshirdetést, nagyon sok munkánál feltétel a jogosítvány megléte, nem csak annak van rá szüksége, akinek saját autója van. Szóval az ingyenes jogosítvány inkább az esélyek megteremtése a jobb keresetre, hasonlóan mondjuk az ingyenes nyelvvizsgáhöz.

• guest

veterán

Én az SZDSZ-re szavaztam, a második körben az MSZP-re szavaznék, de nálunk már nyert az MSZP-s jelölt... Nagyon jó eddig ez a topic, én is remélem, hogy nem fog eldurvulni. Az én véleményem:
    1. Gazdaság: a 94-98 és a 98-02 közti állapotot NEM LEHET összehasonlítani!!! (Közgazdász végzettségem van, nem vagyok szakember, de az átlagtól azt hiszem, kicsit jobban értek hozzá.) 94-ben az MSZP egy súlyosan eladósodott, fizetésképtelenség határára sodródott gazdaságot vett át. Horn eleinte nem akart megszorításokat, de aztán ő is belátta, hogy nincs mese. Jött Bokros, s a stabilizációs csomag NEMZETKÖZI MÉRCÉVEL MÉRVE IS páratlan siker lett. (Bokrost azóta is az egyik legjobb szakembernek tartják egész Európában...) A társadalmi áldozatok nagyok voltak - ezt az MSZP sohasem tagadta -, de azért éhezés, totális elszegényedés, stb. nem volt, és másfél év alatt megfordultak a negatív folyamatok, kiegyensúlyozott, fenntartható növekedés kezdődött. Orbánék beleültek a jóba, persze, hogy jobban osztogathatnak - de ez NEM AZ Ő ÉRDEMÜK! Ehhez képest meg lehazaárulózzák Bokrost, meg a mai ellenzéket...
    2. Politikai kultúra, a közélet légköre: az elmúlt négy évben a Fidesz tudatosan gerjesztett ellenségeskedést, gyűlöletet. Folyamatosan azt sugallták, hogy aki nem ért egyet velük, az szándékosan árt az országnak (hazaáruló). Szemrebbenés nélkül állítottak iszonyatos valótlanságokat: pl. megfigyelési-ügy. A legdurvább azonban az, hogy a másképp gondolkodók hazaszeretét, Magyarország iránti elkötelezettségét kérdőjelezték meg - ez felháborító és elfogadhatatlan!

Jó pár dolgot tudnék még sorolni, de fő vonalakban mondjuk ennyi, így is hosszúra sikeredett (sajnos...), bocs.

• guest

veterán

válasz Parci #22 üzenetére

A csaladtamogatasi rendszer nem azert ilyen, hogy kitoljon a valoban keveset keresokkel. Sajnos MO-n nagyon sokan probalnak megelni pusztan segelyekebol, anelkul, hogy a munkavallalas iranyaba barmilyen lepest probalnanak tenni. Oket nem szeretned gondolom te sem a befizetett adodbol kulonosebben tamogatni. Azokrol nem is beszelve, akik nagyon sirhatnak, hogy ok minimalberert dolgoznak, csak kozben meg feketen ketszer haromszor annyit visznek haza. Gondolom oket sem kivanod az adodbol tamogagtni. Na akkor kerdem en, hogy mi lenne a jo rendszer. En nem azt momdom, hogy a mostani tokeletes, es nincsen hibaja. Csak nem szeretem azt hallani, hogy ez igy rossz, es pont. Tessek folytatni a mondatot es megmondani, hogy hogyan lenne jo. (amit te mondasz az nem oldja meg a minimalberre bejelentettek problemajat sajnos) Egyebkent a minimalber emeles is pont azt szolgalja, hogy kevesbe lehessen adotcsalni. Mert azert azt kevesen merik megkockaztatni, hogy egyaltalan ne legyen bejelentve a munkavallalo.
    Az ilyen gazdagoknak ad szegenyektol elvesz stilus se allja meg teljesen a helyet az mszp reszerol, akik ugyebar ingyenes jogsiszerzest igernek. Az ugye kiknek jo? Akiknek van kocsi a csaladban, ami valamilyen szintu anyagi bazist igenyel. Akiknek nincs kocsija, azoknak jogsi se kell igazan. Pedig mindketto ugyanugy fizeti az adojat ugyanarra a celra. Probaljuk meg neha osszehasonlita a masik oldal ellen felhozott kritikakat, a mi oldalunk altal igert dolgokkal. Es altalabn igen erdekes konkluziora juthatunk.

• Uncool Ben

tag

válasz Turmoil #18 üzenetére

Igen, termeszetesen ez az MSZP-re is vonatkozik, nem szeretnek Nagy Sandort meg Szekerest latni en sem sokaig, de Vitanyi Ivan altal kepviselt stilussal mar ki tudok egyezni. Es igen, kar, hogy a Centrum nem jutott be, annak ellenere, hogy tele van volt KDNP-s zombikkal :) Bar, ha a Spectrum - Commodore, vagy az AMD-Intel flamewar-okra gondolok... :D

• Z_A_P

addikt

válasz Parci #22 üzenetére

''...Minimálbérből élők mondjuk kapnának 75%-os kedvezményt (ha vannak gyerekek!), én meg az 1 millámra mondjuk 1 %-ot ...''

?????

Micsoda?? az adokedvezmeny 100%-os mindenkinek!!
    Azaz tfh a csalad (apa+anya) bere (eves) : 1200e es 800e ft. Van 2 gyerekuk, legyen az adokedv 2Millio.
    Akkor osszeadod a csalad jovedelmet: 1200+800=2 millio, azaz NEM FIZetnek szja-t!
    (Persze most (meg) kozel sem ennyi az adokedvezmeny). O.V. is megmondta: ez kedvezemeny!!!
    Azaz: keresetuk 1500e lenne, akkor 1500e utan fizetnenek 0% szjat! Hogy fizetnenek 2000e utan 0 %szjat,ha 1500e-t keresnek??

• Egon

nagyúr

válasz Z_A_P #19 üzenetére

Z_A_P: én a TÉNYEKBŐL indulok ki... Először is: az általad említett kvótát több mint négyszeresére emelték. Másodszor: valóban eddig is dolgoztak itt románok FEKETÉN, de legalább valamelyest akadályozva volt a munkavégzésük (azaz nem hivatalosan dolgoztak, egy részüket el is kapták). Harmadszor: ezek az emberek jórészt az építőiparban dolgoznak. Mikor is írták alá a státusztörvényt??? Milyen hónap van most??? Mikor van az építőipar szezonja??? Úgyhogy egyenlőre csak várd ki a végét...
    Summa summarum: hadd legyek egy kicsit nacionalista: ha csak 100 románnal több fog a státusztörvény kapcsán Mo-on dolgozni, mint eddig, az pontosan 100 (határon inneni vagy túli) MAGYAR ember elől fogja elvenni a munkalehetőséget...

• Parci

HÁZIGAZDA

LOGOUT blog

Gratulálok emberek, ha ez a topik így folytatódik, kulturáltsági rekordot döntünk (márpedig itt van rajtam a Hatalom Gyűrűje, hogy kitöröljek bármi nem ideillőt :)):DDD

• guest

veterán

válasz Turmoil #17 üzenetére

Meg egy erdekes adalek a tortenelem orahoz, aztan befejezem. A rendszervaltas idejen megvolt az a kozhangulat, amiben ha nem is leloni lehetett volna midnen exkomcsit (mivel azt senki sem akrhatta, mert akkor semmivel se lettunk volna kulonbek toluk), de lett volna ra lehetoseg, hogy ellehetetlenitsuk a tovabbi mukodesuket. Csakhat sajnos az elvtarsak ezt is ugyesen csinaltak. Ugyanis akkor meg itt voltak az oroszok. Ugy meg senkinek nem volt batorsaga komolyabb szankciokat hozni ellenuk. Mikorra kimentek, sajnos az emberek olyan iranyu alma, hogy itt lesz a kanaan egy ket honapon belul szertefoszlott. Mar igencsak kiabradultak az mdfbol es tarsaibol, es a legnepszerubb akkor mar az mszp volt.

• Egon

nagyúr

válasz guest #16 üzenetére

guest: Ezt írod: bar azok akik megszenvedtek az elmult 50 evet, biztosan nem szivesen nezik az ''ismeros arcokat''
    Tudod a nagyszüleim hetvenegynéhány évesek, ők végigélték a világháborút, az ötvenes éveket stb. Ennek ellenére (vagy talán éppen ezért...) az mszp-re szavaztak, mert - többek közt Veled ellentétben - gondolkodó emberek módjára eszükbe sem jut párhuzamot vonni az ötvenes és pl. a nyolcvanas évek vége között... Más szavakkal: aki a nyolcvanas években vezető volt az országban annak (többnyire) az égvilágon semmi köze nem volt az ötvenes évek rémuralmához (vagy pontosan annyi köze volt, mint a mostani jobboldalnak - lásd Csurka, Orbán Győző, Mikola stb. - ezek mind funkcionárusok voltak az ''átkosban'').

• Z_A_P

addikt

válasz Egon #15 üzenetére

Namost a Roman-st. torveny nem teljesen igy van:
    eddig is (csinte) minden roman vallalhatott munkat, ezeknek a kerelmeknek az ugyitezeset M.O-n dontottek el! Volt egy maximum keret, pl: 15000.
    De EZ MEG most is ugyanugy fennall: a kerelmeket M.O.-n dontik el, es ugyanugy van felso limit.
    Ez amolyan 'latszat' engedmeny a romanoknak, mert M.O. ugyanugy nem fog endegni tobb romant dolgozni itt,mint azelott, de elmeletileg lehetseges nekik, csakhat gyarkorlatilag nem :-).
    Tudod amit te, es sajto 80%-a mond, az MSZP kampanyana! Nem ugy kene tenykent kezelni dolgokat,ahogy azt Kovacs kijelenti, mert en azt sem mondom,hogy a masik oldal mond igazat, de a ketto kozott kell megtalalni, nem pedig egyik oldalon. Marpedig nAGYON sokan az MSZP 'tenyeit' veszik valos tenynek, es ezert van az,hogy az emberek 80%-a annyit tud egyes intezkedesekrol,hogy szarok, mert az MSZP azt mondta.Emlekszek a nepszabi, stb. cikkeire akkor: mar keszulnek a roman cegek, busszal hozzak a romanokat ide dolgozni,stb... valahogy ez megsem tortent meg ugye...

• Turmoil

senior tag

válasz guest #16 üzenetére

Magyarországon nem divat bármiért is lemondani. Ha valakit nem zárnak börtönbe és emiatt nem lehet ott bárhol, akkor semmi sem lehet elég indok a lemondásra.
    Mondj egy ''európai'' országot, ahol ha kiderül valakiről, hogy van +1 gyermeke nem a feleségétől, akkor az miniszter maradhat... Ezek az emberek azonnal lemondanak... Ez eléggé lightos példa, de a lényeg ugyanaz.
    Egyébként mindenkinek szíve-joga, hogy XY ne legyen neki szimpatikus, - legyen ennek oka bármi - de azért nem lehet lelőni minden ex-komcsit:)

• guest

veterán

válasz Egon #13 üzenetére

En nem azt irtam, hogy kuldtek. Szerencsere nem kuldtek senkit. Ami meg a puha diktaturat illeti: bizony akkoriban ilyen durva eszkozok mar nem voltak, am 56 elotti evekben sem volt mar annyira jellemzo a kemeny megtorlas. Aztan azt hiszem mindenki szamara ismeretes, hogy mi lett a vege. Tudod ahogy a helyzet valtozik, ugy valtoznak az eszkozok is. Marpedig a rendszervaltas idejen olyan helyzet volt Magyarorszagon, amiben senki nem tudta igazan, mit hoz a jovo. Es ebben a helyzetben sajnalatos modon valakik a megoldast egy az altalam leirt jovoben lattak. Mindannyiunk szerencsejere nem igy lett. De ettol meg szomoru, hogy ilyen kijelentesek utan meg lehet vallalni ilyen poziciokat. Foleg hogy igazsagugyminiszter legyen valakibol igy. Egy tragikomikumba hajlo dolog ez. De azt hiszem ez szervesen most tenyleg nem tartozik a temahoz. (bar azok akik megszenvedtek az elmult 50 evet, biztosan nem szivesen nezik az ''ismeros arcokat'')

• Egon

nagyúr

válasz Z_A_P #12 üzenetére

Z_A_P: szerinted a Romániával megkötött státusztörvény az ország érdekét szolgálja??? Amikor az egyetlen tényleges kedvezményt, a munkavállalási lehetőséget MINDEN ROMÁN ÁLLAMPOLGÁRRA kiterjeszti??? Vajon miért ugráltak örömükben a románok, ha ez csak a magyaroknak jó? Inkább a kivagyiságot érzékelem Orbánnál: ''Én megkötöm ezt a státusztörvényt, kerül amibe kerül!!!...''
    Ami meg Medgyessy pénzügyi hátterét illeti: ilyesmi is csak Mo-on lehet probléma... Nézd meg pl. Berlusconit az olaszoknál: állítom ő az ország leggazdagabb embere, és hát miniszterelnök lett belőle... Amúgy megsúgom neked: az USA-ban kizárólag olyan ember jelölteti magát elnöknek, aki jelentős anyagi háttérrel bír. Ha belegondolsz, logikus is: kisebb az esély a megvesztegethetőségre (vagy legalábbis nagyobb összegek kellenek hozzá...:D).

• Uncool Ben

tag

Vicces, hogy egy hardver forumon lehet csak normalis hangnemben beszelni errol, az a hiszti ami pl. az Index-en megy az hihetetlenul nevetseges. En Szadesz szavazo vagyok 90 ota, de nagyon sajnalom, hogy ide jutottunk. Engem taszit az MSZP, ami megiscsak egy utodpart, es tele van olyan emberekkel, akiknek azt a keserves 40 evet koszonhetjuk. Es eleg szomoru vagyok, hogy ez a part mostanra mar elfogadhato alternativa, mert az a stilus, ami Viktator partjat jellemzi... mintha az egesz ezusthajos, defend kft-s, doromi banyas, kaya ibrahimos, simicskas, nemzeti szinhazas, akasztofas, strigazos, torgyanos stb. bagazst egyenesen Milosevic mellol szakajtottak volna. Teljes Balkan :P En csak abban remenykedem, hogy a valasztasok elvesztese utan a Fidesz magaba szall, megtisztul, es megprobalnak emberhez meltoan viselkedni. Amig Orban kiraly kormanyoz ez nem tul valoszinu, de hatha kivalik egy Pokorni fele mersekelt szarny, es vegre lesz egy normalis jobboldali part Magyarorszagon.

• Egon

nagyúr

válasz guest #9 üzenetére

#9. guest: Amit az mszp negatív kampányával kapcsolatban írtál, azzal részben egyetértek. Nekem sem volt szimpatikus az mszp kampányolása, de választani nem a kampány alapján fogok. Tudod: a tett az első, a szó (és a Fradi) csak a második...:) Ha tárgyilagosan végignézed a rendszerváltás óta történteket, szvsz összességében (nálam legalábbis )még mindig mszp...
    Ami meg Vastagh Pál állítólagos (Recskkel kapcsolatos) mondását illeti: akinek egy kicsi kis esze is van, az pontosan tudja, hogy a Kádár János fémjelezte puha diktatúra idején és azon belül is az ''extrapuha'' 80-as években már senkit nem küldtek Recskre (pláne nem 89-ben)...

• Z_A_P

addikt

válasz Nowhereman #10 üzenetére

Akkor miert szavaztam-szavazok a FIDESZ-re:
    1.
    En is valoban ugy ereztem,hogy jo iranyban indult el az orszag. Merek tervezni (most veszunk fel lakashitelt), bizok a jovoben. Az termeszetesen elofordulhat, hogy ha az MSZP lett volna hatalmon, akkor is igy lenne, de ezt NEM lehet tudni! A FIDESZ megtette - ezek tenyek -, szerintem megerdemelnek ijabb eselyt!
    2.
    A ket fordulo kozott a FIDESZ tenyleg felvette a tamado stilust: de gondolkodjunk mar, mi is tortent: az MSZP EZT (sot,durvabban) csinalja 5 honapja ! Es bejott neki?? Be!! Tobb szavazatot kaptak az elso forduloban! A FIDESZ gyorsan probalja 'utanozni', remelve nekik bejon. Nekem ez nem szimpatikus, de engem a 4 ev gyozott meg, nem ez az 1 het.
    3.
    kulpolitika:
    O.V.-nal ereztem azt eloszor, hogy hatarozottan (egyesek szerint bunkon) kiall a magyar erdekeltsegekben, meg akkor is, ha ez a draga szomszedainknal haragot okoz! De itt vagy A van, vagy B. Eddig mi volt? Ok mondtak: A lesz! Magyarorszag: jo. Nem tamadtunk nemzetkozi porondon, turtunk, mondtuk ok. Most:Ok mondtak: A lesz! NEM, B lesz, mert az jo Magyrorszagnak! Igenis, ki kell allni az erdekeinkert (a kulhoni magyarokert is)! Megha ez nem tetszik az adott orszagnak! Persze,hogy nem tetszik, de ez egy ketoldalu dolog. Vagy ide jo,vagy oda.
    4:
    Sokaknak tetszik Medgyesi 'targyalokeptelensege', vagy ahogy mondjak: szerenysege! De konyorgom: kepzeljetek el, ha vitazni, ervelni kell az EU-val, Romanokkal, Szlovakokkal Magyaro. erdekei mellett!? Nem Kovacs lesz ott, hanem M.! Ha mar MOST sem bir beszelni,mi lesz,ha ettol fugg MO. jovojenek fontos kerdesei!
    5.
    Az pedig,hogy Medgyesi multi-milliardos bankar (penzugyi szakember), bennem nem biztonsagot, hanem bizonytalansagot kelt, szerintem mindeki erti miert...

• Egon

nagyúr

Még annyit tennék hozzá, hogy a jobboldalra (nem csak a fideszre) általában jellemző (és jellemző volt), hogy nem igazán szakértőket ültettek(nek) felelősségteljes (akár miniszteri) posztokra. Gondoljunk csak pl. Szabó Jánosra (honvédelmi tárca), vagy Antall Józsefre (történész miniszterelnök?!?). A baloldali kormányban levők hozzáértését általában nem, inkább a múltjukat kérdőjelezték meg.
    A másik dolog Nowhereman hozzászólásában van: ''. Hirdetik: A kommunizmus megbukott, de amit hirdetnek, már egyáltalán nincs messze a nemzetszocializmustol, ami szintén megbukott.
    '' Ehhez annyit tennék hozzá, hogy érdekesen keveredik az álláspontjuk a nemzetszocializmussal és (nem vicc) a vadkommunizmussal(!!!). Ugyanis a ''nagytőke alakít kormányt'' jellegű hozzászólások a ''legszebb'' antikapitalista, kommunista időket idézik...

• Nowhereman

őstag

Amiért nem szavazok a fideszre:
    Nemzetközileg elleheteleniteték az országot, mert lehet hogy az ország felének teszik a pökhendi(és bunko) stilusuk az ellenzék ellen, de a nemzetközi tárgyalgatásokon ez megengedhetetlen: GY.K.: Orbi a német kancelláral szemben(például).
    Miközben szüntelen az átkossal ijesztgetik az embereket nyiltan nekiláttak a fideszböl állampártot, magyarországbol pártállamot csinálni. Már állami pénzböl fizetik a pártkampányt, az állami hirközlö szerveket kisajátitották, pártkomiszárokat küldtek az állami szervekbe, az állami pénzeket pártállás szerint osztják el! MIVé POFáTLANODNáNAK EZEK MéG 4 éV MULVA! Mind ekközben egy szélsöségesen nemzeti és popularistán szociális társadalom képét lebegtetik az emberek szeme elött. Hirdetik: A kommunizmus megbukott, de amit hirdetnek, már egyáltalán nincs messze a nemzetszocializmustol, ami szintén megbukott.
    Ha meg valamiért birom Medgyesit, az pedig az, hogy nem egy nagypofáju politikus, hanem egy pénzügyi szakember. Ha pedig a politikusok csödöt mondtak az országok kormányzásával, ideje kiprobálni a szakembereket.Az árnyékkormányában is kisseb arcu, nagyobb tudásu emberek sorakoznak fel.

• guest

veterán

En is kifejtenem a velemenyemet e forumon, mivel igen szimpatikus eddig a hangnem. Barcsak meg is tudnank orizni. Szoval a Fideszt preferalom. Megmondom miert. En is ugy erzem, hogy a rendszervaltas ota eloszor javulo tendenciat mutatnak a dolgok. Lehet, hogy ez az mszp megszorito intezkedeseknek koszonheto, lehet, hogy nem. Ezt azt hiszem egyikunk sem tudja egyertelmuen megitelni, de felo, hogy senki a vilagon. Egy azonban biztos: mostnaban az emberek joreszenek elkezdett jobbra fordulni a sorsa. Es mivel szerintem az elmult negy ev kormanyzasa a megfelelo kerekvagasban haladt, en bizalmat szavazok a kovetkezo negy evre is.
    Masfelol engem nagyban taszit az mszp negativ kampanyolasa is. Ok soha semmit nem mondtak, hogy mit, hogyan kene csinalni. Csak azt ismetelgettek, hogy a fidesz mindent rosszul csinalt. Szamomra ez ilyen ''ha lo nincs szamar is jo'' alapu megkozelitese a kampanynak, azaz ha nincsen igazan normalis part, akkor szavazzunk az mszp-re, mert ok legalab ezt kimondjak. Meg egy utolso adalek: nem szeretnek olyan minisztereket latni a barsonyfotelben, mint 94-98 kozt. Peldaul Vastagh Pal, aki !!89-ben!! azt mondta, hogy jo lesz, ha nem nagyon ugralnak itt az mdf-esek, mert meg igen konnyen Recsken vegezhetik. Az o beosztasa 94-98 kozt: Igazsagugyminiszter volt. Szomoru.

• Turmoil

senior tag

Sajnos Magyarország még mindig ott tart, hogy nem x pártra, hanem y párt ellen szavaz a nagy többség.
    A Fidesz az első forduló utáni napokban azt mondta, hogy ''nem jutott el a programjuk mindenkihez, ezen kell javítani''. Gondolom ez folyik jelenleg, ''aki nem rájuk szavaz, az ellenség, akitől meg kell védeni az országot'', ''az MSZP tandíjat fog bevezetni'', ''az MSZP emeli a gázárakat (és a nyugdíjakat, hogy legyen miből kifizetni'', stb, stb... Amennyiben ez a Fidesz programja, akkor nálam nem jön be. Ráadásul arról nem szól senki (az MSZP nem megy bele ebbe a háboróba), hogy ha a Fidesz vahogy mégis nyerne, akkor viszont lesz ezüsthajó, országimázs, stb... Csak egy apróság: Széchenyi terv: eddig 200 milliárdot költöttek, ebből 50 ment az igénylőknek, 150 a ''működési költség''. Ezt sem akarom!
    Az ismerőseim között vannak jópáran, akik az első körben a Fideszre szavaztak, de a Viktátor keddi lázítása után erősen gondolkodóba estek, mert nekik nem kell ilyen miniszterelnök.
    Vasárnap örültünk, hogy a MIÉP kimaradt a Parlamantből, de senki se aggódjon, Fidesz néven ott lesznek, csak nem Csurka, hanem Orbán vezetésével.
    Még egy apróság: sok olyan hely van (pld cégek), ahol a nem a Fideszre szavazók inkább elkülönülnek, külön csoportokban járnak ebédelni, hogy elkerüljék a lehetőségét is, hogy politikáról kezdjenek vitázni. Ide jutottunk, és jelentkezzen, aki szerint ez nem Viktor érdeme. (Előre szólok, hogy az illetőt körberöhögöm és lesajnálom).
    Csak egy kicsit gondolkozzon el az, aki a Fideszre akar szavazni, hogy mit várhat attól a párttól, aki a számára kedvezőtlen első fordulós eredmény láttán ennyire bevadul, az ország miniszterelnöke gyűlöletre szólítja fel az ország felét, ellenségnek nevezi azokat, akik másra szavaztak, egyetlen érvük a többség által választott párt ellen kitalációk és túlzások gyakori ismételgetése (gyk. konstruktív, alkotó viselkedés helyett destruktív politika).
    Akinek ez kell, hát tegye! De gondolkozni csak a Fidesznél bűn, hiszen a főnök úgyis megmondja a frankót, mindenki csinálja azt, és ne gondolkozzon, mert esetleg észreveszi, hogy sz*r van a levesben...
    Első körben nem az MSZP-re, és nem a Fideszre szavaztam, a második kör nekem egyértelmű. Rám is igaz az első mondat. Jelenleg nincs olyan párt, akire azért szavaznék, mert maximálisan egyetértek velük és azonosulok a programjával. Azért fogok az MSZP-re szavazni, mert abban biztos vagyok, hogy ha a Fidesz nyer, akkor a demokráciának vége, Magyarországnak vége. A jövő elkezdődött és csúfos véget ér.
    Ebből én nem kérek!!!

• Egon

nagyúr

válasz guest #6 üzenetére

Úgy látom, végre nagyjából normalizálódott a hangnem, annak ellenére hogy politikai fórumról van szó... És ez a mai világban nagyon nem semmi, értékelni kell...
    Akkor én is leírnám a véleményem. Én az mszp-re szavaztam, és rájuk is fogok. Miért is?
    Hát először is: lássuk mik azok az érvek, amivel az mszp-t a legtöbbször támadják: Bokros-csomag, különböző (vélt vagy valós) visszaélések, főleg a privatizáció kapcsán. Az én véleményem szerint nem szabad egyik négyéves ciklust sem önállóan, kizárólag magában értékelni, mindig figyelembe kell venni az előzményeket is.
    A rendszerváltáskor az mdf vezette kormány egy eléggé rossz gazdasági helyzetben levő országot vett át, nagy adóssággal. Az ő 4 évük alatt több mint a duplájára nőtt az államadósság, valamint a rendkívül rossz feltételekkel zajló privatizáció nagyobb része is megtörtént (most hadd ne emlékezzek meg az abszolút fölösleges, a külsőségekre adó pénzkidobásokról, mint pl. bizonyos temetések). Ezt hagyták örökül 1994-ben az mszp vezette új kormánynak. Ezek tények, utána lehet nézni. A szocik a gazdaság erősítését választották, szvsz ennek szükségességét nem, legfeljebb a mértékét és a kivitelezését lehet vitatni. Ebbe bele is buktak, de az új kormánynak már egy jelentősen jobb gazdasági helyzetben levő kormányt hagytak hátra. A privatizációval kapcsolatban csak annyit: a nagyobb része az mdf vezette kormány idején lett lebonyolítva...
    1998-tól a fidesz (és szövetségesei) került(ek) hatalomra. Senki sem vitatja a pozitív intézkedéseiket, de látni kell: megvolt hozzá a gazdasági hátterük. Szvsz ha az mszp maradt volna hatalmon, ők is hoztak volna hasonló (nyilván nem teljesen ugyanolyan) intézkedéseket - erre egész egyszerűen mostanra értek meg a feltételek.
    Amiért NEM a fideszre szavazok:
    - szvsz minden kormány valamelyest a zsebére dolgozik, de azért ennyire nyíltan, nyilvánvalóan és cinikusan eddig még senki (még a vizsgálóbizottságok megalakulását is megakadályozva),
    - az általuk megengedett, minden jóérzésű ember számára abszolút irritáló és taszító stílus és hangnem (ebbe beletartozik az a gúnyos, lekezelő mosoly is, ami mindig ott van Mikola, Várhelyi, Pintér és újabban Dávid Ibolya arcán is).
    - Konkrétumokat tekintve a nyilvánvaló visszaéléseket hadd ne részletezzem - lusta vagyok teljes körűen előásni minden ügyet, de azért a példa kedvéért álljon itt a legnyilvánvalóbb: Happy End kft...

• guest

veterán

Én már régóta tudom, hogy nem a FDESZ-re fogok szavazni különböző okok miatt, de ha csak az utolsó néhány napot veszem figyelembe szerintem az a hangnem amit Orbán képvisel nem elfogadható.
    Ráadásul olyan vádaskodás folyik amin csak az nem lát keresztül aki nem akar. Medgyessyt én sem tartom a legkarizmatikusabb egyéniségnek de úgylátom rá lehet észérvekkel hatni, míg ha Orbán fönn eldönt valamit, bármi legyen is az, úgy lesz.

• guest

veterán

Hi!
    Lehet, hogy hülyén hangzik, de én amiatt nem szavaztam most az MSZP-re (98-ban igen), mert Medgyessy P.-t nem tartom alkalmasnak min.elnöknek. A bevadult kampány óta folyamatosan csak Kovács L. affektál! M.P. miért nem áll ki olyan határozottan az emberek, a média és a sajtó elé, mint teszik azt más pártok vezető politikusai? Tegnap este az m1-en Viktor nyilatkozott (ki-ki ítélja meg maga, hogy hogyan). Bethlen Jani a műsor végén persze elmondta, hogy holnap (vagyis ma) KOVÁCS LÁSZLÓ lesz a vendégük az MSZP-től! Miért Kovács? Medgyessy hol van ilyenkor? Pszichológusnál, aki felkészíti arra a megterhelő és nagy felelősséget jelentő 4 évre ami rájuk vár (feltéve, ha MSZP nyer)? Ki kiváncsi Kovács agresszív, fröcsögő stílusára, aki hozzáteszem külügyminiszterként az egyik legszimpatikusabb politikus volt számomra! Mostanra teljesen kifordult magából! Sajnálom. Sajnálom, hogy a politika így megosztotta a társadalmat, a politika résztvevőit! Hogy kialakult ez a hangnem! Nem számít, hogy ki kezdte, az számít, hogy ez így NEM JÓ!
    Én mindenesetre elmegyek szavazni. És a Fideszre fogok x-elni. Miért? A saját bőrömön tapasztaltak miatt. Az elmúlt négy évben 3 szorosára emelkedett a fizetésem, megnősültem, lakást tudtam venni, és látok esélyt, hogy ilyen politika mellett érdemes lesz gyereket vállalni! Én így folytatnám...
    Köszönöm, hogy elolvastátok...
    Üdv: T.

• guest

veterán

Ti tenyleg ennyire bevettetek az MSZP-s maszlagot ?
    Vagy en nem ebredtem fel Csopkerozsika almombol ????

• guest

veterán

válasz Tuib #1 üzenetére

Bárki is lesz hatalmon, nem fog semmilyen lényegesebb változás történni. Az ország nagyvonalakban jó irányba halad...

• Tuib

aktív tag

Na, Parci kérésére megnyitom ezt a topicot, bár remélem, nem lesz hosszú éltű!!

Kezdésnek bemásolnám topicnyitónak az ezzel kapcsolatos eddigi hozzászólásomat:

''Sziasztok!!

Nos az én hozzáállásom a pártvitákhoz a következő: én nem akarok senkit meggyőzni, hiszen mindenki szinte már vallásos módon hisz az egyik vagy a másik oldalban, azt megváltoztatni érvekkel nem lehet!! Sajnos ez minden fórumon, minden ezzel kapcsolatos vitában megmutatkozik, és szerintem a téma erőteljesen ''túldimenzionált'', hogy ezt a csúnya szót használjam. Lassan az élet olyan területeire is betör ez, ahol eddig még nem tett kárt. Ott tartunk, hogy családi és párkapcsolatokat is kezd tönkretenni!!
    Pedig ez csak egy választás! Mint eddig már háromszor. Biztos hogy tétje van, de akkor is! Ez a gyűlölködés már embertelen. Ez mos pártoldal nélkül mondom.
    Azt hogy én kire szavasztam megmondom: MSZP. Engem meg lehetett győzni érvekkel, normális beszéddel. Ez most az MSZPnek sikerült. Pedig a Fidesznek is megvolt nálam az esélye. De sajnos ez a stílus nem az enyém. Biztos sokan vannak, akiknek ez jön be. Rendben, elfogadom. Nem kiabálok, nem ordítozok, elfogadom. Csak azt kérem: ők se tegyék ezt.''

Remélem a cím megfelel. Ja és én tartom magam a fenti véleményemhez!

Tuib

Aktív témák

Hirdetés