- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- btz: Internet fejlesztés országosan!
- sziku69: Szólánc.
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- bambano: Bambanő háza tája
- eBay-es kütyük kis pénzért
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Lenry: Windows 11 telepítése inkompatibilis gépre
Hirdetés
Aktív témák
-
james
aktív tag
Üdv,
Te, Piccolo mért gondolod, hogy amit a kormány mond neked az úgy is van. Én személy szerint elég szkeptikus vagyok mind két oldal kijelentéseivel, de főleg a kormányéval. Viszont saját ismeretségi körömben számos visszaélést tapasztaltam a kormány részéről, film ipar, reklám ipar. Szerintem mindenkinek az alapján kellene döntenie, hogy mit tapasztal a közvetlen környezetében (vagy munkája kapcsán), jót vagy rosszat. Ha mindenki igy döntene, egy tényleges reális kép alakulna ki az ország helyzetéről.
Ehelyett mindkét oldal elég rámenős és valszeg hazúg kampányt folytat. Aminek a célja, hogy az embereket meggyőzzék, tehát nem a saját és nem a reális véleményük fog dönteni hanem a marketing.
A sportoloknak nem kellett volna részt venniük semmiféle párt oldalán ahogy semmilyen más éppeszü felelős embernek sem. A fidesz esetleges bukásával sokkal többet veszthetnek mint amit nyerhetnek. A politika a politikusok dolga. Egérke ezt nem tudhatta mert nem politikus... :)
A Fidesz ahogy ma látom a nagy nemzeti érzést képviseli mig az MSZP inkább az európai liberális tudatot. Európa hosszútávon a beolvadás. A nacionalizmus ebbe semmiképpen sem illik bele. Hogy az országnak melyik a jó a jövőt tekintve nehéz megmondani. De azért emlékeztetek mindenkit, hogy volt már egy hasonló döntéshelyzet a régebbi történelmünkben. István és Koppány viszonya ahol István kvázi eladta az országot a német lovagoknak a ''hazafi'' Koppánnyal szemben. Itt, a ma agyon dicsért keresztény egyház, a hóditó nyugati kultúrát képviselte. Az akkori magyarország elvesztette teljes identitását, irás, mondák (egy két kivétellel) vallás, társadalmi konvenciók, hogy felzárkozhason a korabeli európához. Akkor ez nem látszott ésszerű döntésnek és sok magyar halt meg, hogy ezt megakadályozza. Hosszútávon mégis ugy tűnik ez az integráció vezetet a sikerre. Jelen pillanatban is hasonló dilemmával nézünk szembe azzal a különbséggel, hogy a nemzeti oldal is támogatja az integrációt. Hm...
A fidesz kampánya sokkal inkább lejáratós mint az MSZP-é. Mintha az ellenzék csupa hülye és hazug emberből állna. Ez nyilvánvaló képtelenség. Az ilyen emberek a könnyebb csapásirány felé szoktak törtetni, lásd hatalom és nem ellenzék.
A társadalom kettészakítását valószínüleg a fidesz okozta, mert ha nem vetted volna észre abszolútt jogellenesen bitorolja a médiákat. Nem tudom mikor adták le az ellenzéknek bármelyik gyülését teljes egészében vágatlanúl, sőt alig lehetett őket egyáltalán látni a képernyőkön. Következésképpen a közvéleményt sokkal inkább a fidesz tudja befolyásolni mint az ellenzék. Amit tapasztalsz az nekik köszönhető.
A külpolitikát tekintve, lehet hogy jó a rámenős magatartás, de nem biztos hogy egy ilyen kis és csóró országnak is jól áll. Az UNIÓ-ba nem egymással civakodó balkáni államokat szeretnének felvenni, hanem egységes Visegrádi négyeket.
A külföldi magyaroknak meg nem biztos, hogy az a jó amikor pozitív diszkriminációval megutáltatjuk őket saját hazájukban. Mert ugye mégis csak ott kell, hogy éljenek.
Visszatérve a Fideszre, annak idelyén én is rájuk szavaztam. De, nem az iránnyal van a baj tehát a Nemzeti öntudat, ország image, stb. Hanem ennek megvalósításával. Ez pedig következik a kormányfő és baráti körének jelleméből.
Mégvalami, a segélyek, a jólét, a gazdagság egy ország szempontjából semmit sem ér ha az erkölcs megrendül. Az ilyen birodalom lásd Róma elöbb utóbb összeomlik.
Az erkölcsöt pedig legjobban a kormányfelé huzó haveri kapcsolatokon alapuló és nem tehetségorientált elosztás döntheti romba. Csak aki a vállalkozói piac felöl nézi a dolgokat az láthatja, hogy ma nem pénzt érdemes sikkasztani, hanem megrendeléseket, és ezt pedig még a törvény sem bünteti.
Aktív témák
Hirdetés
- Synology NAS
- Milyen autót vegyek?
- ThinkPad (NEM IdeaPad)
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Kiemelkedően csendes ASUS VGA jött a Noctua közreműködésével
- Milyen egeret válasszak?
- Autós topik látogatók beszélgetős, offolós topikja
- Korábbi vezetője szerint 40 milliárd dollár kell az Intel versenyképességéhez
- Vezetékes FEJhallgatók
- További aktív témák...
- HP ZBook Firefly 14 i7-1165G7 16GB 512GB 14" FHD magyarbill 1 év garancia
- 136 - Lenovo Legion Pro 7 (16IRX9H) - Intel Core i9-14900HX, RTX 4080
- Dell Optiplex MT/SFF 3040, 3050, 3060, 3070, 5070, 7060/ Hp ProDesk /SZÁMLA- GARANCIA
- Apple iPhone 12 / 64GB / Gyári független / 12 Hó Garanciával / 100% akku
- GYÁRI TÖLTŐK DELL LENOVO HP FUJITSU TOSHIBA Macbook---------- Budapest,/MPL/Foxpost
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest