- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Meggyi001: Kuponok....
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Gurulunk, WAZE?!
- sziku69: Szólánc.
- urandom0: Kicsit most elfáradtam...
- btz: Internet fejlesztés országosan!
- sh4d0w: Árnyékos sarok
Aktív témák
-
Den
veterán
A megkeresztelés nem fertőz, de azért jellemzően nem ateisták keresztelik gyermeküket, és ezt álltalában vallásos nevelés követi...
Nem bántasz meg, tudom hogy szélsőséges a vallás /egyház (és nem isten hit!) ellenességem, ezért álltalában tartózkodom az ilyen témáktól, de most csak kiszaladt egy húzósabb mondat. :) -
Sidaries
őstag
Ezt még mindenképpen itt válaszolom meg. Szóval a csalás nem ''fent'' volt, hanem ''lent'', a választókörzetekben. Akkor amikor gulyáslevessel viszik a cigányokat Mszpre szavazni akkor azért elgondolkodik az ember. Egyébként nálunk a szocok nyertek. Nagyon. Szóval valószínűleg nem azon múlott, de hallottam, hogy volt hely ahol csak pár szavazaton múlt az egész. Szóval hiába van felül a Fidesz, de felül nem lehet ezeket eltusolni, de ezt majd a találkozón. Lesz ott offtopic bőven.
-
Sidaries
őstag
Ha majd a Fidesz előhozza az Mszp és az ufók kapcsolatát és az Mszp rendesen, egyértelműen megcáfolja akkor rendben van. Vannak a Fidesznek is olyan lépései amikkel nem értek egyet, de zömében igazuk van. Egybként ''évezredlegna-gyobbválasztásicsalásavoltezekamocskosliberálbolsevisták' című dolgot csak azért hiszem el, mert egyiken én is ott voltam! És sokkal többről hallottam. Nem volt még elég a baloldal b*romságaiból?!?!?!? Olvasd el a linket!
-
Den
veterán
Ja, csak az még más idő volt. A régi rendszerben az emberek megtanultak olvasni a sorok között, és ez még élt bennük négy évvel a rendszerváltás után. Nem vettek mindent, készpénznek amit atv-ben láttak. Azóta fölnőtt egy új korosztály aki már nem képes erre, többek közt a kereskedelmi médiák amerikai típusu, agymosó, elhülyítő tevékenysége miatt. És van még egy réteg akiben irracionális gyűlölet szunnyad bizonyos fétisek iránt, ami csak arra vár(t), hogy valaki fölkorbácsolja.
-
Den
veterán
Igen ez a tipikus trükk amikor egy dokumentumot tudatosan félremagyaráznak.
Az a dokumentum egy belső utasítás volt ami arra hívta fel a dolgozók figyelmét hogy az eddigi szabály ami szerint a kedvezményes hitelt folyósították, nem érvényes.
Erre azért volt szükség mert eddig a kedvezményes hitel úgy nézett ki hogy 4,5% kamat + 1.5 % kezelésí költség. Azonban, részben informatikai okok miatt, az otp-nél egységesítették a kezelési költség mértékét, ami ezentúl egységesen 2% lesz.
Ezért készíteni kellett egy új belső szabályzatot amiben a módosított értékek szerepelnek. Mielőtt bárki felhördülne hogy milyen szemétség ez a fél % emelés, ne tegye, mert ugyan ennyivel csökkentették a kamat mértékét.
Az új szabályzat érvénybelépésekor kiadtak egy körlevelet, amiben felhívták a dolgozók figyelmét hogy a régi szabályzat érvénytelen.
Na ez lett kiforgatva úgy hogy az otp felfüggeszti a lakáshiteleket.
Egyébbként egy hírről onnan lehet tudni hogy nem igaz, hogy megjelenik a magyar nemzetben. -
GeorgeTerror
senior tag
Emlékszem annak idején amikor a sorkatonaságról indítottam (nagy dühödten) egy topicot, akkortájt regisztrálta magát Egon. Remélem én is segítséget nyújtottam ebben, mert hozzászólásaival nagyrészt választékosan, az aktuális topic színvonalát emelve írt. Akkor teljesen más véleményen voltunk.
Most nem (intel,mszp). De a FIDESZ kampánya tényleg arra emlékeztet. Nem tudják mit tervez az mszp, ha megnyerik a választást. Vagy tudják, de nem számít nekik, mert ez csak ígéret (a FIDESZé szintén). Vagy egyszerűen pánikba estek, és valamit ki kellett találniuk. Azt hiszem rossz irányba indultak. (Annak idején az szdsz kampánya is csak szórakoztató volt számomra, de megnyerő semmiképp.)
Egyébként a centrum és Kupa nekem is szimpi volt. Kár,hogy nem volt idejük.
Remélem sikerült úgy írnom, hogy senki számára nem sértő, személyeskedő (kivéve Egont :P ) és egyáltalán ártó. Köszönöm a lehetőséget -
Den
veterán
Hát ettől az ''úriember kampánytól'', én is kiakadok. Sok embert megtéveszt egy egyébként nagyon átlátszó technika: A fideszes politikusok, valszeg tréningen gyakorolják a beszédstílust, és egy nagyon mnyugodt kimért _hangon_ tudnak beszélni. És így mondják a legnagyobb hazugságokat, elenzék fikázásokat, az emberek többségében pedig a hanghordozás sugalta kimártség ragad meg, nem pedig a beszéd mocskolódó tartalma. A másik hogy sokakba sikerűlt belesulykolni hogy a negatív kampány az amit az ellenzék csinál. Pedig ez fogalmi tévedés. Mivel az ellenzék kormányváltást akar (különben nem indulna a válaszáson), meg kell győznie az embereketn hogy erre szükség is van. Tehát szükségszerűen az ellenzéknek a kormányzás negatívumait kell kiemelnie hiszen ezeken akarnak változtatni, a jó dolgok megtartása mellett (itt most a mindenkori ellenzékről és kormányról van szó), A kormány feladata pedig hogy elmondja hogy mi jót tett, megpróbálja cdáfolni az ellenzék által felhozottakat , vagy ha nem tudja (mert pl. nem lehet) akkor elmondja hogy hogy kíván ezeken változtatni. Ez így normális és így is volt eddig (98-ban is ezt csinálta a fidesz, és senki nem vádolta őket mocskolódással, nagyon helyesen). Most azonban nem ezt látjuk (a kampány kezdete óta), hanem a kormány kritizálja és támadja folyamatosan az ellenzéket (Lásd pl. ''jobb ellenzéket érdemelt volna az ország'', stb.). Na _ez_ a negatív kampány.
-
guest
veterán
Hat ez a felakasztos tema is eleg problemas volt. Eleg erdekes mikor egy ember a sajat mondatat nem magyarazhatja meg, hogy mit is jelent, meg ha szerencsetlen is volt a megfogalmazas. Ehelyett mszp/szdsz/sajtogepezet majd megmondja, hogy mekkora szemet, mert nem is azt akarta mondani hanem....
Ez olyan, mint hogy ha en most a te egyik mondatodban talalnek valami utalast arra, hogy te engem igy vagy meg akarsz olni. Aztan te elkezdenel vedekezni, hogy ugyan dehogy nem is ugy ertetted hanem, amugy. De senki nem hinne neked, mert mindenki csak ismetelgetne, hogy igy meg ugy milyen szemet beszolas volt, anelkul, hogy egyszer is vegiolvasna, hogy valojaban mit irtal. Mert abban a pillanatban rajonne, hogy neked van igazad.
Hal -
guest
veterán
Sziasztok,
az 1945-1989 között történtekről kérem csak az nyilatkozzon aki kompetensnek érzi magát a témában. Félreértés ne essék, én sem érzem magamat benne kompetensnek, pedig ebből részben ebből írtam a diplomamunkámat, és számos iratot végignyálaztam a levéltárban a fenti időszakkal kapcsolatban. Kérem mindenki csak olyan tényekre hivatkozzon amiről biztos, alátásztható értesülései vannak, különben a vita parttalan lesz.
Az újságok (bármelyik) által hozott tényeket óvatosan illik mindig kezelni, mert a cikkírók mindig sugallni akarnak valamit.
Érzelmi alapon sem érdemes vitázni.
Tárgyilagosan, objektíve, szubjekíve jelzőket én személy szerint mindig igyekszem kerülni.
Az én nagyapám 6 évig volt szovjet fogságban, és nagyon sokat mesél róla, nem indulattal, érzelemből. Ő átélte a Horthy korszakot, Don kanyart, Budapest ostromát, Rákosi korszakot, Nagy Imre korszakot, sebesültszállítóként működött a forradalom alatt, a Kádár korszakot is végigélte, és a rendszerváltást is. Szavazott már ide is oda is, de mindig ember próbált maradni minden körülmények között és személyes példát mutatva. Most 87 éves, nem akart és nem is tudott elmenni szavazni, mert a lábai már nem a régiek, meg azért mert nem érezte, hogy átlátná a mai helyzetet. Remélem még sokáig köztünk lesz.
Faludy György Pokolbeli víg napjaim, Pokolbeli víg napjaim után könyveit is mindenki figyelmébe ajánlom, ugyanúgy a napokban elhunyt Hofi Géza feledhetetlen munkásságát is.
Themistokles -
Adi
senior tag
Ettől a szakértői dumától mindig vigyorognom kell. :)) Bocs, nem rajtad, nehogy félreértsd.
A Kádár-rendszer alatt is az ment, hogy a szakértők majd megmondják, hogy mi a frankó. Ez nem megy.
Egy miniszter legyen tájékozott a saját területén, de ne állítsa be magát mindentudó szakembernek. Úgyis van mindegyiknek tanácsadó testülete, az a valódi szakemberek helye.
Csurka nem véletlenül mondta, hogy ''a szakértelemre hivatkozni bolsevista trükk''.
Ezt forgatták úgy ki - ahogy még annak idején gimiben hallottuk és röhögtünk rajta -, hogy a szakértelem bolsevista trükk. Ugye mennyivel más?
Ja és mielőtt piszkálnátok miatta: nem vagyok MIÉP-es. :) Sem őket, sem a Munkáspártot nem bírom. -
Z_A_P
addikt
Namost a Roman-st. torveny nem teljesen igy van:
eddig is (csinte) minden roman vallalhatott munkat, ezeknek a kerelmeknek az ugyitezeset M.O-n dontottek el! Volt egy maximum keret, pl: 15000.
De EZ MEG most is ugyanugy fennall: a kerelmeket M.O.-n dontik el, es ugyanugy van felso limit.
Ez amolyan 'latszat' engedmeny a romanoknak, mert M.O. ugyanugy nem fog endegni tobb romant dolgozni itt,mint azelott, de elmeletileg lehetseges nekik, csakhat gyarkorlatilag nem :-).
Tudod amit te, es sajto 80%-a mond, az MSZP kampanyana! Nem ugy kene tenykent kezelni dolgokat,ahogy azt Kovacs kijelenti, mert en azt sem mondom,hogy a masik oldal mond igazat, de a ketto kozott kell megtalalni, nem pedig egyik oldalon. Marpedig nAGYON sokan az MSZP 'tenyeit' veszik valos tenynek, es ezert van az,hogy az emberek 80%-a annyit tud egyes intezkedesekrol,hogy szarok, mert az MSZP azt mondta.Emlekszek a nepszabi, stb. cikkeire akkor: mar keszulnek a roman cegek, busszal hozzak a romanokat ide dolgozni,stb... valahogy ez megsem tortent meg ugye... -
guest
veterán
En nem azt irtam, hogy kuldtek. Szerencsere nem kuldtek senkit. Ami meg a puha diktaturat illeti: bizony akkoriban ilyen durva eszkozok mar nem voltak, am 56 elotti evekben sem volt mar annyira jellemzo a kemeny megtorlas. Aztan azt hiszem mindenki szamara ismeretes, hogy mi lett a vege. Tudod ahogy a helyzet valtozik, ugy valtoznak az eszkozok is. Marpedig a rendszervaltas idejen olyan helyzet volt Magyarorszagon, amiben senki nem tudta igazan, mit hoz a jovo. Es ebben a helyzetben sajnalatos modon valakik a megoldast egy az altalam leirt jovoben lattak. Mindannyiunk szerencsejere nem igy lett. De ettol meg szomoru, hogy ilyen kijelentesek utan meg lehet vallalni ilyen poziciokat. Foleg hogy igazsagugyminiszter legyen valakibol igy. Egy tragikomikumba hajlo dolog ez. De azt hiszem ez szervesen most tenyleg nem tartozik a temahoz. (bar azok akik megszenvedtek az elmult 50 evet, biztosan nem szivesen nezik az ''ismeros arcokat'')
Aktív témák
- Így használod a ChatGPT-t
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Diablo IV
- Parfüm topik
- Autós topik
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Kuponkunyeráló
- További aktív témák...
- Afox Geforce Rtx 3080 10g - 6 hónap garancia
- Gigabyte rx6700 xt 12G Gaming OC - 6 hó garancia
- RTX4080/ Ryzen7 8700F/ 96GB DDR5 alapú konfig/ garancia/ ingyen foxpost
- ISO - MAGYAR PBT keycap készlet mélyen áron alul
- BESZÁMÍTÁS! MSI B760 i7 13700K 32GB DDR4 2TB SSD RTX 4080 16GB be quiet! 500DX Seasonic 750W
- Telefon felváráslás!! Xiaomi 13T, Xiaomi 13T Pro, Xiaomi 14T, Xiaomi 14T Pro
- Okosóra felvásárlás!! Samsung Galaxy Watch 5 Pro, Samsung Galaxy Watch 6 Classic
- AKCIÓ! HP EliteBook 830 G7 i5-10210U 16GB 512GB 1 év garancia
- iPhone 12 mini 128GB Black -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3399, 94% Akkumulátor
- JBL Xtreme 4 új, bontatlan akciós áron eladó!
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest