Aktív témák

• guest

veterán

válasz guest #236 üzenetére

Hát nem is tudom honnan kezdjem.
    Engem abszolút nem érdekel, hogy melyik zsidózza, fasisztázza, stb. le a másikat. Lehet, hogy furcsa dolgot mondok: én a legjobban egy MSZP-FIDESZ koalíciónak örülnék, egy olyan együttműködésnek, amellyel az ország tényleg EURÓPA FELÉ HALAD! Az ilyen nyílt ellenségeskedést még egy közembertől sem szeretem, nemhogy ÁLLAMFÉRFIAKTÓL.
    Diákhitel: én egy frissen végzett mérnök vagyok, így ennek előnyeiről nem nagyon tudok nyilatkozni, viszont, mint az a nevében is benne van, EZ EGY HITEL, amit kegyetlenül bevasalnak az emberen, mégpedig kamatostul. Amint kikerülnek az életbe, azonnal azzal kezdik, hogy törlesztenek. A másik hátulütője a dolognak, hogy tegyük fel nem sikerül 300.000-res nettóra szert tenni, csak 60.000-re. Szeretnének házasságot kötni, vagy lakást, kocsit venni, amihez hirtelen nagyobb összegű pénzre volna szükség. Egyik bank sem fog nekik adni, mert rajta lesznek az adóslistán.
    Fizetések: az egyik szemem sír, a másik nevet. Egyrészt örülök annak, hogy egyre több embernek jól megy, csak ezek nem tartoznak a közvetlen baráti környezetembe. 26 éves vagyok, környezetmérnöki egyetemi diplomával, és egy ELSŐFOKÚ HATÓSÁGI SZERVNÉL KÖZALKALMAZOTTI STÁTUSZBAN, ANNAK H/1-ES KATEGÓRIÁJÁBAN DOLGOZOM, NETTÓ 46.000 FT-ÉRT. Olyan cégnél, amely egy esetleges Tiszai árvíz során a legnagyobb segítséget nyújtja a munkákban, a legtöbbet teszi azért, hogy megmentse a polgárok életét és vagyonát, függetlenül azok pártbéli hovatartozására. Viszont Budapesti Főnökeink már köztisztviselők, akik csak aktát tologatnak!!!
    Hát ezen a helyzeten (bértábla) azt hiszem, sürgősen javítani kellene a következő kormánynak.
    A nemzetközi helyzetről annyit tudok mondani, hogy néhány ismerősöm külföldön (Németo., USA, Izrael, stb.) dolgozik. Az ő beszámolóik alapján, minden olyan állam, amely értesül a magyar belpolitikai helyzetről, CSAK RÖHÖG RAJTUNK.
    Olimpiát akarunk rendezni, miközben az országot megeszi a kosz és a szemét. Nemrég voltam egy ISPA konferencián, ahol megdöbbenve hallottam, hogy az EU által felajánlott 30 millió Eurós támogatást nem bírjuk elkölteni szennyvíz és hulladékos beruházásokra. Pedig az ország területének mintegy 55%-án még szippantgatják a szart. Ha pedig belépünk az EU-ba, akkor ennek 10-szeresét igényelhetnénk. Hát azt hogyan költenénk el?
    Szóval valami nem stimmel ezekkel a hozzáálásokkal. De akkor miért csak dumálnak, miért nem cselekednek?

Aktív témák

Hirdetés