Hirdetés

Aktív témák

• guest

veterán

Sok hozzászólás szól itt arról, hogy a Fidesz mennyire csak konkrétumok nélkül áskálódik szegény MSZP-vel szemben. Az ilyen tisztátalan helyzetek, amikor az egyik ezt mondja, a másik azt (lásd akasztás) engem nagyon zavarnak, ezért gondoltam egy kicsit utánanézek. Ezt egyébként nektek is javaslom, mert amit a médiából kapunk az erősen szűrt.

Indulás: http://www.mszp.hu Meglepetés: amit programnak neveznek, azt én inább egy kiáltványnak hívnám, néhány oldal az egész. Ebbe aztán valóban nem lehet belekötni, legalábbis konkrétumok szintjén.

Ezzel szemben az SZDSZ meg a Fidesz oldalán igen veretes választási programokat lehet találni, a legszofisztikáltabbat az SZDSZ-én. Az azonban sajnos nem kereshető (a Fideszé igen), így egy-egy dolgot nem mindig könnyű megtalálni. Bár az utóbbi időben elég sok ilyen téma volt (gázár, amnesztia, stb.), nekem csak három dolog keresésére volt időm: tandíj, lakáshitel, családtámogatás.

1) Tandíj
    ''...elengedhetetlen, hogy a hallgató közvetlenül is hozzájáruljon képzése költségeihez: tekintse anyagi ráfordításait hosszú távú befektetésnek, amely mindenekelőtt a saját érdekeit szolgálja.''
    Azt hiszem, ez nagyon nem félreérthető.

2) Lakástámogatás
    Hosszasan fejtegetik, hogy rászorultsági alapon szabad csak támogatni a lakáshozjutást, meg hogy a kamattámogatás nem jó módszer.
    ''a költségvetés lakáscélú kiadásainak minimum 50%-át a jövedelem-eloszlás alsó 20 százalékában levő háztartásokhoz kell eljuttatni'' Bocs, de aki ezt a hozzászolásomat olvassa, az nem valószínű, hogy belefér az alsó 20%-ba (internet, amd vs. intel, stb.).
    ''kormányra kerülve, sürgősen átcsoportosításokat fogunk végrehajtani a támogatási tételek között'', úgyhogy most ne vegyetek fel lakáshitelt.

3) Családtámogatás
    Biztos az én ügyetlenségem, de ilyen részt nem találtam a programban. (még egyszer: sajnos nem kereshető.) Vagy én vagyok ügyetlen (az könnyen lehet, és az baj), vagy nincs ilyen rész (az viszont nagy baj).

Javaslom, hogy akinek van türelme, keresse ki a többi ilyen vitás kérdésben a választ és tegye itt közzé (pro és kontra), hogy némileg tájékozottabbak legyünk.

VB

Aktív témák