Hirdetés

Keresés

Aktív témák

• Zolcsy_3298

tag

válasz guest #6 üzenetére

Mert az elfogatható, hogy a világ legembertelenebb diktatúrájának a spiclie, d-209péter a miniszterelnök??? Voltatok már a TERROR HÁZÁ-ban??? A komcsik 18 éveseket akasztottak, gyakran családtagjaikkal együtt, csak mert nem kommunisták, hanem magyarok akartak lenni!!!

Történész hallgató

• Den

veterán

válasz guest #296 üzenetére

Egyébként ha már a kommunista propagandánál tartunk. Érdemes lenne utána nézned hogy valójában mi is volt a kommunista (bolsevik) propaganda, valamint mik voltak az eszközei, majd érdemes lenne a frissen szerzett ismereteidet összehasonlítani a fidesz utóbbi 2 hétben folytatott kampányával, tömegmegmozdulásaival.

• Tuib

aktív tag

Igen, biztos igazad van, már a 30-as években erőteljes kommunista propaganda alatt éltünk, a 40-es évek elejéről már nem is beszélek! Azok a fránya kommunista nyilasok :)) Hehe :DD

Tuib

• Egon

nagyúr

Guest: mondd te miről beszélsz??? 80 éves kommunista propaganda??? Nagyon kíváncsi lennék, hogy hány éves vagy... Úgy írsz mindha min. 90-100 éves lennél, és végigélted volna az ''átkos'' legrosszabb éveit. Ha valóban így van, akkor nyilván megromlott egészségi állapotod miatt úgy 30-40 éve nem mentél ki az utcára, nem néztél körül szűkebb-tágabb hazádban (esetleg külföldre szakadt hazánkfia vagy, akinek f*ngja sincs arról hogy mi is történik valójában Mo-on).
    De tartok tőle, hogy tizenéves kis ***** vagy, akinek valaki (család, barát, média) ''beadta'' ezt a sok baromságot, amivel rontod itt a topic színvonalát. És még valami: ha már beledumálsz, legalább írd alá (ha már regisztrálni lusta vagy)!!!

• McJames

senior tag

válasz guest #289 üzenetére

#286 guest:
    Ha már szóba kerültem.

Azt hiszem lesz még mit (meg)értened... én is így voltam/vagyok vele anno/most is... valaki írta valahol, de ismétlem: nem a jóra szavazhatok sajnos, csak a kisebb/kevesebb rosszra... :(

Azt azért hozzátenném, hogy az utóbbi évek tagadhatatlan gazdasági fejlődését, financiális lehetőségeit egy korábbi radikális gazdaságpolitika alapozta meg, tetszik vagy sem. Ezt lehet utálni, kommentálni is, de létét és az eredményét elvitatni azt nem.
    És még valami, ami meghatározó számomra: rettenetesen tartok a fanatizmustól, attól aki ezt tudatosan szítja, felhasználja, és attól is, aki van olyan szerencsétlen, hogy ezen nem lát át és a tömeg lélektelen, gondolkodásra, megértésre és ezek alapján egyéni cselekvésre képtelen tagjává válik.

• BobMaster

senior tag

válasz guest #281 üzenetére

Még csak annyit tennék hozzá: hogy tudja valaki megjósolni, hogy az elkövetkező 4 éveben mi fog történni, amikor azt sem képes biztosan megjósolni, hogy mi lesz a vasárnapi szavazás végeredménye???

''A hatalom erőszak, a média
    Kizsebel közben, védi a
    Pocakos pióca pénzét, nézz szét,
    Mindenki leveszi a részét.
    A disznók híznak a zsírodon,
    Te meg örülsz neki, ha a sírodon,
    Köver :) angyalka énekel,
    Hülye f*sz vagy, ha nem érdekel... '' - Tankcsapda

• BobMaster

senior tag

válasz guest #281 üzenetére

Ez a hozzászólás is moderálásra érett. Ez csak dobálózás, hol vannak az észérvek?

Fizetés: ne hidd, hogy a Fidesz kormányzat nem lett megfizetve, gyakorlatilag minden politikus meg van. Indulj a képviselőválasztáson, ha zavar.

Egyetem: ha visszaolvasol, látsz egy két beírást a diákhitelről. Olvasd végig a topicot. Pillanatnyilag fröcsög belőled a saját véleményednek hitt, de a média által elhitetett megalapozatlan hülyeség. 94-98-ig ugye kongtak az egyetemek, főiskolák? Nincs szó a tandíj bevezetéséről, nincs szó a diákhitel eltörléséről. Olvass és okulj.

Gázszámla: légyszíves linkeld be az MSZP oldalain belülről a ''40%-al emeljük a gázárakat'' tételt. Én nem találom. Arról van szó, hogy egy jóléti állam kialakításán törkszünk, ahol nem az állam ''támogatja'' az árakat, ergo emelkednek, de a jövedelemmel arányosan, hogy ne legyen plusz teher kifizetni. Mert az a kommunizmusban van, tudod?

Lakáskölcsön: megintcsak nem olvastál vissza. Olvasd el McJames hozzászólását ezzel kapcsolatban. A lakáskölcsönök kiadásával kapcsolatban az OTP saját hatáskörben döntött úgy, hogy a választások lezajlásáig nem ad ki. Az MSZP pedig annyit mondott, hogy azokra is ki szeretné terjeszteni, akik nem tudnak esetleg 50-100e forintot törleszteni havonta (mutassak pár ilyen embert?). Azoknak, akik eleve nagyon nehezen jutnának lakáshoz.

Add el az autódat nyugodtan, a benzint ugyanaz szállítja, mint gázt.

• TommyGun

őstag

válasz guest #268 üzenetére

Na neeee széditsé....csak most kezdenek majd igazán rabolni !!! Most hogy jóváhagyta az ország fele !!!! Ha van egy aranytojást tojo tyúkod te meddig kopasztod ???? Ameddig csak tojik...az adó pedig minden évben bejön :))

• Turmoil

senior tag

válasz guest #268 üzenetére

265: azért az űjjáépítés körül is voltak botrányok...

De mindegy: kissé egyoldalú a hozzáállásod: bármelyik párt nyer, rövid időn belül kiderülnek, hogy mennyit hazudtak, nem csak akkor, ha az MSZP nyer.
    Nem tudom, hogy miért gondolod, hogy ha az MSZP nyer, akkor a 98-as állapotot fogják visszaállítani. Ennyire ők sem hülyék.
    Ki mennyit lop: ne hidd, hogy ha már valaki belejött, akkor abbahagyná, lyukas zsebet nem lehet megtölteni:)))

• Piccolo

csendes tag

válasz guest #246 üzenetére

''30 millió Eurós támogatást nem bírjuk elkölteni szennyvíz és hulladékos beruházásokra''

Pest nemtudom melyik kerületében volt aki tiltakozott a csatornázás ellen, mert akkor feltúrják az utat. A másik emebr mondta, hogy havonta jön a szippantó 7e ft.

Kuszo: te is tudod, hogy a minimálbért nem az orvosok stb. kibaszására találták ki.

james: országimázst neeee, az a pénz amit 4 év alatt nem oszt-szoroz semmit sem. Amúgy ez is pont azért van, hogy ismét felébredjen az emberekben a magyarságtudat amit sikeresen kiöltek az elvtársak. Most szidhatod a kormány az árviz miatt, amit lehetett azt megtette. Emlékezzél 50 éve nem épült gát a Tiszán, ez nem az Orbán kormány hibája.

• guest

veterán

válasz guest #236 üzenetére

Hát nem is tudom honnan kezdjem.
    Engem abszolút nem érdekel, hogy melyik zsidózza, fasisztázza, stb. le a másikat. Lehet, hogy furcsa dolgot mondok: én a legjobban egy MSZP-FIDESZ koalíciónak örülnék, egy olyan együttműködésnek, amellyel az ország tényleg EURÓPA FELÉ HALAD! Az ilyen nyílt ellenségeskedést még egy közembertől sem szeretem, nemhogy ÁLLAMFÉRFIAKTÓL.
    Diákhitel: én egy frissen végzett mérnök vagyok, így ennek előnyeiről nem nagyon tudok nyilatkozni, viszont, mint az a nevében is benne van, EZ EGY HITEL, amit kegyetlenül bevasalnak az emberen, mégpedig kamatostul. Amint kikerülnek az életbe, azonnal azzal kezdik, hogy törlesztenek. A másik hátulütője a dolognak, hogy tegyük fel nem sikerül 300.000-res nettóra szert tenni, csak 60.000-re. Szeretnének házasságot kötni, vagy lakást, kocsit venni, amihez hirtelen nagyobb összegű pénzre volna szükség. Egyik bank sem fog nekik adni, mert rajta lesznek az adóslistán.
    Fizetések: az egyik szemem sír, a másik nevet. Egyrészt örülök annak, hogy egyre több embernek jól megy, csak ezek nem tartoznak a közvetlen baráti környezetembe. 26 éves vagyok, környezetmérnöki egyetemi diplomával, és egy ELSŐFOKÚ HATÓSÁGI SZERVNÉL KÖZALKALMAZOTTI STÁTUSZBAN, ANNAK H/1-ES KATEGÓRIÁJÁBAN DOLGOZOM, NETTÓ 46.000 FT-ÉRT. Olyan cégnél, amely egy esetleges Tiszai árvíz során a legnagyobb segítséget nyújtja a munkákban, a legtöbbet teszi azért, hogy megmentse a polgárok életét és vagyonát, függetlenül azok pártbéli hovatartozására. Viszont Budapesti Főnökeink már köztisztviselők, akik csak aktát tologatnak!!!
    Hát ezen a helyzeten (bértábla) azt hiszem, sürgősen javítani kellene a következő kormánynak.
    A nemzetközi helyzetről annyit tudok mondani, hogy néhány ismerősöm külföldön (Németo., USA, Izrael, stb.) dolgozik. Az ő beszámolóik alapján, minden olyan állam, amely értesül a magyar belpolitikai helyzetről, CSAK RÖHÖG RAJTUNK.
    Olimpiát akarunk rendezni, miközben az országot megeszi a kosz és a szemét. Nemrég voltam egy ISPA konferencián, ahol megdöbbenve hallottam, hogy az EU által felajánlott 30 millió Eurós támogatást nem bírjuk elkölteni szennyvíz és hulladékos beruházásokra. Pedig az ország területének mintegy 55%-án még szippantgatják a szart. Ha pedig belépünk az EU-ba, akkor ennek 10-szeresét igényelhetnénk. Hát azt hogyan költenénk el?
    Szóval valami nem stimmel ezekkel a hozzáálásokkal. De akkor miért csak dumálnak, miért nem cselekednek?

• haver

tag

válasz guest #219 üzenetére

Loading error...
    File Integrity Damage Empty System Zone

[Abort] [Exit] [Quit]

Please install a new system.

:DD

• Den

veterán

válasz guest #215 üzenetére

A tandíj bevezetését azért nem lehet vállalni egy kampányban, mert annyira fetisizálva lett, hogy az emberek végig sem gondolják azt a három pontot amit leírtam, kapásból mint a sátánra úgy tekintenének aki estleg csak meg is említené.
    És még sok ilyen témát sikerült''ügyesen'' fetisizálni a fidesznek, az emberek egy nagy része már, a mindennapi életét érintő teljesen racionélis kérdéseket is érzemi alapon közelíti meg.

• Parci

HÁZIGAZDA

LOGOUT blog

válasz guest #204 üzenetére

guest (#204)!

Akkor valamit nagyon félreérthettem, ugyanis úgy tudtam, hogy fix százalék. Köszi a helyesbítést. Ugyanakkor a fix összeg sem feltétlen az igazi, mert ugyanazt a 10.000 Ft-ot nem mind1, hogy az kapja, aki (a példádban is) 12M Ft-ot keres, vagy aki 1.2M-t... az előbbinek ugyanis semmi haszna belőle, viszont azáltal, hogy ő is kap, az egész móka értéktelenebb lesz (infláció, relatív különbségek, stb).

Tehát változó százalék kéne, méghozzá úgy, hogy nagyobb mértékben csökkenjen a jövedelem százalékában kifejezett támogatás, mint a fix összeg esetén.

Vagy megint rosszul gondolok valamit?

guest (#206)!

Ez az üzenet is nélkülöz minden konkrétumot, és a Fideszt lefasiztázni azért még elfogultan is túlzás lenne :).

• Den

veterán

válasz guest #206 üzenetére

Bocsi, de a kurva anyádat kezdetű hozzűszólás előzményét olvasd el, rögtön barátságosabb lesz a kép
    :).

• Egon

nagyúr

válasz guest #192 üzenetére

Bár úgy gondoltam, hogy nem írok többet ebbe a topicba (szerintem kicsit befulladt, egy ideje már csak ismétlődnek a gondolatok), a 109. Guest hozzászólását nem bírom szó nélkül hagyni...

Kedves Guest!

Tanácsodat megfogadva, ''elrágódtam'' az általad leírtakon. Azt kérem Te is gondolkozz el a hozzáfűznivalómon:
    1. Az egyház politizálásáról: valóban ne tegye. Illetve ne a misén tegye. Az hogy a kisebb létszámot képviselő vallások vezetői is politizálnak, nyilván a kis százalék miatt kevéssé szúrja a szemet...
    2. Államadósság. Már többen, többször is kifejtették ezen a fórumon, de a kedvedért még egyszer leírom: a KISEBB részét vették fel a régi rendszerben 40 ÉV alatt, a NAGYOBB részét az mdf vezette kormány vette fel, 4 ÉV alatt... Amúgy meg az mszp-t ez az egyben azonosítani az mszmp 40 évével, hát hogyismondjam... Elég nagy merészség... A mai kormány tagjai egy jelentős részének legalább olyan szoros kapcsolata volt az ''átkos'' vezetői rétegével, mint a ma aktívan politizáló mszp tagok bármelyikének...
    3. A ''csökkentem a bevételt növelem a kiadást'' kezdetű véleményedről csak annyit: nincs itt semmiféle ellentmondás. Egyszerű: a felesleges kiadásokat kell eltörölni (Happy End, a Széchenyi-tervre kifolyt pénz nagyobbik fele stb.), és máris ott a forrás...
    4. A diákhitelhez nem tudok hozzászólni, engem nem érint, nem ismerem. Akár még jó is lehet...
    5. A kereskedelmi TV-ket ha ''megveszik'' is (amit azért vitatnák, nagyon szépen ki fog derülni, ha a baloldal kerül kormányra. Ugyanis szvsz a hírértékre mennek: belátható hogy a mindenkori kormány viselt dolgai a legjobb hírek...), legalább nem a közpénzekből elfogultak, mint a királyi TV-k... Merthogy azok nem (sem) pártatlanok, azt Te sem tagadhatod...
    6. A ''megnemszavazásról'' is többen, többször írtak már: egy részük törvénycsomagban nem lett megszavazva, másik részük egyszerűen csúsztatás a fidesz részéről: nem is tartoztak a parlament hatáskörébe... Bővebben lásd a régebbi hozzászólásokat.
    7. Félelemkeltés politikája az mszp részéről??? Konkrétan mire gondolsz??? Érdekes, ezt inkább a kormány részéről érzékelhető...

Summa summarum: senki nem állította hogy a fidesz az ''ősgonosz'', minden intézkedése rossz (sőt!). Ezzel szemben az mszp-ről mintha ez lenne a ''hivatalos'' állásfoglalás (csak emlékeztetőül: ''Ez a jó és a gonosz választási küzdelme lesz(...) Az Erő velünk van...'' - idézet Pokorni ''úrtól''...)

• Parci

HÁZIGAZDA

LOGOUT blog

válasz guest #192 üzenetére

guest (#192)!

Alig-alig töröltem a fórumokból eleddig, és azt is akkor, amikor valaki teljesen fölösleges irományokat követett el.

Nem, eszem ágában sincs a hozzászólásod törölni, bár tény, hogy elég sok kérdésben megalapozatlan (bizonyíthatatlan) állításokat tettél, ráadásul elég keményeket, ami nem jó.

Honnan tudja például BÁRKI, hogy ki verte el baseball ütővel azt a szerencsétlen MIÉP-est?! Mert akkora frankó, hogy már másnap siettek megjegyezni Kövérék, hogy ezt azért nem nézték volna ki az MSZP-ből, de spec a rendőrségi nyomozás minden ilyen szálat kizárt. Szóval, nem kell rögtön vádaskodni, itt triviálisan és teljeskörűen úgy sem lehet igazságot tenni.

• Parci

HÁZIGAZDA

LOGOUT blog

válasz guest #181 üzenetére

Kedves guest!

Nem hiszem, hogy ne lehetne véleményem. Van, mint ahogy a hardver tesztek kapcsán is. Mindig. Én csak annyit kértem, hogy ha valaki valamit állít, azt úgy tegye, hogy indokolható/cáfolható legyen. Az, hogy ''szemét FIDESZ'', meg ''hazug MSZP'' nehezen kontrázható...

De, igazad van, olyan értelemben, hogy nem ugyanaz vagyok, mint bármely fórumozó. Eddig azért nem is mondtam semmi szélsőségeset (remélhetőleg), mindössze méltattam, amikor valaki valamit elegánsan lerendezett.

Én igen, nekem sem szimpi Kovács, Kuncze se feltétlen, és Orbán sem. Nem arról van szó tehát, hogy csak az egyik fél hibáit látom, sőt, nem arról van szó, hogy azért szavazok valakire, mert benne megbízom. Inkább arról, hogy ez sem jó, de az még rosszabb...

guest #182!

Kérlek, tartózkodj a szélsőséges megnyilvánulásoktól (Viktor = fascio)...

• Parci

HÁZIGAZDA

LOGOUT blog

válasz guest #175 üzenetére

Kedves guest, igazából kapásból moderálni kellett volna, de azért egy megjegyzés: lehet, hogy Kupa jobban tudja, hogy ki juttatta börtönbe, nem? Az, hogy leült velük tárgyalni, bennem minimum azt sejtetné, hogy talán mégsem ők voltak :).

• Den

veterán

válasz guest #175 üzenetére

Jaj te okostojás számolj már egy kicsit utána.

• Parci

HÁZIGAZDA

LOGOUT blog

válasz guest #141 üzenetére

Emberek!

Gratula mindenkinek, ugyan tegnap kora du. óta nem láttam a topicot, de megmaradt a színvonal. Arra szeretnék mindenkit kérni azonkívül, amit már az elején megtettem, hogy:

- Ha valaki mégis szélsőséges, megindokolatlan és nem bizonyítható állítást ír, akkor arra egyszerűen NE reagáljatok, így a topic színvonala automatikusan biztosítva lesz (én meg kitörlöm, mihelyst észreveszem).

guest (#140-141)!

Gratulálok. Látod, ennyi, ezek érvek, és ha van értelme vitatkozni, akkor ilyenek miatt van. Meg jó is, hogy valaki képben van, mert helyre lehet tenni egy csomó propaganda-dumát (bár a másik oldal elemzését lehagytad :)):).

• Turmoil

senior tag

válasz guest #97 üzenetére

Szerintem kimondottan a ''főember'' miatt.
    Az eredményük jó, de aki rájuk szavazott, az töbet várt. Én biztos bejutónak, sőt titkos favoritnak gondoltam őket (magamból kiindulva már megint:) )
    Az ember ilyenkor megpróbálja elképzelni, hogy kik lépnek be egy ilyen pártba, és oda jut, hogy azok, akik a többiből kicsúsztak, mert nem tudták elfogadni az ott zajló dolgokat, illetve olyanok, akik elég jók, csak körülöttük szétesett a párt. Persze ott is lehetnek unszimpatikus egyének, de talán nem nagyobb koncentrációban, mint bárhol máshol. Ilyen alapokon viszont még nagyon jók is lehetnek. Bár most kicsit beindult a széthúzás a második fordulós támogatás/visszalépés miatt. Ha ezt túlélik, akkor 4 év múlva akár valóben versenyképes alternatíva lehetnek. Reménykedjünk!

• Nowhereman

őstag

válasz guest #84 üzenetére

(84)
    Ha már nem regisztráltattad magad, legalább irdd alá.
    ''...'':
    1: a forint tulértékelt
    2: sokat költ az ország cirkuszra
    D...s:
    Csak oda teszünk pénzt ahova kell, csak onnan veszünk el, ahonnan ez a legkevesebb gondot okozza elven. Szolj ha a milleneumi emlékmüvek sokat javitottak volna az életszinvonalon!
    K...u:
    Neked a pettinget, másnak inkább az önvizsgálatot ajánlom!

• Den

veterán

válasz guest #83 üzenetére

Itt megint az ''ügyes'' fidesz taktika jön a képbe. Ugyanis az álltalad (HAL) leírt intézkedéseket a fidesz mindíg törvény-csomagban hozta, és ebben a csomagban mindíg ügyesen elrejtettek egy két olyan törvényt is aminek semmi köze nem volt az adott témakörhöz, de tudták hogy az ellenzék számára elfogadhatatlan. Viszont szavazáskor csak az egész törvénycsomagra lehetett szavazni, a bene levő tötvényekre külön nem. Igy lehet mondani hogy lám a gonosz ellenzék nem szavazta meg a bűnözés elleni csomagot, a nyugdíjemelést ...

• Turmoil

senior tag

válasz guest #67 üzenetére

#67 guest:

Nem az érdekel, hogy ki miért akar nyerni (ilyet max a pártvezetőktől kérdeznék meg a me-jelöltektől). Engem az érdekel, amit pld. Z_A_P is leírt: annak ellenére, hogy ő a narancsot szereti, ez a stílus neki sem tetszik. Azt nem tudom, hogy jövő vasárnap ez miben nyilvánul meg nála (igen-nem-tartózkodik), de érdekelne!

• Turmoil

senior tag

válasz guest #60 üzenetére

Kérném a guest néven írókat, hogy tiszteljék meg vitapartnereiket annyival, hogy valami egyedi aláírással jelzik, hogy nem azonosak bármelyik másik guesttel. Akár csak egyetlen betűvel, ami egyedi.
    Örülök, hogy eddig kultúrált volt a dolog, és szeretném ha így maradna, ahogy ''guest'' írta.

A témánál maradva: vajon hány ilyen dolog kerül még elő a jövő hétig? Most éppen a nagymarosi gáttal fenyegetőzik a Fidesz. Nem tudom, ki hogy van vele, de nálam csak ellenérzést tud kiváltani egy ilyen hadjárat. Vajon mi alapján dönti el a Fidesz, hogy milyen módon próbál több szavazatot szerezni? Elsősorban magamból, másodsorban a közeli ismerőseimből tudok kiindulni (ha esetleg érdekel valakit, pld. közvélemyénykutatókat, akkor szinte mind diplomás, értelmiségi) és ezek alapján nem tudom elképzelni, hogy ez növeli a népszerűségét egy pártnak. Amit a Fidesz csinál, az az ország lakosságának demoralizálása és ezzel a saját (nem elvakult) választóinak a leépítése.

Komolyan érdekelne mindkét oldal szavazóinak a véleménye, hogy ezt a ''kampányt'' hogyan értékelik!

• Z_A_P

addikt

válasz guest #59 üzenetére

Na pont ettol volt jo a topic,hogy ilyen beszolasok nem voltak (eddig) :(

Guest #57:

''...De azt látom, hogy a keddihez hasonló megnyilatkozások(elsősorban FIDESZ részlől) egyre inkább ebbe az irányba terelik kultúránkat, és ez elszomorit...''

Nos mint irtam fentebb -en mint FIDESZ szimpatizans- nekem SEM tetszik nagyon ez az uj taktika,ahogy probalnak MSZP-s taktikaval hatni a valasztokra, csak ok az 5 honapot 2 hetbe suritik!
    De en azt javaslom,hogy ne ez a 2 het hasson rad, mert az utobbi 1 honapban tenyleg elegge eldurvult a kampany, de ez megszunik 2 heten belul! Ha azalatt nem gyozott meg a kormanyzas,akkor szavazz arra, akit szeretnel helyettuk!

• guest

veterán

válasz guest #59 üzenetére

Ugy erzem, hogy ebben a hozzaszolasban annyi szubjektum volt, hogy erosen tendalhat miatta a forum az eldurvulas iranyaba. Remelem a tovabbiakban mellozitek az ilyen jellegu hozzaszolasokat. Kar lenne buta pusztan erzelmi alapon megfogalmazodo pocskondiazassal elrontani a threadot.

• Den

veterán

válasz guest #49 üzenetére

Nem kell politikával foglalkoznod vannak itt még érdekes topicok.

• Den

veterán

válasz guest #48 üzenetére

Más a szónoklás és más a tárgyalás. Ez utóbbiban jó, mivel különben nem lett volna sikeres válalkozó sem.
    Ami ezt a báb dolgot illeti, Nem kéne elfelejteni hogy soha nem volt szokás hogy a miniszterelnök minden szir szarért nyilatkozgat.
    Valaki említette hogy mindíg Kovács nyilatkozik. Igen, mint a fidesznél Pokorni. Merthogy Ők a _pártelnökök_. Tehát a párt álláspontját nekik kell ismertetni konkrét ügyekben.

• Adi

senior tag

válasz guest #5 üzenetére

Kedves Guest, az 5-ös pontban!

Miért varrod az Orbán-kormány nyakába azt, hogy megnősültél? :D

• guest

veterán

válasz guest #26 üzenetére

Én senkit nem szeretnék az adómból támogatni, de muszáj :-). Az, hogy hányan nem _próbálnak_ munkát keresni, és hányan vesztették már el minden reményüket abban, hogy valaha munkát találhatnak, és emiatt nem keresnek, sajnos megállapíthatatlan adat, és így ez a kijelentés csak burkolt hangulatkeltésre alkalmas, tényleges érvnek nem szerencsés.
    Mi lenne a jó rendszer? Szerintem mindenképpen egy degresszív támogatási rendszer, elvégre - mint az korábban elhangzott - aki többet keres, kevésbé szorul rá a családtámogatásra.
    Szerintem a megoldás az lenne, hogy a családi pótlék összegét jelentősen fel kéne emelni, ezzel párhuzamosan az adókedvezményt megszüntetni vagy erősen visszavenni, a degresszivitást pedig úgy lehetne megvalósítani, hogy a családi pótlék növelné az adóalapot.

A fekete jövedelmekkel érvelsz, hogy ők kijátsszák a rendszert. Igazad van. Azonban nem tartom szerencsésnek a rendszert kijátszó kisebbség miatt egy igazságtalan rendszer fenntartását. Ellenük más módon kellene fellépni, amit segíthetne, ha az adórendszer átláthatóbb, egyszerűbb lenne, minél kevesebb kiskapuval. Sajnos a minimálbér nem csökkenti a kijátszás lehetőségét, amit az is bizonyít, hogy az év eleje óta megnövekedett a részmunkaidőre bejelentettek száma, természetesen ekkor a minimálbér nem játszik, azt meg elég nehéz ellenőrizni, hogy ténylegesen hány órát dolgozik a munkavállaló.

Jogsis példád szerintem erősen téves. Nézz meg jó néhány álláshirdetést, nagyon sok munkánál feltétel a jogosítvány megléte, nem csak annak van rá szüksége, akinek saját autója van. Szóval az ingyenes jogosítvány inkább az esélyek megteremtése a jobb keresetre, hasonlóan mondjuk az ingyenes nyelvvizsgáhöz.

• Egon

nagyúr

válasz guest #16 üzenetére

guest: Ezt írod: bar azok akik megszenvedtek az elmult 50 evet, biztosan nem szivesen nezik az ''ismeros arcokat''
    Tudod a nagyszüleim hetvenegynéhány évesek, ők végigélték a világháborút, az ötvenes éveket stb. Ennek ellenére (vagy talán éppen ezért...) az mszp-re szavaztak, mert - többek közt Veled ellentétben - gondolkodó emberek módjára eszükbe sem jut párhuzamot vonni az ötvenes és pl. a nyolcvanas évek vége között... Más szavakkal: aki a nyolcvanas években vezető volt az országban annak (többnyire) az égvilágon semmi köze nem volt az ötvenes évek rémuralmához (vagy pontosan annyi köze volt, mint a mostani jobboldalnak - lásd Csurka, Orbán Győző, Mikola stb. - ezek mind funkcionárusok voltak az ''átkosban'').

• Turmoil

senior tag

válasz guest #16 üzenetére

Magyarországon nem divat bármiért is lemondani. Ha valakit nem zárnak börtönbe és emiatt nem lehet ott bárhol, akkor semmi sem lehet elég indok a lemondásra.
    Mondj egy ''európai'' országot, ahol ha kiderül valakiről, hogy van +1 gyermeke nem a feleségétől, akkor az miniszter maradhat... Ezek az emberek azonnal lemondanak... Ez eléggé lightos példa, de a lényeg ugyanaz.
    Egyébként mindenkinek szíve-joga, hogy XY ne legyen neki szimpatikus, - legyen ennek oka bármi - de azért nem lehet lelőni minden ex-komcsit:)

• Egon

nagyúr

válasz guest #9 üzenetére

#9. guest: Amit az mszp negatív kampányával kapcsolatban írtál, azzal részben egyetértek. Nekem sem volt szimpatikus az mszp kampányolása, de választani nem a kampány alapján fogok. Tudod: a tett az első, a szó (és a Fradi) csak a második...:) Ha tárgyilagosan végignézed a rendszerváltás óta történteket, szvsz összességében (nálam legalábbis )még mindig mszp...
    Ami meg Vastagh Pál állítólagos (Recskkel kapcsolatos) mondását illeti: akinek egy kicsi kis esze is van, az pontosan tudja, hogy a Kádár János fémjelezte puha diktatúra idején és azon belül is az ''extrapuha'' 80-as években már senkit nem küldtek Recskre (pláne nem 89-ben)...

• Egon

nagyúr

válasz guest #6 üzenetére

Úgy látom, végre nagyjából normalizálódott a hangnem, annak ellenére hogy politikai fórumról van szó... És ez a mai világban nagyon nem semmi, értékelni kell...
    Akkor én is leírnám a véleményem. Én az mszp-re szavaztam, és rájuk is fogok. Miért is?
    Hát először is: lássuk mik azok az érvek, amivel az mszp-t a legtöbbször támadják: Bokros-csomag, különböző (vélt vagy valós) visszaélések, főleg a privatizáció kapcsán. Az én véleményem szerint nem szabad egyik négyéves ciklust sem önállóan, kizárólag magában értékelni, mindig figyelembe kell venni az előzményeket is.
    A rendszerváltáskor az mdf vezette kormány egy eléggé rossz gazdasági helyzetben levő országot vett át, nagy adóssággal. Az ő 4 évük alatt több mint a duplájára nőtt az államadósság, valamint a rendkívül rossz feltételekkel zajló privatizáció nagyobb része is megtörtént (most hadd ne emlékezzek meg az abszolút fölösleges, a külsőségekre adó pénzkidobásokról, mint pl. bizonyos temetések). Ezt hagyták örökül 1994-ben az mszp vezette új kormánynak. Ezek tények, utána lehet nézni. A szocik a gazdaság erősítését választották, szvsz ennek szükségességét nem, legfeljebb a mértékét és a kivitelezését lehet vitatni. Ebbe bele is buktak, de az új kormánynak már egy jelentősen jobb gazdasági helyzetben levő kormányt hagytak hátra. A privatizációval kapcsolatban csak annyit: a nagyobb része az mdf vezette kormány idején lett lebonyolítva...
    1998-tól a fidesz (és szövetségesei) került(ek) hatalomra. Senki sem vitatja a pozitív intézkedéseiket, de látni kell: megvolt hozzá a gazdasági hátterük. Szvsz ha az mszp maradt volna hatalmon, ők is hoztak volna hasonló (nyilván nem teljesen ugyanolyan) intézkedéseket - erre egész egyszerűen mostanra értek meg a feltételek.
    Amiért NEM a fideszre szavazok:
    - szvsz minden kormány valamelyest a zsebére dolgozik, de azért ennyire nyíltan, nyilvánvalóan és cinikusan eddig még senki (még a vizsgálóbizottságok megalakulását is megakadályozva),
    - az általuk megengedett, minden jóérzésű ember számára abszolút irritáló és taszító stílus és hangnem (ebbe beletartozik az a gúnyos, lekezelő mosoly is, ami mindig ott van Mikola, Várhelyi, Pintér és újabban Dávid Ibolya arcán is).
    - Konkrétumokat tekintve a nyilvánvaló visszaéléseket hadd ne részletezzem - lusta vagyok teljes körűen előásni minden ügyet, de azért a példa kedvéért álljon itt a legnyilvánvalóbb: Happy End kft...

Aktív témák

Hirdetés