Aktív témák

• Den

veterán

Mszp-egyház.
    Ez az mszmp utódpártozás és egyházelnyomás, a sületlenség teteje. Az mszp kötötte meg a vatikáni megállapodást, és a kormányzásuk alatt szépen folyt az egyházi ingatlanok visszaadása, valamint bevezették az 1% adójóváírást az egyházak javára. Senki nem nyomta el az egyházat 94-98 között.
    Nem is ez van most a kampányolás mögött. Gyakorlatilag a fidesz megvette kilóra az egyházi vezetőket. Azok pedig eladták a híveket a fidesznek. Eről van szó. És akivel itt igazán ki van b.szva, az nem az mszp, hanem a hívő emberek, akikel az egyház úgy kufárkodik mint valami árucikkel.

• Edgeri

senior tag

höhö :)

Kerem, olvassa el az alabbiakat, azutan merlegeljen es valasszon!

1.) Mi tortent az MSZP-SZDSZ kormanyzat uralma alatt, 1994 es 1998 kozott?
    Ne kerteljunk, mondjuk ki nyiltan a tenyeket:
    - Elszaporodtak a capatamadasok az ausztral partok menten!
    - Sorozatos foldrengesek pusztitottak Los Angelesben es Japanban!
    - Emberek millioinak eletet keseritette meg a Windows 95 bevezetese!
    - A talibok atvettek a hatalmat Afganisztanban!
    - Folyamatosan nott az ozonlyuk a Deli-sark folott!
    - Meghalt Lady Diana es Kalkuttai Terez Anya!
    Ezt tudta felmutatni a balliberalis koalicio.

2.) Ezzel szemben mi tortent a Fidesz-kormany negy eveben, 1998 es 2002 kozott? Lassuk csak:

- A kormany kiharcolta az evszazad egyetlen teljes napfogyatkozasat!
    - Bekoszontott az ezredfordulo! (Ketszer is...)
    - Nem volt szokoar Magyarorszagon, mi tobb, a kornyezo allamokban sem!
    - A kilencven folotti nok atlagos kabitoszer-fogyasztasa alig emelkedett!
    - Bevezettek az eurot!
    - Atlag 38 %-kal nott az eletszinvonal Boliviaban
    - Toretlen gazdasagi novekedes Kuala Lumpurban!

3.) Es mindez veszelybe kerult! Testverek! Igaz Magyar Vereink!
    Mentsuk meg
    hatszazhatvanhat sebbol verzo Hazankat! Tudjak-e, mi tortenik, ha a liberalbolsevistak visszaveszik a hatalmat?
    - Allamvallassa teszik a judaizmust!
    - Klonozni fogjak Sztalint, Rakosit es Kun Belat!
    - Eltorlik a magyart mint hivatalos nyelvet, es bevezetik helyette az oroszt es a hebert!
    - Fokozodni fognak a napkitoresek!
    - Megallithatatlanul irtani fogjak a del-amerikai esoerdoket!
    - Korulmetelnek mindenkit, a noket is!
    - Telen nagyon hideg lesz, nyaron aljas kanikula, es a vajas kenyer mindig a megkent felevel lefele fog a foldre esni!
    - Veszesen pusztulnak tovabb a kek balnak es az etiopok!
    - Az iskolatej helyett bevezetik a kotelező heroint!
    - Akirol csak a gyanuja is folmerul, hogy meg van keresztelve, azt Sziberiaba kuldik, vagy a Volgara hajovontatonak!

4.) Mi a bizonyitek minderre? Mertekado forrasokbol jutott mindez a tudomasunkra. Ne feledjuk, kik allnak az elen!
    Tudta-e, On,
    - hogy Medgyessy Peter diakkoraban tobbszor bliccelt a villamoson?!
    - hogy Kovacs Laszlo az Egri csillagok olvasasakor Jumurdzsaknak drukkolt?!
    - hogy Szili Katalin ?sei kozul a XIII. szazadban megegettek egy not, mert bizonyitottan boszorkany volt?!
    - hogy Csehak Juditra (az egeszsegugyi tarca varomanyosara!) kislanykoraban tobbszor is ra kellett szolni, hogy pisiles utan mosson kezet?!
    - hogy Kuncze Gabor ovodaban rendszeresen meghuzhta a lanyok hajat?!
    - hogy Magyar Balintot csakis azert hivjak igy, mert annyira idegenszivu, hogy az alcazas vegett legalabb neveben muszaj magyarnak latszodnia?!
    - hogy Peto Ivan minden reggel David-csillagot vet magara?!
    - hogy Fodor Gabor 1956-ban a Koztarsasag teren tuzparancsot adott?!

Merlegelje, hitelt adhat-e ilyen emberek szavanak! Ne hagyja magat megteveszteni!

• Den

veterán

Megint előjött ez a sajtó dolog. Nézzük meg egy kicsit a tényeket.
    Jelenleg 5 országos sugárzású tv csatorna van, ebből 3 ''közszolgálati'', és töményen ontja a fidesz propagandát, gyakorlatilag most már még a pártatlanság látszatára sem ügyelnek.
    A két kereskedelmi közül vegyük először az rtl-t.
    Nem tudom kinek tűnt fel, de volt a kövér féle akasztásos beszéd ellen egy mszp szervezte tüntetés, 1 azaz egy szó nem hangzott el erről az rtl-en, szépen halgattak róla. Aztán érdekes módon, a lelövi mint egy kutyát- beszólásról sem lehetett hallani. Miért is? Van az rtl klubnak egy ''tanácsadója'' akit úgy hívnak hogy smitt mária (nem tudom hogy kell írni). Aki történetesen orbán tanácsadója, és történetesen a kutyalelövős beszéd elkövetője. És miért tűri el egy kereskedelmi tv hogy ilyen kontrol alatt tartsák? Mert van egy jogerős bírósági ítélet ami kimondja hogy az rtl jogtalanul nyert sugárzási engedélyt, és gyakorlatilag jogtalanul működik. Ezzel tartják sakkban, tehát mszp-s elfogultság kilőve.
    Marad a csigatévé, amire szintén tudnék mit írni az mszp befolyás ellen, de lusta vagyok bepötyögni, szóval vegyük úgy hogy baloldali média.
    Akkor ez 4-1 a kormány ''javára''. Szóval hagyjuk már itt a balodali média befolyást, meg a hasonló maszlagokat. A tények azt mutatják, hogy a kormánynak nagyságrendekkel nagyobb média befolyása van mint az ellenzéknek. A közszolgálati médiában gyakorlatilag inkább uralomról van szó mint befolyásról.
    Ennyit erről.

• Superman

nagyúr

Én sem gondoltam, hogy írok ebbe a topikba, de néhány gondolat feltétlenül kikívánkozik belőlem. Ami a kultúrált hangnemet illeti egyetértek. Szerintem lehet úgy is szakmai érveket felhozni valami mellett/ellen, hogy nem megyünk le a kocsisok káromkodási szintjére.
    Csakhogy ebben a kampányban a lehető legkevesebb szó egy olyan dologról esett (most hazabeszélek), amit szinte egyik kormány sem vállalt fel igazán, a FIDESZ kormányzat pedig egyáltalán nem: a keleti területek felzárkóztatásáról (Borsod, Szabolcs,stb.) Én miskolci vagyok, itt a Miskolci Egyetem. Én már jó pár éve végeztem, most programozóként dolgozom, de csak a jószerencsének köszönhetem, hogy itt állást találtam. Az Egyetem ugyan - névleg - Universitas, de kérdezem én: hány embert (százalékban) tud megtartani, mint potenciális munkaerőt? Szinte semennyit sem, mert mindenki csak eladni akar, a domináns elem a kereskedelem. Infrastruktúra gyenge, utak nem épültek. Az önkormányzati és egyéb korrupció a topon van.
    Egy példa: az MTA egyik tagja megkért, hogy segítsek neki megszervezni egy alapítványi iskolát (mivel bölcsészkart is végeztem és van némi közöm a humán kultúrához). Dunántúlon már legalább 4 helyről tudok, ahol felállítottak ilyen iskolákat, ahol a hátrányos helyzetű gyerekeket támogatják. neves művészek és közéleti személyiségek is támogatják. Én elmentem a polgármester helyettes asszonyhoz, aki egy mozdulattal lesöpörte még annak a lehetőségét is, hogy megfontolnák. Hiába érveltem úgy, hogy valszeg Borsodban van a legtöbb hátrányos heylzetű gyermek és nem a profitot kell nézni, hanem ez egy SZOLGÁLAT. Trermészetesen egy helyi nagyvállalkozót támogattak abban, hogy eldózeroljon egy nagy halom erdőt és védett növényt, mert szállodát akar építeni. Utána meg egyetemi diplomával a zsebében az egyetemről frissen kikerült szakember mehet mosogatófiúnak hozzá, vagy elvándorol. Szinte semmi szellemi tőke nem marad így ebbena térségben. pedig az it élő emberek is élni akarnak.
    Persze a dunántúlon kissé nyugodtabb emberek vannak, hiszen jobban fejlődik, mint Kelet - Magyarország.
    Ez érthető, az már viszont kevésbé, hogy puszta ígérgetésen kívül miért nem vállalta fel senki ennek a térségnek a képviseletét.

• Egon

nagyúr

Javítás: előbbi írásomat a 192. számú hozzászólásra reagálásnak szántam (a 109. helyett...).

• Egon

nagyúr

válasz guest #192 üzenetére

Bár úgy gondoltam, hogy nem írok többet ebbe a topicba (szerintem kicsit befulladt, egy ideje már csak ismétlődnek a gondolatok), a 109. Guest hozzászólását nem bírom szó nélkül hagyni...

Kedves Guest!

Tanácsodat megfogadva, ''elrágódtam'' az általad leírtakon. Azt kérem Te is gondolkozz el a hozzáfűznivalómon:
    1. Az egyház politizálásáról: valóban ne tegye. Illetve ne a misén tegye. Az hogy a kisebb létszámot képviselő vallások vezetői is politizálnak, nyilván a kis százalék miatt kevéssé szúrja a szemet...
    2. Államadósság. Már többen, többször is kifejtették ezen a fórumon, de a kedvedért még egyszer leírom: a KISEBB részét vették fel a régi rendszerben 40 ÉV alatt, a NAGYOBB részét az mdf vezette kormány vette fel, 4 ÉV alatt... Amúgy meg az mszp-t ez az egyben azonosítani az mszmp 40 évével, hát hogyismondjam... Elég nagy merészség... A mai kormány tagjai egy jelentős részének legalább olyan szoros kapcsolata volt az ''átkos'' vezetői rétegével, mint a ma aktívan politizáló mszp tagok bármelyikének...
    3. A ''csökkentem a bevételt növelem a kiadást'' kezdetű véleményedről csak annyit: nincs itt semmiféle ellentmondás. Egyszerű: a felesleges kiadásokat kell eltörölni (Happy End, a Széchenyi-tervre kifolyt pénz nagyobbik fele stb.), és máris ott a forrás...
    4. A diákhitelhez nem tudok hozzászólni, engem nem érint, nem ismerem. Akár még jó is lehet...
    5. A kereskedelmi TV-ket ha ''megveszik'' is (amit azért vitatnák, nagyon szépen ki fog derülni, ha a baloldal kerül kormányra. Ugyanis szvsz a hírértékre mennek: belátható hogy a mindenkori kormány viselt dolgai a legjobb hírek...), legalább nem a közpénzekből elfogultak, mint a királyi TV-k... Merthogy azok nem (sem) pártatlanok, azt Te sem tagadhatod...
    6. A ''megnemszavazásról'' is többen, többször írtak már: egy részük törvénycsomagban nem lett megszavazva, másik részük egyszerűen csúsztatás a fidesz részéről: nem is tartoztak a parlament hatáskörébe... Bővebben lásd a régebbi hozzászólásokat.
    7. Félelemkeltés politikája az mszp részéről??? Konkrétan mire gondolsz??? Érdekes, ezt inkább a kormány részéről érzékelhető...

Summa summarum: senki nem állította hogy a fidesz az ''ősgonosz'', minden intézkedése rossz (sőt!). Ezzel szemben az mszp-ről mintha ez lenne a ''hivatalos'' állásfoglalás (csak emlékeztetőül: ''Ez a jó és a gonosz választási küzdelme lesz(...) Az Erő velünk van...'' - idézet Pokorni ''úrtól''...)

• GeorgeTerror

senior tag

válasz Tsaba #180 üzenetére

Tsaba írta:
    ''Én is MSZP szavazó vagyok, egyszerűen a fidesz és orbán stílusa miatt. Szörnyűnek találom, hogy a választások miatt kell veszekednem a barátnőmmel, mert ő fideszes. (1 hete nem merünk politikáról beszélni emiatt) Miért kell ez az ellenségeskedés? Én tisztelem azokat, akik a fidesz mellett döntenek , és meg is értem őket, de ugyan ezt elvárnám tőlük is''

Teljesen igazad van.Nem kellene egyik tábornak sem uszítani. A FIDESZMDF kicsit visszavehetne a tempóból, az mszp viszont szvsz kultúráltan csinálja (most, nyilván voltal ballépései, de kinek nem). Viszont én is veszekedtem egy jót a Kedvesemmel mert a FIDESZMDF-re szavazott, én meg az mszp-re (itt bejutott az mszp-s jelölt első körben). Ma csak arról kérdeztem meg mit szól, ahoz a nyilvánvaló (mellesleg igen emberes méretű) csúsztatáshoz: 1,5 millió. De szerencsére nem minden FIDESZMDF-es ijen. Viszont a szülei keményen besz.pták a királyi tv kamuját. :( Majd vitatkozni kezdtek volna velem. Én meg inkább két kézzel tömtem a képembe a kaját, hogy nehogy meg kelljen szólalni. Pedig apuka bankban dolgozik és felhozta a Bokros csomagot.
    Már tegnap meg akartam oldani ennek elküldését. Csak ijen ''unable to jump'' meg ''php'' ijeneket írt ki.
    Szal azóta tovább alakult: Kedvesem már nemcsak, hogy nem vitatkozik velem, de még véleményt sem mond semmiről. Ha ijet mondok mosojogva végighallgat. Ennyi. Se válasz, se egy grimasz.

• Parci

HÁZIGAZDA

LOGOUT blog

válasz guest #192 üzenetére

guest (#192)!

Alig-alig töröltem a fórumokból eleddig, és azt is akkor, amikor valaki teljesen fölösleges irományokat követett el.

Nem, eszem ágában sincs a hozzászólásod törölni, bár tény, hogy elég sok kérdésben megalapozatlan (bizonyíthatatlan) állításokat tettél, ráadásul elég keményeket, ami nem jó.

Honnan tudja például BÁRKI, hogy ki verte el baseball ütővel azt a szerencsétlen MIÉP-est?! Mert akkora frankó, hogy már másnap siettek megjegyezni Kövérék, hogy ezt azért nem nézték volna ki az MSZP-ből, de spec a rendőrségi nyomozás minden ilyen szálat kizárt. Szóval, nem kell rögtön vádaskodni, itt triviálisan és teljeskörűen úgy sem lehet igazságot tenni.

• guest

veterán

Kedves Prohardver vezérkara. Nagyon jó dolog, hogy a szélsőséges dolgokat kiakarjátok venni az irományok közül. DE ki dönti el, hogy mi a szélsőséges? Ha leírom, hogy az SZDSZ 1 zs..ó párt, akkor én már szélsőséges vagyok? Nem ez tény. És ha ezért töröltök, akkor nem vagytok pártatlanok. Én elfogultság nélkül mondom ezt az SZDSZ-ről. Nem vagyok antiszemita. Vannak ilyen vallású barátaim. Nagyon éretten gondolkodnak. És ha a többi ilyen vallású ember hasonlóan gondolkodna, mint ők, akkor nem lenne ez a zs-zés. Arról, meg hogy az egyház ne politizáljon azt mondom. Ne tegye. De az érthető, hogy a régi rendszer MSZMP, ugye és utódpártja az MSZP-vel nem szimpatizál, amikor a vallás mint olyan tiltott dolog volt. Egy kérdés. A rabbik miért politizálhatnak? Ők is 1 egyház tagjai nem? Ezzel ezt a témát lezárom. Teljessen egyetérek az előttem szólókkal. A kereskedelmi TV-k (kukac stb.) Nem pártatlanok. Pénzelik őket. MSZP oldalról. Csak ez nem kerül nyilvánosságra. És valóban ne a média, és a sajtó mondja ki helyettem a véleményemet. És amit a sajtó, meg média megjelentett, az kerül ki külföldre. Így lett a MIÉP szélsőjobb. SZDSZ meg már rég nem liberális párt. Olyan baloldali, ahogy annak rendje és módja van. A baloldal negatív, lejárató kampánya undorító volt. Az is undorító volt, amikor a terror háza megnyilt, és az SZDSZ provokálás képpen bulit tartott a hősök terén. És az a két elnézést a kif-ért dagadt tehén dalolászott, amikor tőlük pár száz méterre az ember szíve össze szorult, hogy mit tettek az emberekkel a komcsik. Ennek a rendszernek a tagjai voltak a mai MSZP-sek. Legalábbis az öregebbek. Már pedig abból van ott bőven. Kutyából nem lesz szalonna. Az államadóságot ők okozták. Felvették a kölcsönt, és 1 része a SZU-ban kötött ki, másik része meg az MSZMP zsebébe ment. A koncot odavetették a népnek. Kölcsönökből könnyű jólelkűsködni. Nekem meg fizetnem kell azért, mert jófej emberek ezt tették. Lényeg ők jól élnek. Sorolhatnám az MSZP hibáit, meg azokat a dolgokat, amikrt ígértek, és nem fognak betartani, de nem teszem. De ha igény van rá, majd kifejtem. De a nyugdíjról beszélek. Nyugdíjasok sírnak, hogy kevés a nyugdíjuk. Valóban kevés. Ez baj. De a volt fizetésük után kapják ezt a pénzt. Nyugdíj emelés kell. DE MO társadalma öregedő kevés a fiatal. A fiatalok keresik meg a nyugdíjas nyugdíját. Ha kevés a fiatal, és még nehéz helyzetben is vannak, hogy keressék meg a nyugdjasok nyugdíját? Először kell támogatni a fiatalokat, hogy vállaljanak családot, friss és fiatal generációk jelenjenek meg. Ekkor meg lesz az a munkaerő aki megkeresi a nyugdíjas pénzét. Amikor bevezették a Bokros csomagot. Eltöröltek sok családi támogatást. Ekkor született a legkevesebb gyerek. Így az emberek nem vállalnak gyereket logikusan. A FIDESZ segíti a családot, és ez így van rendjén. Pedig az MSZP baloldalinak tartja magát. Népért van. Ezt hangoztatja. Sokszor ez nem látszik. Lásd előbbi példa. MSZP igéri 13-ik havi nyugdíjat. Minimálbér adójának eltörlését. Ebben ellentét van. Csökkentem a bevételt növelem a kiadást. A kieső pénzt kompenzálni kell. Ez hogyan történhet meg? Úgy, hogy eladom azt, amit még nem adtam el. Aztán ha lemegy a 4 év. És teszem azt nem az MSZP nyer, akkor a köv. kormány ott van, hogy már nincs a kezében semmi, a bevételi lehetőségek lecsökkentek, mert már minden a külföldiek kezében van. Ők diktálnak a fejem felett. Lehetek a külföldiek szolgája a saját hazámban. A diáktámogatásról meg annyit, hogy az MSZP féle diáktámogatást 13-an vették igénybe. A FIDESZÉT 72000-en. Csoport társam a fősulin MSZP-s. Fikázza a diáktámogatást, hogy milyen szar, de azért felvette. Akkor mégsem olyan rossz. Én magyarnak tartom az MSZP-s választókat is. Csak nem látnak tisztán, mert nem mutatják meg nekik a valóságot. Ahol pedig megmutatnák, azt a TV műsort beszüntetik, vagy szélsőjobboldalinak megnevezve megbélyegzik. A baloldalnak Szűrös Mátyásról kéne példát venni. Sok jó dolgot mond. A legszimpatikusabb személy a baloldalról. És azért nincs az MSZP-ben, mert kirúgták onnan. Miért? Mert eltért a véleménye az MSZPstől. Ez demokrácia? Ha az ország érdekét szolgálja, akkor miért nem lehet azt megszavazni? Mert A FIDESZ találta ki azért? Jah és ami ma volt a TV-ben. Ma megfenyegettek 1 plébánost, hogy megölik, ha a Fideszről egy szót mer ejteni a misén. Ez a viselkedés demokratikus baloldali hazafiak. Ez a félelemkeltés politikája, amit az MSZP művel. Meg a baseball ütővel szétverem a MIÉPest mert már a nézete. Aztán Kovács László elkeseredését jelzi, de ezzel le van tudva a dolog. Egyszer nem mondta, hogy fogják már vissza magukat az ilyen erőszakos MSZP-s választók. Ez most elég lesz. Rágódjatok el ezen. És tisztelt Parci. Lehet, hogy te vagy itt aki törölgethet. De a fáradt gőzben mindenki írhassa már le a véleményét. Azt töröld aki káromkodik. Ne azt akinek a véleménye nem tetszik neked, vagy a prohardver embereinek. Mert ha ezt teszitek, akkor azt úgy hívják, hogy elfogutság, és hatalomfitoktatás. Remélem megfogad(od)játok a tanácsom. Köszönöm.

• Parci

HÁZIGAZDA

LOGOUT blog

válasz Dalai Láma #190 üzenetére

Don Filippo tényleg túllelkesült egy picit, de mind1. Erre írta az Index valamelyik hírében, hogy ''ötszázezermillióan'' :).

Nah, imho tiszta szarrágás a számokon boxolni. Ott direkt nagy számot mondtak, ami tuti lehetetlen, és direkt hozzátették, hogy az ellenzék majd jól lehúzza a számokat, stb.

Az ellenzék pedig pontosan ezt csinálta :), és csinálta volna akárki akármit mond.

Politics... oszt csodálkoznak, hogy az emberek gyomrát megfexi.

SZAVAZZATOK A PROHARDVERRE!

• Dalai Láma

őstag

válasz Parci #189 üzenetére

Jó, sokan. De amikor téves adatokat közöltek az összegyűltekkel... És 300-an mentek az RTLklub elé tüntetni, mert tévesen azt hitték, hogy az rtl túl kis számot mondott be. (Ezt már előre sejteni lehetett)

• Parci

HÁZIGAZDA

LOGOUT blog

Azt azért ne vitassa el tőlük senki, hogy SOKAN voltak. Akár 300.000, akár 1.5 millió...

• Dalai Láma

őstag

De ők a rendőrség adataira támaszkodtak. Csakhogy a rendőrség nem végzett ilyen munkát, magyarul ők nem számolták a tömeget. Érdekes.

• BobMaster

senior tag

válasz Den #186 üzenetére

jah:

[L]http://index.hu/gazdasag/donb/kossuthter[/L]

• Den

veterán

válasz Turmoil #185 üzenetére

Nem értem minek erőlködnek itt ekkora számokkal, ismerek megrögzött fideszeseket, azok sem hiszik el hogy 3-400 ezernél többen voltak.

• Turmoil

senior tag

1.6 millio ember: [L]http://alpha.bke.hu/~sance/index.htm[/L]

Csak a miheztartás végett. Akár a viccek topicba is mehetne:)))

• Den

veterán

válasz Tsaba #180 üzenetére

Bocs de Teller és még sokan mások két dolog közül választhattak, vagy ''lelépnek'' az országból, vagy mennek a haláltáborba. És azért Teller még ma is tud magyarul, nem úgy mint sok más ember aki néhány év után keveri az idegen szavakat a magyarral.
    Az nekem sem szimpi hogy elkötelezte magát egy párt mellett, és nagyon sajnálom hogy sok közéleti ember, sportoló ezt teszi (függetlenül attól hogy melyik párthoz), mert ez azt jelenti hogy a kikapcsolódásunkba is beszivárog a politika. Mert Kokó meccsén eszembe fog jutni hogy ott ült a fidesz tüntetésen, Jancsó filmjént nézve, hogy ott volt a Wörösmarty téren az mszp sajtótájékoztatóján.

• Parci

HÁZIGAZDA

LOGOUT blog

válasz guest #181 üzenetére

Kedves guest!

Nem hiszem, hogy ne lehetne véleményem. Van, mint ahogy a hardver tesztek kapcsán is. Mindig. Én csak annyit kértem, hogy ha valaki valamit állít, azt úgy tegye, hogy indokolható/cáfolható legyen. Az, hogy ''szemét FIDESZ'', meg ''hazug MSZP'' nehezen kontrázható...

De, igazad van, olyan értelemben, hogy nem ugyanaz vagyok, mint bármely fórumozó. Eddig azért nem is mondtam semmi szélsőségeset (remélhetőleg), mindössze méltattam, amikor valaki valamit elegánsan lerendezett.

Én igen, nekem sem szimpi Kovács, Kuncze se feltétlen, és Orbán sem. Nem arról van szó tehát, hogy csak az egyik fél hibáit látom, sőt, nem arról van szó, hogy azért szavazok valakire, mert benne megbízom. Inkább arról, hogy ez sem jó, de az még rosszabb...

guest #182!

Kérlek, tartózkodj a szélsőséges megnyilvánulásoktól (Viktor = fascio)...

• guest

veterán

Orbán vezér keddi és vasárnapi beszédei kisértetiesen hasonlítanak az olasz fasizmus kezdeti szakaszára amikoris Musolini kivitte a tömeget az útcára és hazafias jelszavakkal fanatizálta a tömeget. Ugyanezt tette hitler is az SA- szervezése idején és a végét ismeritek. Világégés, 50 millió halott, gázkamrák, tengernyi szenvedés. Gondoljátok Viktor a hatalom megtartásáért nem csinálna hasonlót!?
    Félelmetes volt a tömeg és a jól megszervezett tapsoló, fújoló embercsoport. Sajnos az ott őrjöngő tömeg nem a gondolkodó állampolgárok közzül kerültek ki. (Tisztelet a kivételnek).
    Orbán Viktor Úgyan is nem arról beszélt, hogy hogyan gondolja a jövőt, milyen intézkedéseket kíván tenni az ország érdekében hanem gátlástalanul hazudott Többek között összehasonlította az MSZP korábbi és a mai fidesz kormányt. Össze hasonlította a körtét az almával és megmondta, hogy mennyi szilva lett belőlle.
    A két kormányzati ciklus ugyan is nem összehasonlítható. Teljesen mások a körűlmények ma mint akkor voltak.
    Többen a az átkos Kádár rendszert úgy emlegetik, hogy megszenvedtük. Nos azt hiszem ezt csak olyan ember mondhatja akit teljesen elvakítanak a ma használatos szólamok. Gondoljátok csak el. Volt mindenkinek munkája, jövedelme, gyermekeit taníthatta, tervezhető volt a jövő. Persze nem volt teljesen piacgazdaság. De minden évben nyaralhattunk. Ezzel szemben a nyakunkon volt vagy 250 ezer orosz katona akik ugyancsak behetárolták a mozgáterünket.
    Az emberben felmerül a kérdés miért ragaszkodik Orbán Viktor és tásai a hatalomhoz? Azért mert a sok törvénytelen pénzlenyúlások miatt fének a felelősségrevonástól. Kövér László megmondta egy szűkkörű megbeszélésen ,hogy vagy nyerünk vagy börtönbe kerűlünk. Úgy legyen!

• guest

veterán

Kedves parci!

Ha már moderátor vagy, ráadásul állandóan felhozod hogy bármikor élhetsz ''hatalmaddal'', akkor legalább ne politizálj.

A gyűlöletről: érdekes, csak az Orbán TF-es beszéde után szakadt ketté az oszág, vesztek össze emberek, váltak el házaspárok :) Nevetséges. Előtte nem politizáltunk? A politika beszivárgott az iskolákba is. Ennek örüljön az MSZP, eddig amit hallottam tanároktól, az mind a Fidesz rágalmazása volt, TV2-s, RTL-es demagóg stílusban. Egy tanár ne politizáljon, de egy moderátor se...
    Emberek, nézzétek már meg ki kelt gyűlöletet! Olvassátok el az Orbán beszédeket, utána halgassátok meg Kovácsot, Kunczét, nézzetek fel pár Geszti féle plakátra, stb.

• Tsaba

csendes tag

Szerintem a fütty nem annak szólt, hogy Teller milyen származású, hanem annak, hogy nem túl szimpatikus valakinek a véleménye, aki lelépett az országból és 1000 kilométerekről osztja az észt az országgal kapcsolatban.

Én is MSZP szavazó vagyok, egyszerűen a fidesz és orbán stílusa miatt. Szörnyűnek találom, hogy a választások miatt kell veszekednem a barátnőmmel, mert ő fideszes. (1 hete nem merünk politikáról beszélni emiatt) Miért kell ez az ellenségeskedés? Én tisztelem azokat, akik a fidesz mellett döntenek , és meg is értem őket, de ugyan ezt elvárnám tőlük is:(

• Dalai Láma

őstag

A tegnapi fidesz-gyűléshez: valahogy nem tudtam meghatódni rajta, igaz csak tévéből néztem. Pedig hívtak. De ez nekem már túl nyálas. Szeretjük egymást, szépeket énekelünk, és mi, csak mi fideszesek vagyunk a hazaszerető magyarok.

Nekem sokkal jobban tetszett az, amit a Medgyessyék csináltak. A Göncz Árpád meghívta Medgyessyt, Kunczét, és Kupát a lakásába, és ott beszélgettek az országról. Nem élőben, a nagy nyilvánosság előtt mondtak szép beszédeket, és fikáztak másokat, hanem a tényleg fontos dolgokról beszélgettek.

A másik, ami nem tetszett a gyűlésben: amikor Teller Ede levelét olvasták, én olyamit hallottam, mintha kifütyülték volna. Nagyon remélem, hogy ez nem így volt, és csak nem hallottam jól. Mert én nem akarom, hogy az emberek ennyire antiszemiták legyenek. Úgyhogy aki biztos benne, hogy nem kifütyülés volt, amit hallottam, az írjon azonnal. (Remélem lesznek ilyenek).

És végezetül: hétvégén sok vallásos jobboldali fiatallal találkoztam. (én is hívő vagyok). De amikor azért kellett imádkozni, hogy az Isten bocsásson meg azoknak az embereknek, akik nem a fideszre szavaznak, akkor majdnem kimentem a teremből. Meg, hogy azok, akik nem a ''jó utat'' választják, azokat megtévesztették, és nem tudják, mit cselekszenek. Ez már kicsit sok. Imádkoznom kéne, hogy O.V. nyerje a választást? Azért szerencsére abban a társaságban sem voltam a nézetemmel egyedül. Vannak még normális emberek, és én bízom benne, hogy ők vannak többen. És én a normális emberek alatt nem az mszpseket értem, hanem akik észérvek alapján józan fejjel mennek majd választani.

• Parci

HÁZIGAZDA

LOGOUT blog

válasz guest #175 üzenetére

Kedves guest, igazából kapásból moderálni kellett volna, de azért egy megjegyzés: lehet, hogy Kupa jobban tudja, hogy ki juttatta börtönbe, nem? Az, hogy leült velük tárgyalni, bennem minimum azt sejtetné, hogy talán mégsem ők voltak :).

• andorpapa

őstag

válasz Den #176 üzenetére

Nos igen, szeretem azokat, akik az 50 éves emberekre azt mondják, hogy 56-ban a tömegbe lőttek stb. Az ő felfogásuk szerint a 6-8 éves gyerekek tüzeltek a téren. Na mindegy, nem szólok bele...

• Den

veterán

válasz guest #175 üzenetére

Jaj te okostojás számolj már egy kicsit utána.

• guest

veterán

Legjobban Kupa Mihályon csodálkozom. Leül olyanokkal tárgyalni akik 56után börtönbe jutatták.

• Den

veterán

Ma hajnalban hazafele jöttem egy esküvőről, ahol sok jó embert találkozott, megismerte egymást, és jól szórakozot, és ahol két fiatal elkezdet egy új közös életet. Egy piros lámpánál állva szemben volt két óriásplakát, egyiken orbán viktot vigyorgott, másikon kuncze egy kisgyerekkel, és valahogy igy az esküvőről jövet olyan k...va jelentéktelennek tűnt mind a kettő, meg az egész církusz. Vannak sokkal fontosabb dolgok az életben, úgyhogy engem már nem érdekel ki mit mond, elmegyek, szavazok, aztán sz..ok az egészre.

• Vertic

aktív tag

válasz Parci #172 üzenetére

Maximálisan egyetértek! Olyan hozzászólások, hogy az mszp tábora tanulatlan emberekből áll, hehe. Az ismerőseim nagy része, aki arra szavazott, diplomás, vagy most próbálja megszerezni egy felsőoktatási intézményben :P ennyit erről... Én se nézem hülyének a fideszeseket, asszem ez elvárható viszont is, vagy nem? Az egész politika nem ér ennyit, hiszen az én felfogásom szerint aki politikus az már eleve legalaábbis gyanús :) Szóval ne vesszünk már össze ezen, mert mindkét oldal megéri a pénzét, ezt senki nem tagadhatja. Ez az egész nagyrészt szimpátia-szavazás, tehát úgyse tudjuk meggyőzni egymást, csak nem bírom a mocskolódásokat. Na ennyi, csá!

• Parci

HÁZIGAZDA

LOGOUT blog

Emberek, kezdenek erőre kapni az ''x nem, mert aki x, az mind hazudik'' típusú ellenőrizhetetlen állítások. Szvsz úgy sem tudjuk eldönti, hogy minden szempontot figyelembevéve ki a nyerő, nem is lehet, így inkább olyan dolgokról mondjuk véleményt, amin alappal lehet vitatkozni.

Az, hogy valaki lop, a másik biztosan hazug, az x párt hívei tuti ilyenek, stb, fölösleges ''eszmefuttatás''. Több, mint 2 millió ember szavazott mindkét oldalra, túl egyszerű lenne egy mozdulattal hülyének nézni bármelyik tábort.

• Zeratul

addikt

A SZAKSZERVEZETEKET jobb nem említeni, mert egyértelműen az MSZP farpofa & ánusz tisztítói. Bokros csomag idején egy nem állt ki a dolgozók érdekeiért. Ugyazazok a Káderek ülnek a szakszervezetekben mint annak idején a komcsi uralom alatt.

• guest

veterán

Na pont az ilyen általánosítás a baj!
    ''Nem hisznek Istenben és kevésbé tanultak.'' Ezt nem tudom honnan veszed, az én nagyapámnak jogi diplomája volt, minden vasárnap a tmplomban kezdte a napot és minden nap imádkozott, és az MSZP-re szavazott. (Nem most mert már meghalt.)
    Istenhez még egy megjegyzés, mindkét pártnál vannak tanult, hívő emberek és ezek ellentétei. A médiákhoz kapcsolódóan van Magyar Nemzet, Demokrata, Magyar Fórum, M1,M2, Duna TV amik nem arról híresek hogy kiegyensúlyozott tájékoztatást adnak. A tv-k élőben vagy főműsoridőben adták Orbán keddi és szombati kampánybeszédeit, én ilyen jellegű músort az ellenzék részéről nem láttam. A külföldi megfigyelők szintén elmarasztalták a közszolgálati Tv-ket.

• guest

veterán

Mszp ígéri: mindenki egyenlő lesz az országban. Viszont érdekelne hogyan. Én tartom el az új ''magyarokat'' is, cserébe azok kipakolják a házamat, ellopják a kocsimat, nem dolgoznak, és közben járnak segélyért.
    Nem lesz elviselhetetlen mértékű gázár elmelés. Szerintem a gáz ára már most elviselhetetlen. Európai únióhoz csatlakozunk. De hogyan. Mint valami megtűrt ország. Csak a pénzünk kell nekik. Ha tényleg azt akarnák, hogy mi is az euba tartozzunk, akkor feltétel nélkül felvennének. Ha meg nem szeretnének felvenni így, akkor mi miért erőltetnénk, hiszen már a régi ember is mondta, ne fuss olyan kocsi után ami nem vesz fel.
    A másik, hogy a sajtó minden formája az Mszp és az Szdsz kezében van, akik egyáltalán nem a tényeket, a valóságot írják le, hanem 4 éves propagandát folytatnak, és kiemelik a Fidesz szemében a szálkát, a saját gerendájukat pedig nem látják. Ha egy független sajtó lenne az országban, a Miép szerű pártokat nem szidnák, hanem hagynák, hogy a közvélemény saját maga döntené el, hogy rossz, vagy jó párt. Nem kellene naponta a földbe döngölni a Miépet, és a Fideszt. Ez a média hatalma, mert a legtöbb ember a véleményét ezekből a felszínes, valóságszegény műsorokból von le következtetést. Ha nem lenne a Csiga Tv és az istentelenek klubja, akkor az emberek nagy százaléka nem szavazna az Mszpre. Az Mszp szavazótábora általában a kevésbé tanult, pénzre hajtó emberek közül kerül ki, akik nem hisznek istenben. A Fidesz tábora pedig furcsa módon nagyszázalékban a rosszul fizetett diplomások közül kerül ki. A szakszervezetek szintén az mszp-t támogatják, ezért fordulhatott elő, hogy a nővérek érdekvédelmi szervezete nem tiltakozott az szdsz mocskos reklámfilmje ellen./pedig a nővéreknek nem tetszett ez a filmecske.

• guest

veterán

válasz skari #167 üzenetére

Figyelj, akkor meg lop az MSZP. Minden kormány lop, csak az a kérdés hogy mennyit, mert a Fidesz szerintem is már elég gátlástalanul csinálta.
    Amúgy én is inkább valami ellen (Fidesz) szavazok, mint valami mellett. És elsősorban a gusztustalan kampányuk miatt.
    Bokros csomagra pedig igenis szükség volt, és ezt tudják nagyon jól O.V.-ék is, csak hát így könnyebb meggyözni az ''egyszerü'' népet, ha lehazaárulózzák.
    Gab

• skari

csendes tag

MSZP, csak , hogy a FIDESZ ne tudjon többet lopni!

• Dalai Láma

őstag

Ez az eldurvult kampány pedig nem tetszik. Mert engem ne vegyenek be a kampányukba. Kampányoljanak ők egyedül. Ha meg úgy nem elég sikeresek, az az ő bajuk. Meg vannak ezek a plakátrongálások. A héten is egy nyolc éves kilány jött a buszmegállóba, és a fideszes plakátot egészben letépte, aztán elfutott. Az meg főleg nem tetszik, hogy az emberi kapcsolatok is veszélybe kerülhetnek emiatt. Mert vannak az elvakult és meggyőzhetetlen fideszesek, az emeszpéfanatikusok, és ezek egymást szekálják. Otthon is észrevettem a nagyszülőknél, hogy nekik is létezik az Orbán király, a szent, és a becsületes pártja, a fidesz. Amit ők mondanak, az úgy van. És ha megtudnák, hogy szüleim kire szavaztak, tuti, hogy kitagadnák őket. Na jó, azt azért nem, de nagy veszekedés lenne. ÉS ez nekem nem tetszik. Ez mindenkinek a magánügye. És a másik ember véleményét is tiszteletben kell tartani.

Talán nem én voltam az első itt, akinek ez a véleménye, de ez a fórum azért van, hogy én is beleírjak. Köszönöm mindenkinek, hogy meghallgatott! Köszönöm, köszönöm.
    Egyébként 4 év múlva szavazzatok a nyugdíjasok pártjára! :DD

• Dalai Láma

őstag

Ahogy látom, eddig ez a legsikeresebb téma. Sajnos nem volt türelmem az elejétől a végéig elolvasni. De azért rendesen beleolvastam. Először nem is akartam beírni, de kedvet kaptam hozzá. És én is örülök, hogy a színvonal nem csúszott le. Ebből is látszik, hogy mi hard(és szoft)veresek kultúrált népek vagyunk.
    Én még nem szavazhatok, de most kezdem úgy érezni, hogy ez nem is akkora baj. Talán én is nehezen döntenék. De a Fideszre nem. Amit én láttam, az nem győzött meg. Az oktatásban is sok rossz döntésük volt. Sulinet program leállítása, a szünetek lecsökkentése, és logikátlan elrendezése ahelyett, hogy a tananyagot (pl.kémia) csökkentenék, és a fontosabb dolgokat hangsúlyoznák. Meg ott van a nyári tanévkezdés. Bár ezen a pár napon nem múlik, de mindenkinek jobb lenne, ha ősszel kezdődne. De ez talán csak az én szempontomból fontos.
    Azt viszont sajnálom, hogy csak ilyen kevés párt jutott be. A MIÉPet én nem nagyon sajnálom, de mondjuk a Centrum bekerülhetett volna. Meg a kisgazdák. De nem ezek. Hanem egy igazi, normális agrárpárt.

• guest

veterán

A marketingpárt ma délután tovább fényezte magát, a ''közszolgálat'' aszisztálása mellett. De azt hiszem, hogy aki egyik nap vicsorog, másnap mosolyog, az még nem feltétlen pozitív jelenség...
    Az egyik haverom felvetette, kár hogy nem lehet hordani ellen kokárdát. Legalább a helyét, vagy valamit. Mivel mi, úgy tűnik már nem vagyunk Magyarok (, legalábbis egyesek szerint)!

• rjazz

újonc

Ime a rövid véleményem:

Amit Magyarország elért az az emberek kemény
    munkájának ebből adódóan az időnek-helyzeteknek-
    kompromisszumoknak és nem az éppen HATALMON lévő
    politikának köszönhető !!!

Ha lenne a mai politikában, médiában, közéletben
    együttérzés csendben maradnának legalább a
    választások végéig olyan MAGYAR EMBEREK emlékének
    tiszteletére, mint Hofi, Sinkovits, a közemberek
    és még sorolhatnám hosszasan akik tették és ma is teszik a dolgukat !!!

Ez a fórum visszaadta azt amit elveszetnek hittem.

A hajó kezd billegni !!! Ne hagyjátok !!!

Köszönettel:
    rjazz

• Spuds

tag

válasz BobMaster #161 üzenetére

Olyan kormányzat még nem volt, akit ne lehetne valamiért szidni. :)
    vegszo.

• BobMaster

senior tag

Azt hiszem abbahagyom a politizálást, ennyi elég volt.

Jövő vasárnap az elsők között leszek, aki elmegy szavazni, aztán lemegyek a kedvenc kocsmámba, és nézem az TV-ben az eredményeket. Ha nyerőt ikszeltem, akkor örömömben, ha nem, bánatomban iszok. Ez is egy jövőkép :)

Végszóként álljon itt:
    Olyan kormányzat még nem volt, akit ne lehetne valamiért szidni

• Spuds

tag

válasz BobMaster #158 üzenetére

Bocs nem mondtam hogy ''az mszp a fogonosz aki romlasba donti az orszagot'', ketsegkivul voltak jo donteseik is...

• Spuds

tag

válasz BobMaster #157 üzenetére

Igazad lehet nem valaltak be a megszorito intezkedeseket, de ezen kivul szerintem probalkoztak...

A rendszervaltas elotti dolgok nem itt doltek el, de nem is igen tiltakoztak ellene...
    Mondhatod, hogy jott volna a megtorlas, es valaki mast allitanak annak a helyere, aki szot fogad. Papok kozul eleg sokat meg is hurcoltak, sokat meg is oltek, erdekes ennyi martir politikusunk nemigen akadt...

• BobMaster

senior tag

válasz BobMaster #157 üzenetére

Jut eszembe Internet: a sulinetet kik indították? Ingyenes gépek az oktatásnak, korlátlan interneteléréssel. Ezek szerint mégsem az a cél az elkövetkező 4 évben, hogy a lehetséges tanulók domináns részét kiszórva 8.000.000 sikhülye szakmunkás legyen az országban?

• BobMaster

senior tag

válasz Spuds #156 üzenetére

94-98 viszont sikerült megállítani a szerelvényt. Majdnem kétszer akkora lendületről. Aki egyszer kormányra került, az ne válogasson, hogy ''ezt nem én löktem, közöm sincs hozzá''. Tessék mindent megtenni. Egyszerűen nem akarták, hogy egy megszorító intézkedéssel (mint később a Bokros csomag) az emberek azt mondják, hogy ''bizony jobban éltünk a kommunizmusban''. Nyúlbélák voltak. MSZP 94-ben bevállalta, ha nem tette volna, akkor pl. csak álmodhatnánk az Internetről egy csődbe ment, fizetésképtelen országban. Meg is lett a látszata, a megszorítások után már nem maradt ideje bemutatnia, hogy a megtakarított államvagyont hogyan lehet a gazdaság fejlesztésébe fordítani (bár itt megjegyezném, hogy egymaga több mandátumot szerzett 98-ban is, mint a Fidesz).

MDF az első kormány volt, ami előtte történt, azt elsősorban nem Magyarországon döntötték el.

• Spuds

tag

válasz BobMaster #155 üzenetére

Lehet rontottak a helyzetet, de nem ok kezdtek.
    Igazabol csak nem tudtak megallitani a ''mozgo szerelvenyt'' amit nem ok loktek meg....

Miert nem sikerult akkor az mdf elodeinek? miert csak utanuk sikerult rendbehozniuk? Mert elnyomtak oket az mszmp-ben, es csak a ''rostalt'' mszp-ben tudtak alkotni? thurmerek akadalyoztak oket?

• BobMaster

senior tag

válasz Spuds #153 üzenetére

Ez van, nem sikerült-tel el lehet intézni?

Ja, a szovjetek itt voltak 40 évig. Ez van. :)

Amúgy igazad van, az MSZMP tényleg eltünt, a jogutódja a munkáspárt. De ha hallottad Thürmer nyilatkozatait, rájöttél magadtól is (minél többet keresel, annál többet adózol...)

• Parci

HÁZIGAZDA

LOGOUT blog

válasz guest #141 üzenetére

Emberek!

Gratula mindenkinek, ugyan tegnap kora du. óta nem láttam a topicot, de megmaradt a színvonal. Arra szeretnék mindenkit kérni azonkívül, amit már az elején megtettem, hogy:

- Ha valaki mégis szélsőséges, megindokolatlan és nem bizonyítható állítást ír, akkor arra egyszerűen NE reagáljatok, így a topic színvonala automatikusan biztosítva lesz (én meg kitörlöm, mihelyst észreveszem).

guest (#140-141)!

Gratulálok. Látod, ennyi, ezek érvek, és ha van értelme vitatkozni, akkor ilyenek miatt van. Meg jó is, hogy valaki képben van, mert helyre lehet tenni egy csomó propaganda-dumát (bár a másik oldal elemzését lehagytad :)):).

• Spuds

tag

Bobmaster:
    lehet hogy mdf rontott rajta, ez van nem sikerult nekik,
    de szerintem az mszp nem a kivaltakbol all, mert az mszmp megszunt...

• jenicel

tag

válasz Zeratul #150 üzenetére

Épp ezt mondtam én is. Nekem az 2K Ft tandíj is sok. Most szerencsére nincs tandíj, viszont van diákhitel. Ha nem így lenne, akkor most nem lehetnék főiskolás -> gyengébb életre való kilátás, pedig. Lehetne az jobb is. Még 1x: azért szavaztam a Fideszre, mert amit csináltak az elmúlt 4 év alatt, az nekem és környezetemnek is jó volt.

• guest

veterán

Amikor az SZDSZ és MSZP az esélyegyenlőséget és egyenlő teherviselést hirdeti akkor az emberi EGOIZMUS-t használja ki.

Miért támogassuk költsévetési pénzből a diákok tanulását?

Miért ne legyen eseti autopályadíj? (gyk: minden egyes esetben mikor végéigmész az autopályán fizess!)

Miért támogassuk annak az embernek a gázszámláját akinek 100 m2 lakása van és miért ne csak azt akinek 50m2?

Csak a három legfontosabb. De a 4-s metró ügyét vagy a szécsényi tervet is felhozhatnám.

Vegyük az autópálya díjat. Mennyivel ''igazságosabb'' ha minden egyes km után fizetni kellene. Füzesabony-BP táv többe kerülne mint a heti bérlet. Erre mondaná az MSZP-SZDSZ hogy az eseti díjból (minek felhsználása erősen kétséges) finanszírozni lehetne az Autópálya továbbépítését mert nehogy már az költsévetés fizesse mert az a nép nagy része nem használja. Eddig a szépnke hangzik, de mai magyar fizetősképes kereslet alapján mind a magán mind a teherforgalom nagy része elkerülné a fizetős autópályákat és főutakat és alsóbbrendű utakat terhelné. Jóval nagyobb környezeti kárt okozva és az út mellet lakós sok százezer ember életét megkeserítve. Több halálos közlekedési baleset stb.

Gázárak: 60%-al elmaradnak a lakossági gázárak a világpiactól és ez milyen rossz a MOLnak. Az ipari és közületi gázárak alatta vannak a lakosságinak és ezeken az ég világon semmi állami dotáció nincs. A Mol veszteségei látszólagosak mert a világpiaci árképzéshez nézve éri őket vesztség nem a termelői ár + fentartási vs lakossági ár.

A 4-es metró: Eléggé megoszlanak a nyomvonal kialakításáról a vélemények. Demszky a lehető legdrágább nyomvonalat és legdrágább kivitelezőt választotta. (Biztos leesik neki érte valamennyi %). Azzal pedig hogy az 200Milliárdot teljes egészében az adófizetőkkel kívánja megfizetettni végleg szembefordítja a főváros és a vidék lakosságát. Sőt még a BP egyetemistát is a BP munkással, mert előbbi joggal érezheti majd hogy azért megy rosszabul az élete mert Demszky úr a saját pecsenyéjét sütögeti holmi közérdekre hivatkozva.

• Zeratul

addikt

Hogy emberkék mennyire nincsenek tisztába a tandíjjal kapcsolatban az már félelmetes.

El kell különíteni 3 fajta egyetemistát.

Aki államilag finaszírozott tandíjmentes szakra jár, a költségtérítéses szakra járót, és a magánegyetemre járót.

A magánegytemre járó gondolom tiszta hogy mit jelent.

A Költségtérítéses és Államilag finanszírozott között a legnagyobb különbség a felvételi követelmények. Államilag finanszírozottra elég nehéz bekerülni és akinek nem sikerült vagy eleve gyengébb képességű vagy lustább de elég gazdag annak nyitva áll a költségtérítéses szak.

A Költségtérítéses szakok a GAZDAGABB de esetleg kevésbé jó képességű embereket illetve a másoddiplomásokat veszi célba.

Az MSZP-SZDSZ féle tandíj így nézett ki.
    Első évben 2K forint havonta ami nem az egyetemeket hanem a költségvetést gyarapította. Következő évben az egyetemek kiegészítő tandíjat szedhettek volna max 8ezer forintig bezárólag. Ez maradt volna az egyetemeken. Mind a költségvetési + mind a kiegészítő tandíjat max évi 20%-al növelték volna.

Ergo mindenki annyit fizetett volna a mint a most átlagosan a költségtérítéses szakokon és ennek 20%-a közvetlenül a költségvetést gyarapította volna. Engem leginkább a 20% bánt mert annak az az üzenete ha tanulni akarsz akkor adózz!

Esélyegyenlőség? Hol látsz itt ebben a kontrukcióban bármi ilyet? Ha nem jól menő adócsaló válalkozók a vkinek szülei vagy nem banktisztviselők (esetleg a picpuha magyar munkatársai) akkor esélye nem lenne tanúlni ebben a konstrukcióban. Az esetleges szociális alapon történő tandíjmentességet meg jobb nem fírtatni mert ugye azt is csak a válalkozók és minimálbérre bejeletettek tudnák igénybevenni, de egy közalkalmazott vagy köztisztviselő vagy Eü dolgozó semmi féleképpen.

Nekem ''Brian Életé''-ből két párt jutott eszembe akiket az MSZP és SZDSZ-re simán rá lehet húzni.

• Uncool Ben

tag

Na, ennyit a topik kulturaltsagarol. Nagyon jol indult, ertelmes ervek hangzottak el minden oldalrol, de sajnos megjottek a guest-ek. Aki az alabbi verprimitiv hulyeseget kepes volt megszulni a kis borninrt elmejeben, annak nagyon gyorsan orvoshoz kellene fordulnia :P

''Nem értem, a Miépet miért fikázza ez a sok bunkó? Talán azért, mert a munkanélküli-tolvaj-börtön töltelék c.g.ny.k.t nem fogadják el, vagy a gyerekgyilkos fasiszta zs.d.k.t nem istenítik. Még az is lehet, hogy a Szeptember 11-i merényletet is a moszad emberei csinálták. Azt is elárulom, hogy az SZDSZ mögött olyan emberek vannak, akik azt tervezik, hogy a lakosságot lepusztítják 6 milkóra, és az izraeli magyarokat vissza hozzák ide. Egész Andrási út már az övéké''

• BobMaster

senior tag

válasz Spuds #147 üzenetére

Spudus: az Antall kormány alatt az államadósság erősen megnőtt, tehát egy még sz*rabbat kaptak. És nem véletlenül vált ki az MSZP az MSZMP-ből, valószínüleg ugyanazért, amiért a Kisgazdapártból is lassan annyi van, mint csillag az égen.

• Spuds

tag

En ezt nem ertem, azt mondjatok nezzuk az elozmenyeket,hogy az mszp egy gyenge gazdasagu orszagot kapott, amit sikerult helyrehoznia a bokros csomaggal. OK ezt elfogadom, de miert nem nez senki melyebbre?? mi volt elotte? kommunizmus, mszmp, egypartrendszer, abban megegyezhetunk hogy az o tenykedesuk miatt volt ez a gazdasagi helyzet. ES most veluk mi van? Kihaltak volna a rendszervaltaskor?? vagy elmenekultek az orszagbol? NEM csak szepen nevet valtottak mszmp->mszp es megint a hatalmat akarjak(nem azt mondom hogy visszahozzak a regi idoket). Tehat az a legkevesebb, hogy rendbehoztak a gazdasagot, ezert nem jar koszonet.

• Tuib

aktív tag

Egy nap alatt 145 bejegyzést produkált a topic!!! Ez nem rekord? :)) Bár az elején azt írtam, hogy remélem rövid éltű lesz a topic, most már, látván a hozzászólások minőségét, azt mondom: így tovább!! :DD

Tuib

• Vertic

aktív tag

Az elobb meg akartam mondani, csak kimaradt.
    Azert is ugral most a fidesz, merthogy ok annyira akarjak ugyebar, hogy mindel tobben jarjanak foiskolara, egyetemre, es ezert a keretszamokat novelni kell (hiaba, egyetemre jarok ez erint engem is :) ). Ez mind szep es jo, csakhogy onmagaban nincs ertelme. Ugyanis oke, jarjanak minel tobben felsooktatasi intezmenyekbe, szerezzenek diplomat. De. Ki fog ezeknek a diplomasoknak munkat adni? Menjek ki kulfoldre, mert itthon tultelitodik a munkaeropiac, es adozzak oda? Nem akarok... Tehat azert szerintem _onmagaban_ nem jo ha emelik a keretszamokat, hanem fel kell merni a varhato piaci igenyeket, es ennek alapjan kene meghatarozni a szamokat, hogy aki vegez az nagy valoszinuseggel el is tudjon helyezkedni, ha akar. Mire jo a diploma, ha csak torolgetheted vele a segged? Na ugye. Azert szakmunkasokra is szukseg van am meg, nem? Vagy az a jo, ha a titkarno is diplomas, meg a buszvezeto, meg a bolti elado stb? Meg az a jo, ha egy diplomaval szart sem ersz, mert kell legalabb ketto, hogy kezdeni tudjal valamit (mellesleg csak az elso diploma ingyenes ;) )

• guest

veterán

Nos ezt egy picit elnéztem :) Szóval az előző még a #20-as hozzászólásnak szólt, de asszem a vita ezt már kicsit túlhaladta. Nem semmi hosszászólásszám egy hardver fórumon...

• guest

veterán

Kedves másik guest!
    Ne haragudj, de az 50 és 80-as évek közt vont párhuzamod iszonyatosan rossz. Nem tudom, hogy a Rákosi rendszer, beszolgáltatás, ÁVÓ, koncepciós-perek mondanak-e valamit, de ezek a dolgok mind az 50-es évben történtek...
    Nagyon örülök, hogy az eddigi hozzászólásokban mindenki értelmesen ÉRVELT. Ha országosan is ez lenne a jellemző, talán már nem is lenne annyira fontos, hogy ki nyeri a választásokat.

• Vertic

aktív tag

Nna. Olvasgatva itt ezt a cuccot, remeltem, hogy a hasonlo dolgokat, mint az enyem elott parral el lehet itt kerulni... hat ezek szerint nem, de nem baj. Igazabol kedves guest nem mondott senki semmit a miepre ha jol emlekszem, masreszt pedig tartozkodni kene a hasonlo fogalmazastol :))visszahoznak a tandijat, nyilvan lenne hozza valami olyasmi, hogy aki nem tudna kifizetni, az mentesseget kerhet, meg ilyenek. Szoval ettol nem kell tartani szerintem.
    Elszomoritonak tartom azt, hogy a fidesz nem kepes arra, hogy elismerje az ellenfeluk sikeres intezkedeseit (erre az mszp nagyon helyes modon kepes), es ugy allitjak be (gondolok itt elsosorban a Bokros csomagra), minthogyha mero rosszindulatbol tettek volna (elgondolkodtato, hogy miert hozna valaki, hacsak nem total idiota, olyan intezkedeseket, amitol mindenki szenved csak). Ez annyira sikerult nekik, hogy az emberek egy resze tenyleg elhiszi, hogy csak azert volt az egesz, hogy megszivassak a jonepet, es elhallgatjak, hogy azert tudnak ok ilyen popularis intezkedeseket hozni (legalabb reszben ezt azert mindenkinek illene elfogadni), mert volt elottuk egy ilyen Bokros csomag. Igazabol ha ezt valaki nem hiszi el, akkor gondolkodjon el azon, hogy ha valoban total rossz lett volna, vajon a Vilagbank miert alkalmazta akkor a Bokrost, es miert ad hasonlo helyzetu orszagoknak tanacsokat azota, es miert lett a Bokros csomag tananyag kulfoldi foiskolakon/egyetemeken? Hogy mast is megszivathasson? Ugyan mar... Valoban nem volt jo a nepnek, de azert kellett, hogy utana jobb lehessen. Egyertelmu, hogy azokat az intezkedeseket, amikre a gazdasagi helyzetbol kifolyolag mar nincs szukseg meg lehet szuntetni. Es remelhetoleg minden kormany meg is tette volna a fidesz helyett is. Ok voltak abban a pozicioban, hogy megtehettek, de ettol azert meg nem lesznek jotevo angyalok. Az a velemenyem, hogy korulbelul mindegy ilyen szempontbol, ki lesz kormanyon, hiszen kiderult, hogy a ket partnak hasonlit a programja sok pontban, nagyon elb*szni senki nem fogja talan (nagyon remelem). Tehat jo lenne, ha egyik oldal sem riogatna azzal, ha a masik nyer, akkor itt szornyu lesz az elet meg ilyenek. Mas dolgokban persze vannak nagy elteresek (pl. hogyan fognak hozza bizonyos dolgok megvalositasahoz), most ebbe nem akarok belemenni. Ami miatt en nem a fideszre fogok szavazni (es elso korben sem tettem) az a stilus, es a hozzaallas. Ezt mar sokan kifejtettek, ugyhogy en nem fogom megegyszer. Nem tetszik na. Ennyi.

• guest

veterán

A drogfogyasztás

''Nem támogatták, és nem szavazták meg a kábítószer-fogyasztás ellen meghozott rendelkezéseketÉ aki a kábítószerre igent mond, az az ördöggel cimborál. Nos, tisztelt hölgyeim és uraim, ha jól átlapozzák Magyarország polgárai az ellenfeleink választási programjait, akkor ott találkozhatnak azzal a gondolattal, miszerint a kábítószer ellen úgy kell küzdeni, hogy bizonyos fajtájuk fogyasztását lehetővé kell tenni.''
    A kábítószerkérdés kétszer került ebben a ciklusban a parlament elé. A büntető törvénykönyv módosítását - mely a kábítószer-fogyasztással kapcsolatos jogszabályokat is magában foglalta - a négyéves ciklus legelején tárgyalta az Országgyűlés. A szocialista frakció annak idején nem szavazta meg a szigorítást. Az MSZP elsősorban azt nehezményezte: a büntetést előbb szigorította a kormányt, mint megteremtette volna a megelőzés feltételeit.
    A drogkérdés másodszor akkor került az Országgyűlés elé, mikor a kábítószer-probléma visszaszorítása érdekében kidolgozott nemzeti stratégiát tárgyalták.
    Ezt az MSZP is elfogadta, egyebek mellett azért, mert szót ejtett a Btk. vonatkozó részének felülvizsgálatáról (ez a mai napig nem történt meg). A miniszterelnök szavaival ellentétben az MSZP programjában nem szerepel a ''kábítószerek bizonyos fajtájának'' legalizálása. Ezzel szemben fő vezérelvként fogalmazódik meg, hogy nagyobb érdek fűződjön a gyógyításhoz, mint a büntetéshez.

2-3 hozzászólással visszább egy guest nagyon kiabált, pl hogy eltörölték a családi pótlékot is. Csúnya ferdítés, nem eltörölték, hanem nem lett _alanyi jogú_. Ez annyit jelentett, h egy bizonyos réteg (természetesen a nagyobb keresetűek) nem kaptak családi pótlékot (kb a családok 20%-a!) Lehet vitatkozni, h ez jó-e, egy '95-ös gazdasági helyzetben biztos jó. (szerintem akár most is mehetne, hiszen így többet kaphatnának a kisebb jövedelműek). Sokan azóta sem veszik ezt igénybe.
    A rászorultsági támogatás (vagy mi a fene, nemtom mi a pontos neve), amit a télleg nagyon szegények kapnak - Orbán április 5.-i állításával ellentétben - '94-'98 között is volt. (nemtom Medgyessy miért nem szólt közbe, néha nagyon felkészületlennek tűnt) 98'-ban 3900HUF volt, most 4300HUF. Fasza.

És Bokrost meg ne tessék bántani, nem lenne jó nekünk Bulgária helyzetben lenni, vagy mehetünk messzebb, Argentínába is. Tanácsad a horvátoknak, lengyeleknek, a Világbanknak, meg ilyenek... Egyértelmű, h belőle élt a fidesz 4 évig, de ennek ellenére ördögként kezeli. Ordítani tudnék mindig, mikor meghallom. Egyébként nemtom figyelitek-e, h amint az várható volt, esik is vissza rendesen a gazdaság teljesítménye, lassan beérik a fidesz gazd.politikája is. Majd a szocik szívják meg megin... és persze mi is.

Meg még egy csomó mindent írni akartam, de szerencsére nem jut eszembe. :)
    Nagyon bocs a maratoni üzenetért.
    Üdv mindenkinek, remélem sikerült higgadtnak, és pártatlannak :-D maradnom!
    Attila

• guest

veterán

Na, ittvan mégegy gest. :)
    Guest - HAL, Márk, és még valaki írására reagálnék, hogy ugyebár nem lesz diákhitel, meg nyugdíj, de lesz gázár, meg minden ami ördögi.
    Kicsit hosszú leszek, de mentségemre legyen mondva nem én írtam. :) (MH)

A gázár

''Elegendő arra gondolnunk, hogy mi történik vasárnap óta a tőzsdén. Szárnyal a Magyar Olajipari Rt. árfolyama, és részvényeinek ára óráról órára emelkedik. Mitől lett ilyen értékes hirtelen? Nos hát, tisztelt hölgyeim és uraim, akik hallották korábban a szocialisták vezetőinek nyilatkozatait, azok tudhatják, megmondták, első lépésként jelentős gázáremelés következik majd, ezt már korábban is követelték arra hivatkozva, hogy a Mol részvényeseinek nem elegendő a hasznuk.''
    A kormányfő az előbb idézetteket arra építi, hogy Medgyessy Péter az amerikai kereskedelmi kamara üzletemberei előtt nemrégiben arról beszélt, hogy piaci alapon kell kezelni a gáz árát. Ugyanakkor a szocialisták, s maga Medgyessy is, azóta többször kijelentették, nem emelnék olyan mértékben a gáz árát, hogy az súlyos fizetési problémákat okozzon a lakosságnak. Tény az is, az Orbán-kormány minden évben 12 százalékkal emeli a gázárat, csak éppen nem januárban, hanem júliusban. Ezt úgy állítják be, hogy így éves szinten csak 6 százalékos, tehát az inflációt meg nem haladó az áremelés. Csakhogy szakemberek sokszor rámutattak már arra, hogy ez a valóságban igenis 12 százalékos emelés, hiszen minden év júliusától a következő 12 hónapban 12 százalékkal többet fizet a fogyasztó a gázért, onnan pedig a következő 12 hónapban újabb 12 százalékos a drágulás.
    A 6 százalék évi emelés tehát csak számtani művelet, amelynek fő eleme, hogy - elcsúsztatva az áremelés évét a naptári évtől - nem a naptári évvel kezdődik a magasabb ár egy éve. A jelenlegi kormány most júliustól is emelni akarta az árakat: lapunk birtokában van az a gazdasági minisztériumi előterjesztés, mely júliustól 12,8 százalékos, sőt esetleg 22 százalékos lakossági gázáremeléssel kalkulált. Ezt nemrégiben a tárca visszavonta, s most új előterjesztésen dolgoznak, az új inflációs prognózisokhoz igazítva a gázáremelést.
    Ami pedig a Mol árfolyamának emelkedéséből származó hasznot illeti, ebből az állam pontosan 25 százalékkal részesedik, lévén, hogy a Mol legnagyobb tulajdonosa az állam. A reális, a költségeken kívül nyereséget is tartalmazó gázár tehát elsősorban az állam érdekeit szolgálja.

A nyugdíj

''Amikor a nyugdíjat emeltük, akkor a nyugdíjemelést, Szűrös Mátyástól is tudhatjuk, nem szavazták meg. Ez az igazság.''
    A valóság ezzel szemben az, hogy az Országgyűlésnek nem kell szavaznia a nyugdíjak évenkénti emeléséről, mivel azok az inflációtól, illetve a nettó keresetektől függően automatikusan változnak, mindenfajta parlamenti beavatkozás nélkül.
    Az elmúlt négy évben a parlament a nyugdíjemelési szabályokról egyetlen alkalommal - 1998 nyarán szavazott. Akkor az Orbán-kormány javaslatára nem engedték a szocialista-szabaddemokrata koalíció által elfogadott 17 százalékos nyugdíjemelést kifizetni, hanem differenciálták a járadékok emelését, így akkor átlagosan csak 14,3 százalékkal emelkedtek a nyugdíjak. A szocialisták szerint ez 52 milliárd forintos nyugdíjelvonást jelentett anno, most ezt ígérik úgymond ''visszafizetni'' hatalomra kerülésük esetén.

A minimálbér

''Mindannyian, mindenkinek tudnia kell az egész országban, mindenkinek tudnia kell az egész országban, hogy a minimálbér emelését, ami tizenkilencezer-ötszáz forintról két lépésben ötvenezerre emeltünk, nem szavazták meg, és nem támogatták.''
    Ez sem igaz, hiszen ebben a kérdésben sem szavazott a parlament, hiszen a minimálbér összegét évek óta kormányrendeletben hirdetik ki. Korábban volt olyan garancia, hogy ehhez szükséges az Érdekegyeztető (mai nevén: Munkaügyi) Tanács egyetértése, ám ezt a jogot 1999 őszén megvonta a jobboldali többség a munka törvénykönyvének módosításával.

A tandíj és a diákhitel

''Mondjuk ki ismét bátran, nem az általuk elmondottakra hallgatva, hanem a saját tapasztalatunkra támaszkodva, hogy újra fennáll a veszélye annak, hogy be fogják vezetni az egyetemekre és a főiskolára a tandíjat. Ezt mi eltöröltük, éppen jókor. Ma a tandíj évenként kettőszázezer forint lenne koponyánként az egyetemeken és a főiskolákon. Ezt mi eltöröltük, és amikor a parlamentben erről dönteni kellett, mindegy, most mit mondanak, akkor ott ez ellen szavaztak. Nem szavazták meg a tandíj eltörlését. Jó ha figyelünk. Hasonló a helyzet, hasonló a helyzet a diákhitel, diákhitellel. Körömszakadtáig gáncsolták és akadályozták.''
    Már a kampány során hangoztatták a Fidelitas, majd a Fidesz vezetői, hogy az SZDSZ ismét a tandíj bevezetését tervezi, az MSZP programja pedig burkoltan utal erre. Gyakran elfeledkeznek arról, hogy 1998-ban csak az első diploma megszerzését tették ingyenessé, s adatok szerint ma a hallgatók közel fele fizet azért, hogy egyetemen, főiskolán tanulhasson.
    A SZDSZ programjában ezért arra keres megoldást, hogy különböző támogatásokkal egyenlő esélyeket biztosítsanak a nem államilag finanszírozott képzésre járóknak. Álláspontjuk szerint egyéni hozzájárulás akkor kérhető, ha azoknak, akiknek a tanulás megfizetése terhet jelent, rendelkezésére állnak kompenzáló eszközök.
    Orbán szerint ma a tandíj évi 200 ezer forint lenne. A Bokros-csomag nyomán a tandíjat 1995 szeptemberétől havi 2 ezer forintban határozták meg. Ha akkor nem történik kormányváltás - 1998-ban maximum 7 ezer, azaz tanévenként 70 ezer forint lehetett volna a költségtérítés, s a Horn-kormány 1998-ban az utolsó pillanatban kezdte meg a tandíjhitel kidolgozását. Kétségtelen azonban, hogy az előző kormány - a Világbankkal kötött kölcsönszerződésnek megfelelően - azt irányozta elő, hogy a tandíjakból és a költségtérítésből származó bevételek 2005-re érjék el a képzési költségeknek minimálisan 20 százalékát.
    Valójában diákhitel-előterjesztés nem került a parlament elé, a hitellel kapcsolatos szabályokat jórészt ma is kormányrendeletek rögzítik.
    Abban igaza van a kormányfőnek, hogy a diákhitellel kapcsolatos adómódosításokat nem szavazta meg az MSZP, ugyanis azt a 2000. évi zárszámadás részeként terjesztették be. Mint emlékezetes, a zárszámadási törvényt a szocialisták és a szabaddemokraták elutasították, azzal érvelve, hogy a kormánytöbbség több olyan, a zárszámadással össze nem függő kérdést gyömöszölt az előterjesztésbe, amely számukra elfogadhatatlan volt. Egyebek között a Postabank 2,7 milliárdos, az MTV 1,4 milliárdos adósságának eltörlését.

Folyt... ->

• BadGe

aktív tag

Apám megkérdezte, hogy kire szavaztam: kis gondolkodás után, mondom: A MIÉP-re. A vonal másik végén kis csend, majd: ''...hát az sem rossz, csak ne a komcsikra''. Eltelt egy kis idő mire kiderült, hogy ugratom. ''Biztos anyád hatása...''

Megkérdeztem a helyi pizzériában egy sráctól (még nem szavazókorú) ''miért a fidesz?''... ''figyu, nekem mindegy, csak a komcsik nehogy visszajöjjenek'' ... volt vagy 17 éves...

Megkérdeztem a pizzás lányt is: náluk az apukája fizetését nyirbálták meg bokrosék, és különben is nehogy a komcsik visszajöjjenek.

Nekem görcsbe rándult a gyomrom amikor először megláttam a terror háza feliratot, a nevet, azt ahogy kinéz. Balljós! nem szeretek félni, pedig elvileg nem lenne mitől, az ilyen hatalmas fekete szobrok viszont rossz hatással vannak rám.

Nézem a ''naggyűléseket'' és megint csak elkezd valami dolgozni bennem. nem igazán tetszik. nem igazán érzem jól magam tőle. Annó magyarórán tanultunk olyasmiről hogy demagógia, emberek megmozgatása, emberi érzelmek kihasználása. azt hittem, hogy a diktatúrák letűnésével ezek csak amolyan ''történelemóra kiegészítések''

6 hónapja én az Athlon XP-re szavasztam, ma az öcsém egy 1.8-as P4-re (Northwood). Örülök neki, legalább megnézzük, hogy mit tudnak egymás mellett. És mivel ugyanazon a feladaton dolgozunk talán azt is megérjük, hogy a két gép egymás mellett dolgozik majd!

Ge.

• guest

veterán

Megkérdeztem egy helyi képviselőt, mi a véleménye az elmúlt napok eseményeiről. Erre ő azt válaszolta, hogy nagyon meg van döbbenve, mert olyan emberek, akiket eddig a barátjának hitt, nem köszönnek neki az utcán...
    A testvéremnek a munkahelyén nekiestek, és felszólították hogy gondolja mégegyszer végig, hogy kire fog szavazni a 2. fordulóban...
    Volt hasonló 4 évvel ezelőtt???????

Ui(1): A környezetemben levő Fideszesek felének a keddi Orbán beszéd volt a vízválasztó. Azt mondják, hogy továbbra sem szavaznak az MSZP-re, de már a FIDESZ-re sem!! Inkább otthon maradnak!

Ui(2): Congratulations Mr.President!

• guest

veterán

(moderált)

Nem értem, a Miépet miért fikázzák? Szerintetek ki a fajgyűlölő? Az aki arabgyerekeket, nyugdíjasokat öl, vagy aki szidja a másikat, hogy milyen fajtájú? Amerika pedig aszisztál a gyilkolásban. Itt mért nem bombáznak le mindent úgy mint szerbiában, vagy irakban? Szerintem ez a fasizmus, nem pedig az amit a Csurka csinál.

• guest

veterán

(Moderált.)

Hi. Azt mondom, hogy az MSZP és az SZDSZ arra jó, hogy az ország tönkremenjnen. Azt a negatív kampányt, azt a sok mocskolódást amit az MSZP és az SZDSZ végzett, még sohasem volt. MSZP ígéretei. Leénekelik nekünk a csillagot is. Csakhogy ellentét van az ígéretükben. Hogy mi írom. 13.-ik havi nyugdíj, fizetés emelés. minimálbér ÁFA eltörlése. Ha kisebb az ÁFA kisebb a bevétel. Miből lesz a pénz, abból, hogy privatizálják azt amit még lehet. Abból finanszírozzák. AZAZ a haza kiárusítható lesz. Medgyessy a 2 milliós órájával egy kicsit kilóg a szociális gondolkodásból. 94-98 között nézzünk néhány dolgot. Princz és a Posta Bank ügye. Posta Bank pénzelte az MSZP-t. Tocsik botrány. Bokross-csomag. Az a párt ki eltörli a családi pótlékot, az még baloldalinak meri nevezni magát? Kórházi ágyak csökkentése. Alapszerződés (nagyon kellett. Mindenről lemondunk a békéért. Most van béke, nincs. Csak most már félelem nélkül basztatják a magyarokat Romániában, és Szlovákiában. SZDSZ programja nem kell katonaság, csak hivatásos. Hát persze. Nem kell, hogy megvédje 1 ország saját magát. A hivatásos vszínű meg fog minket védeni. Fizessünk azért is. Mintha a honvédelem olyan gazdag volna. MSZP diákhitele. 13 ember vette fel. Nagy eredmény. Fidesz 72000 diák. Köztük MSZP-s gyerekek is. Tudom van ilyen ismerősöm. Mondja milyen szar, de azért föl vette. Nem érdekes? Minimál bért ki emelte fel? Az MSZP? Nem Ellene szavazott. A szociális beállítottságú párt a fizetés ellen szavazz. Szép dolog mondhatom. Lakástámogatás. Fidesz megteremtette. Gátak. Fidesz építette. Ja és az autópálya:). MSZP épített tényleg. Csak KI HASZNÁLTA? KONGOTT AZ ÜRESSÉGTŐL. OLYAN DRÁGA VOLT, HOGY EMBER NEM VOLT KÉPES MEGFIZETNI. Széchenyi terv. Ma ismerték el, hogy milyen nagyszerű dolog ez a terv. Nem MAGYAROK, AMERIKAIAK ismerték ezt el. Lásd TV Híradó mai adása. Komolyan mondom Thürmert többre becsülöm. Miért? Mert fölvállalja az ami. Nem 1 köpönyegforgató. Új Baloldal a legszimpatiusabb az egész baloldalról. Nem zárkózik el senkitől. Azt mondja ne harapjuk egymás torkát el. Ami jó azt fogadjuk el.

Üdv.

HAJRÁ MAGYARORSZÁG. HAZA DERÜLJ FÉNYRE, ÉS NE VÖRÖSBE.

ALÁÍRÁS: 1 HAZAFIAS, GONDOLKÓDÓ MAGYAR.

• guest

veterán

Egyre undorítóbb ami itt politika címén folyik. A sok baloldali szidja a jobboldali, és ez fordítva is igaz. Emberek, rokonok veszekednek, mert nem tetszik nekik a másik véleménye. Barátokból lesznek ellenségek, és egyszerűen egymásnak esnek. És miért? Azért, hogy kinek a szavazatával ültessünk embereket a nyakunkra élősködni. Szerintem legalább mi legyünk értelmesebbek, és a politikus fajba tartozókat nézzük le mint a koldusokat.

• M. Myers

csendes tag

Választási csalás Gyöngyösön: és miért csak pénteken (azaz ma) derült ki? Hétfőtől csütörtökig nem volt választási csalás, csak ma vették észre? Nevetséges.

A másik undorító dolog, hogy 10-15 éves gyerekek nyomnak a kezembe Pesten röpcédulákat, amin ez áll: mindent megszavazott a Fidesz, az Mszp meg semmit.

Kokárda: lassan már olyan a hangulat, hogy aki nem visel kokárdát az hazaáruló, meg akassza fel magát.

Kérdezem én: tavaly április 12.-én (azaz 1 évvel ezelőtt) Orbán Viktor és a kormány tagjai viselték a kokárdát vagy nem? Szerintem NEM. Ezzel arra akartam kilyukadni, hogy miért kell a nemzeti jelképeket kisajátítani? Azért mert és ma, nem viselek kokárdát, már nem vagyok magyar?

Remélem ez a hangnem amit én használtam nem volt durva számotokra. Ha igen, akkor bocs!

• jenicel

tag

válasz borsi #130 üzenetére

Megjegyezném, hogy amikor a Fidesz kormány kihirdette az első szja adótábláját, mindenki hőbölgött, annyira, hogy az MSZP is kihozta a sajátját (már amit ők vezettek volna be). Ügyes félrevezetés volt. Sok gyagya ember ugyanis mindig elfelejti, hogy az szja az sávos adózás, és nem az elért legfelső adókulccsal fizeti az egész szja-t. Mert ha úgy lenne, akkor valóban jobb lett volna az MSZP javaslata. De sávos adózás van. Ránézésre az MSZP-s jobbnak tűnik. (A nép bekajálja) Direkt utánaszámoltam még akkor. Eredmény: az MSZP variációjával a gazdagoknak több marad, a rengeteg betanított munkás meg fizessen több adót. Betanított munkás meg van bőven, hiszen nekik köszönhettük, szinte elhülyült az ország. De nem baj, mert majd most! Végre változás! Azoknak legyen diplomájuk, akiknek van pénze. (Gazdag családok gazdagok tudnak maradni, övék a húsosfazék, a szegények meg szegények maradnak, azt kész. Középosztály úgysem lesz.
    Azt kívánom, hogy ne legyen, így, de félek.

• borsi

tag

Sziasztok!

Az Én véleményem: 98-ban voltam előszőr szavazni. 94-98-ig nem volt egyszerű, de nagyon rendbe tették az országot. Egyértelműnek látszott, bárki kerül hatalomra, az eredményekből már ebben a ciklusban nagyon sokat profitálhatunk mi választópolgárok is! MSZP-re szavaztam. Vesztettünk beletörődtünk. Egyik első intézkedésként lejjebb vitték a felső adókulcsot, az alsót megnövelték. Így sokkal több adót tudtak behajtani, hisz mint tudjuk a kisemberek nem igen tudnak kibújni a kötelezettségeik alól. Bár eleinte fájó szívvel hallgattam a híradásokat, később lassan beletörődtem, az ország rosszfelé halad. Olyan bratyizások kezdődtek, amelyek valószínűleg utoljára tényleg csak a kommunizmus idején léteztek(kezdett a Defend havi 1 miliárddal a Postánál, aztán miután minden félig meddig állami cégnél lecserélték a vezetőket(MOL, Dunaferr, stb), jött a többi.Az Országimázsról már kár is beszélni. Az MSZP megpróbált kialakítani 1 piacgazdaságot, a Fidesznek ezt sikerült visszaalakítani egy államközpontú gazdasággá. Ami kell a népnek azt megadjuk neki(persze csak marketing szinten). Gondoljatok bele: Minden egyes állami támogatás a mi pénzünkből megy, ami igaz minden fajta a adókedvezményre is. Tehát a filozófia:VEGYÜNK EL JÓ SOKAT, AZTÁN MAJD ÖRÜL A NÉP HA VISSZAADJUK NEKI! Igen csak itt az a prücök, hogy általában a nagyobb keresetüek tudnak nagyobb hitelt, nagyobb adójóváírást, nagyobb kedvezményeket igénybe venni, így könnyen előfordulhat hogy effektíve kevesebb adót fizet egy nagyobb keresetű ember!
    1 egyszerű pld.(nem számoltam ki, csak példa) HA PL A MILLENEUMI ORSZÁGJÁRÓ RÁM ESŐ PÉLDÁNYAIRA NEM VESZIK EL A PÉNZT, TUTI HOGY VEHETTEM VOLNA RAJTA EGY-KÉT GAMESTART. Hogy ez hogyan lehetséges? PL 1%-al kevesebb SZJA. Ehelyett még sávokat is csak 1szer emelték minimálisan. Miért? Ti nem szeretnétek magatok elkölteni a pénzt?
    Szóval csak is MSZP. Mert a Fidesz nagyon a saját marketingje rabjává vált. Fejenként hány forint maradt volna a zsebünkben Országimázs és a kb 100 miliárdnyi(kb a 4 év alatt)minisztériumi hirdetés nélkül?

Ui.: Én abszolút nem vagyok rászorúló, de szerintem egyenlőre nem a felső egyharmadot kéne érezhetően támogatni

• GeorgeTerror

senior tag

válasz emvy #128 üzenetére

Nos nem akarom az index fórumait dicsőiteni. Hiszen színvonalilag egyik-másik nem is hallott arról a bizonyos békaalkatrészről. De indult egy topic, valami ojasmi, hogy ''Az MSZP ledozerolja a Kékes-tetőt''
    Rendkívül jól szórakozom:)
    Média királyi tv FIDESZ/MDF támogató, a kereskedelmi csatornák, meg a botrányt vadásszák-> botrány=nézettség =>pénz

• emvy

félisten

válasz hanza1 #127 üzenetére

hanza1: nem tartom helyesnek amit az M1 csinál, nem is annyira a kampányról akartam szólni, hanem a (szerintem) feltűnően ''egy bizonyos csoport'' kezében összpontosuló sajtóról.

Esetleg egy Q3-party? :)(jót tesz az idegeknek ilyenkor,kéne rendezni egy OV-Medggyesi partit:)

• hanza1

csendes tag

emvy: en is egyetertek Dennel, tudod a sajto engem is zavar csakhat pont ellentetesen mint teged ;) es ezt nem csak en hanem a kulfoldi valasztast ellenorzo bizottsag is felhozta, megpedig azt hogy az egesz kozszolgalati mediai ugy ahogy van a kormanyt dicsoiti... de tudod mit? ez meg nem is zavarna annyira, ha a jobboldali sajto (Magyar Nemzet, Demokrata) nem kozelhetne le megtorlas nelkul a hazugsagokat... mert most komolyan, mara mar egyertelmuen bebizonyosodott, hogy az OTP-s duma ,meg gazaremeles egyszeru koholmany, mindkettot nyilvanosan megcafoltak... te ehhez mit szolsz? ez igy rendben van? vagy esetleg megis hiszel a gazaremelesben (egyebkent valojaban azert lesz gazaremeles hogy elgazosithassank mindenkit, ezen kivul a levegot eladjak az oroszoknak es a munkaspart helyet kap a kormanyban)...

no, errol ennyit, de mint elobb irtam, aram ugyis lesz, es akkor meg... ;)

Hanza

• Zsiba

senior tag

Megdöbbenéssel tapasztalom, hogy a sok egyéb weblap után, itt a Prohardveren is politikai topic nyílt, sőt az egyik legforgalmasabb lett...

Sajnálatos, hogy ekkora ügy lett a választás, hogy ki kire szavazott, szavaz, és miért... De végül is ez jellemző ránk magyarokra :)))

Miért van az, hogy a DX 8 előtti játékaim kifagynak, kilépnek? ASUS V7100, legújabb driver, DX8.1. A DX8-as játékokkal semmi gond, de a korábbi DX7-es 3D-s játékok kifagynak... :)))

• emvy

félisten

válasz Den #122 üzenetére

Nézted pl. a TV2 bármely olyan műsorát, ahol politikai vita folyt? Kizárólag a fidesz mocskolása volt az egész. Nem tudom, emlékszel-e 94-98 között az M1 u.úgy kormánypárti volt, ahogy most, a közszolgálati TV mindig is az; a Duna pedig gyakorlatilag a 89-es rendszerváltó-generációnak köszönheti létét, és az ott dolgozók valóban elkötelezettek lehetnek. De add csak össze a nézettségi arányokat. Másrész, fontos: az M1-ben és a Duna-ban nincs pénz. Arra akartam rávilágítani, hogy a média azon részét, ami megvehető, a liberális oldal tartja a kezében teljes mértékben. Kösd össze pl. a jelenlegi TV2 színvonalát és célját (butítva meggazdagodni) egy kormányra kerülő párttal! Nagyjából ugyanazon embereknek fognak kedvezni azok a döntések, amiket az MSZP és az SZDSZ fog hozni. (gy.k. saját maguk). Üdv.Máté

• BobMaster

senior tag

A nagy vita után, felüdülésnek:

[L]http://www.uti.hu/~ruffm/ch/sokk1.jpg[/L]

• hanza1

csendes tag

egyebkent barki is gyozne ne izguljatok, aram lesz, jon a Hammer meg a GTA3 szoval szep jovonek nezunk elibe ;))

[Kocka] Hanza ;)

• Den

veterán

válasz emvy #121 üzenetére

Nos O.V.beszédét leadta élőben a duna, még aznap leadta egészben az m1, majd másnap reggel megismételte mind a kettő. Ennyit erről. Igen a tv2-n akkor adták le amikor az ellenvéleményt is le tudták adni. Igy helyes, ráadásul az esemény hétfőn még zajlot, a tv2 hiradója alatt. Vagy a teljes magyar médiának élőben kellett volna sugározni Orbán atyánk fröcsögését? Mint a régi szép időkben, mikor a vezér beszél álljon meg az élet?

• emvy

félisten

Sok szó esett mindkét fél (főleg a fidesz) kampányának ígéreteiről, stb. Ami engem nagyon felháborít mostanság, az a sajtó. Amikor Orbán Viktor a TF-en 150e ember előtt beszél, az azt hiszem, pártállástól függetlenül fontos hír. Ezek után pl. a Mosógépes TV egyetlen szót (!) sem ejt aznap este, csak másnap, amikor le lehet közölni Kovács és Horn véleményét. Képzeljétek, amikor egy perc reklám többszázezer ft, akkor mennyi pénzbe kerülhet megvenni egy teljes TV-t! Az elenyésző nézettségű MTV1-en és a Magyar Nemzeten kívül gyakorlatilag az összes sajtótermék SZDSZ-es kézben van. Az Index azt hiszem egyértelműen ultraliberális (ld. hétfői főcím: ''Orbán megkapta a megérdemelt sallert'' - azt hiszem jelenleg már egyik médium sem törekszik az objektivitás látszatára sem. Ez szerintem nem a választások alatt gáz,hanem hogy a köztes időszakokban is ilyen szinten elkötelezett a média. Egyelőre ennyi.Üdv.Máté

• hanza1

csendes tag

sracok, bar eddig is MSZP parti voltam de emelett semmi bajom nem volt a Fidesszel azon kivul, hogy nem ertettem egyet a modszereikkel, illetve nehany mas dologgal de emellett probaltam racionalisan gondolkodni es rajottem, hogy vegulis mindket part alapjaba veve ugyanabba az iranyba tereli az orszagot csakhat valakinek a jobboldali masoknak a baloldali duma jon be jobben es kesz...

am az az ocsany ragalomzuhatag amellyel a FIDESZ probalja az embereket a maga partjara allitani egyszeruen gusztustalan es hihetetlennek tartom, hogy jozan gondolkodasu emberek ezt elviseljek... meg is lesz az eredmenye, ezzel a szoveggel garantaltam feltuzelnek minden baloldali erzelmu szavazot, szoval jon a kormanyvaltas...

egyebkent szombaton akik mennek tuntetni keszuljenek fel, hogy a MIEP-es cimborak is kinn lesznek bocskaiban csurkastol mindenestol... hat ez van... pedig mar gondolkoztam, hogy megalapitom a FIDESZ-MSZP barati kort de az utobbi idok esemenyei ugy tunik gatat szabnak ennek ;))

Hanza
    (Kelenyi Imre)

• Turmoil

senior tag

válasz Márk #117 üzenetére

Itt a fórumon már írta valaki. Ezek a tervezetek törvénycsomagokban voltak, olyan társaságban, amit értelmes ember nem szavaz meg. Nem ezekre mondtak nem-et, hanem a velük együtt szereplő olyan törvényeket, amelyek viszont károsak voltak valóban. Mondhatom jó trükk az ellenzék lejáratására és a választók beetetésére!
    Miért feltételezed, hogy mondvacsinált ürügyre hivatkozva nem tartanák be az igéreteiket???(Politikusok ők is, nekik sem kell ehhez indok:) )
    Ismét a Bokros-csomag: szerinted miért volt Bokros-csomag? Vajon lehetséges-e, hogy egy párt, a kényelmes kormányzati pozícióját kihasználja, hogy nevesítve szivassa a lakossagot. Őszintén, el tudod képzelni, hogy csak azért volt, hogy nekünk rossz legyen? Nem! Mindenkinek rossz volt, de ha ők nem vállalják be ezt a szerepet, akkor most nem lenne a fidesz-féle gazdasági csoda.
    És igen, elképzelhetőnek tartom, hogy ha az MSZP nyeri a választásokat (ami OV-nek köszönhetően már szinte biztos), akkor lesznek kényelmetlen intézkedések. Minderre azért van szükség, mert a jelenlegi gazdaságpolitika egy dolgot szolgál (úgy látszik nem eléggé), hogy a Fideszt népszerűsítse és ismételten kormánypárt lehessen. Ami pénz kifolyt az utóbbi fél évben, az valahonnan hiányzik, csak idő kérdése, hogy kiderüljön.
    Egyébként abban sem lehetsz biztos, hogy a Fidesz betartja az ígéreteit, mert valahogy kompenzálniuk kell az eddigi ''népszerű'' politikájukat, ha nem akarják, hogy csődbe menjen az ország.
    ''Szép kis csapat.'' Bokros egy jó pénzügyi szakember, aki a nevét adta ahhoz a gazdaságpolitikához, ami stabilizálta az országot.
    Hihetetlennek hangzik, de az emberek (szerintem magadra gondolsz) azért éltek jobban az utolsó négy évben, mint az azelőttiben, mert az előzőben megállt a zuhanás, és elindultunk felfelé, és ezt a Fidesz ügyesen meglovagolta.
    De mondok neked valamit. Kb. 7-8 éve dolgozom. Az adókulcsok alig változtak ez idő alatt. Én azért élek jobban, mint az előző négy év alatt, mert közben kétszer váltottam munkahelyet, és az első fizetésemhez képest, most kb. 15x akkora összeg van a fizetési papíromon (nyugi, az első volt nagyon kicsi:D) Ezen a helyzeten csak egy dolog tudna változtatni, ha az ország nagyon rossz helyzetbe kerülne gazdaságilag. Ahogy én látom a dolgokat, a Fidesz jelenlegi politikája a népszerűség oltárán feláldozza a stabilitást.
    Magamban azért imadkozom, hogy ne az MSZP-re kelljen szavaznom, de jelenleg nincs más alternatíva, ha biztonságos jövőt akarok. :(

• Gausz

aktív tag

Na hello mindenkinek. Ma délután Nagykanizsán járt Orbán, és ''politikája'' eléggé érdekes, ellenséges. Beszédét néhány pontban szeretném leírni:
    1. Az MSZP minden jó dolgot leszavazott, beszüntett 94-98ban. Nem az a fontos, amit ígérnek, hanem amit csinálnak és csináltak.
    2. Szépen megkért mindenkit, hogy menjen olyan körökbe, ami nem fideszes és beszéljenek velük, mert a jövőről van szó - ingyenkampány rulez
    3. Az 1. forduló győzelem volt, hiszen 98-hoz képest 200.000-el több szavazójuk volt. - Szerintem akkor az MSZP nagyobb győztes
    4. Ne legyünk durvák, mint az ellenfeleink - Pont ő mondja a keddi beszéde után...
    5. Az MSZP gazdasági érdekcsoportja nem a polgárokat, hanem a profitot szolgálják. - Hát nem tudom...
    6. Nagy tőkére van szüksége az országnak, nem bízhatják az MSZP-re az országot, mert a mostani köztársaságból részvény társaság lesz. - ehh
    Na jó, most nem akarok leírni minden dolgot, amit elmondott, de nagyon ellenszenves lett.

• Márk

senior tag

Nos, az MSZP 1998-2002 között csupán ezeket NEM szavazta meg:
    családi adókedvezmények, családi pótlék alanyi jogúvá tétele, gyed visszaállítása, tandíj eltörlése, diákhitel bevezetése, nyugdíjak emelése, tb-járulék csökkentése, maffiaellenes törvény, minimálbér emelése.
    Én személyszerint úgy látom, hogy ezek az intézkedések a polgárok javát szolgálják.
    Ezenkívül az MSZP hatalomrakerülésük esetén drasztikus gázár és gyógyszerár emelést tervez.
    Szegény beteg, idős emberek már a télen választhatnak: vagy betegségben halnak meg, mert nem tudják kifizetni a gyógyszerárakat, vagy nemes egyszerűséggel megfagynak a lakásukban a magas gázárak miatt.
    Mondhatom, igazán humánus intézkedés!
    Kérdem én, hogyha az MSZP olyan nagy szociális érzékenységgel rendelkezik az emberek iránt,mint amit folyton-folyvást hirdet, akkor miért akarja emelni a gáz -és gyógyszerárakat, illetve miért nem szavazta meg a fent említett, polgárok életét megkönnyítő dolgokat?
    Igaz, hogy most nagyon szép dolgokat ígérnek hatalomra kerülésük esetére, de ha hatalomra kerülnének akkor valami mondvacsinált ürügyre hivatkozva nem váltanák be ígéreteiket, (csak a gáz és gyógyszeráremelést), és a szintén várható lenne egy második ''Bokros-csomag'', ismét bevezetnék a tandíjat. Egyébként mint Medgyessy kifejtette, Bokrosnak minimum kormánytanácsadói szerepet szán hatalomrakerülésük esetén.
    Mondhatom, szép kis csapat!
    Amikor a kormánynak nemzetet érintő kérdésekben kellet fellépnie nemzetközi színtéren, az MSZP mindig az ellenfél mellé állt.

Szóval én azért szavazok a Fideszre, mert általuk haladt előbbre az ország, az emberek nagy része jobban él, mint 94-98 között.

Bocs, hogy hosszú lett.

• jenicel

tag

Eh, mindenki szavazzon arra, ami jó neki.
    Ha már a többiek nyilatkoztak:
    Nekem és családomnak az elmúlt 4 évben részben a kormány tevékenysége miatt jobb sorunk lett. Ezért a Fideszre szavaztam, mert az nekem jó. Legalábbis így érzem.
    Ha nem szüntetik meg a tandíjat, és nem vezetik be a diákhitelt, akkor most nem lehetnék főiskolai hallgató. Bízom benne (ez a Kunczénak bejött 94-ben :))), hogy főiskolai végzettséggel jobban élhetek, és jobb életet biztosíthatok leendő kölkeimnek. Ha most tényleg tandíjhitellé alacsonyítják le a diákhitelt, akkor azzal gyakorlatilag kizárnak a felsőoktatásból, és akkor morcos leszek. Remélem, hogy ez csak kacsa.
    Kovács kijelentése különösen bosszantott (1000000 bocs, ha nem ő volt, de mintha), amikor az ingyenes felsőoktatással szemben felhozta a költségtérítéses képzésben tanuló lányát. De örülök neki, hogy ő ezt ki tudja fizetni (130eFt/fév). Elég erős volt általánosítani, mert vannak itt jó sokan állami támogatott képzésben is (mint jómagam), aki nem tudja ezt megfizetni.

• Turmoil

senior tag

válasz ZBAdmin #107 üzenetére

A #107-re.

Hazaértem:)

Végiggondoltam. Lehet, hogy belemagyarázásnak tűnik, de induljunk az elejéről.
    Az Olimpia megrendezése két oldalról:
    Pro:
    Rengeteg látogató,
    reklám az országnak,
    mindenféle járulékos bevétel
    (mindamellett, hogy egy-két kivételtől eltekintve
    az Olimpia megrendezése mindenhol veszteséges)
    Az infrastruktúra fejlődése hasznos lenne, de hát már rég lenne pld. 4-es
    metró, ha a Fidesz le nem állítja...

Kontra:
    2012-ig 3000 milliárd forintot kellene elköltenünk (miközben a franciák is aggódnak, hogy a jelenleg jóval fejlettebb stadionállományuk, stb. sem elegendő és mennyit kellene fejleszteniük, ha olimpiát akarnak rendezni)
    Nem tudom, hogy miből, mikor van más, amire ezt el kellene költeni.
    Jelenleg a sportlétesítményeink szűküsen és nem túl magas színvonalon ugyan, de elegendőek a hazai sportélet kiszolgálására (ráférne a
    fejlesztés, de attól még maga a sport színvonala nem sokat emelkedne).
    Cserébe az Olimpia után ott lenne az építmények nagyrésze kihasználatlanul, és szépen lassan lepusztulnának.
    És ettől a hazai sport színvonala nem javulna, mert bármennyire is fájdalmas, azt az alapoktól kell kezdeni, és nem a csúcsától. Utánpótlásnevelés, megfelelő lehetőség biztosítása a szakosztályoknak.
    Erre is el lehet költeni pármilliárdot, csak nem olyan látványos.

Pro és kontra össze lehet szedni még érveket, de lássuk be, hogy nem
    egyértelműen pozitív Magyarország számára az Olimpia megrendezése.

Erre Kövér László ezeket a kijelentéseket teszi.
    Kérlek, hogy soronként értelmezd, amit írok, és válaszolj, hogy ezt mondta-e, vagy sem! (Köszi!)

Először is: ő túloz, amikor azt mondja, hogy ''Szóval egy pillanatra fogadjuk el azt, hogy csak ennyire vagyunk képesek. Hogy egy képesség
    nélküli, alkalmatlan, tehetségtelen néppé lettünk az elmúlt néhány évtizedben.'' Mert ugye ezt adja azok szájába, akik ellenzik (ilyen-olyan indokkal), hogy Olimpiát rendezzünk. Szerintem ez egyértelmű.

Innentől, már kicsit megvezetve azt mondja:
    ''Csak én erre azt mondom, hölgyeim és uraim, hogy így viszont nem érdemes élni. Tehát, hogyha így gondoljuk, akkor menjünk le a pincébe, keressünk
    egy jó erős kötelet meg egy viszonyleg erős gerendát és szöget, és kössük fel magunkat.''
    Tehát, aki ellenzi az Olimpiát, az ezt gondolja és kösse föl magát!!! Igaz?

És akkor jön a slusszpoén bevezetése:
    ''Csak én azt szeretném kérni azoktól, akik ezt próbálják önökkel elhitetni, évek óta ezt próbálják sulykolni az önök fejébe, hogy legalább
    járjanak elöl jó példával.''
    Ez ugyanaz, mint az előző, csak nem első személyben, azaz az Olimpiát
    támogatók (azaz általában a Fidesz és támogatói) már nincsenek ebben a halmazban.
    Így már jöhet a végszó:
    ''És ha ők már mind végeztek, akkor mi meg mégiscsak gondolkodjunk el azon, hátha nélkülük többre mennénk.''
    No comment...

Úúúútálom magam, amikor komolyan el kezdek gondolkozni. :DD
    Valóban, nem azt mondta, hogy aki nem a Fideszre szavaz, az kösse föl magát, hanem azt, hogy
    - Azt szeretném, ha a velünk egyet nem értők fölakasztanák magukat, mert akkor nem állna senki az utunkba...

Ezt mondta Kövér László, élve az ilyenkor egyébként _minden_ párt által alkalmazott
    tömegmanipuláció eszközeivel. Lebukott, menjen, a pártja pedig vállalja érte a felelősséget.

• Den

veterán

válasz ukiuki #113 üzenetére

Ha ez ilyen egyszerű lenne akkor a többség a Kádár korszakot választaná.

• Den

veterán

válasz BobMaster #101 üzenetére

''hatalomrakerülés esetén az MSZP nagy valószinüséggel amnéziát hirdet''

és utána új wszemélyiséget fognak beégetni nekik. :)

• Edgeri

senior tag

A mostani kampány nem szól semmiről csak a gyűlöletkeltésről és az uszításról. Ígéretek nincsenek, csak egymás széttépése és lejáratása.

TI, akik azt hiszitek van véleményetek, egy olyan dologról vitatkoztok, amit talán TI sem érthettek, mert nem láthattok a kulisszák mögé.
    Közben belőletek is az lesz mint mindenkiből.... egy BÁB.
    ....és lám a kampány máris elérte a célját
    Gratulálok...

idevágó érdekesség (egy teszt):
    http://www.infostart.hu/tajolo_index.html

• Den

veterán

válasz ZBAdmin #107 üzenetére

Igen ha csak innentől idézed akkor igazad van, csak beszédek nem kezdődnek szóval-lal. Előtte ki volt az fejtve. Hogy az ellenzék azt mondja hogy nem tudunk olimpiát rendezni ... Erre jön folytatásként hogy szóva fogadjuk el egy...

Na mind1, bunkó beszéd volt, de a kövértől már megszoktuk,m kár volt ekkora ügyet csinálni belőle, ez az mszp egyik baromsága volt, ahelyett hogy az egyház mocsok viselkedése ellen tiltakoztak volna.

• ZBAdmin

csendes tag

válasz Turmoil #106 üzenetére

Jó hétvégét, jó olvasgatást!

Tudod: Pro és Kontra...

***Ne kiabálj, hanem OLVASS!!!!!***

• ZBAdmin

csendes tag

válasz Turmoil #104 üzenetére

Hát valóban... Minden felhasználható.
    Azt gondolom, hogy amire te emlékszel, az már a ''ferdített'' változat.
    A szó szerinti idézet :
    ''Szóval egy pillanatra fogadjuk el azt, hogy csak ennyire vagyunk képesek. Hogy egy képesség nélküli, alkalmatlan, tehetségtelen néppé lettünk az elmúlt néhány évtizedben. Csak én erre azt mondom, hölgyeim és uraim, hogy így viszont nem érdemes élni. Tehát, hogyha így gondoljuk, akkor menjünk le a pincébe, keressünk egy jó erős kötelet meg egy viszonyleg erős gerendát és szöget, és kössük fel magunkat. Csak én azt szeretném kérni azoktól, akik ezt próbálják önökkel elhitetni, évek óta ezt próbálják sulykolni az önök fejébe, hogy legalább járjanak elöl jó példával. És ha ők már mind végeztek, akkor mi meg mégiscsak gondolkodjunk el azon, hátha nélkülük többre mennénk.''

Ez nem pont az...

Azért szerintem nem korrekt így siklani el a dolog felett. Képzeld el, hogy mondjuk a Fidesz így csinálna Kovács valamelyik beszéde után...
    Hatalmas lejárató kampány, tüntetés szervezése,
    reklámfilm forgatása... Ha ebből csak annyit hallanál, amire hivatkoztál, biztos, hogy egy életre megutálnád a nyilatkozó felet.
    Szerepelni meg miért szerepelt volna??
    Ilyen megalázás után akármit mond, rajta marad a ''bélyeg'', amit szinte lehetetlen lemosni, mindegy, ki mit mond, mit perel. Szerintem neki fűrészeltek. És milyen sokan csak az MSZP-s képviselő változatát ismerik...

Én is csak akkor olvastam utána, amikor egy kedves ismerősömmel beszélgettem és ő érvként az ''akasztásos beszédet'' hozta fel.

Nem tartom magam (talán annyira)elvakultnak, minden párt következő 4 éves tervét elolvastam (még a MIÉP-ét is), és mindig megpróbálok mindennek utánajárkálni (pro és kontra). Szerintem csak így lehet.

Ne kiabálj, OLVASS!!!!!! :D

• Turmoil

senior tag

válasz Turmoil #104 üzenetére

Na, lehet, hogy az előzőben tévedtem kicsit. De közben találtam ezt, és ezzel szeretném zárni a mostani futamot (esetleg otthonról folytatom:)

Idézek, szintén az ''origo''-ról:

>''Megálljt kell parancsolnunk a szavainkat kifacsaró, mondanivalónkat meghamisító
    >nyilatkozatoknak!'' - áll a Fidesz közleményében. A dokumentum leszögezi: az emberek
    >félrevezetéséért Kovács Lászlónak a független magyar bíróság előtt kell felelnie.

És a Fidesz jelenleg pont ezt csinálja. Köszönjük!:)

• guest

veterán

Lehet hogy ezután mindenki elküld a pokolba, de én amíg a Kovács és bandája (nem az egész MSZP csak a Kovács szárny) nem a necromanták revive-volt seregét fogja gyarapítani nem fogok a se MSZPre se SZDSZ szvazni. Egyetemistaként megértem a Bokros csomagot és nem kivánom mégegyeszer vissza. Ha csak fele igaz amit Pokorni állít a SZDSZ-MSZP 98-as felsőoktatási tervéről akkor Magyaroszágot az EU-ba az MSZP az olcsó munkaerő értsd: BETANÍTOTT MUNKÁS és low level or nothing adó pardicsomként vinné be kiszolgáltatva a multik és bankok kénye kedvére a munkaválalót.

Bokros kijelentése miszerint: Az egyetemisták azért fizessenek tandíjat mert végzés után nagyobb lesz a jövedelmük és nehogy már munkások adójából finanszírozzák az értelmiség továbtanulását.

1. Az hogy valaki egyemet végzett még nem automatikusan jelent magasabb fizetést. Lásd tanár, orvos. Lehet Bokros úr a pénzügyi főiskolák és közgazdasági egyetemek végzőseinek kezdő bérét vette figyelembe?

2. Munkás családból is kikerülhet értelmiségi és akkor ezen logika alapján az munkás család aki gyerekét felsőoktatásban tanítatni kívánja közvetlenül fizeti meg az értelmiséggé válás árát.

3. Egy tisztán értelmiségi család egyáltalán nem biztos hogy nagyobb jövedelemmel bír mint egy munkáscsalád már csak az adott munkakör/hivatás bérezése alapján és éppen az értelmiségi pálya az ahol kevesebb a lehetőség a láthatatlan jövedelemre.

4. A TANDÍJHITEL. Nem világos hogy ez minek szánták. Annak hogy aki költségtérítéses szakon tanul azt finanszírozza vagy minden felsőoktatásba résztvevő diáknak a majd az eddig álamilag finaszírozott karokon bevezetendő tandíj finanszírozására. Mert nem mindegy hogy vki azért vette fel a diákhitelt hogy jobban éljen, tehermentesítse a szüleit, hivatásához nélkülözhetetlen tárgyi és szellemi termékeket megvegye vagy azért hogy egyáltalán ki tudja fizetni az TANDÍJAT!

Ebből az is le lehet leszűrni hogy Magyaroszág csak ne legyen a jól képzet munkaerő piaca mert azért sokat kell fizetni és az a multiknak nem jó. Vagy ha merészelt a fiatal továbbtanulásra gondolni akkor elkövetkező 30évben fizessen a bankoknak.

Még észrevétel: A Bokros csomag ideje alatt olyan tanárokat engedtek el az egyetemünkről akiknek életük volt az hogy tudást a fiatal generációnak átadják. A megmaradtak pedig soha se tudták azt a szinvonalt nyújtani.

Van egy hugom aki most egyetemista és sok barátom aki szintén egyetemista és úgy érzem hogy őket árulnám el ha Magát Szocialistának Mondó Párt vagy az SZDSZ neve alatt szerepelne az X-em.

• Turmoil

senior tag

válasz ZBAdmin #99 üzenetére

Valóban túlzás. De!
    Már nem tudom honnan, de letöltöttem egy MP3 formátumú dolgot, ami elvileg a beszéd hangfelvétele. Nincs itt, de nagyjából emlékszem rá. Nem teszem idézőjelek közé, mert tuti, hogy nem szó szerint, de nagyon hasonló:

az eredményeink magukért beszélnek, és akinek ez nem tetszik (vagy nem tudja elfogadni), az fogjon egy kötelet ... és akassza fel magát...

(És ugye sokan vannak, akik bírálják a Fidesz eredményeit, ergo...)
    Szóval valami ilyesmi. Nem először fordul elő, hogy valakinek a kijelentését pontatlanul idézik, és az sem, hogy ezt felhasználják, de most éppen olyan időket élünk, hogy két csoportosulás küzd a hatalomért és ilyenkor mindenkinek nagyon kellene vigyáznia, hogy mit mond, mert ''minden amit mond, felhasználható Ön ellen'' :D
    És azért Kövér László a Fidesz al-elnöke, és ha ilyet enged meg magának, akkor valami gáz van. A beperelem-visszaperelem játéknak meg nem kell bedőlni, itt még sokan sokakat fognak beperelni vélt, vagy valós sérelmekért, ez egy ilyen játék.
    Amúgy eléggé ritkán látom-hallom a TV-t, úgyhogy inkább kérdezem: az első forduló óta szerepelt valahol Kövér??? Mert én nem emlékszem rá... és arra gondolok, hogy esetleg egy kicsit szabadságra küldték. Azt meg ok nélkül nem szokták.

• BobMaster

senior tag

És nem tudom, hogy a Fidesz miért csodálkozik, hogy az MSZP több szavazatot kapott, 94 óta több MSZP parlament mandátum van, mint Fideszes (tekintsünk el a koalícióktól).

[L]http://index.hu/valasztas/patko94[/L]
    [L]http://index.hu/valasztas/patko98[/L]

Tetszik vagy sem, az MSZP a legnagyobb parlament párt.

Javítsatok ki, ha nincs igazam.

• guest

veterán

De ez nem josolgatas. Az mszp negy evig kritizatlta a kormanyt, hogy miert nem tette szabadarassa a gyogyszereket, meg miert nem emelte a gazarakat. Ezenkivul a vizlepcsorol egy hettel ezelott az egyik mszp-s kampanygyulesen beszeltek. Az amnesztiat MP mondta ugy egy honapja, aztan visszakozott, hogy csak felere csokkentik a bunteteseket, de azert az is eleg durva, de hat valahogy ki kell szedni a haverokat (Tasnadi es tarsai) a dutyibol. Tessek kovetni az esemenyeket, ne csak ugy bele-bele pillantani, mert ugy eleg nehez hiteles velemenyt alkotni.

Hal, aki mar teleirja a topikot

• BobMaster

senior tag

Most olvasom az indexen, hogy hatalomrakerülés esetén az MSZP nagy valószinüséggel amnéziát hirdet a raboknak, emeli a gázárakat, megépíti a bős-nagymarosi vízlépcsőt...

... jövő hét közepén már ott is tarthatnánk, hogy a ''vas és acél országa leszünk'' és visszajönn a ''felszabadító szovjet hadsereg''. Kezd ez nekem nagyon nem tetszeni... durva, nagyon durva. Asszem eldugom a TV antennakábelt, ne is lássak ilyet. Nembírja a pici szivem.

Hogy van képe valakinek egyáltalán megjósolni, hogy egy ''ellenséges'' kabinet mit csinál majd az elkövetkező 4 évben, amikor azt sem tudja biztosan, hogy 2 hét múlva megy vagy marad?

Aktív témák

Hirdetés