Hirdetés
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- GoodSpeed: Segway-Ninebot F3 E elektromos roller.
- droidic: Videó letöltés yt-dlp-vel (profi módszer)!!!
- sziku69: Szólánc.
- mefistofeles: Az újkori csalók...
- eBay-es kütyük kis pénzért
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
Aktív témák
-
decoati
aktív tag
központi fejáll. költöztetés volt, minden dvb-c szórású területet érintett.
-
nyxor
aktív tag
válasz
AttyVin #14193 üzenetére
Azért talál kevesebbet, mert néhány csatornánk nincs audio és videó jel, pl. erotikus csatornák, azok feketék, így nem találja meg őket semmi. Ezért van az, hogy napközben rányomják a hátteret (azt a 23-tól 05-ig szöveget) némelyikre, hogy a boxok akkor is megtalálják, meg így a néző is informálva lesz. 24h-sok PIN-t kérnek, de a CA rendszer is halott, így ez sincs.
Tényleg nem szokványos ez a helyzet, fel van borulva az egész rendszer, ezért látja a tv-d data-ként a csatornákat. Hálózat gyakorlatilag nincs, a box is NotDefined-et ír fibernet helyett, se csatornanevek, se EPG, se titkosítás, se pontos idő. Majd újraépítik a NIT-et, azt' jó lesz, de az nem 2 perc. -
jansky1
senior tag
ezeket a jeleket hogyan lehet elővarázsolni? bebiggyeszteném már, kíváncsi vagyok a véleményetekre
-
AttyVin
aktív tag
No, ez a helyzet tényleg elég furcsa.
A TV megtalált 102 TV + 3 rádiócsatornát a korábbi 109 vagy 110 helyett (benne a most nem kódolt HBO-kat és Cinemax-okat). De mindent Adat/Egyéb kategóriában jeleníti meg nem DTV-ként. Persze nincs csatornanév és EPG sem.
Ha a lementett csatorna-listát töltöm vissza, akkor kb. minden a helyén van (kivétel a France2).
Mikor áll vissza vajon az eredeti állapot, mert mégsem erre fizettünk elő...?
-
nyxor
aktív tag
Nem tudom hogy érted, de ha arra gondolsz hogy jelenleg a kábelen minden free, akkor igen. TV-vel nem igazán lehet megtalálni, az STB nyűglődik vele de megtalálja, NoNameXXXX neveken menti el őket, de ha korábban a rendes nevükön le lettek keresve a csatik akkor semmit nem kell csinálni, megy szépen. Kérdés hogy meddig, mert ez ilyen formában nem mehet sokáig, nem hiszem hogy az HBO HU is olyan boldog most mint akik ingyen nézik
-
nyxor
aktív tag
válasz
AttyVin #14182 üzenetére
Még mindig nincs EPG. Hivatalosan most csatornák sincsenek, nem sok eszköz fogja jelen pillanatban helyesen megtalálni. Ha el vannak mentve, akkor mident látsz. Gyorsan is vált, mert nincs kódolva, 1 mp sincs, ezt alapból így kéne legalább a családinál ld. Digi. Ez így a szép.
-
AttyVin
aktív tag
Érdekes, mert a "nagy leállás" előtt a kódoltakon kívül minden látható volt.
Ez a kimaradás nemcsak Samsungnál jön elő, hanem az STB-nál is, tehát nem a TV hibája...
A kódoltakat eleve kivettem a listából, hogy ne zavarjanak, de most azokat is megnézem, működnek-e.
Az EPG működik-e már, mert azt nem néztem tegnap óta?
Délután újrahangolom az egész rendszert.
-
nyxor
aktív tag
Minden kódolatlan. HBO-k, Cinemaxok is, most érdemes tv-zni
-
kigyi_23
addikt
válasz
kabelmania27 #14176 üzenetére
Itt beton stabilan 45
-
kigyi_23
addikt
válasz
kabelmania27 #14174 üzenetére
RF Parameters
Downstream
Frequency Power 10.7 dBmV
Signal to Noise Ratio 45 dB Modulation QAM256
Upstream
Frequency Power 38.7 dBmV
Upstream Data Rate 2560 Ksym/sec Modulation QAM8 -
kigyi_23
addikt
válasz
kabelmania27 #14172 üzenetére
10 éve így van.
-
kigyi_23
addikt
válasz
kabelmania27 #14170 üzenetére
Jobb, ha nem tudod
Olyan agyament módon, hogy még a szerelők is vakargatták a fejüket, pedig a kollégáik csinálták így
-
kigyi_23
addikt
Hiba nagyjából megoldódott, még nem teljesen tiszta, de most már sokkal jobb a kép. Tegnap nem értem haza, de ma délben még zavarosnak tűnt amikor ránéztem egy pillanatra. Most viszont majdnem jó. A modem jelszint értékei változtak így gondolom állítottak a srácok az erősítőn.
-
AttyVin
aktív tag
Kedves Fórumozók!
Tud-e valaki arról, hogy valamilyen üzemzavar lenne az Invitel digitális szolgáltatásában Kecskemét környékén?Tegnap éjszaka óta először egy csomó adó képe többször szétesett, aztán egymás után "eltűntek"... és jelenleg 11 csatorna nézhető.Azóta a legtöbb nem működik és/vagy hibaüzenetek jelennek meg: Nincs hozzáférés, Nincs AV, stb.Az analóg csatornákkal nincs gond.OFF lett a dolog, mert a HelpDesk "automata munkatársa" folyamatosan bemondja, hogy technikai probléma van a körzetben...
-
kigyi_23
addikt
válasz
kabelmania27 #14164 üzenetére
Mind a 4 tv-n rossz az adáskép az m1-es csatornán. Függetlenül attól, hogy normál CRT 72-es TV-n vagy a Plazmán nézem.
-
kzoard
csendes tag
Tegnap 236 forintért emeltünk internetet 1 év hűség mellett. Kíváncsi vagyok, mikor állítják át 10/2-re, két héten belült mondott az ügyintéző. A legjobb az egészben az, hogy ha visszamondjuk a szerződést a 8 munkanapon belül, net nélkül maradunk, mert az új szerződés előtt a régit bontani kellett. Pedig a régiben az volt, hogy ugyanazt, ugyanannyiért, hűség nélkül szolgáltatják. Jó kis trükk arra, hogy ne lehessen visszalépni az előzőre, ha közbe visszamondjuk a szerződést (mert például nem emelték meg).
-
kigyi_23
addikt
válasz
kabelmania27 #14159 üzenetére
Eddig nem volt gond a képpel és a kábelezés sem lett bántva a jelszint tökéletes, de majd ha hazaérek linkelek egy modem értéket, ha gondolod. Múlt héten már lejelentettük hibára, de ma délben még nagyon rossz volt a kép. Bezzeg az RTL most már tökéletes, hogy nem lesz rajta F1.....
-
kigyi_23
addikt
Nálunk olyan szemcsés lett az M1 képe, hogy lassan már nézhetetlen. Még rajta kívül 2 másik csatorna is rakoncátlankodik, de a többi képe meg tűéles... Mi a fene lehet? Először a jelszintekre gyanakodtam, de a modem jelszintje normális értéken van így aztán gondolom csak úgy magától a TV ág sem mászhat el. Ugye az érték mindenhol kell, hogy változzon így a modem jelszintjén is látható lenne a változás. Valakinek tippje?
-
nyxor
aktív tag
válasz
kabelmania27 #14155 üzenetére
Szerintem fölösleges ennyire belemerülni a részletekbe
Ha egy hálózat működőképes, nincs vele semmi különösebb probléma, akkor biztosan jók a jelszintek. Akkor kellenek ezek az adatok, ha rossz a kép, vagy a modem nem hajlandó felállni. Ilyenkor a szerelő leméri egy elég pontos eszközzel a jelszinteket az érintett frekvenciákon, és eldönti, hogy ez így jó-e vagy sem. Ha mondjuk 1 tv-n szar a kép, az nem biztos, hogy jelszint hiba, akár a tuner is beadhatja a kulcsot.
Egyébként végre megemelték a sávszélt: -
kabelmania27
félisten
válasz
szelidorzo #14153 üzenetére
De ha nem egymás mellett vannak az osztók akkor így a jobb
Médiaboxnál milyen a jelszint? -
kabelmania27
félisten
válasz
szelidorzo #14153 üzenetére
Jó jelszint értékek
Szerintem a két kettes szimmerikus osztó helyett használhatnál egy hármas szimmetrikus osztót, ha egymás mellett vannak az osztók ilyet vagy ilyet.
Nálam tratec van a tévé ágon pedig egy szimmetrikus hármas, egyik ismerősőmnél nem rég kötötték be a tévét netet telefont őhozzá másfajta osztót tettek. Az is dobozban van, a bejövő és a net F csatlakozójához nem lehet hozzáférni, a két tévé kimenet F csatlakozója szabadon van.
Itt azt olvastam, hogy hamarosan lehet csak kártyát kérni az UPC digitális szolgáltatásához.
Hívtak többször az Inviteltől, hogy váltsak 10/2-re de úgy gondoltam bőven elég nekem a 6/1 -
szelidorzo
aktív tag
válasz
kabelmania27 #14152 üzenetére
Kistarcsán jelenleg még a családi házas környéken érhető el a digi TV, a lakóparkok talán év vége felé, ha kialakítják benne a csillagpontos elérést. (Na meg ha a társasház hozzájárul. Mondjuk, hogy az invitelnek ki járult hozzá, azt nem tudom)
Khm, Swich nem teljesen így működik. Ha három gépet kötsz rá, akkor mindhárom gépnek lesz külön IP címe, de egyszerre egy időben nem fog mindhárom gépen 120/10-es tempóval csorogni a bitfolyam.
Az STB telepítése szereld magad megoldásban történt. A régi fiberes szűrőt nemes egyszerűséggel kivágtam a kukába.
Két szimmetrikus 3,5 dB csillapítású elosztót használok, az első elosztóról kapja a modem a jelet, illetve a másik ága van még kétfelé osztva.
Modem után egy asus rt-n16 router ketyeg.
Fibernet internetszolgáltatása folyamatosan romlott. A 10/2-re váltáskor 10-12 volt a ping, aztán egy év alatt ez szép lassan felkúszott 25-30-ra, a vége felé már csomagvesztés is akadt, valamint az utolsó 3-4 hónapban heti rendszerességgel küldtem el az ügyfélszolgálatot melegebb éghajlatra, hogy ismét nincs net.
A UPC szolgáltatása megváltás a fibernet után. De a fibernetet nem lehet alapnak tekinteni, mert az a béka segge alatt volt. Mellette folyamatos számlázási harcban álltam velük, kaptak is büntit a fogyasztóvédelemtől, meg a hírközlési felügyelettől, mikor leszarták a panaszomat, hogy másfél év után milyen alapon kezdtek el bérleti díjat számlázni a saját tulajdonomat képező (meg lehetett venni) STB után.
A UPC-vel igazából az STB kötöttség az egyik bajom, illetve, hogy HDMI kimenettel rendelkező STB biztosításáért plusz 1000FT-ra akarnak levenni.
A Diginél megy Conax kártyával a vétel, és egész jó áron van a csomagjuk.Power Level: Signal to Noise Ratio:
Channel 1: 3.7 dBmV 40.3 dB
Channel 2: 0.1 dBmV 38.2 dB
Channel 3: 0.7 dBmV 38.6 dB
Channel 4: 2.8 dBmV 39.3 dB
Channel 5: 3.6 dBmV 40.0 dB
Channel 6: 3.9 dBmV 40.3 dB
Channel 7: 3.8 dBmV 40.3 dB
Channel 8: 4.3 dBmV 40.9 dBUpstream Channels
Power Level:
Channel 1: 44.0 dBmV
Channel 2: 43.7 dBmV
Channel 3: 44.2 dBmV
Channel 4: 44.7 dBmV -
kabelmania27
félisten
válasz
szelidorzo #14149 üzenetére
Viszont az Upc 120/10es netet egy gigabites swich segítségével 3gépre meg tudod osztani és mindegyik gépen meg lesz a 120/10
Gondolom nálad is tartec tris 210e osztó volt amíg nem volt digital gold. Hogy alakította át a kábelezést a szerelő amikor hozta a médiaboxot?
Milyen jelszint értékeket mutat a modeme? 192.168.100.1
Jól működött a 10/2 Fibernetes időben?
Én Invitelhez kerültem, az netnél jobb lett a ping, sajnos a csatornakiosztás nagy visszalépés a fiberneteshez képest. Upcnek sokkal jobb az ár/érték aránya, van eszámla, minden területen ugyanazok a szolgáltatások érhetők el, míg Invitelnél digitális tévé és docsis 3-as netcsomagok csak a szolgáltatási terület egy részén. -
JHONNY 79
aktív tag
válasz
szelidorzo #14148 üzenetére
Rossz az infód mivel a Digi MÁR bekábelezte Kistarcsát és működik a szolgáltatás!Az hogy az Invitel mit csinál vagy mit fog engem pont nem érdekel,elég volt belőlük.A te dolgod mit csinálsz,én csak szóltam hogy van jobb szolgáltató is már Kistarcsán.Hozzám ma jön az üzletkötő szerződést kötni elég jó áron......,te meg menjél nyugodtan az Invitelhez.
-
szelidorzo
aktív tag
válasz
kabelmania27 #14147 üzenetére
Digi gold, 120/10 lett (elötte családi, 10/2, de a neten emeltem.30-ast adtak alapban.
A digi TV alternatíva lenne 80/25-ös csomagjával az ár miatt, az invitel kevésbé
-
szelidorzo
aktív tag
válasz
JHONNY 79 #14146 üzenetére
Szerinted, ha a lakásomon személyesen az invitelre hivatkozva kínálnak TV_NET_TELEFON csomagot, majd az invitel ügyfélszolgálattal levelezek elektronikus formában, akkor mennyire lehet rosz az információm?
Én lennék a legboldogabb, ha az invitel helyett a digi lenne jelen. Azt nem nagyon hiszem, hogy ugyanazon az üvegszálas hálózaton két cég szolgáltatna, bár végül is megoldható. -
kabelmania27
félisten
válasz
szelidorzo #14145 üzenetére
Szerintem is akkor jársz jól ha maradsz az Upc-nél
Van eszámla, jó a csatornakiosztás, vannak jó árú internetcsomagok.
Mely csomagok előfizetője voltál az átálláskor?
Azóta milyen UPC csomagokat használsz? -
JHONNY 79
aktív tag
válasz
szelidorzo #14145 üzenetére
Szerintem rossz az infód.....A Digi optikai kábellel bevezetékelte már Kistarcsát és a szolgáltatás is működik már.Nézd meg az okos csomagokat az Invitel 8 rugós árához képest.Ja és a Diginél beltéri sem kell a digitális adásokhoz ha DVB-C tuneres a tévéd.....
-
szelidorzo
aktív tag
Basszus, Kistarcsán nem a Digi csinálja az üvegszálat, hanem az invitel.
50-es netet kínálnak +TV+telefon 8 ezer párszázért.
Az üzletkötőt kicsit megzavartam a kérdéseimmel, mert nem tudta a feltöltési sebességet, nem tudta a garantált sebességeket.
Állítólag HDMI-s Boxot adnak, a HD adásokért külön fizetni kell.További boxok 1000 FtEz a cserépedény banda is ragaszkodik a STB-hez
Régi fibernetesként elnézve a fórumot, az invitel hozza a fibernet színvonalát, az előfizető addig fontos, amíg szerződik, utána tesznek a fejére. Hetekig nem képesek megoldani egy csomagváltást nagyobb sebességre, stb.
Gondolkoztam a váltáson az üvegszál miatt, de lehet jobban járok ha maradok UPC-s.
Azért ha invitel helyett a digi húzta volna az üvegszálat, akkor most lenne valódi alternatíva. Engem valahogy riaszt az invitel szolgáltatási politikája, hozzáállása. -
Kicsirics77
veterán
ti megkapjátok a leveleket?
se a g-mail-ról sem pedig a citromail-ről nem kaptam meg eddig -
nyxor
aktív tag
A számlán még mindig SPEED 15 áll. Nem tudom mi a jó istenért nem tudták 18 nap alatt átállítani. Hétfőn betelefonálok.
-
nyxor
aktív tag
válasz
kabelmania27 #14138 üzenetére
Igen, magam szereltem fel, mert a szerelő csak úgy ott hagyta volna a földön.
-
kabelmania27
félisten
Neked is a falra van felszerelve a tratec fehér dobozba?
Nekem most ilyen a jelszint:
letöltési: 411Mhz Power Level 2.5 dBmV Signal to Noise Ratio 39.8 dBmV
adási 35Mhz 37.0 dBmV
Nálam tratec osztó mellet szintén fehér dobozban van egy hármas szimmetrikus osztó, adáskép tiszta. -
nyxor
aktív tag
"2012. április 01-től a Szolgáltató digitális kábeltelevízió szolgáltatási területein [...] bevezetésre kerül a HD szolgáltatás, amely ezeken a településeken - a kínálat változása nélkül - az analóg programcsomagokon belül egyes csatornák vivőfrekvenciájának megváltozását eredményezi."
-
Apa+Fia
aktív tag
Üdv! Kérdésem lenne Hajdúböszörménybe mikor várható analógról digitálisra való átállás?
-
nyxor
aktív tag
válasz
kabelmania27 #14133 üzenetére
30, de még nem állították át, így jelenleg 15. 1 szobás lakás, 1 tv, nincs elosztva, minden csatorna szép tiszta.
-
nyxor
aktív tag
válasz
kabelmania27 #14131 üzenetére
Egy kis érdekesség neked. Docsis3 kábelmodem így jelzi a jelszinteket, itt már több freki van összefogva. Közvetlenül a Tratec net ágába van kötve, tömbházban.
-
nyxor
aktív tag
A 15 megás netet meg még mindig b@sztak átállítani 30 megásra.
-
jansky1
senior tag
tegnap kaptunk számlát, kísérőlevéllel az új vezérigazgatótól, meg áprilisi ÁSZF változásokat. Átböngészte már valaki lesz-e valami fontosabb változás? Nekem még nem volt időm.
-
darko75
csendes tag
10/2 Invitel kábelnet, minden hétvégén :
-
jansky1
senior tag
15/3 mint mindig:
-
tunkiih
őstag
nekem február elején lőtték át, minden este áramtalanitom a modemet szoval énis véletlen vettem észre a változást mikor megakartam mutatni egy barátomnak hogy még mindig nem lőtték át, szerencsére max 2 napja lehetett akkor átlőve...
tegnap pedig jött 1 levél amiben elnézést kértek hogy csuszott a dolog, de legalább stabil a cucc, mint az előző. csak így tovább, a környéken egyenlőre nincs jobb ár/értékben.átlagban ilyen:
-
laszlo168
senior tag
Maguktól csinálták, nekem egy időzitő kapcsoló van beépitve, ami minden éjjel kikapcsolja a modemet, és reggel 6-kor vissza kapcsolja, ugytudom hogy újra kell inditani a modemet átálitás után.
-
nyxor
aktív tag
Szóltál nekik, hogy tegyék meg, vagy maguktól?
Nekem még mindig semmi, pedig nap mint nap újraindítom a modemet és lemérem. Neked újra kellett indítani? -
neo1976
csendes tag
A 10/2-es csomag Pécsett ilyen.Köszönöm a segítséget a szerelőnek,s a központnak,hogy nem ráztak le azzal,hogy a garantált megvan.
-
jansky1
senior tag
Engem meg még nem is hívtak, hogy módosítsunk felfelé
Egyébként annó, mikor 1 megáról 10-re emeltünk, akkor már az nap átállították. Nem tudom nálatok miért húzzák az időt. Amikor 10-ről módosítottunk 15-re, akkor modemet kellet cserélni, de akkor is 3 nap volt
-
nyxor
aktív tag
8 nap eltelt, és még mindig nem állították át 30 megásra a netet.
-
-
nyxor
aktív tag
válasz
AttyVin #14112 üzenetére
Lehet, hogy a port.hu-ról van az EPG, de az, hogy ott fent van a műsor, semmit nem határoz. Ugyanis minden csatornához manuálisan rendelik hozzá a technikusok, és bizonyos időközönként (2-3 nap) grabbelik az adatokat, amik aztán kimennek a hálózatra, és a tv-k/boxok megjelenítik. A legtöbb eszköz automatikusan lekéri a legfrissebb adatokat, de néhánynak gondja van ezzel, és ilyenkor hiányos lesz az EPG. Érdemes a kézi frissítést lefuttatni, ha ilyet tapasztalsz. Az én tv-mnél automatikusan frissül minden, de a biztonság kedvéért van egy ilyen opció is, mondjuk én nem használom, de a te tv-dben is kell legyen. Egyébként nem ez az elvárt működés, szóval nem árt frissíteni a szoftvert a tv-n, ha még nem tetted meg, azzal talán megoldódik egy-két probléma. Nem véletlen találták ki ezt a lehetőséget sem. (Samsungra nem mellesleg nagyon jó kis buherált fw-k vannak
)
Nálam a TLC-nek nincs EPG-je, de a boxon se. Pedig annak a műsora is fent van a port.hu-n. -
AttyVin
aktív tag
1. Á, ez valami más dolog. Mint írtam, minden beállítás magyar. Ha a boxot használom, akkor minden OK.
2. Még egy kérdés. Az EPG-t a Port.hu-ról veszi le a rendszer - bár a pontossága nagyon sokszor igen gyenge. Ha a boxot használom, minden OK. Ha a Conax-ot, akkor a műsorújság hiányos (pl. Discovery, NGC, stb. nincs). Pedig a port.hu honlapon is elérhető minden. A PC-mben van egy analóg TV-kártya és ahhoz is a port.hu-ról töltöm le az EPG-t, de az is gyakorlatilag minden leszed.
Ötlet?
-
tunkiih
őstag
egy kis teszt laptopról.. megtörtént az átlövés! -
AttyVin
aktív tag
1. Hát már az első alkalommal minden létező beállításnál a magyar lett a prioritás, úgyhogy nem itt van a gond...
2. A HD-re visszatérve. Ilyen áron kevesen fognak majd HDMI-s boxot bérelni, úgyhogy nem valószínű a nagy sietség. Aztán meg nehogy az legyen a vége, hogy egy kellemes díjemeléssel köti majd össze a "drága" szolgáltató ezt a "HD-fejlesztést" dolgot...
Aktív témák
További kérdésekkel az Invitel topikba fáradjatok!
- Samsung Galaxy Z Fold6 / 256 GB / 12 GB RAM / 1év Garanciával / Gyári Független
- Samsung Galaxy Z Fold5 / 512 GB / 12 GB RAM / 1év Garanciával / Gyári Független
- Samsung Galaxy Z Flip6 / 256 GB / 12 GB RAM / 1év Garanciával / Gyári Független
- Apple iPhone 14 Pro Max / 256 GB / 88% akkumulátor / 1év Garanciával / Gyári Független
- Apple iPhone 15 Pro / 128 GB / 100% Akkumulátor / 1év Garanciával / Gyári Független
- Samsung Galaxy A5 2017 32GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Apple iPad 8 32GB,Újszerű,Adatkábel,12 hónap garanciával
- Telefon felvásárlás!! iPhone 14/iPhone 14 Plus/iPhone 14 Pro/iPhone 14 Pro Max
- Bomba ár! Fujitsu LifeBook E746 - i5-6GEN I 4GB I 500GB I 14" HD I DP I W10 I Garancia
- REFURBISHED és ÚJ - Lenovo ThinkPad Ultra Docking Station (40AJ)
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest