Hirdetés

Aktív témák

• szelidorzo

aktív tag

válasz kabelmania27 #14152 üzenetére

Kistarcsán jelenleg még a családi házas környéken érhető el a digi TV, a lakóparkok talán év vége felé, ha kialakítják benne a csillagpontos elérést. (Na meg ha a társasház hozzájárul. Mondjuk, hogy az invitelnek ki járult hozzá, azt nem tudom)

Khm, Swich nem teljesen így működik. Ha három gépet kötsz rá, akkor mindhárom gépnek lesz külön IP címe, de egyszerre egy időben nem fog mindhárom gépen 120/10-es tempóval csorogni a bitfolyam.

Az STB telepítése szereld magad megoldásban történt. A régi fiberes szűrőt nemes egyszerűséggel kivágtam a kukába.
    Két szimmetrikus 3,5 dB csillapítású elosztót használok, az első elosztóról kapja a modem a jelet, illetve a másik ága van még kétfelé osztva.
    Modem után egy asus rt-n16 router ketyeg.
    Fibernet internetszolgáltatása folyamatosan romlott. A 10/2-re váltáskor 10-12 volt a ping, aztán egy év alatt ez szép lassan felkúszott 25-30-ra, a vége felé már csomagvesztés is akadt, valamint az utolsó 3-4 hónapban heti rendszerességgel küldtem el az ügyfélszolgálatot melegebb éghajlatra, hogy ismét nincs net.
    A UPC szolgáltatása megváltás a fibernet után :R . De a fibernetet nem lehet alapnak tekinteni, mert az a béka segge alatt volt. Mellette folyamatos számlázási harcban álltam velük, kaptak is büntit a fogyasztóvédelemtől, meg a hírközlési felügyelettől, mikor leszarták a panaszomat, hogy másfél év után milyen alapon kezdtek el bérleti díjat számlázni a saját tulajdonomat képező (meg lehetett venni) STB után.

A UPC-vel igazából az STB kötöttség az egyik bajom, illetve, hogy HDMI kimenettel rendelkező STB biztosításáért plusz 1000FT-ra akarnak levenni.
    A Diginél megy Conax kártyával a vétel, és egész jó áron van a csomagjuk.

Power Level: Signal to Noise Ratio:
    Channel 1: 3.7 dBmV 40.3 dB
    Channel 2: 0.1 dBmV 38.2 dB
    Channel 3: 0.7 dBmV 38.6 dB
    Channel 4: 2.8 dBmV 39.3 dB
    Channel 5: 3.6 dBmV 40.0 dB
    Channel 6: 3.9 dBmV 40.3 dB
    Channel 7: 3.8 dBmV 40.3 dB
    Channel 8: 4.3 dBmV 40.9 dB

Upstream Channels

Power Level:
    Channel 1: 44.0 dBmV