Hirdetés
- Graphics: Telefonvásárlási kálváriám....avagy clickbait cím: Horror a hardveraprón
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- MasterDeeJay: Egy nem átlagos Asus videókártya (GTX950M 2GB GDDR3)
- Meggyi001: Áram nélkül....méltóság nélkül.....
- Lalikiraly: Mercis kalandok - Huszonnyolcadik rész - Az újrakezdés
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- N€T0X|N: Talaria tuning: meg kéne tudni állni!
Aktív témák
-
ratgab
tag
válasz
kabelmania27
üzenetére
Elosztó ilyen:

Modem restart nem segít, mondjuk a diagnosztikai lapból az initial scan opcióból szoktam resetelni, nem a modemen magán az probléma?
Áramtalanítás se segített, többször próbáltam. Eleinte még visszaállt a megfelelő értékekre, de utóbbi hétben már semmi sem segített.
-
ratgab
tag
Sziasztok!
Nem tudom valaki ezen a héten tapasztalt-e olyat, hogy az invitel kábelnet bitang lassúvá vált?
Konkrétan a 25/4-es netem az utóbbi pár napban 0,75/0,2 mbite-ssé változott.
Amúgy a modem korábban is igényelte 2-3 naponta az áramtalanítást, resetet, mert egyszerűen borzalmas lassú volt egy idő után a net, ha folyamatosan áram alatt volt a modem. Egyébként egy Thomson TCM-471 típusú modemről van szól.
További érdekesség, hogy az US led időnként gondol egyet és elkezd rendszeres időközönként villogni.
Event logban Errorok, Timeout üzenetek fordulnak elő rendszeresen. Modemet próbáltam másik gépen ott ugyanezeket a sebességbeli adatokat produkálja jelenleg.
Jól sejtem, hogy vagy központi hálózati probléma vagy ami valószínűbb modem döglődés esete forog fent?
Segítséget előre is köszönöm
Üdv
Ratgab
-
karoka01
csendes tag
Tegnap az us frekit én sem értettem... 8-ason volt,de azon kívül csak a 6-osra lehetett rakni. Átraktam,reset... majd előjött hirtelen a 7-es és az 5-ös. Az 5-ösön stabilan 48.3 dbmV,akárhányszor néztem... Egész nap jó volt,de este megint elkezdett szakadni
-
nyxor
aktív tag
Az, hogy egy sima reset után ennyit változzon az US power, teljességgel lehetetlen. Itt nem beázás van, a modem valószínűleg megérett a cserére. Nem is csoda, ezek nagyon melegszenek, és tönkremennek bennük a kondik pár év alatt.
Én is csak azt tudom mondani, hogy jelentsd. -
karoka01
csendes tag
Szia! Köszi a gyors választ! Modemet újraindítottam már rengetegszer,nem segített sajna
Az elosztó Teletronik,eddig semmi gond nem volt vele. Sajna az osztó szinte hozzáférhetetlen,cserélni csak nagyon vészhelyzetben lehet. De ha ez az ára,szétrámolom a lakást
(persze ha más megoldás van akkor szívesen meghallgatok mindent ) -
karoka01
csendes tag
Sziasztok!
Kecskeméten 50/5-ös kábelnetet használok,egy Thomson modemmel. Eddig (kb másfél éve megvan) minden jól működött,de január eleje óta kb 10 percenként megszakad 10-15 másodpercre a net. Jelszintekkel szerintem nem lehet baj,mert nyáron a nagy melegben -7,5dbmV is volt,de nem szakadt,minden tökéletes volt. Most pedig nem tudom mi baja lehet,még olyan is volt hogy a modemen az us led zöld volt (kék helyett) és a négy upload freki helyett csak egy volt,most is csak 2 van. Néha a BER% alatt van 0.002 is ami ha jól tudom a csomagveszteséget jelzi. Ez már nem jellemző,de ebben az időszakba ilyet is láttam.
a Jelszintek most ilyenek :
-
nyxor
aktív tag
válasz
Tiger24
üzenetére
Ezért felesleges telefonálgatni, megmondom én mi lesz: nem fog maradni.
Február elején indul a Paramount, ami szintén Viacom tulajdonú csatorna, akárcsak a VH1. Most azért láthatod az utóbbit, mert a Paramount még nem indult el, viszont februártól váltja a VH1-t, ami ráadásul nem is szerepel az ÁSZF-ben, ergo nem hivatalosan van bent.Kabelmania: az, hogy Cisco vagy Thomson gyártmány, gyakorlatilag teljesen mindegy. Ugyanaz a Broadcom chip dolgozik bennük.
-
Tiger24
tag
Volt egy érdekes beszélgetés az online ügyfélszolgálattal. Az invitel oldalán van olyan, hogy lehet chat-elni az ügyfélszolgálattal. Rányomtam, kíváncsiságból. Gondoltam megkérdezem, hogy mi a helyzet a Vh1-el, mert arról szó nem volt. És hogy marad-e.
Naszóval, megkérdeztem. Erre a válasz, hogy bemásolta az analóg csatorna kiosztást, meg a digitálisat. Erre írtam, hogy ezekkel tisztában vagyok és ezekben nem szerepel a Vh1 csatorna. És hogy akkor ez hogy is van?
Erre kérdezi, hogy most látom azt a csatornát?? Mert az nem lehet. Hát már hogyne lehetne, ott van a digitálison.
Nos ő azt nem tudja miért van, de akkor hívjam fel őket telefonon és majd kiderítik. De kérhetek visszahívást, csak akkor adjam meg a számom. Erre bemásolt egyből egy nyilatkozatot, hogy el kell fogadnom, hogy kiadják 3. személynek a telefonszámom és akkor megkereshetnek ezzel-azzal.
Kérdeztem: És ha nemmel nyilatkozok? Erre: Akkor nem hívnak vissza, akkor nekem kell hívni őket.
Itt el is köszöntem.
Ja, még megkérdeztem, hogy az utcanévváltozást is szeretném jelezni. De azt sem lehet nála, csak ha telefonálok. -
kabelmania27
félisten
válasz
Kicsirics77
üzenetére
Thomson érzékenyebb a jelszintre Cisconál csak az számít, hogy az adási 50alatt legyen.
-
Kicsirics77
veterán
válasz
kabelmania27
üzenetére
Nekem ezt adta,a srác mondta,hogy most ilyeneket kaptak mert a thomsonokkalsok volt a problémájuk!
-
kabelmania27
félisten
válasz
Kicsirics77
üzenetére
Rendben vannak az értékek, ezek szerint Invitel is ad Cisco modemet.
-
Kicsirics77
veterán
válasz
kabelmania27
üzenetére
-
kabelmania27
félisten
válasz
Kicsirics77
üzenetére
Milyenek a jelszint értékek?
-
nyxor
aktív tag
válasz
kabelmania27
üzenetére
Ezt úgy mondod, mintha nem tudnám.

-
kabelmania27
félisten
-
nyxor
aktív tag
válasz
kabelmania27
üzenetére
Adnak ők publikus IP-t, csak szólni kell. Semmibe nem kerül.
Pohár: a turisták nem potenciális ügyfelek

-
pohár
félisten
válasz
kabelmania27
üzenetére
hát pedig az a térség finoman szólva is rohadtul nagy, főleg nyáron a sok turista... pont, hogy ott érné meg a legjobban nekik, nem itt, falun

-
kabelmania27
félisten
Siófokon Fonyódon Hévízen Zalaszentgróton nincs, pedig igény és fizetőképes kereslet lenne rá. Barcson és környékén van d3 és dtv. Ahhoz hogy legyen digitális tv a fejállomásra telepíteni kel egy berendezést amely a dtv streamből rf mux-ot csinál, ahol ez megvan ott van dtv ahol nincs ott nincs.
-
pohár
félisten
válasz
kabelmania27
üzenetére
juj, az már azért húzósabb

de hogyhogy nincs dtv nálatok? nem ugyanúgy/ugyanott jön, mint az analóg? -
pohár
félisten
válasz
kabelmania27
üzenetére
itt meg a net kevéske

úgy lenne a legkirályabb, ha a családi tv lenne (nem kell a sok plusz hírcsatorna), plusz 15 megás net... na arra szerintem rámentünk volna
-
pohár
félisten
válasz
kabelmania27
üzenetére
hát igen, ha azt nézzük megérné, de plusz zsé, most próbálunk faragni innen-onnan, aztán ezzel a kedvezménnyel pont jó is lett
-
pohár
félisten
persze, ha én fizetném a számlát (vagy saját lakás/ház volt), én szó nélkül HD-t köttetnék be mindenből, de még itthon lakok, és azért akartunk váltani, mert csomagban olcsóbb lett volna minden az Invitelnél, de így, a kedvezmény után már jobban megéri két szolgáltatótól...
-
nyxor
aktív tag
Pedig LCD tv-hez mindenképp érdemes digitálisat kérni, méghozzá CA modullal. Egyrészt sokkal szebb lesz a kép az analógnál, másrészt meg tudod nézni az éppen futó és a következő műsorokat a tv-n. Sokkal kényelmesebb, és jóval több csatornát kapsz, szerintem ez megér 1200 ft-ot, de te tudod.
Akár most is kipróbálhatod, nézd meg a közszolgálatikat analógon és digitálison (kódolatlanok, HD-ben is), látni fogod a különbséget: mintha VHS felvételt hasonlítanál egy DVD filmhez.
A szűrőhöz nem nyúlnak, csak ha analóg csomagot módosítasz vagy ellenőrzés van. -
pohár
félisten
válasz
kabelmania27
üzenetére
á, nincs az meg... 1,6-1,7 a plafon, ami 13Mbit körül van

de még így is kijön olcsóbban két helyről a kétféle szolgáltatás, szóval szerintem maradni fogunk, egy évre legalábbis
-
pohár
félisten
válasz
kabelmania27
üzenetére
elvileg 5400ft lesz az, amiért most fizetünk ~7k-t (NetMánia M+ip telefon), a TV marad ugyanúgy Intivel analóg kábel, vagy ha jó áron van, akkor Invitel digitális... ahogy bejön a házunkba az Inviteles kábel, kint, a villanypóznán hozzányúlnának a szűrőhöz a szerelők, ha váltanánk digitális kábelre?
(csak azért kérdezem, mert van HBO-nk, pedig nem fizetünk elő rá
)ahh, a digitálisban a családi 4990ft, analógban meg 3790ft, nemigen lesz digitális kábelünk

-
pohár
félisten
válasz
kabelmania27
üzenetére
értem, köszi

ma beszéltünk a T-Home-mal, hogy lemondanánk majd, mert a hűség mindjárt lejár, aztán mindjárt kaptunk egy jobb ajánlatot
szóval úgy látszik, hogy a net+telefon marad még egy évre, a TV-t nem tudom, de köszi az infót
-
kinsky77
csendes tag
válasz
Kicsirics77
üzenetére
Igen, nálam is ugyanez volt. A régi thomson modemre rázúzták az 50/5-öt. Ment 45/1 volt a sebessége. Kicserélték egy dupla akkora hófehér Thomsonra.
-
pohár
félisten
üdv emberek!
fontolgatjuk, hogy a T-Home helyett átnyargalunk az Invitelhez, és kipróbáljuk, hogy milyen is a kábelnet... itt, Nádudvaron 15Mbit a max, plusz most analóg kábelünk van pár éve, azt szeretnénk lecserélni digitálisra, és itt lenne egy kis sötétség a fejekben: itthon csak egy LCD TV van (DVB-C-t tudja természetesen), plusz 3 szobában 3 kis CRT
két kérdésem lenne:
- a TV megoldható úgy, hogy csak a nagy TV-re jön digitálisan az adás, a maradék 3 TV-re pedig analóg, ahogy eddig?
- a netkapcsolat mennyire stabil, a 15 megából mennyi szokott meglenni a gyakorlatban? -
kinsky77
csendes tag
válasz
Kicsirics77
üzenetére
Szeva! Sajnos nincs más még mindig. Fejlesztettek és sikerült megegyezni jó árban. Modemcsere után patent lett minden, de mostanában megint kezd a pingem elszállni, kezdődik elölről az egész. Ez van, jó volt 2 hónapig. Amióta megy ez a kábelnet azóta volt már 25 hibabejelentésem.

-
IpiBcsi
tag
válasz
Gubek-Einste
üzenetére
Köszi, akkor várunk türelmesen.
-
-
IpiBcsi
tag
Sziasztok! Nálatok van Paramount? Az Invitel honlapján lévő csatornakiosztás szerint itt Balassagyarmaton kellene lenni a digitálisban és az analógban is, de nincs egyikben sem. Az analógban a VH1 van a helyén.
-
M@Db0Y
senior tag
válasz
Kicsirics77
üzenetére
Mikor váltotttam 25/5re akkor nálam is ugyanez volt. Modemcsere oldja meg.
-
Kicsirics77
veterán
sziasztok
tegnap voltam inviteléknél és hosszabbítottam egy évet a jelenlegi csomagomra plussz 25-ös netet kértem,a sávszélt meg is növelték lefelé megvan a 25 mega sőtt néha 26-27,de a feltöltés az max 1 mega az 5 helyett,gondolom amiatt lehet,hogy még nem cserélték ki a modemet.Jól sejtem?Régi motorola sb5101e-cn van még nálam -
kabelmania27
félisten
válasz
urbi107
üzenetére
Annyit jelent, hogy 5dB-vel többet kap a modem, splitternél mindegy melyik kimenetbe kötöd az a lényeg hogy a tévés ágra kell egy ilyet tenni. A mostani osztó multimédiás beépített viszirányszürőt és galvanikus leválasztót tartalmaz.
-
urbi107
tag
válasz
kabelmania27
üzenetére
és akkor pl online játéknál jelent valamit?
És a splittere is bal oldaliba kell a modemet dugni? -
urbi107
tag
és a tratec-el jók az adatok amit tegnap megosztottam.
-
urbi107
tag
válasz
kabelmania27
üzenetére
Tratec van!
Át raktam másik helyre a modemet és a modembe menő a 50-60mhz-hez kell dugni? -
-
urbi107
tag
válasz
Gubek-Einste
üzenetére
Milyen fajták lehetnek?
-
-
urbi107
tag
válasz
Gubek-Einste
üzenetére
routeren keresztül ezt írja
-
kabelmania27
félisten
válasz
Gubek-Einste
üzenetére
Fibernetes időkben tratec tris-210e-t kötöttek be, újabban előfordul mmwo vagy kettes splitter.
-
-
angelius
aktív tag
válasz
kabelmania27
üzenetére
Tegnap vissza varázsolták a Német Rtl-t csodálkoztam is. Nem mintha hiányzott volna.
-
-
kinsky77
csendes tag
Szevasztok! Sikerült lecserélni a 10/2-es kábelnetet 50/5-re (Törökszentmiklós). Az lenne a kérdésem a mesterek felé, hogy jók e ezen modem adatok. Nagyon köszönöm!

-
angelius
aktív tag
válasz
kabelmania27
üzenetére
Az még jobbik eset.
-
angelius
aktív tag
válasz
kabelmania27
üzenetére
Itt nálunk van olyan mikor eltűnnek a csatornák türelmesen várok hátha észre veszik de nem szokták. Ilyenkor hívom az invitelt és egy-két órán belül működik megint. Arról nem beszélve pl a sorozat+ esténkét film közbe el el tűnik. De egyre kevesebb csatorna lesz bent a szerződésben 51 csatorna szerepel amiből 49 megy.
-
angelius
aktív tag
Tényleg nem rossz a VH1 maradhatna nyugodtan a csomagba benne. Azért arra kiváncsi lennék mi alapján dönti el az INVITEL hogy milyen csatornák legyenek bent. A német RTL-t és a CNN-t kíveték és nem került helyére semmi.
-
AttyVin
aktív tag
Erre most találtam rá véletlenül, ha valakit érdekel:
-
Tiger24
tag
válasz
kabelmania27
üzenetére
nos igen, nem volt szó VH1-ról, de attól maradhatna..
-
urbi107
tag
Digitális kábel tv-n, ha kicseréltetem a felvevős set top boxra?
Akkor lehet felvétel közbe mást nézni?
köszu -
nyxor
aktív tag
Kecskeméten odébbraktak pár csatornát analógban, főleg azokat, amik beleestek a DVB-T muxok sávjába.
Ahogy sokan megmondták, nem indult el a Paramount, VH1 van most helyette (nem bánnám, ha így is maradna, de ez nem rólam szól).
BÚÉK! -
kabelmania27
félisten
BUÉK!!!
-
kabelmania27
félisten
-
nyxor
aktív tag
válasz
kabelmania27
üzenetére
Na, például az ilyen 600 MHz-es hálózatokat gyönyörűen fel lehetne fejleszteni, ha csak digitális TV meg ED3 lenne rajtuk. Se csatornából, se sávszélességből nem lenne hiány.
Aktív témák
További kérdésekkel az Invitel topikba fáradjatok!
- E-book olvasók
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- Fujifilm X
- Amazfit Active 2 NFC - jó kör
- PlayStation 5
- Apple MacBook
- Óvodások homokozója
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Graphics: Telefonvásárlási kálváriám....avagy clickbait cím: Horror a hardveraprón
- Kerékpárosok, bringások ide!
- További aktív témák...
- HIBÁTLAN iPhone 12 Pro Max 256GB Silver -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS4306, 100 AKKSI
- Prémium! Gamer PC-Számítógép! Csere-Beszámítás! Rog C VIII / R9 3950X / RTX 3080 / 1TB SSD / 32GB
- BESZÁMÍTÁS! ASRock A520M R5 5500 16GB DDR4 500GB SSD RX 5700XT 8GB Rampage SHIVA Seasonic 650W
- iPhone 12 128GB Black -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS4615, 100% AKKSI
- 27% - GAMING PC! i5-12400F / RTX 4060 / 16GB DDR5 / 1TB NVMe / B760 / 650w! BeszámítOK
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

Az elosztó Teletronik,eddig semmi gond nem volt vele. Sajna az osztó szinte hozzáférhetetlen,cserélni csak nagyon vészhelyzetben lehet. De ha ez az ára,szétrámolom a lakást
(persze ha más megoldás van akkor szívesen meghallgatok mindent )
Kecskeméten 50/5-ös kábelnetet használok,egy Thomson modemmel. Eddig (kb másfél éve megvan) minden jól működött,de január eleje óta kb 10 percenként megszakad 10-15 másodpercre a net. Jelszintekkel szerintem nem lehet baj,mert nyáron a nagy melegben -7,5dbmV is volt,de nem szakadt,minden tökéletes volt. Most pedig nem tudom mi baja lehet,még olyan is volt hogy a modemen az us led zöld volt (kék helyett) és a négy upload freki helyett csak egy volt,most is csak 2 van. Néha a BER% alatt van 0.002 is ami ha jól tudom a csomagveszteséget jelzi. Ez már nem jellemző,de ebben az időszakba ilyet is láttam.