Hirdetés
- bambano: Bambanő háza tája
- GoodSpeed: Te hány éves vagy?
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Sapphi: StremHU | Source – Self-hostolható Stremio addon magyar trackerekhez
- sziku69: Szólánc.
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- eBay-es kütyük kis pénzért
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Geri Bátyó: Agglegénykonyha különkiadás – Bors
- BlackmMmDog: Téli horgásztalálkozó
Aktív témák
-
KVic
csendes tag
Wow! Kösz, kipróbálom! Amúgy DSL, gondolom, üvegszáloptikán jön be a cucc, dobozba, onnan megy a TV dobozához meg a számítógéphez, felhasználónév-jelszót mindig be kell írni, illetve mentve van, automatikus kapcsolódást bekapcsoltam, de így meg mindig egy popuppal indul, ami valami névjegyzékre panaszkodik, meg hogy kapcsoljam be a loggolást ha többre vagyok kíváncsi...
-
KVic
csendes tag
Üdv!
Tapasztaltatok már olyat, hogy lassan jön be az internet? Egyből felépül a kapcsolat az Invitellel, de internet nincs kb. 3 percig, csak a felkiáltójeles ikon a jobb alsó sarokban. Vinyó nem ketyeg, proci nincs leterhelve. Ha egy másik gépbe (laptopba) dugom a hálókábelt, akkor a felh. név - jelszó beírás után egyből van internet, a kapcsolat létrejötte után 2-3 másodperccel!
-
tunkiih
őstag
üdv!
valaki megmondaná hogy a digitális tv-nél, conax (ca) pinkód micsoda? az oké hogy az invitel dobozka gyerekzár kódja 1111 , de a CA PIN-ről lövésem sincs... -
kinsky77
csendes tag
válasz
kabelmania27
üzenetére
Fejlesztés lefújva, ismételten, ha megnyitjuk a linket már mást dob ki. Ez nagyon elszomorító.

-
kigyi_23
addikt
válasz
kabelmania27
üzenetére
Mondtam én, hogy Hévíz-en valamit túrtak.
-
kabelmania27
félisten
válasz
kinsky77
üzenetére
Igen, lehet ahol van dtv, ott tudnak d3-as netet is adni, mert optikán kapja a netet a fejállomás, így van elég sávszélesség. Fonyódra,Siófokra és Hévízre is a 6,15,25és50 Megabitet írja ki az általad linkelt oldal, miközben az invitel oldalon csak a társszolgáltatós ADSL csomagokat hozza pár napja.
-
kinsky77
csendes tag
válasz
kabelmania27
üzenetére
Megjelent a helyi újságban egy INVITEL-es cikk, miszerint lesz ügyfélfogadás bizonyos napokon. Továbbá írogatják a cikkben, hogy ha 25 vagy 50megabites netre van szüksége a családnak, megtalálhatjuk a megfelelőt. Namost ez vagy elírás vagy lesz nemsokára fejlesztés. Rákerestem és ezt találtam:
http://www.internetet.hu/invitel-t%C3%B6r%C3%B6kszentmikl%C3%B3s.html
Az INVITEL oldalán a cím beírása után csak a 6 és 10Megabites van hirdetve. 6hónapja van digitális KTV nálunk. Lehet reménykedni.
-
kinsky77
csendes tag
válasz
kabelmania27
üzenetére
-
kinsky77
csendes tag
válasz
kabelmania27
üzenetére
Megreklamáltam, lett egy modemcsere. Egy új THOMSON-t kaptam, eredmény olyan lett mint vártam, megoldódott a probléma.
Köszönöm a segítséget mindenkitől!!!!!!
-
kigyi_23
addikt
válasz
kabelmania27
üzenetére
Szerintem errefelé (Zgrót) jó darabig nem is lesz. Hévíz-en nem fejlesztettek még? Úgy hallottam van valami fejlesztés arrafelé, de lehet csak pletyka.
-
BroCreSt
aktív tag
válasz
kabelmania27
üzenetére
Amikor jött a szerelő, kérdezte is, digitális tv nem érdekel-e, mondom még 1 év hűség van a Direct-en.
A feltöltés mindig olyan 7.50 körül van, a letöltés pedig 48. (Mondjuk most nem..)
Wi-Fi-n nem változik a feltöltés, a letöltés 43-45 között mozog.
Mondjuk meg is lep, mert egy 8e. Ft.-os beépített antennás routerem van, és a gép a másik szobában van.
A routeres topicban többen is írták, örüljek ha 25Mbit-el tudok tölteni.
Mondjuk ha így lett volna, biztos veszek egy erősebb routert, mert bekoaxozni nem akartam a másik szobát. -
kabelmania27
félisten
-
BroCreSt
aktív tag
válasz
kabelmania27
üzenetére
Barcs, de ezt nem is néztem, hogy úgy hozza az adatokat.
Akkor ua. mint Kecskemét -
BroCreSt
aktív tag
válasz
kabelmania27
üzenetére
Értem!
Jó ez a fórum, mindig tanul valamit az ember!
Mondjuk az nem értem, hogy a feltöltés viszont rendben, 7Mbit.
De néztem ma a csomagokat, és elvileg megemelték az 50-es csomag feltöltési sebességét?
Mert 20Mbit van már írva, bár még nálam 7, a max. -
BroCreSt
aktív tag
válasz
kabelmania27
üzenetére
Csak nem az Invitel-nél dolgozol?

Köszi!
-
BroCreSt
aktív tag
Nappal nem volt semmi probléma!
Status Code: Operational
Software Version: STAD.02.30
Software Model: a81a
Bootloader: 2.3.1Cable Signal Details
Forward Path:
Channel Frequency Power SNR BER Modulation
1 398.0 MHz 3.1 dBmV 43.2 dB 0.008 % 256 QAM
2 392.0 MHz 2.8 dBmV 42.4 dB 0.000 % 256 QAM
3 386.0 MHz 2.0 dBmV 43.1 dB 0.000 % 256 QAM
4 404.0 MHz 3.0 dBmV 43.0 dB 0.000 % 256 QAM
5 410.0 MHz 3.4 dBmV 43.7 dB 0.000 % 256 QAM
6 416.0 MHz 3.3 dBmV 43.1 dB 0.000 % 256 QAM
7 422.0 MHz 3.5 dBmV 43.2 dB 0.000 % 256 QAM
8 428.0 MHz 3.4 dBmV 43.2 dB 0.000 % 256 QAM
Return Path:
Channel ID Frequency Power Modulation
18 35.0 MHz 37.5 dBmV 16 QAM
17 30.0 MHz 36.3 dBmV 16 QAM
0 0.0 MHz 0.0 dBmV QPSK
0 0.0 MHz 0.0 dBmV QPSK
Data Service Details
Provisioned Address: Yes
Provisioned Time: Yes
Provisioned Configuration: Yes
Registered: Yes
BPI: Disabled -
BroCreSt
aktív tag
válasz
kabelmania27
üzenetére
8 csatornát!
Köszi!
Kellemes Ünnepeket Mindenkinek!

-
BroCreSt
aktív tag
Az 50Mbit-es net!

-
Ivitz
tag
nektek is szét szokott esni a kép digitális tvnél mostanság ?
-
kinsky77
csendes tag
Felhívtam a szerelőt a kábelnettel kapcsolatban, elmondtam az egész ceremóniát neki. Fogalma nincs miért, szerinte az általam mért ping ingadozások nagyon jók. Szerintem meg online játékokhoz alkalmatlan totál. Javasolta, hogy jelentsem be hibának és olyan modemet hoznak amilyet akarok. Ugyan melyik a jobb? THOMSON, MOTOROLA, CISCO?
-
AttyVin
aktív tag
Volt-e valami üzemzavar ma a kecskeméti rendszerben?
Mert nálunk reggel (hajnalban) minden analóg és digitális rádió és TV-adás halott volt 8.00 óra előtt.
Köszönettel.
-
-
kinsky77
csendes tag
válasz
Kicsirics77
üzenetére
Modem visszacserélve, próba után a következőre jutottam. A havernál a modemem ugyanolyan volt mint az övé. Nálam viszont az övé (THOMSON) jobb volt a mérések alapján több időpontban mérve cmd ablakos megoldással. Valahol van valami hiba az tuti, de szerintem a kültéri kábellel lehet. Régebben nagyon sok gondom volt a trehány kültéri kivitelezés miatt. Kb. 15. rerklamáció után, rászánták magukat, hogy a villanykarókra felmenjenek. Több helyen nem volt jó a kontakt. Néha volt net néha nem. Mire kijöttek lett, rámértek, jó volt. Modem cserebere stb. 1km hosszon bontották vissza az oszlopokon a csatlakozásokat és kötötték újra, mire stabil lett a netem. Szóval nem tudom hogy mit is csináljak ezzel a kábelnettel.
Bejelentem, kizavarják a srácokat, rámérnek és azt mondják itt minden OK. -
kinsky77
csendes tag
válasz
Kicsirics77
üzenetére
Most 17-24ms.
-
kinsky77
csendes tag
válasz
kabelmania27
üzenetére
Hajnali mérés cmd ablakban 15-20ms. Ilyen még soha nem volt!!
-
kinsky77
csendes tag
válasz
kabelmania27
üzenetére
Modemet kicseréltem a haverom modemével. Érdekes, csere után mindenféle értékek voltak, de most rámértem, Steam nélkül 22ms, Steam-mel meg 25ms. Pár napig marad, addig tesztelem. Probléma a csere a szolgáltató miatt? Ha hibát jelentenék akkor, hogy azonosítják? Mert volt már modemcsere régebben nálam is és akkor valami adatokat másoltak át. De semmi papírozás nem volt, csak a hibajelentőt kellett aláírnom.
-
kabelmania27
félisten
válasz
kabelmania27
üzenetére
-
kabelmania27
félisten
Másnál sincs analógban viasat 3 és 6?
-
nyxor
aktív tag
válasz
kabelmania27
üzenetére
46-48
-
nyxor
aktív tag
Nálunk pár hete elszállt egy erősítő, a környéken se net, se tv nem volt. Aztán az éjszaka folyamán kicserélték, és hirtelen 5 dB-t esett a jelszint, mióta jobb az idő ez még lentebb esett. Most -0,3 - -1 között van. Azaz kb. 70 dBuV a bejövő.
-
mlinus
őstag
válasz
kinsky77
üzenetére
a pingednek semmi köze ahhoz, hogy milyen a géped(vagy hogy hogyan van beállitva), vagy hogy milyen gyors a neted. A speedtest ping mérése meg azért nem ér semmit, mert az egy pillanatkép, egész egyszerüen nem ad valós képet. Nálad is 30at mér, és ha stabilan lenne 30 nem lenne gond, de ugrál, szóval nem jó.
mivel a sebességed megvan, legalábbis speedtest alapján, ezért úgy gondolom hogy még nincs túlterhelve a cmts amire rá vagy kötve, de már közel van a határhoz, és ezért instabil a ping. a szolgáltatónak ne azt jelentsd hogy 30as pinged van, hanem azt hogy ugrál. De szinte biztos hogy nem fognak semmit csinálni, mert ez még bőven elfogadható határértéken belül van, az isp-ket nem szokta érdekelni a ping, max olyan 300ms környékén.
a vezeték nélküli intertnet tud jó lenni, de azért mindenképp nézz megy egy hozzáférést elöszőr és nyomj egy kiadós bix.hu pingstatot, mert ott nagyon jellemző tud lenni az ugráló ping.
-
-
kinsky77
csendes tag
válasz
kabelmania27
üzenetére
Elméletileg minden jó, de most is kipróbáltam a Steam bejelentkezés után 30ms vagy felette. Game indít, betölt, laggparty az egész. Az FPS 170-180, GPU terhelés 70-90%, CPU terhelés átlag 70%. A hostban lévők pingje 40-150ms. Megfigyeltem, ha mindenki tartósan 90ms alatt van, akkor nem lagolok. Körbekérdeztem Steam-es ismerősöket, ők milyen nettel vannak fent. Változó, de akinek bejelentkezve, játék közben is meg méri a sebességét és 20ms pingeket mérnek azok nem lagolnak. Akinek pl 15/3as kábelnetje van simán 10ms. Akinek gyengébb PC-je van, de jobb a ping értéke simnán lehagy, még az is akinek csak 5/0,3Megabites ADSL-je van. Már mindent kipróbáltam ami létezik a ping csökkentésére. Semmit nem érnek. Többször oprendszer telepítés, segédprogramok, registry matatás, minden ami neten elérhető javaslat. Arra jutottam, hogy nem a gépemben van a hiba. Fateromék be fogják kötni mindenféle képen a WIFI-s netet. A szolgáltatóval már szerintem tárgyalt a önkormányzat is, mivel térfigyelő kamerákkal akarják a várost lefedni. Nem tudom, hogy milyen lesz, de ha a csomagkínálat 6-120Megabit+ telefon szolgáltatás+ IPTV+ még a várost is bekamerázzák. Felhívtam a helyi szerelőt, azt mondta nincs még ilyen magyarországon az USA-ból lett hozva a rendszer, Nagykátán már működik az internet. A héten kötnek rá az optikai gerincre a vasút mellett, a malom tetején lesz 4-6 antenna és körbe 30km lesz lefedve. Tőlem 1km-re van. Ha működik, megnézem és eldöntöm az INVITEL kábelnet sorsát.
Nagyon köszönöm a segítséget!!!!!
-
kinsky77
csendes tag
válasz
kabelmania27
üzenetére
-
Kicsirics77
veterán
válasz
kabelmania27
üzenetére
Valami kettes splitter de ezen már semmi nincs....
-
kabelmania27
félisten
válasz
Kicsirics77
üzenetére
Milyen osztóval van elosztva a modem előtt a koax?
Nálam ilyen, modem előtt kettes splitter van. -
kinsky77
csendes tag
válasz
kabelmania27
üzenetére
Holnap delelott lecsekkolom, mert melozok 22 oraig. A havernal levot is megkerdezem. Neki motorola modemje van.
-
kinsky77
csendes tag
válasz
kabelmania27
üzenetére
12-ora ota nincs kabelnetem. Valami hiba lehet vagy karbantartas van. Router max 2ms pinget emel es van oszto is a koaxon. Van analog ktv, de azt vissza fogom mondani. Jelenleg mobilrol irok.
-
kabelmania27
félisten
válasz
Kicsirics77
üzenetére
Ok, majd ha otthon leszel légy szíves írd meg milyen osztót hoztak és milyen a modem jelszintje.
-
Kicsirics77
veterán
válasz
kabelmania27
üzenetére
kicsit nehéz lesz mert nem vagyok otthon,de nélam cseréltek mindent,kábelt,szűrőt és modemet is
azóta minden rendben van,mostmár csak a sávszél bővítést várom mint a Messiás-t
-
kabelmania27
félisten
válasz
Kicsirics77
üzenetére
Bocs, nem tőled szeretem volna kérdezni, de ettől függetlenül leírhatod hogy tratec-tris210e vagy teletronik mmwo-val esetleg kettes splitterrel van elosztva a modem előtt a koax, esetleg modem jelszintet is megírhatnád.
kinsky77: El van osztva a koax vagy direktbe megy a modembe? -
Kicsirics77
veterán
válasz
kabelmania27
üzenetére
ezt most miért is tőlem kérdezed?

-
kabelmania27
félisten
válasz
Kicsirics77
üzenetére
El van osztva a koax kábel vagy direktbe megy a modeme?
-
Kicsirics77
veterán
azt hiszem a környéken 28-án éjszaka lesz karbantartás
-
-
kinsky77
csendes tag
válasz
kabelmania27
üzenetére
Nincs hozzá jogosultságom, csak a system elérhető a többi sajna nem.

-
kinsky77
csendes tag
válasz
mlinus
üzenetére
Igen ingadozik 19-47ms valamikor 67ms. Kérhetem a szolgáltatót, hogy másik frekire rakják a modemet? Én 4 éve vagyok előfizető, de haverom a kezdetek óta kábelnetes. Nála évekkel hamarabb volt kábelnet kiépítve, mint nálunk. Az ő frekije ezek szerint nincs annyira leterhelve, ha jól értem. Volt amikor 15ms-t mért.
Nagyon köszönöm mindenkitől a segítséget!!!!!!!!!
-
kabelmania27
félisten
válasz
kinsky77
üzenetére
Lehet túl vannak terhelve a frekik, szerintem még ne válts wifis netre, kábeles jobb, nekem is lejárt hűség nélkül nem drágult listaárra, karbantartás után javulni fog a ping.
-
kinsky77
csendes tag
válasz
kabelmania27
üzenetére
A modem restart már napi dolog a ping miatt, ritkán sikerül pár ms-t kicsikarni.
-
kinsky77
csendes tag
válasz
mlinus
üzenetére
Megnéztem, átlag 25ms, de a speedtest is annyit mond. A nagyobb ping délután, este 0 óráig kb. Hajnalban, délelőtt van kicsivel 30ms alatt. Néha szoktam Steam-on játszani, hát akinek optinetje van az körbeszalad 3szor míg én lépek 1 et. A gép max terhelése 70%, routerben minden port belőve. Érdekes a 10/2 előtt 6/1 volt és jobb volt a pingje, direkt ezért váltottam fentebb anno, hogy jobb lesz a nagyobb sávszél miatt a pingem. A másik dolog, hogy a haver, aki 5 utcával lakik arrébb, nála miért 20ms a ping.
Most jár le a hűség, és megjelent egy új szolgáltató aki 6-120Megabit-ig szolgáltat, wifin Mesh rendszerben. Most nem tudom mi legyen. -
kinsky77
csendes tag
Sziasztok!
Törökszentmiklósról írok, ex Fibernet hálózat, kábelnet 10/2Megabit. Az a gondom, hogy a sávszélességem megvan, de 30ms a pingem. Semmi netes progi nem megy, csak a böngésző a teszt végett. Reklamáltam már többször is de semmi eredmény. Kábelmodem CISCO (EPC2100R2), mi lehet vajon a gond, ezt írja ki:
Name
WebSTAR EPC2100R2Modem Serial Number
225513101Cable Modem MAC Address
00:23:be:30:97:36Hardware Version
2.1Software Version
v2.0.2r1256-060303Receive Power Level
8.2 dBmVTransmit Power Level
35.0 dBmVCable Modem Status
OperationalTudtok segíteni? Előre is köszi!

-
Kicsirics77
veterán
válasz
kabelmania27
üzenetére
nemtudom majd meg kell néznem mert csak azt olvastam ami a lényeg

-
kabelmania27
félisten
válasz
Kicsirics77
üzenetére
Nekedis még a Fibernetes vevőkód és február 23-a volt ráírva?
-
Kicsirics77
veterán
válasz
kabelmania27
üzenetére
Ilyet kaptam Én is...
-
kabelmania27
félisten
válasz
Kicsirics77
üzenetére
Kaptam egy levelet, melyben tájékoztatnak hogy 2014.02.01.-ig biztosítják a kedvezményes havidíjat.
-
Kicsirics77
veterán
válasz
kabelmania27
üzenetére
Volt valami karbantartàs vagy mi az éjszaka.
-
Fantomas80
tag
Melyik Ci modult ajánlanátok Invitel digitális adásához? Elég nagy választék nem tudom melyik lenne a jó?

-
kabelmania27
félisten
Nálatok is volt net/tel szolgáltatás kiesés? Nem világított az online led
-
jansky1
senior tag
válasz
Kicsirics77
üzenetére
most így fizetek 6 ezret a káveltv családi, 25 megas net, + telefonért. annyira nem sürgős a felmondás.
Aktív témák
További kérdésekkel az Invitel topikba fáradjatok!
- Horgász topik
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- Google Pixel topik
- Miskolc és környéke adok-veszek-beszélgetek
- World of Tanks - MMO
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- bambano: Bambanő háza tája
- Kávé kezdőknek - amatőr koffeinisták anonim klubja
- TCL LCD és LED TV-k
- World of Tanks - OFF topic
- További aktív témák...
- Alpenföhn Ben Nevis processzorhűtő
- Eladó konfig! I9-14900K 2TB SSD 32GB DDR5 RTX5070 12GB!
- Szép! Lenovo ThinkPad P15 G2 Tervező Vágó Laptop -75% 15,6" i7-11850H 32/512 A3000 4GB /1,5 Millió/
- !AKCIÓ! GAMER PC Intel Core i9-10900X/ASUS ROG Strix X299-E Gaming/NVIDIA GeForce RTX 3080/32 GB RAM
- Rockrider Race 940 S
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 12400F 16/32/64GB RAM RTX 3060 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Autós kamera eladó
- BESZÁMÍTÁS! MSI B650 R7 7800X3D 32GB DDR5 2TB SSD RTX 5070Ti 16GB Asus ROG Strix Helios GX601 750W
- Samsung Galaxy S25 Ultra 1024GB/1T Újszerű Kártyafüggetlen 1év Garanciával
- ERAZER Cooling Kit V2 Vízhűtés - MD 62737 Beast 16 X1 gamer laptophoz
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest