Hirdetés
- juhi11: Karácsony esély, hogy észrevegyük: mások is valakik - még Isten is
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- Gurulunk, WAZE?!
- sziku69: Szólánc.
- GoodSpeed: Munkaügyi helyzet Hajdú-Biharban: észak és dél
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- btz: Internet fejlesztés országosan!
- Toomy: FOXPOST: régen jó volt, de már jobban jársz, ha elfelejted
Új hozzászólás Aktív témák
-
Shrike7973
senior tag
Tegnap papiron osszegeztem, hogy melyik linux kiadassal milyen problemam akadt. Eddig itt nem emlitettem, de sehol sem sikerult tokeletes hibamentes mukodest elernem, es ami megdobbento szamomra, hogy ezek a problemak kiadastol fuggoen teljesen diszjunkt halmazok, tovabba kiadasrol kiadasra nem tuntek el. Szoval nekem nem a kiadok filozofiajaval, meg donteseivel van foleg gondom...
Ami a Fedora-val problemam, az problemem Fedora 15 ota. Ilyen peldaul, hogy sokszor suspend utan villogo feketeseg var, vagy hogy a google online account hasznalatakor kivag a rendszer, mintha logout-oltam volna. OpenSuSe-nel VLC videolejatszas kozben a kepernyokimelo beindul. Ubuntu alatt a Skype-t nem tudom hasznalni. Ez csak par pelda, van meg boven...Osszegezve mindeggyik disztoban van valami, ami nem mukodik.
Azon kezdtem el gondolkodni, hogy talan a gepem szerencsetlen linux szempontjabol, talan tul "extra":
egy multimedias HP Pavilion DV6 1240-ez P8800 C2D, 4 GB DDR3, 4670 Radeon HD dedikalt VGA. Interfeszben van minden: ujjlenyomatolvaso, erintogombos allapotjelzok, infrared port, taviranyito.
Persze Windows-al a gep teljesen jol mukodik, csak ahhoz fel kell telepitenem 10-15 drivert. Windows 8 alatt ez a szam kicsit csokkent. Minderre meg ratesz egy lapattal, hogy az AMD legacy kategoriaba sorolta a VGA-mat, igy nincs hozza rendes driver (csak legacy 12.6, amivel a Chrome kapasbol hasznalhatatlan, de a DE-k is hibaznak vele gyakran).Szobatarsamnak egy Acer Aspire laptopja van, Core i5, 4 GB DDR3 szinten, 5650 Radeon HD, es semmi multimedias extra. Az o gepen hibatlanul megy a Fedora, amit nem regen telepitettem neki. Egyik hibat sem tapasztalja, amit en.
Es mivel 5-s szerias AMD kartyaja van, siman felteheti az akmod-catalyst csomagot.Szoval szerintetek erdemes lenne gepet cserlenem, vagy oljek meg idot keresgetesbe?
Apropo gepcsere, System 76 gepekkel van valakinek tapasztalata?
Szerk:
csendes:
OpenSuSe haskell tarolojaval gondok vannak, lasd. Ubuntu es Fedora alatt nem emlekszem komplikaciokra.
Új hozzászólás Aktív témák
- Kaspersky, BitDefender, Avast és egyéb vírusírtó licencek a legolcsóbban, egyenesen a gyártóktól!
- Game Pass Ultimate előfizetések 1 - 36 hónapig azonnali kézbesítéssel a LEGOLCSÓBBAN! AKCIÓ!
- MS SQL Server 2016, 2017, 2019
- Bitdefender Total Security 3év/3eszköz! - Tökéletes védelem, Most Ünnepi áron! :)
- Gyermek PC játékok
- Dell latitude 5495 - 14" FHD, Ryzen 5 pro 2500U, 8GB RAM, SSD, EU bill., jó akku, számla, garancia
- HIBÁTLAN iPhone 15 Pro Max 256GB Blue Titanium -1 ÉV GARANCIA -Kártyafüggetlen,MS4120
- Bomba ár! HP ProBook 440 G8 - i5-11GEN I 8GB I 256SSD I HDMI I 14" FHD I Cam I W11 I Gar
- Új Razer Kraken v4 vezeték nélküli gamer fejhallgató
- Acer Nitro 5 - AN515 - 15.6"FHD IPS 144Hz - i5-10300H - 8GB - 512GB - Win11 - GTX 1650 - MAGYAR
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Es mivel 5-s szerias AMD kartyaja van, siman felteheti az akmod-catalyst csomagot.