- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Gurulunk, WAZE?!
- sziku69: Szólánc.
- MasterDeeJay: RAM gondolatok: Mennyi a minimum? DDR3 is jó?
- ldave: New Game Blitz - 2026
- hmzs: Fujitsu Futro S920 csúcsra járatva
- aquark: Flipper PC-n!
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
-
LOGOUT
A Microsoft Excel topic célja segítséget kérni és nyújtani Excellel kapcsolatos problémákra.
Kérdés felvetése előtt olvasd el, ha még nem tetted.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Szakbarbár
aktív tag
Üdv!
Tanácsot szeretnék kérni. A cégnél ahol dolgozom Excel 2016-ban dolgoznak fel mérési adatokat, majd ezeket kiértékelik és grafikonon megjelenítik. A probléma az, hogy sokáig tart a fájlok megnyitása és mentése, sokszor 30-60 mp is megvan. Maga a file mérete 10-20 MB között változik. C-re ment, SSD-re és gépfüggetlen a dolog.
2 munkafüzet van. Az elsőben a nyers mérési adatok vannak, 30-50.000 sor, 14 oszlop.
A második munkafüzetben a nyers adatokat kiértékelik néhány egyszerű képlettel. Pl A2/100 vagy D3-32768)/100 majd ezeket az értékeket felviszik grafikonokra.
A grafikonok törlésével a mentés/megnyitás ideje lecsökken pár másodpercre.
A dokumentum vizsgálatot lefuttattam, 6 db rejtett objektumot talál, ahogy észrevettem a másodlagos tengelyeket láthatóvá tette a diagramokban. Ezután már csak pár másodpercig tart a mentés, viszont a diagrammok szétestek.
Lehetésges, hogy a sok ábrázolni kíván pont miatt tart ennyi ideig a mentés? Esetleg van-e más ötletetek, mivel lehetne gyorsítani a folyamatot?
Én hülye vagyok az Excelhez, csak mindig engem találnak meg az ilyen feladatokkal mint user supportost.
Új hozzászólás Aktív témák
- Vivaldi (böngésző)
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- Házimozi belépő szinten
- Milyen program, ami...?
- Xbox Series X|S
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Fujifilm X
- Motorola Edge 50 Pro - több Moto-erő kéne bele
- Apple iPhone 17 Pro Max – fennsík
- Villanyszerelés
- További aktív témák...
- AKCIÓ! Palit Gaming Pro RTX 3070 Ti 8GB videokártya garanciával hibátlan működéssel
- SSD 120GB/240GB 100/100, Számlával!
- Apple iPhone 17 Pro 512GB Bontatlan Független Összes Szín / 27% áfás ár INGYENES SZÁLLÍTÁS
- AZONNAL KÉSZLETRŐL! Intel Core i5 14600K 32GB 6000MHz RAM 2TB Gen4 SSD RTX 5060 8GB FSP 750W
- REFURBISHED és ÚJ - HP Thunderbolt Dock G2 230W with combo cable (3TR87AA)
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
Fferi50