Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• Szakbarbár

aktív tag

Üdv!

Tanácsot szeretnék kérni. A cégnél ahol dolgozom Excel 2016-ban dolgoznak fel mérési adatokat, majd ezeket kiértékelik és grafikonon megjelenítik. A probléma az, hogy sokáig tart a fájlok megnyitása és mentése, sokszor 30-60 mp is megvan. Maga a file mérete 10-20 MB között változik. C-re ment, SSD-re és gépfüggetlen a dolog.
    2 munkafüzet van. Az elsőben a nyers mérési adatok vannak, 30-50.000 sor, 14 oszlop.
    A második munkafüzetben a nyers adatokat kiértékelik néhány egyszerű képlettel. Pl A2/100 vagy D3-32768)/100 majd ezeket az értékeket felviszik grafikonokra.
    A grafikonok törlésével a mentés/megnyitás ideje lecsökken pár másodpercre.
    A dokumentum vizsgálatot lefuttattam, 6 db rejtett objektumot talál, ahogy észrevettem a másodlagos tengelyeket láthatóvá tette a diagramokban. Ezután már csak pár másodpercig tart a mentés, viszont a diagrammok szétestek.
    Lehetésges, hogy a sok ábrázolni kíván pont miatt tart ennyi ideig a mentés? Esetleg van-e más ötletetek, mivel lehetne gyorsítani a folyamatot?
    Én hülye vagyok az Excelhez, csak mindig engem találnak meg az ilyen feladatokkal mint user supportost.

Új hozzászólás Aktív témák