Hirdetés
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Szólánc.
- Chosen: Intel Arc B580 játék kompatibilitás (2026. 01.)
- GoodSpeed: SAMSUNG Galaxy Buds FE (SM-R400NZAAEUE) a 9 éves SONY SBH20 utódja (nálam)
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- eBay-es kütyük kis pénzért
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- Real Racing 3 - Freemium csoda
-
LOGOUT
A Microsoft Excel topic célja segítséget kérni és nyújtani Excellel kapcsolatos problémákra.
Kérdés felvetése előtt olvasd el, ha még nem tetted.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Rcsi
csendes tag
Sziasztok!
Ismét bizalommal fordulok hozzátok egy számomra nagyon magas feladat megoldása érdekében.
Szerintem Fkeres, és HA függvények szükségesek a megoldásához, de mivel ezeket nem ismerem, így meghaladja szerény képességeimet.
A feladat egy egyszerűsített példája:
A oszlop: Márka
B oszlop: Hengerűrtartalom
C oszlop Üzemanyag Típusa
D oszlop LEA D oszlopot kell kiszámítanom. A B oszlopban nem pontos számok szerepelnek, mint 1583ccm, hanem csak annyi hogy 1.6 vagy 2.0 vagy 2.5 stb.
Egy Opel 1.6 benzin 101 LE, de egy Audi 1.6 benzin 140LE, és egy Opel 1.6 Diesl 90LE.
Emiatt a variációk száma elég nagy.Az én táblázatom pedig még több lehetőséget tartalmaz.
Honnan kellene megindulnom, és milyen utat bejárnom a függvényekkel, hogy kitisztuljon a dolog.
Ha egy képletet írtok válaszba ahhoz kérnék egy rövid leírást is, mert még nem dolgoztam ezekkel a függvényekkel.
Az Fkeres alapját az tudom, de ott csak egy 2 oszlopos táblázatból választom ki a megfelelő eredményt.
Ha nagyon macera, akkor küldjetek el egy programozóhoz melegebb éghajlatra!
Köszi!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Kaspersky, BitDefender, Avast és egyéb vírusírtó licencek a legolcsóbban, egyenesen a gyártóktól!
- MS SQL Server 2016, 2017, 2019
- Adobe Előfizetések - Adobe Creative Cloud All Apps - 12 Hónap - 15% AKCIÓ
- Windows 10 11 Pro Office 19 21 Pro Plus Retail kulcs 1 PC Mac AKCIÓ! Automatikus 0-24
- Game Pass Ultimate előfizetések 1 - 36 hónapig azonnali kézbesítéssel a LEGOLCSÓBBAN! AKCIÓ!
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest

Fferi50