Hirdetés
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- arabus: 256GB-os DDR5 memóriamodul 5700 USD.
- Meggyi001: Amire figyelned kell Párizsban is.....
- GoodSpeed: Munkaügyi helyzet Hajdú-Biharban: észak és dél
- GoodSpeed: Te hány éves vagy?
- eBay-es kütyük kis pénzért
- hcl: Amúgy mi a terv?
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
-
LOGOUT
A Microsoft Excel topic célja segítséget kérni és nyújtani Excellel kapcsolatos problémákra.
Kérdés felvetése előtt olvasd el, ha még nem tetted.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Pikkolo^^
addikt
-
Pikkolo^^
addikt
Van egy szövegem amely a következő "Krumplibogárka/1HU.0001.001". A /-ből jobbra lévő karaktereket szeretném levágni, hogy csak a "Krumplibogárka". Pár éve használtam már ilyet, de sajnos most nem találom a képletet.
szerk: megvan
-
Pikkolo^^
addikt
Van egy listám amiben termékek nevei vannak felsorolva egymás alatt és ezen termékeket kellene kigyűjtenem ugyanazon lapon csak másik helyre ahogyan az alábbi képen is látszik.

Milyen függvénnyel tudom ezt kigyűjteni? Automatizálni kell, mert minden hónapban más termék van felsorolva, azaz ha az Excelnek van ilyen alap funkciója akkor az nem biztos, hogy jó lesz nekem. -
Pikkolo^^
addikt
Van egy alábbi táblázatom és az lenne a kérdésem hogyan lehetne a legegyszerűbben összeadadni vele az adott termékek árait, azaz a tojás összesen 600 Ft, az alma pedig 1100 Ft, a többi adott. Régebben mintha csináltam volna ilyet, de már nem emlékszem melyik függvény volt az.

-
Pikkolo^^
addikt
-
Pikkolo^^
addikt
Olyat szeretnék csinálni, hogy egy munkafüzeten belül vannak különböző lapok melyeken belül különböző projektek vannak felvíve melyeknek a státusza többféle is lehet. Azt szeretném, hogy a különböző lapokon található nem 'Lezárt' munkákat gyűjtse ki az 'Összesítő' lapra. Hasonlót már csináltam tömbösítéssel itteni segítséggel, de a különböző lapokon található adatok összegyűjtését nem tudom hogyan lehetne összehozni egy lapra. Minta elérhető, [link].
Arra gondoltam, hogy először összegyűjtöm egy lapra a projekteket mondjuk 1-20 sor 1. lap, 21-40 2. lap és így tovább. Majd utána ezen lapokról másoltatom át a véglegesre szintén tömbösítéssel, mert az első megrendelőhöz csak 5 munka van felsorolva akkor van 15 sor üresem ami nem kell. Remélem érthetően írtam le.
-
Pikkolo^^
addikt
Darabteli függvénnyel szeretném megszámoltatni egy szövegben hányszor van az adott betű benne.A képlet a következő: =DARABTELI($J3;"*F*"), a J3-as mezőben a következő van benne FVFV.
Az a gondom, hogy ha van benne F akkor mindig csak 1-et ad vissza függetlenül attól, hogy hányszor fordul elő. Mi lehet a gond, esetleg másik függvényt kell használni?
-
Pikkolo^^
addikt
Egy honlapról adatokat másoltam be egy táblázatba és jöttek vele együtt a pipálós mezők is. Az adatokra már nincsen szükség, de pipás rész még ottvan és nem tudom kitörölni. Nem enged rákattintani és a mezők fölött áll. Ezeket hogyan lehet kitörölni?

-
Pikkolo^^
addikt
Egy kis segítségre lenne szükségem. Van egy cellám amibe ha beírok egy számot 0-25 között akkor egy másik cellába vissza kellene adni egy számot arányosan melynek a tartománya 40-15 közé esik. Ha 0-t írok akkor 40-t jelenít meg, ha 25-t akkor pedig 15-t. Ha a kettő közötti értéket akkor viszont arányosan adja vissza. Képletként ez hogyan nézne ki?
-
Pikkolo^^
addikt
A következő cellákkal rendelkezem.
A1: Kutyák száma 15, macskák száma 4, halak száma 8
B1: Macskák száma 5, kutyál száma 4
C1: Halak száma 9, malacok száma 6, kutyák száma 100Ezekből a cellákból kellene kinyernem az állatok számát. A szövegek mindig ugyanazok, azaz ha "rákeresnék" a "Kutyák száma"-ra és valamelyik függvény megadja hányadik a K betű és onnan a BAL-al 15 karaktert kivágnék akkor az már nekem oké. A kérdésem, hogy mivel tudnám visszajeleztetni hányadik karakter a K betű vagy hányadikkal kezdődik a "Kutyák száma". Remélem érhető volt, hogy mit szeretnék.
-
Pikkolo^^
addikt
Arra van lehetőség, hogy adott lap meglétét ellenőrizzem valahogyan?
-
Pikkolo^^
addikt
Egy megadott géptípusban/gépkódban a betűk különböző funkciókat jelentenek és a betűk a kódon belül több alkalommal is szerepelhet, pl. EE/ABC/C. Hogyan tudom megszámoltatni az adott betűk darabszámát? Azt tudom ellenőrizni, hogy van-e benne (darabteli), de ha több van benne akkor is csak 1 db-t ír ki.
-
Pikkolo^^
addikt
Van 10 db cellám amiben az értékek változnak, néha van értékük, néha nem. Ezeket az értékeket kellene érvényesítéssel legördülő listába raknom mellyel nincsen gond. Amikor üres a mező akkor a legördülőben is benne van az üres rész. Milyen megoldással lehetne a legegyszerűbben megoldani, hogy ne legyenek benne üres sorok?
-
Pikkolo^^
addikt
Találkoztatok olyannak, hogy a szűrő nem működik? Az egyik lapon bármire szeretnék szűrni mindig több találatod ad vissza, mint amik kellenek. Nem csak nekem hanem kollégáimnak sem működik megfelelően.
-
Pikkolo^^
addikt
Arra van lehetőség, hogy egy Excel munkalap tartalma egy gombnyomásra egy üres Word dokumentumba kerüljön bele? Természetesen makrón keresztül.
-
Pikkolo^^
addikt
Adatok lekérdezésére eddig az F/VKERES függvényt alkalmaztam most viszont olyan a feladat, hogy több db azonos tétel van a keresési feltételek között és ezek mindegyikét meg kellene jeleníteni egy cellában vagy több külön sorban a hozzá tartozó dátummal együtt. Ezt meg lehet-e oldani valamelyik függvénnyel vagy makrót kell hozzá írni?
-
Pikkolo^^
addikt
Van az X excel file-m aminek bizonyos adatait hivatkozással az Y-ba másoltam át. Az a gondom, hogy az Y file-ban nem tudok keresni semmire sem, mert a hivatkozások miatt egyet sem talál meg. Ezt hogyan lehetne kiküszöbölni?
Új hozzászólás Aktív témák
- Eredeti Microsoft termékek - MEGA Akciók! Windows, Office Pro Plus, Project Pro, Visio Pro stb.
- Számlás!Steam,EA,Epic és egyébb játékok Pc-re vagy XBox!
- MS SQL Server 2016, 2017, 2019
- Kaspersky, BitDefender, Avast és egyéb vírusírtó licencek a legolcsóbban, egyenesen a gyártóktól!
- Adobe Előfizetések - Adobe Creative Cloud All Apps - 12 Hónap - 15% AKCIÓ
- iPhone 13 Pro 128GB 100% (1év Garancia)
- Azonnali készpénzes Sony Playstation 5 lemezes és digitális felvásárlás személyesen/csomagküldéssel
- Samsung Galaxy S23 Ultra Green 120 Hz Dynamic AMOLED 2X, 200 MP kamera, beépített S Pen
- Eredeti DELL 240W töltők (LA240PM160)
- Azonnali készpénzes AMD Radeon RX 9000 sorozat videokártya felvásárlás személyesen/csomagküldéssel
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest