- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- gerner1
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Lalikiraly: Astra kalandok @ Harmadik rész
- sziku69: Szólánc.
- Fogkefe: elektromos vagy manuális?
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
-
LOGOUT
A Microsoft Excel topic célja segítséget kérni és nyújtani Excellel kapcsolatos problémákra.
Kérdés felvetése előtt olvasd el, ha még nem tetted.
Új hozzászólás Aktív témák
-
WildBoarTeam
senior tag
Sziasztok Hozzáértők!
Segítségre lenne szükségem (bár, mire másra, ha ide írok
).
Nos, fel kellene dolgoznom "pár" kérdőívet (kb 100db), majd végül excelben kiértékelni. Korábban már készítettem egy táblát, de a feldolgozott adatokat készen kaptam és csak be kellett írni, abból már számolta a kért adatokat képlettel és legyárthattam a diagramokat. Mivel most a kiértékelés is rám maradt, így egyszerűbb lenne, ha makróval gyűjteném az adatokat, így nem kellene többször papír alapon dolgoznom. (kigyűjtöm a kérdésekre a válaszokat csoportonként, majd összesíteni, stb...ezt csinálná helyettem az excel).
Több fajta kérdéscsoport van a válaszok szempontjából:
1. Igen/nem
2. Iskolai érdemjegyek alapján értékelni a megadott kategóriákat
3. "Nem megfelelő"-től a "Kiváló"-ig értékelni a kategóriákat. (ebből van olyan, ahol csak 4 válaszlehetőség van, de olyan is, ahol 5)
4. A kérdésen belül fontossági sorrendbe állítani a megadott kritériumokat.Hogy minél könnyebb legyen a feldolgozás, arra gondoltam, hogy a korábban elkészített táblámat alapul véve (sajna a melóhelyemen van a gépen, nem tudom most megmutatni) elkészíteni a kérdőívet excelben, majd úgy összegyűjteni az adatokat, hogy amikor felkapom az asztalról az első kérdőívet, akkor csak az azon szereplő számokat vinném be (mondjuk, ahol 4-es vagy 5-ös skála van ott ilyen számot írnék, ahol igen/nem, ott 0/1, stb.).
A végén lenne egy "rögzít" gomb, ami egy másik munkalapon berögzíti az adatokat mindig egy új oszlopba és természetesen számolja a kérdőívek számát is (átlagszámításhoz muszáj).
Ha az összes kérdőívvel megvagyok, akkor még arra is kellene egy makró, hogy a kapott számhalmazból, soronként leképezné az összesített eredményeket (összeszámolná, hányan adtak igen/nem választ vagy hogy a 4-es skálán is mik az eredmények), azaz kiértékelné a kérdőívek adatait.
Az első része végül is egy másolás művelet, annak a figyelembe vételével, hogy ne írja felül az előző sort.
A második része meg talán "szumha". Csak megvalósítani nem tudom ezeket.Ami még necces lehet, hogy előfordulhat, hogy valahol a válaszolók kihagynak egy-egy választ (nem raknak valahova X-et), így egyes kérdéseknél lehet más lesz a válaszok száma, mint a kérdőívek száma. Bár ezt lehet jelölni nullával.
Esetleg, ha még extrának belefér, akkor egy olyan művelet is jó lenne, ami kiüríti a táblából az adatokat vagy egy olyan lehetőség, ahol módosíthatom az eddig feldolgozott kérdőívek darabszámát (ha elölről akarnám kezdeni, vagy ha elrontottam az utolsót, akkor így visszaírom eggyel és lecseréltem az utolsó bevitt adatokat).Ez gyakorlatban megvalósítható? Esetleg egy "félkész megoldást" tud adni valaki ennyi infó alapján.
Előre is nagyon köszönöm a segítséget!
Nagyon Boldog Karácsonyt mindenkinek!
Új hozzászólás Aktív témák
- ROBUX ÁRON ALUL - VÁSÁROLJ ROBLOX ROBUXOT MÉG MA, ELKÉPESZTŐ KEDVEZMÉNNYEL (Bármilyen platformra)
- Bitdefender Total Security 3év/3eszköz! - Tökéletes védelem, Most kedvező áron!
- Antivírus szoftverek, VPN
- Eladó Steam kulcsok kedvező áron!
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - Automata kézbesítés utalással is!
- 15,6" Dell Latitude laptopok: E6540, E5550, E5570, 5580, 5590, 5500, 5501, 5510/ SZÁMLA + GARANCIA
- HPE Apollo 4200 Gen9 2U rack szerver, 1x E5-2620v4, 64GB RAM, 24x3.5" 2U-ban! ÁFA-s számla, garancia
- Dell 5050 i5 7500 8Gb RAM 128Gb SSD
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7700X 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i7 14700KF 32/64GB RAM RTX 5070 Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest